Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63393) #71562240 válasza takacsbotond (#63332) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ahogy f4lcon is mondja: "remek füles, de annyit nem biztos, hogy ér amennyibe kerül"

Lehet, hogy új árán én se ilyet vettem volna, hiszen kínai márkák között találni olyanokat, amik jobb ár-érték arányt tudnak nyújtani, és globálisan is találni korrektebb frekvenciamenetűeket hasonlóan igényes hangminőség mellett, de használtan féláron már mindenképpen ezt akartam.
Kirívó erényei és hibái vannak, amelyek tulajdonképpen populáris hangkarakter tulajdonságok, mégis mondhatni rá, hogy "audiofil" orientáltságú, és nem csak azért, mert B&W sznobizmus.
Elég kellemes, meleg hangú, mégis definiált-részletező, a jelentős alsósávkiemelés ellenére se mossa össze a hangszereket. A szokásos V-karakterűektől annyiban különbözik, hogy a prezenszsávja nem igazán kiemelt, nagyjából arányosnak tekinthető, de azért kiemelése is van 3-8kHz között (no persze mihez képest, az 1kHZ-hez képest igen, de mondjuk a 200Hz-hez képest eléggé alulreprezentált). Alul igen jelentős kiemelése van, aminek haszna és kára is markánsan mutatkozik. A basszus az erős kiemeltsége ellenére nagyon pontos, ám még a középsáv alsó felében is erős a kiemelés, ami természetesen ráül a hangképre, ami nem jó, de viszonylag talán megbocsájtható mert mint mondtam nem mos, hanem definiált marad így is az egész frekvenciasáv, és az erős alsó kiemelés nem nyomja el a magasak definiáltságát sem (1kHz fölött nagyon jó a tranziens viselkedése), így komoly testességet, nagy hangszerméreteket eredményez komoly térhatással, ami pedig jó. Mint mondani szoktam, a fej-fülhallgatók ilyesfajta csalással próbálhatják felkelteni a hangdobozok testének illúzióját, amin persze érzi az ember hogy csalás, de a lineáris átvitelűnek tekinthető fej-fülhallgatókon pedig erősen érezhető, hogy mennyire csak játékszerek. A C5 kapcsán tehát azt kell elsősorban megfontolni, hogy milyen karaktert akarsz, mert a C5-é egy szélsőséges karakter, de azt nagyon jó minőségben nyújtja - mondom, szerintem csak kínaiak tudnak jobb ár-érték arányt. Az eszem szerint ugyebár nem ezt hallgatnám inkább, hanem az egyarmatúrásomat, na de annál igen szűk a hangfelvételeknek azon köre, amin értelmezhető megszólalást tud nyújtani, hogy ne azt érezzem minden pillanatban, hogy fülhallgató játékszert hallgatok.
Megjegyzem, a mellékelt négy illeszték elég széles határok között tudja hangolni a hangképet, így adott forráskészülék mellé elég jó eséllyel meg lehet találni azt, amelyik optimális arányt hoz létre a frekvenciasávok között, aminek következtében egy nyitott, transzparens prezenszsáv érhető el az erősen jelenlévő mélyek és alsóközepek ellenére. Ha jól választod ki az illesztéket, akkor olyan egységes szövetet tud kialakítani a zenéből, amit ezen az árszinten kevesen - csak a kínaiak némelyike. Be tudom mesélni magamnak vele, hogy fejhallgatót hallgatok - amíg fel nem teszem a fejhallgatómat, mindazonáltal sok fejhallgatónál tud életszerűbb, testesebb hangot adni. Az adott árszinten nagyon minőségi fülhallgató, nagyon sajátos hangkarakterrel, de a hangkaraktere elég jól hangolható az illesztékválasztással.
A kialakítása is komoly, praktikus, jól ül a fülben, nekem kifejezetten kényelmes. Némelyek panaszkodnak, hogy a rögzítő vezetékkarika nyomása egy idő után fájóvá válik, én ezt nem értem, mert sose tapasztaltam, csakis az ellenkezőjét, miszerint stabil és kényelmes. Hozzáteszem, a rögzítő vezetékkarika optimális beállításának is van szerepe az optimális hangolásban, nagymértékben különbözik a tónus aszerint, hogy mennyire nyitod ki a karikát, azazhogy a karika hogyan tartja a fülben a hangszórót - én a nyitottabb karikaméretű, stabilabb alátámasztású beállítást kedvelem, mindenesetre érdemes eljátszani vele.

Szerk.: A mérvadó tesztjei közül például a Goldenears-féle elég reális, például az Innerfidelity-féle kissé félrevisz.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.