Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
maross
üzenetére
Egy nagy baja van - a fórumok szerint - mégpedig az, hogy a két nagy, sárga üvegbúra a felfüggesztésnél fogazott. Márpedig azokat a fogakat előbb-utóbb le fogja reszelni a felfüggesztés. Minden nyitásnál-zárásnál...
(Én direkt úgy raktam el vitrin mélyére, hogy a gyerek nehogy elérje!
) -
Crus
addikt
válasz
maross
üzenetére
Pedig hívtam őket... amikor a "hamarosan" levelük után semmi nem történt, akkor beszéltem velük és akkor mondták, hogy ezen a héten intézik.
Na sebaj... kizártnak tartom, hogy lesz még BDP-ben olyan kaliber, mint az Adventure in Transylvania, így többet nem fogok így rendelni.
Ja és az is milyen már, ha éppen nem elérhetőek, akkor az ügyfélszolgálat automatája nem közli ám, hogy nem vagyunk elérhetők, hívjon minket később/másnap, hanem bemondja 2x, hogy üdvözöl a Lego ügyfélszolgálat és néma csend! A vonalat se bontja. Iszonyat gagyi!
-
po1son
addikt
válasz
maross
üzenetére
vintade 40e ftért

Kicsit sajnálom én is, hogy nem tudok hozzájutni értelmes áron, elméletileg 50-50 lesz-e még idén...

SW csoportokban pedig nagyon durván lehúzták és fikázták ezt a szettet, de hát a 20e ftos bricklick árra beskálázott mézeskalács vader miatt volt ennyire kelendő biztos...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Mernék rá pénzt tenni, hogy default 30k-val számolnak és meghagyták a lehetőséget, hogy eldöntsék lesz-e emelés. Így írták és ki is nézek belőlük ennyi bonyolítást.
Ahhoz képest viszont annyira nem acélos. Szerintem minden körben volt eddig pár óra-egy nap alatt kifutó favorit készlet.Sőt, egyszer linkeltem minden körre statisztikát is, de nem találom. Emlékeim szerint max 1-2 van körönként ami ilyen 40-50%-os gyér számok alatt marad.
Ja és a rendelési kedv is ilyen ívű szokott lenni. Szvsz a szumma rendelés 80%-a kifut 1-2 nap alatt.Szóval szerintem ezek most határozottan gyengébb számoknak tűnnek.
-
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Szerintem szept 18-tól indul majd az összekötés. A levél szerint év végéig lehet megcsinálni, utána inaktiválják az accountot. Ez alapján nem lesz automatikus.
A hátuljára most eszembe jutott a színvonalas, Lego-konform megoldás: egy k* nagy matrica!! Esetleg a dobozból kivághatóan.

És mindez csak 20k-val dobná meg az árat.@Crus
Valamiből élni kell... másnak is. Avagy... Matematikus Ön??!? -
-
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
A másik topicban már volt 1-2 link róla. Azok alapján egész korrekt.
Pl. itt egy amin látszik a monolit hub+motorok és az irányítás. -
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Igen, kiegészítésképp írtam, hogy volt is előtte -30% valóban, bár más formában. A kupon nekem úgy tűnt, hogy eleve 20%-ról indult, max bannerben volt 30.

Az meg egész fura, hogy kupon nélkül tették ki annyiért.
@Throme
Ha jön még -4k-s kupon akkor nagyon akarják, hogy megvegyem.
-
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Ha már, akkor ide is egy érdekesség. Nem tudtam, hogy Glamour lesz, de pont ránéztem az indulás napján éjjel a listára, láttam, hogy vmi új akció van. Akkor eleve csökkentett áron voltak kint a termékek. Minden olcsóbb volt mint utána reggel, de csak egy ragadt meg bennem, a 10.5k-s mikulásszán.
Két verzió van:
1. Ott még a 30%-kal indult a sztori...
2. Vagy lehet, hogy a 20 (30?) százalékos kupon is aktív volt még a félreárazott termékekre.
-
dellfanboy
őstag
válasz
maross
üzenetére
vintednel a suly fontosabb mint a meret. en tobbszor futottam bele hogy kis csomagot adnek fel, de nem volt szabad kicsi fiok... beraktam a legnagyobba
+10 ilyen vintedes eladasom volt, idaig nem szoltak. sot ha nem vagyok benne biztos, hogy beferek pl. m meretbe kapasbol l est nyitok... -
-
maross
nagyúr
válasz
maross
üzenetére
Euronics ugyfelszolgalat - a csomag ott az uj egyeztetett kiszallitasi ponton (an kozelemben egy masik bolti arvevohely), pont ma szolt a raktar. O mondom de jo, vegre valami jo hir. Ja nem, varjak egy kicsit, mar elindult a csomag visszafele, mert 29.-e ota ott van, es ezzel mar semmit nem tudnak csinalni, hivjam a boltot vagy a dpdt. Amikor visszaer a csomag termeszetesen megoldhatatlan, hogy ugy ahogy van kuldjek ki nekem. Dpdt hivtam, mondtak hogy igy jartam, ok mar csak euronicsnek viszok vissza....
-
Lana102
csendes újonc
válasz
maross
üzenetére
Miénk a Dotabricks. Nem vagyunk csalók

Hivatalosan értékesítünk.Bricklink dotabricks bolt azért van zárva, mert az EU-s eladási limit 10.000.- EUR/év Áfamentesen, utána minden országban be kellene lépni az Áfakörbe, ahová valamit eladtál. Így másik BL boltunk, és vállalkozásunk is van.
Rapanui kolléga tud rólam pozitív referenciával szolgálni.

-
-
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
S@H, Store most az ajándékkal azért talán jobb mint a többi bolt.
Kettes nélkül, DoTaBricks BL-ről nekem ismerős.
Viszont most rákeresve ott: Store Closed on Jun 11, 2024
Persze lehet, hogy élő - ha ugyanaz - és ez magyarázza a kettest.
BL-en viszont nem láttam újabb boltot és az utolsó eladása is nyári.
-
zsuha
aktív tag
válasz
maross
üzenetére
Lehet egyszerre, igen.
Sőt, egyszerre akárhány pénzlevononos kupont felhasználhatsz egy rendelésben, de csak egy ajándék kupot még összesen. Tehát, ajándék kuponból 1 rendelésben 1 et tudsz csak felhasználni maximum.Nekem eltűntek a pénzlevonos kuponok, nem találom sehol őket.
-
Gizmo86
csendes tag
válasz
maross
üzenetére
Akkor rant-ra rant: Euronics-al én is így jártam, csak nekem Foxpost-al, engedte simán kiválasztani az automatát, aztán kapom az értesítést, hogy megy vissza a feladónak. Felhívtam a Foxpostot, akkor derült ki, hogy túlméretes a cucc, nem fért be az automatába, így megy vissza a feladónak. Semmi B. verzió, hanem küldik vissza. Utána az Euronics-al is nagy kínkeservesen sikerült kapcsolatba lépni telón, mail-re laza 1 hét után válaszoltak. A rendelést sztornózzák, mert nincs már raktáron az amit rendeltem (WTF??? - nekem az is jó amit elsőre ki akartak küldeni, ezt nem is értettem). Aztán majd visszautalják az árát. Pont ma 2 hete, hogy a Foxpost visszaküldte, de azok amúgy nem tudták konkrétan múltkor megmondani, hogy átadták-e már a csomagot vagy sem, ezt sem értem (1 hét után). Elkezdi az üfsz.-os csaj: hát ennyi idő után már biztos megkapták. Lóvé még sehol, közben az Euronics-os fiókom meg valahogy még le is tiltódott egészen érthetetlen módon, szóval én tőlük többet biztos nem veszek semmit.
-
Mauzes
addikt
válasz
maross
üzenetére
Fú, az a DPD-s move az bicskanyitogató. Ez fogyasztóvédelmi kategória kellene, hogy legyen, nem akarod felnyomni őket? Ehhez a problémához neked semmi közöd nem kellene, hogy legyen.
Egyébként ha automata telítettség van, akkor át kellene irányítaniuk egy közeli egységbe vagy boltba. Lehet a futár volt trehány? -
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Nincs tapasztalatom de beleolvastam a részlete leírásba. Arról van szó, hogy "részleges" visszatérítést is adnak a termék áráig bezárólag, gondolom ha nem küldöd vissza csak a fenti módon összetört dobozt megtartod vagy ilyesmi... és ennek a legegyszerűbb formája ha visszaküldöd, akkor nincs számolgatás, okoskodás, teljes pénz vissza. Azt írják a csomagküldési díjjal együtt. Visszaküldés meg most ingyenes ezzel a smart akármivel.
Nem tudom, eléggé nyomulnak, ilyen körítéssel talán - legalább most - nincs még szívatás. Vagy a fene tudja... lehet, hogy sokat látok bele, amazon.de-n is szocializálódtam már és merőben más mint az itt megszokott balkáni tempó. -
Xboxone40
csendes tag
válasz
maross
üzenetére
Nem tudom lehet, de vagy 7 éve így van és nem bánták, más cim más számla más név szóval nem csinálnak ügyet belőle, bár így nehéz lenne... Igen a Batmanből is sikerült kettő. Ez ám a sebesség:
Rendelési szám: ...........Rendelési dátum: 2024. november 23.Összesen: HUF 95,272.00 -
Crus
addikt
válasz
maross
üzenetére
Monstert akartam én is, de hát a gyerkőc... amúgy alig múlt 6 (nálatok mi az életkor?), szóval valószínűleg nála ez a gond, de, hogy nálam mi a gond, amikor több ezres készleteket rakok össze hiba nélkül azt nem tudom. Mondjuk Techniket jó pár hónapja nem építettem és a közepétől kezdtem el igazán felpörögni és élvezni. Talán ebbe is bele kell rázódni.
-
sb
veterán
-
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
A három budapesti hivatalos fizikai Store-ra gondoltam (Bravostore izé).
Igen, a S@H-on most is van, ezért is jár nekem is rajta az agyam...
Csak eszembe jutott, hogy a boltokban volt valamikor akcióban is idén.Más:
A Friends botanikus kertből van aki vett kettőt (vagy többet) moc-nak?
Vagy olyan sincs aki egyet vett? Csak én?
Gondolkodom még a teljes eltűnés előtt egy másodikon, de felmerült bennem, hogy fordítva ülök a lovon.
(A nagyot - bármennyire szép - továbbra sem tartom reális/megérős saját targetnek de lehet, hogy rosszul gondolom.) -
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Bár a Monkie Kid tudom, hogy mostoha téma - itt a topicban is kb. csak én kérdeztem róla 1-2-szer - azért azt hittem, hogy pár ilyen nagyobb készlet nem ennyire érdektelen mint ahogy írták a többiek.
Én is nézegettem ezt anno, asszem 2 kör emelésben is benne volt, olyasmi rémlik, hogy gwp-kkel anno 40 alá számoltam ki.
De szerintem az 50k is jó ár/értékben, még most is megfordult a fejemben nekem is... 1-2 hónapja a Store-ban is volt akcióban de ott már elfogyott. Szóval kétesélyes: sztem most sem rossz és lehet, hogy hamarosan elfogy.
B. verzió, hogy idén lesz még talán jobb lehetőség: BF+VIP hétvégéből csak lesz egy jobb gwp-s + 2xVIP-es rész... de addigra kérdés, hogy marad-e.A fentiek alapján mondjuk ilyet még nem sokat láttam, de az is lehetne, hogy kifut és később is lesz olcsón? Ez kérdés, de mintha ilyesmit látnék pl. a holdújévi jégfesztivál készletnél is. A másik vonal ami nekem bejön... még a 80113 kínai éttermes készlet is listán volt nálam és elvileg az is kifut.
-
Crus
addikt
válasz
maross
üzenetére
Van rá magyarázatom. Azok a készletek, melyek a tapasztalat szerint nagyon nehezen fogynak (lsd. day1 drága és nagy Ninjago készletek), azokból a 3rd party sellerek nem nagyon táraznak be... de van aki egyáltalán nem, egyetlen darabot sem. Így pedig akció is ritkább rá, mert akciózni akkor szokás, ha árverseny van.
-
Throme
veterán
válasz
maross
üzenetére
Én élvezem a nepperkedés visszaszorulását, nem mintha sok legó vennék, de legalább át lehet gondolni mit veszek meg, hova tudom még besúvasztani, nem kell éjszakázni, mert a gwp miatt az első 10 perben elfogy az akciós termék...
Az okát nem tudom, de nagyon örülök, hogy pl az idei karácsonyi manós ajándék szállító kis járgányt hagyományos módon meg lehet venni boltokban és nem gwp. A Lego már annyira felvitte a limiteket, hogy ilyennel nem is foglalkozok.
Elérhető korábbi gwp boltokban is, ez is szimpatikus. Onnan nagyobb bizalommal veszek meg bármit is, mint magánszemélytől.
Mindig is bicskanyitogató volt, hogy akciós áron kínált szetteket a legót szeretők, vagy családok nem tudták megvenni, mert mások tucatszám söpörték a polcokat, nem saját felhasználásra (értsd építés, gyereknek ajándék...), hanem haszonszerzésből.
Tudom erről sokat beszélgettünk már itt a fórumon....Szerintem még vannak elérhető árú szettek, amik kielégítik/csillapítják a "legóéhséget" .
Habár nem veszek star wars szetteket, de ott pl az tetszik, hogy több méretben is elérhető szinte ugyanaz. Pénztárcához mérten lehet beszerezni pl egy falcont.Lego maga is elmozdult a baromi nagy elemszámú szettek felé. Értem, hogy úgy lehet kimaxolni a részletességet, csak drasztikusan meg is növeli az árakat.
Ez után megy a BL is. Legtöbb megvásárolható szett 2-3k db-tól felfelé jön ki.#84046Mozaart
"amit nem szeretek itt. Hogy hangot adunk annak hogy atterunk alternativara"
Ez egy folyamat. Nem csak a Lego fórumnak van meg az alternatívája. Szép lassan lesz másnak is.
Ráadásul az nem annyira kötött (ami valahol érthető is persze) ezért szabadabban lehet beszélgetni.
Nincs, vagy kevesebb a tabu. -
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Berakhatod a rendeléshez, az értékhatár miatt ingyenes lesz a szállítás és azt rögtön kiküldik, nem várják meg a BDP-t.
Sőt, irtam korábban, hogy még a fizetésben is előnyösebb mert az első küldésnél rendezik a terhelést. Ahogy elindul a gwp-d 2-3 nap múlva, elengedik a BDP készlet árának foglalást is.
Nekem legalábbis így volt, nem kellett heteket várni a pénzre.@Llew
Csak az app-ban kell regisztrálni, semmi más nem kell hozzá. -
LÁZ
Topikgazda
válasz
maross
üzenetére
nem vágom (sztem gyanúsan nem is volt régebben sem futó gwp, amikor designer volt az aktuális), de ez hamar kiderül, ha kosárba rakod, viszont sztem most nincs is gwp-s promó, de insider kódot hozzá tudsz adni, ha onnan váltottál be vmire.
ps. hamár gwp, töklámpás 5kba érdekel -
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Tegnap még jobb deal volt... 40639 helyett 40693 volt kiírva ugyanezzel a szett képpel 25k-ért.

Én írtam amúgy pár napja, hogy újra van ajándék - akkor Wall-E Brickheadz volt még - ill. az aranyárú moc-okat.

@ripla
Ezek tényleg jók. A gyerekek minifig helyett mostanában mini robotokat építenek, persze jóval egyszerűbbeket.
Meg vmi videóban láttam épített állatokat terepasztalon, épp arra gondoltam, hogy elég menők így is, feleslegesek a kecskék. 
-
Dilikutya
félisten
válasz
maross
üzenetére
Nekem megvan az egész, amit anno a Semic kiadott. Nem sikerült sajnos végigvinni a sorozatot.
Amúgy figurából kaphatók a nosztalgikus formák, és pár éve a Netflix animáció is azokhoz állt közelebb. Meg a képregények sem erőltetik a mozifilmes dizájnt, ami szerintem katyvasz, meg minden robot egyforma. -
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Mármint milyen limitet léptél túl? Ha jól értem az vmi más gond volt, csak ha már amiatt törölték akkor a kódod elveszett. ?
Kinézem belőlük, nyilván irónia volt, hogy normálisan kezelik a problémás ügyeket - lásd fentebb amikor egy sima vásárlást nem tudsz kifizetni.

Ez nálam most nem volt annyira érzékeny téma. Ha lejárt és be se váltja, max rájuk telefonálok. Arra nekem egy tapasztalatom volt, visszaadták a pontot. Ha semmiképp nem szeretném elveszíteni a reward-ot akkor nyilván nem vártam volna vele ennyit.

-
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Ugyan mi baj lehet? A Lego minden esetet a legjobban kezel.

@Warton
Az első rész valószínűleg így van. Fejlesztés pedig kellett bele, olcsó nem volt. Viszont ha már kész akkor azért életben tartani már nem annyira vészes szerintem.Attól pedig, hogy nem fő profiljuk, szvsz tényleg zászlóshajóként azért elég menő egy sokmotoros óriási Technic gép is, ahogy egy a robot is. Ezek a presztízs modellek sok más területen is léteznek és soha nem a megtérülésükről híresek.
Az új hubon nincs port az eddig képek alapján. Ez szerintem nem lesz hosszú életű, vagy hát nem tudom, de eléggé behatárolja az építést. Autót azonos kaptafára, meg 1-2 speciálisabb modellt nyilván össze lehet belőle rakni, akkor is ha nem ez lenne az optimális, hogy egyben van a hub+motorok. De igazán másra nem nagyon jó.
-
-
-
nyul105
senior tag
válasz
maross
üzenetére
ha ez marketplace akkor a fb ilyen én is jelentettem és konkrétan még kaptam is figyelmzetetést, hogy valótlan jelentés esetén én kapom az ejnyebejnyét.
Semmit sem ér az egész jelentés gondolom ha nem jön be nekik irdatlan sok jelentés a userre…ha lego csoport akkor jelezd a csoportadminoknak.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
maross
üzenetére
Soha ne hirdess publikus csoportba, én rc modellezek még legon kivül, de megtanultam ezt az alap szabályzt scam az egész marketplace ezért talán jobb lesz ha only verified accot enged a facebook fel. (Plusz politikai dolgok terén eltűnik majd a sok filipinói vett like
) -
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Pont az a gondom, hogy semmi részletesebbet nem találtam róla én sem. Végül egy személyvonatot berendeltem, meglátjuk.
Van egy másik 10% visszajár ajánlat is, űr cuccokra. Abban meg a mától 45k-s Ornithopter volt benne, de már nincs.

A másik érdekesség, hogy mi lett az üzletekkel? A vonat boxba nem fér, üzletből csak az Etelét dobta fel egyetlen boltként BP-n. Vicces volt a térképen választani ahogy BP-n kívül egy rakás átvételi helyet mutat, egész BP-n meg pár darabot.
Szerk: Igen, vannak jó árak. Itt és Alzán is. Sajnos.

-
Major Lion
senior tag
válasz
maross
üzenetére
szerencsere ez a hozzaalas is valtozik mar
Szeretem en is a konyvet, foleg komolyabb daraboknal, de kozben azon is gondolkodom hogy most tenyleg ezert lett ez legyartva, nekem okozzon itt 5 perc oromot utana meg megy a padlasra?
Vesz az ember egy izzot es ahhoz is husz nyelvu 40 oldalas kis konyv jar.. -
sb
veterán
válasz
maross
üzenetére
Nagy csodák nincsenek. Még megemlíteném a Monkie Kid-et. Abból van még egy rakás akciós jó áras cucc... ami szintén nem véletlen.

@Crus
A weblapjuk nem 100%-os. Nekem a múltkor beragadt egy régi ajándék a kosában és úgy előállt a később berakott készlettel az, hogy 1 készlet és 2db Space Rocket Launcher ajándék volt benne.
Nyilván elhajtottak volna úgyhogy nem nyomtam rá. -
Crus
addikt
válasz
maross
üzenetére
Érdemes lenne elmenni pl. Nyíregyre és megnézni, hogyan gyártják a Legót, mennyi munkás melózik rajta, mennyibe kerül az üzem fenntartása, a dolgozók bére, az adók, a gépek, az alapanyagok, festékek, papír, logisztika, engedélyek, miközben az összes EU előírásnak gond nélkül megfelelnek. A hülye áfáról, vicc forintról meg ne is beszéljünk. És persze egy rakás esetben ott vannak még a licencek...
Azt remélem senki nem gondolja itt komolyan, hogy a Lego csak egyfajta műanyagból dolgozik... Hint: HIPS, ABS, MABS, POM, PP, TPU, SEBS, MTPO, PC, PE és TP és ezek csak a műanyagok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Óra topik
- Robotporszívók
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- További aktív témák...
- Új Lubluelu P4 vezeték nélküli állóporszívó
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás
- piaggio vespa et4 ( papírok nékül )
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De egy kis pozitívum: Nekem AlzaBox-os átvételem volt a napokban és ahogy becsuktam a fiókot, jött azonnal egy üzenet, hogy köszönik a gyors átvételt, így több csomagot tudnak Karácsonyig leszállítani

LÁZ