Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Jaja. Pár napja láttam, a leírás biztató, de kép nélkül be se linkeltem, mert minek...
De aztán, hogy bedobtad (meg Crus is írta, hogy japán valamin dolgozik), gondoltam akkor csak berakom így is.A másik nekem se jön be, de az nem is japán.
A kellékek: cseresznyevirág, Fuji, híd, 3D, vízesés... még egyelőre bilibe lóg a kezem hátha vmi ilyesmi lesz minőségre a szett. 

-
Tony21
tag
válasz
Throme
üzenetére
Meg magadat is, az élmény az élmény. Bő fél év után volt kis időm kreatívkodni, most a 31161 sárkány nem úszta meg.

Előzőt mindenki ismeri, ez meg Klingon Bird of Prey

Ez meg egy Negh'Var osztályú hajó ...

Szóval el lehet bohóckodni a Lego-val, még úgy is, hogy több mint egy éve nem vettem készletet (ezt kölyök kapta nagyszülőktől).
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Throme
üzenetére
Egy szegedi barátomnál voltam 2 hete látogatóban. A gyereke rángatott, hogy segítsek neki az építésben, éppen legózott, leültem hát mellé. Akkor nézem, hogy a 10337-es Contach-t építi. Kikerekedett a szemem, hát mondom, ez egy ~70e-es készlet. Közlik velem, hogy az Auchanban akció volt, valami 50e Ft körül hozták el

Jók ezek az 1:8-asok, de nem tudnám hová tenni a lakásban
Így is kellene vennem egy vitrint a többi készletemnek, csak húzom a vásárlását, mint a réteslisztet. -
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Nem akartam nagyon belmenni és így kicsit félrement. Szerintem is evidens, hogy a technikai jóval nagyobb súlyú mint a pilóta tudása/érzéke. Akkora technikai különbségek tudnak és szoktak is lenni amiket senki nem tud behozni. Ettől függetlenül szerintem minden korszakban be lehetett lőni ki mennyire jó versenyző. De tény, hogy ott kisebb a range, aki 98%-ot hoz az jó, aki 96%-ot az lúzer.
A 103% meg Senna és hasonló kaliberek. 
MS nálam ebből is kilógott, a többi kiemelkedő pilóta azért át-átültek gyengébb gépekbe. Plusz jobb gépekben is látszott a többiek mennyivel vannak mögöttük - ha kisebb is a gap. 1-3-N VB cím után meg adja magát, hogy már tudja az illető mit tud és keres új kihívást, azon felül, hogy a toronymagas technikában szarrá alázza a mezőnyt. Nekem beégett a retinába több pitiáner húzás, Barrichello hátrasorolás, stb... mikor már kb. májusban világbajnok volt... Az ott nekem kilógott a többiek közül is - akik alatt szintén nyilván nyerő technika és fölény volt. De az ott kicsit nekem a 19-re lapot húz... és nyer! kategória volt. Inkább elvett, mint hozzáadott.
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Autóban, de főleg pilótában is más szvsz a szint. Berger, Alesi ebből a sorból szvsz nincsenek azon az ikonikus szinten. (Mondjuk én Schumachert soha nem szerettem - főleg a végig alárakott technikai dominancia miatt - de azért nyilván megvolt a tudás is.)
@Gubbba
Lenne átfedés, de mint McLaren drukker egy ezüst nyilat is szívesen megnéznék. Jól mutatna.
Bár pont ezekhez a szofisztikáltabb gépekhez már kevés a méret. Akár Kimivel... persze ő sem feltétlen az a szint, legalábbis eredmények alapján, amúgy tehetségre megvolt. De Hamilton hiába kezdett McLarennel, nyilván nála már a Merci lenne evidens választás. -
Gubbba
tag
válasz
Throme
üzenetére
A McLaren (80-as évek) és Williams (90-es évek) után teljesen logikus a Ferrari (2000-es évek) sorminta. Kíváncsi vagyok jön-e majd a folytatás, Mercedes (2010-es évek) és RedBull (2020-as évek). F1 rajongóként örülnék ha minden évtizedből lenne egy ikonikus autó előbb utóbb. Szeretem ezt a sorozatot, elég nagyok ahhoz, hogy már részletes és látványos legyen, de az áruk még teljesen emészthető.
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Biztos drága, de az "valami", ez meg 5Ft-os műanyag továbbra is.

Ennyi erővel festek egyet és még olcsóbb a papír+festék.
A Technicet meg tudom... a saját szar érzésem és a jó, plusz sztem nagyon hasznos gyerek oktatási élményem írtam le, de sokan írták már régebben is, hogy ez a vonal ugyanúgy nem szimpi nekik sem. Felnőttként is kevesebbet ad, de gyereknek talán még neccesebb ha ez leépül.
@Jacob Gibbs
Minifig scan nevű app megvan? Vagy direkt játszol zsákbamacskásat?
Nálunk ez a pókemberes széria kimaradt*, plusz az F1-es is. Szerencsére mert amúgy kezdett eluralkodni a minifig kórság nálunk, már minden kellett minden szériából.

*Azért scannerrel mikor szembe jött egy baby-s meg egy mini lovas csak lett (mennek is egymáshoz méretben
) , a cukiságfaktor győzött a gyerekek rendelésére. -
Llew
senior tag
válasz
Throme
üzenetére
Az a durva, hogy 1-2 CMF alapjan a LEGO is tudna ilyen szintet (laboldalfestés, kar, stb) csak nem akar, ill gondolom nem éri meg nekik.
De maskor megátesnek a nagyon minimalba. Pl egy UCS SW keszlethez gyengebb fig, vagy most az evfordulos Batmen sima minta nelküli basic lábbal. -
-
Crus
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Nem tudom sajna... ez azért nem az a nagyon nagy árkedvezmény, mert friss készlet, és nincs ez még 40% off, de én 2k miatt nem szarakodok, főleg, hogy ingyenes uv szállításom van rá szokás szerint.
Arra lennék azért nagyon kíváncsi, hogy vajon ténylegesen hány db. lehetett belőle nekik. De max 10-re mernék tippelni :-/
-
Crus
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Télleg' nem akarok itt hangulatot kelteni, meg átmenni Húsvég-sziget 1-be, de ez így számomra is lassan a viszlát hobbi kategória!
Gyerekek... ez egy karácsonyfa. Nem licencelt benne se a karácsony, se a fa. Persze, persze n+∞ kocka van benne és hát ezért, de ne má'... megint azt érzem, hogy azért van ekkora darabszám, hogy rá lehessen írni a dobozra, meg el lehessen sózni az áldozatoknak.
Ennyi lóért meg véért brutálisan király Lego készletek vehetők ebben a percben is... pl. veszel egy Endurance-t meg még mellé egy Creator vár 3-1-et és te leszel a helyi király velük. (És akkor még mindig marad egy kevés...)
Nem nagyon megy ez így tovább. Részemről legalábbis erősen azt látom.
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
A HP vonat kocsijai sem jönnek be, 50-ért az se volt tervben, de pl. múlt héten 2x pontért és gwp-vel volt... kijött volna 30-35k körül!? És bár állomás sem kell de mégis ott van, a kocsikat is lehet módosítani ha nem tetszik, a mozdony meg egy sokkal komolyabb cucc, karácsonyi dizájnra nem annyira nehéz átformálni.
Alma-körte kicsit, a karácsonyira vártam én is, még ha kisebb, komolytalanabb is, de a hangulat más.
Viszont nálam inkább elvi a döntés. Most első felindulásból legalábbis... -
-
kbalage2
aktív tag
válasz
Throme
üzenetére
Ezt így ahogy van ki lehetett volna adni más témában, nem kell más méretarány. Egyébként volt már nagyobb McQueen is, hasonló elemszámmal:
Hova máshova kerülhetett volna? Volt már DUPLO szett, Juniors, volt külön Cars téma, sőt a lego.com-on perpillanat is Disney alá van sorolva ez a szett, nem is Speed Championsként jelenik meg. -
Dilikutya
félisten
válasz
Throme
üzenetére
11 Star Wars film volt, és 2 Halálcsillag épült. Az EP4-ben szétdurrantottnak a terveit lopták el a Rogue One-ban. A második Halálcsillagot az EP6-ban építették (volna meg, de nem lett kész, sok építőmunkás is meghalt az endori csatában). Az EP7-ben nem egy újabb Halálcsillag van, hanem egy valódi bolygó egy beleépített fegyverrel. Csak a pontosság végett

-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Az biztos, hogy sima szettek, meg lehet venni a fenti árakon. Engem csak az érdekel eltűnnek-e 2 hónap alatt vagy 1 évig kaphatóak lesznek ezek is.
VW-n és beilleszthető cuccokon kívül nem igazán volt más szettem még. A karácsonyfa, de azt is oda vettem.
Itt most a mikulás az szinte biztos kelleni fog.
Mellé mehet a kis segédje, a baby sapceman.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Throme
üzenetére
Én sem fogom, de szerintem OK a kinézete, nyilván egy tömb köré van építve minden...Ehhez hasonló, jobban kidolgozottabb készleteket képzelnék el a Ford GT mellé (tudom, utóbbi is sokkal jobban kidolgozott, de ha megnézed, hogy ugyanebből a 42154-es készletből milyen MOC-okat hoz ki a ReBrickable-n néhány alkotó, leesik az állad). A Lego szándékosan nem erőlteti meg magát, ami még nagyobb gáz.
Az utolsó mondatot remélem a többieknek szántad okításnak, mert tudod, hogy én is követem és írogatok a dark side-os topikba
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Throme
üzenetére
Megvolt a régi winter village vonat. Szó szerint ronda.
Meg is látszott az árán. 35000 ft körül ment a lego shopon ha jól emlékszem, a végén már 20000ft alatt is el lehetett csípni webshopokban és a listaáráért nem lehetett kifutás után sem eladni évekig. Nem követtem örökké az árát, kb 2 évre rá hogy megvettem egy karácsonyi szezonban sikerült eladni nagy nehezen. Egyszerűen nem volt szép.
Még a vasútállomás is sokkal jobban hozott a konyhára, holott elég üres volt az is - talán 2 évvel később volt kapható kifutáskor 17000 ft-ért a Müllerben ha jól dereng. Aztán jött a katasztrofális épület előfal tűzoltóállomás (szintén tizenezrekért ment, mert a kutya nem vette), majd a szép, de statikailag instabil mézeskalács ház.A kék karácsonyi ház pár évvel ezelőttről, na az szép volt
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Szerintem olvasnak téged a Lego-nál. Két korábbi javaslatod is megfogadták.

Leak:
10361 Winter Express Train
956 pieces (kicsit több mint a régi)
$129.99
October 1Az ár kérdéses EUR-ban, eddig 100/100 volt, de a vámkirály óta folyamatosan emeli az USD árakat a Lego, amennyire látom, egyelőre függetlenül az EUR áraktól. Bár 130 vs 100 kicsit távolinak tűnik... azért benne lehet egy 110-120 EUR ár.
LEGO Castle Battle Packs bei Pick a Brick: Bundles zu Wolfpack, Löwenritter, Magenta Knights & mehr

Egyelőre ugyanúgy csak egy Pick a Brick linkgyűjtemény. Tehát ugyanúgy PaB elemrendelés, vagy van készleten vagy nincs, boltban sem kapható. (És lehetne változatosabb kicsit)
De legalább egy klikkel megvan a "csomag". Talán majd tovább is lépnek egyszer.
szerk: Lehet, hogy a HP téli falu is rendelésre jött.

-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Szerintem is tök más a Technic. A kapcsolódás maga is, nyilván, ill. az időbeli viselkedése is, és maga a nyitott szerkezet is tök más.
Normál kockák között nem, Technicnél annál inkább jellemző szerintem a fordítottja: a por miatt összeszorulnak, akár az illesztések, akár a klasszik példa alapján a fogaskerekek/mechanikák, stb...Dot-os készleteknél nincsenek ilyen jellegű releváns tapasztalataim. Nálunk a nagy része szétszedve és építve van. Ez elvileg még rosszabb, de a gyakorlatban vegyes érzés. Van ami gyárilag laza, túl szoros és gyengül is nyilván, régi is, új is. Potyogni nem szoktak azért, ill. csak azok amit gyárilag szarul sikerültek vagy 30+ évesek.
De mint mondtam, ebben biztos, hogy relevánsabb a többi, sok kiállított készlettel rendelkezők tapasztalata. Ott azonosabbak a feltételek, biztosan jobban feltűnik trendszerű változás.
@Tyler Durden, yahagyma
+1
A téma engem nem fog meg, a részletesség eredetileg is tetszett a készletnél (témafüggetlenül), de szokásosan ár/érték + az extra kötődés hiányával már egyáltalán nem mozgatott. De minél többet látom annál jobban bejön. Profi a kivitelezés.
Amúgy nem lehet véletlen, hogy top 3, sokkészletes BDP szereplőként ő kezdett el feljönni a western témájával. -
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Nézd meg az SW szetteket. Nekem nem tűnik fel mert nem értek hozzá, de gyanítom, hogy azért rakják tele ránézésre spec figekkel a kis-közepes készleteket is, hogy legyen valami húzóerő benne.
De teleszórják az Ideas automata szettet is extra figekkel (párral, a másik fele meg megúszós hülyeség, lásd "Fabuland" figurák), az új logós pajzsokat is szétrakták 4-5 féle szettbe, Ideas, Friends, stb... Egy exkluzív, egyedi készletre nincs, erre van print kapacitás.

Végül is a figek itt elég jók, témában is kéne, ha azt nézem akkor valóban határeset már ez az ár, 1.5-2k-val számolva figenként - ami nem extra ugye, inkább alap - is 20k körüli lesz a készlet ára. Úgy már szódával elmegy... fig "nélkül".

De ja, nekem sem adja még ki ránézésre, ezért is írtam.Viszont itt sajnos nem vagyok benne biztos, hogy a figurák miatt drága. Lehet, hogy általános drágulás mert a Creator vár is elég erősre sikerült árban és bár abban is van pár katona, új pajzsok, akármi... végre több is mint 3 , de azt különlegesnek sem mondanám.
@Crus
+1
Felemás, mert 40% diszkont már eseti szokott lenni, arról könnyű lemaradni, de Creatornél azért gyakoribb. Már ha a figek miatt nem csapnak le rá a "befektetők" majd. Az biztos, hogy bőven ráérünk még vele, én sem sietek. -
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Nincs még limit infó sajnos. Készletre tippem sincs, kb. 1 éve játszanak azzal, hogy nagyon kis készletet adnak, ezzel turbózva a keresletet, de nem látom ez nekik miért jó ha közben 3x annyian is vásárolnának limit felett.
A legutóbbi pontért beváltható cuccok viszont nem fogytak el... majd kiderül itt mi lesz a helyzet.Ami még érdekes:
Itt ha tippelnem kéne, még extra elem/szín sincs, csak a print/matrica egyedi.Rebrickable MOC
Érdekes kérdés, hogy ki volt előbb.

-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Ami neked bonsai az a minifigeknek rendes fa méret.

@LÁZ
Nekem még szoknom kell - főleg a fejdíszt
- pedig már a leak listákról kiemeltem tavaly, várós volt.
De amúgy nagyon igényes készlet lett, minőségi munka. Gyanítom, hogy kapós lesz, polcdísznek is ütős, de akár kis módosítással, nindzsátlanítva fantasybe is...szerk: Nekem még mindig a DnD piros a legklasszikusabb forma.
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Semmit.
Volt vmi DDoS támadás megint a ph ellen és elkezdtek IP címeket tiltani.
Én meg ráfrissítettem a megnyitott 10 oldalra - de két adagban, mert 4-5-nél többet eddig sem töltött be egyszerre, már volt ilyen védelem az oldalon. De most lehet, hogy bekeményítettek és az sem volt elég, hogy az első 4-5 betöltés után rányomtam mondjuk 2-3s múlva a második adagra. Aztán bannolva lett az ip-m ügyesen.
Jó pár napig nem értem el az oldalt, gondoltam amúgy, hogy vmi támadás miatt halhatott le... aztán napokkal később meg, hogy ez már nem lehet lehalva ennyi ideig, biztos vmi más gebasz van. De épp időm se volt foglalkozni vele, néha ránéztem. Aztán most hétvégén ránéztem meg rájuk írtam, ott kiderült, hogy többen is voltak ebben a cipőben.
Úgyhogy a a tanulság, hogy ne tessék "nem háztartási" (6-8db!!!) mennyiségben ráfrissíteni, vagy ennyi cikket/hirdetést hirtelen megnyitni, mert csúnya vége lesz!
@Thodeus
Aztán not to be copied or disclosed![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó lenne ha komolyan vennéd a dolgot!!4! Látod, az én képemre nem volt ráírva.
Ez a Harry Kókler az új piramis? Ha kettőt veszel akkor egybe lehet építeni?

-
Mauzes
addikt
válasz
Throme
üzenetére
A kitiltásról eszembe jutott egy kis színes, hogy FB-n a "Bontatlan tilos..." csoportba felraktam egy hirdetést egy összerakott és bontott készletrő, és a leírásban jeleztem, hogy 2 kiegészítő gyári csomag még bontatlan. Kitiltottak 7 napra (automatikusan), mert szerepelt a hirdetésben, hogy "bontatlan".

-
válasz
Throme
üzenetére
Ugyanez lilában: a vonatok kapták az ívet, hogy régen az orrukat építeni lehetett, most meg azok egyben vannak.
Az orrkúp eléggé meghatározó és ha egyben fröccsöntött elem, akkor szebb eredményt kapnak. Ha épített, akkor közelebb áll a Lego szellemiségéhez.Most akkor melyik megoldás a jobb?

-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Valóban új a szélvédő. Ilyen vékony, vágott oldalú nem volt eddig (csak abban a videóban ahol megvágtak egyet a merci cabrio kedvéért
). Csak az első ívet néztem...Mondanám, hogy szerintem az 100% printelt lesz, mert ilyen nincs, hogy azt kézzel kelljen felragasztani... de így olvasva a BMW-s leírást... hát akkor nem biztos.

@Crus
Elég nagy szerintem a maxifigre.
Az más kérdés, hogy itthon nálunk nem ez lenne belőle, túl sok kérdést vetne fel a gyerekeknél.
-
válasz
Throme
üzenetére
Néhány vásárló - többek közt én - úgy gondolkodik, hogy extra drága árért cserébe extra minőséget is vár el, mondjuk extra tartósságot. Ha a Lego kocka is úgy fog csinálni, mint az üzenet az Impossible Missionben, hogy öt másodpercen belül megsemmisíti önmagát, akkor ne adják extra drágán. Ferrárit se venne senki, ha ott lenne az árcédula alján az apróbetűs felirat, hogy ugyan gyors, mint az állat, de csak egy hétig használhatod, utána gyárilag úgy van tervezve, hogy magától szétessék.
Félreértés ne essék, van mire alapoznom ezt az álláspontomat, mert igenis van több olyan készletem '78-ból, ami érdekes módon tökéletes állapotban van és nincs elrepedve! Mik vannak! Egykor még tudtak tartós dolgot gyártani?
-
Djuree
félisten
válasz
Throme
üzenetére
Sokan szemellenzősek itt is, nem látják a fától az erdőt vagy csak nem akarják.

A legoval megegyező minőségű (vagy helyenként már jobb is) pl. mould king készletek is jóval olcsóbbak, nem is beszélve a nem ritka, valós! 20-30-50%-os akciókról a nagyobb oldalakon. Sok már alapból világítással és motorizálva jön.
Nem is beszélve a sokkal nagyobb választékról és a mocokról, amik sokkal komolyabbak mint akár a BL-es szettek. A lego egyre egyszerűbb készleteket ad ki egyre drágábban, itt ez fordítva megy....
Így lehetne visszavetetni a lego arcából, ha nem lenne eladás tuti visszább vennének az árakból. Én már jó pár embert áttérítettem, egyik sem bánta meg.
Nagyon szívesen megmutatnám pl. az 5000+ darabos 120cm-es mould king black pearl hajót bárkinek. Mellé tennék pár origi lego hajót...vicces...és nem a lego javára. Ez a hajó nagyon durva, ajánlom mindenkinek aki hajó fan, ha van helyed vegyed meg, utána nem fogsz többet origi legot venni azt garantálom (minőségben sem lehet észrevenni hogy nem origi)!

Annyi hogy eladni max beszerzési áron lehet ezeket, szal keresni nem lehet ezekkel, mert egyre olcsóbbak...hálistennek!
-
szombatitomi
senior tag
válasz
Throme
üzenetére
Jaja, ez dísznek is jó, de jól is játszható. Mikor újrakezdtem a legozást, nekem sem jöttek be a munkagépek, de azóta nagyon megszerettem őket, főleg az ilyen jó funkciók miatt.
RapaNui1: Emlékszem, amikor te építetted ezt, már akkor is nagyon akartam, pedig nem most volt.
Irigyellek is ezért, hogy így rotálod a kollekciót és túl tudsz adni rajtuk, nekem egyelőre nem nagyon megy... bár az előző szériás Bricklink sorozatból mindet eladtam bontatlanul, különösen az erődöt sajnálom, azt meg kellett volna építeni. Köszi amúgy, örülök, hogy tetszett. 
sb, Neurotoxin: Úgy is jó lehet, én is szeretek így építeni, hogy ami nincs is meg, más alkatrészekből összerakni, mondjuk utána szétválogatni katasztrófa. Emlékszem, amikor a 42099-t építettem így, utána is szenvedés volt, és nem jött össze, mint kiderült, miután meg akartam építeni az egyiket, amiből használtam ebben alkatrészt.
De nekem is ezek a bonyolult építmények a kedvenceim, bár most majd néhány kisebb szett következik.A 75k-s világítótornyot sajnálom, jó lett volna behúzni így, hogy idén kivonul.
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Nem érted. Én nem hibáztatom a gyártót. Egy tényt közlök ami szimpla emberi/pszichológiai működésből ered. Ilyenek vagyunk, 90%-ban, lehet, hogy ti nem... ez mindenre igaz, próbálok más példát mondani, hátha érthető, hogy tök független a Legotól: a kedvenc ételed is más ha 10 éven át minden nap azt eszed. Vagy erre is rá tudjátok mondani, hogy nem, egyáltalán nem változik az érdeklődés?

A kétféle hobbi is összekeveredett. Itt most nem gyűjtői hobbiról beszéltünk, hanem, hogy megveszed ami tetszik és örülsz. Ti mondtátok - most már én is - hogy nem kell mindent megvenni. Akkor ez hogy lenne gyűjtői hobbi??? Ez ebben a formában nem az. Szóval amit írtál róla, hogy egy hobbi se jó, az nem igaz. Ez is jó, gyűjtői szemléleten kívül. A biciklizés is ilyen, mehetsz mindenfelé, de nincs hiányérzeted, hogy még nem kerekeztél minden kontinens minden útján.
Ha viszont gyűjtői hobbiként tekintjük akkor tartom, hogy gáz a sok készlet. És itt meg az nem igaz, hogy más gyártók ne figyelnének erre. De figyelnek, óragyártók is, vagy épp a Ferrari. Kifejezetten nagy figyelmet fordítanak rá, hogy exkluzív maradjon és ne dömpingtermék. Szerintem.
Egyébként meg a gyűjtői vs nem gyűjtői (csak használod) hobbik közül előbbi szerintem mindig is torz dolog volt. Valahogy nem természetes amikor az a cél, hogy több/mind meglegyen. Ezt már anno amikor a topicba tévedtem - és el is ragadott ez a vonal - éreztem és írtam is. Valóban frusztrált is... utána ez gyorsan elmúlt, a konkrét gyűjtésről le tudok hamar mondani, de még mindig maradt 2. körös frusztráció, mert véges készletek (kifut!, nincs régi!, nem adták ki újra!, stb...) közül több tetszett, mint amennyit értelmesen meg lehet venni. Ennek már nincs köze a gyűjtéshez, hogy mindkell! Ez már érték alapú volt, ami nem tetszett azt bottal se... csak túl sok tetszett így is.

A dömpinggel ez kezd elmúlni, mert ha van 5 ami tetszik, de csak 2 amit reálisan érdemes megvennem akkor ezt könnyebb elengedni úgy, hogy tudod, a köv. 3 évben nem 2 új fog kijönni és majd bánni fogod az előző elengedését, hanem másik 10 amiből válogathatsz kedvedre.Én már meg vagyok békélve a dologgal.
Most is több tetszik még... mondjuk eleve aki ide jár annak jóval több tetszik, mint az átlagembernek (az átlag valahol 0db körül lehet
), de ezt így könnyebb kezelni. Benne van a Lego dömpingje is, meg nyilván az is, hogy eleve már rengeteg van és a fenti "működés" miatt normálisan csökken az érdeklődés.
Szerintem. -
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Egy fontos dolog kimaradt.
Tehát szerintem két dimenzióról beszélünk:
- Az egyik, hogy mennyi jön ki és mennyit/hogyan választunk.
- A másik, hogy ezt hogy éljük meg. Mekkora az öröm, mekkora a fomo és szar érzés, hogy nem tudod megvenni.Az egyik vonal az volt anno (és is írtam róla), hogy túl sok jön ÉS ez gondot okoz mert rosszul érzi magát vki, hogy nem tudja követni, megvenni.
Most viszont arról beszélünk (ti már szerintem korábban is), hogy nem kell mindent megvenni és rosszul megélni, hogy kimarad valami. Most itt többen is ugyanezt erősítettük meg. Csak emellé tettük hozzá, hogy ez már azt is jelenti, hogy kevésbé érdekes a téma. Ha lazán skippeled, nincs akkora késztetés, nem is nézed már mi jön ki... vagy lemaradsz róla, mert nem lesz többé. De lesz... vagy 100 másik hasonló. Esetleg tök más, de ugyanúgy tetszeni fog.
Ez jobb mint görcsölni rajta nyilván. Viszont benne van, hogy kevesebbet is jelent(het).
Ettől még nem rossz. Nem azt jelenti, hogy nem jelent örömet, de más kicsit.Még eszembe jutott, talán Hold podcastben volt szó a luxusiparról és azon belül a Ferrariról... hogy várni kell az autóra ill. van amit csak akkor vehetsz meg ha már van másik kettő.
És, hogy ez fejben milyen hatással lehet adott emberre. Ott is előjön ez a vonal... ha vki ahhoz van szokva, hogy bármit megvesz bármikor, ott helyben kp-ben az egy másik dimenzió mint amikor mondjuk akár csak vár rá. Vagy vmi extrát tenni érte.
És akkor lazán átkötve a Model Team szettekre is: gyerekkorban lehet, hogy csak vágyott rá az illető, most sokszoros öröm megkapni. Ahogy akkor is lehet, hogy sokszoros lett volna, vagy akár volt is mint most besétálni és megvenni amit akar. Kicsit máshogy működik az agy...
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Throme
üzenetére
Szerintem jelenleg túl gyakran és túl sok készlet jelenik meg, illetve a Lego is nyomja ezerrel a hivatalos szetteket is. Értem én hogy azért hogy mindenki megtalálja a magának tetsző dolgokat, de igazából annyi a jó készlet, hogy még erős szanálás mellett is túl sok, legalább is nekem ez meglátásom.
A Bdp-nek egy különlegességnek egy kuriózumnak kellene lennie és szerintem épp ezt kezdik elveszíteni a túl gyakori és túl sok készlettel.
Az Ideas sorozat is ilyen volt régen, aztán jelenleg abból is évente kijön több darab is, számomra a vágyakozás, a várakozás öröme is kiveszik ezzel a dömpinghel együtt, valahogy a varázs múlik el.
Persze a bevétel jelenleg az egekben stb, de szerintem ezzel pont azokat vesztik el akik naggyá tették a Legot, a lemény mag és ha majd beüt a szar pont az a réteg nem lesz meg aki kihúzhatná őket belőle. -
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Nade attól, hogy a kis készletek is adnak örömet, még a nagyok is vonzóak.
A lényeg, hogy nehéz megállni.
Egyébként Rapa sokat vesz és épít, de sokat is ad el. Ami szerintem kevésbé jellemző a topicban, nagy részünk sztem inkább megtartja a vágyott készleteket. Így nem hinném, hogy annyira extrém a belefektetett összeg, hogy szemmel láthatóan másból vinné el.És ott a c. verzió is megoldáként, amit írsz. Az a. meg marad(na) valóban a legegyszerűbb... ami néha a legnehezebb, erősen válogatni.

@Tyler Durden
Jaja, már beszéltük, vagy talán kérdeztem itt a topicban, mert adja magát, de a 2. készlet azért combosabb lesz. Az elsőben az ára is vonzó volt azon felül, hogy tök jópofa.@Victoryus
Áááááá, ezt rongyosra nézegettem gyerekkoromban és próbáltam hasonlót építeni.
-
Balesz1899
aktív tag
válasz
Throme
üzenetére
Pont ezt akartam írni. Mértéket tartva semmi baj nincs a legoval, nem érzem, hogy a gyerek elől vennék el bármit. Persze Rapa legutóbbi felsorolásai az épp érkező készletekről nálam már a ló másik oldala, szerintem az elmúlt két évben összesen nem költöttem annyit legora. Pedig van jó pár készletem, egy csomó még építésre is vár. De abban a tempóban nem csodálom, ha valaki besokall.
-
Crus
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Igen, ez igaz, de ez annyira Csuvi feeling. Nekem pl. nincs egyetlen db. férfi ismerősöm, aki bármilyen szinten is komolyan venné az Alkonyatnak bármijét. Maga az IP nem egy vonzó cím, már pedig nem túl sok hardcore Legós nő van a világon. Azok veszik, de az édeskevés. Ergo Auchanban kuponozva lesz ez és akkor itt mi kb. mind majd vesszük, mert az épület viszont jópofa és van benne fantázia, főleg mochoz. Figek meg annyira tucatok, hogy mehetnek egy City buildbe bármikor
-
Crus
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Ez kicsit olyan, mint a D&D. Nem egy olyanról tudunk, akit nem érdekel a Lego, de legalább a figeket berántotta, mert D&D, de olyan is akadt aki antilegósként a sárkányos várat is behúzta. Megértem.
Szvsz a marketingesek jól mérhették fel a helyzetet, mert papíron 350 milla (jól olvastad) regisztrált acc van. Ebből persze az aktív playerek olyan átlag 6-8m... néha 14-15-ig is felmegy, néha csak 3m.
Szóval, ha nem is idehaza, de globálisan durván nagy lehet a Fortnite cuccok lehetséges vásárló bázisa. Teljesen érthető, hogy dobtak ki belőle készleteket.
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Lámának vagyok nézve!??!!!4!!

A busszal a németeknél is ugyanígy volt, szóval a teljes EU piacon nem volt elérhető a készlet (és az EU piac a legnagyobb tudtommal), mindenhol jan-febr. havi érkezést írtak/írnak. És ez egy októberi megjelenésű készlet.De ez ugye más eset, itt menet közben gyártottak kevesebbet vélhetően mint amennyit elvittek. Előfordul. De minek kiadni valami jan 2-án ha 3 nap múlva a teljes régióban nincs? Adják ki márciusban és addig elég darab jön le ill. megy ki a boltokba/raktárra.
Nézz rá a képre amit beszúrtam. Az új space City űrhajó is utánrendelés a lego.de-n is nem csak itt. Annyira musthave nem lehet, hogy lerabolták.
Egyébként a Tudor ház ma már nem utánrendelés, hanem sima "kosárba" gomb. Szóval bal***ás is lehet mögötte. Engem sem zavar annyira a fentiek miatt, nem rohanok első nap boltba... csak az értelmét nem látom.
-
sb
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Amúgy én is megrendeltem már.

De nekem sincs kötődésem, jópofák a figurák, a gyerekeknek tetszenek, a busz szuper sztem szimpla buszként, városba. Egy hőlégballon meg mindig jól jön külön. Majd lesz belőle helikopter.
De én is csak úgy rendeltem be, hogy s@h-on eleve februárra ígérték, nem érdekelt, pont ráért, lehet belőle április is tőlem.
Viszont dupla ponttal, ajándékkal hoztam el és VIP cuccot is szállíttatni akartam, szóval talán 30k alatt lesz a vége... annál meg sztem sokkal olcsóbb nem lesz később sem. Ha valahol benéz 25k-ig esetleg 1.5 napra akkor nem dőlök kardomba.szerk: Amúgy nem tudom ebben a figek mennyire kapósak, gondolom jórészt az az egyedi része. Ha igen akkor még lehet, hogy először életemben el is passzolnék szettből így figeket. A busz tetszett, jópofa figekből meg van más is itthon, kb. egy nagy dobozzal lassan.

-
Crus
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Tudod ebben az a legdurvább, hogy a törő, repedő Lego az TÉNYLEG megy a kukába! Ergo ha a régi minőség visszajönne, kevesebb a környezetet terhelő műanyag kocka menne a szemétbe. Na erre varrjon gombot a Lego... de nem fog, mert tojik bele, csak a LÁTSZAT a fontos, meg a végtelen profit, semmi más.
-
Crus
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Témába vág, kemény, Guru cikk:
Kínabol rendeltem kamu Legót, mutatom mit kaptam
Szóval, ha ezek ott legyártják ezt így, akkor a jóval nívósabb Playmobilnak is már rutin bármit is fröccsönteni.
Amúgy komolyan nem fér a fejembe, hogy kit érdekel Lego műanyagok kapcsán a környezetvédelem? Kit? De tényleg? Hogy lehetnek ennyire barmok? A Legót senki nem dobja a kukába, meg az erdőbe a szarvasok elé, mivel a legrosszabb esetben elajándékozza egy óvodának, akik boldogan átveszik! Legó kockákat csak elmebetegek dobnak ki, azok is ritkán! Ergo kit érdekel a Lego műanyagok környezetre gyakorolt hatása, amikor NEM hatnak a környezetre, mert gyerekeknél, polcokon, meg gyűjtőknél vannak. A Lego teljesen megháborodott!
Vaaagy ez szándékos és azért gyártanak silányabb terméket (a környezetvédelem mögé bújtatva), mert azt gondolják akkor majd nem veszi meg a user az újabb készleteket... de megveszi. A Lego a saját piacát nem érti és még így is röhögve brutál profitot termelnek. Agyrém.
-
Hardrada
újonc
válasz
Throme
üzenetére
A Lego sikerében szerintem komoly szerepe van annak, hogy az emberek időtállónak és értékállónak hiszik. Könnyebben adsz ki 100k-t úgy egy műanyag játékra, ha azt hiszed, hogy akár 10 év múlva is el tudod adni nagyjából árban (vagy akár még többért is), ha ráuntál. Ma már a felnőtteknek köszönhetően egy collectible, akár a sneakerek vagy bármi más.
Ha ez a mítosz összedőlne, az szerintem a Lego eladásain is meglátszana. Én pl. kisebb pánikban vagyok a 2010-2015 körüli Castle és LOTR gyűjteményem miatt. Egy hónapja újra összeraktam a 10193 Medieval Market Village készletemet, és a brittle brown probléma komolyan odavágott neki. A fa recsegett-ropogott, ahogy raktam össze, az egyik arch-ról letört egy darab, és szerintem máshol is repedt. Az egyik házban lévő 2 db reddish brown headlight brick, amik cégéreket tartanak, megadták magukat, eltörtek, mégcsak nem is építés közben, hanem miközben a ház összerakva állt. Ami a legfájóbb, hogy a barna szoknyás lány szoknyája is eltört, amikor levettem egy plate-ről a házban. A LOTR téma meg tele van reddish brown / dark red részekből álló minifigekkel, amelyek akár 10 ezer forintnál is többet érnek, amíg szét nem porladnak. És azokat a customer service nyilván nem tudja pótolni. Egyáltalán a sima, ma is gyártott kockákat pótolják, ha mondjuk beküldök nekik több száz barna darabot?
A gyerekkori 35 éves Castle váram, amivel évekig játszottam, időtállóbbnak bizonyult, mint a felnőtt fejjel vett exkluzív készletem, amit 2-3x raktam össze, és rendkívül elővigyázatosan tároltam.
-
-
-
Crus
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Minap felment egy komoly frissítés... azért komoly, mert egy rakás dolog, pl. a GUI is megváltozott, de hál' égnek minden ok eddig. Lehet csak Q2-öt érinti, nem?
NAGYON jó az irányítása! Tökre intuitív, percek alatt elkap a "legózok" érzés. A kockák nagyon könnyen egymásba csatlakoznak és ha valami nagy butaságot csinálnál a fizikai szabályainak engedelmeskedve potyognak szét. Meg persze pirossal is jelzi, hogy te most éppen alap nélkül a levegőben építed a semmit. :-)
Amúgy minden egyes építési feladatnál egy cuki kis Lego robot kipróbálja az építményed, vagy súlyt helyeznek rá, hogy mennyire stabil a szerkezet és bizony hamar kibukik, ha nem jött össze a dolog.
Volt Q2-öm, PSVR2-öt is használtam. Előbbi nyilván szerencsésebb választás a kanóc nélküli megoldással, ráadásul a PCVR ott már Day1 elérhető volt, semmi magic kábel, se mókolás nem kellett hozzá. Hiába van OLED a PSVR2-be, a mura, a kábelhez kötöttség, meg a fresnellel együtt járó kis édes pötty már akkor hulladékká tette amikor debütált. Szóval a PSVR2-re írtam, hogy hulladék, a Q2 jobb választás összességében.
Amúgy pontosan addig tartja okénak az ember a fresnelt, amíg nem volt rajta valami pancake megoldás. De igen, a Q2 is teljesen élhető, csak sokat kell menet közben is huzogatni a fejeden a HMD-t, ha éles képet is akarsz látni.
Single játék teljesen, így nincs együtt építés, de szerintem, ha ez jó számokat hoz, lesz ennek még folytatása multi irányban is.
Egy figet irányíthatsz, melyet egy rakás módon személyre szabhatsz, pont mint IRL. Amikor másik figgel találkozol ott a max amit eddig láttam az csak beszélgetés, ill. tárgy átadás, de a szokásos módon, tehát nem a kis kezeddel adod át neki a tárgyat, csak nyomsz egy ok-t.
Amire ki van hegyezve a cucc az a pályák felfedezése, a térbeli gondolkodás és persze a baromi jó Legós feladványok kivitelezése! Nagyobbacska gyerekeknek szerintem elképesztő nagy segítség lehet a fejlődésükben, felnőtteknek meg akkora pure joy, hogy a fülük ketté áll :-)
-
Krajczi
tag
válasz
Throme
üzenetére
Az enyém csak egy modern falu.
Parkolóházzal, nagy reptérrel, három kórházzal (muszáj volt megvenni, egyre jobbak a mentőautók is), kikötővel és Forma-1-s pályával.
Az 1-2 emeletes Creator házacskák is "kilógnak" belőle.
Hát még az óriáskerék!
Illetve csináltam egy parkot, ahol fellép 1 zenekar rendőri-egészségügyi-tűzoltó biztosítással.
A mai építmények a MOC toronyházakkal, hatalmas modular épületekkel komoly, városias hangulatot sugároznak. Szép nézni is őket. -
-
Crus
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Az írógépet értem, mert a mechanika ami benne van + építési élmény, az olyanokat is érdekelhet, akik élőben sosem láttak ilyesmit.
Nem az Atari konzolra gondolsz? Sega tudtommal official még nem volt. Amúgy ott igen, ott beüt a nosztalgiafaktor akiknek volt olyan gépük. Pac-Man egy elképesztően egyedi szett lett, kár, hogy nyomott áron sosem volt, meg helyem se lenne rá és a NES masina nagyobb szerelem volt. Építési élmény, ötlet, küllem, megvalósítás mind nagyon okés Pac készletnél...De egy fényképezőgép? Nekem ez nagyon kilóg a sorból, főleg, hogy amikor eldőlt, hogy jön, voltak ott sokkal jobb ötletek is... Szerintem extrém kevés mehetett el belőle. Gyak. a korosztályom gépe, de 5k-ért is duzzognék érte, annyira használati eszköz a szememben és annyira érdektelen az építési élménye.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Throme
üzenetére
Nem, a vesszőparipámra gondolok, a Ford GT-re. Nagyon eltalálták ezt a méretarányt, inkább ezeket gyűjteném/építeném helytakarékosságból, mint a Technic 1:10-es, 1:8-as járgányokat. A Creatorból/Icons-ból nem minden jön be, néhány kivételtől eltekintve, nekem, saját maguk karikatúrájának tűnnek.
@Dilikutya: Sajnos ez is tipikusan 2 Ft-os cikk lett, hüledezni vágyóknak...
-
-
Mauzes
addikt
válasz
Throme
üzenetére
Oké, csak az a fura, hogy ez "baj". Ezt valami elvesztegetett költségnek tartod, hogy nem éri meg kifizetni, mert úgy sem látszik?
A szépen kidolgozott belső
- építési élményben sokat hozzáad, és a Lego lényege mégis csak az építés
- ha néha kezed közé kerül a szett, lekapod a szinteket és újra látszik
- ha sose nézed a belsejét, akkor önmagában a külseje is remek a modulárisoknak, ez is elégséges
- az építő/tulajdonos tudatában mindig ott lesz, hogy szépen kidolgozott, ez is egy érzelmi pluszEzen felül jön, hogy a modulárisok egy sorozat részei, összeillenek és fizikailag is összeilleszhetők, együtt pedig többszörözik az esztétikai faktort.
Szerintem rengetegen vagyunk, akiknek ez így elég, ez így megéri, és a moduláris az egyik kedvenc téma.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- HP 255 G10 Notebook, Laptop
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A kellékek: cseresznyevirág, Fuji, híd, 3D, vízesés... még egyelőre bilibe lóg a kezem hátha vmi ilyesmi lesz minőségre a szett. 

Így is kellene vennem egy vitrint a többi készletemnek, csak húzom a vásárlását, mint a réteslisztet.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

LÁZ