Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
shalafi66
veterán
válasz eclipse006 #14097 üzenetére
Az itthoni pl. egészpontosan Videoton volt.
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
shalafi66
veterán
válasz eclipse006 #14102 üzenetére
Hát így szólt a megállapodás. Kaptak cserébe egy-két technológiai megoldást. A VT meg gyárthatott évi 1 000 000 darab hangszórót.
[ Szerkesztve ]
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
Ebit
addikt
válasz eclipse006 #14104 üzenetére
Szerinted, mitől lettek volna jobbak a VT hangszorok, ha Akai embléma alatt forgalmazták őket?
-
törölt tag
válasz eclipse006 #14102 üzenetére
Ami nagyon tetszett, hogy Tesla név alatt hoztak ki Philipseket a csehszlovákok.
[link] (3. hozzászólástól)
A CD204-est Tesla MC900, a 350-est MC901 típusszámon, brutál.
Bár utóbbit a Sonographe SD-1 névvel is kiadták (de lehet a 204-est is kiadta még pár gyártó), nem kizárt, hogy ennél azért tuningoltak is valamit az eredetihez képest.[ Szerkesztve ]
-
Rolesz92
tag
Hali, kis segítség kéne, még nincs meg a hangfal, szal erősítő kérdést egyelőre jegelem viszont találtam egy jbl e100-ast 16-18nm-es szobába ez nagyon rossz lesz? (Valamelyik fórumon mintha ezt olvastam volna) Ha az nagy a jbl e60 is nagy?
Még valami az e60 és e100 között csak teljesítményben vagy hangban is van különbség? Mert nekem a minőség számítana főként...Hangerőben a Genius HT 5.1-em is megfelel aminek tudtommal 15W-os hangszórói vannak...
Továbbá kicsit off: Esi Maya 44-es kártyáról vélemény? (Hd555 meg később a hi-fi lenne rajta)
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S
-
eclipse006
őstag
válasz #56474624 #14107 üzenetére
Ezzel a Tesla cd játszóval már én is találkoztam, érdekes szerzet,pontosabban tökéletes mása a Philipsnek.
A Sonographe SD-1 nekem kicsit ilyen studiós cuccnak tűnik, valószínűleg az előlapja miatt, eléggé bejövős.Erről a témáról eszembe jutott egy gyerekkori élményem. A szüleim vettek egy "Orion" music centert, aminek a márka emblémája ragasztott volt, már akkor is kíváncsi voltam, így hát leszedtem a márkát, és láss csodát alatta volt az eredeti, Bush- márkajel...
De a poén az egészben az volt, hogy a távirányítóján mindvégig ott volt az hogy Bush, de addig nem értettem, hogy mi a fenét jelent.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
törölt tag
válasz Rolesz92 #14109 üzenetére
Ha a saroktól legalább 1m- nél messzebb tudod elhelyezni akkor lehet OK-a hangja.
Ha van az erősítődben parametrikus eq, akkor minden esélyed megvan hogy legyőzd a szobát.
házi mozira tökéletes, lousnes-es egy pöppet. a tetejét könnyen el lehet kergetni
A kártya ár/minőség szempontjából jó. Gondolom optikán lenne csatlakoztatva az erősítő? csak a zaj szempontjából lenne lényeges
[ Szerkesztve ]
-
csonti07
tag
ez tényleg igaz?
tehát 138 dollárért kap az ember egy újat? az olyan 25k forint
kamu vagy vmi becsapás?
ez most objektív kérdés -
AMDFan
addikt
válasz csonti07 #14112 üzenetére
Szerintem nem olyan jó vétel ez.
Szállítással együtt 179$, ami ~36e forint.
Ha nincs szerencséd még a vámot is megfizettetik.Egyébként: http://www.corg.hu/?page=65
[ Szerkesztve ]
-
shalafi66
veterán
A hangszóróknak nagy jobbításokra nem volt szükségük, a hangsugárzóknál viszont jobban eltalálták az AKAI-s vonulatot. Talán másvalaki tervezte azokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ebit
addikt
válasz #56474624 #14118 üzenetére
Rosszul gondolod, nyugaton is igy árulták.
/Gyakorlatilag azon az áron, és minőségben, ők nem tudták volna gyártani 100 font alatt/
A licensz vásárlások, már azért elég megszokott dolgok.Sok régebbi készüléket szétszerelve is látható, hogy részegységek megegyeznek, és ott voltak az áruházak márkanevei alatt értékesitett termékek is, ahol nehéz az eredeti gyártott-készitőt beazonositani.
-
cszn
őstag
válasz eclipse006 #14021 üzenetére
Na túl vagyok a homokozáson. Jól elvoltam vele, barátnőm meg is jegyezte, hogy tán nem éltem ki magam annak idején.
Még nem volt sok időm hallgatózni, de egyértelműen jobb lett a hangzás. Sokkal tisztábbak a mélyek, pontosabbak és az egész hangzás egységesebbnek hat. Szóval megérte vele vesződni az biztos. Egyébként a két hangfalba majdnem 6 liternyi homok ment bele (tömegét nem mértem).[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
válasz eclipse006 #14121 üzenetére
Persze, ezért írtam hogy elvoltam vele, mert nem vettem hanem ástam a homokot (mert van jó lelőhelyünk). Aztán sütöttem meg szitáltam. Elég pepecselős munka volt.
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
-
Noddy
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy Tesla HC43-as lemezlejátszót és szeretnék hozzá venni egy tartalék hangszedőt. Sajnos egyáltalán nem vagyok képben a lemezlejátszókkal, ezért nem tudom, hogy hol lehet ilyet beszerezni vagy egyáltalán milyen szabványok vannak vagy ilyesmi, ha be tudnátok linkelni néhány oldalt ahol szájbarágósan be vannak mutatva a lemezlejátszó típusok, szabványok, hangszedők... esetleg üzleteket. Ha nem éppen ez a legmegfelelőbb topik akkor irányítsatok át...
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
cszn
őstag
válasz eclipse006 #14123 üzenetére
Megint megvan egy lépcsőfok. Lehet gondolkodni a következőn.
-
shalafi66
veterán
-
daninet
veterán
Üdv!
RCA kábelen gondolkodom. Melyik legyen? [link] [link] [link]
Nem ismerem a madzag márkákat, olyan egyformának tűnnek.. belkin az egyetlen ismerős de az is a routerek miatt
Csak hirtelen megörültem, mivel hasonszőrű madzagok 10ezer felett mennek, itt 2-3e forint. DJ szerkóhoz kell, egymás mellett lesznek a cuccok, tehát minél rövidebb annál jobb, csak beleakadok...Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
eclipse006
őstag
válasz daninet #14130 üzenetére
Nekem a Monster szimpi, de amúgy nem gondoltál arra hogy esetleg csináltass? Nekem pl. az erősítő és cd-játszó egy neutrik aljzatokkal szerelt mikrofonkábellal van összekötve. Olyan rövidet csináltathatsz, amilyet szeretnél.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
törölt tag
válasz eclipse006 #14131 üzenetére
Az a baja a neutrik-nak hogy 10-12 kábel csere(20 év) után elkopik a csatlakozó, intenzív használat mellett.
(#14130) daninet: a készre szerelt kábelek nagyon gyorsan eltörnek/megszakadnak mert gyenge minőségű a madzag
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz eclipse006 #14131 üzenetére
csinálok én magamnak ha kell, van pöpec pákám, meg nem az első lenne, csak megrendelni csatlakozókat, megrendelni kábelt, postával több lenne még belföldön is mire ideér, és ez csak gyárilag szerelt, THX minősítés stb. (biztosan vannak követelményei nem is kicsi)
ráadásul ez a Kecskemét egy olyan kis szerencsétlen hely, van qrvadrága audio bolt, meg sarki elektro turkáló, szal a két véglet normális cuccokat helyben nem nagyon találni@Duracellm...: hátazért ezeknél a drótoknál már nem hiszem, hogy ócska kínai műanyag drót van benne, ráadásul a belkin is szövettel bevont.. de mondom nem értek hozzá rátok hallgatok.. csak mondom az én álláspontom is mire gondolok
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz #16939776 #14134 üzenetére
jolvan gondoltam a thx-en akadsz fenn
1-2 hónapon belül lesz aktuális csak már rögeszmém. Nem kételkedem a képességeidben de csak összeszerelek már egy drótot. A cél az lenne, hogy postával mindennel egy drót kijöjjön 2500 forint körül és akárhogy számolom ebben a kínaiak a legjobbak.. Persze ha te posta nélkül tudsz nagykeráron beszerezni ilyeneket meghajlok előttedja meg mondjátok már meg hogy ez pl miért csak 415 és ez miért 6000+ mit hoz ez a csatlakozó egy hifi hangzásnál? (azon kívül hogy fém burkolat)
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz eclipse006 #14136 üzenetére
értem.. körbenézek helyben mik a lehetőségek
-
törölt tag
válasz daninet #14135 üzenetére
A kínaiakat árban nem előzöm meg . Nagykerár+posta alá nem mennék
Az 500 huf-os csatlakozó fix installos, a 6k-s a brodcast(rugós a külső hüvely)
Egy pár éve dolgozok a "szórakoztató iparban". De neutrik csatlakozó miatt még nem volt olyan, hogy ne szólalt volna meg a mikrofon
Van nagyon jó hifi kábel, de azt max 20x összetekered és már bolyhosodik is sz árnyékolása.
Meg van van olyan amit 4 évig lehet használni napi szinten
Hogy értsd otthonra Nakamichi-nek (hazudott) csatlakozóakat vettem, meg RG-58-as koaxal van összekötve minden, ez összesen 30 cm-t jelent. (mielőtt valaki jönne... alacsony forrásimpedanciájú a meghajtása)
Ez a kábel szerintem jól szól, de nem bírná ki a egy évet sem a munkahelyemen.
a THX el semmi bajom, ha tudod hogy Lucas-ék találták ki a mozi élmény "biztosítására", elmondom hogy a moziban a 4"-os JBL driver 2"-os torokkal Max 16K-ig szól el, ami ugye messze van a thx követelményeitől
-
daninet
veterán
válasz #16939776 #14139 üzenetére
Hóm dj vagyok/leszek.. nem járok fellépésre, nem cipelem a cuccom (max 3-4 havonta mondjuk egy házibuli pár órára) de alapvetően összedugom és szépen letakarva mikor nem használom ott fog állni a cucc, szóval nem kell itt semmi komolyra gondolni, nem lesz nyíró- és hajlító igénybevételnek kitéve a kábel meg egyéb finomságok Csak saját magam szórakoztatására nyomkodom a gombokat, az otthoni hangrendszeremen, nem lesznek daninet szupermixek sem a neten
Ezzel a Klotz cuccal már találkoztam, mondta már más is, valóban nem vészes az ára elgondolkodom rajta.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz daninet #14140 üzenetére
Értem, akkor úgy tekints a Neutrik RCA-ra mint örökségre, amit a gyermeked is használhat, ha majd feléri a PLAY gombot. Mert csak egyszer kell megvenni
a klotz-ot én is csak ajánlani tudom (pro Audio)
ha meg elkeveredsz valahova és elkezd recsegni a phono kábele, akkor abban a pillanatban le megy protect-ba a végfokpark
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Sziasztok,
Kellene egy erős cucc a céghez.
Szempontok:
- Normál napi használat mellett szépen szóljon
- PC-re kötve lesz használva
- Néha összejövünk 10-20-an, ilyenkor legyen kraft, azaz szóljon mint állat!
- Max 2.0, vagy 2.1 kell
- 150e Ft a felső határNézegettem diszkós aktív hangfalakat is, de nem tudom, hogy ezek halkan mit tudnak. Szóval miben kellene gondolkodnom? Erősítő 2 dobozzal, vagy komolyabb, "ipari" cucc, esetleg stúdió monitorok? Ha összejövünk, akkor kb. 100m2-t kell kellően behangosítani és hát a mostani elég véznán szól, simán elnyomja az alapzaj és hát így nem túl jó a bulaj. Ráadásul csutkára ki van hajtva, ami miatt nem valami jó a hangja. Ami a bulikban nagyon tetszik, az a pontos, száraz, erőteljes mély, a szépen ciripelő magas és a veszedelmes hangerő. Ha viszont halkan hallgatom, akkor is jól kellene szólnia.
Szóval? Valakinek ötlete?[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
SzGee
aktív tag
hali
van olyan hi-fi, ami lejátszik ogg-ot?
nekem szinte csak ilyen zeném van, de a media player-eken kívül nem találtam olyat, ami kezelné, egyetlen elvárás, hogy legyen rajta usbköszi előre is, ha valakinek van ötlete
ja és mikro és mini hi-fi is szóba jöhet
[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
Oibacsi
őstag
válasz TigerCat #14143 üzenetére
Szia!
100nm nem lesz egyszerű. Én 95decibel feletti érzékenységű használt PA hangsugárzók között nézelődnék használtan V*terán, így egy 2*100W erősítő véleményem szerint bőven elég lenne hozzá. Arra figyelj, hogy ha egy mód van rá, három utas legyen mert se a sub-piezo, sem a sub-tölcséres driver párosítás nem jó. előbb iből a közép, utóbbiból a csilingelő 15khz feletti tartomány szokott hiányozni... -
cszn
őstag
válasz eclipse006 #14129 üzenetére
Nem is gondoltam komolyan. Most lett átrendezve a szoba is a jobb hangzásért, úgyhogy pár hónapig most nyugi lesz.
-
daninet
veterán
szerintem ne hifit keress, hanem egy dvd lejátszót (ebből már középkategórában is találsz) aztán toslinkkel vagy rca-val kapcsolhatsz erősítőhöz
hirtelen felindulásból a pioneer 393-at találtam, nem mai darab de biztosan megbízható
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest