Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
üdv!
tudtok mondani pár jobbacska kompaktot tájképelni nagylátó obi helyett? eléggé sajnálok kiadni kb. 700 dodót egy nagylátó üvegért, van erre valami alternatíva?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz PRO-peller #43463 üzenetére
ja, próbálok, de ekv 100mm-n nem is tom... lehet veszek egy 20-24mm manuált erre a célra, vagy kitobit olcsóért...gépváltáson filozófálok egy ideje, dslr nagy, nehéz, nincs evf, milc-re nincs olcsó igazán széleslátó zumm, ezt kéne megoldanom valahogy
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz PRO-peller #43468 üzenetére
egyelőre 3db 50-es manuál ( ), egy 135, meg ilyen cctv játékok.
a manuálokat meg szeretném tartani, sőt további manuálokat is beszerzek még sztem, vázfrissítés előtt állok, jelenleg a pana g3-g5, sony nex-6 esélyes nálam az oly-m leváltására, mindkettőre méregdrága egy rendes nagylátó, manuál alternatíva nincs...legalábbis egyelőre, nemrég a kowa mutogatott valami 8mm movie obit mft-re, de nem tom mikor lesz abból valami, ha lesz egyáltalán...ezért gondoltam valami max 300dodós nagyotlátó kompaktraFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz PRO-peller #43470 üzenetére
mé' te? vannak manuáljaim, használni akarom egy olyan vázon, amire van olcsón rendes nagylátó is. Mivel egyre sincs, ezért gondoltam nagylátó obi helyett kompaktra...persze csak egy ötlet
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz sinick #43478 üzenetére
a módválasztó sztem azért merev, hogy ne tekerd el véletlenül.
nem a kártyáddal van gond? esetleg gondolom lehetséges az is, hogy jogosultságokkal a windózban, de ezzel lehet nagy baromságot mondtam, nem vagyok valami windóz szaki, csak egy ötletFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz adammkaa #43498 üzenetére
messziről sötétben? hü, ez nem két filléres igény, sőt nem tom egyáltalán lehetséges-e...valami brutál tele, stabil állvány, alap iso, távkioldó, raw-ban lőve
szal ezt egy dslr-től sem várhatod el, kitobival, kézből fotózva, nemhogy egy kompakttól...
megoldás: lábzúm...menj közelebb, és nem kell egy vagyont költened elvégre nem oroszlánokot akarsz fotózni nem?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Cathy07 #43545 üzenetére
pedig ezek a kis szenzoros, "nagy zoom"-os fényerőtlen obis cuccok képminőség szempontjából legtöbbször nem valami komolyak...a tesómnak van egy ilyesmi superzoom fuji-ja, kb 3 éve elő sem veszi már...a kis olympus mju 1040-em felépítésre, képminőségre is jobb volt nála annó. Kár, hogy eladtam, jól mutatna a polcon az e-p1 mellett ..persze mindenkinek másra van igénye.
ennyi pénzért újan nem tudom, de ha használt is jöhet, akkor lehet már viszonylag tényleg komoly, és nem csak komolynak kinéző kompaktokat is venni, sőt akár egy milc vagy dslr is kijönne 60k-ból sztem[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Cathy07 #43548 üzenetére
akkor majd ajánl valaki nálam okosabb cuccot, én a csúcskompaktok alatti szegmensekben nem vagyok képben sajna
ja, sajnos az átlag még mindig azt hiszi, több megapixel=jobb képminőség, minél nagyobb váz+brutálnagy tele=profi fotós vagy, a középformátumú gépekre meg aszondják videókamera
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz 05Steve #43538 üzenetére
ez olyan alacsony összeg, hogy sztem ne várj szuper képminőséget...helyedben én elmennék egy áruházban, ahol a legnagyobb a kínálat, végigtapogatnám az összeset, és amelyik tetszik, építési minőségre jobb, hazavinném.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz reddaemon #43600 üzenetére
képeket ugyan lehet készíteni róla akár telefonnal is, csupán igény kérdése, hogy neked ez a minőség megfelel-e. Sztem kutyafotóhoz dslr/milc+fényerős fix obi az igazi. Ha már mindenképpen kompakt, akkor valami nagyszenzoros cucc sztem, gyors af-el, fényerős obival, aminek a hosszabbik fele legalább ekv. 70-100mm
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz reddaemon #43603 üzenetére
ebben az árkategóriában nem tudom...fényerő, gyors af talán...én is szoktam ám kutyákra kattogni néha, és a cuccom 50k-ba sem fájt, igaz használtan, és ha a kutyulik szaladnak, meg sem próbálom lekapni
-
jjeahh
nagyúr
válasz reddaemon #43607 üzenetére
itt adott volt viszonylag nagy szenzor, fényerős obi, és raw...ha csak új cucc játszik, ezeket nem kapod meg 50k-ért
Williamgrant:
"Viszont te amatőr kezdő sem vagy"
dedeliszi70: testvérem..köszike!
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz vargadavid11 #43773 üzenetére
sötétben, ha nem akarsz vakuzni, a zársebességet vedd minél hosszabbra (1/kisebb érték), egész addig, amig még ki tudod tartani a gépet bemozdulás nélkül, a rekeszt meg nyissad' amennyire csak lehet (F/minél kisebb érték)
amúgy ezen a gépen nincs A vagy AV mód? akkor csak a rekeszt kell beállítanod manuálisan, a zárt meg ő belövi a rekeszedhez[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz SirRasor #43784 üzenetére
az E-PL1 pont ebben elég jó. jpeg, full autó mód, és ha mégis beleásnád magad a fotózás rejtelmeibe, arra is ad módot..raw, viszonylag nagy szenzor, cserélhető obi. a telód képminősége soha nem fogja beérni az oly-ét...ha mégis 20-30k-s kompaktot akarsz a teló mellé, nem tom megéri-e...ez az árkategória nem éppen a képminőségről szól sztem
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz PistiSan #43808 üzenetére
nagy szenzor, és/vagy fényerős optika tipikusan a csúcskompaktokra jellemző...sztem lx7-et meg társait akkor érdemes megvenni, ha pontosan tudod mire van szükséged, és az a masina tökéletesen teljesíti is...
-
jjeahh
nagyúr
válasz nikilauda #43830 üzenetére
kompakt: asszem Olympus XZ-2 van ennyiért
+ ha cserélhető obis, de még mindig kompakt méretű is jöhet: Olympus E-PL3
ekkorák egymás mellettFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
há ez picivel jobbnak tűnik, de nekem vg-160-am volt és gyűlöltem...a műanyag háza 2-3 hónap után csak úgy magától kettévált, a képminőség ultragagyi, az optika néha ferdén bújt ki a házából, és egy idő után valamiért elkezdett elképesztően belassulni a cucc...ja a kijelző...a duna melett, télen, hóviharban a hidegtől (gondolom) berepedt, azóta csak a jobboldala műkszik
szó se róla, általában az olympus cuccok baromi megbízhatók, volt egy mju 1040-em is, nagyon megbántam, hogy eladtam, egy igazi kis ékszer, most meg e-p1-em van, ami szintén elképesztően masszív cucc, de ebben a vg-sorozatban én nem bízok
sztem ebben a 20-30 ezres kategóriában azt válaszd, amelyik tartósabbnak tűnik, ezek a gépek sajnos nem a képminőségről szólnak[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz csaabz #43877 üzenetére
nem tom, nekem tök ugyanolyannak tűnik külsőre a cucc, mint a vg-160, és az én oly-mra is azt írják pl. pixinfón, hogy fémburkolatos:
annyi külömbséget látok, hogy a VH-520 fullHD-t tud HD helyett, ami szerintem ezen a szinten tökmindegy, illetve 10x zummot 5x helyett, de az obija fényerőtlenebb, vagyis F2.8 helyett F3.3-at tud...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz delta9 #43879 üzenetére
"Azt hiszem a nagyobb látszög inkább fontosabb mint a tele funkció."
akkor ne ilyen szuperzummokat nézegess sztem, hanem valami kisebb átfogásút fényerősebbecske obival, már ha van ilyen ebben az árkategóriában
-
jjeahh
nagyúr
válasz PistiSan #43888 üzenetére
kb. 80e huf alatt én így választanék kompakt gépet: legyen jó kijelzője, lehetőleg fényerősebbecske, széleslátó obija, szuperzummok kizárva, 10-12 megapixel is bőven elég, legyen masszív, fémházas...80 fölött: ha minél kisebb cucc kell, és később nem akarsz fejleszteni, akkor csúcskompaktok, mint pl. oly xz-2, pana lx7, sony rx100, ha viszont jöhet más is, nem csak kompakt, akkor mondjuk oly e-pl3 is 80k körül megy asszem...
még ott a használt piac is, én az e-p1-emet 30 ezerért vettem, ami kitobival elvileg kb csúcskompakt szint, de ha később veszel rá egy fényerős fixet, teljesen más dimenzió, ha a képminőséget nézzük.
persze ez szubjektív, van aki egy kis zummért hajlandó beáldozni a képminőséget, van aki kereső nélkül nem tudja elképzelni a fotózást, stb...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz hegyitaho #43901 üzenetére
a háromból egy jó gépet össze lehetne rakni ezzel nem azt mondom, hogy rossz cuccok, mindhármat elfogadnám, akár a jelenlegi gépem mellé is..a fujiban kereső van, rx100-ban asszem nagy szenzor, az oly obija, meg színei nekem nagyon bejönnek...ha van kereted rá, talán ez egy szuper alternatíva lehet
-
jjeahh
nagyúr
én szóltam...
amúgy ezek a tesztképek semmit nem mondanak nekem, az oly-t állítsd be, hogy jobb minőségűre tömörítsen, asszem gyárilag közepesen van, és próbáld ki rendes fényben is...ezek a cuccok nem arra lettek kitalálva, hogy repülő denevéreket fotózz az éjszaka közepén...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
biztosan a fenyő ágaira fókuszáltál? lehet csak azért homályosabb, mint a másik kettő, mert az élességet máshova állította a gép, illetve nyitottabb rekesszel is készülhetett
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
ja, de én most nem a minőségről beszéltem, hanem a fókuszról. és a croppolt ágak az oly képen tuti nincsenek fókuszban...vagyis inkább olyan területet kéne pixelkukkolnod, ahová a gép fókuszált. teszem fel, ha egy dslr-el, fényerős 50-essel lövök egy portrét sem nézegetem az elmosott hátteret, hogy ni ott nem éles...
-
jjeahh
nagyúr
válasz PistiSan #43936 üzenetére
hacsak nem kell az ekv 960mm, akkor mindenképpen az olympus...az én gépemben is ugyanez a szenzor van, az aláírásomban lévő linken kb. láthatod miket lövök nagy amatőr fejjel a cuccal, igaz én fényerős üvegekkel kattogok, szal kitobival ilyen háttérmosásra azért ne számíts...képminőségben azért bármilyen üveggel jobb, mint a fuji, sztem akkor is jobban megéri az árát, ha nem fejlesztesz rá mostanában fix-eket.
kisvakut asszem adnak hozzá kitben.
a kitobi átlagfelhasználásra jó, de gyengefényes helyzetekre, háttérmosással játszadozásra, madarak fotózására pl. már nem igazán való, de ez igaz az összes kitobira amúgy.
az akku nálam asszem max 300 raw képig bírja, de szerintem egy cserélhető obis géphez nem csak érdemes plusz akkut venni, hanem szinte alap...és tuti kapsz belőle 2 év múlva is, lehet, hogy tévedek, de tudtommal a jelenlegi oly pen-ekbe mind ilyen akku jár, sőt már a régi oly dslr-ekben is ilyen voltgyakorlatilag két igazi előnye van a fuji-nak: ekv 960mm, és kereső (olympus-ra csak külön vásárolható három típus elég drágán, vf-2, vf-3, vf-4, mondjuk mindhárom nagyon jó)
-
jjeahh
nagyúr
válasz PistiSan #43939 üzenetére
"Mivel nem igen fogom fejleszteni, lehet maradok a fuji mellett."
amiért cserélhető az objektív, azért nem muszáj cserélgetni, ez is olyan, mint amikor azért nem vesz meg valaki egy gépet, mert forgatható a kijelzője, esetleg érintős vagy tud wifi-t, és neki nincs rá szüksége... amiért tudja ezt a "pluszt", azért még nem kötelező használni, szal semmiképpen sem hátrányFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz PistiSan #43944 üzenetére
iso200 tudtommal az "alapiso", az alatt szoftveres, az e-p1-em is tud iso100-at is, az elején használtam, de meg is bántam, mivel alaposan megöli a dinamikát...na és a fujiban jóval kisebb szenzor van, szal gondolom iso80-on is zajosabb vagy zajszűrtebb képeket dobhat, mint az oly jóval magasabb értéken.
obi fényerő: ezt így megint nem lehet összehasonlítani, vagyis a kitobi gyengébb kezdő fényereje ellenére is az oly gyenge fényben tuti jobban használható, szintén a nagy szenzornak, magas érzékenységen jobb teljesítménynek köszönhetően.
amúgy miért ne vennél hozzá később ezt azt? nem muszáj sokat költeni cuccokra, mint erzol kolléga is említette, ha mással nem is, egy fényerős manuális üveggel érdemes bepróbálkozni sztem, ha meg tudsz barátkozni az af hiányával...pár ezresért egy helios-t pl megkapsz, és olyan lehetőségek nyílnak meg vele előtted, amikről a fujival nem is álmodhatsz gyengefényben, beltéren való fotózás válallható minőségben, vaku nélkül is, normális háttérmosás, bokeh mondjuk.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
én eddig picivel drágább oly-kban láttam ezt a feature-t...sőt a mju 1040-emben a gombok is világítottak, ezt azóta is hányolom az összes gépemből, fogalmam sincs az érintőkijelzők, nfc-k, wifi-k világában miért hagyják ki még mindig ezt a funkciót a cuccokból, baromira meg lehet szokni, utánna szenvedés nélküle az élet, főleg, ha rendesen el vagy látva tárcsákkal, kezelőszervekkel
-
jjeahh
nagyúr
válasz PistiSan #43960 üzenetére
grat a géphez, örvendek, hogy tetszik
a menüben a fogaskerekeknél "J" álá "funkciók" almenüben találsz egy olyant, hogy pixel mapping, azt indítsd el...kb így nézhet ki:ha ez nem javítja ki a hibát, mindenképpen vidd vissza sztem, ha gariban van...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz PistiSan #43965 üzenetére
az oly a belépő gépeibe is bele szokott rakni szuper dolgokat, pl. fémház, szenzorstabi alap, nagyon alapos, testreszabható menü, vízszintmérő stb., automatikus módban is elég okosak, a jpeg motorja egyik legjobb, cserébe kissé régi szenzor van benne (mármint az e-pl3-ban, e-pm2 és újabb oly-kban már fejlettebb sony szenzor van), és nem valami gyors az af, mondjuk egy panához viszonyítva.
ha a kitobival a "normál" kompaktokénál kissé nagyobb méret nem zavar, minden szempontból sokkal jobban jártál..mondjuk mi is volt a másik kiszemelt? valami fuji szuperzumm nem? akkor a nagyobb méretet is visszaszívom[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Drughi #43972 üzenetére
"meg szeretném venni életem első komolyabb fényképezőgépét"
szerintem a Fuji S4500 semmivel sem komolyabb, mint az említett két kompakt
"Nyílván az említett 2 kompkathoz képest óriási lenne a fejlődés, de egy átlagos bridge-hez képes?"
egy átlagos bridge is kompakt, szóval bridge-hez képest is óriási lenne a fejlődés, ha képminőségre gondoltál
"Átolvasva a topicot ill. megnézve a boltok kínálatát igazából 2 gép maradt bent a MILC kategóriából: Olympus E-PL3 / Samsung NX1100?"
szerintem e-pl3 a kiforrottab, nagyobb obipark, és a jobb építési minőség miatt.
"milc gépeknél sehol sem látok zoom értékeket. Nyilván ez függ az objektívtől, de a gyárilag hozzá adott objektíveknél egyáltalán lehet zoomolni? Vagy ez hogy működik?"
a kitobival is lehet zoomolni, csak "nem lát" olyan messzire, mint egy szuperzumm kompakt, ahhoz külön teleobi vagy telezoom kell. amúgy aki a lehető legjobb képminőségre törekszik, az legtöbb esetben fix-eket használ, ahol ugy-e csak lábzumm van
amúgy ha komolyan gondolod a milc-eket, akkor sztem itt érdeklődj tovább
ha kimondottan az e-pl3 érdekel itt
ha számodra nagyon fontos a zumm, akár a képminőség rovására is, és úgy gondolod a későbbiekben nem bővítenéd az obiparkod, akkor jó választás lehet a fuji...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz kovigyuri #43989 üzenetére
előző hsz, vagy, ha még gyorsabb kell panasonic lx7, ezeket a bridge meg superzumm cuccokat felejtsd el sztem fura, hogy első blikkre még mindig mindenki ezekre a gépekre szavaz, dslr like design nem = képminőség
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz kovigyuri #44000 üzenetére
ha zoom nem fontos, miért bridge? a nagy méret, kis szenzor, nem cserélhető obi, gyenge képminőség vonz? sztem fontold meg azt a cuccot, amit PistiSan kolléga is vásárolt (e-pl3)... ha meg mindenképp kompakt, akkor a szokásos csúcskompaktokat nézd meg: xz-2, lx7, rx100, x20
ha meg a méret mindenképpen számít, egy ilyennel biztosan meggyőznéd az asszonyt[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
hangyap*cs méretű szenzoron 16 megapixeltől, 14x zummos sötét obitól sztem többet ne várj, ezt én reálisnak mondanám...max a jpg tömörítést beállíthatod legjobb-ra, ha lehetséges, illetve a zajszűréssel matathatsz még...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest