Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73001) Victoryus válasza negyedes (#72990) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Igen, valahogy így kezdődik... :D
Ma már nem nagyon használok ömlesztett lego-t én se. Pár teherautót összeraktam, a hely elfogyott, így 1 éve nem vettem semmit. Valamelyiket el kéne adni, mert mindig van ami tetszik... kéne... kell!
Az is szívás, mikor olyat kapsz ajándékba ami nem kell, de bolti áron meg nem megy el. Itt áll bontatlanul másfél éve, ilyen is ritkán van.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#73002) Throme válasza RapaNui1 (#72994) üzenetére


Throme
veterán

Ezt beszerzem. Tényleg jó lett az idei. A tavalyinál hangulatosabb.
Valószínűleg teljes áras vásárlás lesz, mert a varázslós gwp mozgatja a fantáziám.

Azon még nem léptem túl, hogy a havas jégpálya vajon jobb, mintha ezt az anyagmennyiséget a házra áldozták volna (mélyebb/picit nagyobb).
A wc idén népszerű legóéknál. Belegondolva, egy fogadóban elszállásolnak, de szükség esetén ki kell csoszogni a -20°C-ba... hááát...

(#73003) RapaNui1 válasza Crus (#72995) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Szerintem kifejezetten jól áll most az épületnek ez a nyitottság. A kiegészítőkről annyit, hogy sokat gondolkodtam ezen én is, hogy inkább az épület lett volna több darabos, vagy az ár lett volna kisebb nélkülük, vagy kellenek-e ezek hozzá. Végül is arra jutottam ha nem lenne, biztos az lenne sok embernek a baj, így meg hogy van sok embernek ez nem tetszik, de ha valóban egy téli falut vagy várost építesz, akkor bizony kellenek ezek a hangulatot fokozó, életet sugárzó, teret betöltő kis kiegészítők. Szerintem ez volt a Lego célja is, hogy ezt nem önmagában egy készletként kell értelmezni, hanem egy téli világ a Winter Village részeként és ha így tekintünk rá, akkor már értelmet nyer ez a sok kis kiegészítő, ami sajnos feltehetően az árat is megnövelte kicsit.

(#73004) Fifaisshit


Fifaisshit
őstag

Ha valaki jár Kaufland felé :)
450 Ft volt darabja , annyit megért :)

(#73005) RapaNui1 válasza Fifaisshit (#73004) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Nem azért hogy bárkit is megsértsek, de én ezeket soha nem tartottam Legonak. Számomra a Lego az ami dobozban van szép építési útmutatóval stb. Egyébként adhatnák ingyen is ha nem tetszik egyik sem. Egyébként ezt alkatrésznek veszed, vagy befektetés vagy nem is értem miért vettél egy halom ilyet, azért csak mert 450ft volt darabja? Vagy a gyerkőceidnek odaadod kirakni, vagy ajándelékba valakinek. Én az ilyeneket elosztogatom általában azoknak akik vesznek tőlem legot. Bocsánat 1 db mégis van nekem is a tejes dobozos Luke, de hogy az is minek nem tudom a mai napig sem.

(#73006) HUN_Sector válasza Throme (#73002) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

-20 fokon belédfagy a... csokibéka :D de legalább a kis figura ilyen hidegben nem a mobilját fogja nyomkodni a rötyin :)

Rapanui1: Régen is voltak ilyenek, akár csipszben, akár cornflakesben. Hidd el, egy gyereknek pl rendkívül élvezetes még egy újságmelléklet lego is. Ezeknek ugyanúgy van létjogosultsága. Főleg ha a ninjagosat, vagy a minecraftosat veszem alapul két figurával, azzal még akár egy jó ideig el is tud játszani

[ Szerkesztve ]

(#73007) Fifaisshit válasza RapaNui1 (#73005) üzenetére


Fifaisshit
őstag

Igazábol a 4 figura plusz az elem szamok miatt már megérte, kitenni nem szándékoztam :)

(#73008) Tony21 válasza RapaNui1 (#73005) üzenetére


Tony21
tag

Nekem pl. ezek is legok, egyből az jár a fejemben ha meglátok egy kis polybaget vagy a kezembe kerül, hogy mit lehet még építeni belőle. El kell tekinteni a droid módon összerakásiból építéstől (mert itt az kb. semmi) és máris megjön a sport értéke a dolognak ;)

(#73009) Crus válasza RapaNui1 (#73003) üzenetére


Crus
őstag

Ne értsd félre, véletlenül se szólnám le negatívan, inkább úgy fogalmaznék akkor, hogy nekem személy szerint jobban tetszik a teljes épület, mint a nyitott, főleg ha előbbi esetben akár szét is nyitható.

Összességében soha rosszabb winter témát, mit tagadjam, nekem is gyengém, van itthon belőle pár fajta :B

Bomba vétel lesz ez 30k körül és szerintem karácsony után annyiért simán vihető lesz.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#73010) Crus válasza Fifaisshit (#73004) üzenetére


Crus
őstag

Simán frankók ezek! Minecrafton kívül, 1k-t is adtam volna értük, ha éppen szembe jönnek. Gyerkőcnek egyet-egyet néha oda lehet adni, meg is van a napi öröme. Négyötvenért' :K

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#73011) RapaNui1 válasza Tony21 (#73008) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Ez ok, meg a figura miatti vételt is értem épp ezért is kérdeztem, hogy ki miért veszi meg ezeket, mert az hogy csak 450ft számomra még nem ok arra hogy megvegyem főleg ha nem is tetszik, de elfelejtettem a helikopteres csávót, aki mindenből is tud helikoptert építeni :)
Na meg felmerült bennem az is hogy egy kisebb gyereknek mindegy mi az csak lego legyen.

Crus: Egyáltalán nem értem félre. Én is agyalogtam vajon miért ilyen miért nem olyan, miért kell a budi meg a szán, bár ha a hidegtől befagynak a vízcsövek a jó öreg pottyantós akkor sem hagy cserben, szóval értem én a lényeget.
Én is jobban preferálom a teljes épületeket, de azok közül is szerintem a kinyitható verziók a legjobbak lásd Resszkessetek betörők ház vagy Szellemírtók HQ

Azonban ha a tavalyi WV készletet nézzük vagy az előző évieket ezek ilyenek hát ilyennek kellett lennie és szerintem ha egy komplett téli világot építünk akkor azt meg kell tölteni élettel is a minifigurák mellett kell a motoros szán, a jégpálya és egyéb a téli mindennnapi élethez tartozó dolgok, akár fent a hegyekben a kinti pottyantós is, eltekintve attól, hogy korábban nekem se tetszettek ezek a külön kis dolgok mára már elég jól megbarátkoztam velük.

(#73012) Tony21 válasza RapaNui1 (#73011) üzenetére


Tony21
tag

Mostanában sem helikopter, sem más nem készült ... idő és kedv hiányában hanyagolom az építést. Itt is inkább read only vagyok.
A pandát megnéztem rebrickable-n mivel az elég ígéretesnek nézett ki kép alapján, nem csalódtam, készítettek belőle mindent is :)

(#73013) sb válasza Throme (#73002) üzenetére


sb
veterán

Szerintem a jégpálya kifejezetten jó, nálam az pozitív.
Aztán lehet, hogy van vmi rejtett jégpálya vonzódásom mert anno a kis forgó pálya is tetszett és a kínai újéves nagy pályára is lecsaptam... amikor pedig láttam ezt akkor örültem, hogy gyártásban marad a panel annak kifutása után is, ha kellene még több jéééég. :D

Nézzük a pozitív oldalát: csak egy mini beltéri karácsonyfa van. Abból egy elég nagy mindig szériatartozék és hát oké, hogy karácsony van, de egy kis gyűjteménnyel is van már itthon van 6-8db... szerintem határozottan jobb a koripálya.
A wc-ről már beszéltünk, nem sok, de azt bezúzhatták volna... :U

@RapaNui1
A többi szett szerintem inkább egyedi készletként készül, épp a kötelező fa kapcsán tűnik így. Itt kevésbé. Egyetértek az írásoddal, elsőre is tetszett, megvan a hangulat, jópofa az új faház jelleg az új elemekkel. Még a mélység problémám sem jött elő, azóta láttam élőben és ott sem tűnt a szokásos papírvékony épületnek a hátranyúlások nélkül sem.

Szvsz tényleg jobb sokkal mint a tavalyi, de már azon is elgondolkodtam, hogy 2-3 készlet jó áron szintén elférne abból is. Mocnak a falszínek, ablakok, stb... szerintem ideális alapanyag.

Kis készletek:
Valami promoban kaptuk az alábbit, ez volt a fiam első készlete amivel elkezdett építgetni közösen velük. Nem volt még Lego-korban, fel sem merült addig bennünk. Miután ezt a komoly készletet kb. 2 hétig pakolgatta és tetszett neki minden kreáció, döntöttünk úgy, hogy akkor előkeressük a régi Legokat és kiválogatjuk a nagyobb kockákat. :) A gyerekek elég kreatívak.

(#73014) sb válasza Tony21 (#73012) üzenetére


sb
veterán

Kicsit nagyobb készletből én a héten a fehér nyuszisra néztem rá. Bár ne tettem volna.
Annyi nyúl van már itthon, ezt már lehúztam a listáról de elég jó moc-ok készülnek belőle. Most visszamászott a listára. :)

(#73015) Dilikutya válasza sb (#73014) üzenetére


Dilikutya
félisten

Az a nyuszi nagyon jó. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#73016) sb válasza Dilikutya (#73015) üzenetére


sb
veterán

Neked egy Venom is kellene hozzá. :D

(#73017) Pötyi válasza sb (#73016) üzenetére


Pötyi
őstag

Ez már vérnyúl! :DDD

QNX is cool!

(#73018) czanga


czanga
őstag

Aki esetleg Star Craft - Terran szerető, mint jómagam, az feltétlen nézze meg ezt. :Y :D

LEGO Siege Tank

(#73019) csigay2k válasza czanga (#73018) üzenetére


csigay2k
csendes tag

:C

(#73020) Tony21 válasza sb (#73014) üzenetére


Tony21
tag

Az is jó kis készlet! Még megkönnyebbülészeti körguggolda is van belőle, ha már folyamatában lego retyó a téma :DDD
Úgy általában a creatorok remekül átépíthetőek sokféle akár totál témaidegen dologgá.
Tényleg, folytatnom kellene a buggyból mást sorozatot, nem kellene 100 moc-nál megállni ...

Dilikutya:
- A nyúlon túl?
- Nem, a nyúl az.

(#73021) Neurotoxin válasza czanga (#73018) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Ez nagyon rendben van! :Y :C Körülbelül hasonló érzést váltott ki nálam, mint a Red Alert-es terepasztal/tank MOC!

@sb 73016: ;] Mehetne az Orchidea Icons-os, Last of Us(?) horror lény mellé :DDD Ezek a videójáték témájú MOC-ok nagyon meg tudnak érinteni, még akkor is, hogy némelyikkel nem is játszottam!

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#73022) Tony21 válasza negyedes (#72990) üzenetére


Tony21
tag

Valaki nem keveri, valaki keveri (JB rázza, nem keveri :D ), van aki bontatlan dobozban a gardróbban tárolja, szóval mindenki másképp legózik.
Én általában nem keverem, mert abban lelek örömöt, hogy egy adott készlet alkatrészeiből próbálok mást kreálni. Nagy ritkán kölcsönveszek alkatrészeket más szettekből, de mindig felírom, hogy mit kell majd visszaraknom. Gyerek sem keveri, van sok vegyes legója, ha bármi nagyot akar építeni.
Úgy csináld, ahogy Neked örömet okoz!

ui: milyen remek kis helikopter lenne ebből a droidból :DDD

(#73023) negyedes válasza Victoryus (#73001) üzenetére


negyedes
addikt

A fejemet mar 5-6 eves beutottem, nagyon sok lego masolatom volt, tobb mint 20 szett (90-es evek kozepe, kinek volt akkor penze eredetit venni). Sajnos valahogy eltunt a szuloi hazbol az egesz doboz, mara csak par darabot talaltam meg.

Sajnos a hellyel van nekem is bajom, egy kicsi (24nm szobaban lakunk atmenetileg, ami iroda, nappali es halo egyben, jovore jon a bovites es akkor az egesz nappali lesz). Ami biztos, hogy az ornitoptert elorendelem ahogy megjon a fizum. :K inkabb veszek egy polcot az ikeatol es arra teszem, de az kell! :D Most Black Friday van, lattam egy ket szettet ami tetszik, de inakabb megvarom a Dune-t.

Tony21:keverni en sem szeretnem, de az otletes hogy egy adott szetbol mit lehet meg kihozni. Karacsonyi szunetben szabad leszek, lehet nekiallok szetszedni es valami mast csinalni belole.

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#73024) Djuree válasza czanga (#73018) üzenetére


Djuree
félisten

nagyon fasza, jöhetne valami hivatalos szettben is, venném. :K

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#73025) Mozaart


Mozaart
aktív tag

Aki vissza állítaná classic gui-ra a BrickLink naccerű új felületét: Főoldal / Bal alsó sarok / Switch to Classic gomb
.
A Chrome tegnapi-mai új GUI-nál (117 and upper) megkell újra szokni ezt a szintén "naccerű" új designt. Nincs downgrade.

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#73026) Throme válasza sb (#73013) üzenetére


Throme
veterán

Hát igen, a Karácsnyfák....
Utóbbi években rendesen adagolták őket, de ha azt nézzük, hogy nem mindenki gyűjtő, akkor annak egy szett vásárlásánál ez valószínűleg egy sztenderd tartozék, hiszen a téma adja.
Az tetszett, hogy egyik évben ezt a külső karifát világítós kockával is megdobták.
Az biztos, hogy a rendszeres vásárók térdig járnak a fákban...

A másik ilyen "cucc" a karácsonyi ajándék szerkezetek (tűzoltó, repcsik, helikopter!!! - Tony21 ugye ;) - robot, hajó, zongora, hintaló....stb stb). Ezekből is van egy rakat.
Nem is használom fel mindet a téli faluban.

Ezt megfejelve az adventi naptárakból kieső kis építmények, a figurák mellett.

A gwp-s koripályát én is felhasználom a téli faluhoz, az dukál.
Most majd lesz még egy. A végén ez is túlcsordul, mint a fenyő :B

(#73027) maross


maross
veterán

LEGO® I Disney Princess™ Hamupipőke és Szőke herceg kastélya 43206
Valaki magyarázza már el nekem.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#73028) Pötyi válasza maross (#73027) üzenetére


Pötyi
őstag

Angolul "charming prince", azaz bájos herceg.

Valaki megint indokolatlanul kap angol nyelvvizsga-pótlékot a Lego Hungary-nál...

Értem én, hogy a köznyelvben használják a "szép, szőke herceg" szófordulatot, de ha vették volna a fáradtságot és ténylegesen megnézték volna a készletet, akkor nem lett volna ekkora blama.

QNX is cool!

(#73029) maross válasza Pötyi (#73028) üzenetére


maross
veterán

Rajzfilmekben is barna/fekete haju a herceg.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#73030) sb válasza Throme (#73026) üzenetére


sb
veterán

Igen, ezt írtam én is korábban. Evidens, hogy adnak karifát a karácsonyi szettben. Ezt nekünk, a gyűjtőknek kell megoldani, ha sokat kapunk. :D

@maross
Nem lehet, hogy a szőke a herceg a képen? :B

Ugye épp téma volt, hogy a lovagok is lehetnek lányok. :)

(#73031) Pötyi válasza sb (#73030) üzenetére


Pötyi
őstag

Hofi már megmondta, hogy azok "lovaginák"... :U

QNX is cool!

(#73032) Tyler Durden válasza sb (#73030) üzenetére

Csillámpóni erőd? :D

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#73033) Napfénysüti válasza Dilikutya (#73015) üzenetére

Ez a nyúl a Gyalog galoppból. ;] :D

Més que un club!

(#73034) Dilikutya válasza Napfénysüti (#73033) üzenetére


Dilikutya
félisten

Fognak való volt a tartalékosban rogyásig, húsvét környékén esélyes, hogy lecsúszott 1-2 Békésszentandrási Nyúlon Innen/Túl húsvéti sör is, bár nekem az ilyenhez nem kell tudatmódosító sem. :)
Nyúlon túl jelenetet nagyon szeressem. :)

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#73035) Djuree


Djuree
félisten

Valakit ebből a készletből érdekelne a mando fighter a 2 mando figgel együtt?
Nekem a tie kell csak a 2 figgel.
Teljesen új bontatlan zacsiban adom őket.
26500-ért vettem, nem akarok nyerészkedni rajta, 13250 lenne így a fele.
Doboz leírás maradna nálam, de ha nagyon kell beszélhetünk arról is...

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#73036) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Méghogy nincs pénz ebben az országban meg hogy nem pörög a használt piac. 2 dologról is lemaradtam ma a jófogáson egy Ikea vitrinről 50k ért ami féláron lett volna meg a nagy Falconról 160k-ért. Mindet elvitték az orrom előtt. Aki korán kel aranyat lel. Szóval ami jó áron van azért azt elkapkodják na.

(#73037) Djuree válasza RapaNui1 (#73036) üzenetére


Djuree
félisten

a falcont én is néztem tegnap, csak helyem nem lett volna neki...mondjuk most pénzem se rá. pedig anno 170-180-ért vettem jópárat és kintre 200-ért adogattam el, most meg már itthon is jó lenne a 200. :U

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#73038) Llew válasza RapaNui1 (#73036) üzenetére


Llew
senior tag

160-ert Falcon az kissé áron aluli, vagy nagyon használt.

#sb
Ez a csajos castle mondjuk ötletes, meg így tök jó színnel mindennel.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#73039) hoffaboy


hoffaboy
csendes tag

Nem vagyok nagy minifiges, de tegnap a helyi tescoban -75%-on 424Ft-ért volt kirakva 9db 24-es szériás minifig. Fogtam elhoztam mindet, mert emlékeztem hogy az ork/solymász nagyot mentek mikor megejelent a széria. A 9-ből 2 ork, 1 solymász, 1 űrhajós jött. Mostani idők legjobban elköltött 3800Ft-ja volt ez legora. :DD

(#73040) Tyler Durden válasza hoffaboy (#73039) üzenetére

Mondjuk úgy, hogy akkor neked meg is volt a Black Friday idénre :D Gratula hozzá, nagyon komoly fogás volt..

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#73041) hoffaboy válasza Tyler Durden (#73040) üzenetére


hoffaboy
csendes tag

Igen, valahogy így.. Nem is panaszkodom! :) Ez az egy előnye van a vidéki Tesconak, hogy rendszeresen tele az akciós sarok jó dolgokkal. :D Stabilo, rotring tűfilceket meg egyéb írószereket is kiszórták -75%-kal. ÁK árnál is 60%kal olcsóbb árakon.

(#73042) Llew válasza hoffaboy (#73039) üzenetére


Llew
senior tag

Az igen. Én amikor futott akkor se nagyon lattam a szeriabol.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#73043) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

No megjött ez is.
Crus kolléga már csomagolom is be neked a VIP packkal együtt a Galileit. :)

[ Szerkesztve ]

(#73044) Neurotoxin válasza hoffaboy (#73041) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Néha szó szerint csak be kell esni az ajtón, de egyébként az Alza bemutató-terembe is van olyan termékkategória, amiért érdemesnek látom, hogy bemenjek mazsolázni.

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#73045) Giantpumpkin


Giantpumpkin
lelkes újonc

21318 bontatlan lombház eladó 57k

(#73046) apholyon


apholyon
aktív tag

Jó kis kiegészítés:

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#73047) RapaNui1 válasza apholyon (#73046) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Ez nagyon jól néz ki

(#73048) sb válasza hoffaboy (#73039) üzenetére


sb
veterán

Akkor ezzel meg is volt a nagy fogás a köv. 10 évre! ;]
Itt se volt a Tescoban semmi, 1x kirakták, lerabolták, ennyi.

@Neurotoxin
Az Alzában mire gondoltál?

@apholyon
"Kis"? Tök jó egyébként.

(#73049) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Szfvár auchan
Ennyit talán megér

(#73050) maross válasza HUN_Sector (#73049) üzenetére


maross
veterán

tarsas se rossz

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.