Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#106701) herobi53


herobi53
újonc

Vásároltam egy 2021-es LG50"Nanocell 863PA okos tv-t. Mivel a szolgáltatóm a Vodafone
(volt UPC) egy Philips DCR 8111 set top box-al párosítottam HDMI1 csatlakozással. A TV távirányítója Magic Remote AN-MR21GA típus. A szolgáltató szerint párosítottam a TV-t és a Set top box-ot, de a tv távirányítója nem kezeli az eszközt. Van valakinek ismerete arról, hogy hogyan lehet rábírni az LG távirányítót a set top kezelésére ? A reklámok és a youtube videók nem értelmezhetők :(( ,szerintem "kamu" az egész.

(#106702) Catman válasza herobi53 (#106701) üzenetére


Catman
aktív tag

Elvileg igy tudod, de én még nem próbáltam: [link]

(#106703) herobi53 válasza Catman (#106702) üzenetére


herobi53
újonc

Köszönöm. A küldött leírásod alapján próbáltam, de azon kívül, hogy felismeri az eszközt nem sikerült a ki-be kapcsolásra és a csatornaváltásra rábírnom a készüléket. A 20GA távirányítón van egy külön gomb a set top box vezérléséra, de állítólag a TV visszafelé nem kompatibilis.

(#106704) pjen


pjen
félisten

Szevasztok,kapok csere utalványt LG től,fél éves Tv.Il,enkor mi az eljárás a hó om alá veszem a tv t és az utalványt.Bemegyek az MM be a régit és ah utalványt ott hagyom.Választok egy másikat, ha kell ráfizetek és passz?

(#106705) mrmft válasza pjen (#106704) üzenetére


mrmft
senior tag

Elarulod milyen modell es mi volt a baj?

(#106706) asdf_ válasza Ubulhun (#106700) üzenetére


asdf_
veterán

Két verzió van
- beállítod, ahogy neked tetszik
- bekalibráltatod

Ez a tok másvalaki, tök máskor gyártott, esetleg más fw-es, esetleg más alaktrészes, esetleg más gyártó által gyártott paneles tv-je alapján beállítom az enyémet című hülyeséget felejtsük már el...

(#106707) Ubulhun válasza asdf_ (#106706) üzenetére


Ubulhun
tag

Mondjuk igazad lehet...
Esetleg tudsz ajánlani valakit, akit végez kalibrálást?
Köszi!

"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."

(#106708) mobilizmo válasza asdf_ (#106706) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

(Nem) kicsit túl van fetisizálva ez az egész tökéletes képminőség téma. Nyilván ahány felhasználó annyi igény (nem biztos, hogy mindenki olyan tartalmakat néz ahol létfontosságú a látvány), meg relative kevesen vagyunk itt, akik még fekete-fehér szinte kör alakú képcsöves tv-n szocializálódtunk. De az elmúlt 30 évben olyan óriásit fejlődött a képminőség, hogy az szinte leírhatatlan. Egy többé-kevésbé normális készüléket a felhasználó bekapcsol, kiválasztja a neki tetsző előre beállított séma valamelyikét és teljesen jó.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#106709) junior19 válasza mobilizmo (#106708) üzenetére


junior19
senior tag

Ezt a bekapcsolom és jó, azzal nem igazán értek egyet. Persze a felhasználónak tetszhet, de az még nem jelenti azt is, hogy jó. Ma már annyi mindent lehet állítani a megjelenítőkön, hogy egész pontosan kalibrálhatóak, amennyire a panel és az elektronika engedi. De a sok beállítási lehetőséggel jött az is, hogy egy átlag felhasználó azt sem tudja melyik kapcsoló mit vezérel, s mire,milyen hatással lehet.
Az LG-nél általánosan elmondható, hogy a Szakértői módok a legpontosabbak, ezeknél a Háttérvilágítás értékét kell gyakorlatilag a helyiség fényviszonyához beállítani. Pontosabban csak kalibrálással lehet beállítani.
Ezért nincs igazából értelme az ilyen kérdéseknek, hogy van-e valakinek jó beállítása, mert ha kalibrált beállításokat veszünk, akkor az biztosan nem jó más környezetben, más készüléken. Szubjektív, ízlés szerint értékeket másolgatni pedig azért nincs értelme, mert aki segíteni szeretne, annak az ízlése nem biztos, hogy egyezik a kérő ízlésével.
Ezért marad a két út, vagy kalibráltatás, vagy konkrét kérdést feltenni, hogy ezt a képmódot használja, ezeket állította be, s mi nem tetszik neki. Így lehet csak segíteni.

codec project

(#106710) Ubulhun válasza junior19 (#106709) üzenetére


Ubulhun
tag

Megmondom őszintén, előző TV-n simán használtam gyári (theatre) módot, család nem panaszkodott. Ezen most filmmaker mode - ha jól emlékszem, így hívják - van beállítva. Viszont annyiszor olvastam fórumon, hogy milyen borzasztó az LG színvisszaadása, hogy kíváncsi lettem, milyen lehet egy jól beállított kép. (Persze aki fikázta LG-t, lehet, hogy konkrétan a kalibrált beállítással volt elégedetlen, ezt nem is tudom már. És az is lehet, nekem sem tetszene kalibrálva. De erős bennem a kíváncsiság. És mondjuk nem akarok rá plusz tízezreket költeni, ezt is bevallom. Mert annyira mégsem vagyok kíváncsi. :) )De azt persze józanul gondolkodva még laikusként is be kell látnom, hogy látatlanban még a fényerőt sem tudja megmondani senki, mi lehet jó a mi nappalink fényviszonyaihoz, egyebekről nem is beszélve.
Tehát bocs az eredeti kérésemért.

[ Szerkesztve ]

"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."

(#106711) junior19 válasza Ubulhun (#106710) üzenetére


junior19
senior tag

Nem kell elnézést kérned, de belátható, hogy más ízléséhez viszonyítani sok értelme nincs.
A fórumokkal vigyázni kell, mert sokan az egyéni ízlésük alapján mondanak véleményt, s az nem biztos, hogy fedi a valóságot.
Az LG-nek az utóbbi évek modelljei a Szakértői és a Színház képmódban aránylag pontos, közel vannak a szabvány értékekhez állítva. Ha a korábbi modellen is a Színház módot használtad, akkor próbáld ki itt is, esetleg nézd meg a Szakértői módokat is.
A Háttérfényt a környezeti fényviszonyoknak megfelelő értékre kell állítani, a gamma fényes környezetben 2,2, sötétben 2,4. A Színhőmérséklet ha túl meleg számotokra, akkor rakd meleg1-re. A Fényerővel a megfelelő fekete vágási szintet be kell állítani. Gyakorlatilag ennyit lehet tenni kalibrálás nélkül.
Egy ismerősöm vett nem régen az itt nagyon nem ajánlott 55NANO 863-as készüléket, s annyira pontos volt a gyári értékekkel, hogy nem is kalibráltuk. Csak a Háttérfény értékét csökkentettük, mert inkább a sötéthez közelítő helyiségben használják, így felesleges volt a 80-as érték.
Ha így nem tetszik valami, akkor konkrétan tedd fel a kérdést, hogy mi zavar, s arra biztosan kapsz segítséget, merre indulj el. A kalibrált kép egyébként azért is jó, mert az lehet a viszonyítási alap. Azokhoz az értékekhez lehet viszonyítani, de ízlés alapján nem nagyon lehet segíteni. Használod mondjuk az Eco módot, s azt mondod számodra túl színes. Másnak meg még az is kevés, s még megemeli az értéket.

codec project

(#106712) Ubulhun válasza junior19 (#106711) üzenetére


Ubulhun
tag

Köszi!
Kipróbálom amiket írtál, és ha lesz kérdésem, jövök!

"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."

(#106713) csurdongulos


csurdongulos
tag

Sziasztok,
most jutottam hozzá egy régi LG tv-hez (LG 32LD420-ZA), természetesen az usb-s filmnézés inaktív. 03.03.23-as FW van rajta. Innen [link] töltöttem le 3.15-ös FW-t, de más a tv típusa. Az LG-nél nincs külün fw típusonként, csak a verziószám a lényeg? Lehet ezzel frissíteni a tv-met?
Nyilván a service menü-be lépés lenne a végső cél. Univerzális távirányítóm még nincs és sajnos a mostani mobilom sem IR-es, az előző az volt csak eladtam...
Előre is köszi

(#106714) herdsman12 válasza csurdongulos (#106713) üzenetére


herdsman12
őstag

Több tipusra/méretre is jó egy-egy frissítés, de mindig írják, hogy melyikre való.
Nem töltögetnék idegen helyről ilyesmit, inkább írj az LG-nek, hogy mit keresel.
37LD450-hez van nekem kettő is letöltve, de a tömörített állományban ...LD450... a név, így tuti, hogy az nem jó az LD420-ra.
Nem biztos, hogy kell a legújabb verzió. Egy időben arról csiripeltek a verebek, hogy a legutolsó verzióba egy csomó korlátozást tettek. Nem rémlik már, hogy ez nálam, hogy volt, de vásárlás után bekapcsoltam a videó lejátszást.
IR hack volt a megoldás. Később vettem egy Meliconi Fully8 távirányítót is.

[ Szerkesztve ]

(#106715) renegat1 válasza csurdongulos (#106713) üzenetére


renegat1
tag

Szia!
Az LG oldalán ehhez a típushoz a 03.03.43 az utolsó FW, ahogy látom: [link]

(#106716) Digitalpimp


Digitalpimp
senior tag

Sziasztok!

Segítsetek már, hogy programrendezésnél hogy kell az megcsinálni, hogy ne csereberélje a csatornákat, hanem mikor az újat beilleszti az új helyre, akkor arrébb tolja az összeset? LB5610-es tv, Digi DTV. Köszi.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#106717) csurdongulos válasza herdsman12 (#106714) üzenetére


csurdongulos
tag

Igen, épp ezért szerettem volna a 3.15-öst letölteni, hogy downgradeljek, mert arról olvastam, hogy ott még működött a service menu-s trükk a saját távirányítójával.
Most egy Thomson távirányítót (Thomson ROC 3205) próbálok szerezni, találtam FB marketplace-en egyet. Erre azt írták német fórumon [link] , hogy be lehet vele hozni a service menüt, ha nem megy azzal sem, akkor marad egy tv okosító.

(#106718) csurdongulos válasza renegat1 (#106715) üzenetére


csurdongulos
tag

köszi, igen azt letöltöttem már, csak furcsa, hogy a termékkép tök más. Túl keskeny a tv kerete, olyan, mitha másik modell lenne...

(#106719) adathor


adathor
csendes tag

Sziasztok!
Hétfőtől ez lesz a legelső okos tv-m.
LG 65UP75003LF Plastic
Szóval elnézést ha olyakat kérdezek!
Pendriveról simán beolvassa a filmeket, úgy,hogy van egy lejátszó app a tvben?
Ezt letudja játszani?
Thor.Ragnarok.2017.UHD.BD50.2160p.HDR10.x265.Atmos.7.1.HUN
Előre is köszönöm a választ!!

(#106720) Csigavair válasza adathor (#106719) üzenetére


Csigavair
tag

Hello! Igen minden gond nélkül lejátsza . Nekem is ilyen tv-m van :N Jó választás volt :)

(#106721) herdsman12 válasza csurdongulos (#106717) üzenetére


herdsman12
őstag

Az előző verzió távirányítóval állítható vissza, nem kell letölteni semmit. Ha most az utolsó van fenn, akkor nem hiszem, hogy USB-ről visszamegy bármi.
Nézd meg mi az LG-től letölthető zip-ben az állomány neve.

[ Szerkesztve ]

(#106722) csurdongulos válasza herdsman12 (#106721) üzenetére


csurdongulos
tag

Ezt úgy érted, hogy a menu+piros gomb után, a szoftver verzió részen megjelenő BE opciót átállítom KI-re és akkor azzal visszaállítja a korábbi verziót?
A file neve amúgy LD450, a service bulletin többek között az enyémet is említi, szóval van átjárás ezek között:
32/37/42/47LD450-ZA , 32/37/42/47LD450N-ZA , 32/37/42/47LD455-ZA
32/37/42/47LD458-ZA , 32/37/42/47LD465-ZA , 32/37/42/47LD465N-ZA
32/37/42/47LD468-ZA , 32/37/42/47LD425-ZA , 42LD426-ZB
32/37/42/47LD420-ZA , 32/37/42/47LD420N-ZA

(#106723) Alex0124


Alex0124
csendes tag

Üdv.
Több mint 10 éve van egy LG 32LT76 tv-m, amely sajnos tönkrement. Ebben a tv-ben beépített merevlemez van, tehát képes felvételt készíteni. Az a kérdésem, hogy tud-e valaki olyan tv-t ajánlani a jelenleg kapható tv-kből, amely beépített HDD-vel alkalmas felvételre. A válaszokat előre köszönöm.
Alex

[ Szerkesztve ]

(#106724) herdsman12 válasza csurdongulos (#106722) üzenetére


herdsman12
őstag

Előző firmware visszaállítása (csak LG 37LD450-en használtam):
Menü gomb
Opció kijelölés, de nem kell OK!
9-es gomb megnyomása 7x
TV újraindul az előző firmware verzióval.

(Nekem v03.03.34 és 03.03.43. van elmentve.)

(#106725) csurdongulos válasza herdsman12 (#106724) üzenetére


csurdongulos
tag

Köszi! Megpróbáltam, de úgy tűnik nem volt mókolva korábban, ugyanazt a 03.03.23-at rakta vissza. Elvileg jövő héten meglesz a Thomson távirányító, remélem azzal be tudok lépni a service menu-be.

(#106726) F.B.I.


F.B.I.
veterán

Üdv! Egy 2 éves 4K készüléken (típust most nem vágom) miért lehet az, hogy hotspotra csatlakozik de sem youtube, sem Netflix nem indul róla? 120 Mbyte a sebesség, 15 a Ping és csak tekernek, majd hiba. Böngésző elindul rajta. :F

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#106727) herdsman12 válasza csurdongulos (#106725) üzenetére


herdsman12
őstag

Az érdekes, pár éve próbából két verziót is léptem vissza.
Mennyiért vesztegetik a távirányítót?
(Régi távirányítóból IR LED, 3,5 sztereo jack dugó, egy kis vezeték meg forrasztás, laptop vagy telefon is elég lehet a szervíz menühöz.)

(#106728) Tutu7030 válasza ElektrikusDE (#106486) üzenetére


Tutu7030
veterán

És ismét.. pedig most nincs is olyan meleg. :U

LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro

(#106729) csurdongulos válasza herdsman12 (#106727) üzenetére


csurdongulos
tag

1 ezres, plusz mégegy a foxpost.

(#106730) vidaila


vidaila
aktív tag

Sziasztok
Van egy LG 42lf652v 3D-s smart led tv-m. 1 hétig ki volt húzva a TV majd nyaralásról visszatérve 3 fehér folt világít mintha lámpával hátulról világítanák. Külföldi fórumon olvastam hogy leeshettek a helyükről a polarizációs lencsék amik a TV szétszedésével a helyükre ragaszthatóak. A TV elég régi, meg próbálnám magam javítani ha lehetséges. Kérdésem, hogy hasonló lesz mint amilyen utmutatókat találok youtubon vagy a 3d-s kijelző meg fog szivatni?

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#106731) vidaila válasza vidaila (#106730) üzenetére


vidaila
aktív tag

Esetleg javaslat hogy milyen ragasztót használjak? 😁

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#106732) renegat1 válasza vidaila (#106731) üzenetére


renegat1
tag

Szia!
Én uv fényre kötő ragasztót használtam. Például: [link]

(#106733) OPiiPO válasza OPiiPO (#106680) üzenetére


OPiiPO
addikt

Erre esetleg valaki? :R

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#106734) rainman72 válasza OPiiPO (#106680) üzenetére


rainman72
nagyúr

A Nano753 ára is más lett :DDD
Amugy ha elég a 2 hdmi is akkor a 230ezres 65UP77-78 is tud annyit amit a többi IPS sztem.
A Nano90 2021 rtings testje amugyse vmi izmos.

[ Szerkesztve ]

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#106735) adathor válasza Csigavair (#106720) üzenetére


adathor
csendes tag

Megjött a tv. VISZONT nem tudom hangolni a csatornákat, telekomos vagyok ,set top boxal.
Tudtok segíteni?

(#106736) Kaba válasza adathor (#106735) üzenetére


Kaba
veterán

A tévét és az STB-t kell összepárosítani.A Magic Remote távon megnyomod az STB gombot.A tévé menüjében a "thome" kiválasztása után működnie kellene.Az STB menü az AD gomb megnyomásával fog megjelenni a tévén.

[ Szerkesztve ]

(#106737) godjopet


godjopet
csendes tag

Szasztok.
Adott egy LG49LF632V TV, webOS rendszerrel. Egy apró kis zavaró dolgot szeretnék elhárítani a SmartShare működésében, de nem tudom a módját - vagy hogy egyáltalán lehetséges-e.
Amikor elindítom a SS-t, annak kezdőképernyője a fotók menüvel indít és egyben be is tallózza az összes kapcsolódott eszközön található összes fotó miniatűrjét. Na most hát ez eléggé zavaró, lehet ezen valahogy változtatni? Beállítási lehetőségeket csupán annyit találtam, hogy ki lehet választani az eszközöket hogy melyikekről gyűjtsön információkat, de ezt hiába változtatom meg, kikapcsolás után elfelejti a beállítást, így nem is sok értelmét látom a funkciónak..

(#106738) OPiiPO válasza rainman72 (#106734) üzenetére


OPiiPO
addikt

Jaja, az áraktól tekintsünk el :) Elég bőven a 2 HDMI, persze. Ok, köszi, ránézek ezekre is.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#106739) rainman72 válasza OPiiPO (#106738) üzenetére


rainman72
nagyúr

Most 270e a Nano753,az már majdnem jó ár,én szem.szerint várnék még beesik 250e alá.
Jónak tünik az webOs az új kezelőfelület,az új magic remote.
Reméljük gyakorlatban is jó muzsikál. :F

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#106740) Csápájev


Csápájev
őstag

Sziasztok
Van egy LG 42LF652V 3D SMART LED Televízióm és a kérdésem az lenne,hogy a Twitch alkalmázást fel tudom-e rá tenni, hogy ne böngészőből kelljen keresgetni.
Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#106741) pjen válasza mrmft (#106705) üzenetére


pjen
félisten

Szia,43un71003 Lb a Tv típusa és nem volt hajlandó működni a Voda (upc)cisco Dvr beltérijével.Először küldtek frissìtést még rosszabb lett.Pedig DIGI vel kivàlò volt.

(#106742) OPiiPO válasza rainman72 (#106739) üzenetére


OPiiPO
addikt

ez sem egy rossz ötlet, lehet kivárom még a szeptembert :R

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#106743) Sys85 válasza Csápájev (#106740) üzenetére


Sys85
veterán

Ha ott van az LG Content Store-ban akkor igen,ha nincs akkor nem.
Külső forrásból nem lehet felvarázsolni.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#106744) #16695808


#16695808
törölt tag

Mi a véleményetek az Lg 55nano903na tv-ről? Kb 1 hónapos és 260-ért vettem 3 év garival (mivel 250 feletti)
kíváncsi vagyok van-e másnak is ilyen tvje vagy mi a véleménye róla. Nekem eddig jó és tetszik (tegnap zavarodott össze a netflix picit de 10perc ki bekapcsolgatás után rendbejött )

(#106745) Csápájev válasza Sys85 (#106743) üzenetére


Csápájev
őstag

:R sajnos nincs benne :((

(#106746) csurdongulos válasza herdsman12 (#106727) üzenetére


csurdongulos
tag

Na egy kis kaland után végül sikerrel jártam és aktív a film lejátszás is. A Thomson ROC3205 távirányító hibásan érkezett és nem működött a felső panelen egyik gomb sem, mint kiderült az egyik vezeték elszakadt... összeforrasztottam (inkább mókolás mondjuk, de a célnak megfelelt) és életre kelt. Innentől meg a leírások alapján egyszerű volt a service menübe jutás (setup majd AV gomb megnyomása, 0413-as kód megadása és fel is jött).

(#106747) apholyon


apholyon
aktív tag

Sziasztok!

Ismerősömnek van egy LG 50UK6300MLB TV, amit most fali konzollal szerelt fel (eddig talpon használta). Azt mondja kicsavarozta a csavarokat mindkét oldalon, lógnak a talpak, de nem jönnek le és nem akarja feszegetni.

Tudja esetleg valaki, hogyan lehet ezeket leszerelni?

Előre is köszönöm! :R

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#106748) Boha


Boha
aktív tag

Külső meghajtóról lejátszva sorozatot vagy filmet, be lehet úgy állítani hogy egyből a magyar felirattal kezdje ? Alapból a lejátszandó tartalomban van 10-14 felirat, csak keresgélni kell köztük hogy egyből magyar legyen. Esetleg tudja ezt a beállítást a webOS ?

OBORZIL

(#106749) Tamas7


Tamas7
tag

Sziasztok! Mi erről a véleményetek:

https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-65nano753pa

:R

(#106750) vindiesel1


vindiesel1
csendes tag

Sziasztok!
Van egy lg 32lm620s TV-m kb 9 éves. Eddig minden külső winyót felismert. (adata hv620, samsung M3 stb 500-1000gb. Most vettem egy 1Tb-os Adata HD650-et (új) A TV ezt dobja:
A fájl vagy könyvtár sérült: az Usb eszköz nem olvasható!
A winyó hibátlanul megy a laptopon. próbáltam Y kábellel, hátha kevés lenne a TV-n a szufla. (Ugyanaz a hiba). Formáztam exFat-ra is úgy se! Valami ötlet?? Előre is köszi....

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.