Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
Időközben megépült a Defender (42110)
Tényleg Creator-os kinézetű Technic szett.Tetszik:
- új felni, fordulási ív jobb lett.
- kiegészítők, tetőcsomagtartó cuccok, létra, tároló, csomagtartó nyitás
- gyújtási sorrend megoldva
- részletes belső kialakítás
- lámpák elől
- új kerékív
- teljes értékű pótkerék
- elemszám
- HOG (játszható)
- utastér visszapillantóKevésbé tetszik
- ajtó belső matricázás
- első rugók (szerintem gyengus)
- kormány kissé laza rögzítés a műszerfalnál.
- a hagyományos dugattyúkat jobban szeretem
- külső visszapillantóból kilógó kék "stift"
- Racingbrick videó kellett a hibalehetőség csökkentéséhezA váltót sehol nem emítettem, mert egyfelől a hideg kirázott tőle, rengeteget teszteltem a mechanizmust, mert azt hittem én raktam össze rosszul, másfelől viszont dob egyet a szetten, mint plusz funkció.
Az Extreme Adventure (42069) szettel számomra mutat néhány hasonlóságot, pl pótkerék/lánckerék nyitású csomagtartó, tetőtér extrák...
Valamely - talán - Range Rover verzió lehet ez a lánckerekes dög.
Kb 200 db eltérés, de az Adventure darabszámát a lánc szemek és a tapadó bütykök is megdobják, de még így is kicsit elmarad.
Árban viszont a licenszelt Defender érezhető különbséget mutat.
Az Adventure a 40 éves Technic jubileumba beleesett, ott az elején az emlék "kocka".
A V8 turbó motor nem rossz, de a Defender motortere jobban kidolgozott.
A Defender jobban játszható, mert a lánckerekes megoldás több ellenállást ad, nehezebb "lökdösni", gurítani.jah.. és kipróbáltam a Defender kereket a Porsche RSR-ben.
Nyílván ballonosabb, így stílusban nem megy hozzá, de méretben lehet jobb lett volna egy ilyesmi kerék a porsche-hoz....[ Szerkesztve ]
-
Lebobgo
újonc
válasz #75376384 #39845 üzenetére
Az egyik a kísértéethát átépítése, a másik valóban a kubai vonalról a bazilika/templom. A kubai vonal nekem nagyon tetszik, végig is viszem.
A harmadik, és igazából azt várom a legjobban Ohsojang féle Lego Art Gallery
Számomra ez A TELITALÁLAT. Letisztult, modern, megfogott !
Pláne ahogy említed Brickative vonalon van pár komoly homlokzat. (az Afol Square számomra kimerítette a "homlokzatpor@nó" kifejezést, az után ez felüdülés lesz)
Amennyire tudom ketten terveznek épületeken a Brickative név alatt.
Lukasz aki kimaxolja a homlokzat kérdést, de Agata is szépeket tervez.
Több nem az én világom az újak közül, de minél nagyobb a választék annál több közül tudunk kedvünkre váláasztani :-) -
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #39903 üzenetére
Talán azért érzed a hasonlóságot a két szett között mert mindkettőt Milan tervezte Szerintem egyébként a váltót egyértelműen túltolta, a kevesebb itt több lett volna. A fordított váltószekvenciát nem említetted a Defenderben, de ez egy tipikusan fura LEGO hozzáállás aminek az okát csak sejtem (szerintük a gyerekeknek így "logikus", alacsony fokozat - lassú motor, magas fokozat - gyors motor), de eddig még egyetlen LEGO tervezőből se sikerült kihúznom ezzel kapcsolatban információt
A Porsche-nál egyébként a kerékméret nagyjából stimmel, elsősorban a kerékívekkel van a gond meg a felfüggesztés magasságával. Ez viszont kell a játékélményhez, amíg a LEGO nem hajlandó olyan gátlókat csinálni amiknek kb 0.5 cm a rugóútja addig ezt kapjuk.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #39908 üzenetére
Van hogy jó ha túlzásba esik a srác, az Adventure ajtónyitás szerintem nagyon király lett. De ott van a 24 órás versenyautó B modellje a terepjáró (utcai, mert nem rücsisek értelem szerűen a kerekei), ami nagyon tetszik és azt építettem meg egyből. Itt a 2 fényszóró kiforgató mechanizmusa lett király. Látszik a videóiban, hogy ő is elégedett velük és tetszik neki.
Gyerkőcöknek lehet érthetőbb ez a váltókialakítás, de ők a gyújtás sorrendet se nézik a fel le járó dugattyúknál (amit a nekem jobban tetsző sárga dugattyúkkal ugye nem csinálnak meg, az egyszerűsítés végett ).
A váltófunkció igazából motorizálásnál lenne érdekes leginkább, ha az is kapcsolható.
Mondjuk ennyi motornak meg nem biztos, hogy van hely.Hát a porschét nem tudták annyira arányosra kihozni (kerék/kerékív méret és tengelytáv), de mégis tetszetős szett. Ferka nagyon instabil és drága lett.
Azt nem értem, hogy a Defender felniét miért nem tudták hamarabb kihozni. Kisebb íven fordul, közelebb van a valósághoz. Olyan suták ezek a Technik verdák elforgatott kerékkel. Nagyon bekúsznak a kasztni alá.[ Szerkesztve ]
-
-
LÁZ
Topikgazda
gyün az írógép ideasra 🧐
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
válasz RapaNui1 #39913 üzenetére
Alakul,teszek ra egy arfigyelot.
Mai emag csomagolas, minden zacsiban, kiveve a legnagyobb, annak eleg volt egy folia:
Bonusznak az egy darab rendelesembol csinaltak 9-et, abbol 1-et sikerult atvinni egy masik molos pickpackpontra. Az elozot 8 csomag atvetelehez 16 oldalt kellett kitoltenem, tok jo, es meg mehetek holnap is egy kort a masik kuthoz
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
törölt tag
mint egy falat kenyér.
a zongora jut róla eszembe. az is csak addig volt érdekes, mig nem látta az ember, hogy működik e vagy sem. amúgy meg a bánat akar egy irogepet látni a polcán kiállítva.
azert valahol tré hogy a lego nem publikál az egyes ideas keszletekrol eladási adatokat es kb abból kell valami torzított tanulságot levonnunk, hogy az egyes social media felületeken, miket osztanak meg a népek.
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
válasz #75376384 #39919 üzenetére
Őszintén megmondva a zongora sincs meg, bár gondolkodtam rajt de az ára eltántorított mert számomra nem annyira érdekes hogy beszerezzem ennyi pénzért, pedig 3 évig zongoráztam is, de az írógép meg végképp nem mozgat meg főleg hogy elfekvőben van is egy retro igazi otthon. Annyi más jó ötlet is van én sem értem hogy miért épp írógép, de lehet hogy másnak meg épp ez tetszik főleg a fiatalabb generációnak aki meg végképp talán még élőben sem látott ilyet és neki újdonságnak hathat hogy az vajon meg mi. Ez olyan lehet mint a nintendo készlet, aki régen szenvedett Sega, commondore 64, Ps1, Nintendo stb videójátékkal az a háta közepére sem kívánja szerintem nem úgy a retro játékok kedvelői vagy azok akik azt sem tudják mi volt az, vagy akik épp nosztalgiából vásárolják.
-
kbalage2
aktív tag
válasz RapaNui1 #39920 üzenetére
Azért nem lennék az Ideas team helyében, ők tipikusan az a társaság akik egyszerűen nem tudnak jót csinálni, akár van sapka akár nincs sapka Ha licenszelt tervet választanak az a baj, ha egy újabb épületet az a baj, ha zongorát/írógépet/miegyebet az a baj... mindegyiknek megvan a célközönsége, nem véletlenül választják ezeket. A zongora pl mechanikailag érdekes de botfülüként nem igazán mozgat, cserébe az írógép instant get lesz.
Nekem pl soha nem volt Nintendo-m, itthon a Commodore 64 volt a csúcs. Ettől függetlenül nagyon tetszik a Nintendo készlet és értem hogy miért akkora nosztaligafaktor a világ más részein, egy Commodore-nál már én se tudnám megállni hogy megvegyem. A Nintendo árcímkéje eddig még sikeresen megakadályozta eztMinden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
törölt tag
válasz kbalage2 #39922 üzenetére
A Nintendo meg a Mario vonal licenszelt és nem az ideas keretein belül jön ki, így az személy szerint a legkevésbé se zavar. Volt anno gameboyom és imádtam rajta a wario land 3. részét, de a Lego vonal nem tetszik (még).
Az ideas pedig maga cseszi el a renoméjàt. Amikor bírálás alá kerül 30-40 készlet és kihoznak belőle egy szaros földgömböt, akkor nem tudom mit várnak. miközben a lista meg tele van kalózos meg váras szereplőkkel is. Vagy akkor miért nem adnak ki többet? Legyen egy retro vonal. És nem nem tudom elfogadni az “ők marketingesek, értenek hozzá” érvet. Vagyis hát lehet, hogy ért a szakmájából, de a Legohoz nem sok köze van az tuti. elég csak megnézni azokat a fatális mellélövéseket, amiket az utóbbi 1-2 évben összehoztak. Azért ennyi hülyeség nem volt rájuk korábban jellemző.
[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #39924 üzenetére
Szerintem az Ideas csapatnak messze elég információja van arról hogy mi kelendő és mi nem, pont ezért nem véletlenül választják ezeket a szetteket. Értem én hogy AFOL-ként nem ezekre lőnél és a fórumokon is mindenki a nosztalgiafaktoron zizeg, de a jelek szerint a LEGO nosztalgia önmagában nem ad(na) el elég szettet. Nekifutottak már többször a kalózos vonalnak is, volt váras szett is újrakiadva egy az egyben, persze van egy maroknyi rendkívül hangos rajongója mindegyik klasszik témának, de nem ők fogják learatni a Tesco polcokat világszerte.
Egyébként meg nem nagyon értem hogy mi olyan tragikus az utóbbi 1-2 évben. Ott volt a Barracuda Bay meg a kovácsműhely. Vagy az se eléggé nosztalgikus, nem eléggé autentikus? A valóban újító és érdekes Ideas feltöltések már így is elvesznek a licenszelt és a retro LEGO "ötletek" között, amik nagyrészt egy fix téma rajongóinak a hátán akarják gyorsan és fájdalommentesen megugorni a 10k-s limitet. Én kifejezetten örülök az írógépnek, erről kéne hogy szóljon az Ideas elsősorban, olyan szettek amik semelyik standard LEGO vonalba nem férnének bele és tágítják a LEGO univerzumot.
És egyébként ezért nem fog nyerni a 25. Creator Expert-szerű autó vagy a 45. új modular épület, lehet hogy szépek és érdekesek de elsősorban nem olyan szettet keresnek ami feltünés nélkül belepasszolhatna valamelyik létező termékvonalba.
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
válasz kbalage2 #39925 üzenetére
Azért nézik azt is, hogy hány nap alatt szedte össze a 10k voksot egy ötlet. Mert ha olyan rekordgyorsasággal, hogy egy hét alatt összejött és több ezer hozzászólásban beszélnek róla a fórumban, akkor ez is egy jó érv a termék mellett.
Ha valóban így van, ahogy írod, nem lenne egy istentől elrugaszkodott dolog ennek tényét leírni a cuusoo/ideas szabályokba, hogy a sok hülye fanatikus ne is szavazzon fölöslegesen arra, ami úgyse lesz kiadva a fenti okok miatt. Már ha valóban ez nyom a latban a bizottság negyedéves döntésekor.
QNX is cool!
-
woros
őstag
Nem, nem elég a barracuda sem a kovácsműhely. Kik ellen szálljon hadba a kalózhajó? Van szemben álló fél? Nincs. A kovács ugyanez, csak pepitában. Kellenek a frakciók, a szettek.
23 éves voltam, amikor kijött 2009-ben a második pirates, nem érdekelt, mert akkor más érdekelt nem a lego, azt sem tudtam, hogy van megint. Castle ugyanez. Most 35 vagyok, a gyerek miatt újra érdekel a lego, jöhet a nosztalgia, ide az új pirates, castle szetteket, de rögtön és lehetőleg olyan legyen mint a 80-90-es években vagy még jobb. Így van ezzel most mindenki, aki ezeket várja, mert bekerült egy olyan korba, amikor megint kell. És lassan egyébként be is zárul ez a kör, mert mindenki felnő már, akik a régi kalóz/castle cuccokal játszottak, így nem lesz már rá igény később. -
Freddy76
addikt
Ha a Lego kiad minden szettet, amit valaki akar, akkor a világ kőolajtermését elhasználnák a műanyaggyártásra. Mert én pl. a Classic Space szetteket kérem vissza, mások újra kérik a Winter Village készleteket, megint mások a régi modularokra vágynak, és indokolják meg, hogy miért kellene újra kiadni...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
woros
őstag
válasz Freddy76 #39928 üzenetére
Az űrrakétát újra kiadták, a taj-mahalt szintén, de pl. az imperial flagship már nem megy nekik. Monkie kid is gondolom pörög ezerrel, hogy megérje nemhogy kiadni, de még folytatni is.
Vidiyo meg dots is tömegeket mozdít meg, többet, mint a castle/pirates egybevéve, azért van a tesco kiárusításán sokszor a sok dots. Hülye a lego ez a véleményem. -
kbalage2
aktív tag
Szerinted a sok fanatikus mennyit olvasgatná a szabályokat? Szerintem elég megnézni a trendeket és eléggé látszik a dolog. Egyébként volt szerencsém beszélgetni az Ideas csapat tagjaival, megkérdeztem tőlük hogy mennyire van esélye az autós - Creator Expertes, ad absurdum Technikes vonalnak. Szépen korporéten becsomagolva jött a válasz amire számítottam, de kb az volt a lényege amit leírtam - ami pont úgy néz ki mintha egy Creator Expert vagy egy Technic szett akarna lenni, vagy bármelyik más vonal, az mostanában potenciálisan kevesebb eséllyel indul mint az az ötlet ami valóban újat tud mutatni. Persze ki nem zárnak semmit, látszik hogy egy-egy fanservice így is becsúszik (Central Perk, Barracuda bay, kovácsműhely).
@woros - a népszerű vélekedéssel ellentétben én nem hiszem azt hogy a LEGO-nál debilek dolgoznak akik a saját zsebük ellenségei. Ha azt mutatná a céges kivánság-o-méter hogy márpedig klasszik szettek újrakiadásaival kell elárasztani a piacot mert azt venné mindenki akkor már rég itt lennének. Nem véletlen az egy-egy beszúrt szett a felhozatalban, hidd el hogy ha viszik mint a cukrot akkor 1-2 év és jönni fog a folytatás.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
törölt tag
Szerintem Pötyi nagyon jól leírta, hogy akkor foglalják szabályba. Modulart se adnak ki, mert megvan a saját modular vonaluk, de nem is hőbörög a közösség a modular ideas szettek után annyira, mint mondjuk a kalózos és váras témáknál.
Igen láttam egyébként a pár évvel ezelőtti “felmelegített” vonalakat, de azok köszönőviszonyban sincsenek hangulatban és kidolgozottságban a régebbi készletekhez. És itt most tekintsünk el a legutóbbi videódban szereplő építési élménytől. Ha megnézed a legutóbbi kalózos vonal esetén például a szokásos kalózhajón túl mik voltak? Majd ránézel egy 92-93 körüli vonalra. Lehet elemszámra csak a fele, de méretben...
Szerintem a nosztalgiafaktort elég csak abban keresni, hogy visszahozzák a már ismert frakciókat a 90-es évekből (nem olyan elcseszett módon ahogy átalakították a piros és kék katonákat) , majd rittyentenek nekik pár barracuda bay meg creator vár szintű készletet és az emberek vennék őket.
A redditet pedig nem nevezném hangos kisebbségnek a 600k plusz tagjával.
#39930 kbalage2: nem hiszem hogy bárki is a saját zsebük ellenségének gondolná őket, de azt se kellene nyakló nélkül bevenni, hogy tökéletesen tudják mit csinálnak. Mert az utóbbi években egyre többször jött/jön szembe hogy nem tudják.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Ha már Ideas: nekem a Barracuda Bay összességében csalódás volt. Leginkább azért, mert nem tudtam értelmezni. Ha egyben van, akkor irracionális az egész, úgy nem lehet hajót "törni" (de még szétszedni sem), ahogy ott van. Ha pedig szétszedem, akkor van egy semmire nem jó, csonka szigetkezdemény, és egy meglehetősen fantáziátlan hajó. Ezután építettem a Lombházat, a különbséget mind ötletességben, mind építési élményben, mind a kész szett látványát tekintve zongorázni lehet(ne, ha megvettem volna az Ideas zongorát - bocs, nem tudtam kihagyni...).
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #39931 üzenetére
Nem állítottam hogy tökéletesen tudják mit csinálnak, de azért valljuk be hogy a "mindenki hülye csak én vagyok a helikopter" jellegű hozzáállás elég sűrűn felbukkan ha a LEGO-ról van szó. Tekintve hogy nem ad ki a cég eladási statisztikákat (miért is tenné, más se nagyon tesz ilyet), innentől kezdve sokminden csak spekuláció.
A nosztalgiával meg az a legnagyobb baj hogy mindenki mást keres benne, képtelenség olyat csinálni ami mindenkinek az igényeit kielégítené. Pl a váras témánál maradva ha kiadnának egy régi szettet 1-1ben, akkor azon menne a sírás hogy hol az innováció, csak a pénzre hajtanak, meg tönkre akarják tenni a szegény BL eladókat akikre most rárohadnak a régi szettek (lásd pl Saturn V reboot). Ha változtatnak rajta akkor az a baj hogy hogyan mertek hozzányúlni, tuti fix hogy csak elrontani lehet. Ha felhasználják a témát és a szereplőket de újraértelmezik a dolgot akkor az már fúj nem is nosztalgia, megint csak elrontani lehet.
Ez olyan egyébként mint az 1:10-es Technic autók léte. Szerintem nincs sok értelme mint Technic szett, viszont abszolút értem hogy miért csinálják és ki a célcsoport. Vagy a magas felfüggesztés a Ferrarin amitől úgy néz ki mint egy Dakar kiadás, vagy miért nem ad ki újra erős vezérlőt/motorokat a LEGO holott a BuWizz mutatja hogy van rá igény, stb. A saját szemszögemből jogos lehet a hőbörgés, viszont a cég oldaláról aki terméket akar optimálisan előállítani és eladni már nem biztos.
És igazából csak ennyi a bajom azokkal a hozzászólásokkal amikor LEGO tervezőket nyílvánítanak a "szakértők" dilettánsnak vagy úgy általában hülyézik le a céget - attól mert neked nem tetszik még nem biztos hogy rád van szabva az adott termék, és ettől még a cég szemszögéből lehet sikeres. Persze ez nem jelenti azt hogy minden termék sikeres és ők se tudnak mellényúlni, de azt se hogy márpedig ők csakazértis direkt nekifutásból mennek homlokegyenest az ellenkező irányba mint ami a nép óhaja-sóhaja.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Pötyi
őstag
válasz kbalage2 #39933 üzenetére
De azt te se tagadhatod, hogy van olyan kifinomult marketing- és eladási stratégia, ami garantálja, hogy ne rohadjon rá a Lego cégre a raktárban az eladatlan készlet: pld. ha összejön előre 100.000 regisztráció a világ minden tájáról egy készletre, akkor már bátran belekezdhetnének a gyártási folyamatba, mert valószínűleg rentábilisan, haszonnal fogják zárni. Aki regelt, az garantáltan megkapja, a cégnek meg nem marad a nyakán, garantált a haszon és nem foglalja a raktárban az alapterületet.
QNX is cool!
-
HUN_Sector
őstag
Azért a Nexo knights, a Hidden side vagy éppen a Trollok mocskosul sok számjegyű buktát hozhattak a legonak.
A star wars kezd repetitív lenni.
A city beálllt a rendőrség-tűzoltóság dualitásába, melyet néha tör meg egy-egy szubtéma. S nagyon kezd junioralizálódni (van ilyen szó?)A technic inkább modelleket kínál. Tehát pl egy régi supply ship szintű közepes készlet manapság nem sokat tud. Nekem ez hiányzik.
A régi retro vonalakat valóban fel kellene melegíteni, biztosan látják ők is, de nem lépnek.
A design egyértelműen hanyatlik sok témában, az ár nő, ezzel nem tudnak bevonzani milliókat. Ha a mostani afol réteg kifarol, szerintem baj lesz
-
Freddy76
addikt
válasz wolfcsibe84 #39936 üzenetére
Nem is rossz...
-
törölt tag
válasz kbalage2 #39933 üzenetére
Ezen el lehetne lamentálni órákat, viszont kettőnk közül te sarkítod ki és egyszerűsíted le a másik érveit olyan lozungokkal mint “A mindenki hülye csak én vagyok helikopter”.
Nem a tervező van lehülyézve, hanem a marketinges. Gondolom nem az irodájában a Lego kockákat egymásra rakó Gipsz Jakab designernek jut eszébe a fekete hátteres összerakási vagy egy trollos vonal, ami aztán szintén mekkorát ment. Szerintem pont, hogy előbbiek végeznek évről-évre jobb munkát és képesek néha a szarbol is vaskarikát gyártani. Gondolom az se az ő ötletük volt, hogy a city készletek menjenek le a totál dédó szintjére.Vasarloi szempontból úgy gondolnám, ha valami nem megy jól annak két oka lehet: egyik a rossz témaválasztás, a másik pedig a jó témaválasztás, de rossz köntösben. Értem én, hogy látják a számokat, de ha kiadnak valami gagyit, hogy nesztek kalóz, majd az nem fogy, mert bár a téma érdekes lehet, de a kivitelezés rossz, akkor nem biztos hogy az érdeklődés hiányára kellene egyből asszociálni. Hiszen ezzel lényegében azt mondják, hogy amit nyújtanak az tökéletes és a vásárló az érdektelen, amiért nem veszi.
Hogy példát is hozzak. A barracuda bay, creator hajó. Első esetén az alapötlet köszönőviszonyban se volt a kiadottal, majd kiadtak egy hajót. A creator pedig, mivel annyira kreatívan sikerült megoldani, megint egy hajó lett. És ott áll az egyszeri vásárló, aki kalózosat játszana a gyerekével, annak minden frakciojàval erre kap két kalózhajót, hiszen lényegében ebből áll az adott téma. A Lego ebből mit lát? Nem fogy. Hogy miért? “MeRt A kAlÓzOs TéMa NeM ÉrDeKlI A nÉpEt”. És még véletlenül se azért, mert valami gagyit adtak ki.
Mindegyik témát vissza lehetne hozni és adni neki egy esélyt szépen kidolgozott keszletekkel (új irányvonal) és régi frakciókkal (retro faktor) aztán megnézni hogyan fogy. Semmivel se lenne nagyobb mellé lövés, mint a fentebbi hsz-ben is említett példák.
[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #39938 üzenetére
Nem feltétlenül rád céloztam az egyszerüsítéssel, de hadd ne kelljen visszagörgetnem összeszámolni hogy hányszor hülye konkrétan a marketinges és hányszor úgy általában a LEGO a hozzászólásokban
Én úgy látom hogy a LEGO-nál hullámokban jönnek az irányvonalak ami valamennyire várható is egy ekkora méretű cégnél, nem fognak évente új stratégiát csinálni. Pár éve jött az ötlet hogy tolják a licenszelt cuccokat ezerrel mert amin van ismerős márkanév az jobban fogy. Van ahol bejött, van ahol nem. A jelenlegi sláger a 18+ vonal, mindenre ráütjük a plecsnit mert a felnőtt (és nem az AFOL, az amúgy is vesz mindent) az új tuti célcsoport. Lehet hogy a nosztalgiajárat lesz a következő nagy ötlet és ennek az első lépéseit látjuk, nem tudom.
Igazából azzal a részével nem értek egyet hogy minden témát vissza lehetne hozni. Rengeteg témája volt a LEGO-nak az évek során és még a legszerencsétlenebbnek is vannak elvakult rajongói (igen még a Jack Stone-nak is). De ha csak a tuti sikereseket szedjük elő akkor is fel lehetne sorolni egy tucattal. Melyik legyen a kiválasztott? Mennyi szettel? Milyen új szettek/témák kárára? És miért nem a monorail az első?! Gondolom emlékszel micsoda vihar volt év elején abból a szavazásból ahol egyetlen szerencsétlen szett erejéig fognak valamit rebootolni. Mekkora világháború lenne a fanatikusok között ha egy egész téma újraindítása lenne a tét? Lehet hogy simán azért nem nyúlnak a régi szettekhez mert több lenne a végén az ellendrukker mint az aki tényleg örül az adott nosztalgikus készleteknek.
Még annyit a nosztalgiához hogy abban is simán lehet csalódni. Régen nekem ez a vár volt a nagybetűs legos katonásdi, ma is kellemes emlékeket ébreszt de ettől függetlenül ha ott van mellette az új Creator szett akkor 10-ből 10-szer azt választanám inkább.
-
Pötyi
őstag
válasz kbalage2 #39940 üzenetére
Most ezzel a hozzászólással jó megoldást te se mondtál, ésszerű, előre mutató javaslatot te se tettél. Csak a Lego céget próbálod védeni, hogy _lehet_, az se lenne jó megoldás, amit a többiek hoznak fel példának, hogy melyik régi készletet, témát lenne jó újra kiadni. Lehet. De csak lehetőség. Amit eddig a Lego cég csinált, arról viszont már biztosan beigazolódott, hogy nem feltétlenül a legjobb.
Ismétlem, amit a 39934-esben leírtam.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
timar88
tag
Na szivárványosok örülhettek, igazatok volt. A több ezer éves kereszt és a templom sem fér bele a lego szipi-szupi szűrőjébe. Úgyhogy 100 óra meló kuka.[ Szerkesztve ]
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
-
Throme
veterán
válasz Freddy76 #39932 üzenetére
Érdekes amit írsz. Nekem nincs meg a szett, csak videókat láttam róla és elég részletesnek tűnt a hajó kidolgozása.
Azért én fizikát nem keresnék egy ilyen Lego szettben.
(vedd úgy, hogy régen tenger borított mindent és egy nagy viharban egy irgalmatlan hullám oldalról nekib@kkerálta a hajót egy sziklának, az kettétört, elsüllyed, majd idővel a vízszint annyira megsüllyed, hogy felszínre került a cucc )
Inkább fantázia és játék, mint egy törés szimuláció.Esetleg a hajót építsd egybe és a szigetből MOC-olj valami egyszerűbb, de egyben lévő kis szigetet....
#39942timar88
Pedig szép lett.
Szerintem is a jelkép ("embléma" ) eltávolításával még működhet....
Vannak eszmék, amik mögé beáll a Lego és vannak ódivatú, jelenleg nem trendi témák, amik tiltólistán vannak.
Szelektív a sokszínűség[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
Miért is próbálnám védeni a céget? Onnan indult a sztori hogy az Ideas készletek mostanában milyen sz@rok, bezzeg mennyi jó kalózos-váras projekt van ott és különbenis adja ki a LEGO az összes klasszikust újra mert régenmindenjobbvolt. Szerintem azért nem teszik mert egyrészt nem lenne rá akkora valós kereslet mint amilyen hangosak a különböző nosztalgia-táborok, másrészt pedig nem tudnának úgy-olyat-azokból a témákból kiadni hogy az megfeleljen minden elképzelésnek, tehát a befektetett energiáért cserébe jönne a szokásos hangos fikahullám. Tudom, nincs is igazi nosztalgiaszett mert meg se próbálják. 2022-ben jönni fog egy tutira, nézzük meg akkor mi lesz a reakció és mennyire lesz sikeres.
Még egyszer, nem azon iparkodok hogy kifogásokat keressek a LEGO-nak mert baromira nem szorulnak rá, tesznek rá magasból hogy miről csevegünk itt és köszönik szépen jól elvannak a tavalyi nemgyenge profitnövekedéssel is. Ésszerű okokat próbálok keresni arra hogy mit miért csinálhatnak, mert nem vagyok hajlandó abból kiindulni hogy hülyék és nem értenek ahhoz amiből élnek.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
timar88
tag
Rákérdeztem, hogy csak a kereszt vagy a templom is, de kiemelték, hogy se szimbólum sem épület, szóval sok reményt nem fűzök hozzá. Ki tudom venni, át tudom alakítani, de mindenképpen több órás munka, plusz a renderképek darabja 2 óra a gépnek. Mondjuk azt már nem én csinálom, de 10 kép 20 óra. Más.
Gyerekként megőrültem volna a barracuda-nak, gyerekek mióta összerakták nem játszanak vele. Mondjuk ok nem tipikus legosok szerintem, szinte csak építeni szeretnek, a szettek is csak addig érdekesek. Vettem srácnak vár alkatrészeket, naponts szedi szét az előző várat, amit összerakott, és csinál újat.
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
timar88
tag
Nekem egyébként a barracuda-val egy bajom van, bármelyik építésnél sok alkatrésze marad a másikra, amit bajos úgy tárolni, hogy ne vesszen el, illetve legalább fél óra a szigetbe beleilleszteni a hajót, vagy onnan kivenni és egyberakni, ha a rendes útmutatót követed. Egyszerűbben is meg lehetett volna csinálni. Amúgy szép szett.
-
törölt tag
válasz kbalage2 #39946 üzenetére
Szerintem nagyon félreértetted a “minden témát”. Három, négy téma jön elő rendszeresen. Classic space, vár, kalóz. illetve néha egy adventurers kiáltás is hallatszik. Ezek rendszeresen megjelennek az ideasban és úgy a közbeszédben is.
A creator vár szerintem is nagyon jó lett és ebből indultam ki én is. Hasonló kidolgozottsággal adnának esélyt 1-1 témának úgy, hogy a régi kasztokat pakolják bele. Persze lenne benne normális ló meg mittomén milyen állatok.
Nekem személy szerint a problémám a hozzáállásukkal, hogy tudják van rá igény, ezért ahelyett hogy megpróbálnak valami értelmeset alkotni, néha szórnak 1-1 morzsát a népnek. Ami kb a minimumot fedi le vagy azt se mert egy színvonaltalan gagyi lesz. Közben pedig jön a legos farmer a trollok meg az adidas cipő és az olyan jó ötletek, mint a hidden side szintén elkefélt köntösbe csomagolva. -
timar88
tag
Egyébként most elkezdtem dolgozni a vár elemeiből egy kisértetkastélyszerűségen, ahol a hullámvasút elemeiből lehet körbemenni, olyan vidámparkosan, de a vasúton nincs emelkedő. Hátha emlékeztek még a vidámparkba volt hasonló, talán kísértetkastély volt a neve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- Mebby 2in1 Baba és csecsemőmérleg
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest