Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68001) Gizmo86


Gizmo86
csendes tag

Életemben egyszer sem volt eddig olyan, hogy hiányzott volna alkatrész egy szettből, pedig összesen aránylag elég sok szettet pakoltam már össze. Most jól kifogtam. 76218: 2x1-es rács, 2x4-es tile, 8x16-os plate(!), ablaküveg. Plusz a matricákból az egyik ilyen homályos. Ebből a nagyobb plate az ami nem fér a fejembe, hogy hogy. Kizárt, hogy én tökítettem el, amit kibontottam, az bele egy műanyag dobozba. Ráadásul eddig összeraktam már egy halom nagyobb szettet és soha nem tökítettem el semmit. Volt mindegyik helyett csere itthon, mondjuk pont a nagy plate az ami tök más színben. Arra leadtam egy igénylést a lego oldalán, kíváncsi leszek.

(#68002) Dilikutya válasza LÁZ (#67998) üzenetére


Dilikutya
félisten

Jaa nem saját, bricksetről van a kép. De természetesen kelleni fog. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#68003) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Elkészült a Volvo. Első reakcióm, hogy hatalmas, gyönyörű és nehéz. Nagyon jó a fizikai tavirányítás, de az infra hátránya is, hogy csak bizonyos távolságig és meghatározott rálátási szögben működik, de ettől függetlenül nagyon élvezetes vele a játék és az irányítása is. Emeli a gémet fel le, fordítja a kanalat fel és le, csukóban fordul jobbra balra, illetve megy előre és hátra és mindezt elég gyorsan teszi, nem csiga lassúsággal. A 4 motor szépen dolgozik összhangban. Nekem jobban bejön mint a Zetros, és a távirányítás miatt sokkal jobban tetszik mint a lapátkerekes kotró, vagy a big red daru. A Liebherrel nincs összehasonlítási alapom, de talán azt mondanám, hogy a Cat D11 dózer lett ennyire jól megoldva mint ez, csak épp ez anno kb 50 ezerbe került, míg a Cat jelenleg a háromszorosa, bár az is igaz, hogy az több mint a duplája elemet tartalmaz, illetve ennek is elszaladt már az ára. A Cattel ellentétben azonban ez jobban elfér egy vitrinben, azt a nagy tolólap miatt szinte egy vitrinbe sem lehet betenni. Jó lenne ha a szupercarokat is motorizálnák abban az árban amit most elkérnek értük, mennyivel jobb lenne egy felemelő építési élmény után még motorizáltan játszani is velük. Ez lenne az igazi Lego. Nehéz összetett, felemelő építési élményt követően egy kellemes kikapcsolódás és szórakozási lehetőség, hogy ne csak a vitrinben álljon kiállítási darabként hanem néha levegye az ember újra visszafejlődjön gyerekké és játszon egyet. Sokkal nagyobb értelmét látnám ezenfajta pénzköltésnek, mintsem hogy csak a vitrinben porosodjon. Nem is értem miért nem ment még el ebbe az irányba a lego a készletek többségénél, természetesen nem a vevő, hanem az extra profit kárára.

(#68004) tPedro_ válasza maross (#67993) üzenetére


tPedro_
őstag

Ha jól látom csak 1x2-es és 1x1-es round brick kell hozzá.
Az alja hogy néz ki?

(#68005) Crus válasza RapaNui1 (#68003) üzenetére


Crus
őstag

Pazar! Nem is létezik olyan Technic, mely rádiófrekis irányítással bírna? Vagy azért ez még csak infra, mert cirka 9 éves release?

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#68006) RapaNui1 válasza Crus (#68005) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

9 év távlatából is megállja szerintem a helyét a mai napig, sőt 1-2 készlettől eltekintve máig nem gyártottak ilyen jó és ennyire motorizált szetteket mint ez. Talán kbalage meg tudja mondani, hogy van-e rc szett is a legok között mert ha jól tudom az appal irányíthatóak meg bluetooth technológiát használnak. Egy értékelés a termékről megmaradt bennem, ami szerintem mindent elmond a Legokról. Azt írta egy hölgy, jó hogy motorikus, mert az összeépítést követően is sokáig el lehet vele játszani és szerintem is ez a lényeg.

(#68007) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Lego Tumbler (76240) honnan tudnék a lehető legolcsóbban beszerezni? Természetesen eredeti, bontatlan terméket keresek. Vagy marad a jó öreg "jófogás" valamelyik árustól?

THX

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#68008) kbalage2 válasza Crus (#68005) üzenetére


kbalage2
aktív tag

Létezett rádiótávirányítású LEGO, de az még az infra előtt volt :) Manapság a blútyúkos appos vezérlés a divat, mást nem találsz sajna.

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#68009) LÁZ


LÁZ
Topikgazda

A visszavonulós listát bedobtam az összefoglalóba is ;)

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022)

(#68010) RapaNui1 válasza kbalage2 (#68008) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Egyébként jobbnak tartom a fizikai távirányítós verziót.

[ Szerkesztve ]

(#68011) Crus válasza kbalage2 (#68008) üzenetére


Crus
őstag

Köszi, ez abszolút új infó volt számomra!

RapaNui1:

Igen, ezeket a szetteket tudom nagyra tartani igazán, ami nem csak polcdísz.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#68012) tocsek18 válasza LÁZ (#68009) üzenetére


tocsek18
senior tag

nem tölt be semmit
rakd be innen ezt
frissítik hetente/havonta

[ Szerkesztve ]

(#68013) apholyon válasza Dilikutya (#67990) üzenetére


apholyon
aktív tag

Ez új lesz?

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#68014) Mauzes válasza Predator2 (#68007) üzenetére


Mauzes
őstag

Persze, nincs más "titkos" olcsó beszerzési forrás, mint jófogás meg marketplace. Esetleg Bricklink, de az esetek 99%-ában drágábbra jön ki.

Ha mégis jó összerakott, akkor tudok adni egyet, most fogom meghirdetni.

(#68015) kbalage2 válasza RapaNui1 (#68010) üzenetére


kbalage2
aktív tag

A fizikai távirányító jobb is, ez nem kérdés. Illetve ha a LEGO-nál figyelnének erre akkor lehetne kombinálni is a kettőt, semeddig nem tartana egy normális, akár programozható távirányítót csinálniuk a készleteikhez. Csak sajnos ez kívül esik az érdeklődési körükön, gondolom a mindenféle tesztcsoportok boldogan tapicskoltak az érintőkijelzőn a színes szagos animációk között, így elkönyvelték hogy ez a jövő és pont.

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#68016) Dilikutya válasza apholyon (#68013) üzenetére


Dilikutya
félisten

Igen, háborogtak is miatta a gyűjtők. :)
Talán augusztus 1.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#68017) Throme válasza kbalage2 (#68015) üzenetére


Throme
veterán

Pedig egy legóból építhető távirányító milyen jó lenne. Nyílván amit nem lehet azt, mint modul lehetne csatlakoztatni néhány bütyök segítségével.

Lehetne külön szett is maga a távirányító. Akinek ez nem kell, annak marad az app-os megoldás és nincs költségnövelő hatása.

(#68018) kbalage2 válasza Throme (#68017) üzenetére


kbalage2
aktív tag

Pont külön nem szeret a LEGO elektronikát árulni, nekik az nem éri meg, nem ők csinálják. Ez a motorokon és egyéb cuccokon is látszik, nem véletlen hogy magában méregdrága, azt akarják hogy szettbe vedd meg.

Tudnék erről nagyon hosszasan regélni, mármint hogy hol hibás a megközelítésük, egyszerűen sajnos nem rendszerben gondolkodnak hanem egy-egy szettre fókuszálnak. A Powered Up app-hoz is kaptunk tavaly egy szép tervezetet hogy mi lesz hogy lesz, hát annyi valósult meg belőle hogy frissítették a felületet. Kaptunk új még nehezebben értelmezhető ikonokat, dokumentáció vagy bármi magyarázat nélkül. Sikerült elérni hogy még azt a dokumentációt se lehessen használni amit anno én összeraktam az előző verzióhoz, köszönjük szépen...

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#68019) LÁZ válasza tocsek18 (#68012) üzenetére


LÁZ
Topikgazda

Nekem telóról okés

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022)

(#68020) maross válasza tPedro_ (#68004) üzenetére


maross
veterán

alja elegge mókolt, kicsit tobb fantaziavalbiztos lehet valami normalisat alkotni. emlekeim szerint negyed korok voltak felhasznalva, majd lefenykepezem, ha a kozeleben leszek.

Ordert megtalaltam, ez 2 váza lett tartalek alkatreszekkel + valtoztathato felso peremmel, cirka 14k.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#68021) RapaNui1 válasza kbalage2 (#68018) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Mondjuk mennyivel jobb lenne egy supercar is hacsak nem pusztán megépíted, tologatod egy kicsit, próbálgatod a váltót stb, aztán beteszed a szekrénybe vagy a szekrény tetejére, szóval mennyivel jobb lenne ha motor is járna hozzá, aztán megepítést követően még jó sokáig szórakozhatnál vele. Persze lehet úgy gondolodnak, mint az gépkocsi gyártók, hogy csepegtetik a fejlesztéseket, amíg fogy addig jó aztán ha már lankad az érdeklődés jönnek az újdonságok, újítások, melyek már évekkel azelőtt is rendelkezésre álltak, de addig minek odaadni a jónépnek amíg anélkül is fogy a cucc. Lehet van terv már a motorizációs, tavirányítós, stb. szettekre, ahogy a világítós szettekre is, csak addig amíg enélkül is jól fogy a Lego minek adják oda, eljön az idő amikor megkapjuk majd ezeket is csak győzzük kivárni.

(#68022) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Megnézegettem a másfél éves mindenki szuper készletet, itt van kint a szekrényben (asszonyé) a fehér figura karjai és lába elrepedt…

(#68023) Napfénysüti válasza HUN_Sector (#68022) üzenetére

Lehet a körülmények nem voltak ideálisak. :(

Més que un club!

(#68024) HUN_Sector válasza Napfénysüti (#68023) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Nappali

(#68025) maross válasza HUN_Sector (#68024) üzenetére


maross
veterán

o, ha ennyi helyem lenne a nappaliban allo kallaxon, mar nem lenne :). plafonig er ott is a stoc :)

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#68026) tocsek18 válasza LÁZ (#68019) üzenetére


tocsek18
senior tag

Retiring Soon - ha befektetni szeretnél

ez az nem? Erre nekem ez jön:
Not Found
The requested URL was not found on this server.

Apache/2.4.55 (Unix) Server at retiringsets.com Port 80

[ Szerkesztve ]

(#68027) Throme válasza HUN_Sector (#68022) üzenetére


Throme
veterán

Nekem is megvan az a szett. Néztem a fehéret, meg úgy ránéztem a többire, de semmi repedés.
Konkrétan hol repedt el?
Kiállításon kívül csináltok vele valamit?

(#68028) Peathee válasza RapaNui1 (#68003) üzenetére


Peathee
aktív tag

Ez az a szett ami nálam a "kapudrog" volt a nagy Technicek világába. Első ilyenem volt, sosem adom el. :D

(#68029) bordi10 válasza Dilikutya (#68016) üzenetére


bordi10
senior tag

Mi a különleges ebbe a poly-ba, hogy háborognak a gyűjtők?

Samsung QE65QN90B | Samsung Galaxy S23 ULTRA™ Green | Samsung Level On Wireless PRO Gold | Samsung Galaxy Watch5™ PRO | PlayStation®5 | PSN Id: bordi10

(#68030) RapaNui1 válasza Peathee (#68028) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Őszintén megmondva jelenleg nekem is annyira tetszik és bejön, a 4 motor, a funkciók, a gyorsaság, stabilitás, erő tekintetében, 2db irányító, irányíthatóság stb, kinézet, forma, konstrukció, hogy nem gondolkodom az eladásán, ráadásul másod piacon van aki 60-70k ért árulja ami szerintem jelenleg nagyon kevés ezért a szettért, szóval egyenlőre keresek neki valami helyet az egyik vitrinben és feltehetően jó párszor elő lesz véve és játszunk vele, ha már megvan akkor kiélvezzük minden pillanatát. Jófogáson látom már 60k-ért is mindennel együtt.

(#68031) RapaNui1 válasza bordi10 (#68029) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Ha jól olvastam a korábbi hozzászólásokban, a Batman figura eddig egyetlen korábbi jelenleg drága készletben jelent meg, ami a figurafüggők körében értékessé tette és ezáltal túlárazottan tudtak rajta tovább adni, na most ezt húzta keresztbe a Lego ezzel a pár ezer forintos polybaggel. :)

[ Szerkesztve ]

(#68032) hami85 válasza bordi10 (#68029) üzenetére


hami85
tag

Az hogy hasonló ahhoz a figurához mint ami a már kifutott 76139-ben és 76161-ben van. Akinek nem kell pontosan ugyanaz, bár rendkívül nagy a hasonlóság, töredékéért (tizedáron) megkapja ezt. Én is ezt venném, ha kellene.

(#68033) HUN_Sector válasza Throme (#68027) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

A talp az egyik ilyen terület, illetve mindkettő könyök
Csak ki van állítva, semmi egyéb nem történik vele

[ Szerkesztve ]

(#68034) bordi10 válasza RapaNui1 (#68031) üzenetére


bordi10
senior tag

Jaaa, hogy a sárga Batman logó + a sárga öv rajta van. Őrület :DDD jó lesz "ezeröté" majd a Müllerben :DDD

Samsung QE65QN90B | Samsung Galaxy S23 ULTRA™ Green | Samsung Level On Wireless PRO Gold | Samsung Galaxy Watch5™ PRO | PlayStation®5 | PSN Id: bordi10

(#68035) sb válasza HUN_Sector (#68024) üzenetére


sb
veterán

A minyon lehet a bűnös! :)

@Throme
A távval az a baj, hogy egy sima előre-hátra, balra-jobbra típusúnál sokszor több funkció kell. Ott pedig változó lehet, hogy mire van szükség, léptetés, on/off gomb, folyamatos vezérlés pl. kormánynál, stb... ezeket setupolhatóvá kéne tenni amihez megint kell vmi app. Mondjuk ezt azért le lehetne egyszerűsíteni legalább pár alap setupra. A táv pedig kinézhetne úgy mint egy game kontroller - ezt beszéltük itt múltkor.

Az a vicc, hogy a Lego még a meglévőt sem használja, a City vonatokhoz és City hub-hoz van ugye fizikai táv. Még minimálisan setupolható is, pl fizikailag elforgatható a gomb, alapból a hub két portját irányítja amiből ugye vonatban általában egy van használatban, de ha rádugsz vmit máris megy. Aztán be lehet csatlakozni 2 hubra is amiről egy szó nincs sehol és gyári példa sincs rá tudtommal.
Ezek után pl. a City hub helyett Technic hub-ra csatlakozásnál meg sem mozdul. :( Mennyiből lett volna arra is belőni 2 portra...

@kbalage
A rendszerben gondolkodásra: A fentihez hozzárakható pl. egy color/distance szenzor. Vonatnál a soha nem használt 2. porton nagyon hasznos és jópofa vezérlésre, nem kell messzire menni, lásd házon belül a Duplo vonatot. Citynél még sincs nyoma ennek, ezt külön hardcore usereken kívül a maradék 99% soha nem fogja összerakni, sőt nem is tud róla. És hány ilyen lenne még...

Azt aláírom egyébként, hogy tuti rétegigény lenne még úgy is, ha lenne vmi tök egyszerű, könnyen használható megoldás/támogatás erre. De azért azt nem hiszem, hogy ne érné meg. Ilyen alapon rétegigény az egyik téma spec. altémája is ha azt nézzük.

Most néztem a fentebb linkelt retired listában, hogy a Mindstorms elvileg most fut ki, nem év végén. Az önmagában egy kompakt szett, mégis azon belül univerzális a megközelítés. Nem tudom ez mennyire lehetett sikeres, hogy még önmagában komplex "rendszernek" tekinthető szettet is kivonnak. Bár itt szvsz az ár is biztosan tényező volt.

[ Szerkesztve ]

(#68036) Napfénysüti válasza HUN_Sector (#68024) üzenetére

Ja én a páratartalom, hőmérséklet meg ilyesmikre gondoltam. :)

Més que un club!

(#68037) bordi10 válasza bordi10 (#68034) üzenetére


bordi10
senior tag

Találtam itthon a gyerek polcán egy 71658 settet, ezekkel a figekkel :DDD

Samsung QE65QN90B | Samsung Galaxy S23 ULTRA™ Green | Samsung Level On Wireless PRO Gold | Samsung Galaxy Watch5™ PRO | PlayStation®5 | PSN Id: bordi10

(#68038) LÁZ válasza tocsek18 (#68026) üzenetére


LÁZ
Topikgazda

én olyat nem látok az összefoglalóba :D

ilyet írtam:

2023-ban visszavonulni készülő műanyagok listája

[RETIRING SETS 2023]

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022)

(#68039) Throme válasza sb (#68035) üzenetére


Throme
veterán

Lépjünk ki kicsit a Lego világából.
Távirányítós autókat is dedikált távirányítóval irányítják.
Nem hinném, hogy bárki venne olyan járgányt, amit app-pal lehetne irányítani, egy mobil kijelzőjét simogatva ;).

Olyan sok funkció nem kell rá.
Gáz, fék, 4 irány gomb, vagy egy kis kormány. (most ezeket a hang efekteket hagyjuk)
Vagy, amit talán Balázs is mutatott már videóban, egy kontroller.
Ezt meg lehetne valósítani legó kockákból, leszámítva az elektronikát.

A buggy egy egész gyors járgány lett. Nem olyan élvezetes mobiltelóval irányítani. Nem is olyan könnyű szerintem

(#68040) kbalage2 válasza Throme (#68039) üzenetére


kbalage2
aktív tag

Egyébként játék fronton meglepően sok appal irányítható jármű van mostanában már, de egy valódi távirányító egyértelműen a legkönnyebben kezelhető.

A LEGO változatnak nem kell építettnek lenni, a jelenlegi Powered Up vonat távirányító is egy célszerszám, csak vannak rajta itt-ott studok a csatlakoztatáshoz. Kell 2 joystick, pár gomb, esetleg kapcsoló és kész. Gyári szettekhez fel lehet programozni a profilokat és mehetne úgy ahogy van rögtön, a többit meg lehetne konfigurálni az alkalmazásból. Egyértelműen meg lehetne csinálni, minden adott hozzá, egyszerűen a LEGO-nál úgy gondolják hogy nincs annyi hozzáadott értéke az appos irányításhoz képest hogy nekik megérje a fejlesztés.

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#68041) Dilikutya válasza bordi10 (#68029) üzenetére


Dilikutya
félisten

A 89-es Batmobile-ban és talán a 92-es Batwing-ben volt ez a figura, meg szerintem az új Bat barlangban is ez lesz. Ha jól látom, itt a köpeny egyben van a maszkkal, és maga a köpeny nem vászon, hanem gumi vagy műanyag. A figura viszonylag drága, mivel eleve csak drága szettben volt így, hasonló sem volt olcsóbban. Beírtam egyszer egy legós csoportba, egyből nekem estek, hogy nem kéne ennek a polybagnek örülni, mert a Lego szemét, szembeköpi a vásárlóit, és a figura el fog értéktelenedni. Én meg megértően rámondtam, hogy pont leszarom. ;]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#68042) tocsek18 válasza LÁZ (#68038) üzenetére


tocsek18
senior tag

már meg lett köszi, amit én mondtam az a legalul van a linkeknél

#68029
nem igazán fog mert nem ugyan az, logo más, fej más, torso pront is más

[ Szerkesztve ]

(#68043) Throme válasza kbalage2 (#68040) üzenetére


Throme
veterán

Csak azért gondolják, hogy jó nekünk az app is, mert nincs alternatíva az újabb - powered up - kiadások esetében.

App-os irányítás mondjuk egy munkagéphez lehet nem annyira fájó, mint egy gyorsan mozgó járműnél. szvsz

(#68044) Lajti válasza Throme (#68043) üzenetére


Lajti
tag

Szerintem is így van. A buggy-t pl. én egyszerűen nem tudtam rendesen irányítani a telefonnal. Eleve nem volt képes magát eléggé középre beállítani sehogy se, így a sebessége miatt mindig pillanatok alatt az egyenes helyett elfordult az útról. Utánakormányozni meg nem tudtam normálisan, mert az app sem érzékel normálisan, hiába a csúszka, inkább bináris az egész (erre még rá lehet, fogni, hogy rosszul csinálom, de hát ez egy gyerekjáték, szóval inkább ne), úgy pedig nagyon gyorsan elfordul, ésmeg kellett állni vele. Pár métert tudtam menni vele, addigra nagyon eltért, megállás, mert túl gyorsan fordul, nagy nehezen irányba állás, megint pár méter, megint elfordul... nem volt fun, pedig annak kéne lennie.

(#68045) HUN_Sector válasza Dilikutya (#68041) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Ahsokával ugyanez volt, háborogtak az újrakiadás miatt egy sort.
Ki tudja, lehet jön majd Rex kapitány és Cody is újságmellékletben egyszer, vagy Thrawn admirális adventi naptárban, esetleg UCS Hulkbuster Tony Stark polybagben, nem beszélve egy Mr Gold Mr Silver Mr Copper minifigura pakkról :)
Itt semmi sincs kizárva

(#68046) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Több crack (repedés) van itt, mint egy meth farmon... A tigrincs az ágy aljában volt szétszedve 3 éven át, nem érte egy óránál több fény egész életében...



(#68047) maross válasza HUN_Sector (#68046) üzenetére


maross
veterán

Fel percig neztem, mire felfedeztem 1db repedest, es itt megalltam :D Jah most neztem tobb kep van, igy konnyebb :DDD . Kellemetlen, hogy még a minifiguran is akad. 3 ev nem tul sok.

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#68048) sb válasza HUN_Sector (#68046) üzenetére


sb
veterán

Elég gáz. Cseréltetni fogod?

Én most néztem a Mikulás látogatása házat és mintha már lenne egy enyhe sárgás árnyalata a fehér lapoknak itt-ott. Elszíneződésért cseréltetett már vki?
Nincs elrakva, nincs sötétített szobában (világos, de északi, szóval sokkal jobb nem lehetne külön védelem nélkül), de nincs közvetlen napfényen. Azért ez is elég kiábrándító. Bár ez sajnos már alapból ilyen sokszor, amikor Store-ban túrtunk a gyerekkel egy fél zacskó fehér elemet akkor is a sárgákat kerülgettük tucatszámra.

(#68049) sb válasza Throme (#68039) üzenetére


sb
veterán

Én az ő - táv elkerülési - szempontjaikat (nehézségeiket) próbáltam leírni, nem az én véleményem. Az enyém az, hogy meg lehetne csinálni, ahogy írjátok. És hogy jobb is a fizikai táv mint az app-os. Ill. legyen mindkettő és bármit lehet használni. A fizikai egyszerűbb, jobb, az app univerzálisabb (ott épp az volt az új fejlesztések egyike, hogy bármennyi gombot, csuszkát kitehetsz ahogy csak szeretnéd).

A lényeg, hogy megoldható lenne. Ahogy írjátok: ami egyszerű, megy, kanyarodik, arra elég szinte 1 setup és a modellek 70%-a le van kezelve. Én továbbgondoltam, hogy mi van az összetettebbekkel... de arra meg más setupot kell előre programozni és ennyi. A hc programozás nélküliség csak azt jelenti, hogy nekünk nem kell, ők beállítanak 10 setupot és problem solved. Esetleg nem setupot, hanem app-on keresztül állítható - de csak egyszerűen, nem programozással - gombokat, ahogy Balázs írja. Ezzel a maradék 30% is megoldva átlagusereknek is.

A végére maradó 0% :D, aki pedig programozás nélkül várja, hogy fizikai távos (kötött) és tök univerzális (a 26 motoros, 11 érzékelős moc-jának) is programozás nélkül menjen a táv: ilyen valószínűleg nincs. :) De ha mégis, a köztes, app setupos megoldással ez is menne.

szerk: Amit írtál, előre hátra, gáz/fék, épp erre mondtam az élő példát, hogy a jelenlegi Lego táv is tudja magától, appmentesen, gombbal vagy alapból setupolva egy City hubbal. A Technic hubra meg nem lehet becsatlakozni X éve... tehát ami van azt se csinálják tovább minimálisan sem. Ha City hub lenne a sima Technic autókban ez már ma is működik a 70%-ra. De Technic hub van bennük és nem használható, pár óra munka hiányzik belőle. :(((

[ Szerkesztve ]

(#68050) HUN_Sector válasza sb (#68048) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

van itthon elég sok plusz elemem, szerintem lenyelem a békát

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.