Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz balint82 #39048 üzenetére
Igen az a kép szörnyű lett. viszont tényleg így nezett ki. Egy golyó volt a feje teteje, csak itt nincs herezacskó az állán és a vicsorgás se segít.
[link] itt vannak még képek. ha megnézed a teljes képet az alsó sarokban levő frontális fotó azért egy fokkal jobb.
kicsit bosszantó, hogy megint csak ennyire futotta. Egy újrahasznosított avengers compound, gyér karakter felhozatallal. Sehol egy Dr. Strange vagy Wong pl.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
van idei castle review: [link]
elvileg ebből harmat érdemes venni, hogy teljes legyen a var. engem meggyőzött. nagyon tetszik nem gondoltam volna.
-
lm83
őstag
Valakinél itt pesten elfekvőben ilyen Thanos kesztyűbe való végtelen kövek esetleg?
Van bl-n pár eladónál itthon is ilyen 150-200 Ft-ért, de pont nem itt pesten:/[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kbalage2 #39037 üzenetére
Most végeztem a mai videóval. Köszi hogy gondoltál az olyan gyöpisekre mint én és tettél be párhuzamosan egymás mellé képeket, így könnyen össze lehetett őket hasonlítani.
Azt egyébként ki merem jelenteni, hogy nekem eladtad ezt a keszletet. Kicsit bizonytalan voltam, mert az ablak hiánya nekem olyan meh egy autó esetén, azonban összeségében nagyon bejött ez is. Tényleg kitettek idén magukért az SC designerek.
[ Szerkesztve ]
-
woros
őstag
[link] lego oldalan a var. Erdekes, hogy kovacskent hivatkoznak a parasztra.
-
magickonfig
tag
Nekem a várban az a kis töpszli részletes vízimalom , ami teljesen megfogott a szettben.
Remélem nagyobb vízimalom is ki jön egyszer, ilyen kovácsműhely méretben is -
lego.hu, bivaly eve promo, nem tul erdekes, de a semminel tobb. Valamint dupla vip pont nemzetkozi urallomasra es nasa apollo 11 holdra. Nemzetkozi urallomashoz hozzacsapva valami 3-5ezer forintos keszltet, bolti arnal kicsit jobban ki lehet jonni a promo eszmei ertekevel es a vip pontokkal egyutt (felteve ha a kiirt 500 pont még nem a duplazott ar)
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #39050 üzenetére
Átnéztem mégegyszer a fogaskerekeket, mind a váltóban, mind középen és elől is.
Távtartók is helyükön vannak.
A sárga "szinkrongyűrűk" iránya is jó (fogaskerék felé áll a körmös része)Probléma a következő váltó állások során lép fel:
Direct/HI/+4
Direct/HI/+3
Direct/LO/+4
és határeset a Direct/LO/+3Ezekben a fokozat állásokban nagy torziós feszkó gyülemlik fel a tengelyekben, megáll az autó kb 50-60cm út megtétele után. Lelassul megáll, majd egy kicsit visszafelé mozdul el.
Ahogy megfigyelem az alábbi helyen a szinkrongyűrűt imitáló sárga tag ugrik a piros fogaskerékkel való csatlakozás közben. (Zöld körrel jelölt terület).
Ez a gyengébb kapcsolat a fogaskerekekkel szemben.
Amíg ez a tag nem ugrik, addig semmilyen recsegés, akadás nincs.A többi Direct fokozatokban nincs gond.
Hátramenetben sehol nincs gond.
Üresben nincs gond.
Differenciálművek jó irányba állnak (mind a 3).
Felülnézeti állásban ellenőriztem a rajzon hogy kell állni a váltókapcsolónak és a narancssárga váltókapcsoló tagnak. Az is jó (91-es lépés)Nem fogom tologatni, csak zavar, hogy ha ez másnak simán működik, akkor miért nem találom az okát.
Van ötleted?
Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
válasz HUN_Sector #39065 üzenetére
az max bécsben van leghamarabb hunból nézve
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #39062 üzenetére
Nagyon jó volt az ötlet (#39036vzarmo), hogy az eredeti autó képe is ott legyen a lego verzió mellett, hogy könnyebben összehasonlítható legyen, mégjobb, hogy a ford duplánál meg is valósítottad!
A jó szokásod is megtartottad, miszerint a lényeges szerelési pontokat mutatod be, szemben egy unalmas gyorsított építéssel.
A GT esetében már éppen "mondtam" volna, hogy nem látszódik a karosszéria "lyuk" a jármű két oldalán, ami az egyik jellegzetességét adja ennek a kasztninak.
A pár évvel ezelőtti 6 széles esetében azért megvan, ha pici is az.A rugalmas felfüggesztés kitérőt jó hogy felhoztad.
Informatív videó.
Már várom a corvettet -
-
t-bali3
senior tag
válasz Throme #39066 üzenetére
Üdv a klubban
Ugyan ez történt velem is…hagytam az egészet pihenni és pár nap múlva jobb lett. Az egyértelmű hogy nem érdemes túl erősen és gyorsan tolni alacsony fokozatban.
Finoman kezelve jól működött hetekig, de pont tegnap újra rákezdett a kattogásra. Fogalmam sincs miért.[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
-
kbalage2
aktív tag
válasz Freddy76 #39077 üzenetére
A kommentek szerint a videóimon ez a Defendernél is teljesen normális (nem-)működés
@Throme - tesztelik, de úgyfest nem eléggé. Maradjunk annyiban hogy meg lehet úgy is építeni vadiúj alkatrészekből hogy minden flottul menjen, de nagy precizitás és némi mázli is kell hozzá. Aztán ha felrakod a polcra akkor 1-2 hónap állás után simán akadni fog, egyszerűen túl van komplikálva.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
elektrotank
aktív tag
Van 1-2 akció most a Tescoban, ahogy észrevettem. A LEGO Ducati Panigale V4 R (42107) is közéjük tartozott, 15 990-ért. El is hoztam a nagykanizsaiból egyet. Talán kocka.hu-n még a legolcsóbb a 16 480 Ft-s árával. Anno szemezgettem vele, akkor még olcsóbb volt, de mostanában nem láttam ilyen olcsón. Elvileg 19 990-ről lett leárazva (-20%). Mindezt azért, hátha valakit érdekel a dolog.
Nem tervezett vásárlás volt, egy másik aspektusból nézve pedig bővült a Technic család.
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
nagyúr
válasz elektrotank #39079 üzenetére
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
tocsek18
senior tag
jön egy lego dots világtérkép 11ezer darabos, elvileg
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #39078 üzenetére
Találtam én is egy - nekem - újabb videód a Defenderről.
Ott se tökéletes minden a direct/HI/+4 fokozatban
Valahol azért ez nem korrekt...
Igen, néha a kevesebb jobb. A váltó jó dolog, de nem baj, ha kicsit egyszerűbb, de sima működésű....
Még nézelődök a neten, hátha....#39077Freddy76
Nekem azért még csípi a szemem, hogy nem kevés zsetonért nem kapunk tökéletest.
Pláne, ha hozzáveszem, amit Balázs bemutat egyik videójába, hogyan kerüljük el a recsegést szerelési figyelmetlenségből, vagy manual hibából adódóan.
UAZ illesztések lehetővé tennék, hogy nem, hogy nem recsegne de nem is csatlakozna egymáshoz a legtöbb fogaskerék . -
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #39062 üzenetére
Megnéztem a videót Corvette-ékről.
A véleményünk egyezik a '68-as tetejével kapcsolatban.
A C8-on tényleg sokmindent matricával oldottak meg.
Nem vagyok lego dizájner, de biztos lenne megoldás a légbeömlők kialakítására.
A hátán is lehetett volna picit még gondolkodni.Mondjuk nekem tetszenek, mert valahol azt is nézem, hogy legó alkatrészekből, ebben a méretarányban azért nincs könnyű dolguk.
Nem nagyon értem, hogy miért erőltetik a nagyon ívelt verdákat, vagy ahogy említed, miért nincs több fajta szélvédő, ami segítene kicsit a formák visszaadásában...A videó jó lett.
--o--
Kíváncsi leszek, hogy a dodge videó mennyire változtatja meg a véleményem a szettről.
-
Freddy76
addikt
válasz Throme #39086 üzenetére
Igazad van, engem is idegesített. Aztán elolvastam fórumokat, és azt láttam, hogy nagy legósoknak, akik ezer plusz egy éve techiceket építenek, moc-olnak, szintén nem működik normálisan. Az lehet, amit kbalage2 írt: túl van komplikálva, ezt műanyagból már nem lehet megcsinálni.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
czanga
őstag
Megadtam magam a kocka.hu Star Wars akciónak plusz a telekomosnak, és egy az ebédhez elfogyasztott meggyes sörital és egy bátorság-pálesz után elköltöttem náluk egy kevéske királyi aranytallért. Jövő héten jön is csomag foxpost automatába.
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #39078 üzenetére
Nos az alábbi videóban bemutatott difi forgatást megcsináltam.
(Egyébként a srác Rád - RacingBrick - is hivatkozik )
Nem gondoltam végig, hogy ez konkrétan mit befolyásol.A korábbi hsz-emben mutatott, zöld jelölésen belüli sárga "szinkrongyűrű" most nem recseg a direct/HI/4+ fokozatban.
Azonban a rendszeren belüli hatalmas torziós feszkó megmaradt természetesen.
Ha az alábbi csuklós tengelyt lehúzom a piros tengelyről, ez a feszültség megszűnik, és persze a motor dugattyúk is mozdulatlanná válnak.Probléma elkerüléshez szerintem át kéne variálni a fogaskerekes áttételeket és/vagy ezt a csuklós megoldást.
Na ezt nem én fogom megtenni.
Szóval folytatom majd az építést végre. Elég volt a tesztelgetésből... -
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #39090 üzenetére
A dififorgatás az egyik ráolvasás ami vagy megoldja a problémát vagy nem. Van egyébként egy mod ami (többek között) kiveszi a U-jointokat az egyenletből, persze kell hozzá plusz alkatrész.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Throme
veterán
-
tocsek18
senior tag
érkezik a legnagyobb marvel szet, júni 1. vipek május 26. vehetik meg
76178, 300 euro, 3772 darabos, 25 minifigurával -
Mozaart
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon orulok hogy raakadtam erre a topicra. :)Roviden magamrol:
Elso keszletemet 3 evesen kaptam. Karacsonyra.
Lego 6516 mai napig megvan osszeepitve.Altalaban veve sose kedveltem kedvelem az osszerakott szetteket. Ha kaptam is egybol szetszedtem.
1999 ota a Star Wars tema az orok rajongasom targya a mai napig.
Itt ikonikusabb szetteket inkabb hajokat azert szeretek egyben hagyni.
Az UCS sorozat viszont nagyon eltalalt. Egyelore egy 10240es van csak. De iden karacsonyra vegre raszannom magam es beszerzek melle egy 75095. A Yavini csata megidezesere.
Szigoruan bricklinkrol majd.De ennyit most magamrol.
Amiert ide ratalaltam egy Nagy kerdes.
Jelenleg 85-89 minifiguram van Csillagok Haborujabol a 21 ev gyujtes alatt. Ez relative keves a kiadott minifig szamhoz kepest. De mivel folyamatos az uj kiadas lehet sose erem be a teljes gyujtemenyt.
Ti hogy oldjatok meg ha van minifig gyujtemenyetek. Ami portol teljesen ved de elvezheto a latvanya.
En amit igy talaltam kulfoldi forumokon Ikea Ribba kepkeret. Abba szurke epitolap es arra mar ratehetoek a figurak.
Viszont nem tudom ezek a Ribbák eleg melyek e hogy elferjenek benne.
Tehat egy falra szerelheto kepkeretben gondolkodnek elso korben. Olyan 50x70 cm. Amibe idorol idore uj figura jovevenyek bekerulhetnek.Nagyon Koszonom!
Ha offtopic voltam elnezest erte! :)
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
czanga
őstag
válasz Mozaart #39096 üzenetére
Facebook csoportokban főleg IKEA-ben beszerezhető képkeretekre esküsznek a minifig gyűjtők, mivel sorokba rendezve látványosan tárolhatók, és portól és védve vannak, vagy esetleg nagyobb alaplapra állítva őket üveg vitrin is szóba jöhet. Nem emlékszem, hogy itt a fórumban láttam e, hogy nagyon minifigekről lenne szó. Valahogy az említett FB csoportokban azt veszem észre jobban jelen van a gyűjtés ezen formája.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Mozaart #39096 üzenetére
fészbukon van srác, aki csinál egyedi méretben, nagyobb vitrint , majd nekem is ez lesz, ha költözünk...
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
HUN_Sector
őstag
A RIBBA már kifutott.
Nekem volt olyan SW képkeretem, hogy háttárként dártvödör figyelt pvc alapra nyomtatva, előtte meg kis tartón sorakoztak a lego figek. Cirka 70 darabot lehetett csak bezsúfolni. -
Alakul a Speed Champions gyujtemeny . Van meg par tartalek, csak lassan haladunk az osszerakassal. Van meg 4db a kifutottak kozul ami beszerezheto a lelektani 7-8k/auto alatt, a tobbi buko lesz.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest