Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz Quent1n #42975 üzenetére
- Elférjen zsebbe
- Egy táncos buliban képes legyek vele használható képet lőniEzek egymásnak erősen ellentmondó szempontok, de talán az egyik legjobb kompromisszum a Sony RX100 II az 1''-os szenzorral.
http://www.dpreview.com/reviews/sony-cybershot-dsc-rx100-m2/12
A felsorolásodat még kiegészítem az XZ2-vel amit már 100 ezerért meg lehet venni.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
nagyúr
válasz Quent1n #42975 üzenetére
"- Elférjen zsebbe
- Egy táncos buliban képes legyek vele használható képet lőni
- Video fullHD 50p
- hagyjuk az árakat
- este se hagyjon cserben"Panasonic LX7. Fényerős leica optikája van (F1.4-F2.3 ! 24-90mm), ami nagyon kell az általad igényelt "esti" és "bulis" képekhez. És kitűnő minőségű 50fps-es full hd videója van. Igaz, nem olcsó, de nem kapsz olcsóbban ilyen képminőségű és tudású kompakt gépet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Quent1n #43013 üzenetére
"40ezer forint különbség....ennyivel nem ér többet az LX7 semmiképpen......paraméterek alapján milyen különbségek lehetnek a két gép között ami indokolhatja az LX7 felárát."
Már önmagában a jóval fényerősebb optika is elég lenne indoknak. Kiegészítve azzal amit írtál is (pl. 50p), már meg is érkeztünk a megoldáshoz.
-
Vyndree
őstag
válasz Quent1n #50532 üzenetére
VIdeózásra, esti fotózásra az LX7 a nyerő.
Dani_kp: a Sony W830-ban úgy tudom nincs wifi, ezt nem tudom hol olvastad. Az én gépemben van wifi, sose használom, kicsit körülményesnek tartom. Mire bekapcsolom, menüből rámegyek, rácsatlakozik, már rég leszedtem kábelen a képeket. Olyankor jó, ha valakinek mondjuk okostelefonra szeretnél átküldeni képeket.
-
mrmarkus
aktív tag
-
Tin_Shield
őstag
válasz Quent1n #50560 üzenetére
Én nem erőltetném ezekkel a kompaktokkal a manuál fókuszt, ha jól működik az AF szükség sincs rá.
A G7X-et viszont nem árt kipróbálni, a működési sebessége szerintem kiábrándító, tiszta időutazás 10+ évvel vissza. Sajnos jellemező a legújabb Canon csúcskompkatokra (G1X, G1XmII, G7X), hogy a feature listát megnyerik, az áruk is arányban lenne a tudással, de valahogy mégsem állnak össze kerek egésszé. Ez persze szubjektív vélemény, de azért a próbát én nem hagynám ki.[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Quent1n #50569 üzenetére
Már az G1XmII-nak is kevés hiányzott az ideális kompaktsághoz, de az is kapufa lett...És ha már RX100mIII, akkor annyiért inkább a Pana LX100. Az RX100mIII szerintem a G7X árszintje körül lenne reális.
Egy/több tartalék akkui a DSLR-eket leszámítva* gyak. minden géphez kötelező, hol van már régi Fuji F30-am, az 6-700 képet is tudott egy feltöltéssel...
*ha valaki élőképezik és/vagy videózik akkor DSLR mellé is bőven elfér a pótakksi. -
hito
nagyúr
válasz Quent1n #51476 üzenetére
Igazából nem lett ez olyan rossz, csak enyhén túl van árazva. Az RX100 szériából szerintem a Mark II lett a legjobb. Ugyan 28mm a látószög és nem 24 (nagylátóval orvosolható), mint ahogy a Mark III-tól, viszont a zoom a 2-nél még 3.6x-os és van vakusaru, ennek megfelelően külső tartozékok gararmadája (mikforon, vaku, LCD, kereső, stb.), ami szerintem minden pénzt megér.
A Mark II hozta a legnagyobb és leghasznosabb újításokat és pótolta a legnagyobb hiányosságait az RX100 addigi egy tagjának. Pl. a fix LCD a halálom, azzal nagyon nagy bakit tett jóvá a Sony. De ez csak az én véleményem. Mark III nálam azért nem jöhet már szóba, mert kisebb az optikai zoom, de ami sokkal inkább megbocsájthatatlan, hogy eltűnt a külső kiegészítők csatlakoztatási lehetősége.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Telda
addikt
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz Quent1n #51576 üzenetére
Hát, ezzel maximálisan egyetértek.
Egy LX7-et szerintem mi is bevállalunk hamarosan. Úgyis kellene egy kisebb gép az FZ200 mellé. Ez meg egyszerűen best buy, a maga brutális üvegével.
A régi komplett FZ38 pakk meg szerintem megy fel apróra.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
zharkanyi
tag
-
rizso
addikt
válasz Quent1n #51634 üzenetére
Igen, valószínűleg senkit nem izgat ez a kategória, mert nincs is benne semmi érdekes, én is csak azért érdeklődök, mert abszolút nem tudom, hogy mit lehet elvárni 20e alatt. Azt viszont látom, hogy már itt is vannak elég komoly különbségek, és ki lehet fogni olyan fasza kis gépet, ami papíron nem egy nagy durr, meg olyat is, ami papíron szép meg jó, de a valóságban egy rakat kaki
hcl: igen, ez sem hátrány. Hülyét kapok, ha pl. a fókusz megtalálása hosszú másodperceket venne igénybe...
asdf_: igen, manuál mód mindenképpen kellene, ha ez lenne a telómon, akkor nem is nagyon kellene most fényképezőt vennem. Linkelhettem volna másik tesztet is, pl. ezt, igazából csak a képminőség miatt érdekes - mondjuk ilyen nem nagyon lesz egyik kis 20e alatti géppel sem, ha jól sejtem...
KÉRDÉS
Mik az előnyök és hátrányok 20e alatt a kompakt vs bridge témában?
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
vigno
tag
válasz Quent1n #51647 üzenetére
igen, tudom, nem véletlen nézegetem az lx7-et (is). formára is jobban bejön, a sony mellett szól a nagyobb lapka, meg talán egy fokkal gyorsabb is. errefelé a kettő közt 30 € a különbség, de ha a sonyhoz még a markolatot is hozzászámolom, akkor 60. köszi a segítséget, azt hiszem el is döntöttem.
mégegyszer köszi mindenkinek, aki segített.
... szerintem ...
-
Vyndree
őstag
válasz Quent1n #51647 üzenetére
Eszembe nem jutna azert bridge gepet. venni, hogy a szomszedokat kukkoljam vele, foleg nem a veres bugyijat. Tudom, nem vagyunk egyformak.
A masik amit nem ertek, hogy miert kell egy kompakt gepet egy DSLR-hez hasonlitani? Miert gyartanak gagyi kompaktokat minkor vannak tokeletes tukorreflexes gepek? :-) -
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Quent1n #51679 üzenetére
Az összes jelenlegi 16mp m4/3 szenzor van olyan jó vagy jobb, mint pl. a canon meg samsung aps-c szenzorok (az nx1-et kivéve), a sony apsc lapkáknál viszont gyengébbek. De ez valós használat közben szvsz csak akkor számít igazán, ha szükséged van valamiért iso3200+ érzékenységre, viszont ha nincs, akkor érdemes egyéb ficsőrök-paraméterek alapján vásárolni, pl. kell-e kereső, kihajtható érintőkijelző, jó videó, jó jpeg motor, milyen obikra van szükséged és azok melyik rendszerre elérhetőek, stb...
Na de ez itt nagyon off és pár napja a milyen cserélhető obis gépet topikban már kitárgyaltuk a dolgot, szal részemről lezárvaFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
vond
MODERÁTOR
válasz Quent1n #51684 üzenetére
Üzletpolitika. Majd az LX200-ban javítják a hiányosságokat (vagy azoknak egy részét). Ha most csinálnának egy tökéletes gépet, jövőre nem venné meg senki az utódot.
Én is ki vagyok bukva az ilyen pitiáner dolgokra, de sajnos ez van.
A mai mobiltelefon árak mellett vajon mennyibe fájt volna beletenni egy dönthető IPS érintőpanelt? Meg egy nyomorult mikronofon bemenetet? Az egészhez képest fillérekbe.
A többi nekem sem fáj annyira, de így egy kicsit soknak érzem a bőven 200k feletti árat.
Egy kis külső vakut viszont adnak hozzá alapból, úgy tudom.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
-
Frod
addikt
válasz Quent1n #51857 üzenetére
Bocsánat, akkor lehet én tudtam rosszul, nem igazán értek hozzá A lényeg csak, hogy nem ilyen több százezres gépet akar venni mindenféle külön objektívvel, meg mindennel, hanem ami csak "egyben van". (Mondjuk ennek a gépnek pont csalóka a külseje, mert olyannak néz ki mint egy objektíves)
Súly/méret nem számít, inkább a technikai adatok a fontosak. Természetesen a specifikumokat én is el tudom olvasni, bármelyik oldalról, így az érdekelne valakinek van-e tapasztalata vele, vagy a tech.adatok alapján mennyire jó kis gép ez(?)
Do you see the white shadow?
-
bluobluo75
őstag
válasz Quent1n #51925 üzenetére
Az LCD azért aggaszt, mert verőfényes napsütésben gond lehet vele.
Nem tartom nagyra vágyónak magam, de ha nincs hasonló mint az xz-10 volt annó, akkor egy kisebb gép is jó, csak 60e Ft-tól ne legyen drágább, meg jó volna ha tudásban azért minnél jobban hasonlítson rá.
A mostani Kodak gépemen záridőt nem lehet állítani, új gépen meg jobb volna ha már éjszakai képet szeretnék csinálni.
- Konkrét típus kéne mi a jó ár érték arányban van 50-60e Ft környékén.
- Videó készítés is jó volna ha lenne legalább 720p
- 12, vagy 16 megapixel
- új gép kell mindenféleképp, használt nem kell!
nem tudom mire vagy még kíváncsi...
Egy kb 2003-as Kodak gépet váltana
MILC-hez nem értek, nem tudom melyik kategória...[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz Quent1n #51925 üzenetére
Új, lényeg,h kicsi legyen.
Csak emlékfotózásra, kirándulás, ilyesmi, de ez a két árkategória érdekel.
Lx7, RX100-at néztem, picit nagy, inkább ilyen zsebrevágós kéne, de abból valami komolyabb, nagy szenzorral.
De lehet a méret még kompromisszumos lesz, elsőre kéne tipp egy 100e körüli áron, meg mit lehet kapni 50-60e körül.
Majd MILC-et is kérdezek.
DSLR most nem játszik erre a célra.
-
bluobluo75
őstag
válasz Quent1n #51950 üzenetére
Én változatlanul maradok az aláírásomban leírtakhoz, azaz csak újonnan, gyári bontatlan gép kell!
50.000 forinttal meg a gyerek kicsit (inkább nagyon) el van szállva, de az utánvétes ügyintézéssel meg mégjobban, mert a szállítás teljes értékét ráterhelheti a címzettre!
Olyan meg nincs, hogy nem veszem át, akkor minek rendeli meg??? ...pfff
Utalni meg a Prohardver is figyelmeztetett már mindenkit, hogy "ne utalj"!
Én biztos nem fogok[ Szerkesztve ]
-
creation
senior tag
Ne haragudj, de sehol nem írtam árat, hogy meddig mehet
Rámutattam egy kis kompaktra, ami iszonyat olcsó, de egy szóval sem mondtam, hogy az az árkategória érdekel. (Persze azért ragadjunk meg a realitás talaján. A cég területéről a gép soha nem fog kilépni.)
A külföldi rendelés sajnos nem játszik, mi több még az is meg van szabva, hogy honnan tudom beszerezni, ugyanis zárt céges beszerzési láncunk van. Így elsősorban az érdekel, hogy a feladatra megfeleljen. És kb az érdekel, hogy milyen típus az ami jó lesz.... Azt hogy honnan vesszük meg az már a beszerzési osztály feladata, nem az enyém
Tehát akkor a kérdés még ugyanaz.
"Munkafolyamatok dokumentálására vadászok olcsó kompakt gépet. Nem fogok a világ másik végéről fotózni semmit. Így a zoom maximum a makróknál jön szóba.
Feladata egy mérőszobán előforduló termékek dokumentálása (hogyan van felhelyezve méréshez), esetlegesen reklamációk kezeléséhez (makró egy furatról, repedésről, sérülésről).
Saját akkus modell lenne a legjobb, akkor nem kellene töltőt venni meg aksikat, amit aztán mások elkunyerálhatnak. Fémházas (némileg behatásoknak ellenálló modell) előnyben. De az ellenkezőjéről is meggyőzhető vagyok."Köszönöm segítségeteket előre is
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
czanga
őstag
Végre egy válasz köszönöm! Mindkettőnek megnéztem a tesztjét én is, de a saját konklúziót direkt nem írtam, de az álltalad felsoroltakon kívül is pl a CMOS szenzor nekem szimpatikusabb, illetve az itteni vélemények is. Lehetne még sorolni, de lényeg a lényeg:
Canon ixus 115 HS lett végül, ebből már leszürhető. Nagyon meg vagyunk vele elégedve. Gyors szoftver, jó képeket csinál, egy kis állítgatás után főleg. Ráadásul ez 12 000 Ft volt, míg a Nikon 23 lett volna.
-
scarabaeus
őstag
válasz Quent1n #52097 üzenetére
"Az LX100 az már szerintem marhára nem kompakt gép"
Az én definícióm szerint igen, mert nem jön le róla az objektív, vagy ha igen, akkor már ott ette meg a fene.
Digitálisok közt a bridge-eket is kompakt-alfajnak tekintem, a MILC-eket viszont nem, ezért is utálom a rendszerkompakt elnevezést azokra.
De! Értem, mire mondtad, hogy nem kompakt.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
zsoltee10
addikt
válasz Quent1n #52097 üzenetére
Jól összefoglaltad, köszi. A videó fontos lenne, mert a gyerekekről csak a telefonnal szoktam videót készíteni, mert a Canon 600D DSLR videóban nem túl erős, pl. autófókusz nincs, vagy legalábbis használhatatlan. Manuál fókusszal meg próbálj meg videózni rohangáló gyerekeket.
Még mindig a Sony felé hajlik a mérleg nyelve, eddig is az tetszett a legjobban. Kár az érintő képernyőért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs