Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
"Tudom, hogy a cseheket gazdagítom"
A lego-val meg a dánokat....
-
Throme
veterán
-
Throme
veterán
Szép gyűjtemény!
Régről nekem két lovagom van, fapados nyereggel (egyikről nekem is letört a klipsz).Ezek a feldíyzített lovak jól néznek ki.
Rég volt szép volt...
#91701Vistaboy
Ez a gyűjtemény se kutya. A SC autókat gyűjtöm, de az F1 kimarad. Egyedül ezen a filmes F1 szetten el fogok gondolkodni. Dupla szettekből akad ilyen F1 szerű SC autóm. Külön nem vettem volna meg őket. -
Throme
veterán
A ház bejön. Nem tudni mennyire részletes a belseje, így külsőre jó.
Nem úgy volt, hogy Harry-ék ottjártakor Luna éppen el volt rabolva?
Lehet nem akarták megint a 3 főszereplőt összerakni és a minifig limitáció miatt Ron kimaradt.Talán Luna helyett a mágiaügyi minisztert, vagy kicsodát jobb lett volna szerepeltetni....és a professzor hagyatékait....
Mindegy... -
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Azóta is bánja a Lego
Sajnos nem hozta meg számukra a megvilágosodást.Szeretem a countach formáját. Valóságban nem egy kényelemes járgány, de ilyen veszély nem fenyeget, hogy lenne.
Ennél a szettnél a csomagtérfedél és lámpa ívek közti éles szintlépés, ami nem annyira tetszik.
Megvan a Firas féle 10295 átalakítás is (ebből majd építek más MOC-ot, van pár, lehet választani).Azért valami más színt választhattak volna. Vagy inkább szín kombinációt.
Még egy hivatalos Diablo-nak örülnék nagyon.Sokakkal ellentétben nekem a Countach 2 (LPI-800-4) is tetszik.
Ha jól megcsinálnák, akkor Porsche RSR méretben (asszem 1:10) meg is venném.
Sanos ehhez a méretarányhoz passzoló felnije, gumija nincs a Lego-nak és ahogy nézem nem is lesz....Aminek meg nagyon sokan örülnének, az a Miura.
Amíg megvan a Lambo licensz, addig léphetnének ezirányban...
-
Throme
veterán
válasz
manokaj
üzenetére
Szerintem számít az, hogy ki hol lakik és oda melyik alközpont viszi a csomagokat.
Nekem pl - itt többekkel ellentétben - az alzával, emaggal nem volt gondom, míg a dpd-vel legó ügyben nem először.Az meg tudnám érteni, hogy valamiért nem megy a kiszállítás, csak értesítsenek és legyen elérhető az ügyfélszolgálat.
(mondjuk az előző esetem velük kutyakomédia kategória volt)
-
Throme
veterán
Sajnos a 35k, 45k huf idők nem jönnek vissza, még ha van is egy két kivétel (Ford GT Technic). Sőt ha azt nézem, hogy a Creator Expert F40 ferka volt kb 25k huf
...Most az ilyen olyan gwp eladások és hasonló árcsökkentést ne vegyük ide. Tudom, van aki így számolja ki egy szett valós árát
Lego-val sikerült beszélnem, a dpd-vel nem sikerült.
Állítólag nem fért bele a dpd boxba a csomag.... Még ha így van, egy értesítést azért elvártam volna dpd-től... Másfelől a box-nál derül ki, hogy olyan csomagot adtak a sofőrnek, ami nem fér be és megy a sikertelen kézbesítés a nyomonkövetőre??
Van baj...Már érlelődik a dpd leváltása. Foglalkoznak a témával, közben gyűjtik a reklamációkat.
Sajnos nálam ez a tortúra oda vezet, hogy felfüggesztem a további - esetleges - rendelést a Lego.hu-ról a szállítmányozó miatt.
Néha rendelek, mikor van 2x vip pont és olyan szettet, ami jellemzően nem szokott sokkal olcsóbb lenni (máshol a kiszámíthatatlan extra akciókat nem tudom betervezni). -
Throme
veterán
Hát lehet volt 50k, csak az auchanban valahogy elfelejtődik a matrica. Sem a pénztáros (lehet elfelejti, vagy megvan hogy nem kéri a vásárló, akkor megvan a helye
) nem adja,én meg elfelejtem kérni. Ha meg csak akciós önamgában, akkor egy jóképességű úgy is söpri a polcokat.Az is lehet valahol be fog csúszni 55k, vagy az alá, de ez lutri.
Most ingyen szállítással (alza tagság nélkül is) már ma átvehető.
Valszeg nem ez lesz az évszázad biznisze, de eddig a 6x, 7x k huf árazás elriasztott.A DPD meg szarakodik egy sima Lego-s rendelésemmel. Kib@szottul rühelem azt a céghet. Már megint sikertelen kézbesítési kísérlet pedig boxba ment volna eredetileg....
Másodszor játszák el. Ennyire egy kib@szot fos céget nem hordott a föld a hátán.
Nem tudom mi a francért vesződik a Lego ezzel a rakás szarral még mindig????
Egyébként, mikor még az első 2 fázisban volt a csomagom, már akkor is ott volt a sikertelen kézbesítés opció, mintha erre készültek volna alapból.....
A telefonszám pedig foglalt....
-
Throme
veterán
Ha gyűjteném a Lego F1 ezen szériáját, akkor is kihagynám MS-t belőle.
A kivételezések, vagy mikor Hill-t meg Villeneuve-t majdnem kib@szta a pályáról az szezonok uccsó versenyein (asszem '96 és '97). Ha sikerült volna, akkor tuti sima vesenybaleset azt ennyi...
Az Asterix fimben viszont nagy poén volt, hogy betették Todt-tal együtt.
Tényleg! Asterix nem jön Lego-tól? Mintha ezt még nem érintették volna....vagy már nem divat?#91603Tyler Durden
Rossi nagy név, szerintem az is hallott rola, aki F1-es rajongó.
Creator Expert-ből (vagy most Icon vagy mi a fene sosem fogom megjegyezni) nehéz lenne jól kinéző motort építeni, Technic-hez meg hülyén nézne ki a minifig. -
Throme
veterán
"főleg a végig alárakott technikai dominancia miatt "
Erről szól sajnos az F1. Mindig van egy domináns autó és aki abban ül az nyer.
Leginkább szemléltette számomra ezt a problémát, mikor Hamilton kitalálta hogy kovidos és helyére beült az akkor még nem F1-es (asszem F2-t nyert) George Russell és a csapat hibájából (ami szerintem direkt volt) lett csak második. Hamilton hoirtelen felgyógyult a következő futamon kutya baja se volt...
Sumit én se szeretm. Elismerem, hogy jó pilóta, de amikor sárga zászlónál előzött büntetlenül, vagy a kavicságyból visszatolták és mehetett tovább...szóval rendesen kivételeztek vele azért.
Korábbi világbajnokok beültek más autókba és sehol nincsenek, vagy sehol nem voltak, majd abbahagyták a nyűglődést. Van aki rallyba, van aki 24H bajnokságba ment és ott lett sikeres. Szóval jó pilóták vannak, de a legmeghatározóbb a technika.
Milyen felháborodás ment, mikor - asszem - Niki Lauda mondta, hogy a modern versenyautókat egy majom is elvezeti...#91588Gubbba
Lehet igazad van, de így lesz még kb 4 versenyautó (ferka, merci, redbull, honda) ha jól számolok. Persze lehet ennyi elég is, nem kell túltolni, de speed champion rajongóként nincs az a mennyiség , ami elég lenne
. Ha az ágynemű tartóból folyik is ki, mert nincs hova tenni, akkor se elég
-
Throme
veterán
Nem vagyok szakértő, csak gyanítom egy valódi akvárium, ebben a méretben, ilyen "felszereltséggel" többe jön ki
.
Itt csak a takarítás a hátrány, bár az igazit se könnyű.Szerintem tök jó készlet, csak hely és pénztárca igényes.
(kisebben nem mutatna...#91539sb
Egy ideje én is ezt mondom, hogy vissza kéne hozni a noname járgányokat.
A videóban is feltűnt párszor az Extreme Adventure lila, lánckerekes autó. Nekem is megvan.
Bár ahogy látom most a Lego-t, ha licensz nélküli autó jönne ki, akkor az ár maradna és ez lenne az új áremelés.... Szóval tökmindegy.Technic motorokból 2017 óta licenszelt jön ki, pedig olyan nagy különbség nincs a noname-ekhez képest...
Ráadásul a licensz elhagyásával lehetne sokkal változatosabb a felhozatal.
Következő 1:8 verda mennyibe fog kerülni, 200k huf?
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
-
Throme
veterán
Hát nem tudom, hogy miért ne érné meg.
A figuráknak megkérik az árát. Vagy fukarkodnak és adnak minimális figurát, vagy sokat, de akkor az meg is látszik a szett árán.Én csak azon csodálkozok, hogy a linkelt oldalnak van forgalma.
Attól, hogy szép egy figura festése én meggondolnám, hogy 40-200$ értékben figurát, vagy szettet veszek. -
Throme
veterán
Hát vannak árak, akár közel 200 $ ért is van minifig.
Azt megveszed és elreped... vagy széthúzva (törzs, kezek) tárolod, ahogy egy srác vieójában láttam, elkerülve a repedést....
Oké, ebből is látszik ezt nem nekem találták ki, csak meglepődtem.Amúgy szépek a figurák, az nem kérdés.
-
Throme
veterán
válasz
Stefi_dzsi
üzenetére
Szerencsésebbek közé tartozom, mert régebben rendeltem tőlük és minden megjött probléma nélkül. Talán annyi volt a negatívum, hogy lassabban, mint máshonnan.
Aztán itt a fórumon olvastam pár esetet, hogy nem jön a cumó.
Asszem párban volt a kockaváros oldallal, elérhetőség alapján. Most egyiknek se jön be az oldala... érthető okokból.
Valami ott történhetett, hogy kutyaütők lettek. -
Throme
veterán
válasz
Warton
üzenetére
Jó lett! Egy vitrinnel lehet azért jobban járnál (ha van oda való méretben), mert így nem kerülöd el a porosodást.
Természetesen nekem sincs minden szettem vitrinben.Szerintem hosználhatnál kisebb lépésközt. Ha már nem takarják egymást az jó.
Előbb utóbb szükséed lesz midnen helyre
Ja és megutatod milyen a fali konzol, amit nyomtattál?
-
-
Throme
veterán
.. na azt nem is néztem, hogy poered up cuccok nem is nagyon kaphatók a Lego oldalán.
innen onnan még összevadászható.Hát igen, nem túl rég még a mikulás látogatása kb 1400db és 3x k huf volt...
Annyit még hozzátennék az összehasonlításhoz, hogy a régi vonatnak a kerekei azért autentikusabbak
Nálam a nosztalgia miatt ez a WV vonal megmarad egyelőre. "Lego a karifa alatt" érzés legyen már meg
. Tudom ezt más szettel is el lehet érni, de ez a karácsonyi szett
.#90892Crus
De legalább a kocka darabára jobb, mint a vonaté
Várom, hogy itt a fórumon legyen egy építős bemutató belőle... -
Throme
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ha a kéket lecseréled pirosra és az elejét megcsinálod a réginek, valamint a macit karifára cseréled, akkor nagyjából megkapod a régit, havasan
Szerintem ezzel sem fogsz rosszul járni.A toy shop-ot anno kiadták szinte egy az egyben ugyanúgy mégegyszer.
Akkor jöttek a negatív kommentek, hogy kiszúrtak azokkal, akiknek megvan az előző, mert így egy újabb évet kell várni egy friss WV szettre.
Kíváncsi leszek, hogy a vonat miatt lesznek-e hasonló felhangok. -
Throme
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Régen minden jobb volt?

Lehet a piros színt jobban a Karácsonyhoz tudod kötni, mint a babakéket (ilyen volt a pár éve megjelent családiház WV készlet, ha jól sejtem).
Ezen az új szetten jobban fel van cicomázva a vonat, de struktúráját tekintve ugyanaz.Szerintem nagyon jól tetette a Lego, hogy újra elővette a vonatot.
Pont az egyik probléma a régi árazása.
Mondom ezt annak ellenére, hogy megvan a régi. Még motorizálva is lett, az akkori PF szettel.
Most látom a dobozon, hogy ezt is lehet, csak már a PU utóddal.Ráadásul alapból téliesítve lett. Ezen se kell vacakolni.
Egyelőre nálam a vásárlás felé dől a mérleg nyelve.
-
Throme
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
Az SC-nek elég nagy a tábora és nem tudom mennyire népszerű még a kisgyerekek körében ez a film, hogy egy új, külön soroatként megvegyék. Felnőttek meg poénból is behúzzák, ha SC.
Másrészt elég szegényes a lego kerék választéka.
Egy nagyobb kerék esetén több alaktrészre lenne szükség, hogy kijöjjön a forma és gyerekeknek szán készletnél valszeg nem akartak 2-300 darabnál többet bepakolni a szettbe.Végül is Villám Mcqueen hova máshová kerülhetett volna, mint a speed championba?
Lehet nincs igazam, de ettől függetlenül szerintem jó ötlet betenni az SC-be.
#90834draco31
Hát nem hiszem
ez a verda jó helyen van a SC világában, de egy Matuka vagy a többi szerencsétlen már nem annyira -
Throme
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nézd el nekem, amatőr műkedvelőnek, hogy nálam a 2 épített és egy átalakított bolygó az egy kutya
Kösz, amúgy az infót!
Lényeg, hogy simán megcsinálnám a Lego helyében. Lényeg, hogy az ucs táblát ne hagyják le róla.
A következőhöz mehetne gwp-ben egy mini Endor bolygó, vagy lépegető/csirkelépegető.
Az utolsóhoz egy bazi nagy trón és benne egy pici minifig, ami ketté van szedve
#90805sb
Szerintem helyhiánnyal az amcsik nem küzdenek, akinek szánják a sw szetteket
-
Throme
veterán
Szerintem is hülye a Lego.
Ha jól tudom 3 csillagok háborúja film volt (ep 4,6,7)
Most kiadták volna ezt csak EP4, aztán 2 év múlva EP6, nagyobb db számban 42 figurával 500k huf, és utána (mittudomén) EP7, mégnagyobb db szám, mégtöbb fig és 600k huf.
Plusz a gwp-s szettek.
Simán megvennék.Sőt lehetne egy Roge one halálcsillag is, bónuszként.
-
Throme
veterán
Nekem bejönnek ezek az ásványok, persze nicns helyem, meg aztán ezeket (is) ízlésesen jó kiállítani, nem csak berakni a polcra.
Amúgy is szeretem az átlátszó/áttetsző lego kockákat.Lego-ból épített kis táblát (mint pl van technic autóknál vagy komolyabb star wars szetteknél) igazán kreálhattak volna és rámatricázni, hogy mi is az pontosan.
-
Throme
veterán
Hopp a mézeskalács mikulás ház és az építhető miki kéne. Remélem nem ki...tt limites ajándék szettek lesznek.
Van remény, mert pl tavaly az a manós kisautós szett is vásárolható volt külön....A vonatra én is kíváncsi vagyok. Nagyon remélem nem fog jobban tetszeni, mint a meglévő... akkor lehet egy szünetet tartani
Így is gyűlik nagyon a WV téma. Így is lesznek kis szettek (pl brickheadz diótörő, mikulás házaspár...stb) amiket idén valszeg máshova teszek -
Throme
veterán
-
Throme
veterán
Nagyon baró lett ez a szerkezet. Lehet a fákat egyenes törzzsel építettem volna, így fura, hogy ide-oda forognak. Egyébként nagyon ötletes szerkezet.
#90488Mozaart
Nekem meg 90s évekbeli overdrive szerű PC játék jut eszembe (volt egy másik hasonló, de nem jut eszembe)#90485Petya25
Én is pályázok a Bronco-ra, pláne, hogy a wrangler nekem is megvan.#90489Neurotoxin
A szélvédő/szélvédő keret nekem se jön be egyiken se. Cobra esetében lehet a keretet elhagyom.#90487RapaNui1
Tetszetős. A kiállításokkal az a bajom, hogy az autókon lógnak az emberek. Egyszerűen nehéz jó képet csinálni, mert mindegyiken ott vannak kezek, lábak, fejek...#90494yahagyma
Tetszik ez a western téma, egy klassz háttér dobna rajta.
Az biztos nem kezdenék bele.#90496yahagyma
WOW! Tényleg impozáns. Szerintem ez a példa is mutatja, hogy az új vár is sikeres lesz, hanem is annyira, mint a 31120.#90501Crus
Ez a verzió nekem belülről túl sűrű, de kívülről állat, az is biztos! -
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Eddig amiből volt/van jó MOC (számomra) abból vettem még egy példányt
Creator mini, creator 31070 noname autó, creator fehér porsche, technic batman autó (legutóbbi).
A creator bordó pick-up esetében nagyon rezgett a léc, mert abbol is van tetszetős MOC, de végül elengedtem.Tudom, hogy benézel oda is, csak pont mostanában volt szó egy fasza szettről, ami jobb, mint a lambo és porsche. Történetesen a legó audi (#90429Petya25 képen látható) megvan és jó szettnek tartom, de az sincs annyira kidolgozva.
Az pedig nem tetszik, hogy a sokáig stabil PF után szinte évente váltogatják a motor rendszereket, kispórolják a távirányítót (használd a saját telód/tableted ha irányítani akarod...vagy vegyél egy külön kaphatót). -
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Személyes véleményem, hogy az a lambo elég gáz, ahogy kinéz.
Tudom, nem kötelező megvenni.
Ha átnézel a másik fórumba, ot látsz olyat, ami ezeket (távirányítós legó porsche és ez a lambo) tönkreveri. -
Throme
veterán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
A tűzoltóságot nem vettem meg, mert nem tetszett, de a vonat igen. Más az ízlésünk. Én csak az árazását láttam miután kifutott a vonat. Nekem olyan 2x k huf volt. Valószínűleg már akkor sem a gyártói oldalról vásároltam jellemzően.
Azt nem tudom mennyien vásárolták kifutás után, ahogy a megdrágult játék boltot sem.
Még kérdéses az új vonat kinézete, de ha nem lett volna sikeres az elődje, nem gondolnám, hogy újra próbálkoznának vele....A mézeskalács ház nekem nem instabil. Minden évben kiteszem a többivel együtt, de még nem esett szét.
A kék ház szerintem ez alatt van stabilitásban. De hát kinek mi. -
Throme
veterán
Erről már történt korábban beszélgetés, hogy WV témakörben, ha valaki lemaradt valamiről, nem feltétlen muszáj aranyáron beszerezni a kifutás után, mert valamilyen formában elő fog fordulni.
A WV vonat pl sokaknak kimarad és baromi drágán beszerezhető.
Valószínű - így látatlanban - beszerzem ezt az újat.
A végén átalakul a téli falu vonat terepasztallá.
Régi WV vonat, HP vonat, még a Fő utca szettben is van egy villamos, és a WV vonatállomás is megvan.
Azok miatt örülök, akiknek kimaradt a régi vonat.(már csak az árazási sirálmaimat kéne a Lego-nak meghallgatnia, az mindenkinek jó lenne
)Nem értek hozzá, de szerintem baromi nagy igény lenne ezektre a minifig szettekre. Igen lehetne változatosabb, de ha már ezek is elterjednének, az is valami....
Mondjuk ez a hajó azoknál elment, akik nem teljesen ragaszkodnak a Lego logohoz... szvsz -
Throme
veterán
-
Throme
veterán
Nálam jellemzően megépül egy szett és kiállítási darab lesz. Gyerkőc már nagyon nem vesz elő legót.
Portalanításnál kerül kézbe, ami a polcon díszeleg és akkor azért - portalanítás mellett- a funkcióit ki szoktam próbálni.
Szét nem esik, de a korábbi váltós szetteknél (bmw moci, defender, sián) azért szarakodik már a szerkezet.
A kis ducati, kawasaki egész jók. Oké ezeknél van 3 fokozat, de akkor is jobbak.Nekem ezek a creator és creator expret cuccok is egyben vannak nem esnek szét. Egyedül a 31120 várat kellett kicsit megerősíteni, mert azt nem tartják egyben a kis pin-ek.
Amit pedig vitrinben tárolok, hogy ne nagyon kelljen elővenni (gyerek kezébe se engedtem) az a VW T1.
Speed Championoknál van néhány verda, amiket nem mindegy hol fogok meg. -
Throme
veterán
Ha olcsóbb lesz a Technic Bronco, akkor jöhet.
[link]Wrangler megvan és nagyon szeretem. Semmi extra és a kocka alakú terepjárókat könnyebben hozza a Lego, így a Bronco is tetszik.
Lehet vannak hibái és lehet a pirosnál lett volna jobb színválasztás is, de nem hiányzott egy újabb zöld, vagy fekete, fehér, narancs cucc.... -
Throme
veterán
"Jó, persze, tudom, a figurák..."
A Lego most nem az építésről szól, meg a kockákról?
Már ott tartunk, hogy mondjuk kiadják újra a Lego 600 rendőrautót egy extrán printelt rendőrrel és egyből 30k huf lesz a 20 darabos szett?Nincs helyem de szimpi ez a vonal is a házzal meg ezzel a mozdonnyal, de akciósan is 27k huf.... hát nem adja azt kell mondjam.
-
Throme
veterán
válasz
Mozaart
üzenetére
Nekem is ez a kép van meg kb, hogy ilyen a filmbeli madárijesztő.
Számomra a dísz váll-lap (vagy hogy hívják) nem adja ki.
A kalapját is hiányolom. Helyette kapunk egy "bájgúnár" sérót.
A ruhája se stimmel igazán. Egyszerű felső, amiből a nyaknál és a kéznél kikandikál a szalma (nyilván nyomtatással szimulálva).A többi figura jó, de ez a madárijesztő, amit a Lego prezentált nem adja.
Ettől függetlenül jó hogy kijöttek egy Óz témával. -
Throme
veterán
szintén 'welkámbekk'
A gameboy jó lett szerintem, ha meglenne a többi játékgép Lego adaptáció , akkor meg is venném.
A Óz nem rossz, de a képbe be lehet aplikálni a figurákat? Mondujk a lábukat hátra hajtva rá lehet tenni, de valami normálisabb dologra gondoltam.
Walle esélyes, csak az ára kérdéses. Brickheadz-ben megvan.
-
Throme
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Szerintem is ez van a háttérben, hogy ki akarják venni a maximumot ebből a történetből. Látják, hogy fut, megy a szekér, hiába emelnek. Vannak a neten hőbörgők, de amig jön a zsé, addig nem foglalkoznak velük. Az meg hogy itthon milyen arányban áll a fizu a legó árakkal és csökken a vásárlás, azt lehet észre sem veszik.
Mielőtt engem is megszólnak, csak annyit írok, hogy igen, no para, van megoldás.
-
Throme
veterán
Most láttam a tévében, hogy idén is lesz Lego Masters.
Én örülök neki! -
-
Throme
veterán
válasz
balint82
üzenetére
Van szerencsére, de ezt a kártyát már rég kijátszottam.
Kapott szetteket, de nem lett nagy legós.
Ráadásul "miatta" fertőződtem meg én a Friends-el.
Amíg nem vettem, mert egy férfiember nem vesz csajos legót
, addig nem is érdekelt, viszont megépítve 2-3 szettet, már azon kapom magam, hogy nagyon szuper cuccok vannak ott. A figurák annyira nem, mint inkább az épületek.#88594Neurotoxin
Bizony bizony!
Most, hogy nekikezdtem a helycsinálásnak (nagy nehézségek árán) talán a többi (kb 2-3) szettet is elő tudom bányászni...
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1
üzenetére
Természetesen nem ismerem a Lego eljárásait, de nem csak a papírban szokott újrahasznosított bekerülni, hanem a műanyag fröccsöntésnél is megvan egy ilyen arány (80-20%, 70-30%..stb).
El tudom képzelni, hogy a Lego is él ezzel a megoldással.Nekem ezzel nincs gondom, ha a papír teljesen újrahasznosított, az se baj, de a csillogás az zavar.
A papírzacsis megoldás belseje ugyanúgy nylon-os

#88567Crus
A zörgős zacsik nagyon idegesítők. Egy előnyük van, ahogy írod is, hogy látni mi van benne.
A papírban is marad már alkatrész, csak azt nem vettem észre olyan könnyen.
De az a csörgős-zörgős vacak anyag (PEHD talán, nem tudom) idegesítő (számomra persze).
Egy sötét oldali szetthez egyszer lágy műanyag, átlátszó zacsikban jöttek az alkatrészek. Az maga a megváltás.
Nálam azonnal kuka a zörgős, könnyen szakadós zacskó.
A régi, felnyithatós Lego dobozokat szerettem még... -
Throme
veterán
Nálam a nagy Technics BMW motornak a váltója kezdett rakoncátlankodni az építés után kb 1 évvel.
Valóban nincs vitrinben és bejut a váltóhoz is a por, amit körtepumpával igyekeztem kifújkálni, de tény, hogy nem lehet teljes mértékben portalanítani, csak szétszedés, mosás során.
Az újabb váltók (pl Technics Kawasaki) viszont egész jók. Alkatrészt is cseréltek, szóval azért van, ahol javítanak a dolgokon. -
Throme
veterán
válasz
balint82
üzenetére
Ez a stuntz motor?
Abból nekünk az egyik lendkerekes mechanizmus kezdett nagyon hamar döglődni. Mivel nem játszik nagyon vele, elengedtem.A stuntz-os sorozatnak amúgy is nagyon kéne bírnia a gyűrődést, mert ugratnak, repülnek, leesnek elég sűrűn.
Erre nem tudom mennyire készültek. Van különbség a vitrin szobor szettek és egy ilyen "ütöm-vágom" kategória közt...
-
Throme
veterán
Mi a frászt csináltál, hogy kitiltottak?
Egyébként mit jelent itt az, hogy technikai?Igazából most kapcsoltam, hogy valszeg az előző Creator 3in1 vár esetében miért nem voltak lovagok...és jogos is, hogy épített lovak vannak az újban.
Persze nekem is jobb a castle/city ló.
Sajnos nincs helyem, mert vlaszeg venném ezt a várat is.
Kezelhetőbb is, mint az oroszlános.Még a katonák esetében Lego figurákkal egészíteném ki (bár könnyen elcsábulok a sötét oldal felé), de lovakból találtam alternatívát jóval olcsóbban, lovagok alá tuti azt tenném. Vicces a Lego árazása.
-
Throme
veterán
Amellett, hogy nekem se tetszik, a City-s repülök kapták az ívet, hogy régen az orrukat építeni lehetett, most meg azok egyben vannak.
Az orrkúp eléggé meghatározó és ha egyben fröccsöntött elem, akkor szebb eredményt kapnak. Ha épített, akkor közelebb áll a Lego szellemiségéhez.Most akkor melyik megoldás a jobb?
-
Throme
veterán
válasz
Zotyipotyi
üzenetére
Lehet a lego pörög és a jövőben is fog, szerszám meg nem kell annyi...
Korábban emag, alza sem foglalkozott legóval, most már olyan akciók is vannak, ami máshol nincs... -
Throme
veterán
Nekem tetszik Suki verdája a Speed Champions sorozatból.
Jól hozzák az autót is meg a karakter kinézetét.Szerencsére a szélvédőn a színes keret nyomtatott.
Valamint az első fényszórók.
Persze így is marad nem kevés ragasztgatni való -
Throme
veterán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Kínai legó tiltott ebben a fórumban
-
Throme
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Sajnos ilyen fényszórókat nem lehet, vagy nem lehet könnyen lemodellezni átlátszó alkatrészekkel, de én is obban szeretem, ha a lámpák (elől - hátul) átlátszó legó alkatrészből van megépítve.
#88098 sb
Szerintem a fényszóró az gyári print, minden más matrica... ja talán és remélem a szélvédő is printelt gyárilag. Mindig is utáltam a szélvédő matricázást.
A lófasz tetején a hab a tavalyi pályaversenyes BMW. Azt hiszem annak kellett ilyen inci-finci matricákkal kiragasztgatni a szélvédőt/ablakot még oldalt is ... vagy az az audi volt...mindegy.Úgy nézem a szélvédő és talán még a dísztárcsa új alkatrészek.
Utóbbiban kevésbé vagyok biztos. -
Throme
veterán
Pedig király ez a verda

A szélvédő újnak tűnik (remélem az a rózsaszín keret nem matrica...). Az ülések is jónak néznek ki (stílust tekintve).
Matricákat jó lesz illeszteni....A filmes vonalat eléggé elengedték.
Ha jól számolom ez lenne a negyedik autó, de csak 2 filmből illetve témából vettek ki verdákat.
Sajnos egy speed champions-ba nem illik a Colombo peugeotja ...
(esetleg valami spéci tuninggal) -
Throme
veterán
válasz
Guiles
üzenetére
"nyereg clipsek"
PaB-ról rendeltem, 1k huf /db annyi, hogy mindkét oldalon van már klipsz.
"kezek" ebből is van egy törésem egy city adventi kalendáriumi figura keze személyében.#87974 Guiles
Nem hiszem hogy a manualt kivezetik, vagy opcionálissá teszik. Pláne, hogy valamilyen használati útmutatót elvileg minden termékhez adni kell. Itt az építési útmutató egy kvázi manual is. Letölthető majd akkor lesz kizárólag, ha az utolsó ember is be lesz drótozva és alapból a hálón lesz.
A környezettudatosságot meg hagyjuk. Ipar, profit, költségek vs környezetvédelem.
Most hátrált meg az eu az autógyártás károsanyag kibocsájtási szabályok szigorításában.
Amikor a csőd és a környezetvédelem közt kell választani, akkor egyértelmű a választás.
A környezetvédelem akkor működni, ha mindenki betartja. Na ilyen nem lesz. -
Throme
veterán
válasz
yahagyma
üzenetére
Azt lehet tudni, hogy a Lego valaha is tervezett 40 évre alkatrészt?
... vagy ugyanolyan piaci szereplő, mint egy tévé, telefon gyártó, cipőkanál gyártó....
Az instant törésekre meg ott van az ügyfélszolgálat. Bosszantó, de van rá megoldás.Miért tiltakoznának?? Emelkedik az eladás, a profit.
Gyerek eltöri, kidobják, vesznek másikat.
Szóval minek legyen tartós? Az többe kerül.
Megvették a BL-t, és van PaB. Lehet venni alkatrészeket, ez is biztosított.
Ez nem egy precíziós orvosi műszer, hanem játék.A manual miatt meg nem értem a parát, azt mindig is fogják adni. Lehet, hogy elgondolkodtak rajta, de nem fogják elvetni. Pláne, hogy az alternatív gyártók is adnak papír manualt és nem fog a Lego lemaradni - ebben - tőlük.
-
Throme
veterán
-
Throme
veterán
válasz
Major Lion
üzenetére
Egyetértek. Ez a régen minden jobb volt érzést nagy mértékben a nosztalgiafaktor táplálja.
A mostani SC F1-es autók köröket vernek erre a 1517 szettre.
Mai gyereket kérdezzünk meg, akik mentesek a nosztalgia torzító hatása alól.
Mondom ezt úgy, hogy én is a 1517 szett idejében voltam gyerek.#87880 Dilikutya
A C=64 játékok jóval öregebbek annál a 20 évnél
-
Throme
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Nekem a körtepumpa, sminkecset duo bevált.
Ami nyitható szett ott kinyitom, amit lehet (most ne a várban lévő kincsesládára gondolj
) és kifújom, lesöpröm az elérhető felületet. Ránézésre tiszta lesz. Nagyon belül persze nem érem el és a körtepumpa se kompresszor.
Így is melós a művelet.
A vitrin a legjobb megoldás. Azt is és abban is kell takarítani, de jelentősen ritkábban.
Sajnos itt is van nem kevés legó szabadon... ez van. -
Throme
veterán
válasz
Xboxone40
üzenetére
Való igaz a Lego a kreativitásról, a lehetőségekről is szól és miért is ne használnánk a szürkeállományt, de ez legyen inkább egy jól tervezett, egyben maradó szett utóélete, mintsem egy épülő hibajavításai... szvsz.
Természetesen a lecsukló fej csak egy fikció és meg kell várni a megjelenést/bemutatókat. Nincs kizárva, hogy erre is figyeltek és nem lesz gond vele.
Amúgy bejönnek ezek a csontik. Az ideas, vagy már icons, tudja a fene, csontváz dínói is tetszettek.
-
Throme
veterán
válasz
szombatitomi
üzenetére
Csak nehogy úgy járjanak a vásárlók, mint a DnD sárkánnyal, hogy lecsuklik a feje.
Meg kell várni a bemutatóvideókat róla -
Throme
veterán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Szerintem a hosszú haj.
Ezek nem csak nők (vagy nő neműek) lehetnek?
Sima katonák a férfiak -
Throme
veterán
válasz
flashpointer
üzenetére
Brickset árakat néztem
21354 alkonyat ház 2001 db 220€
21330 home alone 3955db 300€
42110 defender 2573 db 200€mind licenszes
Ha az alkonyat a kockán 82k huf, akkor nem középárfolyamon, hanem eladási áron számolják az €-t
Az alapár emelkedett nem kicsit.
-
Throme
veterán
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Ha le tudtok mondani a logo-ról a dobozon, a manualon és a stud-on, valamint a bizniszről, akkor egy új világ nyílik meg.
Van ami (és nem kevés dologról beszélhetünk ) már el is ment a Lego mellett kialakításban, tervezésben, megoldásban....Kreatív tervezők is irányt váltanak, vagy több helyen is megjelennek. Itt mi ment régebben? Az ideas-ba beküldött rengeteg pályaműből kiválasztottak egyet (az se tetszett sokszor a többségnek). Bricklinkes kezdeményezés jó, hogy több ilyen szettet kiválasztanak, de azok méregdrágák.
MOC-olók, nepperek nem tudják elhagyni a terepet, de a többiek élhetnek a hobbijuknak továbbra is.....
Bosszankodtam én is az árazáson, aztán szétnéztem mi a helyzet máshol... mostanra a helyhiány az egyetlen probléma...
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Battlefield 6
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Arany 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

. Ha az ágynemű tartóból folyik is ki, mert nincs hova tenni, akkor se elég