Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75001) Mauzes válasza adalbert1 (#74997) üzenetére


Mauzes
őstag

Ez néha tényleg kellemetlen. Korábban pont azért volt jó az automata, mert kényelmesen átveheted szinte bármikor, jó pár napig.

Az én eddigi negatív rekorderem az emag volt a Sameday-jel: betették az automatába vasárnap 12:23-kor, és átvételi határidő: kedd hajnali 00:10... Tehát konkrétan másfél napod van átvenni vagy visszaszállítják.

(#75002) sb válasza Crus (#74995) üzenetére


sb
veterán

Értem az okát. De ha én valamit szolgáltatni akarok az necces kifogás, hogy nem tudom/akarom csinálni. Ilyen alapon én is felhúzhatnám Paks 2-őt... csak nem annyira értek hozzá meg a lapátommal kevés lennék. De majd... egyelőre nem kérdezgessenek, mert sok a meló. :D

@adalbert1
Én most ilyenekkel sz*pok folyamatosan. Utóbbi 4 csomagból 2 hosszú hétvége előtt érkezett meg. El nem utaztunk, de volt program mindenfelé csomagátvétel helyett... Azt nem is tudom mit művelnek vele, ha zárt helyen van a Box, pl. 0-24-es Tescon belül, de épp akkor az is zárva. Gyanítom semmit.

A maradék kettőnél meg talán H&M hozott alzaboxba valamiket aminél nettó 1.5 nap volt az átvételi határidő. Értsd: megjön csütörtök délután 14-kor pl. és átvehető szombat hajnali 5-ig. (Bónusz, hogy egy rendelést két csomagra osztottak, és már nem az első eset. Egy 40x50-es k* nagy doboz... és külön csomagban/szállítási időponttal egy 5db-os gyerek zoknicsomag. :D Még azt sem lehet mondani, hogy az átfutás minimalizálásra, mert 1-1.5 hetet kellett rá várni és a végén 1 napos eltéréssel érkeztek meg. Hajrá Föld!)

@Throme
Továbbra is erősen támogatandó ötlet, tök jó lenne! Épp ezért nem lesz soha. :(
Még City-hez voltak ezek a parkos, vagy milyen szettek, amiben pár elemen kívül egy rakás minifig volt. Azok is tök jók szvsz, de más hasonlóra nem emlékszem.

(#75003) Mozaart válasza Throme (#74999) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Amíg nincs rá bizonyított / értelmezhető kereslet addig nem lesz. Ez szerintem belátható. ;) Az SW egy szeretett gyereke a Legonak, sok kiváltságot élvez, lásd ezek a battle packok.
Ötletnek jó, de itt meg is áll a sztori. Jelenleg.
.
A Minifigures zsákbamacska sztorit nem tudom a Lego hogy könyveli el. Amennyi évada van, biztosan sikeres önmagában.
Lehetne jó oldalról közelíteni, türelmesen válogatni, de egyrészt ott vannak a felnőtt legozók egy része "nepperek", akik ezeket az új paperbag-eket is képesek felbontani, elkapkodni / méregetni a gyerekek elől. :D
.
De sok magyar store erre rá állt, hogy eltelik pár hét és kvázi kibontva megkapod biztosan. Én is ezen vacilálok, mert kellene az a Bat Lord. :)

[ Szerkesztve ]

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#75004) sb válasza Mauzes (#75001) üzenetére


sb
veterán

Ungarische spezialität.
Mint sok másnál, sikerül ötvözni a negatívumokat. :D
Lásd pl. orvosi időpont. Ha kaptál akkor bemész és vársz még 2 órát. Ha nincs időpontod akkor nem mehetsz be. A legjobb ha nem is adnak.

Egyébként a negatívkodásomon felül: Anno tök jó volt, most kezdett el romlani. Biztos, hogy folyamatosan nő a forgalmuk és bővíteni kellene. Most pedig dömping időszak van. Majd lesz azért erre megoldás vélhetően.

(#75005) Djuree


Djuree
félisten

alzán miért nem lehet foxot választani szállításnál? :F pár napja még volt most meg ki van szürkítve. :W

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#75006) NorDezs válasza Djuree (#75005) üzenetére


NorDezs
senior tag

Csak legónál nem lehet, én sem értem, hogy mi az oka....

(#75007) sukattika


sukattika
csendes újonc

Sziasztok!

gameofbricks.eu megbízható oldal? 21330 Home Alone szetthez szeretnék ledes világítást a feleségemnek. Ha a weboldal megbízható, lehetnek buktatói magának a terméknek?: [link]

Köszönöm! :)

(#75008) Djuree válasza sukattika (#75007) üzenetére


Djuree
félisten

nekem van tőlük világítás, 3 szetthez is, jók.
nincs buktató, finoman kell vele bánni mert vékonyak a vezetékek de kb. ennyi.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#75009) Mozaart válasza Mozaart (#75003) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Értelmezhető kereslet alatt azt is értem, mely húzamosabb ideig fenn is tartható: sw battle packek - 2007 óta itt vannak velünk
Town majd később City-hez is jött ki ugyan Supplemental Minifigurához de elenyésző. :R
Castle: 1# 2#

Erre persze lehet egy megoldás hogy 3 évente kiad mondjuk a lego egy Pack-ot pl Castle-hoz, de mivel nincs dedikált Castle téma így nehezen beilleszthető. De lehetne. :)

[ Szerkesztve ]

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#75010) Mozaart válasza Mozaart (#75009) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Castle Supplemental: 1985-1993 csak a teljes képért. Abbahagytam. :P

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#75011) Dilikutya válasza Djuree (#75005) üzenetére


Dilikutya
félisten

Amikor volt a Micimackó, rendeltem egyet, azt engedte Foxpostba. Egy baráti családot gyorsan megkérdeztem, nekik kell-e, úgyhogy gyorsan feladtam még egy rendelést, azt már csak futárral tudtam. A két rendelés között percek teltek csak el.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#75012) Djuree válasza Dilikutya (#75011) üzenetére


Djuree
félisten

érdekes. meg hogy semmi automatát nem enged csak alzaboxot. :W

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#75013) Dilikutya válasza Djuree (#75012) üzenetére


Dilikutya
félisten

Nem kínálja fel külön a Foxpostot, az Alzabox alatt van, úgy emlékszem.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#75014) Neurotoxin válasza czanga (#75000) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Most direkt megnéztem a Mandalóri vadászgépénél az akciót. :F Sajnos valóban nem derül ki, hogy összevonható-e vagy sem a két kedvezmény, de az ő érvelésükkel kell egyetértenem, hogy csak egy kupon használható fel/termék. Biztosan az akció szabályzatában le van írva, nem szoktam olvasgatni. (Ami azzal némiképpen szembemegy, hogy nem egyedi kuponokról van szó, simán átadhatják egymásnak az emberek akár a fórumokon, akár egyéb kapcsolati alapon. Másrészről nem világos, hogy miért rakták rá a képre mindkettő lehetőséget, ha úgyis a magasabb kupont biztosító kedvezményt fogja a többség választani, miért is választaná a kisebbet. Ha már ennyire emellett a bélyegképen feltüntetett lehetőség mellett döntöttek, egy kuponkódot kellett volna csak kiküldeni a korábbi rendelések után, amit aztán termékenként, "maximális elérhető kedvezményként" vont volna le a rendszer...)

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#75015) czanga válasza Neurotoxin (#75014) üzenetére


czanga
őstag

Igen. Ahogy az sem érthető, hogy a kosárban és fizetésnél miért engedte mindkét kuponfajtát felhasználni ennél a terméknél, majd a rendelés leadása után módositotta csak a rendszerük. :) Mindegy, amúgy sem túl fontos szett számomra.

(#75016) apholyon


apholyon
aktív tag

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#75017) Neurotoxin válasza apholyon (#75016) üzenetére


Neurotoxin
őstag

A rénszarvasok rémuralmának kezdete! Tetszik! :C

#75015 @czanga: Persze, úgyis aztán úgy rendezik a rendszerükön belül, ahogy akarják. Nálam úgy néz ki, hogy nem lesz Legozás Karácsonykor, hacsak nem futok bele valami nekem tetsző "akcióba" Jófogáson vagy valahol..Nincs olyan szett már idén, amiért pénzt szeretnék adni.

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#75018) LÁZ


LÁZ
Topikgazda

alzánál van most vmi legos kupony? van 1 db bd1, de vhogy kéne faragni az árból, nekem az is jó, ha más rendeli meg, akinek van vmi kuponnya, aztán honorálom az erőfeszítést vmivel :DDD

szerk. mind1, elvitték...

[ Szerkesztve ]

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022)

(#75019) Llew válasza Mozaart (#75010) üzenetére


Llew
senior tag

#regenmindenjobbvolt

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#75020) sb válasza Neurotoxin (#75014) üzenetére


sb
veterán

Ki van rakva mindkét kupon bannerben, evidens, hogy együtt értelmezi a jónép. Ki választaná a 10%-ot ha vagylagos lenne? Levonja mindkét kupont, más esetben kiírja, hogy nem érvényes az adott termékre.

Ezt azért elég nehéz megmagyarázni. Ha ott a kiállított számla és kifizetted akkor nem is gondolnám, hogy lehetne erre hivatkozni. Az irreális áraknál lehet ilyesmi védekezés de itt semmi ilyen nincs.

Ha viszont van valahol egy értelmes szabályzat, ászf rá (egyáltalán nem biztos, emag szabályzatokat néztem régebben mert nem volt érvényes amire kellett volna és egy rakás önellentmondás+invalid állítás) akkor lehet, hogy megoldják... ezt a részét. A masszív félretájékoztatásért meg majd jön a másik kézből a bünti.

@apholyon
Ez nagyon jó! :D

(#75021) zbundy


zbundy
aktív tag

A napokban elkészültem ezzel a winter chalet készlettel :D
Nyilván megkaptam amikor mindenki más is, de meg akartam vele várni a decembert. Természetesen nem lenne fer összehasonlítani a winter village készletekkel, de ez valami eszméletlenül jól néz ki és gazdagon kidolgozott. Az egyik legjobb építési élményem volt a témakörben, annak ellenére hogy az összerakásiban érződik, hogy nem lego szakemberek rakták össze. Gondolok itt olyanokra, hogy azután csináltat meg velem bizonyos lépéseket mikor már nem lehet hozzáférni :DDD De lehet a virsli ujjaim hibája, mindenesetre nem volt hasonló tapasztalatom az eddigi készletek alkalmával.

Itt van pár kép a belső elrendezésről szintenként és pár kép a végeredményről. Már csak be kell illesztenem a karácsonyi terepasztalomba. Erről majd képek a későbbiekben :)

(#75022) BestBuyTopik válasza Mozaart (#74944) üzenetére


BestBuyTopik
csendes újonc

Nálunk a Corvin müllerben folyamatosan van. Minden héten látok, már kb az összes ismerősömnek vettem. És a lego storehoz képest csak 1690 Ft :D

(#75023) lm83


lm83
őstag

Alzás Mandó hajóhoz.
Én még azt az 1700-at is kifizettem már este még kártyával.
Reggel jött, hogy, külön szedik a többitől, mert azok raktáron vannak.
Most még ezek után is valamit vár, hogy fizessek... Mondjuk fizetés gomb már nincs...

(#75024) Gubu0101


Gubu0101
veterán

Udv!
En most valami jo kis akciora varok a 42131-hez.A nyaron volt mar 142 korul is,de azota szepen megy folfele :((( Esetleg van olyan kulfoldi webshop,ami szoba johet es onnan megrendelni? :R

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#75025) Mauzes


Mauzes
őstag

Foxpost offtopic kérdés:

Tudja esetleg valaki, hogy tényleg nagyon max 61 cm csomaghosszt tud-e befogadni az XL-es doboz? Vagy esetleg pici tolerancia van benne? Van egy 63 centis dobozom és nem tudom, be tudnám-e nyomni - ha meg nem, bukom a feladási díjat.

(#75026) Mozaart


Mozaart
aktív tag

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Lassan ezt kell off topikba tenni. Tudom gorgess tovabb. Hova ha nincs erdemi hsz..

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#75027) hami85 válasza Gubu0101 (#75024) üzenetére


hami85
tag

Ez a szett kifutott, szerintem olcsóbb már nem igen lesz… 😩

(#75028) HUN_Sector válasza Mauzes (#75025) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

61. Régen 62 volt, de az már necces. A 63 teljesen kizárt

(#75029) Throme válasza zbundy (#75021) üzenetére


Throme
veterán

Ennek az egyszerűsített és legósított verziója jött ki idén, alpesi ház néven.

Szerettem volna behúzni ezt a szettet anno, de sokalltam érte az árát.... most simán árában lenne, mikor 40 rugó egy sokkal egyszerűbb szett....

(#75030) Gubu0101 válasza hami85 (#75027) üzenetére


Gubu0101
veterán

Lehetseges.Nezegettem par nemet wbshopott,de ott is kb ezek az arak vannak.A legolcsobb is amit lattam az az otthoninal kicsit dragabb.Akkor marad a gyujtogetes :R :D

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#75031) LÁZ


LÁZ
Topikgazda

mvótá?

xmen 85/fényképező 80 ojró

nemköll mérlegezni :DDD , ránézésre ua a rozsomák lesz ide is

[ Szerkesztve ]

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022)

(#75032) Llew válasza LÁZ (#75031) üzenetére


Llew
senior tag

a fényképező vótmá, de te vagy a topikgazda.

Az X-men jetnél Magnetonak ez miféle megjelenítési módja? Csak koca képregényes vagyok, de a többi fig az a klaszik képregény verzió, ő viszont nem rémlik nekem ebben a fazonban.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#75033) tocsek18


tocsek18
senior tag

ez meg a májusi új gyűjthető minifigura széria, Space!

(#75034) Llew válasza tocsek18 (#75033) üzenetére


Llew
senior tag

Sok a béna, meg a korábbi női verziója, de a Classic M-Tron meg az Ice Planet az szép.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#75035) czanga válasza Llew (#75034) üzenetére


czanga
őstag

Azoknál pl erősen megrázták a nosztalgia fát, az biztos. :K

(#75036) balint82 válasza tocsek18 (#75033) üzenetére


balint82
senior tag

Ez olyan mint a pénteki hortobágyi palacsinta : mindent bele. :DD

Google Pixel 4a

(#75037) Pötyi válasza tocsek18 (#75033) üzenetére


Pötyi
őstag

Nem egy kecskés sorozat volt beharangozva?

QNX is cool!

(#75038) Neurotoxin válasza Pötyi (#75037) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Az is, de annyira felhypeolták, hogy lesz újra kecske fig, hogy remélem nem lesz aranyárban…pedig az irodába vennék az asztalra :DDD :C

#75020 @sb: Ez most úgy néz ki, félrement nekik, én is erre a következtetésre jutottam feljebb … :K Eddig egyébként valószínűleg szerencsém volt velük, de ma megjött az első bontott&csomagsérült termék tőlük, aminek állapota nem volt feltüntetve…jelentettem, cserét nem fogok kérni, de küldhetik a 3.000 Ft-os bánat kuponyt :DDD

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#75039) Djuree válasza tocsek18 (#75033) üzenetére


Djuree
félisten

nagyrésze kuka....nem értem a legót. mintha maguk ellen dolgoznának. :W

hallottatok az adventi naptár gebaszról? csomó embernek akár 2-3x is ugyanazok vannak benne, más meg kimaradt belőle aminek benne kellett volna lennie. :o
egyre gázabb...azért régen ilyen nem volt.

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#75040) HUN_Sector válasza tocsek18 (#75033) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Time cruisers reloaded, avagy söpörd össze a raktárkészletet

(#75041) Prendergast válasza LÁZ (#75031) üzenetére


Prendergast
csendes tag

A Marvel gép sötétkék helyett feketével elmenne space-police járgánynak is :)

"We're really sorry, Prendergast. We tried and tried but could not fit your fucking name on the cake!"

(#75042) pn4hvq


pn4hvq
senior tag

Dunaújváros Tesco Legokból néhány kép (több is volt, de siettem): [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]

(#75043) lilaűrhajós válasza tocsek18 (#75033) üzenetére


lilaűrhajós
újonc

Csak belecsempészhettek volna egy világoskék classic spaceman-t, hogy meglegyen az újabb szín...

(#75044) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

(#75045) Pötyi válasza pn4hvq (#75042) üzenetére


Pötyi
őstag

Néztem a Technic szetteket.

Az árcédulákon csak egy dolog nem látszik: a készletazonosító számok... :DDD

QNX is cool!

(#75046) Kvelstadt válasza Gubu0101 (#75030) üzenetére


Kvelstadt
veterán

Nemrég estem vissza legozásba, szóval nem tudom mennyikért ment, de mikor megtudtam hogy év végével kimegy, inkább megvettem még most, a legjobb áron azok közül amiket találtam, és az is 360font volt, ami ott körül van amit te is írtál forintban.

"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"

(#75047) apholyon válasza pn4hvq (#75042) üzenetére


apholyon
aktív tag

Tesconál megy ez még majd lejjebb (két ünnep között, esetleg első héten), vagy ez már a vége szokott lenni? 30%-kal szoktak kb. webshop ár közelébe jutni...

Egyébként tegnap jött emag értesítő, hogy hatalmas Lego akciók dec. 14-től... azoknak eddig semmi nyoma... ;]

[ Szerkesztve ]

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#75048) pn4hvq válasza Pötyi (#75045) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Melyik érdekel?

(#75049) Kvelstadt válasza pn4hvq (#75042) üzenetére


Kvelstadt
veterán

Jó ára van az F1 settnek. Itt kint a Peugeot az olcsóbb és az is magasabb picit mint az az F1.

"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"

(#75050) Gubu0101 válasza Kvelstadt (#75046) üzenetére


Gubu0101
veterán

Most raneztem,egyenlore a lego weboldalan nincs a kifuto termekek kozt (otthon).Szetneztem Ebay kleinanzeigen-is,ott 1db osszerakott van,az nem erdekel meg van egy bonttatlan az kb azonos aron van mint ohhon a legolcsobb,az meg 300km van tolem,igy inkabb nem kockaztatom meg a vasarlast maganszemelytol,kitudja mit kuldenenek ha futarral kerem :DDD Karacsonyra terveztem be a 2hetes szabira,de az elet kozbeszolt :(( Igy kicsit halasztodik.

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.