Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12625) Dave™


Dave™
nagyúr

Nemrég költöztünk saját lakásba albérletből, így kellett egy komplett géppark, erről szeretnék tapasztalatokat/visszajelzéseket adni hátha segít másnak:

Hűtő: Bosch KGV39VL31S

Pro: halk, nagy, jól kombinálható, LED világítás, palacktartó, 5 év garancia (akcióban, jelenleg is tart), akciós ára 144 volt amit szerintem nagyon megért, minőségi minden szempontból, INOX ajtók, A++, remekül hűt, rejtett fogganytú, letisztult dizájn

Kontra: ujjlenyomatok meglátszódnak rajta elég könnyen, viszonylag mély, 67 centi mindennel együtt ha jól rémlik

Először Indesitet akartam venni a kompakt méretek miatt, de élőben nagyon gagyi volt, majd Electroluxot, de az sem győzött meg, végül a Bosch lett a befutó (de a Siemensre is ugyanezek igazak lehetnek, egy konzorcium, ugyanaz a dizájn és kialakítás).

Mosógép: Electrolux EWT41266TW

Pro: A+++, time manager, 1200-as centrifuga, kompakt, remek áron volt MM akcióban (90)

Kontra: eddig semmit nem tudok ide sorolni

Mikro: Gorenje BM300X

Pro: a legnagyobb pro, hogy kb. fele áron van, mint a többi belépő beépíthető mikro, ennek ellenére tud grillezni, 800/1000W, nagyon könnyen és egyszerűen kezelhető, alul van az ajtónyitó gomb (nem úgy, mint egyes Whirlpool modelleknél), INOX, nagyon minőségi érzetet nyújt, semmivel sem gyengébb/rosszabb a 2-3x ennyibe kerülő elux vagy wh modelleknél

Kontra: viszonylag kicsi belső tér (20L) és forgótálca, de ha ez elég akkor remek választás. Még egy kontra: az előlap picit jobban is rálóghatna lefele a polc aljára, lehet hogy ez állítható, de még nem volt energiám megnézni.

Páraelszívó: Gorenje DF6315X

Pro: kompakt, olcsó (19), ennek ellenére dupla zsírszűrős, minőségi benyomást kelt, halk a többihez képest (cserébe a kisebb teljesítményért), E14-es foglalat így könnyen cserélhető LED-es világításra a halogén helyett, INOX, könnyen kezelhető, elöl vannak a kapcsolók

Kontra: kis teljesítmény a nagyobbakhoz képest, max. fokozaton hajlamos rezonálni, még nem tudom mi és hol, sejtésem van, szerintem könnyen orvosolható házilag is, de jellemzően úgyis 1-2 fokozaton lesz használva a halkabb működés miatt. A beépítése kicsit nehézkes/körülményes, nincs hozzá sín, muszáj polcra csavarozni, vagy külön megvenni a sínt hozzá, ez azért igazán járhatott volna hozzá.

A sütő és a félindukciós főzőlapról (elux mindkettő) majd később, azokról még nincs tapasztalat. Még egy dolog a végére: szinte mindent az MM-ben vettem (a főzőlapot nem), alapból is a legolcsóbb ajánlatok között volt, de a hűtő kupnakcióval 10%-kal, a mosogép pedig közel 20%-kal volt olcsóbb akcióban, mindezt úgy, hogy a legtöbb dolgot ingyen szállították ki, tehát maximálisan elégedett vagyok velük.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.