Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
zazahoho
őstag
Hali!
AEG lavamat ls 72840 mosgép, egyik pillanatról a másikra nem működik. A hiba: nem világit a kijelző panel. Esti mosásnál minden rendben volt reggel már nem működik. Leszedtem a tetejét, de nem találtam benne semmilyen biztosítékot. Tovább nem nagyon szerelgetném, mert nem igen értek hozzá. Tudtok korrekt szerelőt normális áron?Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
zazahoho
őstag
válasz csemberlen #5144 üzenetére
Igen megnéztem más készülék működik a konnektorban. Az a furcsa, hogy amit találtam neten hibákat ilyen nem volt senkinek . Hibakódok tömkelege stb., de a kijelző teljes sötétsége az nem szerepelt sehol. Amit megnéztem az miflex x26 nevű zavarszűrő. Ebbe megy be a 220 voltos vezeték, de semmi égésnyom a kábelek rendeben vannak. Szóval lövésem sincs. A gép kb 3 éves , gari persze már nincs rá.
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
zazahoho
őstag
Kismegszakítónál a lakásban levőt érted? Mert az nincs, kipróbáltam két konnektorból is, hajszárító ill lámpa működik azokban a konnektorokban, ha a mosógépben levőre akkor lövésem sincs hol van benne.
Bekapcsolás úgy működik amikor a program tárcsán kiválasztod az adott programot, 1-2 sec alatt kigyullad a kijelző és utána külön start gombot megnyomva indul a gép. Minden állásában megnéztem a program gombot ,de sehol nem kel életre.Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
zazahoho
őstag
Amikor elromlott régi mosógép rengeteg fórumot körbe jártam, aeg lavamatról döntően jókat írtak megbízhatóság terén. Nem hivatalos aeg boltban vettük, mert ott igaz 5 évet is adnak gariban ,de árban 40 ezer ft volt a különbség. Szóval most kicsit csalódott vagyok. Majd megírom ide is a konkrét hibát ha kiderül.
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
zazahoho
őstag
válasz csemberlen #5151 üzenetére
Közben sikerült szerelőt találni, sajnos beigazolódott a panelhiba , Szerencsés esetben 1-2 nap, ha nincs raktáron alkatrész akkor 1 hét. Szerelő+ munkadíj+ alkatrész kb 27 ezer ft.Hozza az új panelt nálam marad a régi. Rákérdeztem aeg hivatalos alkatrészboltjánál ott pedig 36900 ft a gyári panel. ,és azt mondták az nyers panel ,valamit még kell vele mahinálni.
[ Szerkesztve ]
-
zazahoho
őstag
Ez a mosógép 2010-es gyártású, anno nagyon sokat utána jártam melyik gyártó, melyik típusa megbízható. Több helyről (10-15 szerelő és boltos) + fórumok meggyőztek , hogy az aeg jó lesz nekem. Ennél jobb már csak a miele lett volna. De az kapásból kétszer többe kerül mint az amúgy is drága aeg, bár ódákat zengenek róla. Szóval megpróbáltam körültekintő lenni ill. spórolni, sajnos nem jött be. Mint már írtam sérült csomagolású termékként vettük egy év garanciával, de ez csak a festék megkarcolódása volt egy tenyérnyi helyen, hivatalos boltban 5 év garanciát ad az aeg. Bolti ára akkor ha jól emlékszem 148 ezer volt, mi pedig 90-ért vettük + elvitték a régit és azért is adtak 10 ezret . Hozzáteszem, hogy meg sem fordult a fejemben 150 ezret adni egy mosógépért, akkori keret max 100 volt. Hozzá kell tenni, hogy szétszedés után zongorázni lehet a különbséget indesithez képest. Szerelő azt mondta, hogy nagyon ritka a panel csere aeg gépnél, kb 100 javításból 1-2., sajnos én vagyok az egyik. Mosógép elektronikával foglalkozó szervizes, lehet jól jön még valakinek. Beszéltem vele a régi panelt majd elviszem hozzá, ha olyan típus amit meg tud csinálni akkor 5 ezret kér érte. Közvélemény kutatás jó ötlet, de talán külön topicban, esetleg táblázat formájában jól áttekinthetően. Szerintem mindenki áldozna rá pár percet.
[ Szerkesztve ]
-
zazahoho
őstag
Főoldalra ki lehetne tenni és megkérni mindenkit, hogy a háztartásában levő készülékekről írjon véleményt . Lassan csak kialakulna egy komoly adatbázis. A panel probléma szerintem ott kezdődik, hogy 1 db panel van amire mindent integrálnak, legalábbis én így látom. Magyarul nincs külön választva a táp a proci a vezérlő tárcsa. Lehet a panel 20 évig jó lenne, de a tárcsa 3 év után megadja magát. Gondolom ez nem véletlen
-
zazahoho
őstag
Kb 10 napja elromlott aeg mosógép (2010-es) javítása megtörtént, 27 ezer volt a panelcsere .Életemben nem költöttem ennyit elektronikai cucc javítására, de azért örülök, mert aeg mintabolt 36900-at mondott ha tőlük rendelem meg az alkatrészt. Ezt mondjuk nem is igen értem, a szerelő kétszer jött ki és a panellel együtt volt 27. Azt mondta zsír új 1/2 év csere garanciával. Azt mondta ha aeg gépet javít 100-ból 2-3 az aminél a panel romlik el, döntően régi gépeket javít szivárgás, ajtónyitó kapcsoló csere miatt.
-
zazahoho
őstag
Vegyél rá kerek öntapadós filc korong, kb 300ft, az esetleges rezonanciát is eltünteti. Mellesleg időt pénzt takarítasz meg magadnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Óvodások homokozója
- Milyen légkondit a lakásba?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Ukrajnai háború
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest