Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52901) ANOka válasza Sanyig4 (#52900) üzenetére


ANOka
őstag

Keret?
Milyen elsődleges célra használná?

(#52902) sideburns válasza Sanyig4 (#52900) üzenetére


sideburns
aktív tag

Ezt a négyet mindenképpen kerülni kell.
Hozzá kell csapni még egy keveset és Panasonic FZ200, ha csak új jöhet szóba.
Ha használt is (nem kell leharcoltra gondolni, vannak ezer expó alattiak is), akkor MILCek: Olympus E-PL5, Panasonic G5, Sony A5000, Samsung NX30/NX300.
Persze jó lenne tudni a felhasználási területet.

(#52903) lugomon válasza cidalain (#52869) üzenetére


lugomon
tag

Hol gondolod, hogy lenne black f. akció Pana LX7-re???

Omega Testamentum

(#52904) lugomon


lugomon
tag

Gyerekek...megszívtam nagyon az Olympus Stylus-al...a második tulajtól vettem, aki itt az oldalon vette. Arról a gépről van szó, melyet az egyik fórumtárs belinkelt. Szeptember végén volt eladó először...

Omega Testamentum

(#52905) wms válasza lugomon (#52904) üzenetére


wms
senior tag

Miért szívtad meg?

(#52906) lugomon válasza wms (#52905) üzenetére


lugomon
tag

Már régóta kinéztem magamnak, a márkaboltban is kipróbáltam...közben, mivel újként drága volt, ezért vettem egy Panasonic LF1-et. Nem tökéletes a Pana, de szép képeket készít minden körülmények között, és a kijelzője pazar! Ellenben a az Olympus-al..bárhogy is kalibráltam, mindig visszaáll az standard, gyári beállításra....nem éles, nem színhelyes, szoba fényviszonyokról beszélek...automata üzem módban messze gyengébb képeket készít ugyanarról a témáról, tök hasonló beállítások mellett. Nem véletenül én vagyok 5 hónap alatt a 3. tulaj...hatalmas csalódás..talán szerencsém lesz, mert az eladó megígérte, hogy visszaveszi. Nem örült, de a nem okézható kijelző beállítást talán rejtett hibaként elfogadja, mert ma a vásárlásnál 3 napos kipróbálási lehetőséget ajánlott fel...ha nem, kínlódhatok az eladásával..mennyi, de mennyi tesztet átnéztemma gépről...

Ennyit ért.....

Omega Testamentum

(#52907) cidalain válasza lugomon (#52903) üzenetére


cidalain
veterán

Barhol ahol aruljak, es reszt vesznek a BF-ben. Nem biztos hogy akcios is lesz, de en remenykedem, no.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#52908) Quent1n válasza Sanyig4 (#52900) üzenetére


Quent1n
senior tag

Ezek a gigazoom gépek semmit sem érnek igazából. Ha ilyenre gondoltatok akkor FZ200 :) Ha viszont egy csúcskompakt is jó lenne akkor Pana LX7 esetleg LF1, vagy ha kaptok jó áron Olympus XZ-2, illetve XZ-10. De a Sony RX100 is jó lehet ha belefér.

diegho: Ha kompaktba gondolkozol akkor a fentebb felsoroltak közül érdemes valamit nézni. Saját vélemény, hogy kompakt gépet ezeknél olcsóbban nem vennék. Ha nincs ezekre keret akkor MILCek közt érdemes szétnézni. Mire kéne? Mennyit szánnál rá?

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#52909) PofaJenö válasza lugomon (#52904) üzenetére


PofaJenö
senior tag

S 1 es volt? mert én ezt megcsináltam Fw frissítést [link], így lényegében S1s lett

[ Szerkesztve ]

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#52910) jjeahh válasza lugomon (#52906) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A kijelző színbeállításaival van gond? Fw frissítést próbáltál?
Amúgy ha ennyire igényes vagy és ennyire sok tesztet átnéztél már, akkor ennyi erővel fél óra alatt beleáshatnád magad a fotózás technikai alapjaiba is, hanyagolhatnád az automata módot, oszt sokkal szebb fotóid lennének és nem kéne folyton lecseréld a géped :)

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52911) PofaJenö válasza diegho (#52898) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Szerintem ennél kell kezdeni [link][link] ;)

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#52912) wms válasza lugomon (#52906) üzenetére


wms
senior tag

Szomorú, amit tapasztaltál, mert a szinte az összes tesztben csak dicsérik. Talán tényleg megérné próbálkozni egy frissítéssel.

(#52913) lugomon válasza jjeahh (#52910) üzenetére


lugomon
tag

Beleástam. Ezzel az Olympus csodával minden manuális beállítást is végig zongoráztam. Az, hogy napos időben jó felvételt készít nem nagy kunszt. Szerény fényviszonyok mellett viszont bűn rossz felvételeket tud produkálni. Életle, bármivel bűvészkedsz, és az elkészült fotók jó sárga beütésüek. Vaku nélkül alkalmatlan fotózásra beltéren.

Ami miatt megvettem az 1/1,7-es érzékelő és a teljes rekesz tartománybani 2.8-as konstans fényerő, nagy méretű EVF nézőke.

Egy teszt oldal ír hibás objektív sorozatról. Lehet, hogy egy közülük,ez a f@s.

Omega Testamentum

(#52914) jjeahh válasza lugomon (#52913) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Vaku és állvány nélkül beltéren én m4/3 (sokkal nagyobb) szenzoros géppel fényerős fixel (F1.8) sem fotózok, szal ha egy kis szenzoros kompakt alkalmatlan erre a célra az szvsz teljesen normális.
"és az elkészült fotók jó sárga beütésüek"
Ezek szerint nem zongoráztál végig minden manuális beállítást, vagy csak elkerülte az egyik legáltalánosabb funkció a figyelmedet: a wb :U
De persze teljesen lehetséges, hogy igazad van és hibás gépet fogtál ki, ahhoz azonban, hogy ezt kiderítsük látnunk kéne pár tesztfotót exif-el együtt valamilyen felhőbe (dropbox, box, mega, drive) feltöltve vagy valami.
Ha viszont nem hibás darab, akkor valószínűleg csak egyszerűen nem arra a célra készült amire te használnád, ezért tűnik neked sz*r-nak, nekem pl eszembe sem jutna egy kis szenzoros F2.8-as géppel beltérben fotózni, mert mint te is rájöttél tuti elvérezne, cserébe ha sokat túrázol, na arra a célra egy tökéletesen ideális gépecske, én valszeg a cserélhető obis gépeim mellé is simán elfogadnám :))

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52915) lugomon válasza jjeahh (#52914) üzenetére


lugomon
tag

Az eladó nagyon korrekt volt. Visszavette a készüléket. A wb sem kerülte el a figyelmemet. Azzal se lehetett csodát tenni.

Omega Testamentum

(#52916) diegho válasza Quent1n (#52908) üzenetére


diegho
nagyúr

Az összeget nem tudom 50-60k környékén gondolkodtam és igazából tényleg csak a gyereket fotózni stb, nem akarok profi képeket. Néztem Nikon 1 S2-t, ami szimpatikus, jókat is írnak róla, árban sem vészes, ez nem tudom mennyire jó. Nem ragaszkodom a kompakthoz.

(#52917) lugomon


lugomon
tag

Töröltem minden fotót. Egy user árul a jofogason egy ilyen gépet...állítólag kettő van neki, és az eladásra szánt, gari nélküli gépről a Stylus-al készített fotókat. ( tükrös gépei mellett van ilyen masinája...
[link] [link] [link] A sárgaság....
________________________________

Képeket linkesítettem. Ne csináljunk magazint az topikból. - vond

[ Módosította: vond ]

Omega Testamentum

(#52918) lugomon


lugomon
tag

[link]
Kiemel idézet: a Stylus 1 nem csinál jó képeket, és a beltéri fotók nem élesek....( ezt az oldalt sajnos csak most találtam meg...)

[ Szerkesztve ]

Omega Testamentum

(#52919) jjeahh válasza lugomon (#52917) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ha már visszaadtad akkor gondolom mindegy és nem akarom erőltetni, de a wb-vel ez korrigálható. Beltéren természetes, hogy sárgásak lesznek awb-vel a képek, ennyit tud az automatika (a képen is jól látható, hogy a wb automatikusra volt állítva). Minden komolyabb gépben, így ebben az olyban is vannak előre beállított sémák, pl. felhős, napos stb. Ha esetleg ezekkel sem tetszik az eredmény, akkor teljesen manuálisan is be lehet állítani a wb-t, akár full kékes árnyalatút is csinálhatsz a sárgásból :) Persze azt is megértem, ha full automata módban szeretnéd hogy jó legyen, mert nem akarsz az állítgatással t*kölni, akkor viszont ez van, olyan gépet kell keresned, aminek pontosabb az automata wb-je :)

#52918: Pedig nincs semmi gond azzal a géppel csak egészen egyszerűen nem gyengefényes helyzetekre való. Ha beltérben akarsz fotózni akkor nagy szenzor, fényerős (akár fix) optika és/vagy rendszervaku fog kelleni... egy ilyen pici szenzor F2.8-al ennyit tud, de ezt tudhattad volna előre.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52920) lugomon válasza jjeahh (#52919) üzenetére


lugomon
tag

A Pana LF1-é jó. Nagyon gondolkodom, hogy vegyek mellé, egy LX7-et, a nyitó 1,4-es fényerő miatt.
Kiderült, hogy annyi, de annyi sz@r kompakt van a piacon. Szerinted? Ismered az LX7-et? Nagy zoom-ról lemondtam már. Ahhoz milliós gép, objektívek kellenek..

Az LF1 beltéren, totál hasonló viszonyok közepette szép, éles, nem sárgás fotókat készít alapból.

[ Szerkesztve ]

Omega Testamentum

(#52921) scarabaeus válasza lugomon (#52918) üzenetére


scarabaeus
őstag

Az hová van írva azon az oldalon? Mármint hogy nem csinál jó képeket (persze tudom, hogy csak Wong csinál vele jó képeket, de konkrétan azon az oldalon ilyen szöveget nem találok az angolban).

Quoth the Raven "Nevermore."

(#52922) jjeahh válasza lugomon (#52920) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Lf1-et meg lx7-et nem próbáltam, de néhány olympust meg panát igen és nekem eddig úgy tűnt a pana féle awb pontosabb... persze ez mint írtam korrigálható manuális wb-vel. Az hogy a gyenge fényes képek életlenebbek sztem két dolgon múlik: erőteljesebb az oly zajszűrő algoritmusa és lehetséges, hogy az automatika valamiért rosszul állítja be a gépet, pl. rekeszel vagy túlságosan feltolja az iso-t, esetleg nem tolja fel eléggé és bemozdul a kép. Manuális beállításokkal és raw-al, utólagos zajszűréssel tetszés szerint valszeg az oly-ból is kihozható ugyanolyan éles kép, mint lf1-el. No de hanyagoljuk a témát, ha már túladtál rajta, a lényeg, hogy neked nem tetszett, nem felelt meg (ettől még nem rossz gép, én simán elfogadnám a nagy gépek mellé), szal vegyél panát és öröm bódottá' :) Mindenkinek másak az igényei, anno egy user pl. pont az lx7-el nem volt elégedett, teljesen ki volt ábrándulva belőle, ő asszem pont oly-t vett volt helyette és azóta boldog.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52923) sinick válasza lugomon (#52920) üzenetére


sinick
senior tag

Szia! Panasonic LX7-esen sárgulás illetve AWB hiba bármilyen teljes vagy félig automatán (iA,A,P,S) ugyanúgy megvan. Ld. itt:

AWB in LX7 iA mode?
LX7 Auto White Balance Quirks

Főleg mesterséges fénynél jön elő. A WB hangolható, de ha picit más a fény, akkor újra hangolni kell. Én már megszoktam. bosszantó, mert point and shoot gépnek vettem és nem manuálozni. Mesterséges fénynél minél szűkebb a rekesz, annál pontosabb az AWB. 4-es feletti rekeszérték esetén már ritkán téveszt.

Ráadásul a JPG motorja rosszabb, mint az Olympusé. Szinte mindenre, színre, kontrasztra, zajra, stb. (Engem főleg a színei zavarnak - zöld, kék, bőrszín -, napsütéses kültéri képeken a sógor ZX-2-esével hasonlítottam össze.)

(#52924) lugomon válasza sinick (#52923) üzenetére


lugomon
tag

Akkor marad az LF1. Nem kockáztatok.

Omega Testamentum

(#52925) lugomon válasza scarabaeus (#52921) üzenetére


lugomon
tag

"Az Olympus feltettem egy csomó pénzt egy kompakt fényképezőgép, de a Stylus 1 nem szállít jó minőségű fényképet köszönhetően kiváló objektív és kínálnak sok fejlett funkciókat." (google fordítás-fekete mező az oldal legtetején....)

Omega Testamentum

(#52926) sideburns válasza lugomon (#52925) üzenetére


sideburns
aktív tag

Te komolyan Google Translate-tel fordítottad ezt le? :W
Elárulom, hogy a mondat arról szól, hogy a gép jó képminőséget ad, csak drága. Később azt írja, hogy egyedül beltéren zajosabbak kicsit a képek, teljes nagyításban. Képernyőméretben nézve teljesen jó.
De szerintem a lényeg itt van:
"This camera isn’t for everyone"
"Ez a fényképezőgép nem mindenkinek való" :)

(#52927) scarabaeus válasza lugomon (#52925) üzenetére


scarabaeus
őstag

Bár sideburns közben írt, de az eredeti mondatot iderakom, hogy az utókor is lássa, miből keletkezett az a ferdítés, hogyan fordítja ellentétére a mondat értelmét a guglis fordító.

"Olympus is asking a lot of money for a compact camera, but the Stylus 1 does deliver good photo quality thanks to a superb lens and offer lots of advanced features."

Kb. "Ha azt nézzük, hogy egy kompakt fényképező, akkor sok pénzt kér el érte az Olympus, de a Stylus 1 valóban hozza is a jó képminőséget a kiváló objektívnek köszönhetően, és sok fejlett funkciót nyújt."
(Magyartalanul fordítottam, tudom, de próbáltam annál maradni, amit mondani akartak)

[ Szerkesztve ]

Quoth the Raven "Nevermore."

(#52928) tdhenry


tdhenry
tag

Sziasztok. Tanácsot kèrnèk tőletek, hogy milyen gèpet èrdemes vennem... A cèlom az, hogy beltèrben is normális kèpeket tudjak lőni a kisfiamról, lehetőleg minnèl kevesebb manuális állítással. Nem èrtek igazából a fotózáshoz, de hallottam már az ISO-ról ès társairól. A keret pedig nyílván minnèl kevesebb, de a lènyeg hogy szèpek legyenek a kèpek. Bridge gèpre gondoltam, abból is a 70-90 Ft közöttiekre. Köszi a segítsèget előre is.

(#52929) Quent1n válasza tdhenry (#52928) üzenetére


Quent1n
senior tag

Bridge teljesen felesleges beltérre. Panasonic LX7 ami neked a legjobb választás lehet erre a célra. :) Vagy valami MILC de azt majd más ajánl.

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#52930) tdhenry válasza Quent1n (#52929) üzenetére


tdhenry
tag

Nyílván nem csak beltèrre kell, csak azèrt emeltem ki, mert beltèrben nyilván nem olyan jók a fènyviszonyok mint kellene. Mi az a milc?

(#52931) mazsi70 válasza tdhenry (#52930) üzenetére


mazsi70
senior tag

Milc

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#52932) tdhenry válasza mazsi70 (#52931) üzenetére


tdhenry
tag

Közben már utána nèztem a dolognak :)

(#52933) lugomon válasza scarabaeus (#52927) üzenetére


lugomon
tag

Mindenestre jó tanuló pénz volt. Használt gépet,, ha csak valami baromira nem ismered, netán volt valaha, nem érdemes venni komoly pénzért. Úgy 50 ezer felett. Érvényesül,a drágább az olcsóbb örök érvényű axióma.
Az új gépet kipróbálhatom, és ha gondom van, 14 napon belül elállok a vásárlastól.
Ez a mai időkben fontos opció, mert egyre sz@rabb kompakt gépeket gyártanak.Az utöbbi 5 évre nézek vissza.

A bevált jó gépeket ritkan teszi a haszált piacra.

[ Szerkesztve ]

Omega Testamentum

(#52934) jjeahh válasza lugomon (#52933) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Most komolyan? 4 vázam van meg egy tucat optikám és egy üveg kivételével az összeset használtan vettem, mégis TÖKÉLETESEN elégedett vagyok velük... :U Persze ehhez nem ártana alaposan utánnanézni mielőtt megvásárolnád, hogy megfelel-e az igényeidnek a cucc, no meg ez a "manuális beállításokkal is sárgásak meg életlenek a képek, mikozben az lf1-el nem" szitu szvsz szimplán user error. No de én befejeztem, mert már nem tudom eldönteni, hogy trollkodsz, vagy tényleg ennyire vakvágányon vagy :B

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52935) Lacy6 válasza lugomon (#52933) üzenetére


Lacy6
senior tag

RX100 szériát egyáltalán nem nézted?
Amúgy érdekes ez a használt piac, mert sokan mindig jól járnak, de én pl. azzal a kevés cuccal amit vettem használtan mind megszívtam. Vannak olyan emberek akiknek egyszerűen ilyen a szerencséjük. :(((

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#52936) lugomon válasza Lacy6 (#52935) üzenetére


lugomon
tag

Szintén megszívtam, ezért soha többé. A Sony jó cuccai marha drágák, és a HX60-as gyalázatos gépüket nehéz kiheverni...

Omega Testamentum

(#52937) hito


hito
nagyúr

Ma megvettem a Panasonic FZ1000-et. Eddig nagyon tetszik. Nagy meglepetés a menüt illetően nem ért, mert Panáról váltottam Panára, azon belül is GH2 MILC-ről erre a kompaktra. Egyelőre nem bántam meg. A cserélhető obis vonal egyelőre nem az enyém. Fotózni sem fotózok elég jól hozzá, hogy indokolt legyen és picit zavar, hogy folyton szét kell szedni, össze kell rakni, porosodik, stb. Ráadásul ilyen üveget egyáltalán nem kapnék rá, ami lenne is hasonló, az nagyságrendekkel többe kerülne. Úgyhogy egyelőre nagy megkönnyebbülés visszaváltani kompaktra, főleg egy ilyen kaliberű gépre.

Meglátjuk, hogy az elkövetkezendő 1-2hét tapasztalatai visszaigazolják-e a döntésem helyességét. Az biztos, hogy egyelőre bártan ajánlom a gépet bárkinek, aki ultrazoom csúcskompaktot keres és nem ilyed meg a gép batár, tekintélyt panancsoló fizikai adottságaitól. ;]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#52938) GunnersHun


GunnersHun
csendes tag

Sziasztok!

A tanácsaitok alapján úgy döntöttem, hogy megveszem a Panasonic DMC-FZ200-as gépet. Mielőtt megrendelem, hozzá nem értőként szeretném megkérdezni, hogy a 12,1 megapixel nem túl kevés?

(#52939) hito válasza GunnersHun (#52938) üzenetére


hito
nagyúr

Atlag felhasznalasra szerintem eleg, bar also hatar. Nalam a 16Mp az alja, az ala nem szeretnem adni. Egyebkent az 1/2.3" erzekelohoz szvsz pont jo.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#52940) GunnersHun válasza hito (#52939) üzenetére


GunnersHun
csendes tag

Értem, köszönöm! Találtam még 100 ezer alatt egy gépet, ami jó lehet. Nikon Coolpix P610. Erről tudna valaki véleményt mondani?

(#52941) lugomon válasza hito (#52937) üzenetére


lugomon
tag

Nem akarlak elkeseríteni, de sokan megbánták az FZ1000-re való váltást..gondolom, hogy itt vetted az oldalon, 150-ért...( főleg azok , akiknek előzőleg FZ200 gépe volt).

Omega Testamentum

(#52942) GunnersHun


GunnersHun
csendes tag

Olvasgattam teszteket, de nem tudok dönteni. Ti melyiket vennétek meg a két gép közül: Nikon Coolpix P610, vagy Panasonic Lumix DMC FZ-200. A Nikon 5 ezerrel drágább.

[ Szerkesztve ]

(#52943) lugomon válasza GunnersHun (#52942) üzenetére


lugomon
tag

Panasonic!

Omega Testamentum

(#52944) vond válasza GunnersHun (#52942) üzenetére


vond
MODERÁTOR

f/3.3 - 6.5 vs. konstans f/2.8, ugyanakkora szenzorral. Van még kérdésed?

(#52937) hito: Gratula! ;)
A 36 millis 4K videóval, meg az ugribugri fókusszal ki vagy békülve? Nálam ezek kizáró okok lennének. Mondjuk nem mintha lenne rá pénzem. :)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52945) hito válasza vond (#52944) üzenetére


hito
nagyúr

Köszi! :R Igen, mérlegeltem mielőtt megvettem. 4k-t hébe-hóba fogom használni. Ha nagyon zavar majd a szűk kezdő, akkor dobok rá egy nagylátó előtétet. Ugri-bugri fókuszt eddig még nem tapasztaltam. Ha a Samsung kamu marketingbullshit világmegváltó fókuszával elvoltam, akkor itt nem hiszem, hogy gond lesz :)

lugomon: igen, azt vettem meg. Mivel az autóm szevizben van 4hónapja, így 6órát vonatoztam ma el :D Nem FZ200-ról váltottam, úgyhogy biztos nem lehet baj :DDD Viccet félretéve, 1héten belül kiderül, hogy a csalódott felhasználók táborát fogom-e gyarapítani, vagy találtam valami érdekeset, jót. Ha előbbi, akkor bajban vagyok, mert cserélhető obis rendszerre nem szeretnék visszaváltani, a combos zoomtartomány, a minimum 1"-os szenzor alapfeltétel, így csak az RX10 maradt már csak ezen kívül.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#52946) net91 válasza hito (#52945) üzenetére


net91
senior tag

Vélemények

[ Szerkesztve ]

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és a

(#52947) lugomon válasza net91 (#52946) üzenetére


lugomon
tag

Én nem mertem rákérdezni.....

Omega Testamentum

(#52948) hito válasza net91 (#52946) üzenetére


hito
nagyúr

Túl vagyok rajta, még vásárlás előtt láttam. Nagy része hiszti, illetve túl sokat vártak a géptől. Helyén kell kezelni. Egyelőre annyit biztosan tudok mondani, hogy jpeg-ben jóval gyengébb az RX100m3-tól, kis túlzással nem egy liga. Mondjuk azt napos időben teszteltem, ma meg borús/szürkület volt amikor teszteltem.Az is lehet, hogy valami el van babrálva a menüben, mert tesztképek (ittenik is) sokkal jobbak, mint amit eddig első kézből tapasztaltam a gépről.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#52949) Zoluska


Zoluska
tag

Sziasztok!

Egy E-PL3-ról váltanék kompaktra, mert azt a mérete miatt szinte nem is használom. Valami olyan kéne, ami kabátzsebbe elfér. Kis olvasgatás után a G7X és az RX100 mkII szimpatikus, ez az a kategória, ami fölé már nem mennék árban. Nem munkára vagy profi fotózásra kell. Gyereket fényképeznénk, autóversenyt videóznék, illetve szeretek éjjel, állványról fényképezni. Fontos lenne, hogy ne zajosodjon könnyen a kép, lehessen rosszabb fényviszonyok közt is vaku nélkül értékelhető képeket készíteni. Manual mód már gondolom mindkettőben van, ezt szeretem időnként használni, de nem árt a jó automata. Az RX100 szériát mindenhol nagyon dicsérik, de a Canon szolgáltatásai szimpatikusak. Ki lehet mondani valamelyikre, hogy jobb, mint a másik? Van még valami, amit érdemes megnézni ennyiért?

(#52950) Quent1n válasza Zoluska (#52949) üzenetére


Quent1n
senior tag

Nekem G7x van, Sonyt csak akkor tudom ajánlani ha a videó a legfontosabb és ha kell a vakucsatlakozó a tetején (oda pl. mikrofon is mehet). Ha nem akkor Canon, fényerőbe jobb és érintőkijelzős. Illetve szerintem fogásra, összeszerelésre, jobb gép. :) Plusz a záridő maximuma tovább emelhető mint a Sonyba, ami éjszaka úgy gondolom elég jó dolog, ahogy a beépített ND szűrő is (csak az meg főleg nappal :) ) Nekem egyedül a 120fps-es videó hiányzik, érthetetlen, hogy azt miért hagyták ki. Na jó meg a Sony gyorsabb de engem az abszolút nem érdekel.

Ja meg a Canonon a gyűrű béna kattogós míg a Sonyn szépen csendben jár, így pl. manuál fókuszra használhatatlan, illetve ha kisbabát kell fotózni vagy fontos a csend, nos akkor ki kell rá találni valamit :D

Annyi bajom volt a Canonnal, hogy az expo gombom tönkrement (nem fókuszált félállásban) így gariban cserélték a felső burkolatot. Utána néztem és mástól nem hallottam még ilyen hibát ezzel a géppel kapcsolatba szóval szerintem csak én szívtam meg. :)

Szerintem egyikkel se lősz mellé de én a Canont ajánlom. Ilyen méretben és ilyen áron nem igazán van konkurenciájuk.

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.