Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33074) peppe79 válasza pjen (#33071) üzenetére


peppe79
senior tag

Én erre a megjegyzésedre reagáltam:

"Nézegettem a Bosch leírásokat:melegvízre köthető,viszont ott van a 40 fokos üveg mosási progi.Most vagy a Bosch nak jelent mást a meleg víz mint nekem,vagy víz szerelők előnyben. :)"

Ebből azt a következtetést vontam le, hogy amiatt aggódsz, hogy a belépő víz hőmérséklete esetleg túl magas lesz az adott programhoz. De az esetek többségében nem kell ettől tartani. Erre hoztam fel példának egy kombi kazánt, vagy egy napkollektort, ami hiába fűt esetleg magasabb hőfokra, ha az a vízvezeték szakaszban a hideg vízzel keveredve alacsonyabb hőmérsékletű lesz.

Amúgy érdekes dolog ez az üveg mosogatás is. Ahogy írtam, mi csak a normál és az intenzív programot használjuk. Kristály poharaink nincsenek, így azzal kapcsolatosan nem tudok nyilatkozni, hogy árt-e a magasabb hőfokon történő mosogatás, vagy sem.
Nálunk eddig csak egy Duralex pohárkészlet mattult be, de az nagyon csúnyán. Azon kívül viszont semelyik másik vizes poharunknak, 'jénai' tálunknak nem ártott még a magasabb hőfokon történő mosogatás.
A 30-35 fokon biztosan sokkal kímélőbb, csak így az esetleges zsíros szennyeződés nem oldódik fel. Többek közt emiatt sem használjuk.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.