Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63451) thingol válasza smallmer (#63433) üzenetére


thingol
tag

az előttem szólóval értenék teljesen egyet: hangzásban tényleg jobb a 10i (észrevehetően), viszont ahhoz, hogy ez valóban kijöjjön tényleg nem árt ha rendes lejátszóról rendes minőségű zenét hallgatsz.

Muzixnál ki lehet próbálni mind a kettőt a saját telefonoddal és zenéddel is, ha pesti vagy akkor mindenképpen ajánlanám. 750i-t láttam több telekomban is.

Nekem 750i-m van és már bánom, hogy nem t10i-t vettem :)

audiophile.blog.hu // http://www.head-fi.org/u/447468/thingol

(#63452) Darko_addict


Darko_addict
őstag

Aki sokat fülhallgatózik, annak van valamilyen igényes megoldása napi vagy heti fültisztításra (napi szinten pálcika helyett, vagy heti szinten pálcika mellé)?

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#63453) AGE-T


AGE-T
senior tag

Érdemes elbeszélgetni orvokkal arról, hogy mennyire egészséges órákon át zárva tartani a hallójáratodat. Kellemes táptalajt biztosítva a különböző gombáknak, organizmusoknak. Ettől még lehet, hogy valóban én vagyok csak erre érzékeny, és más füle ki van bélelve, mint a kémény :D

For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

(#63454) vicze válasza AGE-T (#63453) üzenetére


vicze
félisten

Mivel rendszeresen karbantartom a fülem, így ilyen nem fordul elő még véletlen se. Mondjuk úgy még sose láttam fülzsírt IEM-en. ;)
Ha szerinted egy 6 évnyi 3órás edzések alatt(még izzadok is te atyaúristen) hol végig a fülemben van az IEM és valahogy sose szüreteltem csiperkét a fülemből, akkor mennyire igaz ez az általánosítás? :U

Nyilván van olyan akinek ez problémát okoz, de mind írtam nem vagyunk egyformák. Ésszel használva nem káros.

Ennyi erővel mikor az oldalon alszol, akkor a füled ugyan úgy nem szellőzik és le van fedve nagyrészt, szóval akkor az is káros ezek szerint?
Ez tipikus orvosi/(és egyéb) a jobb mindenkit ijesztgetni, mint elmagyarázni és oktatni hozzáállás. Mondjuk kíváncsi vagyok honnan terjed el, van-e bármi kutatás erre vagy csak valaki kimondta azt pont innentől mindenki tényként kezeli stb.

(#63455) Darko_addict válasza vicze (#63454) üzenetére


Darko_addict
őstag

És mi van akkor, ha a baktériumok már szimbiózisba léptek veled és ők irányítanak téged? Lehet nem is tudsz róla, hogy nem vagy önmagad!

:Y

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#63456) kippi86 válasza AGE-T (#63453) üzenetére


kippi86
tag

Minden este füldugóval alszok :(

(#63457) Tulku


Tulku
veterán

CIEM pl tökéletes zajszigetelés, kényelmes, füledre tervezik, öntik....zsírosodás kissé erősebb, de - mint Vicze kolléga is írta - víz, tus, fürdés sosem árt ...és persze némi fültisztítás....

Más: Ha már T10i, akkor nem messze tőle érdemes meghallgatni a T20-at is...szerintem nagy ugrás...persze nem telefonnal...

(#63458) AGE-T válasza Tulku (#63457) üzenetére


AGE-T
senior tag

Hát én sem sarat lapátolok, nem élek Maugliként. Ne bohóckodjunk már! :D

Tőlem mindenki azt csinál, amit akar. Csak leírtam, hogy azért hosszú távon oda kel figyelni, és valószínűleg azért a kényelem sem adja ilyen hosszas viselet után. Az igaz, hogy az én fülem érzékenyebb, soha nem dugok a fülembe olyan fülest, amit előtte le nem tisztítottam, főleg nem másét.

For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

(#63459) vicze válasza Darko_addict (#63455) üzenetére


vicze
félisten

Hát ha nem élnék szimbiózisban jó pár baktériummal és egyéb organizmussal, az elég káros lenne az egészségembe. :)

(#63458) AGE-T: Ha neked is van, hát sajnos így alakult, én szerintem nincs ezzel semmi probléma. Lehet hogy én tök szerencsés vagyok nem tudom, viszont nekem meg a fejesekkel vannak problémáim, ami másoknak nincs. :) Azért a 10-11 évnyi használatot huzamosabbnak tekintem, és eddig 0 kihatása van.

[ Szerkesztve ]

(#63460) Quintero


Quintero
tag

Hello Mindeki!

Napokban rendeltem egy BT-s IEM-et(ebay), amit itt többen is vettek. Nekem nem tetszik a hangja oylan kérdésem van úgy 10.000 Ft-ig milyen jó BT-s IEM van? Van egy ugyan ilyen árfekvésű Panasonic RP-HJE125-öm az eléggé bejön az használom utcára,edzésre mindenhova 2 éve semmi baja :D Na ha azt a szintet már eléri örülök. Van egy Rock Zirconom is azt használom PC-n, néha éles magasain kívül eléggé bejön. Főleg Rock meg Rap menne rajta.

Moxpad X90-ről volt 1 kritika head-fin elvileg hasonló mint Rock Zircon. Valaki esetleg hallotta? Vagy más javaslat akár itthonról akár külföldről is jöhet.

(#63461) Trk.Adam87


Trk.Adam87
aktív tag

Sziasztok

Tudnátok ajánlani fülhallgatót 5000 Ft alatt, ami hasonló hangképpel rendelkezik, mint a Maxell Metallics? Vagy esetleg tudtok olyan boltot, ahol még forgalmazzák a Metallics-et?
A Maxellnek van más fülhallgatója, ami nagyjából ugyanazt a hangzást nyújtja, mint a Metallics?(lehet annál jobb is, ha nem drágább 5000 Ft-nál)

(#63462) darvinya válasza Quintero (#63460) üzenetére


darvinya
titán

Jó illesztékkel használtad BT-s fülest?

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#63463) Quintero


Quintero
tag

Ami volt hozzá Mediumot használom. Átraktam Panasonicot is de nem lett jobb. :( Nem esik k,i nem mozog csak hangja nem fekszik. Lehet járatni kéne és megszokom de rockra még nem mertem rakni. :D Edzés közben fontos a drop/basszus zenébe. Moxpadot lehet bepróbálom közeljövőbe ha továbbra sem fog tetszeni.

[ Szerkesztve ]

(#63464) darvinya válasza Quintero (#63463) üzenetére


darvinya
titán

Melyik BT-s?
Amit én használok ott a vetőcsővet rendesen irányba kell állítani, különben tré a hangja.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#63465) Quintero válasza darvinya (#63464) üzenetére


Quintero
tag

Azaz. De mit értesz az alatt hogy rendesen irányba?. Közbe rájöttem :DD

[ Szerkesztve ]

(#63466) balazs1956


balazs1956
senior tag

Szeretnék tanácsot kérni.
Szerintetek ennyit megér, az árra rájön még kb 2 Gbp szállítás, tehát összesen Forintban számolva 8500-ra jönne ki. Nem zenehallgatásra, hanem kizárólag telefonálásra használnám. Egy töltéssel, kb mennyi beszélgetési időt számolhatnék,
A válaszokat, előre is köszönöm.
[link]

(#63467) kemcso válasza balazs1956 (#63466) üzenetére


kemcso
Ármester

Ez a FÜLhallgatós topic, a FEJhallgatósban kérdezd, de ott se várj túl sok tapasztalatot/jó vélemény.

(#63468) NandorHUN válasza darvinya (#63437) üzenetére


NandorHUN
addikt

Nyilván lehet nézni másikat, elég nagy a választék, ez az egyik legolcsóbb távírányítós kábel. Lehet venni anélkül olcsóbban, jobbat, vagy akár külön mikrofon távirányítót a kábelhez.

Egyébként jelenleg VSD3-nál maradni abszolúte megéri, kábelt lehet rendelni külön vagy javítani, egy driver pedig 3200 Ft újonnan Lendmeurears -től (csak várni kell rá, hogy szerezzenek). :)

[ Szerkesztve ]

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#63469) darvinya válasza NandorHUN (#63468) üzenetére


darvinya
titán

1 link
2 link
3 link
4 link
Stb.

Driver-re kíváncsi lennék, nem-e egy másolat drágán.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#63470) takacsbotond


takacsbotond
őstag

Ha esetleg rendelni szeretne valaki LMUEről VSD3-at érdekelne az egyik! :))

Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?

(#63471) NandorHUN válasza darvinya (#63469) üzenetére


NandorHUN
addikt

Head-fi -n még annó körbekérdeztem és VSD3-hoz nem tudnak hamisítványokról.
A másik meg, ha az is lenne, ugyanúgy szól mint az eredeti, illetve ha fake lenne akkor nem kéne heteket várni amíg kerítenek egyet a gyártótól :)

[ Szerkesztve ]

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#63472) xmaas válasza NandorHUN (#63471) üzenetére


xmaas
őstag

Kicsit erdekes lenne ha a Lendmeurears ami a Vsonic hivatalos boltja elkezdene arulni hamisitvany drivereket finoman szolva huzhatnak is le a rolot kb :)

(#63473) zümzümm


zümzümm
senior tag

Help me!

Rá kellett jönnöm, hogy a hőn áhított extra basszus(Sony XB50) nem elégíti ki az igényeimet. Na nem azért mert annyira basshead lennék, hogy kevés, ha nem mert nekem már túl sok.
Rá kellett jönnöm, hogy a kiegyensúlyozott, tiszta hangzás a fontos számomra. Ami számomra a következőket jelenti:
Mély: Tiszta, feszes, nem lapos, nem maszatos, nem tolakodó
Közép: Tiszta, kellemes, fülbemászó, nem fátyolos
Magas: Tiszta, kellemes, visszafogott, nem fátyolos, nem karcos.

Van olyan füles, amire illik a fenti jellemzés? Akár a néhány ezer ft-os kategóriában, akár max a 10ezer ft-os kategóriában.
Rock Zircon, Piston 3, Sony EX110, SM E10 és Sony XB50 EXTRA BASS kilőve, volt szerencsém hozzájuk, nem jöttek be.
Rock Zirconnak számomra tolakodó a mélye és elvesznek a közép és magas részletek. Piston 3 kb ugyan ez. EX110 magas karcos. SM E10 kipotyogott a fülemből. Sony XB50 túl erős bass.

Még a Sony EX50 közelítette meg azt a hangzást amire én vágyom. Csak a magasai kissé karcosak, de közel sem annyira mint az EX110. Csak hát az EX50 már kifutott. Illetve a Sony XB50 EXTRA BASS is megközelítette, csak itt meg a mély nagyon brutál, amellett hogy tiszta és feszes volt.(ezzel kapcsolatban annyit szeretnék megjegyezni, hogy nem kérek „még is mit vártál egy EXTRA BASS fülestől” és hasonló kommenteket, lszi ne ez legyen fókuszban, köszi!)

Szeretném már végre megtalálni azt a fülest ami a fenti igényeimet kielégíti. Hiszem, hogy létezik a max 10 ezer ft-os kategóriában is, de már nem akarok többször mellélőni a választásban :(
Biztos vagyok benne, hogy van itt olyan akinek volt szerencséje a fenti fülesekből többhöz is, és van sejtése hogy melyik lehet a megfelelő.
Ha össze kéne raknom a fenti fülesekből EGY-et, akkor igy nézne ki:
A Sony EX50 tiszta feszes mélye és tiszta nem túl fátyolos közepe, plussz a Sony XB50 visszafogott magasa.
Köszi előre is:)

[ Szerkesztve ]

(#63474) smallmer


smallmer
őstag

Még egy kérdés. Mostmár világos, hogy mit csinálok. Bemegyek a muzixba és meghallgatom a 750i-t is meg a t10i-t is, viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy az a bolt mennyire megbízható? gariztatás miatt érdekelne.

(#63475) kpal


kpal
veterán

Driver-flex jelenség van akkor is érvényes garancia ?

(#63476) BigBlackDog válasza kpal (#63475) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Szerintem nem feltétlenül minősül az hibának sajnos, bizonyos füleseknél ez erőteljesebben előjön, másoknál meg szinte sohasem. Persze lehetséges, hogy nagyon durván jelentkezik, akkor értelemszerűen érdemes megpróbálni érvényesíteni a garit. Mennyire sűrűn jön elő?

(#63477) #16820480 válasza zümzümm (#63473) üzenetére


#16820480
törölt tag

Már lassan félve ajánlok Vsonicot, mert az utóbbi időben kezd kevésbé kedvelt lenni a márka, de egy VSD1S, VSD3S esetleg?

(#63478) xmaas válasza kpal (#63475) üzenetére


xmaas
őstag

Viccelsz? Ha maga a jelensegre gondolsz amikor bedugod a fuledben es recseg ropog amig megtalalja a helyet /kiegyenlitodik a nyomas arra mifele garancia vonatkozna hacsak nem kaptal a "nagy gyartotol" a halojaratod formaja miatt ... Ha meg hibas/serult a fulles belseje, halk stb arra ottvan a garanciad amit kaptal ra..

Amugy finoman kell bedugni a fuledbe es nem izombol tovig ahogy birod es kell mozgatni kicsit fulcimpat/fullest hogy egyenlitodjon a nyomas es "problem solved"

(#63477) sheratan Miert felsz ajanlani ? Amig a garanciat korektul gordulekenyen intezik , a hangzasukkal nem igazan van problema

[ Szerkesztve ]

(#63479) schawo válasza xmaas (#63478) üzenetére


schawo
titán

ennyi

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63480) darvinya


darvinya
titán

BT Headset(amit ajánlottam) összeszerelési gondjai van!

-Rossz oldal beállítottsága
-Driver fordítva kötötték be emiatt magas hiányos

xmaas

Csak akkor van gond, ha pont gari lejárta után hal meg.
Már nem eggyel találkoztam.
Elfogadható áron adnák a driver-t vennék egy marékkal.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#63481) schawo válasza darvinya (#63480) üzenetére


schawo
titán

Driver fordítva kötötték be
Azt meg hogy?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63482) zümzümm válasza #16820480 (#63477) üzenetére


zümzümm
senior tag

Fül felett/mögött elvezetős nekem nem jön be.
És az Awei q9?

[ Szerkesztve ]

(#63483) fericske válasza zümzümm (#63482) üzenetére


fericske
addikt

Banggood-on 1200 forintból megvan szállítással együtt. Annyit akkor is megér a próba ha végül a kukában landol.
Egyébként lehet, hogy az kell neked, headfi olvasatok alapján. Basszusban nem gyenge, de a hátsó akusztikai nyílásnál tudod csökkenteni ha úgy érzed. A közepe és magasa rendben van mennyiségileg, tisztaságra, és elég jó tere is van állítólag. Neutrális hangzást írnak rá a basszustól eltekintve.

(#63484) darvinya válasza schawo (#63481) üzenetére


darvinya
titán

Mint a hangszórónál, nem mindegy merre tér ki a membrán.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#63485) Waikiki


Waikiki
tag

Sziasztok!

Ki milyen tokot használ a fülhallgató tárolására / hurcolászására?

Én speciel valami olyat keresnék, amelynél valamilyen merevebb belső rész köré tudom tekerni a kábelt, de általános jelleggel az istennek sem találok ilyet sehol (mert egy adott típusra lenne, csak hát az nem jó.)

UPDATE: remélem, csak félig offtopik. ;-)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1

(#63486) takacsbotond válasza Waikiki (#63485) üzenetére


takacsbotond
őstag

Én csak simán a zsebemben hordom... :))

Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?

(#63487) zümzümm válasza fericske (#63483) üzenetére


zümzümm
senior tag

Nem a kisebbik testvérére mondjak hogy erősebb a basszus terén? Q3-ra vagy Q5-re, már nem emlékszem...
De innen is oks?
A banggodon mennyi a szállítási idő kb? 7-25 napot ir, de ez elég tág időtartam:)

[ Szerkesztve ]

(#63488) qpakcovboy


qpakcovboy
őstag

Sziasztok

Kinéztem egy JBL e50bt fülest. Leginkább zenehalgatásra használnám. Mi a véleményetek róla? Eddig csak fülbedugós változatokat használtam, de a jobb hangminőség miatt átnyergelnék a nagyobb fülesekre. Viszont tartok tőle, hogy sportolás közben nem fogom tudni használni. Pl. Bringázás, mert a fülpárnája nem mosható.

(#63489) kemcso válasza qpakcovboy (#63488) üzenetére


kemcso
Ármester

Ez itt a fülhallgatós topic, jobb sarok fent. Itt kérdezd:[link]

(#63490) schawo válasza darvinya (#63484) üzenetére


schawo
titán

Mármint hogy először? A nyugalmi állapot középen van.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63491) darvinya válasza schawo (#63490) üzenetére


darvinya
titán

Negatív mozgást végez inkább, először is negatív.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#63492) schawo válasza darvinya (#63491) üzenetére


schawo
titán

A zene számára nincs pozitív vagy negatív, nincs kiemelt irány, nincs elsődleges fázis. Ugyanakkora eséllyel indul el kifelé, mint befelé, függetlenül attól, hogyan kötöd be. Gondold végig a hangminta készítésének és visszajátszásának folyamatát. A két oldalt egymáshoz képest lehet fordítva bekötni, az a fázishiba.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63493) Degeczi válasza schawo (#63492) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ráadásul az átviteli láncban is igen gyakran alkalmaznak olyan erősítőelemet, ami megfordítja a fázist...

(#63494) fericske válasza schawo (#63492) üzenetére


fericske
addikt

Biztosan igazad abban amit mondasz, ugyanakkor én vágom miről beszél darvinya. Tapasztalatból, hangdobozos hangszórónál, egész pontosan Somogyi hangszóró volt. Kíváncsiságból fordítva kötöttem be a +- a membránnál. Olyankor befelé kezd el ütni. Kicsit hülyébben szól, de legfőképp gyengébben. Odatekertem neki a volumét, hogy most mi lesz és haza is vágtam vele, beragadt ("besült") a membrán.

(#63487) zümzümm
Bárhonnan okés, vágj bele, sose szarunk be! Fagyira többet költesz, ha nem fagyizol akkor is.

(#63495) TommyX_ válasza #16820480 (#63477) üzenetére


TommyX_
őstag

Annyi szó van erről a vsd3-ról, hogy be kell szerezni egyet, csak azt nem tudom, hogy a vsd3, vagy a vsd3s lenne a jobb választás. :F

[ Szerkesztve ]

Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream

(#63496) #16820480 válasza TommyX_ (#63495) üzenetére


#16820480
törölt tag

A Vsonic füleseknél az új szériában az S jelöli a kicsit kiegyenlítettebb hangot.

(#63497) GabeszHUN


GabeszHUN
tag

Sziasztok! Örömhir morzsa :D

Még régen kértem tőletek tanácsot, akkor Piston 2-t ajánlottatok.Megvettem.Nagyon elégedett voltam vele.Ez volt 1 éve.Azóta átesett egy jack cserén, valamint nemrég megint valami gond akadt a kábelével, és ugy döntöttem "lenyugdijaztatom".Az nálam azt jelenti hogy megcsinálom egy teljes kábelcserével és vészhelyzet esetén jó lesz bármikor.Nemrég megint kértem tőletek tanácsot akusztikus zenéhez, Piston 3-at ajánlottatok.Megvettem szintén.2 napja jött meg.És hát...Rengeteg jó fejhallgató/ fülhallgató van itthon (Q701, ath m50 stb), de ezt amikor rádugtam az erősitőre nem hittem a fülemnek.Ne essék félreértés nem akarom az imént emlitett két fejhallgatóhoz hasonlitani, mert nyilván ég és föld, meg a két fejhallgató egyébként is más karakter, de én ki merem jelenteni azt, hogy szerintem a piacon 7 ezer forintért fülhallgató terén jobb vétel nincs.Soha nem halottam még fülhallgatóba ilyen teret, ilyen baszusssal.Ezalatt azt értem hogy ilyen jól elkülönitve, nem tolakodóan tökéletes basszust még nem halottam alsókategóriás fülestől.Bárki ajánlotta, már nem emlékszem a nevére, de szerintem többen is, hatalmas pacsi neki, és ha bárki olvassa ezt aki fülhallgató vásárlás előtt áll, és 10 ezer forint alatt van van a kerete, gondolkodás nélkül rávágom hogy vegye ezt.Egyébként kényelem terén is kimagaslóan teljesit.Ja és kompatibilis a Windows Phone-ommal is.

K.Gábor

For Sale AKG Q701

(#63498) Bici válasza kpal (#63475) üzenetére


Bici
félisten

Magára a jelenségre tuti, hogy nem vonatkozik a gari, mivel nem hiba, hiszen reflex nyílásos fülesnél elkerülhetetlen. Ha viszont ettől megy tönkre a füles, akkor van gari.
Hivéve hifiman esetén, mert ők nem vállalnak garit a tekercs huzal szakadására - sajnos.

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#63499) kpal válasza BigBlackDog (#63476) üzenetére


kpal
veterán

Az egyik fele az totálisan elhalkult .

#63478) xmaas:Ennek már nem jön vissza a hangja bármit csinálhatok . Ilyen már régóta csak félretettem.

[ Szerkesztve ]

(#63500) darvinya válasza fericske (#63494) üzenetére


darvinya
titán

:K

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.