Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50001) sb válasza ayo (#49997) üzenetére


sb
veterán

Csak pár extra alkatrészt néztem ami vagy nem nagyon van BL-en vagy ott is drágán. Főleg ami eleve drágább cucc annál nem egyértelmű a BL előnye.

A fentebb linkelt tralier base-re pl. 1 magyar boltot dob ki 2 darabbal, 500Ft/db. Ahol több is van az már EU szállítás és 7-800Ft-os darabárak.
S@H-on most 850Ft de mikor bezártak akkor 3-500Ft között volt valahol emlékeim szerint. Több darabnál meg már ez sem rossz ár tekintve, hogy ingyenes szállítást is ki lehet hozni, BL-en meg 3-4 külföldi helyről vagy egy 1-2 drágábbról jönne össze.

Az új (Ferrari óta már régi :D ) Technic differenciálmű úgy indul BL-en, hogy 1000+3-500Ft itthoni boltban. Egy helyről 1500 felett van inkább. S@H-on 700 alatt van szumma a két elem.

6L hosszú pneumatikus pumpa 1900. Itthon 7500-ért találtam, de a teljes BL lista 3000-ről indul. De szerintem 2000 alatt ali-ról se jön ki a másolat. :D
Hajó elemekből is van ami egy ezres, BL-en kétezertől indul.
Dupla állatok is voltak jófogás új/használt ár körül. Most határeset. :)

Ahogy még a régi árakkal végigscrolloztam egyszer, akár kisebb dolgok is előfordulnak. Utcai lámpaoszlop+búrából kellene sok, az is olcsóbb volt mint BL-en. Most korrigáltak. (Meg amúgy sem kéne, mert csak zöld van jelenleg.) :D
De kisebb elemeknél amúgy nem jellemző, inkább tényleg csak a ritkább, egyébként is drágább elemek kapcsán érdemes megnézni szvsz.

[ Szerkesztve ]

(#50002) ayo válasza sb (#50001) üzenetére


ayo
addikt

most kezdtem beszerezni az állomáshoz az anyagokat, mert pont egyik boltban 20%-os kuponom volt + ingyen szállítás, így tudtam spórolni 5 ezer forintot.

akkor napokban én is ránézek erre, mert azért nekem is kéne egy két drágább alkatrész, köszi a tippet!

http://jateknaplo.blog.hu

(#50003) maross válasza Dilikutya (#49967) üzenetére


maross
veterán

Rengeteg féle van még mindig a boltokban, kozte a kerekparos a kockabolygon. lego xtra néven kell rakeresni arukereson.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#50004) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Mondtam, hogy van. De kb a falnak beszélek :)

(#50005) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

A tehervonatnál az irányító és a vonat kikapcsol egy idő után magától vagy ki lehet valahogy kapcsolni? Köszi

(#50006) wolfcsibe84 válasza RapaNui1 (#50005) üzenetére


wolfcsibe84
csendes tag

Kikapcsol magától, ha nem kap jelet.

(#50007) RapaNui1 válasza wolfcsibe84 (#50006) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Ok köszi

(#50008) sb válasza ayo (#50002) üzenetére


sb
veterán

Nincs mit. Első ránézésre én se találtam semmi használhatót. Anno kérdeztem is itt a topicban, hogy mire lehet érdemes ott lőni. Aztán végigtúrva sikerült célirányosan pár jót találnom.

egyik boltban 20%-os kuponom volt
Ohh, tényleg, nekem is jött egy kupon. Ránézek én is. Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#50009) apholyon


apholyon
aktív tag

Nem vagyok sem nagy technic fan, sem nagy gamer... De azon gondolkodtam, hogy például egy komolyabb kamion jól mutatna a polcon, illetve a Portal 2 játékból az Atlas nevű droid is király lenne. Ellenben egyiket sem találom neten... Kamionból talán a 42128 ami komolyabb, de annyira nem fogott meg (unokaöcsém most vette meg, majd megnézem élőben). De se egy jó csőrös Peterbilt, se semmi.

Esetleg valami ötlet? :F

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#50010) ayo válasza sb (#50008) üzenetére


ayo
addikt

nekem innen jött, lehet neked is, 5k felett ingyenes a foxpost

http://jateknaplo.blog.hu

(#50011) Đusty válasza apholyon (#50009) üzenetére


Đusty
addikt

Én sem értem kamionból miért csak a citysek vannak mondjuk abból jó sok, technik szinten meg csak a munkagépek. De elég sokmindenből nincs még épkézláb lego szett pl. repülő. Mondjuk az új ferrarit látva lehet jobb is, nem biztos, hogy azoknak az árát én ki szeretném fizetni :)

[ Szerkesztve ]

(#50012) Mauzes válasza apholyon (#50009) üzenetére


Mauzes
őstag

A 42078-at csekkold le, még viszonylag értelmes áron be lehet szerezni a másodpiacon (néha). Nem hagyományos a felépítménye, de a vontató szerintem olyan, amit keresel. Nekem megvan, jó kis készlet.

Szerintem a 42043 is nagyon komoly, de polcra már nem éri meg, túl bonyolult (polcra felesleges) és drága lett kifutás után.

[ Szerkesztve ]

(#50013) Mozaart válasza Đusty (#50011) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Biztos vagyok benne hogy a TLG minden donteset pontosan megalapozza. Bar ez egyertelmu.

Tehat tuti van egy prioritas, sorrend melyik evben milyen jarganyok lesznek pl.

Plusz annyi szett van mar es tema hogy talan nem lehet mindenbol is allandoan gyartani valamit. Ha minden temaban minden jarmu allandoan lenne talan kereslet se lenne akkora rajuk. :)

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#50014) Đusty válasza Mozaart (#50013) üzenetére


Đusty
addikt

Igen, bár én nagyon meglepődtem, hogy csak 5 gyáruk van a világon, azt hiszem most már hat, és egy készletben pl. 3 különböző országból való alkatrészek vannak. Kell logisztikázni rendesen.

(#50015) ADAM1337


ADAM1337
nagyúr

Van aki ninjagos szetteket gyűjt ?
Agyalok a készlet átalakításán + valami diórámában:
Egyelőre arra jutottam hogy a 71765 szettet elkéne passzolni (vagy normális moc-ot találni) de ahhoz képest hogy hány darabos ilyen 15k körül tudnám csak, és helyette venném meg az új megjelenő szettet: Crystal king 71772

Jelenlegi helyzet: (sok polybag-el kezdődőtt megtetszett a design, de lehet kicsit túlzásba estem)

[ Szerkesztve ]

(#50016) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Na hölgyek, urak az utolsó zacskónál tartok a Dagobah diorámánál. Szóval a három közül az árokfutam a legegyszerűbb, legpuritánabb és a legkönnyebben megépíthető, figurák nélkül, színek tekintetében a legmonotonabb, legszürkébb, viszont a végeredményt tekintve hozza a filmben látottakat és jól is mutat.
A sorban a következő a szemétzúzó dioráma 6db minifigurával, ötletes megoldásokkal mozgatható falakkal. Nehézségi fokra ezt tenném a 2. helyre, viszont nekem az tetszik a legjobban, bár szerintem a három közül ez lett a legkisebb, de a minifigurák, mozgatható falak stb miatt számomra ez tetszik a legjobban.
A harmadik egyben a legnagyobb és legbonyolultabb a Dagobah dioráma. A végeredmény itt is magáért beszél. A tervezőt azonnal felvennék az Ikeához is, mert megoldotta hogyan lehet a lehető legkisebb helyre a lehető legtöbb alkatrészt bezsúfolni. Iszonyatosan összetett, rengeteg kis elemmel. Az az 1000db alkatrész elfér a tenyeredben és csak pislogsz hogy, hogy a fenébe tudta ezt összehozni nem mellesleg a végeredmény is nagyon szép.
Én azt mondom nem bántam meg a pénzt amit rájuk költöttem ár érték arányban a Dagobah diorámát tenném az első helyre azonban a mozgathatóság játszhatóság és minifigurak tekintetében a szemétzúzó a kedvencem, de a Yoda figura is nagyon jól sikerült. Ha elkészülök az utolsó zacskóval talán még változhat a sorrend, de még mindig csak csodálkozok hogy a fenébe tudta ezt a tervező összehozni. A Yoda kunyhó iszonyú összetett, az ahogyan ez összeállt na az egy mutatvány. Elnézést ha túl hosszú voltam.

(#50017) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

(#50018) magickonfig válasza RapaNui1 (#50017) üzenetére


magickonfig
tag

Fuu de ro@dt jól mutatnak a polcodon. Sw sisak függőségem után , félek jönnek most dioramák :R

(#50019) lazioforever válasza ADAM1337 (#50015) üzenetére


lazioforever
tag

Nem mondanám, hogy gyűjtöm, viszont nagyon szeretem a Ninjago témát. Lego berkeken belül elég normális áron hozzájuk lehet jutni (persze csak addig, míg ki nem futnak :D ), és ahhoz képest, hogy inkább a gyerekek a célközönsége, nagyon jó élmény ezeket is összerakni.

Jelenleg összesen 2 szettem van a témában, a 71705 Destinys Bounty összerakva a polcon, illetve a 71718 Wu harci sárkánya a dobozában pihen, összerakásra várva. Emellett látom, hogy neked megvan a Zane mech, na azt még mindenképp szeretném én is beszerezni, amíg ki nem fut.

Az érkező szettek közül nekem is felkeltette az érdeklődésem az általad említett 71772 Crystal King, no meg a Samurai X mech. Sajnos csak kb 1,5 éve kezdtem el újra Lego-t gyűjteni, így nagyon sok király Ninjago szett kimaradt, de szerencsére most is van miből válogatni. A sárkányokon gondolkodom még mostanában, hogy esetleg párat be kellene szerezni, csak meg kell húzni a határt a költségekben, mert még nagyon elszáll vele az ember. :DD

(#50020) ADAM1337 válasza lazioforever (#50019) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

A Zane mech volt a lego-s visszatérésem, ajánlom nagyon masszív szett és kiállítható jól beállítható mindene, a másik mech annyira nem stabil sajnos azért is azt akarom elpasszolni, pedig ahhoz sok figura járt és a figura része jó. (nekem is a ninja téma ami megfogott benne)

(#50021) apholyon


apholyon
aktív tag

Igen, ezeket néztem, az első még nem is rossz, csak túl drágának tartom és azért annyira nem dobogtatta meg a szívemet, hogy mindenáron kell... Ugye nekem a "játék" és egyéb funkciók annyira nem szempont, nem ad hozzá értéket számomra... sőt, ha lehet ilyet mondani, inkább hátrány... én gyönyörködni szeretek benne. Ugyanígy vagyok a Monster Jam járgányokkal is. Gyerekkoromban imádtam ezeket a dögöket, a Grave Digger még mindig nagy kedvenc... a név, a színek, a forma, minden... nekem a hátrahúzós motor nem kellene bele... ráadásul azok elérhető áron vannak és nem b@sznak oda az OCD-mnek, mert meg tudom venni az egész sorozatot... :DDD

Egyébként milyen komoly csőröst lehetne építeni Technic-ből, kizárt dolognak tartom, hogy nincs erre igény... A Portal 2-es Atlas droid már inkább réteg, bár szerintem aki játszott a játékkal, annak instant buy lenne (vagy csak nekem jött át nagyon). Még a végén felhúzom magam, összeszedem minden kreativitásomat és csinálok ideas keretein belül egy fasza Peterbilt kamiont meg egy Atlas-t... ;]

#50017 RapaNui1 Eddig csak az árokfutam tetszett, a másik kettő annyira nem, de a képeid meg az élménybeszámoló után most már kellene mind a 3... :N

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#50022) ayo válasza ADAM1337 (#50020) üzenetére


ayo
addikt

zane mech tényleg nagyon jó, egyszer majd akarok vmi saját moc-ot belőle, mert ennek van a legjobb váza

http://jateknaplo.blog.hu

(#50023) Throme válasza maross (#49986) üzenetére


Throme
veterán

Most miért?? 1kg műanyagért is kiadsz 30k huf pénzösszeget ;]

[ Szerkesztve ]

(#50024) KisKacsa413 válasza apholyon (#50021) üzenetére


KisKacsa413
újonc

Technic 8285-öt esetleg nézted már? Nekem nagyon tetszett annak idején. Valakinél biztosan van eladó belőle.

(#50025) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Úgy gondolom, hogy gyűjthető daraboknak, ráadásul Star wars témában eléggé jól és komolynak sikerültek ezek a diorámák, amik bár nem mozgatnak meg mindenkit, nem feltétlenül játékra teremtek, de azon korosztálynak akik ezen filmeken nőttek fel, szerintem megkerülhetetlen darabok, ráadásul, ha nem a Lego áruházban veszi meg az ember, hanem kicsit körülnéz a neten akár az apróhirdetési oldalakon is, szerintem elfogadható áron megvásárolhatóak, akár most is, de idővel még kedvezőbb áron lesznek. Ráadásul ez pont az az árkategória, amit még az is megengedhet magának, aki nem több százezres vagy milliós fizetést visz haza, de mondjuk szeret vagy szeretne legozni, nem mellesleg dekoratív kiállítási darabnak, dísztargyként is megállja a helyét.

(#50026) Đusty


Đusty
addikt

emagon ismét ennyi üzletben foglalva most még van Bp.-n is.

[ Szerkesztve ]

(#50027) apholyon válasza KisKacsa413 (#50024) üzenetére


apholyon
aktív tag

Igen, ez anno megvolt egyik barátomnak. Ez már közelít, de még nem az igazi, ráadásul elég drága ez is (bontatlan meg főleg). Egyébként szubjektív, de nekem jobban tetszik, mint az új. :K

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#50028) apholyon válasza apholyon (#50027) üzenetére


apholyon
aktív tag

Rákerestem Lego Ideas-ra, hát ledöbbentem (pozitív értelemben), van itt néhány ígéretes ötlet:
Csőrös 1
Csőrös 2
Csőrös + vontatmány
Csőrös extra
Nem csőrös, de király

Ti adtatok már le tervet?

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#50029) proci985 válasza apholyon (#50028) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

[link] Chironbol is volt egy B modell

Lego 42128at nezted? azt kapni is es kb az amit keresel.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#50030) Pötyi válasza Đusty (#50014) üzenetére


Pötyi
őstag

A rosszindulatú nyelvek az öt gyárat öt kontinensen azzal magyarázzák, hogy a nemzetközi vámjogszabályok szerint egy termék akkor kap kedvezőbb vámot, ha annak nagyobbik részét (50%+1) ott gyártották helyben. Ezt úgy hívjàk, hogy "származó" termék. Biztos vagyok benne, hogy a dánok meg tudják oldani, hogy minden egyes készletnek véletlenül pont olyan lesz az alkatrész-összetétele, hogy mind az öt akontinens minden országában minden készlet "származó" lesz és mindenhol kedvezőbb vámtétel-besorolást kap.

Igazándiból egy nagyobb multinak nem gond felhúzni egy üzemet minden kontinensen, ha jól emlékszem, az Intelnek is pont ugyanilyen eloszlásban voltak a gyárai világszerte. Meg kell kérdezni a közgazdászokat, számoljanak utána, hogy lehet-e ezzel nyerni valamit és ha pozitívra jön ki gyárépítés kiadása versus nyereség a vámon meccs, akkor valszeg így lesz.

QNX is cool!

(#50031) Đusty válasza Pötyi (#50030) üzenetére


Đusty
addikt

Mexiko, Kína, Dánia, Cseh., Magyar. ezeket tudom, melyik a 6.? Mintha itt lett volna szó már róla de most nem rémlik.
Ez eddig csak 3 kontinens.

[ Szerkesztve ]

(#50032) tocsek18 válasza Đusty (#50031) üzenetére


tocsek18
senior tag

6. lesz vietnám 24ben

[ Szerkesztve ]

(#50033) Đusty válasza tocsek18 (#50032) üzenetére


Đusty
addikt

jaja az lesz az, köszi

(#50034) hami85


hami85
tag

Nagyjából 15 percig volt elérhető a Ferrari könyv. Out of stock. Ennyit arról, hogy drága 😂

[ Szerkesztve ]

(#50035) Lana102 válasza hami85 (#50034) üzenetére


Lana102
csendes újonc

Az utolsó gomb megnyomásakor dobott ki a paypal fizetésből. :(

Eladó 43222 - Disney kastély 128.000.- Ft.

(#50036) #32191744 válasza hami85 (#50034) üzenetére


#32191744
törölt tag

Tőlem levonta most :DD

(#50037) Lana102 válasza #32191744 (#50036) üzenetére


Lana102
csendes újonc

Én is tudtam végül. Visszatettek párat.

Eladó 43222 - Disney kastély 128.000.- Ft.

(#50038) ADAM1337


ADAM1337
nagyúr

Nah nem kellett sokat keresnem:
Lego Ninjago a Kristálykirály 71772 17000 FT be is rendeltem.

(#50039) apholyon válasza Lana102 (#50037) üzenetére


apholyon
aktív tag

+AdrianS

Ha nem vagyok tolakodó, befektetés gyanánt vásároltátok?

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#50040) Mozaart válasza Pötyi (#50030) üzenetére


Mozaart
aktív tag

+kicsi jóindulat: így kisebb az ökólábnyoma, mint egy nagy központi gyárból kelljen mindenhova is szállítani. :)

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#50041) h1mpi válasza hami85 (#50034) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Ez a könyv mire jó?

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#50042) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Érdeklődnék, ha leadtam 2 rendelést a Lego oldalán, amiből az egyiket aztán törölték, de a pénzt korábban mindegyik rendelésnél levonták a kártyámról, akkor korábban mintha olvastam volna itt valahol hogy kb 1 hónap mire vissazutalják. Igaz ez? Köszi

(#50043) RapaNui1 válasza h1mpi (#50041) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Mint minden limitalt példányszámban kiadott dolog ami gyűjthető, jó ez könyvként, befektetésnek, gyűjteménybe, képezheti csere, vahy alku tárgyát, szóval kinek mire.

(#50044) h1mpi válasza RapaNui1 (#50043) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Ja értem! Szerinted érdemes most megrendelni vagy lesz majd ez is akcióban egy idő múlva?

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#50045) RapaNui1 válasza h1mpi (#50044) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Szerintem már nem rendelhető, elfogyott. 5000db ot gyártottak belőle. Hajnali 01 után frissítettek az oldalt és elvileg kb 15 perc alatt elkapkodták, szóval elviekben már csak másodkézből lesz beszerezhető feltehetően jóval drágábban, hacsak ezt is mint sok minden mást a keresletet szem előtt tartva nem adja ki újra a Lego.

(#50046) h1mpi válasza RapaNui1 (#50045) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Ja bocsi félreérthető voltam a Daytona autóra gondoltam :)

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#50047) szombatitomi válasza h1mpi (#50041) üzenetére


szombatitomi
aktív tag

Egyet én is behúztam belőle, meg mellé egy ISS-t (ha már a jóáras űrsiklóról lemaradtam), így járt a karton kalandos GWP is. Eredetileg csak azért, mert szerettem volna ezt a könyvet, de ha tényleg ilyen 3x-os áron fog menni, mint ahogy már most bricklinken és több ebay hirdetésben is, akkor elgondolkodtató, hogy tovább adjak rajta, egy jobb akcióban kb ki is jönne belőle maga az SP3.

A vásárlás egyébként simán ment, 0:57-kor váltott át az oldal sorbanállásra és rá 10 percre engedett be. A cvv kód beírásával szenvedtem pár percet, telefonon nem akart belekattintani a mezőbe, de végül sikerült. Egyébként meglepő, hogy a Ferrari és Optimus még van készleten, azt hittem, pár órával a release után elfogynak.

[ Szerkesztve ]

(#50048) Pötyi válasza szombatitomi (#50047) üzenetére


Pötyi
őstag

A Windows szerverhez kiadott harmadik Service Pack (SP3) mindig is ingyenes volt, soha nem kellett fizetni a letöltéséért...

:U

QNX is cool!

(#50049) RapaNui1 válasza h1mpi (#50046) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Szerintem lehet először hiánycikk lesz de ahogy a Titanic esetében is, jófogáson stb most is kapható volt 200k körüli áron ami azért 30k val olcsóbb mint a bolti ára, ez is lesz olcsóbban csak ki kell várni

(#50050) Mozaart válasza RapaNui1 (#50017) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Gyönyörű így egyben a három..

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.