Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62601) Nigér válasza malphitee (#62597) üzenetére


Nigér
őstag

Az egyik 3ba a másik dinamikus füles, és árban is olyan 5x szorzó van köztük...
Jó, az 530 helyett régóta már 535 van.

[ Szerkesztve ]

(#62602) Tulku válasza Camembert (#62582) üzenetére


Tulku
veterán

1. Én személy szerint nem vennék 15-20 ezer forint felett fülhallgatót meghallgatás nélkül.
2. Mindenképp egyéni preferencia - akkor is ha behatárolod a stílust - hogy milyen hangkép teszik neked.
3. Szerintem a yamaha és a shure hangképe között mérföldnyi eltérés van (215 egy basszus orientált valami és ahogy Ljokertől is olvasom a yamaha nem az)
4. Azt hogy mit ír egy tesztelő (még ha az Ljoker, akit én személyesen az egyetlen olyan embernek ismerek el, akinek meglátásai rendszerint bejönnek, de pl ő sem azt a műfajt, zenei világot hallgatja amit én, tehát elég nagy körültekintéssel kell fogadnom bizonyos meglátásait) és mit hallasz te a saját rendszereden, ritkán vág teljesen egybe...mert nem csak a füles határozza meg a hangképet.

Ha alapvetően a basszus nehéz előadói stílust kedveled (számomra az m50x olyan) akkor a shure 215 vagy az rha750 jó választás lehet....talán utóbbi kissé részletesebb, de ez is forrásfüggő.
Az általad felsorolt termékek közül a shure 215 és az rha T10 izolál a legjobban, ráadásul fül felettiek, tehát esélyesebb elérni egy hosszú ideig tartó izolációt, mint normál esetben (én így tapasztaltam) ahol is minden hatás a füledből való kijutást szolgálja, míg fül felettieknél ez kevésbé releváns.

[ Szerkesztve ]

(#62603) #16820480 válasza Tulku (#62602) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ljoker véleménye számomra egyre kevésbé mérvadó :N Lassan a statisztikai véletlenhez közelít a szórása számomra, vettem több fülest, amiről áradozott, meg 9 fölé pontozta, és közben meg borzasztó hangjuk volt (szerintem). Helyén kell kezelni, az övé is csak egy vélemény a sok közül, ő sem lehet isten, akit referenciafüllel áldottak meg.

(#62604) schawo


schawo
titán

1More Dual Hybrid update:
A szigetelése nem fantasztikus.

Holnaptól aprón lesz már. Nem az a szint, amivel én hajlandó vagyok együttélni. Nem ehhez a kategóriához vagyok szokva. Ma elhoztam magammal, csak hogy megállapítsam, azt az egyáltalán nem meglepő tényt, hogy jelentéktelen a hangja, nem ér fel a középkategória aljáig sem. Minél tovább hallgatom, annál jobban zavar a hangja. A felbontás és a tisztaság hiánya. De mit várhat az ember egy 40/70 dolláros fülestől? A régi 35 eurós Xears faházashoz képest egy ufó. Fejhallgatóban sem kapok jobbat 20ezer forintért. A CKR viszont komolyan jó vétel volt innen nézve, a 70 dolláros 1More árhoz viszonyítva a 300 dollár sem elrugaszkodott ár az eredetiért, ha csak pont ugyanúgy szól, mint ez.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#62605) kemcso válasza #16820480 (#62603) üzenetére


kemcso
Ármester

Ráadásul a zenei ízlését sem ismerjük ljoker-nek, tök más kell egy jazz-t hallgatónak mint egy elektronikus kedvelőnek és a többi.
A forrás is igen lényeges, telefonról az Angie is szarul szól, de normális, a zenéhez illő forrásról egy olcsóbb füles is sokkal jobb formáját mutatja.
Szóval egyetértve veled max sorvezetőnek jó, referenciaként nem használnám...

(#62582) Camembert Ha az M50X a preferencia, akkor vmi basszusnehéz fülest keresel. Az Aurvana nem az (ahogy olvastam, a Plus erősebb basszusokban, azt nem hallottam).
Az általad felsoroltak közül az elvárásaidnak a T10 a legjobb szerintem (részletes, szép tér, jó hangkép, mélyek) (Yamaha EPH-100-at félig-meddig hallottam, nem volt megfelelő az illeszték, így a hangjáról nem nyilatkoznék. Viszont az építési minősége meg sem közelíti az RHA-t, vékony a kábele viszonylag.)

(#62606) 19_OsY_81


19_OsY_81
aktív tag

Annak, aki RHA MA750-es füles vásárlásán gondolkodik egy kis támpont (én ilyen fülest használok nagy megelégedéssel):

Ezelőtt egy Sony mdr nc31em fülest használtam, amit a Sony Z2 telefon mellé kaptam. Imádtam a basszusát, ebben a Sony Megabass fülesei mindig is jók voltak.

Nekem ez volt a támpont, legalább egy ilyen basszussal rendelkező fülhallgatót szerettem volna.

Miután rájöttem, hogy az RHA fülesét nagyon, de nagyon be kell tolni, hogy az orbitálisan jó basszus megjöjjön, már a Sony fülese tűnik gyengébb basszussal rendelkező fülesnek...

Ami nekem még nagyon tetszik az RHA-ban, hogy nagyon tisztán szól emellett a magas hang is, tényleg élmény vele a zenehallgatás... Egy szimfonikus zenekar esetében tökéletes például a hangszerek térbeli szeparációja.

Szerencsére ezt a fülest egy akcióban sikerült megvennem, 24 ezer forintért...

Maximálisan elégedett vagyok vele.

iPhone 12 Pro, Apple Watch S5, iPad 2018, Apple TV 4K

(#62607) Bici válasza #16820480 (#62603) üzenetére


Bici
félisten

Ljoker-nél arra kell figyelni, hogy a füle egyáltalán nem érzékeny a közép magas kiemelésekre, és a basszusok terén szuper hallása van (legalább +3dB :D).
Ezen kívül a régi és az új fülesek pontjai között nincs konzisztencia; pl. ha újra tesztelné a Brainwavz M1-et, vagy a Soundmagic PL50-et, akkor (szerintem) tuti több pontot adna neki.
Ugyanakkor a legtöbb esetben jókat ír, ami sokat segíthet egy ismeretlen füles hangjának elképzelésében.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#62608) Johnny194


Johnny194
aktív tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék. Vsonic GR06-ost használok jelenleg, és kezd eléggé elhasználódni, vennék így egy új fülhallgatót. Van még egy AKG K551-es fejhallgatóm, amit szintén megelégedéssel használok.
Néztem az összefoglalót, de sajnos nem tudom pontosan mire is lenne szükségem.
Alapvetően soundtrack-eket szoktam hallgatni, kiegészítve néha pár más dologgal (pl klasszikus, de elég vegyes). Mikrofon előny de nem létszükséglet.
Árban 10-15e Ft környékén gondolkodtam, a jó ár-érték arányt keresem.

Mi ajánlanátok, van valamilyen best-buy ebben a kategóriában ilyen igényekre? Előre is köszi a segítséget :)

Hogy kell az aláírást szerkeszteni?

(#62609) kemcso válasza Johnny194 (#62608) üzenetére


kemcso
Ármester

Astrotec AX35 talán a legjobb választás (nem középkiemelt, mint a GR06 hanem inkább kiegyenlített, de nagyon jó hangja van). Vagy AM800, Soundmagic E30... Szerintem :)

(#62610) K1LLMy53Lf


K1LLMy53Lf
senior tag

KC06-ra (illetve xDuoo lejátszókra) még mindig nem kíváncsi senki?:B

Nem tukmálni akarom, csak ugyebár ritkán járok BP-en, és rajtam kívül kevesen hallották ezeket, így most van rá lehetőség, hogy meghallgassa, aki kíváncsi rá (illetve, ha nagyobb tapasztalokkal rendelkezik, mint én, akkor relevánsabb véleményt tud mondani róla/róluk)
Szombaton tudom egyébként megmutatni, habár kötött a program, de egy 15-25perces hallgatózás szerintem belefér

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#62611) Tulku válasza #16820480 (#62603) üzenetére


Tulku
veterán

és Kemcsonak...

Ljoker véleménye jelenleg számomra nem mérvadó...de senki véleménye nem mérvadó....

...ha meghallgattam a készüléket, akkor talán...bár azzal egészíteném ki, hogy rövid távon már a saját véleményem sem mérvadó (nem, nem skizofrénia...) hanem tesztelnem kell 2-3 napot a készüléket...nem hirtelen befogadó vagyok...

...de ezt veled is beszéltük hétvégén...egy új készülék hangja első hallásra lehet ki...ott jó, mert új, ismeretlen, más hangkép...de egy hosszabb hallgatási periódus dönti el, hogy mennyire élhető számodra...a sz.rt gyorsan meghallod, arra nem kellenek napok ezt elismerem....

(#62612) #16820480 válasza Bici (#62607) üzenetére


#16820480
törölt tag

Hát igen, meg arról nem is beszélve, hogy az ő hallása is változik, az ő ízlése is változik, és meg is lehet ám szokni egy-egy hangzást, akkor pedig teljesen lehetetlen objektíven pontozni, főleg úgy, hogy ez valamiféle köszönőviszonyban álljon az évekkel ezelőtti pontokkal :N

(#62613) Tulku válasza #16820480 (#62612) üzenetére


Tulku
veterán

..."az ő hallása is változik, az ő ízlése is változik"

Minden a csengés függvénye....valamikor elég volt neki egy-két jól csengő pénzérme hangja, ma már suhogjon amit számolni kell...jó ízlésre vall a zöldhasúak zene szeretete ;]

(#62614) kemcso válasza Tulku (#62613) üzenetére


kemcso
Ármester

Gonosz vagy de sanszosan igazad van :DDD

(#62615) bucsher válasza Tulku (#62613) üzenetére


bucsher
őstag

Éppen korrupcióellenes oktatáson ülök. :U

In the pipe - five by five!

(#62616) zümzümm válasza pinnacle (#54844) üzenetére


zümzümm
senior tag

Szia

Megkérdezhetem Tőled, hogy mi a különbség a Piston 3 és a Piston Youth között hangminőségben, meg ugy általában?
Köszi
z

(#62617) pulutodurumo válasza zümzümm (#62616) üzenetére


pulutodurumo
őstag

A youth háza teljesen műanyag, a hangja kevésbé jó. Ha elég a szokásos populáris hangzás, akkor a youth is megvehető.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#62618) darvinya válasza bucsher (#62615) üzenetére


darvinya
titán

Mennyit adnak zsebbe. :DDD

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#62619) schawo válasza darvinya (#62618) üzenetére


schawo
titán

Nem, nem. Azt tanítják, hogy mennyit kell adni. ;]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#62620) Matada2.3


Matada2.3
veterán

Sziasztok,

Egy Piston III-as fülhallgatót szeretnék venni, mivel az összefoglaló és vélemények alapján is az lenne a nekem való. Viszont nézem, hogy aliexpressen túl olcsó ajánlatok vannak. Esetleg valaki tudna nekem linkelni olyan webshopot vagy az alin belül eladót akinél tuti eredeti van? :)

Finn the human

(#62621) kiszi07 válasza Matada2.3 (#62620) üzenetére


kiszi07
senior tag

Banggood, de írok üzit.

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#62622) darvinya válasza schawo (#62619) üzenetére


darvinya
titán

:))

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#62623) Keem1 válasza Matada2.3 (#62620) üzenetére


Keem1
addikt

Én ezt rendeltem Aliról, tutira eredeti, bár akkor még 12,99 dollár volt mobilon rendelve (most 2 dolcsival több).
A rendeléstől számítva 4 hét alatt érkezett meg hozzám.

[ Szerkesztve ]

(#62624) Matada2.3 válasza Keem1 (#62623) üzenetére


Matada2.3
veterán

Köszönöm! :R

Finn the human

(#62625) Nigér válasza darvinya (#62622) üzenetére


Nigér
őstag

Mehhehe, megelőztél.
Testvérszakkör: gigazseb-felvarrás gyorstalpaló :D

(#62626) Camembert válasza malphitee (#62600) üzenetére


Camembert
tag

Nyilván egyik elektronikai eszköz sem szereti a vizet, csak nem egészen értettem, hogy akkor külön miért emelté ki a Yamahánál, ezt a „nevesség” hibajelenséget.

(#62602) Tulku: Sajnos már jártam úgy, hogy a jó ajánlások, tesztek alapján vettem fülest és nekem abszolút de nem jött be (szerencsére sikerült tovább adnom) – így nem szívesen kockáztatnék ismét, ha nem muszáj. Esetleg a Soundmagic-ek mennyire lennének vállalhatóak az említett paraméterek szerint, mennyire jól izolálnak?

(#62605) kemcso: a T10 valóban meggyőző füles, csak kicsit túlmutat az elsődleges keretemen, így még számításba veszek más lehetőségeket is, esetleg az általam leírt füleseken kívül tudnál javasolni más alternatívát?

Kicsit visszaolvasva, amennyiben játszik a külföldi rendelés is, javasolt vétel lehet a CKR9LTD, ez kb. mivel egy kategória?

(#62627) malphitee


malphitee
senior tag

Tulajdonomba kerult ma egy vsonic vsd2 . hat sokkal tobbet vartam tole... Eddig nagy csalodas. Vsonicbol volt 06 07 em de koroket vernek erre.. :( nem ert meg 8000ftot. 5000 kategoriaban lehet ajanlott kb.

(#62628) Bodz válasza malphitee (#62627) üzenetére


Bodz
nagyúr

Tán csak nem veszettül, fémes hangon visít? :D

[ Szerkesztve ]

(#62629) malphitee válasza Bodz (#62628) üzenetére


malphitee
senior tag

Magassal niincs baj. Keves mely, kozepe nem reszletes, kis hangter,szeparacio rossz. Minden. Kb lq quadbeat 2 szint,hangyannyival jobb.

(#62630) Tulku válasza Camembert (#62626) üzenetére


Tulku
veterán

Soundmagicek és a metal...hmmm...nem tudom...nekem igen muzikális fülesnek hatottak, de nem metál szinten gondolkodtam bennük...klasszikus, jazz, vokális...de egy próbát megér....

Izolációra nem a legjobbak, gyakorlatilag annyit izolálnak amennyit az illeszték....ha fontos az izoláció akkor shure 215 vagy rha t10....előbbi cserélhető kábeles, utóbbira 3 év garancia van....215 szokott lenni 20 környékén használtan....t10-et még nem láttam...

(#62631) Bodz válasza malphitee (#62629) üzenetére


Bodz
nagyúr

Huh, keves mely? Vagy az illesztekek nem passzolnak, vagy basshead lehetsz. :)

(#62632) monti0222w válasza Tulku (#62630) üzenetére


monti0222w
addikt

Shure 215 rockra :N , akkor inkább a SM E80 alkalmasabb! :K

(#62633) #16820480 válasza monti0222w (#62632) üzenetére


#16820480
törölt tag

Nekem nagyon tetszett régebben a 215 rock és metál zenékkel :B

(#62634) vicze válasza #16820480 (#62633) üzenetére


vicze
félisten

Azóta javult az ízlésed. :P

(#62635) Tulku válasza monti0222w (#62632) üzenetére


Tulku
veterán

Vmi metál volt emlegetve tán, illetve most izolációt kérdezett, abban nem a kis fülesek jeleskednek, hanem a fülbemenetet elfedő - rendszerint fül feletti elvezetésű - fülesek...

Meg kell hallgatni rockzenén...én nem ismerem ezeket a rock válfajokat, lemaradtam Rainbow-nál, Deep Purple-nél...de gondolom akkor jó arra....basszussal nem lesz gond....

Amit hallottam metálon és jól teljesített illetve az izoláció is jó az a T10...de az meg drága...

Menni kell mindenfelé és hallgatózni, nincs mese... :)

(#62636) #16820480 válasza vicze (#62634) üzenetére


#16820480
törölt tag

Igen, azóta nem használok már fülest ;]

(#62637) Camembert válasza Tulku (#62630) üzenetére


Camembert
tag

Tehát a Shure 215 úgymond "mindenevő" jól érzi magát a legtöbb zenei stílussal, műfajjal ?

(#62638) malphitee válasza Bodz (#62631) üzenetére


malphitee
senior tag

Kozepes illesztek van fennt , meg nem csereltem masikat. Most inditottam bejaratos hangot de 40 ora van benne. Elozo tulaj azt mondta. Kiprobalom majd a kicsi es dupla harangal,de akkora csalodas a vsd2 egyenlore hogy illesztek csere nem hozza vissza a halalbol szerintem, a szememben legalabbis.

Nem tudom mennyire forras igenyes. Jelenleg lg g3 a teszt keszulek. Pl xduoo x2 nem tudom mennyire tetszene neki jobban.

[ Szerkesztve ]

(#62639) malphitee válasza Camembert (#62637) üzenetére


malphitee
senior tag

Kisse mocsaras melykiemelesu fules nem tud mindenevo lenni mivel a kozep tartomanyra ramaszik.

(#62640) ron8


ron8
senior tag

Hy! Invotone HD2000 típusú fullhallgatohoz milyen hangkártyát ajánlanátok? Játékra és zenére kellene.

(#62641) M@rdel válasza ron8 (#62640) üzenetére


M@rdel
őstag

Az fejhallgató és elég hozzá a Xonar DG/DGX. Másik topik.

(#62642) attiati


attiati
veterán

1-2e ft-ért most mi a bestbuy?

3 év után megadta magát a Canyon CNR-EP8 (eltörött a táskámban). Ő még most is ajánlott?
Hasonló minőségben mi van most annyi pénzért?

amire kell: metal + elektronikus zene + angol tanulás + izoláció

[ Szerkesztve ]

(#62643) Chuck Norris válasza Camembert (#62596) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Én a kényelemmel teljesen elégedett voltam, soha sem akart kiesni, nem nyomta a fülem és nagyon jól szigetelt, a rock is nagyságrenddel jobban szól rajta mint a 750-en. Viszont arra számíts, hogy nem örök darab, nálam nagyjából másfél évet bírt ki, előbb a kábel ment tönkre aztán a csatlakozónál esik szét a fülhallgató. Más zenei stílusokban és tartósságban lehet a viszont a 750 teljesít jobban.

[ Szerkesztve ]

(#62644) attiati válasza attiati (#62642) üzenetére


attiati
veterán

Átolvastam a topikot és ők maradtak. Melyik legyen rock + elektronikus zene + metró közbeni használatra?

JVC HA-FX101
KZ HDS1
KZ ED9

KZ -nél lehet választani mikrofonos és mikrofon nélkülit. Mindegy melyiket viszem?

esetleg
AKG K323
Sony MDR-EX10LP

[ Szerkesztve ]

(#62645) Gabesz_23


Gabesz_23
tag

Hátha valakit érdekel a Samsung hibrid (1DD+2BA) headset. 15 dodó + szállítás, így most summa 30 zöldhasú! Samsung Level In.

(#62646) f4lcon válasza Tulku (#62630) üzenetére


f4lcon
őstag

nekem a KZ HDS-1 is tökéletesen izolál, szerintem ez fül függő.

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#62647) Tulku válasza f4lcon (#62646) üzenetére


Tulku
veterán

Akkor viszont kár általános izolációról beszélni....szerintem...
Egyébként nálam azok a fülesek amelyek fül felettiek és illeszkednek a fül hallójárata környékére (Westone, Shure) lényegesen több zajt szűrnek ki, már az illeszkedés miatt is.
Erre persze a legjobb példa az Angie, de azt rajtam és Biokoxon kívül senki nem tudta betenni a fülébe, ezért nem releváns...viszont ha bent van, már a takarás miatt is rengeteg zajt elnyom, ellapít.

Egyébként nem tudom értelmezni fülhallgató esetén az izoláció fogalmát...max minél hosszabb vetőcső, amire ráteszek egy baromi jól izoláló illesztéket és ennyi...

(#62648) #16820480 válasza Tulku (#62647) üzenetére


#16820480
törölt tag

De azok sokkal zártabb kialakításúak is, mert az armatúráknak nem kell annyi/akkora szellőzőnyílás. A dinamikus drivereknél ezt sokkal nehezebb megoldani.

(#62649) K1LLMy53Lf válasza Gabesz_23 (#62645) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

árban vonzóan hangzik, viszont nem sok "független" véleményt találtam róla. van esetleg valami normáliabb review?

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#62650) vicze válasza K1LLMy53Lf (#62649) üzenetére


vicze
félisten

Csak azért megjegyzem, hogy US Amazonon 25$, normál ára 30-40$ között van, szóval annyira nem nagy akció azért.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.