Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13551) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Sajnos itt kint UK-ban egyik marka sem megy ugy, mint a Delonghi. Bosch, Siemens nem nagyon van, Jura is ritka, Saeco nincsen. Delonghi -ra meg hazhoz jovos szerviz is van. Otthon meg pont a forditottja, tudom.

Don't Tread On Me

(#13552) Goose-T válasza Goose-T (#13545) üzenetére


Goose-T
veterán

Visszavittem az edigibe a Sencor SVC 8-at, szerencsére korrektek voltak, ráfizetéssel kicseréltem egy Philips FC9170-re, amit Bazsee71 ajánlott korábban. Mivel nem volt ott helyben készleten, ezért jövő héten szállítják ki, majd akkor írok róla.

[ Szerkesztve ]

Eladó XBOX: https://tinyurl.com/mvjdennu *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#13553) Csabroncka válasza MPowerPH (#13551) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Bazsee71-hez hasonlóan a Saeco-t csak dicsérni tudom. Megbízható, strapabíró gépek...

"in medias res"

(#13554) Bazsee71 válasza Goose-T (#13552) üzenetére


Bazsee71
őstag

Kíváncsi leszek a véleményedre hang és szívóerő tekintetében, mindenképp írd meg! ;)

(#13555) Goose-T válasza Bazsee71 (#13554) üzenetére


Goose-T
veterán

Még most kell venni új porszívót, mert hamarosan elfogynak a készletek a régiekből. Egyre gyakrabban látom ezeket a 600-700W-os játékporszívókat, és nem akarok olyat használni. Bár a már korábban forgalomba hozott termékeket addig gyártják, ameddig akarják, így egy ideig még biztos lesz utánpótlás igazi porszívókból.

A Sencor SVC 8-ra visszatérve: van egy elég nagy konstrukciós hibája, éspedig az, hogy a cső fogórészén lévő szabályzó nem zár rendesen, így ott valamennyi szívóerő elveszik még zárt állapotban is. Szóval ez is amellett szólt, hogy inkább másik típust vegyek helyette.

Eladó XBOX: https://tinyurl.com/mvjdennu *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#13556) PainKiller13 válasza Goose-T (#13555) üzenetére


PainKiller13
őstag

Én megoldottam szigetelő szalaggal :D

(#13557) Goose-T válasza PainKiller13 (#13556) üzenetére


Goose-T
veterán

Én azért elvárom egy vadiúj porszívótól, hogy ne kelljen szigszalaggal javítgatnom.

Eladó XBOX: https://tinyurl.com/mvjdennu *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#13558) PainKiller13 válasza Goose-T (#13557) üzenetére


PainKiller13
őstag

Én voltam az első aki ilyet vett itt, ennyi pénzért szerintem akkor is bestbuy, érezhetően kevesebbet kell takarítani mint előtte az electroluxxal.

(#13559) Goose-T válasza PainKiller13 (#13558) üzenetére


Goose-T
veterán

Az alatt a két nap alatt, amíg működött, én is meg voltam elégedve vele, még ezt a kis hibát is elnéztem neki. Viszont amiatt, hogy ilyen rövid idő alatt bekrepált, igencsak megingott a bizalmam a márkában.

Eladó XBOX: https://tinyurl.com/mvjdennu *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#13560) canniball


canniball
nagyúr

Úgy rémlik a DM-es vagy a Rossmannos fogkefe-fej jó a Braun elektronyos fogkefére - jól emlékszem?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#13561) ildi_


ildi_
csendes tag

Tegnap este sikeresen leégett nagytakarítás közben a Samsung porszívóm, úgyhogy muszáj leszek ma egy újat venni. Ez az elmúlt 6 évben a második Samsung, ami tönkrement, úgyhogy most nem vennék még egy ilyet. :) Porzsák nélkülihez viszont ragaszkodom, mert én elégedett voltam ezzel és szerettem, hogy nem kell a zsákkal ügyködnöm, nincs jó emlékem ezekkel.
Kettőt néztem ki, a lényeg az lenne, hogy jót kapjak jó áron (haha), ne legyen túl drága, pasim 20 ezret sem szánna rá, mert "úgyis újat kell venni garanciaidő után".

Egyik versenyző vs. másik versenyző.

Nemsokára megnézzük élőben is valahol ezeket, úgyhogy az fog dönteni ill. biztosan egy 10 ezerrel drágábbra akarnak majd rábeszélni. Azt tudjátok, hogy miért jobb, hogy a HEPA filter a tartályon kívül van? Vagyis gondolom, hogy jobb, mivel a drágábbikban így van...

(#13562) Dave™ válasza Goose-T (#13555) üzenetére


Dave™
nagyúr

Viszont ahogyan utánaolvasgattam, ezek a "játékporszívók" sokkal hatékonyabban alakítják a felvett teljesítményt szívóhatássá, mint az ilyen 1300-1600-2000W-os darabok, amiknek a hatásfoka kb. 25%. A többi meg fűti a szobát. Amit példaként néztem F-es energiaosztályú 1300W-os Miele szőnyegen hasonló, kemény padlónál sokkal rosszabb hatásfokú (itt most nem a felvett teljesítményhez képest kell érteni, hanem szívóhatásként), mint a 700W-os A-s gorenje. A felhasználói visszajelzések is pozitívak ezeknél a takarékos modelleknél, márpedig ha nem szívna rendesen, azt valószínűleg szóvá tennék. Nincs ezekkel baj szerintem, én ilyenre fogom lecserélni az ősrégi 1600W-os Sasmungot, annak leginkább hangja van meg fűteni tud.

[ Szerkesztve ]

(#13563) Goose-T válasza Dave™ (#13562) üzenetére


Goose-T
veterán

Ne keverjük össze a hatásfokot a teljesítménnyel. Valóban jobb a hatásfok, ha 650W-ból kihoznak 210W szívóerőt, mintha 2200W-ból hoznának ki 500W szívóerőt, de attól még az 500W-os szívóerő továbbra is majdnem két és félszerese a 210W-nak. Majd ha tényleg el tudnak érni rendes szívóerőt 600W fogyasztással, akkor majd lecserélem a mostanit, addig meg fejlesszenek csak. (A "minek neked ekkora szívóerő" kérdésedet pedig megspórolhatod.)

Eladó XBOX: https://tinyurl.com/mvjdennu *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#13564) Dave™ válasza Goose-T (#13563) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ha utánanézel az EU-s címke értelmezésének, akkor látszik, hogy a szőnyeg és padlótisztítási besorolás százalékos érték alapján (felszedett pormennyiség) kerül meghatározásra, pl. 79% felett D, 83% felett C osztályú a besorolás szőnyeg esetén (a kemény padlónál a 100% feletti értékeket nem találtam sajnos meg, hogyan kell értelmezni, gonolom van valami referenciapont és ahhoz képest). A 2200W-os porszívó amit linkeltél szerintem kifutott vagy régebbi darab lehet, mert nem találtam hozzá az EU-s címkét, és olyan rémlik, hogy 2014-től kötelező, tehát lehet ez korábbi modell, így nem tudom hogyan van besorolva, de itt van pl. egy 1500W-os szintén Philips, aminek C-s a szőnyeg, A a padló (kb. ezt tudják a 650/700W-osak is), viszont elég sok port nyom vissza, így az E, amiben az energiatakarékosak sokkal jobbak, rendszerint A besorolásúak (pl. amit linkeltél elsőnek is ilyen). Namármost vagy az van, hogy az általam linkelt Philips feltételezett 23%-os hatásfokkal 345W-os szívóteljesítménnyel is csak ugyanannyira hatékony, mint az általad linkelt 210W-os effektív darab, vagy ami a valószínűbb, hogy tisztítás szempontjából ugyanannyira elég a 210W, mint a 345, mert amit előbbi nem szed ki, azt utóbbi sem fogja (ez a saját feltételezésem, mivel az EU-s besorolás elég egzaktnak és tudományosnak tűnik, szerintem feltételezhejtük, hogy nem a hasukra ütöttek).

(#13565) Csabroncka válasza Goose-T (#13563) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Nekem gyakorlatilag teljesen véletlenül sikerült kifognom egy igen jó samsung modellt anno! Kb 4 éve vettük, többen dícsérték a samu porszívókat.

Az, hogy halk (tényleg halk - simán lehet tévézni és beszélni mellette, gyakorlatilag a szívást hallod a motorhangot nem) egy dolog, de zsákcsere után gyakorlatilag 50%-os hatásfokkal kell üzemeltetni szőnyegen, padlón pedig 70-80%. Értelemszerűen ahogy tellik a zsák úgy kell növelni a teljesítményt.

Ha abból indulok ki, hogy 380W a szívóteljesítmény akkor, ha nincsen eldugulva a porszívó 200W-tal gyakorlatilag annyira erősen szívod a szőnyeget, hogy fel is tudod gyűrni. 500"-os szívóerő irgalmatlanul nagy és szerintem felesleges.

Ami esetleg még hasznos, hogy a 4 évvel ezelőtti piac alapján már akkor feltűnt, hogy vizes és ciklonos normális porszívót 50 ezer forint alatt nem kapni.
Ugyanakkor az is világossá vált számomra, hogy a cserélhető 3 rétegű zsákos, valamint HEPA szűrőkkel ellátott gépek 50 ezer alatt is jó minőségűek, kiválóan tisztítanak és a modern porzsákoknak köszönhetően a motor és a HEPA filter is sokáig tiszta marad!

Ami fontos viszont, hogy jó minőségű (nem feltétlen gyári) -mi menalux zsákot használunk- 3 rétegű 1X használatos zsákot kell hozzájuk venni.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#13566) pjen válasza Csabroncka (#13565) üzenetére


pjen
félisten

Nem tudom mennyibe kerül a por zsák,viszont a vizes gépet csak egyszer kell megvenni.Nekem Samu van kb 5-6 éves,39K volt az MM ben,ha teljes erőre állítom felemeli a szőnyeget.Ami a lényeg, azóta nem kellett hozzá semmi.

(#13567) Csabroncka válasza pjen (#13566) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

2000 Ft- környékén vannak a háztartási gépekbe a 3 rétegű zsákok, 6 db ami bőven elég <120 nm2 alatt egy évre.

"in medias res"

(#13568) pjen válasza Csabroncka (#13567) üzenetére


pjen
félisten

Nekem végül is semmi bajom a por zsákos gépekkel,csak mindig olyan égett por szag marad utána,mert a nagyon finom por átmegy a szűrőn.Hozzá értők szerint(nem én)a vizesen nem megy át szinte semmi.Ja és az egyszerűség:kiveszem a tartályt kiöntöm a wc be kiöblítem azt is kiöntöm a wc be és kész.

(#13569) Csabroncka válasza pjen (#13568) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Igen először én is ezt hittem, illetve volt otthon igen szar noname gépe anyáméknak az valóban ilyen volt. A mostani Hepások már 0,3 mikronig szűrnek, tehát az éget porszag már a múlté. Ennél a vizesnek a hatékonysága nem feltétlen jobb, mindent részecskét sajnos nem lehet vele megkötni, gázt meg minek mosnál vele ;] , előnye inkább abban amit említesz, hogy kimosod, míg a zsákosban áll a cucc és bizony ha kicsit vizes volt a cucc amit szívtál, akkor bebüdösödik a zsák (egyszer jártunk így).

"in medias res"

(#13570) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Sziasztok!

Beépíthető mosógépeket nézek (konyhában lenne, mert máshol nem fér el), de eddig ahány típust és üzletet néztem, annyiféle méretet írtak magasságra. Adott típusra is többféle méretet találok. Ennek nem egységesnek kellene lennie? 82 és 85 centi között szór a magasság, ami azért problémás, mert ehhez igazodna a konyhabútor. Valaki jártas esetleg a témában, és tudna hasznos infóval szolgálni? :F

(#13571) fi:zi'k válasza Apollo17hu (#13570) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Állítható magasságúak. Legalábbis a többség.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#13572) Acef válasza Apollo17hu (#13570) üzenetére


Acef
addikt

Beép. mosógép lábai állíthatóak, mint a mosogatógépnek.
Szabadonálló mosógépet is berakhatsz, csak annak nem tudsz bútorlapot/ajtót szerelni az elejére. Ennél a tető levételével 85 helyett 82-83 cm magassággal számolj (nem mindnek levehető!).

Egyszerűbb, ha 85,5-86 cm-el kalkulálsz, akkor bármilyen gépet be tudsz építeni.

[ Szerkesztve ]

(#13573) YAS-dude válasza Totyi (#39) üzenetére


YAS-dude
őstag

Vegyél használt Miele-t, 1600-as centrifuga, súlyautomata, tűzzománcozott burkolat, built like a tank. Mi a mielegepek-től vettük a miénket 3-4 éve és nagyon bevált, annyira hogy mosogatógépet is onnan vettünk, az is szuper.

(#13574) GoTReX


GoTReX
őstag

Sziasztok!

Hallottuk hogy vannak keskeny kivitelű kis mélységű mosógépek 3kg-os mosási kapacitással. Nekünk teljesen megfelelne kiegészítésnek ez a kapacitás ,de sehol sem találunk ilyen gépet. Van ennek külön tipusa/megnevezése?

XBOX ID: GoTReX #4839

(#13575) cekkk válasza GoTReX (#13574) üzenetére


cekkk
veterán

Indesitnek tudok 4 kilós gépet, de drága ahhoz képest.

(#13576) canniball válasza YAS-dude (#13573) üzenetére


canniball
nagyúr

Szerintem 10 év után már nem aktuális a dolog. :D

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#13577) Met válasza canniball (#13576) üzenetére


Met
nagyúr

Azóta már lehet újra aktuális lett :DDD

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#13578) GoTReX válasza cekkk (#13575) üzenetére


GoTReX
őstag

Igazából nekünk tetőtéri lakásba egy kicsi gép kellene. :U

XBOX ID: GoTReX #4839

(#13579) TRob1 válasza GoTReX (#13574) üzenetére


TRob1
veterán

(#13580) GoTReX válasza TRob1 (#13579) üzenetére


GoTReX
őstag

Huha,tényleg nem olcsó :(((

XBOX ID: GoTReX #4839

(#13581) Rendo84 válasza GoTReX (#13578) üzenetére


Rendo84
senior tag

Esetleg nem tudod elrejteni valahol a lakásban a normál méretűt?
A szükség nagy úr, én minden képen átgondolnám a lehetőségeket, hogy anyagilag hogyan járnál a legjobban, valamint felhasználás szempontjából is mivel járnál a legjobban.

(#13582) GoTReX válasza Rendo84 (#13581) üzenetére


GoTReX
őstag

Dehogynem ,megoldható a normal méretű is .,csak ez kényelmesebb lett volna.Nem tudtam hogy ennyire horror áron van.

XBOX ID: GoTReX #4839

(#13583) PainKiller13 válasza GoTReX (#13582) üzenetére


PainKiller13
őstag

Nincs ez horror áron, inkább ahhoz képest drága, hogy alap tudás és fos márka :D

Egyébként az új slim változatok (asszem 44 cm mélyek) is jóval keskenyebbek mint a régiek.

Én most veszek LG-ből slimet 120k körül.

(#13584) GoTReX válasza PainKiller13 (#13583) üzenetére


GoTReX
őstag

Úgy értettem ,hogy kisebb. :)

XBOX ID: GoTReX #4839

(#13585) TRob1 válasza PainKiller13 (#13583) üzenetére


TRob1
veterán

"alap tudás és fos márka" - Ezeket amúgy mire alapozod? Mert egyik sem fedi a valóságot.

¤ R'n'R ¤

(#13586) cekkk válasza GoTReX (#13582) üzenetére


cekkk
veterán

Azért drága mert kevés kell belőle.

Mi is még ketten vagyunk a barátnőmmel, de én egy 11 kilós Hotpoint gépet vettem, mert ha ki akarom mosni pl a takarókat párnákat, nem kell attól félnem, hogy egy kis gép elbírja nem bírja, valamint ez már tud gőzölni is.

(#13587) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

sziasztok!
én a legjobb 20 ezer alatti porszívót keresném. Esetleg van valakinek tuti tippje esetleg ?
köszönöm :)

(#13588) Andris837


Andris837
senior tag

Sziasztok!

Aprító gépet szeretnék vásárolni. 10.000 alatt ha lenne valami ajánlott, általatok kipróbált, az jó lenne.. Többet nagyon nem szeretnék rá költeni.

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#13589) Midway


Midway
senior tag

Hi

Porszívót keresek.

[SAMSUNG VCC54F7V3R/XEH] jó választás vagy van ebben az árban jobb?
(max 30eft , de nem baj ha olcsóbb:) )
50nm2 a lakásba kell.

[ Szerkesztve ]

(#13590) Csabroncka válasza Midway (#13589) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Nekünk samsung van, anyáméknak bosch, ebben az árban inkább porzsákosat vegyél, minél egyszerűbb elektronikával. A kábel hosszúságra érdemes odafigyelni!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#13591) Midway válasza Csabroncka (#13590) üzenetére


Midway
senior tag

Az porzsákos amit linkeltem.
Az a lényeg. Volt már vízes porszívónk, de az kinlódás télen.

(#13592) pjen válasza Midway (#13591) üzenetére


pjen
félisten

Télen mi bajod vele?

(#13593) Midway válasza pjen (#13592) üzenetére


Midway
senior tag

Minden takarítás után tisztítani a tartályt és utána kiszárítani, mert büdös lesz.

(#13594) pjen válasza Midway (#13593) üzenetére


pjen
félisten

Én nyáron is kiöntöm a wc be minden takarítás után aztán kiöblítem.Kiteszem a teraszra megszárad.5 perc.

(#13595) Mate válasza Midway (#13593) üzenetére


Mate
nagyúr

Nálunk nyáron is kínlódás volt :D Jól szívott, biztos kevés port engedett vissza, de utáltam a takarítását, szárítását.

(#13596) Midway válasza pjen (#13594) üzenetére


Midway
senior tag

Nyáron nem is probléma. De télen nehezen szárad a szivacs szűrő benne.
Körülményes vele takarítani, ha csak egy kis területre kell. pl leejt valamit az ember és szétszóródik.

(#13597) pjen válasza Midway (#13596) üzenetére


pjen
félisten

Miféle szivacs?Nekem egy samu van SD9420 aqatic.Ebben nincsen semmiféle szivacs.

(#13598) Surda- válasza Midway (#13589) üzenetére


Surda-
őstag

Én Sencor SVC 8-at vettem,szerintem tökjó porszívó.
Fórumtársnak lehasalt 15perc után,de sajnos ilyen bármivel előfordulhat.

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#13599) szaboger


szaboger
tag

Sziasztok Konyhaátalakításba kezdtem és a régi gázos sütőmet is cserélni szeretném, a sütő és a főzőlap nem egymás alá kerülne, mikre érdemes figyelni, szettbe úgy látom valamivel olcsóbbak, de külön jobbakat lehet találni, véleményt szeretnék kérni pár kinézett darabról olyan 100-120 at szánnék a kettőre. Electrolux beépíthető gázfőzőlap EGG6242NOX; 2 szettben, esetleg miket ajánlottok még, a főzőlap gázos legyen, gombok lehetőleg elől és jobb oldalt legyen a legnagyobb rózsa, a sütőre 60+ literes legalább grill hőlégkeverés alsó felső sütés, (öntisztító funkcióst is találltam drágábban, megéri a felárat)? Köszönöm előre is .

(#13600) Dave™ válasza szaboger (#13599) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nekünk ennek a sütőnek a katalitikus változata van (EOA3430AOX), abszolút meg vagyunk vele elégedve. A katalitikus funkciót még nem használtuk, az oldalfalat tudja tisztítani leégetéssel, gondolom működik. +5000 Ft volt emiatt a linkelthez képest, annyit szerintem hosszútávon megér az "öntisztítás". A sütőtér az átlagosnál nagyobb, nagyon jól szigetelt, sokáig tartja a hőt, ebből kifolyólag takarékos is, illetve plusz pont, hogy van a tetején egy szellőzőnyílás és egy plusz ventilátor, amivel hűti a külső részét a sütőnek.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.