Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5201) concret_hp válasza DeFranco (#5200) üzenetére


concret_hp
addikt

pár (5-6? :D) éve valami 8K körül volt úgy emlékszem :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5202) DeFranco válasza concret_hp (#5201) üzenetére


DeFranco
nagyúr

azóta volt egy kis infláció meg némi árfolyammozgás. nekünk két éve 13k volt a mikró és a sejhajunkat a földhöz vertük, hogy kaptunk annyiért viszonylag gyorsan (persze hausmeister akkor is volt olcsóbban, de biccsplíz)

(#5203) concret_hp válasza DeFranco (#5202) üzenetére


concret_hp
addikt

ja hát nem ez fog a földhöz vágni, csak régebben elég stabilan 7-10K volt úgy emékszem.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5204) csemberlen válasza concret_hp (#5199) üzenetére


csemberlen
őstag

kombi gép után kell vasalni. nemigen ajánlott, ez az öszvér megoldás

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#5205) harry válasza DeFranco (#5198) üzenetére


harry
veterán

Mondom ezt én is mindenkinek, de furcsállják, hogy két embernek minek kéne, holott nagyon is jó lehet, nyilván nem naponta menne, de tányér van bőven, meg kell pakolni, aztán szépen elmos egy nagy adagot. Ráadásul, meg is szárítja, ami szintén jó, mert nem kell kerülgetni a száradó edényeket, és több hely lenne pakolni is (csepegtető tálca nem kell / kisebb, stb). Meg persze ott vannak a nagy edények is, ha esetleg sütünk vagy vendégség van, akkor gond nélkül meg lehet pakolni.
Más kérdés, hogy sajnos úgy néz ki, mégsem tudunk venni, mert bár én el tudnám helyezni, de ahhoz a sütőt odébb kéne tenni, ami a tulajnak nem tetszene... nem kell benne logikát keresni. Nos igen, az albérlet hátrányai.
Ha már itt vagyunk: nem tettünk le a lakásvásárlás elképzelésről sem, de úgy döntöttünk, egyelőre alapvetően jó itt, és addig átgondoljuk, mit is akarunk.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#5206) ALI_G


ALI_G
veterán

Sziasztok!

Porszívóból porzsák nélküli és a vízesek között hatásfokban mekkora különbségről beszélhetünk? Mennyire hype ez a vizes porszívó? Megér-e ekkora felárat?
A fórumban rákeresve kb. ez az egy amit kvázi ajánlott is valaki: [link]

(#5207) harry válasza ALI_G (#5206) üzenetére


harry
veterán

Erősen kétlem, hogy egy rendes, HEPA szűrős gépnél olyan sokkal jobb legyen, hogy megérje azzal szívni, hogy vizet kell töltögetni, azt kiönteni, kimosni a gépet, szárítani, stb. Családban van, az nekem nem jött be, lehet mai / más típusok jobbak, de engem egyáltalán nem vonzanak.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#5208) tildy válasza harry (#5207) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem jobbak, vadiuj vax takaritogepunk van, es bar nagyon szepen takarit, de egy undorito melo kitakaritani a tartalyat. Nemhinnem, hogy a tobbi, nem takaritogep, de vizes porszivo jobb, en ezutan dontottem el, hogy vizes porszivot nem.

Maradok a csendes ultrasilenceremnel ( porzsakos, Hepa-s) .

Szaritogepre: kombi gepi van, de nem nagyon szoktam vasalni , mert olyan ruhaink vannak, amit tobbnyire nem kell. Viszont nem szarit csutkaszarazra, csak ha keves ruha van benne, szoval ki kell meg teregetni utana, igaz hamarabb megszarad igy mar.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#5209) Drughi


Drughi
addikt

Üdv,

Van valakinek esetleg Philips senseo hd 7810 típusú kávéfőzője?

Tescoba most 17eft és jár mellé 5 csomag kávé és. És mindezt én most 30%-kal olcsóbban tudnám megvenni, tehát tényleg baráti áron,
Megéri?
Illetve ebbe csak kávépárnát lehet tenni, vagy sima őrölt kávét is?

(#5210) adalbert1 válasza DeFranco (#5198) üzenetére


adalbert1
veterán

Azért 2013-ban szerintem erős túlzás ráfogni a mosogatógépre, hogy sznobizmus -15-20 éve még inkább az lett volna, de ma már nem egy elérhetetlen árú valami, ráadásul mi is spórolunk a használatával (ha összevetjük a folyóvizes mosogatást a gép vízfelhasználásával, akkor szerintem elég szép különbségek jönnének ki).

(#5209) Drughi: ilyen kiegészítővel tudsz hozzá normál kávét használni. Igaz a típust meg kell nézni, ha jól tudom nem minddel kompatibilisek ezek a kiegészítők.

(#5211) Dani82 válasza adalbert1 (#5210) üzenetére


Dani82
senior tag

de jó ez a kis univerzális cucc, ami helyettesíti a párnát, ezért nem vettem eddig ilyen kv főzőt, mert franc vásárolgat patront havonta. De így ez elég jó deal.

Drughi: kérdezd meg, ha veszünk két gépet kapunk e 40%-ot? :D :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5212) Dani82 válasza adalbert1 (#5210) üzenetére


Dani82
senior tag

Dupla

[ Szerkesztve ]

(#5213) concret_hp válasza adalbert1 (#5210) üzenetére


concret_hp
addikt

jah mosogató gép sztem egyáltalán nem luxus már. gyakorlatilag csak az ára tehetné azzá, de az már rég nem olyan durva, és csomó időt + energiát is spórol az ember.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5214) runner 125


runner 125
nagyúr

Hi,

Korábban írtam már a csapágyas porszívómotoromról. Kaptam egy tippet, h mielőtt újat veszek, vigyem el csapágyaztatni, mert szinte tuti, h megtudják csinálni. Így tettem, másnapra kész volt, 4k-ért megcsinálták.
Hazahoztam, összeraktam az egészet, (természetesen minden szűrőt, szivacsot teljesen kimostam, átpucoltam az egész porszívót) úgyhogy ki is próbáltam. Bekapcsoltam, tök jól szívott... 2 percig. Aztán elment a szívóerő.
Szétkaptam újra, gondoltam én csesztem el valamit, mondjuk rosszul raktam bele valamelyik gumi tömítést, vagy nem húztam meg valami csavart. De, rá kellett jönnöm, h rendben volt minden.
Kivettem újra a motort is (ami pont ilyen) azon is mindent rendben találtam. Tengely semmit nem kotyogott, könnyedén forgott.
Ugye ezen alul van a "turbina". Látszólag a fő anya is meg van húzva, szóval nem forog el a lapát (két lapátos amúgy).
Teljesen tanácstalan vagyok, h hova lett az erő.
Szerintetek?

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#5215) ALI_G válasza tildy (#5208) üzenetére


ALI_G
veterán

Milyened van?

(#5216) peti_s válasza runner 125 (#5214) üzenetére


peti_s
addikt

Pedig erősen valószínű h nem 2 percen belül jelentkezik egy teljesen más, újabb hiba. :U Örülök h sikerült a csapágyazás, a 4k sokkal barátibb ár, mint a 20k egy új motorért. Ám, az is lehet h van benne vmi "Philips future" a szétszedés ellen, másfelől a szívóerő sok felé nem szökhet. A motornál közvetlenül szív?

(#5217) tildy válasza ALI_G (#5215) üzenetére


tildy
nagyúr

Takaritogep: Vax W90-RU-P Rapide Ultra 2
Es az imadott ( porzsakos) halk porszivom: Electrolux ultrasilencer

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#5218) ALI_G válasza tildy (#5217) üzenetére


ALI_G
veterán

Na jó de ez egy vagyon egy porszívóért :D
Van egy dobby névre hallgató robotporszívóm ami a munka nagyját elvégzi, szóval én egy olyat keresek ami azért relatíve olcsó, hiszen pár hetente kapcsolnám be :)
Erre a célra valami racionális választás?
Amúgy ennél a hepa szűrő a drága? (nyilván az is feláras, hogy ilyen halk)

(#5219) tildy válasza ALI_G (#5218) üzenetére


tildy
nagyúr

Mivel az elso egy takaritogep.
A porszivo 17 ezer forint volt , kihoztam ide UK-be is.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#5220) runner 125 válasza peti_s (#5216) üzenetére


runner 125
nagyúr

Hát ez az. Alapvetően tök egyszerű szerkezet (ez) a porszívó. A turbina úgymond teljesen független a motortól, szóval a motor problémát - ami esetlegesen a csapágyazásból eredhet - kizárhatjuk.

Az ugrott még be, h esetleg rosszul rakták össze a szervizben a turbinát. A probléma, h sajnos én sem emlékszem a pontos sorrendekre. Noh de akkor 2 percig sem szívott volna tökéletesen.

Ez egy ilyen takarítógép. Ahogy a fotón is látszik, a felső zöld része leemelhető az oldalsó fülek kipattintása után. Alul van a porzsák, a felső részben meg függőlegesen a motor. (Ebben a helyzetben van benne, és alul van a turbinája, annak a közepén szív.)

Elindítottam alsó rész nélkül is, a tenyerem elég jól odakapta, de kb. most közvetlenül azon a nyíláson szív úgy, mint előtte a porszívó végcsövén.

Tényleg passzolom.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#5221) ALI_G válasza tildy (#5219) üzenetére


ALI_G
veterán

Hol kaptal ilyet 17ert? En 45-50ert talaltam.

(#5222) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Porszívót szeretnék venni.

A fontossági sorrend:
- minimális kifújt por (erős porallergiám van)
- normális minőség, élettartam
- ár (max. 30, de örülnék, ha 20 alatt kijönnék)
- ne legyen túl szívás a takarítása, ha kell benne cserélni bármit, akkor az se legyen túl drága

Normális vízszűrős porszívó van ilyen áron? Ez mennyire komoly?

Az is nagy segítség lenne, ha leírnátok az általános tapasztalatokat a papíros, szövetzsákos, porszák nélküli típusokról, illetvem, hogy mely árkategóriában melyik miben jobb.

Köszi! :R

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#5223) tildy válasza ALI_G (#5221) üzenetére


tildy
nagyúr

29-38-ert lehet kapni mar boltban ultrasilencert , 17-ert dolgozoi akcioban vettuk. Anyukam vette maganak( majd nekem adta), leven ott dolgozott, ok szereltek ossze. Dolgozoi karacsonyi akcioban adtak neki ezelett 6-7 eve.

Bici elobb irtam , en inkabb vennek egy normal cyclon porszivot, mint vizeset , senkinek nem kivanom, hogy a trutyis vizet ontogesse, meg mosogassa a tartalyt. De egy jo hepa-szuros porzsakossal sincs semmi gond.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#5224) Flashcash válasza tildy (#5223) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Nem is tudtam, hogy van hazai gyártású porszívó. :)
Ha legközelebb kell vennem, akkor ilyet fogok venni.

(#5225) tildy válasza Flashcash (#5224) üzenetére


tildy
nagyúr

Ha jol tudom, az osszes europai Electrolux porszivo odahaza keszul.Jaszberenyben. Az AEG es Zanussi is.

Gyartanak az ausztraloknak is, meg ide UK-be is.
Nagy elonye, hogy hosszutavu alkatreszellatas van. Kb 15 eve keszitenek mar ott porszivokat.

Hutok kozul is eleg sok szinten a berenyi gyarbol kerul ki.

En csak annyit tudok mondani az ultrasilencerrol, hogy valoban, meg kisgyerek mellett, vagy ha az ember parja epp jatszika gepen, ugy is hasznalhato. Abszolut halk, Hepa szuro kb 3 ezer forint bele, de moshato. Nekunk most, 6 ev utan lett olyan, hogy oke, akkor csere.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#5226) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Vettünk ma anyámmal egy mikrót, Gorenje GMO 20 DGB. Hazahoztuk, s billeg, az egyik lába rövidebb, mint a többi, pedig egy öntvény az egész talpa. Wtf? Most megnéztem a régit, s rájöttem az is villeg, ráadásul pont ugyanabban az irányban, de azért nem ennyire? Lehet ez valamiért direkt van? Vagy vigyem vissza a francba?

I am having fun staying poor.

(#5227) Dani82


Dani82
senior tag

kicsit kezdek paranoiás lenni az LG mosógépemmel kapcsolatban. Múlt héten írtam, hogy a sima standard Cotton program 3 órás majdnem.
Gondoltam ma megcsinálom cotton quick programmal, a könyvben az van, hogy átlagosan szennyezett ruhákhoz jó ez.
Beraktam 60 fok, cotton quick, most tartunk 1 óránál.
Mik a fázisai a mosásnak? Az első szakaszban kicsit mintha átmozgatná a ruhákat, megy pár kört aztán elkezdi kiszedni a mosóport meg hallom a vizet, aztán bejön a víz meleg az ajtó, nyilván ez lehet a mosási fázis. Ezután kimegy a víz és elkezd majdnem centrizni. Ilyen lightosan forgatja a ruhákat, semmi magas fordulat. Sztán megint jön a víz, de itt már hideg az ajtó, gondolom most lehet az öblités fázis.
Most tartok itt kb. most fog centrizni gondolom. De ez már 1 órája tart, jóezígy? :F

Közben volt egy centri fázis, de megint bejött víz. Többször öblít vagy wtf? :F

[ Szerkesztve ]

(#5228) napocska2 válasza Dani82 (#5227) üzenetére


napocska2
senior tag

Szerintem nincs azzal mosógéppel semmi baj, nálam a normál műszálas program 96 perc, a pamutosok két órán felül vannak. Igaz nem LG, hanem Samsung. A használati végén vagy valahol nem írják le konkrétan, hogy melyik programnak mennyi az ideje? Ahhoz lehetne viszonyítani.

Szerk: Többször öblítenek, nem csak egyszer.

[ Szerkesztve ]

(#5229) Dluinet válasza Dani82 (#5227) üzenetére


Dluinet
nagyúr

a pamut programok a leghosszabbak, szerintem 1,5 óra alatt nem lesz vége, mert a pamut centri minimum 15 perc

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#5230) Integra válasza Dani82 (#5227) üzenetére


Integra
titán

nálam a normál pamut mosás 2 óra ha tele a mosógép. ha kevesebb a ruha, súly mérés után a mosási időt, arányosan csökkenti. ha előmosást is csinálok extra vízzel, akkor 2 óra 40 perc is lehet.
a rövid mosást sose használom, nem mos tisztára, főleg ha megtöltöd a mosógépet rendesen.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5231) Dani82 válasza napocska2 (#5228) üzenetére


Dani82
senior tag

Másfél óra lett a gyors pamut program.

Köszi srácok, megnyugodtam akkor, hogy ennyi ideig tart, már kezdett beteges méreteket ölteni a dolog, ott gubaszottam majdnem végig a mosógép előtt, hogy most vajon mi az istent csinál :)
De akkor ezek szerint valszeg nem hibás a program, nem végez el kétszer fölöslegesen semmit. :C

(#5232) napocska2 válasza Dani82 (#5231) üzenetére


napocska2
senior tag

Ááá, nem kell azt a mosógépet őrizni, tudja az a dolgát felügyelet nélkül is. :DDD Azért örülök, hogy a több, egybehangzó vélemény meggyőzött.

(#5233) #10726912 válasza Drizzt (#5226) üzenetére


#10726912
törölt tag

Spontán kérdés: nem lehet állítani esetleg? :U

(#5234) DeFranco válasza Drizzt (#5226) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Szerintem ha mindketto ugyanott billeg, akkor a konyhapulton kell keresni a hibat. ;)

(#5235) zazahoho


zazahoho
őstag

Kb 10 napja elromlott aeg mosógép (2010-es) javítása megtörtént, 27 ezer volt a panelcsere :O .Életemben nem költöttem ennyit elektronikai cucc javítására, de azért örülök, mert aeg mintabolt 36900-at mondott ha tőlük rendelem meg az alkatrészt. Ezt mondjuk nem is igen értem, a szerelő kétszer jött ki és a panellel együtt volt 27. Azt mondta zsír új 1/2 év csere garanciával. Azt mondta ha aeg gépet javít 100-ból 2-3 az aminél a panel romlik el, döntően régi gépeket javít szivárgás, ajtónyitó kapcsoló csere miatt.

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#5236) zazahoho válasza Drizzt (#5226) üzenetére


zazahoho
őstag

Vegyél rá kerek öntapadós filc korong, kb 300ft, az esetleges rezonanciát is eltünteti. Mellesleg időt pénzt takarítasz meg magadnak.

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#5237) Drizzt válasza DeFranco (#5234) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Közben tesztelgettem különböző helyeken, s az a megállapítás, hogy egyrészt picit ferde az asztal, de a másik asztalon, illetve a földön a másik nem billeg, s ez is csak kb. egy milimétert. A lábon meg kis műanyag biszbaszokkal van megoldva, nem teljesen egyértelmű, hogy állítható-e, illetve hogy. Fotó 1. Fotó 2.

I am having fun staying poor.

(#5238) peti_s válasza Drizzt (#5237) üzenetére


peti_s
addikt

Ez nem állítható, de bármit tehetsz alá, hajtogatott papírtól kezdve ami eszedbe jut. Másfelől ez nem öntvény, hanem préselt lemez.

(#5239) Dani82


Dani82
senior tag

Robotporszívókkal nincs vkinek tapasztalata? Van egy macsekom, és hát kb. naponta lehetne porszívózni.
Arra gondoltam hogy vennék egy ilyen kis szerkezetet, ami 2-3 naponta amig melózok megcsinálja a nagy részét és hétvégente meg normál porszívóval átmennék a sarkokon, meg kényesebb részeken.
45m2 lakás 2 szoba. ezt megcsinálja egy ilyen kis szerkezet?

(#5240) Drizzt válasza peti_s (#5238) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Veszek majd ilyen antirezonáns tappancsot, ami volt alant, úgyis kipróbálnám a számítógép házán is.

I am having fun staying poor.

(#5241) mefistofeles válasza Dani82 (#5239) üzenetére

Robotporszívóm nincs de szerintem macsek mellett tök mindegy mit csinálsz.......

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#5242) concret_hp


concret_hp
addikt

ezt a porszívót ismeri valaki?

porzsák nélkülit akarok, hogy ne kelljen vezsődni vele, és mosógépet valszeg náluk vezsek, nincs kedvem máshova menni külön azért, ez a kiszemelt mosógép amúgy.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5243) harry válasza concret_hp (#5242) üzenetére


harry
veterán

Indesitet nem szoktak ajánlani, a porszívó márkáját láttam már, de alapvetően elég ismeretlen... Miért ezeket vennéd?

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#5244) Integra válasza concret_hp (#5242) üzenetére


Integra
titán

nagyon gyenge dyson koppintás a porszívó, de ettől még működhet.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5245) concret_hp válasza harry (#5243) üzenetére


concret_hp
addikt

mosógépből A++ért elég jó árnak tűnik, bár olyan nagyon durván nem néztem szét, porszívóból viszont nincs nagy választék náluk :(

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5246) bandus válasza concret_hp (#5245) üzenetére


bandus
veterán

auchanban érdemes körülnézni, néha prémium cuccok vannak több tízezres árkülönbséggel a szaküzleti árakhoz képest :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#5247) concret_hp válasza concret_hp (#5245) üzenetére


concret_hp
addikt

esetleg ez 85Kért? vagy mosógépből mi a tuti? 100Kn azért szeretnék belül maradni.

ósön újság: [link]
Candy az vmi jobb márka? sose hallottam még.

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5248) bandus válasza concret_hp (#5247) üzenetére


bandus
veterán

én inkább bosch-siemens vonalon nézelődnék, pl: [link]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#5249) mefistofeles válasza concret_hp (#5242) üzenetére

Lehet, hogy most marhaságot mondok (nem értek hozzá) de egy műszakiboltos eladó haverom azt mondta, hogy egyáltalán nem szabad porzsák nélküli porszívót venni, mert légyfingot sem érnek!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#5250) sysrq válasza mefistofeles (#5249) üzenetére


sysrq
őstag

A haverodnak teljesen igaza volt, bár mi évek óta használok egy porzsák nélkülit, teljes megelégedéssel.
De mi nem is akarunk eladni semmit.
Ő (te) sem indokolta meg miért, én sem fogom.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.