Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46001) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Vásárolt már valaki közületek ettől a Jófogáson megtalálható eladótól? [link]
Megbízható?

THX

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#46002) RapaNui1 válasza Predator2 (#46001) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Üdv én már vásároltam tőle, személyesen hozta el vidékre. A dobozokra nem igazán vigyáz ömlesztve volt tele a kocsija, de igazából épségben érkezett meg mind, viszont mivel ez kifejezetten gyűjtemény részét képezte volna, pont a 3 legdrágább készleten itt ott láthatóak kisebb kopások, így ezeket ismét meg kell vennem, de aki erre nem annyira kényes akkor annak bátran ajánlom, hisz az egyik legolcsóbb a piacon. Azt is a javára írnám, hogy leadtam neki egy listát, aminek korrekt módon utána is járt megírta az árakat majd leszállította a terméket, így mindenképp ajánlanám, de a személyes átvételt preferálnám. Mivel az említett rendelést laikusként a párom vette át őt az apró kopások nem zavarták, de nekem azért lett volna ez miatt pár szavam, de ettől eltekintve nem mondhatok rá rosszat. Én ajánlom.

(#46003) h1mpi


h1mpi
nagyúr

Ennek a LEGO szettnek mennyi volt anno az új ára? [link] Gondolkozom, hogy megveszem, mert ez nagy álmom :B

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#46004) maross válasza h1mpi (#46003) üzenetére


maross
veterán

75-80k volt az olcsobb boltokban, arukereson megnezheted. De ez mar total lenyegtelen, most annyi, amennyi. Ha feladsz egy hirdetest, hogy hasznaltan keresed, szerintem 120 korul meguszod.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#46005) h1mpi válasza maross (#46004) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Köszi :)

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#46006) RapaNui1 válasza h1mpi (#46005) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

140 ért van egy a jófogáson, ha szerencséd van talán enged is egy keveset belőle.

(#46007) h1mpi válasza RapaNui1 (#46006) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Olyat szeretnék, ami nincs összerakva :)

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#46008) Pötyi válasza h1mpi (#46007) üzenetére


Pötyi
őstag

Hát akkor vegyél egy használtat, az olcsóbb, és kérd meg az eladót, hogy szétszedve adja át!

:DDD

QNX is cool!

(#46009) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok, találkozott már valaki olyannal, hogy egy turntable alkatrész, különösen a fogaskerekes meghajtása szarul működött, nehézkesen? Vagy bárki próbákozott már valamilyen kenést alkalmazni a forgókorongok közé?

Sztori: összeraktam egy használtan vett 42043-as Arocs-ot és minden funkciója tökéletesen működik, kivéve a forgózsámolyon ülő markolókar motorosan történő forgatása. Szenved, akadozik, itt-ott teljesen megakad. Szerintem nem a meghajtás rossz/gyenge, ugyanis ha leveszem az egész kart, akkor ugyan kézzel megfogva az egész kart elég könnyen tudom forgatni, de ha csak a korongot meghajtó fogaskereket akarom ujjal megforgatni, akkor az kifejezetten nehéznek tűnik. Még úgy is, ha én tartom a kar súlyát és az nem is nehézkedik a forgólapra. Szóval nem csoda, hogy nem bírja a motoros rendszer sem.

Itt egy Z60-as turntable-ről van szó, ami egy Large Type 3 alapból és egy 60 fogas Large Type 3 korongból áll. Mindezt pedig egy 12 fogas bevel gear-nek kellene meghajtania. Itt már látszik, hogy a fogaskerék és a korong fogai messze nem ideálisan illeszkednek, de nem építési hiba, ez "tervezésileg" ilyen. Az Arocs esete még azért is speciális, mert a forgókorong közepén át kell vezetni 8 db (!) pneumatikus csövet és ezek nagyon erősen tudnak ám súrlódni, ami szintén akadályozhatja a korong forgását. De épp emiatt már 3x csináltam meg a csövezést és esküszöm fogadni mernék, hogy most már szinte tökéletesre javítottam. Viszont nyilván sokaknak meg első összeépítésre is működik, szóval valami nálam nem jó. Kicsit olvasgattam, és több különféle probléma lehetőséget találtam:
- Több helyen olvastam, hogy a már a fogaskerekezés is gyárilag "szar". Elvileg a bevel gear esetén tökéletes illeszkedés egy adott párosra elérhető, de a Lego érhető okokból úgy tervezte, hogy kompatibilis legyen sokfélével. Így a 60 fogas - 12 fogas kombináció eleve nem ideális. Volt, akiknek már alapból is akadt a forgókorong, de sokaknak meg nem.
- A csövezés rossz illeszkedése is durván megfoghatja a rendszert, mert erősen súrlódik. De sokaknak meg első összerakás után is működött, pedig elsőre ennél a szettnél nem igazán vágod, hogy amit csinálsz, az milyen komplex végeredményre fog kifutni és minek milyen hatása lehet.
- Az is lehetséges egy használt szettnél, hogy a fogak picit kopottak. És ha eleve vannak nehezítő körülmények (lásd fent), akkor már kismértékű kopás is okozhatja, hogy pont emiatt romlik annyit az illeszkedés, hogy ne vigye vagy ugorjon.
- Többen voltak, akik végül magában a forgólapban találták meg a ludast és azt írták, hogy kenés után teljesen jó lett.

Na most ezt jó hosszan írtam le :), de az utolsó pont kapcsán kérdezem itt is, hogy ti csináltatok-e már hasonlót és mivel. Nekem most nincs itthon semmilyen kenőanyagom, étolajjal meg nem akarom megpróbálni.

(#46010) sb válasza maross (#45964) üzenetére


sb
veterán

Én is rendeltem, tőlük.
Azt írják a honlapon, hogy vagy EU-ból küldik vagy "megoldják" helyetted az ÁFA-vám-ot, neked nem kell vele foglalkozni.

Emiatt mertem belevágni, de mivel a futárcégeknek elég horror vámkezelési díja van így direkt az olcsóbb szállítással kértem, gondoltam az normál posta lesz.

Eredmény:
1. Fedex hozta a 3 EUR-os szállítással is.
2. Abszolút nem EU területről küldték, a számlán ott figyelt, hogy a vevő fizeti az egyéb költségeket...
3. Még csak most fizettem be a Fedex felé (1 hónapja jött a csomag) és küldöm majd át a Zavvi-nak, de korábban rákérdezve megerősítették, hogy fizessem be és küldjem át nekik a számlát/bizonylatot, rendezni fogják.
Ez most fog kiderülni tényleg megoldódik-e....

(Amúgy a Fedex kegyetlen béna vám ügyintézésben. Jött egy mail, hogy belföldön a csomag, holnap hozzák. Másnap jött egy másik mail, hogy csúszik az egész... 2 nap múlva egy újabb, hogy vámkezelés kell, válaszoljak. Megtettem... napokig megint semmi, telefonáltam, azt mondták minden oké, ott a státusz! (weben semmi nem volt) másnap hozzák a csomagot.
Így is lett.
Kihozták. A nyilatkozatban az szerepelt, hogy kp-s fizetés. A futár szó nélkül átadta és semmi nem volt, azt mondta majd jön a számla. Kb. 1 hónapra rá kaptam meg 1 hónappal azelőtti dátummal. Ezért csúszig a sztori vége a fentiek szerint...)

Szóval még bátran nem ajánlanám, de ha lezárul az ígértek szerint akkor OK.

A csomag/doboz ügyben ahogy a többiek is írták: igényes csomagolásban jött abszolút sértetlenül.

(#46011) maross válasza sb (#46010) üzenetére


maross
veterán

Igen, nagyjából ez történt velem is. Tegnap live chaten beszéltem velük, mégis hol tart az ügy amire 3-5 working dayst mondtak. Ismét kaptam egy választ, hogy folyamatban, és 24-48h múlva majd lesz valami.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#46012) kbalage2


kbalage2
aktív tag

A Vidiyo mint téma hivatalosan is kimúlt, január 31 után megszűnik. Az app támogatást még 2 évig fenntartják. Ha valakinek volt kedvence belőle vagy arra számít hogy gyűjtői státuszba kerül bármi akkor futás vásárolni :)

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#46013) timar88


timar88
tag

Összehasonlítás az elmúlt év ideas ötletekből és megvalósításaikból: [link]

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#46014) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Ez nagyon jó, bátran vegyétek, ajánlom, nem fogtok csalódni, már egy órája nézegetem és játszok vele. Nagyon szuper. Pont megfelelő méret, játékra és kiállítási darabnak is tökéletes. Masszív strapabíró gépezet. Kormányozható, mozgó dugattyúk forgó lánckerék. Nagyon jó. 9

(#46015) RapaNui1 válasza RapaNui1 (#46014) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Ez is kész természetesen matricák nélkül. Nincs túlbonyolítva de nagyon masszív az egész, egyetlen funkciója a hátrahúzós mechanika. A méretei miatt teljesen jól kezelhető, jó kis építési élmény, tetszetős darab, gyerekeknek kiváló játék. Nagyon tetszik a színe, így gondolkodom rajt hogy megtartom, de mivel 15k az ára nem is érné meg eladni. Kis befektetéssel nagyon jó játékélményt kap aki megveszi, és dísznek sem utolsó.

(#46016) bridagnes


bridagnes
friss újonc

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Egy legókról szóló fordítás kapcsán igencsak elakadtam. Arról van szó, hogy a LEGO-kockák egyes darabjai mennyire könnyen összeilleszthetők, hiszen mindegyik egymáshoz illő "stud"-dal (ez a kocka tetején lévő bütyök) és "tube"-bal (ez pedig az alján a mélyedés) rendelkezik. Ha ismeritek a LEGO-kockák anatómiájának bevett magyar neveit, kérlek, ne tartsátok magatokban :) Előre is nagyon köszi!

(#46017) Pötyi válasza bridagnes (#46016) üzenetére


Pötyi
őstag

Hm... Soha nem gondolkoztam a kockák, elemek azon részének a nevén, ami-a-bütykök-helye, ahová-a-másik-kocka-bütykei-illeszkednek. Az általában az alkatrész/elem/kocka alja szokott lenni. Bütyökfészek? Az 1961-es szabvány leírás sem tért ki ilyen részletesen az illesztés két felének megnevezésére, elintézte annyival, hogy "interlocking pieces".

[ Szerkesztve ]

QNX is cool!

(#46018) Throme válasza RapaNui1 (#46015) üzenetére


Throme
veterán

A motort majd beszerzem, bár én a kisebb technics motorokat nem gyűjtöm de ez most jó lett, viszont a mustang nekem nem jön be. Színe nem rossz (olyan lambós :DDD ), de a formája... hááát.

(#46019) xcvbxcvb válasza bridagnes (#46016) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Szerintem hengerek és csövek. De mintha valahol olvastam már volna ezeket magyarra lefordítva. Talán vmelyik legos könyvben ?

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#46020) RapaNui1 válasza Throme (#46018) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Most ahogy néztem a reggeli félhomályban szerintem nem is olyan rossz, bár tény hogy a motortér nincs kidolgozva, az ajtók nem nyithatóak, a kormány nincs bekötve, szóval tényleg nincs annyira kidolgozva ami az árán is érződik. Ez inkább egy masszív gyerekeknek szánt darab, játékra, arra hogy hátrahúzza, nekimegy a falnak ütközteti stb, és mégsem fáj miatta a szíved mert hisz csak 15k ba kerül. Ez játékra termett valóban, és ennyi pénzért ennyit is tud.

(#46021) HUN_Sector válasza Pötyi (#46017) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Tube és Stud

(#46022) Dzsuri89


Dzsuri89
őstag

Sziasztok!

Szemezek a 10255 Assembly Square szettel és láttam itt a topikban, hogy valaki milyen állapotban kapta meg az új dobozos terméket az Emag-tól.
Van vagy 5 darab újszerű az Edigitalon.
Szerintetek ezek mindegyike ótvar dobozosak? :D
Ezeknek csak a főndoboz van nyitva, a kis zacsik mind sértetlenek?

(#46023) fenky


fenky
tag

Mit gondoltok, a Vidiyo vonalon van olyan készlet, amit esetleg az utókor fog értékelni? Vagy most kivezetik, átdolgozzák és újra kihozzák?
A tescoban találtam a nagyobb készletekből ÁK ár alatt 5-6 ezer forinttal, és spekulálok, hogy érdemes-e beleinvesztálni. :F

(#46024) maross válasza Dzsuri89 (#46022) üzenetére


maross
veterán

Legtobbnel fodoboz sincs nyitva, egyszeruen csak serultek. Olyan még nem volt, hogy barkinel nyitott zacsko lett volna. De ha nyitva van a doboz, erdemes leszamolni, mert hianyzo zacsko elofordult mar - itt a topicban tudtommal csak nalam.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#46025) HUN_Sector válasza fenky (#46023) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Vidiyoba ne fektess. Ez olyan mint nexo knightsba fektetni.... 100% bukó

(#46026) kbalage2 válasza fenky (#46023) üzenetére


kbalage2
aktív tag

A mostani kommunikáció szerint beszántják és kész, nem lesz belőle semmi átdolgozás. Amikor tavaly leállították akkor még az volt a terv hogy újragondolják a koncepciót meg finomítanak rajta stb, de (helyesen) a hosszas fejtörés eredménye az lett hogy egyszerűbb becsukni a boltot... remélem ez intő jel arra nézve hogy ezek az összevissza AR próbálkozások egyszerűen nem érik meg a befektetett energiát, jobb ha a LEGO marad a fizikai élményeknél.

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#46027) maross válasza kbalage2 (#46026) üzenetére


maross
veterán

Szerintem jopofa lett volna, egy normalisan mukodo appal es nem ember nagysagu AR babukkal, hanem kis mini koncertkent, lego meretekben megvalositva. De hat igy jart. Szerencse hogy beruhaztam az elejen 9 dobozba, amig még jart hozza bandmate ajandekba, rengeteget tanultam belole :DDD.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#46028) Mozaart válasza kbalage2 (#46026) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Ha elengedné vajon hány gyerek maradna ki a legobol. Ami a Legonak veszteseg mert az o gyerekeik is kisebb esellyel emelik majd le a polcrol.

Butasag lehet. De ez AR vonal valamiert csak letrejott.

Lehet semmi szukseg nem lenne ra es a mai gyerkocok ugyanannyira befogadoak a fizikai kreativ epitesre mint a regebbi generaciok.
De en ugy latom nagyon atbillent a lego a licensz temak fele es keves az onallo tema mint 2000 elott. Ami jobban fekszik az impulzus vasarlasnak. De lehet butasagokat beszelek. :)

Vajon tenyleg nincs ennyire igeny a sima valosagot tukrozo temakra a mai gyerekeknel mint egy kaloz vagy ur téma.

A 2000res eveknel a csod szelen jart a lego valami ilyesmit tudok es a licensz temak mentettek meg. De ez mar azt jelenti hogy soha sem fog vissza jonni a licensz elotti idok? :N

[ Szerkesztve ]

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#46029) fenky válasza HUN_Sector (#46025) üzenetére


fenky
tag

Közben elengedtem én is, de köszönöm a megerősítést, hogy jól tettem! :R

(#46030) kbalage2 válasza maross (#46027) üzenetére


kbalage2
aktív tag

A normális app az egyik kulcsa a dolognak, ennyi bukó után se jöttek rá még a LEGO-nál hogy nem a fejlesztőkön/fejlesztésen kéne spórolni. A másik hogy ezt az egész AR dolgot én nagyon erőltetettnek érzem, azért mert a csapból is ez folyik nekik nem kéne kétségbeesetten próbálkozni vele...
Eddig egyetlen értelmes és valóban hasznos megvalósítását láttam náluk a Control+ appban a Zetros profillal, ahogy bemutatja a váltó és motorok működését az nagyon király és valóban hasznos. Itt tényleg van hozzáadott értéke az AR-nek, persze azóta más szettnél nem került elő, pedig pl a CAT-nél is simán hozzá lehetett volna adni.

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#46031) maross válasza kbalage2 (#46030) üzenetére


maross
veterán

En nagyon meglepodtem mikor az elso Vidiyo dobozt kibontottam, abszolut nem ezt vartam app terén egy ekkora cegtol, mint a LEGO. 3. vagy 4. telefonra ment fel az app, tele volt bugokkal, kezelese nehezkes es lassu egy finom jelzo ra. Ez rogton akkora pofon volt, hogy csak neztem ezt hogy engedehetik meg maguknak. Es csak utana jottem ra, hogy belterben kb hasznalhatatlan, hacsak nincs egy szep nagy ures terrel rendelkezo nappalid (ami nalunk speciel pont nincs). Még egy eselyt adtam neki az elso proba utan par nappal, es azota se vagyom ujra atelni, gyereket pedig total hidegen hagyta. Azt sajnalom, hogy a Metal Dragont pont nem sikerult megvenni, azt még keresem félár (alatt), hátha lesz valahol.

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#46032) HUN_Sector válasza maross (#46031) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Tudok adni egy bontatlan metal dragont. De ezt csak nagyon halkan súgom ide, mert az admin figyel :)

[ Szerkesztve ]

(#46033) sb válasza maross (#46031) üzenetére


sb
veterán

Mi a Boost app-ot tettük fel nemrég hasonló módon. A gyerek a készlethez a Powered Up-ot használta meg kipróbálta szokás szerint az alternatív app-okat is. Aztán pár nap után én nyúztam, hogy legalább a natív appját nézzük már meg, az lenne a "lényeg". Két tableten ugyan elindult de az egyik menü sehogy nem akart betöltődni (lehet, hogy a másodikon csak nem bírtuk kivárni de 5 percet biztos adtunk neki :D). Végül a harmadikon csont nélkül betöltötte 5-10 mp alatt.

Szerintem mindkettő olyan probléma ami megugorhatatlan.
Értelmet sem sikerül sokszor találni neki, ahogy Balázs írta, a megvalósítás meg kb. soha nem lesz megfelelő minőségű. Ha az lenne akkor meg rohadt drága lenne a beleölt idő miatt.
Ez olyasmi mint a smart TV rendszerek. Valahogy soha nem sikerül olyan minőséget és támogatottságot összehozni amit szívesen használna az ember. Esetleg még kifejezetten a keze alá is dolgozna mint pár extrán erre kihegyezett, de mérhetetlen munkaórát és tapasztalatot elnyelt nyílt projekt. És akkor még nem beszéltünk a támogatásról... szerintem ez a 2 év múlva lelövik az app-ot is elég gáz amit a Vidiyo-ra írtak.

(#46034) Pötyi válasza HUN_Sector (#46021) üzenetére


Pötyi
őstag

Ezt tudjuk, a feladat az volt, hogy madzsar kifejezést találjunk rá! :DDD

QNX is cool!

(#46035) balint82 válasza Pötyi (#46034) üzenetére


balint82
senior tag

Bütyök :)

Google Pixel 4a

(#46036) balint82 válasza balint82 (#46035) üzenetére


balint82
senior tag

Én sem leszek már hxlyébb :D

Google Pixel 4a

(#46037) HUN_Sector válasza Pötyi (#46034) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Nem feltétlenül kell rá.
A szendvics sem lett két szelet kenyér között egy szelet hús :)
De ha meg akarjuk erőszakolni a témát, bütyök és cső mint fentebb írták.

(#46038) Pötyi válasza balint82 (#46035) üzenetére


Pötyi
őstag

Ezt is tudjuk. :DDD

A kocka azon testrészének kéne magyar név, ahová-a-másik-kocka-bütykei-beilleszkednek.

QNX is cool!

(#46039) Pötyi válasza HUN_Sector (#46037) üzenetére


Pötyi
őstag

Nem a "tube" szót kell lefordítani, bridagnes nem ezt kérdezte. :DDD

QNX is cool!

(#46040) Segal válasza Pötyi (#46038) üzenetére


Segal
veterán

lyuk :D

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#46041) harika1


harika1
újonc

Holnaptól az emag-on 21318 lombház 50ezer lesz. Ha esetleg valaki meg akarja venni, elég jó ár lesz érte. :)

(#46042) magickonfig válasza harika1 (#46041) üzenetére


magickonfig
tag

:U ezek an infók hogyan jutank el :)

(#46043) KaiotEch válasza magickonfig (#46042) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

eMAG hírlevél, ha feliratkozol, Te is kapsz.

(#46044) LÁZ


LÁZ
Topikgazda

Aszongyák péntektől vintage taxi ajándék a sah-ban 200€ felett

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022)

(#46045) HUN_Sector válasza LÁZ (#46044) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Instagramon legoleaksen fent van a képe. Fekete, 30-as évekbeli járgány

(#46046) balint82 válasza HUN_Sector (#46045) üzenetére


balint82
senior tag

Promobricks.de oldalon is vannak képek.

Google Pixel 4a

(#46047) KaiotEch válasza LÁZ (#46044) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Gyááá ez kell nekem! Ki adja el olcsón?

(#46048) hami85 válasza KaiotEch (#46047) üzenetére


hami85
tag

Gondolom olyan 15.000 Ft alsó hangon lesz, tekintve a 200 eurós rendelési limitet...

(#46049) balint82 válasza hami85 (#46048) üzenetére


balint82
senior tag

Max 10e, csak ki kell várni.

Google Pixel 4a

(#46050) maross válasza hami85 (#46048) üzenetére


maross
veterán

Nem tunik olyan extranak mint a barcelona, es azt is 10-ert utanadvagjak.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.