Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
válasz
Retekcloud #22046 üzenetére
pk + biztosítás olyan 80 euro környéke volt
-
Djuree
félisten
válasz
Retekcloud #22042 üzenetére
Sztem megéri, én megvenném.
-
anulu
félisten
vannak olyan napok, amikor érzed, hogy sikerült teljesíteni egy régi vágyad. nekem a mai ilyen. megérkezett a bontatlan(!) 10221-es készletem Hollandiából!
-
bobafett
tag
válasz
Retekcloud #22042 üzenetére
A kérdés mindig az, hogy neked megéri beszerezni ennyiért? (egyébként jó ár)
-
Retekcloud
tag
38000 ért lenne egy ucs snowspeeder, de bizonytalan vagyok. Természetesen 1 szer összerakott kiállítási darab dobozzal mindennel. 46-48 ért is láttam már bontatlanba. Szerintetek megérné igy? Köszi
-
NGA
addikt
Nem semmi
[link] -
Djuree
félisten
bontatlan spongya bob-os szetteket keresek.
-
Szabip
csendes tag
Teljesen igazad van.
A Pirates gyüjteményem 70% Ausztriából jött, szinte mind patent fényes, nem sárgult olyan összerakási füzetekkel mintha most bontottam volna ki. Van szettem dobozos 6289-es hajóm az USA-ból. Egy magyar srác gyüjtés céljából hozatta be, az is olyan, mint a bontatlan.Ausztriából jött a LOTR MISB szettjeim 100%-is, hibátlan dobozok és jobb árak, mint annál a kevés magyarnál akinek van.
Abba már bele se megyek, hogy a kinti eladók zöme amit hiánytalannak és színcsere mentesnek hirdet az úgy is van, az ithoniaknál meg mindig ért meglepetés... de van a másik véglet, tök lekiismeretes magyar eladó, hiánytalan szettek, de az elemek 20%-t cserélnem kellet mert annyira vállalhatatlan volt pár elem, vagy sárgult...
Van kivétel itthon is, teljesen jó BL-es áruházak, sőt Vaterás kapcsolat is, de sok az elszállt ár szettek kapcsán sajnos...
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
6081,6086 dobozosan van valakinek?
-
NGA
addikt
Pécsett is lehetett kapni, de egy ilyen készlet akkor 630 Ft-ba került, ami most kb 80-100.000 Ft lenne.
Nagyon nem mindegy az sem, hogy mit gyűjt az ember. A 90-es évek készletei már sokkal jobb állapotban vannak, én meg csak az 50-80-as éveket gyűjtöm, és bizony itt sok a karcos, erősen játszott elem -
Pötyi
őstag
Lehet, hogy rosszakat fogtál ki. Megismétlem: én már vettem nyugati országból is atomkarcosat és magyarországi forrástól is patikaállapotút. Persze aki nagy mennyiségben vásárol, az a nagy számok törvénye alapján nyilván többször futhat bele használt esetén karcosba, ezt nem vitatom. Én például a használtnál is válogatok és csak a jobb állapotúakra teszem rá a kezem.
Itt, Pöstön lehetett kapni 1970-es években is orrba-szájba Legot a Deák téri Triál boltban.
-
NGA
addikt
A következő miatt karcosabbak a magyarok: A világ szerencsésebbik felén nem volt probléma a gyermeknek Lego-t venni, itthon azonban ez hatalmas érvágás volt. 1976-ban egy 40-es Basic készlet 620 Ft volt, ami az akkori fizetés fele volt. Ezért ami kevés Lego volt, azt sokan használták, ment tovább a családokban. Általában a sok használattól meg is kopik, sok ilyennel találkoztam, ezért a piacon már nem veszek meg, csak olyan eladótól, aki németből/ausztriából hozza a készleteket. Én azokban még nem csalódtam. A mostani cucc is tükörfényes, szép volt, és a készletek 70-80%-a megvan egyben. Azért írtam, hogy a külföldi gazdagabb országból szebbet lehet venni, mert ott sok esetben egy gyermeknek annyi készlete volt, hogy szét sem szedte őket, hanem úgy kirakta a polcra. De ez csak az én meglátásom, tapasztalatom.
-
Pötyi
őstag
Ne haragudj, de az, hogy karcos, vagy agyonhasznált, az a világ bármelyik országából vásárolt használtra igaz lehet. Én is kaptam már Hollandiából, Franciaországból olyan ablakot, hogy gyakorlatilag nem lehetett átlátni rajta, olyan homályos volt a sok karctól. Szóval az nem feltétlenül csak magyar tulajdonság a használtra.
-
Pötyi
őstag
A BrickLink teljesen mérvadó. Nem súlyozott átlagot számít, hanem számtanit, külön feltüntetve a legmagasabb és legalacsonyabb árat.
Mondjuk ha magyarországi eladókra szűrsz, akkor magyarországi átlagárat kapsz. De gondolkodj már, hiába adják drágábban itthon, mint mondjuk Németországban, te ITT vagy. Itthon meg minden drágább. Nem lesz érv alkunál az, ha azt mondod az itthoni eladónak, hogy "Dehát egy német eladónál láttam olcsóbban!", mert akkor az itthoni eladó vállat von és azt mondja, hogy akkor vedd meg a némettől. Ja, és fizess plusz szállítási költséget! Az, hogy máshol van olcsóbban, az a tény az itthoni eladót nem fogja semmire se kötelezni. Ha bejelented neki, hogy máshol láttad olcsóbban, akkor csak az esetek ezrelékében fogja az eladót arra motiválni, hogy megessen rajtad a szíve és árat csökkentsen.
-
NGA
addikt
válasz
Djuree #22025 üzenetére
A sima lego áraival tisztában vagyok, azt gyűjtöm már régóta. De a technic eddig teljesen kiesett, nem vettem, pedig sokszor futok bele ilyen készletekbe. De ezekszerint ezek is értékesek, csak sokkal kisebb a gyűjtői kör. Ezért is kérdeztem az árát, mert bem tudom ezek mennyire kultikusak
-
NGA
addikt
válasz
Djuree #22019 üzenetére
Két észrevétel. Nem voltam lusta megnézni, de a BL nagyon sokszor Mo-on nem mérvadó, ezért is kérdeztem a reális árát. A másik pedig, hogy leírtam, hogy dobozban vettem, így korántsem hiánytalanok a készletek, a vár esetében is lovak, figurák egy része hiányos (sok elemet pótolni kellett, de szerencsére volt egy hiányos 6074-em, abból lehetett), a shell kút kb 60%-a van meg, egyedül a technic van meg hiánytalanul.
Nem dicsekedni akartam, távol álljon tőlem.Elnézést, ha valakiben rossz érzetet keltettem.
-
Janaboy
veterán
válasz
unclefucka #22015 üzenetére
Azok, Krisztinaval beszéltünk is egy keveset
-
Djuree
félisten
-
-
bobafett
tag
Szerintem valahol 20e és 30e között az elemek állapota, a fehérek fehérségének, matricák meglétének függvényében. Meg kell találni rá a vevőt, az a nehezebb.
2 éve egy dobozos gyűjtőit adtam el 42e Ft-ért, most is van egy egyszer összerakott állapotúm, de az sem adnám olcsón.
-
NGA
addikt
Egy kérdésem lenne. Mennyit érhet egy 8868-as kompletten, doboz, leírás nélkül?
Pneumatika működik, hiánytalan. -
Janaboy
veterán
válasz
unclefucka #21967 üzenetére
Na nincs több titok, van Annánk is
-
Djuree
félisten
válasz
r.levente75 #22008 üzenetére
Tapasztalt legosnak tűnik csak fel, én már elsőre látom az ilyet. Megakad már a szemem minden ilyesmin. Sokszor a boltok se veszik észre sajnos.
-
-
válasz
r.levente75 #22005 üzenetére
-
No, itt elég jól látszik, miért nem tudom összerakni a csapóajtót. Ez egyértelműen hibás, én az ilyet kidobnám a francba. Az egyik legfontosabb alkatrésze a hajónak, mert alatta van a lakótér, rajta meg a hátsó árboc, ami ezzel cakk-pakk nyitható.
Kíváncsi leszek, mit reagál a Kockafalu, jeleztem a problémát. -
thesound
addikt
Hol van Budapesten, pick-a-brick? A kockajatek.hu-t tudom, de van nektek valami bevált vagy valami turkáló?
Van pár alkatrész egy moc végéből, amit már nem tudok értelmesen beszerezni bricklinkről. Értsd, külföldről irreálisan drága lenne, magyarországról meg kb. egyesével lehetne, de akkor meg a posta sokszorosa az alkatrészek árának.
Ezekről lenne szó, ha esetleg valaki foglalkozik ilyesmivel.
-
thesound
addikt
válasz
Ereshkigal #22000 üzenetére
Nálam is nagy a kísértés (a lego store-os 219-en is agyaltam), de megállapodtam magammal, hogy várok. A baj, hogy nem tudnám jelenleg szépen kiállítani, kicsi a hely, nameg persze azért nagy lóvé egyben legora. Remélem sokáig lesz gyártásban még. A bizonytalanság miatt pörög az ember agya, mi lesz ha nem lesz, nem gyártják, felmegy a hivatalos ára (voltak ilyen pletykák)...
Egyébként meg elkapott a gépezet és a marvel-es cuccok érdekelnek most.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest