Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobafett
tag
válasz #75376384 #21372 üzenetére
Nem tudod most megvenni, mert még meg sem jelent a készlet.
A hivatalos online store szerint oda tartozol, ahol a címed van. Ha van német címed vagy ismerősöd, vehetsz a németben is, de akkor oda küldik majd.
Ha türelmes vagy, ahogyan a kolléga javasolta, .mindenképpen jobban jársz a magyar beszerzéssel. Webshop árak, akciók, Legos facebook csoportok, általában mindig az eredeti ár alatt lehet beszerezni ami kell, akár 30-50%-al is.
[ Szerkesztve ]
-
hulp01
senior tag
válasz #75376384 #21372 üzenetére
Ha nem sürgős, akkor mindenképpen megéri várni. Ha meg van külföldön élő rokon/ismerős, akkor velük kell beszereztetni. Kaufhof, Amazon.de, Toysrus mind jó alternatíva. Ünnepek környékén 20% akció mindig van, a Toysrusban ráadásul minden Legora vonatkozik kivétel nélkül. Persze csak amit árulnak. De Amazonon is vannak durva leárazások. Porsche 60-70 euróval olcsóbb, mint a shopban. Én mindig megvárom az akciót, ahol lehet. Sajnos Creator Expert meg Ideas nem nagyon van a Toysrusban. Sajnálom, hogy nem a hazai költségvetést támogatom a vásárlásommal (de az állami szintre emelt korrupciót elnézve csak kicsit), de b@sszák meg a 27%-os áfájukat. Ha van alternatíva, akkor így jártak.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz #75376384 #21377 üzenetére
Nem tudom mennyi a retail ára, de kb 25%-os árkülönbséggel kell számolni. Nyilván hülyeség lenne nem kivárni azt az 1-2 hónapot ennyi lóvéért. Nekem aki heti szinten vesz készleteket annak természetesen számít, ha csak ezt az egyet tervezed megvenni akkor teljesen mindegy, de én a helyedben megvárnám míg bejön a magyar piacra és akkor meg lehet kapni már sokkal kellemesebb áron.
Jim-X :
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
unclefucka
senior tag
válasz #75376384 #21406 üzenetére
Hali!
A Sembo Block egy LEGO utánzat és, mint ilyen így is kezelendő.
Amennyire látom nem a "legjobbak" közé sorolható abból a szempontból, hogy nem dolgozik saját tervezésű alkatrészekből.
De legalább nem minden "alkotásuk" koppintás.Ha találsz hozzá útmutatót, akkor esélyes, hogy össze tudod rakni eredeti elemekből, de a szóban forgó szett mérete miatt drága lesz és a fejrész nem is valószínű, hogy létezik, legalábbis ilyen színben nem.
Kéne egy külön topikot nyitni a LEGO utánzatonkak...
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #22219 üzenetére
Elvileg a teljes XML tartalmat kéne bemásolni és úgy megy a dolog. Ha nem fogadja el akkor próbáld meg rebrickable-ön feltölteni az XML-t. Csinálsz egy accountot ha még nincs (rebrickable.com), aztán a "my Lego" menüpont alatt válaszd ki a "my custom lists"-et. Itt bökj az "add new list" gombra, majd az "import/delete parts"-ra. Feljön egy ablak, ennek a felső részében tudsz fájlt betölteni, nézd meg hogy itt megeszi-e. Ha betölti az elemeket akkor ebben az ablakban lent az "append parts"-ra bökve tudod a custom list-hez hozzáadni ezeket az alkatrészeket, és utána tudsz a rendszerrel kerestetni bricklink eladókat hozzá.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #22224 üzenetére
A warningokkal elvileg nincs baj mert készletszám alapján mappeli a megfelő alkatrészt hozzá, max érdemes átfutni hogy jókat választ-e.
Azt az 5db errort kell megnézni közelebbről, part no. alapján ki tudod keresni bricklinken hogy milyen alkatrésztről van szó.
Ahogy látom az első három ugyanaz csak más színben, ez 3 bicikli lesz: https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?id=134799#T=S&O={%22iconly%22:0}
Gondolom azért nem találja mert ez igazából egy 3 darabból álló összeállítás csak van külön száma így egyben is. A negyedik is vmi bringa, az ötödiket is meg lehet találni kód alapján bricklinken, valamiért itt disabled-nek írja.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #22228 üzenetére
Bocs, most láttam csak hogy maga a MOC is fent van a rebrickable oldalon. Így sokkal egyszerűbb a helyzet, van saját inventoryja itt: https://rebrickable.com/mocs/MOC-7286/BrickAtive/bike-shop-modular/#parts
Innen egy kattintással hozzá tudod adni egy Bricklinkes wanted list-hez. A számbeli különbség abból is adódhat hogy a rendszer szerint vannak benne olyan elemek amik valójában nem léteznek az adott színben. Esetleg érdemes rákérdezni a készítőnél hogy mik a problémás darabok.[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #22230 üzenetére
A part errort nem értem hiszen az az alkatrész létezik, hozzá tudod adni a rendelésedhez külön bricklinken.
A color errorokat át lehet nézni, pl a 3647-es fogaskerék valójában egy szettben se létezett pirosként hiába árulják így páran bricklinken, az vagy "rust" színű vagy a 11955 variáns mert az létezik pirosban.Egyébként meg úgy tartalmazhat olyan színt ami valójában nem létezik hogy rebrickable-re általában valamilyen 3d Lego szerkesztőből tölti fel az ember az alkatrészlistát, azokban pedig bármilyen nem létező kombinációt is beállíthatsz, az utána a készítő felelőssége hogy leellenőrizze hogy csak létező alkatrészt tartalmazzon a kreációja.
[ Szerkesztve ]
-
thesound
addikt
válasz #75376384 #22234 üzenetére
Az auto kersés nem olyan jó.
A wanted listnél meg lehet adni 6 havi átlagárat és keresésnél ami magasabb áron van azt ki lehet hagyatni. Illetve van new/used opció. Lehet csak EUn belül keresni...stb.
Jó móka, de rengeteg idő. Én most vadásztam össze egy 1500 db-os mocot, de nem kis munka ha jól akarja kihozni az ember.Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
b12gege
csendes tag
válasz #75376384 #22260 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy kézzel egyesével pakolom be a kosárba a darabokat. Előre meghatározom, hogy mondjuk maximum 10 magyar eladótól vásárolok, valószínűleg az elemek 97-98%-a összejön 10 helyről. A ritkább elemeknél pedig próbálok esetleg olyan külföldi eladóval bizniszelni, ahol más dolgok is vannak a listáról olcsóbban.
Időigényes, de így biztos, hogy a legolcsóbb kombinációt kapod!
-
thesound
addikt
válasz #75376384 #22260 üzenetére
Ezek voltak az én szempontjaim (a profik biztos tudnak rajta még húzni, hogy olcsóbb legyen, de nagyon időigényes volt a mire összejött minden):
-csak új alkatrészek (persze az utolsó 10-15-nél már lehetett volna használt is, csak legyen)
-a wanted listnél minden elemhez az elmúlt 6 havi átlagárat adtam be --> első körben az ettől magasabb árakat kizártam kereséskor
-csak EUból rendelek (nem fogok legot vámoltatni)
-fontos volt, hogy ne legyen túl sok kölönböző helyről a rendelés, így "minimalizálva" a szállítási költséget
-elsősorban unique lot-ra rendeztem a listát (itt mérlegeltem, hogy Mo. vagy nem Mo., helyzettől függően)
-ha valakit kinéztem, akkor sajnos mindig el kellett olvasni a feltételeit (soknál van +paypal fee, minimum rendelés, x összeg alatt csomagolási költség...stb. elég változatos a lista, de sok olyan is van ahol nincsenek rejtett költségek)
-össz. rendelési összeg/szállítási költség arány (a végén volt fontos, ahol már csak kevés alkatrész kellett és száll. költség meghaladta volna a rendelés értékét)
-Mo.-n volt ami útbaesett és személyesen mentem el érte (nagyon kicsi arány)
-az eladók értékeléseit megnéztem, próbáltam csak olyantól akinek csak pozitívja van, vagy nagyon sok pozitív és erre kevés negatív jut (eddig mindenki nagyon korrekt volt (holland, francia, német, litván, magyar rendeléseim voltak))
-figyelni kell az összesítésnél, amikor megvannak a kiválasztott rendelések, hogy jobb felül a szám (pl.: (1450/1500 - rendelt/szükséges darabszám) nem a unique lot-ot mutatja (pontosabban nem veszi figyelembe!), hanem a darabszámot (van olyan aki xy alkatrészből csak 50-essével adja el (holott nekem csak 6 kell); ezt majdnem beszívtam egyszer, szerencsére korrekt volt és cancelezte az ordert egy holland srác)
-a kosarakat én ár szerint rendeztem, mert van olyan ahol elég sok minden jó áron van, de egy szimpla alkatrész valamiért 10x annyiba kerül mint máshol, ezeket az alkatrészeket kivettem az adott kosárbólAz biztos, hogy nincs egy ultimate legjobb megodás ami minden rendelésre ugyanúgy érvényes. Nekem ezeknek a kombinációja adta ki a végét, sok-sok próbálgatással, kosarazásal, törléssel, előlről kezdéssel, mire eljutottam, hogy akkor most rendelek.
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
thesound
addikt
-
-
lord.lakli
őstag
válasz #75376384 #22413 üzenetére
Belépés után MY LEGO főmenü alatt található My Set Lists alatt tudsz tetszőleges számú listát felvenni. Egy lista részleteinek szerkesztésekor be tudod állítani, hogy az építési kalkulációba beszámít-e a lista. Amikor kikeresel egy szettet és a listához adod hozzá, ott tudsz majd állítani, hogy melyik szett melyik listába kerüljön. Kézzel is át tudod pakolni egyikből a másikba a szetteket.
My part lists alatt tudsz az elemekhez listákat készíteni és berögzíteni az elemeket külön-külön, amiket vettél.
-
Throme
veterán
válasz #75376384 #23014 üzenetére
Bevétel növelés, fiatalabb korosztály bevonzása lehetett a cél. Ezt a kis sz@rt be kellett tenni, hogy ha másért nem, hát ezért nézzék meg a kicsik is.
Szeretem a SW filmeket, de ezek az izék nem hiányoztak.Következő lépés az lesz, hogy a sziklákon punnyadó tehéntőgyes gusztustalanságokból csinálnak gyerekeknek plüssfigurát alváshoz, tejjel feltölthető verzióban.... ?
-
Djuree
félisten
válasz #75376384 #23263 üzenetére
hát cserélnék egy jópár alkatrészt sötétebb színre, már amiből van éppen az ömlesztettben. de az még odébb lesz. lehet vennem is kell ezt azt hozzá.
Teszla_: fel lehetne matricázni őket.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Freddy76
addikt
válasz #75376384 #23308 üzenetére
Elég régi cucc, szóval elképzelhető. Ne maradj le róla, szerintem a legszebb modular.
Feleségemnek mutattam az Andersent. Nagyon tetszett neki, mondtam, hogy pénteken megyek az Allee-ba, megkapja. Örült neki.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz #75376384 #23432 üzenetére
Az a baj a HP témában inkább épületek vannak, ott sokkal szarabbul néz ki a mircoscale, legalábbis szerintem. Bár szerintem a Helicarrier nem lett jó készlet. Építésben sem volt semmi különleges, nekem a klasszik verziók jobban átjönnek.
Remélem nem lesznek benne microfigurák, mert kitérek a hitemből ha 100-120k-ért HP mikrofigurákat kell majd nézegetnem.
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
csubi82
kezdő
válasz #75376384 #23438 üzenetére
Bizony ,most is van fenn pl. egy SW készlet amit árulnak magyar bricklinkes boltban is mégis 30 ezerrel föléárazva kínálják facen...Nem beszélve arról mikor kéri az ember valamelyik készletet,közbe kiderül,hogy eladták,úgy hogy hsz-ben senki nem kérte,privátban írt valaki az eladónak,aki még arra se volt képes,hogy jelezze,eladta már...Vicc amit sokan ott művelnek...
-
nagyúr
válasz #75376384 #23471 üzenetére
Szívesen. Bocs a minősgért de későn értem haza.
Nekem is bejön, de csak a Fordokat fogom gyűjteni. Mondjuk a zöld Porsche is tetszik, de azt még nem veszem meg.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Djuree
félisten
válasz #75376384 #23483 üzenetére
régebben kidobáltam. de az utóbbi években nem dobtam ki.
bár amit most vettem külföldről dobozsérültként lett hirdetve, de azt nem gondoltam hogy konkrétan celluxxal van 3 nagy darabból összeragasztva. szval ez teljesen tropa...
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest