Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62051) vicze válasza Rayfull (#62048) üzenetére


vicze
félisten

Ne keverjük a szezont a fazonnal...

Xiaomi Hybrid-ben 1db dinamikus driver(DD) és 1db armatúrás driver(BA) van. Mivel 2db valami van benne így Dual-nak nevezik.
Xiaomi oldaláról konkrétan nincsen semmilyen hivatalos elnevezése a fülhalfatónak, egyszerűen Xiaomi fülhallgatónak nevezik max. egy Pro van utána biggyesztve. Van kínában rendes elnevezése, de az nemzetközileg nincs használva. Minden elnevezés amit látsz fantázia név. Mivel valahogy hivatkozni kell rá, így marad hogy a legáltalánosabb Xiaomi Hybrid elnevezést használjuk mi is sajnos.

Az hogy az eredeti tervezőek és gyártónak azaz a 1More cégnek van másik szintén dual(1DD+1BA) illetve triple(1DD+2BA) fülese nem éppen egyszerűsíti a dolgot, de sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni. Én próbálom majd konzekvensen a sorozatszámát használni ezeknek.

[ Szerkesztve ]

(#62052) Rayfull válasza vicze (#62051) üzenetére


Rayfull
tag

ÚÚ köszi, ezeket az infókat eddig nem is tudtam :)

De ha tényleg fantázia nevek ezek, akkor miért nem szimplán piston 4 lett a neve? (úgyis azt a sorozatot folytatja) Vagy mindenképp ki kellett emelni hogy hybrid?

(#62053) vicze válasza Rayfull (#62052) üzenetére


vicze
félisten

Én speciel láttam Piston 4.0 is itt-ott még az elején, mostanra "győzött" a Hybrid elnevezés. De még mindig találni ilyet pl. Őszintén szóval igen elég fontos kiemelni, mert Hybridet nem találsz ilyen árkategóriában egyáltalán, minden más legalább duplája.

(#62054) Druantia


Druantia
csendes tag

Sziasztok! :)

Az lenne a kérdésem, hogy MEElectronics M6 fülhallgatót honnan érdemes beszerezni? Esetleg valaki tervez rendelni ilyesmit?- mert becsatlakoznék.

(Amúgy alapjában véve mi a különbség M6 és S6 között?)

Ajándék csónak ne nézd a lapát.

(#62055) hobbyone válasza vicze (#62051) üzenetére


hobbyone
aktív tag

Hybrid technology is the combination of one dynamic driver and two-way balanced-armature (BA) drivers.

= 1 dinamikus + 2 armatúra

Az armatúra hasonló lehet a Knowles twfk-hoz. (UE 700 középen)

[ Szerkesztve ]

(#62056) vicze válasza hobbyone (#62055) üzenetére


vicze
félisten

Random rajongói oldal félrefordítása miért releváns? :U

1DD+1BA, nem két utas az anyagáron 30$-nál kezdődik.

[ Szerkesztve ]

(#62057) sutyesz96


sutyesz96
őstag

Sony In-ear fülhallgatóhoz hol lehet venni olyan gumi harangot, ha esetleg valaki elhagyja az egyiket? (:DDD)

No matter what, you keep finding something to fight for.

(#62058) pinnacle válasza pinnacle (#61738) üzenetére


pinnacle
nagyúr

GeekBuyingnál azt mondták, hogy csak 2 hét garancia van a fülhallgatóra. Minden kínai webshop ilyen átverős, hogy 1 év garancia valójában csak 2 hét? Original Xiaomi Mi IV Hybrid-nél is 1 év van jelezve, de akkor ez valójában csak 2 hét.

(#62059) Tulku válasza pinnacle (#62058) üzenetére


Tulku
veterán

Az számomra az igazi kérdés, hogy miként zajlik gyakorlatban ez a garancia?

Pl visszajuttatás költsége kit terhel, mi van, ha nem egyeznek a ténymegállapítások...stb...

Szerintem ez vagy úgy zajlik, hogy fénykép alapján küldenek újat, vagy (ha már elharapózott a garanciát ilyen úton érvényesíteni akarók nagy száma) egyszerűen visszaküldetik a vevő saját költségén...úgy sem éri meg neki...

(#62060) geckowize


geckowize
őstag

Sziasztok,
4 es fel eves Creative EP 630-am egyszercsak nem akar szolni a jobb oldalon, ugyhogy uj fules utan kell nezzek, nem akarok sokat kolteni ra, ugyhogy kineztem az osszefoglaloban ajanlott JVC HA-FX10-et, es az a kerdesem, hogy az hozza-e ugyanazt a minoseget, mint a 630?

Az osszefoglalo kerdeseire valaszolva:

Mufajok amiket hallgatok szinte kivetel nelkul elektronikus zene, drum & bass, electro house, progressive house.

Az izoláció, kiegyenlítettség, mélyorientáltság, V-kiemelés, részletesség, strapabíróság kozul mind fontos.

Az ar minimalis legyen, max 5000 ft.

A kialakitasban bejott az agybadugos, az iphone 5-hoz jaro fules viszont egyaltalan nem jo, nem tudom az pontosan milyen kialakitas, de hiaba eroltetem bele a fulembe, kenyelmetlen es szarul is szol.

Kabelvezetes: hagyomanyos.

Mikrofon nem kell.

(#62061) kemcso válasza Tulku (#62059) üzenetére


kemcso
Ármester

Az esetek nagy részében vissza kell küldeni garanciáztatáshoz a fülest. Ennek költségét, ha Paypallal fizettél akkor egy évben párszor a Paypal fizeti (asszem idén 12.31-ig él az akció, és limitálva van a darabszáma), különben a vevőt terheli. Bolttól függ, hogy a teljes dobozt kéri vagy csak a fülest a legolcsóbb csomagban.

(#62060) geckowize Piston Hybrid ugyan picit az ár felett van, de sztem megéri a többletet: pl innen

(#62062) pinnacle válasza Tulku (#62059) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Én azért fizettem többet, hogy javításra Spanyolországba küldhessem vissza. Ráadásul ahogy írták a PayPal is fizeti a visszapostázást, igaz nem tudom, hogy ez a garanciás javításra is érvényes vagy csak a nem tettszik, nem jó cserére.
Nekem a GeekBuyingnál azt írták, hogy "Please try to use it with other device, and we don't provide service for accessories, would you like to buy a new set on our website?" illetve "Sorry that accessories are not in the scope of one year warranty. If it's defective in two weeks, we'll try to apply compensation for you."

Ezek szerint nem is javítják, akkor minek fizettem a Spanyolországi visszaküldési lehetőségért?

Ezért kérdezem, hogy valaki tudott már gariztatni 2 hét után vagy ez minden kínai webshopra jellemző trükk, hogy 1 évvel hirdetik, de az valójában 2 hét. Gondolom a PayPal sem foglalkozik ezzel, mert eltel 45 nap.

[ Szerkesztve ]

(#62063) geckowize válasza kemcso (#62061) üzenetére


geckowize
őstag

Szia,

Az eu.banggoodon rakeresve nincs piston hybrid, ez miert van? Megneztem a linket es ott xiaomikent van, ugyanaz a marka? A xiaomi az nem kinai amugy? Vagy attol meg jo? Mikrofonja is van ahogy latom, viszont az nekem nem kell, iphone5-tel gondolom nem kompatibilis, vagy igen?

(#62064) mzso


mzso
veterán

Vett már itt valaki "olcsó" CIEM-et?

A google ilyeneket dobott ki:
http://audioearz.com/
http://www.inearcentral.com/product/the-cheapest-cheap-custom-in-ear-monitors-single-driver-detachable-cable-149-99/

Végül is olcsóbbak az ilyen elvetemült $1000+-os CIEM-ekhez hasonlítva...

(#62065) hobbyone válasza vicze (#62056) üzenetére


hobbyone
aktív tag

Beleolvastam a head-fi xiaomi hybrid topikjának első 21 oldalába, és valóban igazad van: 1+1.

sheratan 1MORE Triple Driver-e

[ Szerkesztve ]

(#62066) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

Van egy Xiaomi Piston II-es fülesem, de futás közben folyamatosan csak azzal kell szarakodnom, hogy vissza tuszmákoljam a fülembe, mert folyamat kimászik. Próbáltam már azt is, hogy fül felett vezetem el, de attól se lett lényegesen jobb. Van olyan megoldás amivel nem kifejezett sportolásra szánt fülest lehet "sportosítani"? Pl. külön venni hozzá valami fül feletti "merevítőt" vagy bármi működő megoldás?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#62067) Tulku válasza mzso (#62064) üzenetére


Tulku
veterán

Ha elfogadsz egy apró tanácsot: egy armatúrásat ne...

Szerintem 3 armatúrától kezdődik az élet (ahol nem kell kemény kompromisszumokat kötnöd) amik rendre 500 dollár körül mozognak.
Ha azt veszed, hogy egy CIEM-esítés úgy nagyjából 200 dollár környékéről indul, (ehhez persze neked le kell vetetned a mintát és elküldened) illetve ha megnézel youtube-on egy ilyen készítési procedúráról szóló videót, akkor láthatod hogy nagyságrendekkel többet foglalkoznak egy ilyen CIEM fülessel, mint univerzális társaival.

Ha csak izoláció-hangkép minőség javulás miatt kellene, akkor első körben ajánlom egy általad kedvelt univerzális fülesre egyéni illeszték gyártatását. Nyilván ez nem teljesen olyan mint a teljes CIEM, de sokban hasonlít hozzá a behelyezés, hangkép.

Magyarországon is gyártanak egyébként 3-4 armatúrás CIEM-et a Microsonic labor csinálja őket, magyar zenészek reklámozzák is őket...ők legalább országon belül vannak...

(Semmi közöm a céghez, még telefonon sem érintkeztem velük, linkelni direkt nem fogom)

(#62068) schawo


schawo
titán

kínai CKR9LTD update

Megjött a másik darab. Tanulság: nem én vagyok süket. A most érkezett példány, amit onnan rendeltem, ahonnan Dave javasolta, az kiváló már dobozból kivéve, bejáratás nélkül is. A másik, amit először kaptam, a head-fin ajánlották sokan, és jóval többet fizettem érte, az egy kalap szar hozzá képest. Nagyon hasonló hangkarakter a kettő, csak a gyengébbik rezonanciája sokkal erősebb, és jóval kevesebb benne a magas. Nem csodálkoznék, ha egy műszaki hibás darab volna. Mintha a házban nem lenne megfelelően rögzítve a driver. Fejhallgatónál legalábbis az produkál ilyen karakterű hibákat. Lehet, hgy szét fogom szedni a poén kedvéért.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#62069) Dave™ válasza schawo (#62068) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ez mondjuk nem jó hír, mert akkor ezek szerint van szórás. Azt gondolná az ember, hogy egy helyen készültek mind, ami lehet így is van, csak a QC itt nyilván nem túl erős, tehát könnyen lehet, hogy hibás az a példány, ami rezonál. Azért is volt furcsa, mert nekem semmi anomália nem volt a hangjával, csak sokkal jobb lett bejáratás után. Mennyit fizettél a drágábbért és honnan vetted? ebay? Mert ott kifejezetten eredetinek árulják, dobozzal, csak a voalkód sajnos a CKR10-hez tartozik, tehát kilóg a lóláb ott is.

(#62070) schawo válasza Dave™ (#62069) üzenetére


schawo
titán

Az is ali, 60 dollár volt. A head-fi kínai füles topikjában ott a link. Simán azt gondolom, hogy ezek azok a példányok, amik nem mentek át az AT minőségellenőrzésén, a kínaiak pedig "kitúrták" őket a kukából (nem semmisítették meg őket), sőt lehet, hogy többet is leírtak a QC-n, mint ami valóban hibás volt. Ennek is megvan egy kis rezonanciája, amit most hallgatok, de a másikhoz képest legalább -20dB. Ennyi egy jobb zárt fejhallgatóban is van 50k-ig bezárólag.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#62071) Dave™ válasza schawo (#62070) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerintem sokkal többet adnak el, mint amennyi "selejt" keletkezhetett, 2000 darab ami hivatalosan létezhet, a kínaiak ennél többet adnak el gondolom. Ez így meg azért nyilván szemet szúrna az AT-nak is, szóval egyszerűbb bekapcsolva felejteni a gépsort, a QC munkatársra meg már úgysincs ott szükség. Így nyilván jóval nagyobb a szórás (az eredeti esetében is lehet szórás, már csak a működési elvből kifolyólag, ha nem tök egyforma a két szembefordított driver), viszont mindent el lehet adni a nyomott ár miatt. Tudjuk, hogy nem eredetit veszünk, ez kockázattal jár. Sajnos eredetit szerintem nem is lehet, max használtan, de az borzasztó nagy rizikó, mivel jó esetben nem lehet megkülönböztetni a kettőt, csak ha kilóg a lóláb. Amúgy járasd még, rengeteget változik a hangja, egyik másik fülesem sem változott ennyit, mint a CKR. 10 óra után már szembetűnő, de még utána is finomodik a hangja. Nem szabad elfelejteni, hogy duplán vannak a driverek, ráadásul oda-vissza hatnak egymásra.

(#62072) geckowize válasza geckowize (#62063) üzenetére


geckowize
őstag

Erre valaki?

(#62073) Chuck Norris válasza TheProb (#62066) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Szia, próbáld meg hátul elvezetni és kis műanyag csipesszel a gallérodhoz csippenteni a kábelt. Ha kicseréled a szilikont memóriahabra azzal is már stabilabb lesz.

(#62074) K1LLMy53Lf


K1LLMy53Lf
senior tag

Az új VSD3S-ról olvasott/talált már valaki bármi impression/review-t?

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#62075) mzso válasza Tulku (#62067) üzenetére


mzso
veterán

Kösz a tippeket. Egyelőre csak fantáziálok CIEM-ről...
Viszont erősen kétlem, hogy az én igényeimnek erősen kétlem, hogy 3 vagy több armatúrás kéne.

Nekem egy Superlux HD660 hangja is teljesen jó volt. (Kivéve a bezörgést alacsony frekvenciákon)
Meg most az M30X is teljesen kielégíti az igényeimet.

(#62076) BigBlackDog válasza mzso (#62075) üzenetére


BigBlackDog
veterán

1 armatúrással tényleg csak óvatosan, M30x-hez képest is hallhatóan vékonyabb a hangjuk szerintem. Legalább két armatúra legyen azért (ha nem hibrid). :)

(#62077) Tulku válasza mzso (#62075) üzenetére


Tulku
veterán

Egy M30X mélyenergiát fülesben 6 armatúrással kapsz...csak megjegyzem...

Hidd el, egy armatúrásnak olyan vékony hangja lenne az M30X után, hogy sírnál....
Két armatúránál még mindig mélyhiány van, ha elég lineárisan hangolták akkor esetleg egy kiegyenlített hangzást kaphatsz, de M30X után azzal sem lennél elégedett...

Sajnos 3 armatúra, vagy egy hibrid modell CIEM-esítése lenne neked megfelelő...láttam youtube-on videókat DIY CIEM készítésről...persze elég bonyolult...és nem mindegy mi az alapanyag...

(#62078) Bodz válasza K1LLMy53Lf (#62074) üzenetére


Bodz
nagyúr

"The new VSD3S is more forward sounding"
Ajajaj, ebből baj lesz... :D

[ Szerkesztve ]

(#62079) mzso válasza Tulku (#62077) üzenetére


mzso
veterán

Hát az M30X mélyét még szokni is kellett. Egy hangyányit több van belőle annál ami nekem kell.

No mindegy. Majd ha lesz sok pénzem eldöntöm. :DDD

(#62080) Ciccuka válasza M@rdel (#61952) üzenetére


Ciccuka
veterán

Rock Zircon mellé melyik olcsó KZ fülest ajánlanátok? KZ ZS2 ami felé hajlok. Dual Driver szimpatikus.

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#62081) gaben1117


gaben1117
senior tag

Sziasztok!

Felismeri esetleg valaki,hogy ez milyen tipusu füles?

A fem betet arany szinü,csak vaku miatt nem az igazi a kep.

[ Szerkesztve ]

(#62082) Ciccuka válasza gaben1117 (#62081) üzenetére


Ciccuka
veterán

Ez?

Egyébként 1 éve én is vettem szinte ugyanezt csak mikrofon nélküli változatát, kemény 1 dodo volt akkor és a hangját imádom. Az árához képest remek vétel.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#62083) MasterMind


MasterMind
tag

Sziasztok, vsonic GR07 BE után mit javasoltok, hasonló karakterisztikával?

(#62084) #16820480 válasza MasterMind (#62083) üzenetére


#16820480
törölt tag

Milyen árkategóriában gondolkodsz? Mert amúgy egy másik GR07 BE-t, az valószínűleg elég hasonló karakterisztika :P

(#62085) MasterMind válasza #16820480 (#62084) üzenetére


MasterMind
tag

Akkor inkább úgy kérdezem, hogy mi az a füles amire már megérné leváltani ártól függetlenül.

(#62086) bucsher válasza MasterMind (#62085) üzenetére


bucsher
őstag

W40

In the pipe - five by five!

(#62087) #16820480 válasza MasterMind (#62085) üzenetére


#16820480
törölt tag

Westone W30, W40, Logitech UE900S biztosan, Dunu DN2000J szerintem, illetve érdemes lehet ránézni az új 1more tripla driveres hibridre is, bár az ezekhez képest olcsó, de technologiailag fejlettebb jóval. Meg ott van még az RHA T10, T20 is, egy próbát megérnek.

(#62088) TheProb válasza Chuck Norris (#62073) üzenetére


TheProb
veterán

Egy próbát talán megérhet, amit mondtam, olyan műanyag, fül felett elvezetős műanyag kis szart nem lehet külön kapni?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#62089) K1LLMy53Lf válasza TheProb (#62088) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

ha a "kis szar" alatt az earhook-ot érted: [link]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#62090) schawo válasza K1LLMy53Lf (#62089) üzenetére


schawo
titán

Pont most akartam megkérdezni a nevét, mert a régit elhagytam :D :R

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#62091) thespilertm


thespilertm
csendes tag

Sziasztok! Leírtak alapján megfelelne számomra a Xiaomi Piston 3 Youth. Csak elég nagy a szórás árban ha Alin nézem és félek, hogy faket fogok ki. Nem tudtok esetleg nekem linket küldeni megbízható forrásról, ahonnan már rendeltetek és bevállt vagy tudjátok, hogy biztosan nem gagyi?
Egyébként "agybadugós" fülesre volna szükségen. A basszus minimálisan lehet erősebb. Többnyire R&b-t hallgatok. Mikrofonra is szükségem volna és jó ha bírja a strapát. Ezzekkel a paraméterekkel mit tudnátok még ajánlani? A rá szánt összeg 3-5ezer körül volna. Nem sürgős tehát jöhet külfölrdől is. Ha valamit ajánlottok akkor egy linkkel is tudnátok segíteni ami megbízható? Mert nagyon félek, hogy hamisítványt fognék ki.
Előre is köszönöm. :R

(#62092) pinnacle válasza pinnacle (#62062) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Van olyan kínai webshop ahol 14 napnál több garanciát adnak? GeekBuyingnál állítják, hogy az 1 év garancia, nem érvényes a fülhallgatóra, hiába van 2 helyen is jelezve.

(#62093) thespilertm válasza thespilertm (#62091) üzenetére


thespilertm
csendes tag

Illetve még a Rock Zircon ami az erős mély miatt tetszhetne. Ahhoz tudtok megbízható, bevált linket, eladót?

(#62094) Chuck Norris válasza K1LLMy53Lf (#62089) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Rendeltél már ezek közül a sz*rok közül? kipróbálnék én is egy párat.

(#62095) hobbyone


hobbyone
aktív tag

Koreai oldal: képek+mérések. Például 1MORE Triple Driver., KZ fülesek.

(#62096) TheProb válasza K1LLMy53Lf (#62089) üzenetére


TheProb
veterán

Ezaz, futáshoz jók ezek? (A kérdés (#62090) schawo-nak is szól :D)
+1: univerzális mind vagy kell nézni valamit?

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#62097) schawo válasza TheProb (#62096) üzenetére


schawo
titán

Univerzális. Futáshoz is jó, megakadályozza az idegesítő mikrofóniát.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#62098) schawo válasza schawo (#62070) üzenetére


schawo
titán

Update:
Nem keresek tovább fülest. Megvan. Legariztatom a hibás darabot is, sőt veszek még egy pluszt, hogy legyen tartalék, ha bekrepálna az egyik.

Nem tökéletes, mert ha egy zenében pont 4 kHz-en van egy szőnyeg, akkor bizony begerjed rá, és egy kicsit zúg. De egyébként jól áll neki ez a színezés, az énekhangot direktebbé teszi. Ezt leszámítva transzparenciában jeles.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#62099) sutyesz96 válasza sutyesz96 (#62057) üzenetére


sutyesz96
őstag

Akkor megkérdezem még egyszer, mert úgy tűnik mindenki elsiklott a kommentem felett.

Lehet venni valahol "gumiharangot" a füles végére, lehetőleg ami kompatibilis Sony fülesekkel?

No matter what, you keep finding something to fight for.

(#62100) schawo válasza sutyesz96 (#62099) üzenetére


schawo
titán

Honnan szeretnéd? Itthonról eredetit, vagy kínából olcsó másolatot?

evDirect villanyautós töltőhálózat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.