Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15001) bigmasterg válasza fugo1 (#14994) üzenetére


bigmasterg
addikt

neisvegyelaprorolnehogyveletlenulocsobbanjussjobbfulhallgatohoz vizesboltbanezcsak7

Amúgy Bushmann-tól és themebuilder -től má vásároltam, teljesen korrektek, megbízhatóak, de én nyugodtan utalnék előre Bicinek, Dave-nek és Shufny-nak is.

(#15002) Dave™ válasza bigmasterg (#15001) üzenetére


Dave™
nagyúr

Köszi, szívesen fogadok bárkitől utalást, és nagyon meg is fogom köszönni, de fülest már sajnos nem tudok cserébe adni, mert elfogyott mind :D (a saját TD-m is). Maradt 2 saját használatú XR és egy XT.

(#15003) Jim-Y


Jim-Y
veterán

Üdv topiclakók, holnap jön meg az iTouch 4G-m és tervezgetés szintjén kérnék ötleteket hozzá fülesre:) Nekem is a 4-7-8K-es kategória a mérvadó, bár így leírva inkább az 5K :D
Zene tekintetében mindenevő vagyok, lesz rock,dnb,klasszikus .. talán csak pop nem:)
Eddig egy Sennh. CX300-II -vel szemezgettem, de a mai topicolvasás után látom, hogy nem feltétlen ez az ajánlott ebben a kategóriában, én vevő vagyok a hardveraprós bizniszre is:P üdv, és kössz

Jim

Mod: amit elfelejtettem és nagyon fontos: zenét kizárólag zajos környezetben hallgatok, utcán,buszon,metrón . Gondolom ez is szempont.

[ Szerkesztve ]

(#15004) slfln válasza Bici (#14969) üzenetére


slfln
senior tag

Megeshet, mindenesetre csökkent elvárásokkal várom az újabb versenyzőt. Adok neki egy esélyt, kíváncsi vagyok, hogy szól egy armatúrás füles, mert ilyen állattal eddig még nem találkoztam.
Az ie sorozattal, csak annyi a bajom, hogy mindegyik ereszti be a hangot (állítólag). A környezet, ahol 90%-ban használva vannak a fülesek az egy nyomtatókkal, faxokkal, fénymásolókkal, telefonokkal teli tervezőiroda. Ezek baromi nagy zajt csapnak, és egész nap meg nem áll egyik sem.

Az izoláció így az elsők között van a listámon.
Szeretnék nagy teret és remek textúrázást, részletes hangot. A hangja legyen meleg, nagyon enyve V görbe, de ne brummogjon. Fontos a tisztaság is. Legyen kényelmes, mert nem szeretném, hogy 5 perc után üvöltve kelljen kitépni a fülemből. (Triplefi10 itt vérzett el). Ne üljek a színpadtól 150m-re lévő sörsátorban, (ie8) de ne is az első sorban kelljen csápolnom. Legyek valahol a 3. sorban. Ne legyen fárasztó a hangja, 2-3 óra után se váljon terhessé. Kábelzaj nem érdekel, mert nem mászkálok benne túl sokat. Zárt fejhallgató se érdekel, mert fontos a mobilitás, a kis méret, és sajnos a szigetelésük oda nem elég (>-20db kellene).

A keret 500$.

Amire kell: trip hop, downtempo, electro, minimal, nu-metal, soft rock, indie, stoner rock, gagyi glam rock, sok sok koncertfelvétel, női ének... amire soha: r&b, hip-hop, jazz, d&b, rap...

Tippek?

(q-jays, sleek sa7?)

(#15005) Shufny válasza fugo1 (#15000) üzenetére


Shufny
őstag

Kérlek ne másolgassad a specifikációkat. Egyébként első körben el kéne döntened, hogy "hagyományosat" (MX) vagy "agybadugósat" (CX) veszel. Ellenben Bushmann -tól és themebuilder -től nyugottan vásárolhatsz, és én ezt is javaslom. Talán az IE8 az egyetlen füles, amit megéri hazai boltból venni.

bigmasterg: Már utaltál is. Mondjuk nem apróhírdetés volt. Egyébként köszönöm.

tariattila: Én nem láttam még sehol, hogy $290 -ért kiszállítanák, és megérheti. Az összes többi fülhallgatót vagy megkapod olcsóbban, vagy nem érik meg sehol az árukat. Csak azt próbom meg elkerüni, hogy belinkelje az összes létező fülest aqua -ról, hogy "és ez?"

[ Szerkesztve ]

(#15006) tariattila válasza Shufny (#15005) üzenetére


tariattila
veterán

:Y IE8 ? itthon? nem épp ezt a kategóriát keresi úgy olvasom ;]

(#15007) slfln


slfln
senior tag

Szia Shufny! Első benyomások a vietnámi technikáról?

(#15008) KeNTaGoN


KeNTaGoN
tag

Udv.
Felig tonkre ment, hibas, torott, akarmilyen IEM kialakitasu fulest keresek alkatresznek.
Elsosorban AKG K330 kellene, de megfelelne barmilyen kozepkategorias IEM, aminek legalabb az egyik oldala tokeletesen mukodik valamint a hangszoro merete nem haladja meg a 9,2mm-t.
Szal ha van ilyesmi fulesed, akkor kerlek keress meg!

www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!

(#15009) Peti66 válasza slfln (#15004) üzenetére


Peti66
senior tag

Shure-k- nál nézelődnék. ;)
Zack, ha jól értettem kiszeretett a Q-jays-ból :F

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#15010) Shufny válasza slfln (#15007) üzenetére


Shufny
őstag

Jók. Nagyjából amit vártam. Egyelőre kiváncsi vagyok változik-e járatással, illetve hogy milyen a v1. Elsőre olyan benyomásom van, hogy emeltek a mélyén, és így még hátrébb került a közepe egy kicsit.

Amúgy nagyon tetszik, de még próbálgatom mielőtt mondok részletesebb véleményt.

Nézted amúgy a GR07 -et, amit linkeltem? Most nézem, hogy $500. Abból már lehet, hogy custom kéne. De kb minden kijön belőle. SM3, Westone -ok. Turbine Pro -k, MD.

[ Szerkesztve ]

(#15011) Dave™ válasza Peti66 (#15009) üzenetére


Dave™
nagyúr

Zack, ha jól értettem kiszeretett a Q-jays-ból

Ez így ebben a formában nagyon enyhe kifejezés :DDD

(#15012) bigmasterg válasza Shufny (#15005) üzenetére


bigmasterg
addikt

Ja, tényleg, csak fülhallgatóban gondolkoztam, hirtelen nem jutott eszembe a 668. :B
De akkor írhatnám még fi:zi'k-et, schawo-ot (tőlük is vettem már, csak nem fülhallgatót) és még pár embert...
Csak olyanokat akartam írni, akik árulnak fülhallgatót.
Illetve fi:zi'k-nek, mintha lenne egy eladó superlux fülhallgatója.

[ Szerkesztve ]

(#15013) slfln válasza Peti66 (#15009) üzenetére


slfln
senior tag

Szerintem nagyon ideje sem volt megszeretni, de az viszont rövidebb távon kiderült, hogy az ízlésünk közel ellentétes lehet, így előfordulhat, hogy én imádnám.
A Shure-ról bárhol olvasok, rendkívül megoszló véleményeket találok. Valaki egekbe emeli őket, valaki a 100e Ft feletti füleseiket gyengébbnek találja mint a 10e Ft-os szutykát.

A headfion a nagyon művelt iem értékelők se nyilatkoznak róluk.

joker ezt írta:
"There are no plans to review any Shure products. None of the previous-gen models (except the SE530, which I've not tried) managed to impress me. Glowing reviews and ridiculous claims made by a Shure retailer do not impress me either; actually, they make me less interested in the product."

Ha megveszem mondjuk az se535-öt 125e Ft-ért és cefre lenne, biztos fejjel mennék a falnak.
A Shure és a Denon termékeit a témában mindig is ferde szemmel méregettem. Szerintem túlárazottak.

[ Szerkesztve ]

(#15014) Peti66 válasza slfln (#15013) üzenetére


Peti66
senior tag

A denon-nal én is hadilábon állok :((( Van itt valami okosság pld. ez:http://www.shure.com/americas/products/earphones-headphones/se-models/se425-sound-isolating-earphones két utas( ami pont jó) nehezebb elrontani a váltót és 37 db-es izoláció. :Y A PDF-et is nézd meg :K
A három utas-ért én 100 dollárt se adnék :N

[ Szerkesztve ]

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#15015) slfln válasza Shufny (#15010) üzenetére


slfln
senior tag

Kíváncsi vagyok a mélyebb benyomásokra. Szignifikáns különbséget én még semmivel nem tapasztaltam járatás után, a karakter úgyis megmarad, nekem eddig semmi se fordult ki magából. Fórumon is azt írták amit te, hogy megmelegítették kicsit alulról.

Earsonics annak ellenére, hogy francia cég egy dealert sem tart Európában, az oldalukról az SM3 meg marha drága. Amerikában olcsóbb lenne sokkal, de tartok a vámtól, ott már sok lenne és fájna, és ütném az 500$.
Westone-nak nincs a környező országokban, dedikált audiológusa a customhoz, a nélkül meg nem megy. UM3X vagy a 3 hááát... erős talán talán, de nem vagyok benne biztos, hogy az általam írt elvárások illenek rájuk.

A Vsonicot amit linkeltél megpilláztam, de Clie azt írta, hogy unalmas, mindenestre betolta a listáján a triplefi mögé 2.-nak. :S ???
190SGD ~ 30e Ft az nem vészes mondjuk.

Monster... kábelgyártó cégtől fülhallgatót... :D ... Itthon meg az a hínáros Hama forgalmazza... hááát... Turbine Pro egy közepes talán... kutatok utána kicsit azt hiszem.

A Miles Davis iszonyat undorító :D és jazz ugye az ihletése... itt ki is esett, ja és mocskosul hamisítják is.

Köszi, van még valami ? :D

(#15016) slfln válasza Peti66 (#15014) üzenetére


slfln
senior tag

'Kaming szúún'... de amazonon már van. (?)
a pdf ben nem sok tartalmat találtam a hangjáról, a hapcizni készülő ember a legfelső képen szimpatikusnak tűnik. Tetszik a kábel lecstolhatósága.
Máshol: "Sorry, Shure products can only be shipped within the USA"
300$... még kereten belül. Kéne legalább egy angliai dealer.

Victor-ral mi a helyzet? Illik rá amit írtam szerintetek? Nem lett közben discontinued?

(#15017) Shufny válasza slfln (#15015) üzenetére


Shufny
őstag

FX700 + egy ipari zajvédő. :D HeadphoneAddict -nak a kedvencei a westone -ok, és ő például a középkategóriában az NE-700X -et szereti. Szóval ha az tényleg hasonlít a DTX100 -ra, akkor a Westone 4 jó lehet majd neked. Egyébként mi baj lenne az SM3 -mal?

Mellesleg nem Westone -ra, hanem 1964 Ears -re, vagy Unique Melody -ra gondoltam. Bár neked valszeg a Q kéne, az meg már pont drágább.

(#15018) Peti66 válasza slfln (#15015) üzenetére


Peti66
senior tag

Itt, olvasd Kill Kill véleményét a 425-ről ;) ( legalul) és partiban van a Westone 3-4-el :R
Nem mellesleg, az Amazzon-on 280 dollár :R

[ Szerkesztve ]

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#15019) slfln válasza Shufny (#15017) üzenetére


slfln
senior tag

Ja ok a Victor, ereszt befele mert nyitott hátul, de vicces, hogy ugyanarra gondoltunk párhuzamosan.
Az SM3-hoz írtam, hogy drága játék kerekedhet belőle.

Az 1964 Oregon bázisú, a Q-hoz minta kellene a fülemről, azt meg ki kellene küldeni nekik - márha lenne itthon akivel szerződésben vannak és úgy készíti el, ahogy ők kérik. Kegyetlen macera. Ha nem jó lehet hónapokig levelezni meg postával szívni. Vám is bejátszana 100%.
Westone-nak van európai eladója? Kutatok.

Nuforceok melegek és krémesek; nyami. Utána nézek ennek az embernek, jó ízlése van :D
Köszi!

(#15020) Bici válasza slfln (#15019) üzenetére


Bici
félisten

Figy, ilyen kategóriás fülest sztem ne vegyél meghallgatás nélkül, mert ezek mind armatúrásak, amik nagyon könnyen lehetnek Xcape-hez hasonlóan vékonyak számodra. Egyik sem a testességéről híres.
A helyedben a legjobb dinamikusak között keresnék, de ez csak személyes vélemény.
Monster Miles Davis Tribute?

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#15021) slfln válasza Bici (#15020) üzenetére


slfln
senior tag

Ezzel az a baj, hogy rossz helyre születtem. Itthon a mainstream fejeseket is alig lehet meghallgatni nyugodtan. Ha sikerül is találni valamelyik hiperelektronikus áruházban valami jobbfélét, akkor ott vagy nem szól az egyik oldal, vagy lelopták a szivacsot róla.
Fülest meg... áh.... sehol nem lehet, Kolompár Vinettu zsíros, fülbemászós feje után meg nem is lenne mondjuk ingerem.
MD-re reagáltam már, nagy rizikófaktor az is, mellesleg 100k-ba, ha jól emlékszem nem fér bele.

Persze; megvárom a DBA-t először, hogy legyen képem róla, érdemes e nekem az armatúrások között túrni egyáltalán.

Peti: SE535: rich bass + spacious :O (kereten kívül megy viszont)

(#15022) Shufny válasza Bici (#15020) üzenetére


Shufny
őstag

Az lett volna az "MD". :B Egyébként te a kifejezetten vékonyhangú armatúrásokat hallottad. Persze biztos nem véletlenül hangzik el rendszeresen az "armatúráshoz képest" megjegyzés, de én hiszek benne, hogy tud testes lenni, ha nagyon akar. :)

Apropó akartam kérdezni: Tehát, ha "nagyon jól szól" a DBA-02, akkor miért is baj, hogy armatúrás? Erre tippeltem, de nem volt teljesen egyértelmű.

Persze soha nem jó ötlet hallatlanba venni, és ez az árral hatványozottan erősödik. Viszont valószínűleg egyiket se lesz lehetősége meghallgatni.

[ Szerkesztve ]

(#15023) themebuilder válasza slfln (#15004) üzenetére


themebuilder
senior tag

(#15024) slfln válasza Shufny (#15017) üzenetére


slfln
senior tag

Unique Melody: ugyanaz mint az 1964-nél. Plusz fájdalom, hogy 450$ alatt nincs náluk semmi. Ehhez jön még a füldoki, ami kb. 100$ meg a shipping oda vissza, ami szintén nem megúszható 80$ alatt. Máris kiszánkáztunk a 100e Ft-os álomhatárból.

Sok fog múlni a DBA-n. Ujjak keresztben, remélem a szám jófelé görbül majd...

(#15025) slfln válasza themebuilder (#15023) üzenetére


slfln
senior tag

2 napig volt nálam 'zajzáras' px 200, de már a típusára sem emlékszek. A magaddal cipelendő 'ellenmikrofon' ami gyűjti a külső zajokat egy... hogy is mondjam... 'pain in the ass' és iszonyat hiss-t produkált. Nem lenne máshogy ennél se. Kikapcsolva a noiseguardot meg 60db-elt halkult a cucc és maxon se bírta kihajtani a cowonom az alap 300! ohm impedancia miatt.
Ja és ez a szűrő főleg konstans alapzajt szűr, pl.: repülő, meg busz stb. Erre van kitalálva.
Sajnos ez is ugrott.

(#15026) bigmasterg válasza slfln (#15025) üzenetére


bigmasterg
addikt

Sony MDR-EX700 ? (nem ismerem, csak kérdezem, eredetileg az 1000est akartam írni, de az a limit felett van...)
Vagy ie8 ? ha a mélyeket úgyis szereted

[ Szerkesztve ]

(#15027) slfln válasza bigmasterg (#15026) üzenetére


slfln
senior tag

Az MDR-EX700-at már nem gyártják, bár az árbelövős oldalon még van ajánlat rá itthon is.
Megrázóan sok és profi fake van belőle! A kalapácsos oldalon is nagyon sokáig volt egy csomó, mostanra már eltűntek de 2,5-3e Ft-ért mentek. Az 1000-esről még nem is olvastam, nem tudok róla semmit.
A kényelem mint írtam, eléggé előtérben van. A 700 pedig a kialakítása miatt -mellesleg hatalmas, hasonlít a Radius DDM-re - bitang kényelmetlen még rövid távon is. A tisztaságáról meg annyit, hogy 'sibilance'-ra (rosszul ejtett sziszegős s) panaszkodik vele kapcsolatban mindenki. A 80e Ft-os kategóriában nem a legjobb vétel.
A Sennek, ahogy írtam a 'laid back'-ségük miatt és a rossz izoláció miatt két fekete ponttal indulnak, bár számomra még mindig izgatóak.

(((Most kérek elnézést a magyartalan fogalmazásért és a sok angol szóért, de átállt az agyam a headfi miatt angolra, nem sznobság miatt van.)))

(#15028) Peti66 válasza slfln (#15025) üzenetére


Peti66
senior tag

I'em a 425-nek is cocializálódott hangja van ám :K
Audejó teknika pld.? itt: [link]

[ Szerkesztve ]

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#15029) bigmasterg válasza slfln (#15027) üzenetére


bigmasterg
addikt

Persze értem én ezeket, szoktam én is head-fin olvasni. Néhány kifejezést nehéz lenne magyarra fordítani. :)

(#15030) slfln válasza Peti66 (#15028) üzenetére


slfln
senior tag

Ebben az UK shopban nagy sale van ---->
http://www.iheadphones.co.uk/audio-technica-ath-ck10.html
a ck10-re, aki szánna rá és szeret(het)i érdemes ránéznie. 60e-ből kijön.
Ez alattiakról nem sok jót lehet találni. Itthon az infopatika.hu, az AT termékeit igen baráti áron osztogatja, és sokszor akcióznak (ez most nem ide vágott, csak ajánlom).
Shureról még sokat kell olvasnom úgy érzem, bele fogom ásni magam hamarosan.

Nini! :D
http://www.iheadphones.co.uk/shure-se425-clear.html
innen nincs VAT se és nem kell hónaopokat várni se rá. Hümmhümm....

[ Szerkesztve ]

(#15031) Peti66 válasza slfln (#15030) üzenetére


Peti66
senior tag

Oksa,de ez font-ba van :DDD Én meg $-ba írtam, hogy kettőnyolcvan :U

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#15032) Bici válasza Shufny (#15022) üzenetére


Bici
félisten

Az armatúrás hangszórónak is van memránja, ami SOKKAL kisebb, mint egy dinamikusé.
Még akkor is, ha dupla, vagy tripla.
Sokkal több erőfeszítés kell hogy olyan testes legyen, mint egy dimanikus. Ráadsul nem jellemző rájuk a selymes hangzás. Részletesek, és kemények. Biztos van kivétel, de még nem hallottam ilyenről.

(#15021) slfln: $325-be kerül a MD. Ez is rizikós, de itt legalább nem arról van szó, hogy egy biztosan más ízléshez való füles-típustól vársz olyat, amire em jók.
A dinamikus hangszórók pont arra ók, amire neked kell.

Ha terepre kell az autó, akkor érdemesebb a terepjáró-zsákbamacskák közül válogatni, mint a sport-cabriók közül.

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#15033) Peti66


Peti66
senior tag

Bici jól mondja. Ha azt akarod, hogy legyen benne élet, pezsgés és a lábaid a zene ütemére tiporják a számtech cablékat :DDD t-akkor 1 jó dinamikus lesz a "te embered" ;)

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#15034) DemonDani


DemonDani
addikt

Tényleg megérne egy próbát az Eterna v1 is, igazából ilyen költséghatár mellett ez eldobható kategória a 70$os árával

Warm and upfront. Treble is there but not on the center stage. Midrange is full and vocal is sweet. Bass has a really good body, depth and decent speed though it still misses the deepest of sub-bass compared to that of real bass monster (i.e. Atrio). Airiness and soundstage are almost spot on for a pair of IEM, neither too far or near and yet retains clear separation and layers. Technically it doesn't have nearly the SQ (treble, mid, bass, soundstage) to compared to other top-tier IEM, but it does have a really fun and engaging sound .
Pro: Fun to listen. Comfort.
Con. Not for technical listener. Picky on music genres. Not for warm source.

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#15035) themebuilder válasza DemonDani (#15034) üzenetére


themebuilder
senior tag

Fischer Audio FA-977 Limited Editon

Ez nagyon hasonlít a Xears PowerBall-ra.

Ez tetszik nekem, kinézetre és nem is drága:
Fischer Audio Daleth - real wood housing

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#15036) DemonDani válasza themebuilder (#15035) üzenetére


DemonDani
addikt

kár hogy itt 10dodó a szállítás :( így sem sok, de az ár nagyrészét az teszi ki

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#15037) Shufny válasza slfln (#15019) üzenetére


Shufny
őstag

"SM3 @ soundearphones with the site15 code ($359-15%)" [link]

Így szállítva, áfával is $425.

Amazonról az MD $420 -re jön ki a héten. Bici írta a 325 -öt, de nem tudom honnan lehetne beszerezni annyiért.

[ Szerkesztve ]

(#15038) zack válasza Shufny (#15037) üzenetére


zack
nagyúr

Kialakításban tiszta DBA-02 feeling. Csavart kábel, és ez a formavilág...Nem bejövős.
400 dodóba azért bele kellene hogy férjen, ha már szálanként külön árnyékolják, hogy a két különálló összecsavart szálat is belehúzzák 1db kábelbe.
Nem értem a koncepció lényegét egyik csavart kébel esetében sem. :U

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#15039) Peti66 válasza zack (#15038) üzenetére


Peti66
senior tag

Hát, persze halogénmentes köpeny nem-e kéne jóféle rugis grafittal elegyítve? :DDD
A viccet félre téve a koncepció-zajkioltás :)
Slfln: Ehhez mit szólsz? Grado gr 10 :)

[ Szerkesztve ]

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#15040) t256


t256
őstag

Sziasztok!

Új vagyok a témában. SE HPM-70 fülest használtam eddig, de lecseréltem a telefonomat, ezért kéne egy új füles. A ZTE Bladehez nagyon gagyi fülhallgató jár, ráadásul nem "agybadugós".

Tehát agybadugós füles kéne Nekem, max. 6000 Ft a keret. Leginkább House, Trance, Dance zenék hallgatására.

Eddigi kiszemeltek:

- Sony MDR-EX35
- Koss Keb20
- Esetleg egy V-moda Vibe Bici fórumtárstól.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#15041) Bici válasza t256 (#15040) üzenetére


Bici
félisten

A Bici fórumtárs stimmel (:DDD), de ha engem kérdezel, akkor telefonhoz inkább a Bass Fréq, mivel hangosabb (ugyebár a telefonok nem az erejükről híresek), és kisebb erővel is jó dinamikusan szól.
A te zenéidhez pláne. :K
Tudom, magam ellen beszélek, mert a Vibe drágább, de a kettő közül akkor is a B.F. a jobb telefonhoz. Tudtommal a Sony sem hangos (nem tuti), a Koss-t nem ismerem.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#15042) slfln válasza Shufny (#15037) üzenetére


slfln
senior tag

Nem volt túl sok időm most ezekkel foglalkozni és most egy darabig úgy néz ki nem is lesz.
Jobban elmerültem a gr07-ben, az ie8-ban, a monsterekben, és az sm3-ban.

A gr07-ről még nincs túl sok info, köszönhetően annak, hogy relatíve új. Clie száraznak titulálta és a Re0-t mellette 'more fun sounding'-nak jellemezte :S. Fura.

Az ie8-ról láttam a headroomon egy frekigörbét, melléraktam a dt770-ét és elkerekedett a szemem. Azt nem tudom, hogy max mélykiemeléssel történt e a méricskélés, de a 'mid bass hump' óriási, ha megnézitek. 100Hz körül 15db-elt emel.

Az MD 325$-nak joker threadjében van. Én reálisabbnak szoktam tartani az MSRP árat mellette, az 499$, ha jól emlékszek. Az MD 'jazz lover'-eknek készült. Én semmilyen jazzt nem hallgatok. A pro gold és a pro copperbe még bele kell merülnöm, de frekigörbéket nézegetve ezek már számomra is igazi 'bass monster'-eknek tűnnek.

Az SM3 rendkívül igéretesnek tűnik minden aspektusban. VAT-tal még mindig ugyanott vagyok, mintha a francia oldalról rendelném. Ott az euro magas árfolyama teszi az árat szomorúvá.

Peti66: a Gradokban szeretem a közvetlenségüket és a csillogásukat, még mindig azt mondom, hogy zongorát, női énekhangot és vonósokat semmin nem hallottam ilyen fantasztikusan szólni. Támadó hangjuk fantasztikus volt grungera meg hard rockra. Bár eddig csak az sr225i-t hallottam hosszabban, és a tuningolt sr80-at (MS1). Fogalmam sincs iemek terén hogyan muzsikálnak. Relatíve újak ezen a téren. Beszerezhetőségük további akadály lehet. Európában annyira éri meg Gradot venni mint USA-ban Sennheisert.

Minden esetre nemsokára lesz egy 'mid centric', egy 'warm' meg egy 'analytical' hang amit méregethetek. Ezután könnyebb lesz elindulni a -számomra- tökéletesség felé vezető úton... és nem lesz hiányérzetem, hogy nem hallottam egyik-másik előnyét, hátrányát.

Bici: A 'hasonlatod' remek volt és igazad van. Addig viszont tudom, hogy nem nyugodnék amíg nem hallottam saját fülemmel egy BA-t.... hogy jó lesz e, a pénztárcám kárán fog csak kiderülni.

Köszönöm az eddigi erőfeszítéseket mindenkitől.

(#15043) Bici válasza slfln (#15042) üzenetére


Bici
félisten

Az MSRP-t nem érdemes "reálisnak" tartani, hiszen rendszerint annál olcsóbban kapható az adott termék. Körül kell nézni, oszt' kész. :K
Az, hogy a MD Jazz szeretőknek való, még nem jelenti, hogy csak arra jó. Nem véletlenül javasoltam neked. Szerintem kifejezetten jó választás lenne.
Persze, nem akartalak lebeszélni az armatúrásról, csak szerintem a DBA-02 épp elég drága egy ilyen teszthez, idő elött ne rendelj ennél drágább fülest.
A mondandóm lényege, hogy ha dinamikusból rendelsz látatlanban, akkor nem nyúlhatsz mellé, legfeljebb nem lesz tökéletes, csak "elég jó". Az armatúrások közül meg igen nagy valószínűséggel a "nem nekem való" kifejezés fog eszedbe jutni, és tökölhetsz az eladással, veszteség, stb.
De ezt majd a DBA-02 meghallgatása igazolja, de az is lehet, hogy bebizonyítja, hogy rosszul itéltem meg az ízlésedet. :U

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#15044) Shufny válasza slfln (#15042) üzenetére


Shufny
őstag

Az MSRP az utolsó amivel foglalkozz, és tekintve, hogy máshogy mérik az IEM -eket, nem tudom, hogy mennyire szabad összehasonlítani a fejes görbékkel. Ettől függetlenül biztos, hogy az IE8 -nak nagyon sok mélye van.

Nem értem amúgy, hogy egyes gyártók miért nem használják az MSRP "trükköt". Elképesztően hatékony.

(#15045) AMD ehog


AMD ehog
aktív tag

Valaki meg tudja mondani, hogy mi a különbség a Sennheiser cx870 és cx880 között? Előre is köszönöm!

(#15046) zack válasza Shufny (#15044) üzenetére


zack
nagyúr

Mi van a füleseddel? Mikor kellene érkeznie?
Egyébként kíváncsi leszek a mély potira ami az IE8-on van mennyire lesz hatékony...

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#15047) Shufny válasza zack (#15046) üzenetére


Shufny
őstag

[link]
Perpillanat járatom. IE8 -on meg szerencsére nincs potméter :) Egyébként meg a legkisebb beállításon is sok mélye van állítólag.

(#15048) Peti66 válasza AMD ehog (#15045) üzenetére


Peti66
senior tag

Szétnéztem a témában,de mindösszesen annyit sikerült fellelnem a különbséget illetően, hogy a cx 880-as hangerőszabályzóval rendelkezik, valamint az előző szériákhoz képest több bass hangot tud reprodukálni. A Head-Fi-n is kevés tapasztalat van :B

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#15049) Xabi78


Xabi78
aktív tag

Bici, pár szót tudnál szólni az ECCIről?

X.

Cave canem!

(#15050) zack válasza Shufny (#15047) üzenetére


zack
nagyúr

Nem vettem észre hogy már megvan, valahogy ez a hsz. kimaradt. :B
Valahogy el kellett neveznem azt a mély álító csavart. Mit tudom én hogy hogy hívják. Nem vagyok én elektro műszerész. :DDD

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.