Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19001) PofaJenö válasza Ákos97 (#18983) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Ez ? ---> [link]

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#19002) slfln válasza Shufny (#19000) üzenetére


slfln
senior tag

Ezt az ipodot nem tudom komolyan gondolták e. Biztos muszáj volt ráírni az eladhatóság kedvéért. Ha az ipodok kimenetije 7ohm körül van, akkor az egy 8ohmos fülesnél már varázslatos frekimenet torzulásokat okozhat. Ez érdekes lesz...
Hát nem bajlódtak sokat a bejelentéssel, 11 új iem... masszív mennyiség. Az EX1000 nem biztos, hogy veszélybe kerül... árazásilag sem. Kíváncsian várom a teszteket, árakat és a hatásukat az egész piacra.

A K3003 mérést miről csinálták, nem bírom kivenni a szövegből? Gyanús...

19003: Ez a szám abnormális egy iemnek. 100mW-al megküldve már tuti felrobbanna a membrán. :D Jó lesz az 10-nek is.

[ Szerkesztve ]

(#19003) Shufny válasza PofaJenö (#19001) üzenetére


Shufny
őstag

??? :F
30k -ig érdekelte jó vétel, nem 6 -ig. Azért annyira nem jó minden Brainwavz, hogy bármilyen árkategóriában megállja a helyét.

Apropó Sony:
Megakadt a szemem a "Power Handling Capacity: 100mW" -on. Az EX1000 -re, de ami érdekesebb az EX600 -ra is ezt írják. Viszont innerfidenity -n láttuk, hogy az EX600 nem bírja annyira a hangerőt, mint a nagy tesó, és már 100dB SPL -nél 1% köré keveredik. (ha a többi adat hiteles, akkor ez 0.2mW)

slfln: Mi gyanús? iPod -hoz meg persze. Ha valamihez nem írod oda, hogy jó az iPod -hoz az halál. Nagyobb probléma, hogy valószínűleg le is tesztelték, hogy elfogadhatóan szóljon vele... kompromisszumot kötve ezzel hangminőségben. :(

100mW -hoz. Hát igen, egyrészt ez bőven 120dB SPL fölött van, másrészt főleg az "olcsó" BA -k nem szokták ezt bírni. Nem beszélve a hordozható lejátszókról.

Azért nem értem ennek a miértjét, mert a többiek sem írják rá, így csak lehet majd reklamálni, hogy a 10 -edét se bírta...

[ Szerkesztve ]

(#19004) Ákos97 válasza slfln (#18989) üzenetére


Ákos97
aktív tag

Köszi szépen a segítséget!
Igen ezek, amiket felsoroltál, nekem is nagyon szimpatikusak, egyedül a mondatodnak abban a részében kételkedem, hogy a Brainwavz B2 teljes egészében ugyanolyan, mint a Fischer Audio DBA-02. :Y
Ennek nagyon, örülök, mert ahogy elnéztem a a Fischer-t, nagyon ritka és nehezen beszerezhető, ellentétben a brainwavzal, amit egy kicsit könnyebb.
Az összes tesztben a DBA-02 állati jól szerepelt, ráadásul, pont az igényeimnek megfelelően szól aleírtak alapján.

(#19005) slfln válasza Shufny (#19003) üzenetére


slfln
senior tag

Leginkább ez a ferdített mondat, ami gyanús a google fordítóval, közvetlenül a freq response alatt:
"Ataru is neither good for the ears - whatever is checked from the ear using a pure tone sweep iPhone application."

Ákos97: Shufnyval kipróbáltuk fej-fej mellett és ugyanolyan körülmények között, semmilyen különbséget nem hallottam a DBA-hoz képest. Ha van is, az valószínűleg nagyon elenyésző.

[ Szerkesztve ]

(#19006) DJZoliboy válasza slfln (#19005) üzenetére


DJZoliboy
aktív tag

Az Xears honlapján minden füles 30€ most? vagy ami kivan írva ára azt kell nézni? Köszi!

(#19007) Ákos97 válasza slfln (#19005) üzenetére


Ákos97
aktív tag

Jólvan, akkor most már csak azt kell eldöntenem, hogy melyiket vegyem a 3 közül, megköszönném, ha az 18970-es hozzászólásomban leírt igényeim alapján segítenél kiválasztani:
-Brainwavz B2
-Etymotic hf5
-Ultimate ears Ue700(Azért húz erre a szívem egy nagyon kicsit, mert ezt itthon is lehet kapni, ráadásul nem is sufniboltban, rendes garanciával, és nem is sokkal drágább, mint Amerikában)

(#19008) slfln válasza slfln (#19005) üzenetére


slfln
senior tag

Ja az csak valami tone sweep progi... de a mérést még mindig nem tudni miről csinálta. Az ER4S mérése se teljesen hasonlít a headroomosra és a gyárira... Lesz ez még jobb (másabb) is :D.

Ezt eldönteni nem én fogom, hanem te. Én csak irányokat lőttem be neked, mert analitikus fülest kerestél. (Gondolom tisztában vagy vele, mit jelent ez.)
Közben remélem elolvastad Shufny hozzászólását is. Egyáltalán nem biztos, hogy a B2 mélyeivel tökéletesen elégedett leszel. Ezért dobtam be a Sunriseokat is.
Meghallgatás nélkül tudom, hogy nehéz dönteni. Én viszont nem vállalhatom a kockázatot, hogy pár hét múlva utálkozva gyere vissza, (mint már megtörtént) hogy milyen szart ajánlottam neked, nem is ezt akartad, meg különben is.
Ha a RE0 mélyei mennyiségre kevesek voltak, akkor nem biztos, hogy analitikus fülest akarsz.
Én személy szerint a DBA/B2-ben találok annyi örömöt, hogy ne szomorkodjak a mélyei felett...

[ Szerkesztve ]

(#19009) Shufny válasza Ákos97 (#19007) üzenetére


Shufny
őstag

UE700 -nak állítólag még a B2 -nél is erőtlenebb a mélye, és karcosabb a magasa. És én nem vagyok meggyőződve róla, hogy nem lenne már a B2 is túl sok neked ilyen szempontból.

slfln: Nekem azok az ER-4S mérések eléggé ismerősek. Nem tűnnek túl kiugrónak.

[ Szerkesztve ]

(#19010) slfln válasza Shufny (#19009) üzenetére


slfln
senior tag

Vesd össze a headroomossal. A közép tetejétől helyenként 10dB különbségek vannak... Bár most jobban megnézve a headroomos mérés meg nem hasonlít a gyárira, de a gyárival viszont szinte azonos a japán oldal mérése. OK, megadom magam. :D

[ Szerkesztve ]

(#19011) Ákos97 válasza slfln (#19008) üzenetére


Ákos97
aktív tag

Ne haragudjatok, rosszul fogalmaztam, én nem hallgattam soha meg az RE0-t, csak a mások által leírt összkép alapján próbáltam következtetni a mélyeire.
Igen, tudom, hogy mit jelent az analitikus hangzás.
Azzal is tisztában vagyok, hogy nekem kell eldöntenem, de mivelhogy egyiket sem hallottam, te meg már igen, akkor el tudod mondani róla a tapasztalatodat.
Tudom, tudom, a hangzás teljesen szubjektív dolog, de egy igényes embernek majdnem egyformák az igényeik.
Értem ezalatt, hogy szerintem 10 emberből kb. 8-nak nem fog tetszeni pl. a sennheiser cx300 sötét, színezett, torz, dagadt, bántó basszussal teli hangja.

(#19012) Shufny válasza Ákos97 (#19011) üzenetére


Shufny
őstag

Sajnos a statisztika azt mutatja, hogy a gyári fülhallgató -> CX300 váltás után nem lehet (nehéz) levakarni az embereket arról a hangzásról. :(

A CX550 -öt nem hallottuk (legalábbis én biztosan nem), de attól tartok annyira messze van a mélye ezektől, hogy az alapján képtelenség megmondani, hogy neked mennyi lenne a túl kevés. Én a leírások után meglepődtem az RE0 mélyén, de tény, hogy a kelleténél kevesebb.

[ Szerkesztve ]

(#19013) BotaN válasza Shufny (#19000) üzenetére


BotaN
senior tag

Értem sajnos a 12 ezer az már sok az M1-ért, meg a 10-20 munkanap is háát... Benézek majd media markt-ba, meg még ilyen elektronikai boltokba hátha van valami jó darab.

Akkor azt mondjátok hogy Sennheisert ne vegyek semmiféleképpen viszont mik szoktak lenni a slágertermékek az ilyen boltokban, amiért nem kár az a 10k? Asszem amit jó rég láttam azok talán AGK, Sony, Philips, Pio, Skullcandy, ezek mind fejeltős?

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/

(#19014) Shufny válasza BotaN (#19013) üzenetére


Shufny
őstag

Azért ajánljuk az Xears, Brainwavz stb -t, mert minden más lényegesen gyengébb ár/érték arányban, amit itthon árulnak. Ha csak kényelmi okokból kéne gyorsabban, akkor javaslom várjad ki. Egyébként DTX71, az egyetlen amiről tudni, hogy nem rossz vétel itthon sem.

[ Szerkesztve ]

(#19015) bozont válasza BotaN (#19013) üzenetére


bozont
veterán

Az mp4nation-ről ~9300Ft és ingyen postáznak ide is, bár 2 hetet várni kell mire megérkezik (ha van raktáron), de megéri.

(#19016) themebuilder válasza kingdomix (#18994) üzenetére


themebuilder
senior tag

Ezekre is érdemes ránézni. A MEElectronics M21 6000Ft-ért jobb vétel lehet annál.

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#19017) vadászcsiga


vadászcsiga
félisten

Ezek a Brainwavz fülesek minőségre milyenek? Képek alapján nem tűnnek minőségi daraboknak vagy tévedek?

(#19018) BotaN válasza Shufny (#19014) üzenetére


BotaN
senior tag

Értem és köszönöm, nem akarok szart venni, és amúgy nem sietős annyira, csak tényleg kicsit kényelmesebbnek tartom a bemegyek a boltba megveszem dolgot.

Nézegettem amúgy azt a bizonyos In Ear Matters listát, érdemes adni arra ami benne van? Elég sokat láttam hogy itt hivatkoztatok rá, és az alapján mondjuk a Xears Resonance Black Edition 20 Euró-ért elég tutinak tűnik.

http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/

(#19019) Ákos97 válasza Shufny (#19012) üzenetére


Ákos97
aktív tag

Igen, ez sajnos igaz, lehet hogy még a cx300 2006-ban megfelelt az emberek igényeinek(ez netán azt jelentené, hogy akkor is hasonlóan igénytelenek voltak az emberek? :F :P )
de mára már egyre többen kezdenek rájönni, hogy nem jó. De sajnos aki ahhoz már hozzászokott, több éve azt hallgatja, annak lehet, hogy pl a fischer audio dba-02-t, ami a kategóriájában a legjobb füles, azt fanyalodva venné ki a füléből.
És most jön az, ami a legjobban számít: A zenei stílus! Sokan hülyeségnek tartják, de pl. egy drumstep, esélytelen, hogy jól szóljon egy analitikus fülessel, ami hozzátenném, nem is baj, mert ahogy apám mondaná: "Az nem zene". És én teljesen egyetétek vele.
De pl. egy jazz, egy rock(heavy metal is), egy pop, vagy egy klasszikus zene fényévekkel jobban fog szólni a dba-02-vel, mint egy cx300-al.

[ Szerkesztve ]

(#19020) fi:zi'k válasza vadászcsiga (#19017) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Szerintem tévedsz.
Bár tartósan nem használtam egyet sem, de nem hinném, hogy problémásak lennének.

#19019
Ha abból indulok ki, hogy miket látni az emberek fején vagy fülében, lehet még igénytelenebbek is lettek. :U

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#19021) vadászcsiga válasza fi:zi'k (#19020) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Anyaghasználatra gondoltam azt azért érezted amikor kézbe vetted először hogy milyen? Nekem olyan vizipisztoly műanyagnak tűnik.

(#19022) fi:zi'k válasza vadászcsiga (#19021) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Nem az anyaghasználat határozza meg az összeszerelési minőséget. Lásd a Xearsek egy-két szériája.
Szerintem teljesen átlagosak mind anyagminőségre, mind összeszerelésre. A "vízipisztoly műanyagtól" elég távol áll. :U

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#19023) schawo válasza fi:zi'k (#19022) üzenetére


schawo
titán

Igen, az anyaghasználat jó eséllyel fordított arányban áll az összeszerelési minőséggel. Nemes anyagokat (fa, alu), amiket Thomas használ a fülesekhez, sokkal nehezebb ragasztani, mint a műanyagokat. Ennek lett folyománya néhány hibás sorozat...

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#19024) gergo0328


gergo0328
senior tag

Sziasztok!

A holnapi nap folyamán megérkezik a Sennheiser CX200 Street II fülhallgatóm és mint mondtátok vigyázni kell rá. Kérdésem az lenne hogy hogyan hajlítsam meg a kábelt amikor a telefonról megy a zene ami a zsebembe van. Mivel nem hagyhatom hogy lógjon ezért valahova fel kell tekernem. Vagy ezt hogy oldjam meg hogy ne törjön meg a hangkábel? :R

(#19025) default. válasza slfln (#18990) üzenetére


default.
őstag

Nem az árral van a baj, hanem azzal, hogy alig találok egyenes végű (180°-os) jack-es fülest.
Sok sennheiser tetszene, csak mind 90°-osak..

(#19026) Redneck


Redneck
veterán

Sziasztok!

Kellene egy olcsó 2-3 ezer forintos in ear füles. főleg metalt jó kis groove-os metalt hallgatok. Volt az elmúlt pár évben több Genius GHP-02 fülesem (nem lehurrogni:)) és most keresem a következő kütyüt.

Ezeket néztem most gyorsan:
http://www.ipon.hu/webshop/product/_maxell_rhythmz_fekete/176633
http://www.ipon.hu/webshop/product/_canyon_cnr_ep8o/143736
http://www.ipon.hu/webshop/product/_a4tech_mk_610/157860
http://www.ipon.hu/webshop/product/_maxell_metallics_gunmetal/176630

Melyiknek lehet jobb minőségű hangzása?

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#19027) ALI_G


ALI_G
veterán

hello,

AKG K324P-t néztem ki, de mivel 90 fokban elforgatott jack dugója van, nem lenne ideális a telefonomhoz, aminek a tetején van a bemenet.
Tudtok ajánlani alternatívát árban, minőségben ami nincs elforgatva?

(#19028) bigmasterg válasza Redneck (#19026) üzenetére


bigmasterg
addikt

Arról a Canyon-ról írták már, hogy egész tűrhető hangja van az árához képest.

(#19029) Luissimo válasza bigmasterg (#19028) üzenetére


Luissimo
veterán

arrólbiza :K :K

(#19030) Pantok


Pantok
aktív tag

Sziasztok

Még nem sürgős de lassan új szivacsot vennék a fülhallgatómra, kérdés hogy hol lehetne venni olcsón ilyen fajtájút. Soundmagic Pl30ra kéne, neten meg csak ezt találtam:
http://www.complyfoam.com/products/T-400/

Ha jól értem ők 3 párt adnak remélhetőleg csak a kiválasztott méretböl, de szállítással ugyebár magának a fülhallgatónak az ára...

(#19031) macera2 válasza bigmasterg (#19028) üzenetére


macera2
aktív tag

Ennek én is beugrottam. Ha jól emlékszem, akkor az EP8-al volt kalandom. Clip+-al hallgatva, mély kiemelés max., mély kiemelés min. hangzás változatlan. Szerintem már 1 kHz-től vágott. Beszédre is alkalmatlan volt. Az ajánlókat nem hibáztatom, inkább azt nézd meg, hogy hol veszed. Szánj rá egy kis pluszt, de vissza lehessen vinni, ha nem tetszik a hangja. Javaslom, hogy az Electric Store Kft-t / Nagyenyed u. -bár övék volt a legjobb ajánlat- a Kresz szabályai szerint balra nagyivbe kerüld el. Én itt vásároltam. Lehet, hogy kilóra vették a honkongi Ecserin. Pénz vissza? Nahát az aztán almás ...

A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .

(#19032) Bodor


Bodor
veterán

Kicsit off a téma, de megkérdezem, mert szerintem itt sok vájt fülű hallgat MP3-at a fülesén.
A lejátszóm nem tudja a flac-ot , de szeretném a legjobb minőségben hallgatni a zenéimet, a kérdés pedig az lenne, hogy ti melyik konvertáló programot ajánlanátok flac és flv MP3-ba való konvertálásához ?

(#19033) Ákos97 válasza slfln (#19008) üzenetére


Ákos97
aktív tag

Most, hogy lassan kénytelen leszek sietni, és minél hamarabb megvenni egy új fülest, mert már a cx550 kezd az agyamra menni a, hogy a 120, de főként 250 hz-es tartományon van kapásból 8 db plusz, ami számomra NAGYON idegesítő. :W :((
Hogy ha a fülhallgató nagyon dögös szeretne lenni, akkor legyen benne subbass, mert azt ezzel a középméllyel ellentétben nagyon szeretem, mert nem nyomja el a középtartományt semennyire.
-------
Ahogy nézegettem ezt az Etymotic hf5-öt nagyon megtetszett, csak több tesztben is kiemelik, hogy az egyetlen hibája, a kicsi színpadtér, ez igaz?
Amúgy állítólag nagyon kiegyenlítetten szól.

(#19034) Ákos97 válasza Bodor (#19032) üzenetére


Ákos97
aktív tag

Ezt ajánlom, nekem bevált: http://www.4musics.com/flac-mp3-converter.htm
Itt ráadásul 44.1khz helyett meg tudod adni, hogy 48-ba konvertáljon, a maximum bitráta 320kbps.

(#19035) andorra válasza Bodor (#19032) üzenetére


andorra
őstag

Easy CD-DA Extractor

(#19036) Shufny válasza Ákos97 (#19033) üzenetére


Shufny
őstag

"kicsi színpadtér, ez igaz?" Teljes mértékben, de szerintem ez IEM -nél nem ritka, szóval talán az átlagos szó is tökéletes lenne rá, csak már nem az átlaggal szokták hasonlítani. Nem is a méretet szokták hiányolni, hanem hogy túlzottan bal-jobb felosztású a prezentációja, így nincs igazán mélysége.

#19034: Az átmintavételezés határozottan nem ajánlott.

[ Szerkesztve ]

(#19037) bigmasterg válasza Bodor (#19032) üzenetére


bigmasterg
addikt

Foobar + LAME MP3 Encoder

Azt mondják, hogy lame az egyik legjobb mp3-ra.

(#19038) Bodor válasza bigmasterg (#19037) üzenetére


Bodor
veterán

Köszönöm, az Xrecode2 is azt használja, annál keresek jobbat.

(#19039) Bodor válasza Ákos97 (#19034) üzenetére


Bodor
veterán

Kipróbálom, és összehasonlítom a többivel! Köszönöm szépen!

(#19040) schawo válasza Bodor (#19039) üzenetére


schawo
titán

1. Véletlenül se konvertáld 48 kHz-re
2. A lame-nél ne keress jobb kódolót, csak rosszabbat fogsz találni.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#19041) Ákos97 válasza Shufny (#19036) üzenetére


Ákos97
aktív tag

Kíváncsi vagyok, megkérdezhetem, hogy miért nem ajánlott az átmintavételezés? :U

(#19042) ko9 válasza Bodor (#19038) üzenetére


ko9
addikt

Mi a problémád a LAME-el? Ja és hanyas verzióval? :U
MP3-ba nem tudsz SEMMIVEL jobb minőségbe kódolni. Keress egy jó GUI-t hozzá, állítsd be Constant Bitrate 320kbps-re és hajrá. (Pl. LameXP)
Ha CD-ről akarsz rippelni, akkor meg EAC. Persze ott is LAME enkoderrel. :R

[ Szerkesztve ]

--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------

(#19043) schawo válasza Ákos97 (#19041) üzenetére


schawo
titán

Mert sokat ront a hangminőségen.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#19044) bigmasterg válasza Bodor (#19038) üzenetére


bigmasterg
addikt

Mp3 lejátszóról, fülhallgatóval kizárt, hogy halj különbséget egy lame-el jól konvertált mp3 és flac között.
(de pc-n sem)

(#19045) Pantok válasza Pantok (#19030) üzenetére


Pantok
aktív tag

Visszatérve erre, esetleg az is megoldás ha valakinek ugyanilyene van / valamelyik másik mp4nation füles amelyikhez ugyanezek a tip-ek jártak és nem a legnagyobb méretűt használja akkor akár el is cserélhetnénk őket.

(#19046) Shufny válasza Pantok (#19045) üzenetére


Shufny
őstag

Brainwavz fülesekhez csak egy közepes comply -t adnak szivacsból.

(#19047) ALI_G válasza ALI_G (#19027) üzenetére


ALI_G
veterán

:F

(#19048) schawo válasza ALI_G (#19027) üzenetére


schawo
titán

Mennyi a K324P árkategóriája? Az egy pár éve kifutott füles.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#19049) Pantok válasza Shufny (#19046) üzenetére


Pantok
aktív tag

Oh, gáz. Hát akkor hátha valaki más is soundmagicet vett amihez (legalábbis a PL30hoz) ugye teljes S-M-L jár.

[ Szerkesztve ]

(#19050) schawo válasza Pantok (#19049) üzenetére


schawo
titán

A PL50-hez csak egy pár szivacs jár.

Luissimonak van még PL30-a.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.