Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53701) wms válasza pFEFErohni (#53696) üzenetére


wms
senior tag

Jól fogsz járni az Oly-val, nagyon jó kis gép :K

[ Szerkesztve ]

(#53702) cidalain válasza Multibit (#53692) üzenetére


cidalain
veterán

pontosan. ez a durrbele megcsináljuk hozzáállás. aztán hív az ügyfél hogy most mi legyen. Mondom, hát előbb kellett volna gondolkodni...

(#53700) pFEFErohni:
Kirándulásosat, fesztiválosat, motorosat, vagy ....? :F :DDD

[ Szerkesztve ]

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#53703) pFEFErohni válasza cidalain (#53702) üzenetére


pFEFErohni
tag

Nem értem a kérdést! :) Ha a poresztémához kérdezed, természetesen semmilyen helyszín nem lehet akadály... :))

Vagyis értem, hogy nem érted, de a poresz természetesen poénból mondtam! :)

[ Szerkesztve ]

ps4 Id: pFEFErohnii

(#53704) pibácsi válasza Tin_Shield (#53694) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia Tin_Shield!
Természetesen ez a rész megvan a törléssel, és a kártyaolvasó használattal ahogy az "53689"-es hozzászólásomban leírtam. Van olyan gépem, amiből rendszeresen kiveszem a kártyát és úgy ahogy írod, a vezetéket elő sem vettem én sem. Itt kerestem a vezetékes megoldási lehetőséget. Úgy tűnik, hogy marad a kártyaolvasó.
Üdv. Pibácsi

(#53705) Tin_Shield válasza pibácsi (#53704) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Ez van. Nem látunk bele a fejlesztők fejébe, hogy mit miért csinálnak. De ezzel együtt lehet élni, nagyobb problémád sose legyen a géppel :)

[ Szerkesztve ]

(#53706) cidalain válasza pFEFErohni (#53703) üzenetére


cidalain
veterán

mármint hogy ide milyen témájú teszt képeket teszel fel... :)

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#53707) pFEFErohni válasza cidalain (#53706) üzenetére


pFEFErohni
tag

Jaaa, nem csúnyálkodunk! :)
Amúgy hívott cimborám, hogy meg van a masina! :)) Jövök neki egy vacsorával, mert arra az 5 percre míg beszaladt a boltba pont tilosban parkolt és meg is csinálták 10ezerre...

ps4 Id: pFEFErohnii

(#53708) wms válasza pFEFErohni (#53707) üzenetére


wms
senior tag

Gratula! Kíváncsian várjuk majd a véleményedet a gépről! :K

(#53709) Nimda válasza g@bo (#53687) üzenetére


Nimda
addikt

Nos, úgynézki mégsem a Sony lesz a nyerő, a mai nap alaposan beleástam magam a témába és a Fuji X30 jött ki nyertesen.A fényerős optika, a hybrid AF, nagy felbontású kereső, jobb makró képesség, jobb akku idő, wifi és még sorolhatnám...nekem megéri majd a felárat.

(#53710) PofaJenö válasza pFEFErohni (#53696) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Hali
Ez jó ha megvan ;) [link]

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#53711) Lacy6 válasza Nimda (#53709) üzenetére


Lacy6
senior tag

hybrid AF ---> ez pontosan mit takar?

[ Szerkesztve ]

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#53712) Nimda válasza Lacy6 (#53711) üzenetére


Nimda
addikt

Fázis/kontrasztalapú fókusz, az elöbbit elektronikus vagy tükrös/prizmás keresőknél alkalmazzák, lényegében egy külön hardver, ami nagyon gyors, a Fuji esetében 0.06mp.Az utóbbi a hagyományos, képérzékelőn történő élességállítás, ami jóval lassabb, általában a kijelzőre való váltás esetében működik pl. videózásnál.A kompaktokban szinte csak ilyen fókuszrendszer van.

(#53713) szenesember válasza Nimda (#53712) üzenetére


szenesember
aktív tag

Helyesbítenék. Fázis érzékeléses AF általában a DSLR-ek fókuszrendszere, ott valóban külön hardware, a hibrid AF-nél viszont a szenzorba vannak integrálva egyes képpontok helyére, és messze nem olyan hatásfokúak. Portré állásban pl nehezebben talál fókuszt az éleken, illetve gyöngébb fénynél lekapcsol, onnantól a kontraszt alapú dolgozik, kicsit lassabban. A 0,06 mp-es AF idő az gyári adat, viszont megfelelő körülmények között valóban hasonló. Átlagban az AF idő kb 0,2-0,3 mp vegyes használattal. Ettől függetlenül így is elég gyors, és pontos, gyönge fényben is.

(#53714) gmeszaros


gmeszaros
tag

Sziasztok!

Valoszinuleg olyan kerdessel fordulok hozzatok, amit mar millioan megkerdeztek a topicban... es en mar el is olvastam oket! :) Masfelol viszont ez egy forum, ahol olyan emberek vannak, akik szeretik elmondani a velemenyuket, ezzel is segitve azokat akik keresik a fenyt a sotetsegben.

Mint mindenkiben aki ujonnan ir ebbe a topicba bennem is felmerult az otlet, hogy szeretnek venni egy kicsit komolyabb fenykepezogepet. Jelenleg egy iPhone 5-el keszitek kepeket, ami sokszor szamomra szep kepeket csinal, viszont sok olyan korulmeny is van, amikor pedig nem tudok vele szep kepet kesziteni. A kislanyom 10 honapja szuletett meg es sok kepet keszitek rola is. Orulnek, ha jobb minosegu kepeket tudnek kesziteni rola, mert ezek az idok mar nem jonnek vissza.

De hogy kicsit osszeszedettebb legyek pontokba gyujtom a peremfelteteleket:

1. Minimum: Legyen jobb az iPhone 5 kepenel, vagy hozza azt minden korulmeny kozott (olyankor is amikor a telefonnal nem tudom, pl. gyengebb fenyu szoba)
2. Elkezdtem a Design of Everyday Things cimu kurzust, ahol eljutottam addig a reszig, hogy egy jo designer minden erdekes megoldast, amivel az elete soran talalkozik ledokumentalni. Ehhez szuksege van egy alkalmas eszkozre. Aki tud angolul annak itt a kapcsolodo video (2 perc). Long story short olyan keszulekre van szuksegem, amit magamnal tudok hordani, mondjuk az ovemen egy tokban.
3. Csaladi kepeket szeretnek vele csinalni. Ez eleg tag fogalom, de azt feltetelezem, hogy ez azt jelenti, hogy barmilyen korulmeny elofordulhat. Este, szurkulet, fenyes szoba, fenyszegeny szoba, erdo, varos, templom kirandulaskor, strand, karacsonyfa mellett, tengerpart, vacsora, ilyesmi. Ti biztos tudtok meg gondolni ilyesmire.
4. Videot is keszitenenk. Elso korben a csaladrol biztosan. Mondjuk ennek nem kell olyan fantasztikusnak lennie, csak ne akadozzon es lehessen rajta latni, hogy mi tortenik. Masfelol viszont lehet, hogy a kamerat hasznalnank arra is, hogy olyan videot keszitsunk, amit aztan megprobalnank kicsit komolyabb helyen is hasznalni, mint pl a Kickstarter vagy YouTube. Ez termeszetesen lehet amatorebb kinezetu is, tudom, hogy nem lehet csodakat elvarni egy fenykepezogeptol. Csak hatha alkalmas bizonyos szintig erre is. Ha nem, az sem baj.
5. Ar: Gondolom egy 80K Forintot ra kell szanni. Masfelol viszont nem szivesen mennek egy 150K-170K fole, ha ez lehetseges. A legjobb az lenne, hogy ha 100K forint kornyeken talalnank, de ennel szerintem csak tobbert lesz.

Ezzel gondolom valami kompakt keszulek johet szoba. Neztem a MILC-eket is, de ezeknel mind cserelgetni kell az objektivet es igy mar nem lenne olyan kicsi meretu, ugye?

Koszonom a segitseget!

Szerk.: Magamrol is egy kicsit. A fenykepezeshez abszolut nem ertek, eddig csak telefont hasznaltam. Tul sok idot nem akarok vele tolteni, de nem riaszt el ha egy kicsit erteni kell hozza. Egy-egy kurzus elvegzese is beleferhet ha kedvet kapok hozza.

[ Szerkesztve ]

(#53715) jjeahh válasza gmeszaros (#53714) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Két kérdés:
- Portrézni is akarsz? Szeretnéd néha a hátteret "leválasztani" a témáról háttérmosással? Mert erre az olcsóbb kompaktok nem a legjobbak.
- Használt játszik? Mert használtan valszeg már beleférne egy nagyobb szenzoros gép vakuval, állvánnyal és egy jobb fényerős fix optikával is. Egy ilyen szettel már kezdőként nem igazán lesz olyan téma amit nem tudsz lekapni kivéve ha nagyon távoli témákra gerjedsz, pl. madarak, mókusok, oroszlánok :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#53716) cidalain válasza jjeahh (#53715) üzenetére


cidalain
veterán

Viszont egy ilyen szettet nem tud felcsiptetni az övére egy tokban ;)

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#53717) gmeszaros válasza jjeahh (#53715) üzenetére


gmeszaros
tag

Szia!

1. Nem tudom, hogy szeretnek-e ilyet. Most legalabbis nem gondoltam ra. :) Azt hiszem az elmondhato, hogy en nem a fenykepezes oromeert szeretnek fenykepezni, hanem hogy valamilyen dolgokat megorokitsek. Ez hulyen hangzik? :) Egyebkent ilyen dolgokat utolag nem lehet kepszerkesztovel megcsinalni a kepen?
2. A hasznalt nalam jatszik egy eleg komoly kikotessel: sajnos nem tudom megmondani, hogy mit kell figyelni ilyen gepeknel, ezert nem akarok rafazni. Ez azt jelenti, hogy szivesen veszek hasznaltat mondjuk innen a topicbol ha valaki olyan ad el, aki latszik, hogy ert hozza es figyel a gepeire (ezert feltetelezem engem sem akar atvagni), vagy ha olyan boltbol tudom megvenni, ahol adnak ra valami kis garanciat (mondjuk par honap, mint a laptopsystem a notebookokhoz).

Egyebkent a te milyen tipusokra gondoltal hasznaltan?

(#53718) gmeszaros válasza cidalain (#53716) üzenetére


gmeszaros
tag

Az igaz, es az egy fontos kovetelmeny. Masfelol viszont gondolom nem kell mindig magamnal hordani az egesz szetet. :)

(#53719) jjeahh válasza gmeszaros (#53717) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Utómunkával hátteret mosni nem az igazi :N Nem hangzanak hülyén amúgy az igényeid, sztem ezekkel az igényekkel olcsóbban meg fogod úszni.
Ha új vagy alig használt gépek, akkor panasonic lx7, gf7, gm1-et ajánlanám, ha használt akkor esetleg nagyobb tokba vagy sima övtáskába egy gf1, gf2, gx1, olympus e-pl5 beleférhet (csak vázak 18k-45k között mennek, kitobi 20-30k), főleg ha lemondasz a kitobiról és vszel hozzá egy panasonic 14mm F2.5-öt. Én pl egy nagyobb panasonic g3-at és néha gh2-őt sigma 60-al fogok hordozni övtatyóban tavasztól túrákon, szal igény kérdése mekkora méretet vállalsz be.
Méreteket itt tudod összehasonlítani: [link].
Használt gépnél az expószámra kell figyelni, általában írja, ha meg nem akkor meg lehet kérdezni, 10k expó alatt szerintem bátran meg lehet venni. No meg persze az állapot is számít, karcos-e a kijelző, gombok működnek-e, ilyesmi. Nem nagy ügy, ezek a masinák általában mind jó állapotban vannak. Belterekhez jó jöhet esetleg egy plafonra irányítható vaku, de szerintem ezt hagyd későbbre, majd meglátod igényled-e.

cidalain: igaz, mondjuk vakut, állványt nem mindíg kell hordozni

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#53720) Nimda válasza szenesember (#53713) üzenetére


Nimda
addikt

:R

(#53721) gmeszaros válasza jjeahh (#53719) üzenetére


gmeszaros
tag

Koszonom az infokat. Az irasod fele kinai volt Googlizas nelkul (tipusok :) ), illetve az is fura volt nekem, hogy kompaktoknal lehet objektivet cserelni. Azt hittem azert kompaktok, mert ezt nem lehet csinalni.

Viszont szerintem az en felhasznalasomhoz nem jo az objektivcsereles. A vazat (=allvany, ugye?) viszont biztos, hogy tudnam hasznalni, akar ugy is, hogy telefonrol oldjam ki (ha ez lehetseges, mert wifis a fenykepezogep). Persze ez raer kesobb is, ennek nem kell benne lennie az arban.

Koszi az oldalt is, hasznalni fogom. A hordozhatosag alatt egyebkent ugy ertettem, hogy mindig nalam lehessen.

(#53722) szenesember válasza gmeszaros (#53714) üzenetére


szenesember
aktív tag

Ha kompakt, akkor olcsóbb megoldásnak Panasonic LX7, vagy, ha találsz, Olympus XZ-2. 130e ft körül Fujifilm X30 (hasonló igényeim vannak, mint amit leírtál, én az X30-at választottam), vagy, ha fontos a szépen mosott háttér, 150e ft-tólOlympus Stylus 1s(, ami gyöngébb fényben picit rosszabb).

(#53723) jjeahh válasza gmeszaros (#53721) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Váz = gép objektív nélkül.
Ezek a cserélhető obis gépek milc-ek, nem sima kompaktok, fő előnyük nyilván a cserélhető optika, így mindíg az alkalomhoz megfelelő objektívet tudod rájuk csavarni és a nagyobb szenzor, tehát egy jó optikával jobb képminőséget érhetsz el. Hátrányuk viszont, hogy egy nagyobb optikával nagyobb méretű lesz a géped. Ha csak az a cél, hogy mindíg nálad legyen, akkor valszeg szinte bármelyik kisebb kompakt vagy milc megfelel, a legnagyobb milc-ek is max akkorák általában mint a legkisebb dslr-ek.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#53724) Lacy6 válasza gmeszaros (#53721) üzenetére


Lacy6
senior tag

RX100 (II) szerintem jó választás lehet.
Az egyik leginkább kompakt méret, ami nem megy a képminőség rovására.

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#53725) g@bo válasza Lacy6 (#53724) üzenetére


g@bo
nagyúr

én tegnap bezsákoltam egy RX100 I-et, még a kari akciós áron. a mark II [link](490 eur) szerintem már sok, érzékelhető előny a mark III-nál lenne, de az már horror ár.

amúgy az üzletek a BOND karácsonyi akciót kilőtték, a mark I 103990 helyett 129900 lett, holott az osztrák mediamarktban alapból 349 euró [link]( 349*315 = 110.000 ) szóval van itt hazai rablás is.

(#53726) Lacy6 válasza g@bo (#53725) üzenetére


Lacy6
senior tag

Szerintem az RX100-at érdemes 100-110K körül megvenni.
A Mark II pedig 130-140K körül.
Ki kell várni az akciót és keresgélni kell.
Várjuk a beszámolót a géppel kapcsoltban. ;)

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#53727) gmeszaros


gmeszaros
tag

Koszonom a valaszokat. Viewfindereset szeretnek, hogy jobban tudjam hasznalni nyaron. Viszont szemuveges vagyok. Figyelnem kell ilyenkor valamire? (Nem tudom, hogy minden viewfinder ugyanakkora-e)

(#53728) g@bo válasza Lacy6 (#53726) üzenetére


g@bo
nagyúr

ne nagyon feszegessük, hogy a 100 ropit megérte e vagy sem, egy sony hx9v gépet vált remélem a képminőség erős javulása mellett...

azért a 16* optikai zoom hiányozni fog. :U

(#53729) jjeahh válasza g@bo (#53728) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Az első normális gépem előtt 30x zoomos masinám is volt, most mégis simán elvagyok 1x zoommal is, ha rááll a szemem egy adott gyújtótávolságra egyszerűen mindent abban "látok" így nem hiányzik más. Szal ha tetszeni fog a kis sony valszeg megszokod majd a kisebb zoomot, főleg ha nem akarsz madarat meg hasonlókat fotózni.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#53730) g@bo válasza jjeahh (#53729) üzenetére


g@bo
nagyúr

engem inkább a széles látószög izgat (az induló 28 lehetett volna 24. :)) hogy ne csak egy iszonyú kis szeletet lásson az ember utólag egy képen.

madarat mókust távolról is lekapom, arra/oda elég lesz utólag a felbontás. de a makróval is lesz némi kompromisszum, ahogy olvastam.

(#53731) gmeszaros


gmeszaros
tag

Nezegetem a MILC es a kompakt gepek kozott a kulonbsegeket es felmerult par kerdesem, illetve kialakult nehany feltetelezesem.

1. A kompakton van valamilyen zoom, a MILC-en nincs semilyen.
2. A MILC-en a zoom funkciot az objektiv cserelgetese valositja meg.
3. Viszont a kompakton sem ajanlott a zoom, mert a zoommal nagyon romlik a kep minosege. Ha viszont nem zoomolunk, akkor a MILC-ek jobb kepet keszitenek, mert altalaban nagyobb es jobb erzekelok kerulnek bele.
4. A MILC-ek objektiv nelkul kisebbek mint a kompaktok.
5. A MILC-eket objektiv nelkul nem lehet hasznalni.
6. A MILC-ekhez vannak baromi nagy es kisebb objektivek is. Az olyan objektiv, ami kb. azt hozza, amit a kompaktok zoom nelkul azok altalaban mekkorak (meretben)? Peldaul meretben ugyanakkorak lesznek a MILC+Objektiv mint egy kompakt?
7. Egy olyan MILC, amivel olyan kepet lehet csinalni, mint egy nagyon nagyon nagyon jo kompakttal sokkal sokkal olcsobbak (lasd jjeahh hozzaszolasa). Pl. Akar par 10 ezer forint a vaz.

A fenti felhasznalasra akkor ajanlott lehet egy MILC es egy darab normalis, nem nagy (hogy egyutt a vazzal kb. kompakt meretuek legyenek) objektiv is? Szoval ugyanugy hordozhato egy tokban az ovemen, keszithetek vele alkalomadtan jo minosegu videot, csak es kizarolag annyi a kompromisszum ezzel a megoldassal kapcsolatban, hogy kozelebb/tavolabb kell mennem, ha tavol/kozel van az, amit fotozni szeretnek.

[ Szerkesztve ]

(#53732) jjeahh válasza gmeszaros (#53731) üzenetére


jjeahh
nagyúr

1. Ha milc-re zoom optikát teszel ott is lesz zoom
2. Vagy egy zoom obi
3. Vannak fix rekeszes kompaktok, de a legtöbb "sötétedik" ha zoomolsz, ergó ha kevés a fény zoomolással romolhat a képminőség, mert vagy zajosabb lesz a kép, vagy bemozdul.
4. Gépfüggő
5. Igaz :D
6. Attól függ. Ezek pl nagyon picik és kb azt hozzák egy milc-el, mint egy csúcskompakt, az elsővel még zoomolni is lehet.
7. Igen, használtan milc fronton egész jó gépeket ki lehet fogni bagóért, ha úgy érzed kell a kukucska, akkor panasonic g3 35k körül megy, micro four thirds topikban asszem pont van egyik kollégának eladó. Esetleg olympus e-m5 vagy e-m10, ezek komolyabb, masszívabb vázak, de már 100k-ba fájnak és videóban nem a legjobbak (bár ha jól értettem nem kell csúcs videó). Kérdés, hogy ekkora méret belefér-e még...
Ha kompakt, akkor sajnos a keretedbe csak olyan gépek férnek bele, amiken van kukucska, de gyenge fényben nem az igaziak, vagy olyanok amik gyenge fényben tűrhetőek, de nincs rajtuk kukucska. Szal ha lemondasz a viewfinderről, akkor egy csúcskompakt is megfelelhet, pl lx7.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#53733) func93


func93
senior tag

Sziasztok!

Nezegettem mostansag a Canon-nak a G16-os gèpèt. Ez mennyire alja meg a helyet mondjuk egy kezdo-halado dslr geppel szembe? Fenykepezo vasarlas elott allok... :D

"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs

(#53734) Tin_Shield válasza func93 (#53733) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Ez egy kis szenzoros kompakt viszonylag jó optikával, de nyilván nem versenyezhet képminőségben a sokkal nagyobb szenzoros DSLR-ekkel. Nem mai fejlesztés, van jobb szerintem ebben a stílusban és (ár)kategóriában: Fuji X30 (ha komolyabban videózni is szeretnél, akkor inkább Panasonic/Sony vonalon nézelődj)

(#53735) pFEFErohni


pFEFErohni
tag

sziasztok! :)

Boldogság van, tegnapelőtt megérkezett az oly s1! Hát mit mondjak, 2 napja el vagyok veszve! Ennek a masinának kell pár hónap míg teljesen kiismeri az ember... :) Minden téren nagyon tetszik amúgy, bár viszonyítási alapom nem sok van! Lőtem már vagy ezer képet a pár napban! Egy vállalhatóbbat fel is töltök!

ps4 Id: pFEFErohnii

(#53736) Lacy6 válasza pFEFErohni (#53735) üzenetére


Lacy6
senior tag

Ez vállalható?
Szerintem ez eléggé rosszul sikerült kép.

Amúgy ez a fujitsu x30 sztem nem csinál annyira jó képeket.
Itt találtam egy tesztet, amin eléggé kiábrándító teljesítményt nyújt.
Talán makróba szép képet csinál, de az összes többin mosott, túlszaturált színek képek jellemzik.

[ Szerkesztve ]

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#53737) pFEFErohni válasza Lacy6 (#53736) üzenetére


pFEFErohni
tag

Az én szememnek vállalható! Nem vagyok fotós, első komolyabb gépem!
Legalább majd látható a fejlődésem a hónapok, évek során! :) Elmondanád amúgy kérlek szakmai szemmel, hogy mi a nagyon rossz!? A kevésbé rossz még nem érdekel! Tényleg nagyonkezdő vagyok ebben a témában! :)

ps4 Id: pFEFErohnii

(#53738) Lacy6 válasza pFEFErohni (#53737) üzenetére


Lacy6
senior tag

Szerintem a záridő, és a mélységélesség nem lett eltalálva.
Nekem nem tetszik rajta a bemozdulás és nem is igazán éles kép.
Én is amatőr fotós vagyok, biztos vannak itt olyan emberek akik komolyabban értenek a fényképezéshez, de szerintem ez nem jól sikerült kép.

[ Szerkesztve ]

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#53739) jjeahh válasza Lacy6 (#53736) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ez most nem pont neked szól, mert te lehet tisztában vagy a dolgokkal, hanem bárkinek aki lusta egy picit olvasgatni és panaszkodik a masinájára: a fotózás lelke a fény. Amíg van fény addig meg ezekkel a mai csúcskompaktokkal szinte csak rajtad múlik, hogy "milyen képeket csinál" a gép, mert a gép csak egy szerszám, a kép a fejedben születik. Szal szerintem el kell sajátítani a fotózás technikai meg kompozíciós alapjait, a raw, feldolgozószoftverek használatát és akkor garantálom majd hogy vállalható fényben bármelyik mai csúcskompakt vagy cserélhető obis gép "jó képeket csinál" majd a kezedben és sokkal elégedettebb leszel a gépeddel :K Nem olyan nagy dolog megtanulni az alapokat, komolyan érdemes rászánni egy kis időt, mert tényleg meghálálja majd magát, gyakorlatilag egy kis tudás többet dob a fotóid színvonalán, mint ha vennél egy új gépet :K Íme pl. egy fórumos kolléga képei, az x30 nagyapjával, x10-el készültek, szerintem nagyon ott vannak a szeren: [link] [link]. Én is 25k-s géppel kezdtem anno és máig egy 35k-s vázat használok általában :DDD

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#53740) pFEFErohni válasza Lacy6 (#53738) üzenetére


pFEFErohni
tag

Értem, nagyon új ez még nekem, de lelkes vagyok mint egy ovis mikor tudja, hogy kakaóscsiga lesz a 10órai! :)

Szakmai oldalt, könyvet tud valaki ajánlani egy nagyonkezdőnek!? Én most a bykyny.hu-t olvasgatom, eléggé részletesen le van írva minden!

[ Szerkesztve ]

ps4 Id: pFEFErohnii

(#53741) jjeahh válasza pFEFErohni (#53740) üzenetére


jjeahh
nagyúr

[link] :)

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#53742) pFEFErohni válasza jjeahh (#53741) üzenetére


pFEFErohni
tag

Köszönöm!!! :)

ps4 Id: pFEFErohnii

(#53743) ANOka válasza pFEFErohni (#53740) üzenetére


ANOka
őstag

Enczi Zoltán - Richard Keating:
Digitális fotózás műhelytitkai kezdőknek ÉVSZÁM - Fotósuli kezdőknek

Gyorstalpaló könyv, mely tisztába rakja az alapokat.

[ Szerkesztve ]

(#53744) pFEFErohni válasza ANOka (#53743) üzenetére


pFEFErohni
tag

Köszönöm Neked is!!! :)

ps4 Id: pFEFErohnii

(#53745) func93 válasza jjeahh (#53741) üzenetére


func93
senior tag

wow. Szep kis gyujtemeny, ebbol meg en is szemezgetek.

"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs

(#53746) sb


sb
veterán

Sziasztok!

Már megint a régi kérdésem. :D
Van már vmi használható és nem túl drága kompakt, ami videóban is hoz egy top telefon minőséget? 4k vagy (nem mosott sz*r , hanem tűéles) FHD. Mondjuk Galaxy S5-től felfelé... (Fényképben nyilván nem nehéz, bár ott is elég erősek az új modellek, G4/S6 pl.)

Ami még kéne: optikai stabilizátor és minél fényerősebb optika.

Köszi!

(#53747) sideburns válasza sb (#53746) üzenetére


sideburns
aktív tag

A Panasonic LX100 és FZ1000 ilyenek, kérdés, hogy kinek mi a "nem túl drága".

(#53748) cidalain válasza sb (#53746) üzenetére


cidalain
veterán

igen, pont a múlt héten jelentettek be egy vadiúj kompaktot, f1.4-2.8, 22MP, 52× zoom, 4K, Wifi, NFC, mindez 142 dollárért. :DDD
Viccet félre: mennyi az, hogy nem túl drága? Neked nem az újak közt kellene keresni, hanem a használtak közt

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#53749) mazsi70 válasza cidalain (#53748) üzenetére


mazsi70
senior tag

Bakker ,már majdnem végig túrtam a netet.... :D

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#53750) Vyndree válasza sb (#53746) üzenetére


Vyndree
őstag

Lumia 1020, használtan csak 60k és sötétben is egész jó.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.