Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63501) qpakcovboy


qpakcovboy
őstag

A JBL fülesekről nem sokat írtok, ennek az az oka hogy nem túl népszerű, vagy nem jó minőségű?
Ma voltam a piros műszaki áruházban ahol kipróbáltam pár fejhalgatót. Sportolásra alkalmatlanok, úgyhogy maradok a fülesnél.
Sajna JBL-ből csak a nagyon olcsó kategória volt elérhető. Volt viszont e gy denon 27-ért a típust viszont elfelejtettem

Denonnal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

(#63502) dudika10 válasza fericske (#63494) üzenetére


dudika10
veterán

Itt egy exponenciálisan lecsengő hang. A membrán pont ezt a hullámformát kell kövesse. A 0 a membránra is érvényes nyugalmi helyzet, ehhez képest előre és hátra is mozog. Hogy merre indul el? Kit érdekel?!

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#63503) darvinya válasza dudika10 (#63502) üzenetére


darvinya
titán

Tehát mágnesnek értelmetlen a 2 pólus, mert mind kettő vonz és taszít.?!
Membrán kiinduló pozíciójához mérten tud elmozdulni.
dB skála nem egyenlő a mágnességgel, ráadásul nem váltakozó áram ahol mindkét póluson van csúcs.
Itt 1 fázison van csúcs, azaz szaggatott jel.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#63504) dudika10 válasza darvinya (#63503) üzenetére


dudika10
veterán

Hogymiafene? Nem váltakozó áram? Dehogynem!
És mi a szaggatott? :F
Milyen mágnesség? dB? Mivan? :Y

Te érted amit írsz?

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#63505) dudika10 válasza darvinya (#63503) üzenetére


dudika10
veterán

Ha jól értem, Te azt hiszed, hogy a hangszóróra nem a felső (ld.: link), hanem az alsó jel(ek egyike) jut?
[link]

Ha igen, akkor is inkább írd azt, hogy nem, és én értem félre. :U

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#63506) schawo válasza darvinya (#63503) üzenetére


schawo
titán

A hangszóróban egy elektromos motor található. Minden pillanatban jelen van a vonzás és taszítás, a középállásban ezek az erők kiegyenlítik egymást. A (elektro)mágneses erő a fizika legnehezebben értelmezhető erőhatása, még a gravitáció is könnyebben magyarázható a kvantumfizikában. Nem olyan egyszerű, mint általános iskolában megmutatták, hogy vonz, taszít, oszt jónapot. A feszültség hatására a tekercs elmozdul a mágnes körül. Ha az egyik irányba áll az elektromágneses pólus, akkor kifelé indul el, mert a belseje úgymond "taszít" a külseje pedig vonz, és ugyanez fordítva.

De most dobjuk el a fizikai magyarázatot, mert az sokkal bonyolultabban visz el minket a magyarázathoz, olyan szinten kéne belemászni a kvantumfizikába, amit nem biztos, hogy fejből vágok, pedig vegyészmérnök vagyok. (Ráadásul kiderül, hogy számomra miért hajtépősen értelmetlen a dologról még beszélni is). Vegyük tehát a zenei magyarázatot. Adott a feladat, van egy dob, amit be kell mikrofonozni. Én a lábdobhoz 3 dinamikus mikrofont szoktam alkalmazni a lábdob felvételéhez: belülre egyet, ami a tranziensek átvitelére alkalmas, kivülre egyet, ami a középmélyeket viszi, és használok egy saját fejlesztésű basszusmikrofont, amit egy pergődob lábbólból és egy Celestion 12"-os gitárhangszóróból készítek (a Yamaha Subkick olcsóbb és jobb változata, és büszke vagyok rá, hogy már sok neves külföldi producer átvette az ötletemet). A tamokra kerül 2-3 dinmaikus miki, a pergőre kettő kondis (alul-felül), és a lábcinre egy. Az overhead mikrofon egy kiskondis sztereó pár elsősorban a cinek, de összességében a teljes spektrum, valamint a térérzet vételére szolgál. Ezen felül szokás elhelyezni még a szobában egy csak térézetet rögzítő sztereó párt. Ha összeszámolod ez 10-13 mikrofon.

Amikor az egyszeri dobos kolléga betapos a lábdobnak, megindul egy hullámfront. Először eljut a legközelebbi lábdobmikibe, majd kis idő múlva a másodikba, még egy kis idő múlva a harmadikba. A kapott késleltetés kiszámolható a mikrofonok távolságának és a hang terjedési sebességének hányadosából. Ennyivel korrigálva a felvételt a hullámfrontok, köszönik jól érzik magukat. Igen ám, de a dobot még körülveszi további 8-10 mikrofon. Ezek mind különböző távolságra helyezkednek a lábdobtól. A legtávolabbi teremmikrofon lehet akár 5-10 m távolságban, de az elhagyhatatlan overheadek is 2-3m-re vannak a ládbob fölött (vö. 50 Hz hullámhossz 6.8m). Miért fontos ez? Mert egy félperiódusnyi késéssel ér a mikrofonba a hang, ráadásul megjósolhatatlan irányú hullámfronttal, ugyanis az OH a lábdobbőrre merőlegesen helyezkedik. Magyarul általában az OH pont mély frekvenciák kioltásra játszik a lábdobmikrofonnal versengve. Mit lehet tenni ez ellen? Nyomkodni a fázisfordítás gombot. Addig nyomkodod a fázisgombot az egyes dobmikrofonok felvételein, amíg a kioltás a legkisebb mértékűre nem csökken. Tehát a felvételen totálisan random lesz a dobok hullámfrontjának iránya. Ha estleg vitatkozni szeretnél, hogy ezt biztos nem mindig így csinálják, akkor el kell keserítselek, ez így megy, amióta egyáltalán felvétel készült bármiről.

De nézzük tovább a basszusgitárt, mert azt gondolhatod, hogy oké, a dob, de az téged nem zavar, ott a gitár, az biztos egzakt valami. Hát nem. A b.gitárt fel-le pengetik, sőt ütik ujjal, ami egy random körkörös mozgást hoz létre a húron, a pickupban teljesen véletlenszerűen indul meg a hullámfront egyik vagy másik irányba. És akkor még nem is beszéltem arról, hogy nincs konzekvens gitárpickup bekötési irány. Van aki jobbra, van aki balra köti ugyanazt a pickupot, ennek megfelelően akár ugyanúgy játszva is két ellentétes hullámfront alakul ki. Egyetlen konzekvens hullámfrontja az éneknek van. De abban nincs basszus tartomány (remélhetőleg). De az ének sem marad konzekvens, mire a te hangszóródba jut a villany. A kompresszorok és eq-k jó része is össze-vissza fordítja a fázist, de a vokállal való illesztés miatt a keveréskor szintúgy össze-vissza kell nyomkodni a fázisfordítót, hogy ne legyen egymáshoz viszonyítva fázishibás az eredmény.

Egy keverés során legalább 100x nyomom meg a fázisfordító gombot. Amúgy mivel ez a rutin, van külön gombom rá, hidd el, már agyonteszteltem a témát, semmi különbség nincs a fázis egyik vagy másik iránya között.

Szóval ha ezek után valaki nekem azzal jön, hogy szerinte a fázis egzakt valami, csak a hajamat tudom tépni.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63507) Tulku válasza schawo (#63506) üzenetére


Tulku
veterán

"Szóval ha ezek után valaki nekem azzal jön, hogy szerinte a fázis egzakt valami, csak a hajamat tudom tépni."

Majd jön Mr Teufel oszt ad neked...arcodat mán összeszabdalta rendesen... :)

(#63508) bucsher válasza schawo (#63506) üzenetére


bucsher
őstag

A fázis két iránya között természetesen óriási különbség van. Ugyanis az egyik nyomástöbbletet jelent, a másik meg nyomáshiányt. Ez eddig a fizika. Aztán szerencsére a fül erre érzéketlen. Ez a biológia. Az meg, hogy te mit nyomkodsz ... az már a művészet ;)

[ Szerkesztve ]

In the pipe - five by five!

(#63509) Chuck Norris válasza schawo (#63506) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

"A hangszóróban egy elektromos motor található"

Én azért szétszedtem már párat de nem láttam forgórészt egyikben sem, pedig az azért elég jellemző a motorokra tanulmányaim szerint, persze lehet közben változott a világ :)

(#63510) darvinya válasza schawo (#63506) üzenetére


darvinya
titán

Őőőő…már fárasztó olvasni ennyit.

Inkább nézzük elektronikai szempontból.
Ha mind2 irány alkalmaznánk (váltó áram), akkor felharmonikus hullámok kioltanák egymást és ezzel hang sincs.
Tehát nem lehet alkalmazni így.

Az, hogy programban mit csinálsz már mindegy, mert analóg leképzés erre érzéketlen.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#63511) dudika10 válasza bucsher (#63508) üzenetére


dudika10
veterán

"Ugyanis az egyik nyomástöbbletet jelent, a másik meg nyomáshiányt."

Nem, nem és nem!
[link]

(#63509) ytjTRY:
"...de nem láttam forgórészt egyikben sem, pedig az azért elég jellemző a motorokra tanulmányaim szerint, ..."
Ez sem igaz. A lineáris motorokban sem lesz forgó alkatrész. De nem is ez volt a lényeg, hanem az, hogy az elv ugyan az.

(#63510) darvinya:
A hozzánemértésed és a magabiztosságod együtt fel fog bosszantani. :U
Nem értesz a témához (ehhez sem). Általános iskolai fizikai ismeretek is hiányoznak ahhoz, hogy értelmesen vitatkozhassunk.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#63512) darvinya válasza dudika10 (#63511) üzenetére


darvinya
titán

Tehát azt mondod, hogy mindegy mit hogyan jó az.
Ennyi erővel egyenáramú rendszerben is tök felesleges polaritást nézni, mert végeredménye ugyanaz lesz.

Próbáld ki erősítődbe, mikor felcseréled egyeirányítot tápot, mennyire fogja szeretni.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#63513) fericske válasza dudika10 (#63502) üzenetére


fericske
addikt

A gyakorlat szinte sosem egyenlő az elmélettel. Nekem mindegy mi van egy diagramon vagy a kvantumfizika mit csinál egy tekercsben, vagy minek jelölnek +- - szal valamit, ha olyan mindegy. Tapasztalat, ennyi.
Nagyon egyszerű, fogod és kipróbálod. Aztán kezded elölről a diagramokkal, és elkezded megmagyarázni magadnak, hogy a kanál hajlik.
Felesleges ezen vitatkozni, ez nem elméleti kérdés. Csináld meg, csak ne adj rá kakaót, ha kell még az a hangszóró.
Mit kell ebből hitvitát csinálni? Bárki ki tudja próbálni.

(#63514) schawo válasza fericske (#63513) üzenetére


schawo
titán

Ezért hangsúlyoztam, hogy nekem gombom van a fázisfordításra. Ha valaki akar, eljöhet tesztelni a fázisfordítás eredményét. Nem kell bonyolult bekötésekkel bohóckodni, azonnal megjelenik a különbség. Pofonegyszerű ABX-ezni, 5 perc alatt végzünk.

Csináld meg, csak ne adj rá kakaót, ha kell még az a hangszóró. Hogy mi a frász?

De könyörgöm, hagyjuk ezt a sok ostobaságot, tényleg kihullik a hajam.

(#63510) darvinya
Bocs, de ez a vita annyira értelmetlen, mint a Föld laposságáról szóló.

(#63508) bucsher
Se nem többletet, se nem hiányt. Jézusom, itt tényleg általános iskolai fizikaórát kéne tartani.

Jézusom. Ha ezekre akarok válaszolni, akkor még hosszabb hozzászólás szükséges, mert szinte az ősrobbanástól kell indulni, annyira hiányoznak az elemi fizikai ismeretek. Most vagy elfogadjátok, vagy vitatkoztok a triviálissal, és ragaszkodtok az álláspontotokhoz saját magatok részére, és akkor ennyi, én már az ősrobbanstól nem fogom elmagyarázni. Az előbb próbáltam a fizika nélkül magyarázni, az egyszerű józan paraszti észre támaszkodva, de ha ez sem elég, nem tudok mit kezdeni veletek.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63515) dudika10 válasza darvinya (#63512) üzenetére


dudika10
veterán

Nem ezt mondtam. Teljesen világosan írtam amit írtam úgy gondolom.
De tényleg nincs értelme a vitának, mert láthatóan nem érted, hogy hogyan is jön létre a hang.

Hadd kérdezzem meg, milyen végzettséged van? :U

(#63513) fericske: nem, nem üti egymást az elmélet és a gyakorlat.
Mostanában picit elfoglalt vagyok, de ha gondolod méréseken is meg tudom mutatni, amiről beszélek.
Ha a gyakorlat olyan szinted eltér az elmélettől ahogy nálad, akkor először fel kell tenni a kérdést, hogy mi baj volt a teszttel. Tudod-e reprodukálni (ugyanis a nem reprodukálható teszt mint tudjuk semmit nem ér, én tudom reprodukálni a sajátjaimat akárhányszor), és biztosan azt mérted-e amit akartál?

(#63516) darvinya:
Könyörgöm, értsd már meg, hogy váltakozó áramú/feszültségű rendszerről van szó!

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#63516) darvinya válasza schawo (#63514) üzenetére


darvinya
titán

Nem kevered feldolgozott jelformát a lefordított jelformával?
Utóbbit csak váltakozó áramú rendszerben lehet kivitelezni.

#63517

Hallottál már konnektorból zenét kihallani?

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#63517) schawo válasza darvinya (#63516) üzenetére


schawo
titán

Nem keverem. Az zene váltakozó áramú. Nem tudom mit szeretnél.

Bocs mindenkitől, nem akarok senkit megbántani, de a hajam érdekében, plz, hagyjuk ezt a témát. Mindenki azt képzel, amit akar, és ha úgy érzitek, hogy én tévedek, hagyjatok meg a saját tévedésemben. Nincs itt semmi látnivaló, kérem oszoljanak.

Igen, a konnektorból szól az 50Hz-es hang. Építettél már erősítőt? Nem hallottad még a brummot, amit a konnektorból jövő 50 Hz okoz? Hidd el, én építettem már egy csomót, elég harcot kell vívni az 50 Hz ellen, hogy meg ne szólaljon.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63518) dudika10 válasza darvinya (#63516) üzenetére


dudika10
veterán

Erre kattints rá és próbáld meg értelmezni a látottakat.
Ennél egyszerűbb kapcsolás nincs.
Nézd meg az áramot a kimenetnél lévő 1MOhm ellenálláson. Látod? Mindkét irányba folyik. Pont.

Ha bármit is elkezdesz magyarázkodni, azzal csak magad alatt vágod a fát. Ha megfogadsz egy tanácsot, ne tedd, ne ásd magad még lejjebb. :U

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#63519) fericske válasza schawo (#63514) üzenetére


fericske
addikt

Jó, rendben. Ez sosem történt meg velem, legalább tucatnyiszor (A kísérletező kedv ugye, fejhallgatónál is kipróbáltam. Persze akkor még tinédzser voltam, bohó és nem kifejezetten érdekelt a fizika különböző tudományaiban, különben biztosan észrevettem volna, hogy ez bizony az ördög műve ami történik, habár a teológia sem kimondottan vonzott.). Biztosan rémálmodtam ezeket, ami most itt folytatódik.....
Értem én hogy ha a Föld forgásirányával szemben sétálgatok 30km/s sebességgel, akkor egyhelyben állok, de mikor megtapasztalok egy dolgot és mások azt mondják, hogy az nem is úgy volt, az azért bosszantó.

(#63520) Degeczi válasza fericske (#63519) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Félremagyaráztál magadnak valamit, ennyi. Tényleg nem kellene erőltetni, mert valóban idegesítő ilyen sok babonás sületlenséget olvasni egy elvileg szakmai fórumon.

(#63521) schawo válasza fericske (#63519) üzenetére


schawo
titán

Te valami teljesen mást is rohadtul elb..zhattál, ha ez lett az eredménye. Ha nem tetted volna, akkor nem történt volna meg. Én n+1 hifit raktam már össze, egynek sem lett semmi baja, pedig a fázist teljesen random szoktam kezelni. Lényeg, hogy a két oldal egyformán legyen, különben a két oldal fázishibát csinál.

Én csodálkozom, hogy ennyire sokan nem értik a hobbijuk (a zene) fizikai működését, pedig egyáltalán nem bonyolult. Az egyik legkönnyebben megérthető folyamat. Egy motoros, fotós, vagy egy ejtőernyős sokkal több ismeretet kell felhalmozzon ahhoz, hogy a hobbiját végezhesse.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63522) dudika10 válasza dudika10 (#63518) üzenetére


dudika10
veterán

Kieg.:
Alapbeállítás elég szerencsétlen, pont nem látszik az áram mozgása, fel kell gyorsítani, akkor jó lesz.
A kimenet pedig a jobb oldalon van, out felirattal.

(#63520) Degeczi: Na, legalább már hárman biztos vagyunk. Valakinek csak hinni fognak végre.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#63523) #71562240


#71562240
törölt tag

Hehe. Deja vu-m van?

(#63524) Sawyer777 válasza qpakcovboy (#63501) üzenetére


Sawyer777
csendes tag

Hello!

Szerintem inkább az hogy nem túl népszerű, nekem pont most megy/ment tönkre egy JBL Synchros E10-es (elhalkul a jobb oldala) :((
De volt hogy heteken át napi 8 órát hallgattam max hangerőn, leginkább elektronikus zenével, de rock-kal is pl és 2 évet kibírt ilyen körülmények közt, ami lássuk be nem épp kímélő üzemmód :))

Én anno még 11ért vettem, most már ha jól tudom olyan 13-14 körül van, de elég brutális hangzása van... ez az úgynevezett PureBass dolog amit ír a gyártó is róla, tényleg gyönyörű mélyhangokat produkál, a középtartomány is erős, talán a magas az annyira nincs kihegyezve, de nekem pont ilyen stílus jön be. Az tény hogy kicsit utánaállítottam a telóban equalizerrel, de akinek csak odaadtam meghallgatni, áradozott róla :)

(#63525) darvinya válasza Sawyer777 (#63524) üzenetére


darvinya
titán

elhalkul a jobb oldala

Ki kell tisztítani, vetőcsővet alkoholba mártogatva kioldja a piszkot.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#63526) Chuck Norris válasza dudika10 (#63511) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Köszönöm erről most hallottam először. Amúgy az elv miszerint elektromágnesesség az tényleg ua. de ha én ilyet mondtam volna Gemeter Jenőnél akkor páros lábbal rúg seggbe.

[ Szerkesztve ]

(#63527) dudika10 válasza Chuck Norris (#63526) üzenetére


dudika10
veterán

Pedig nyugodtan állíthatjuk, hogy egy hangszóró egy lineáris motor, ez nem túlságosan slendrián kijelentés.
Van egy tekercsed, egy mágnesed és áramból mozgást csinálsz. Ez simán belefér a motor definíciójába.

Sokszor mondok én is olyat, amiért az egyetemen seggbe rúgnám a diákjaimat. De ez azért van, mert én pontosan tudom, hogy miről nyilatkozok felületesen, a diákok meg általában azért felületesek, mert nem még nem tudják pontosan, miről is van szó. :N

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#63528) Chuck Norris válasza dudika10 (#63527) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

El is fogadom a válaszodat amennyien ki tudunk abban is egyezni, hogy akkor a transzformátor meg egy hősugárzó :D

(#63529) qpakcovboy válasza Sawyer777 (#63524) üzenetére


qpakcovboy
őstag

Nekem j22 volt, vagyis van. Csak jasna ki lett mosva és most elhalkult a bal oldala. Ma vettem egy t280a-t. Hangra ez is nagyon ott van, ahogy Te is mondod közép és mély tartomànyban erőssebb. A csatlakozója és a kábele nem olyan nó minőségű, mint a j22, de 9000-ért nem rossz. Viszont a szilikonos fülese nagyon jól illeszkedik. Alig hallható a külső zaj.

(#63530) bucsher válasza fericske (#63519) üzenetére


bucsher
őstag

Kevés lesz a 30kmh. Nagyon.

In the pipe - five by five!

(#63531) schawo válasza Chuck Norris (#63528) üzenetére


schawo
titán

:U
A hangszóró motor (jobb, ha tudod, hogy ez a helyes, elfogadott, magyar kifejezés rá, nem én találtam ki) feladta, hogy az elektromos energiát mozgási energiává alakítsa, persze a folyamat során hulladék hő keletkezik. A transzformátor feladta legkevésbé, hogy hőt termeljen, szerencsére a hőtermelést nagyon kis hatásfokkal végzi. Ha már analógizálni próbálsz, akkor azt helyesen tedd. Szóval keress olyan eszközt, aminek az a feladata, hogy elektromos energiából hőenergiát termeljen. Anélkül, hogy alaposan átgondolnám, hogy milyen eszközök felelnek meg a definíciónak, merem állítani, hogy minden bizonnyal illik rájuk a hősugárzó kifejezés.

(#63530) bucsher
km/s

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63532) bucsher válasza dudika10 (#63511) üzenetére


bucsher
őstag

Sound waves exist as variations of pressure

Nem is kellett tovább olvasnom az első bekezdésnél. Fejezzétek be az ostobaság hajtogatását.

In the pipe - five by five!

(#63533) bucsher válasza schawo (#63531) üzenetére


bucsher
őstag

Úgy jobb. Csak az meg milyen sétálgatás :))

In the pipe - five by five!

(#63534) qpakcovboy válasza Sawyer777 (#63524) üzenetére


qpakcovboy
őstag

.

[ Szerkesztve ]

(#63535) schawo válasza bucsher (#63532) üzenetére


schawo
titán

:F Mármint hogy a cikk hülyeségeket ír szerinted? :Y

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63536) Chuck Norris válasza schawo (#63531) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Köszönöm, ma akkor már ez a második új dolog amit megtanultam, miszerint a "hangszóró motor". Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy alakítsam át a villamos energiát mozgásivá akkor ezentúl csakis egy hangszóró fog az eszembe jutni mint a leg célra vezetőbb eszköz. :DD

Mennyibe került a kísérlet?

(#63537) schawo válasza Chuck Norris (#63536) üzenetére


schawo
titán

Félreérteted. A hangszóró két fő egységből áll: membrán és motor. Nem a hangszóró a motor. Inkább próbáld meg értelmezni, amit írok, a szalmabáb érvelés nem fog működni. :U

Milyen kísérlet?

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63538) bucsher válasza schawo (#63535) üzenetére


bucsher
őstag

Kiszálltam ebből.

In the pipe - five by five!

(#63539) szakibá... válasza Chuck Norris (#63536) üzenetére


szakibá...
senior tag

Ne sértődj meg, nem szégyen olyanoktól tanulni, akik értenek egy témához, mert a végzettségük, szakmájuk alapján ez el is várható tőlük. Bizony szokás motornak becézni a hangszórót is, de inkább a szakzsargonban, ezért nem találkoztál eddig ezzel. Nekem is az elektromechanikus szerkezetekről elsősorban a hangsugárzók jutnak eszembe, vagyis elektromos energia alakul át mozgási energiává, ami a levegőt mozgatja, mert ebben a szakmában ez a cél.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#63540) Chuck Norris válasza szakibá... (#63539) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Egyáltalán nem sértődök meg, tényleg ezekről a dolgokról nem is hallottam idáig, örülök, hogy tanultam valamit, Csak azt bátorkodtam megjegyezni, hogy ha én ilyesmikkel jöttem volna elő a főiskolán akkor engem két lábbal rúgnak volna ki. De azt is mondtam, hogy ez már régen volt, lehet mostanában minden amiben egy vezeték meg van gorbítve meg van mellette egy mágnes van az már motor de az is lehet, hogy ez régen is így volt csak előlünk titkolták el nagyon akkoriban :D

(#63541) schawo válasza Chuck Norris (#63540) üzenetére


schawo
titán

Nem rúgtak volna ki. A világ sokkal összetettebb, mint ahogy azt tanítják. Neked ott akkor elég volt annyit tudni, amennyit, de a tanárod többlettudással rendelkezett, ezt sose felejtsd el.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63542) pulutodurumo


pulutodurumo
őstag

Ba552ameg, ennyit régen tanultam ilyen rövid idő alatt. :D

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#63543) Bici válasza schawo (#63541) üzenetére


Bici
félisten

Sulitól, tagozattól és tanártól függ. Mi nem is tanultuk a hangszórót egyáltalán a villamosmérnöki szakon, és 2 hónapig vadásztam a suli segítségével egy külső konzulenst, aki értett a hangfalakhoz (amiből írtam a szakdolgozatomat), és végül egy kb. 80 éves nyugdíjas tanárt találtunk egy zenei középiskola technikai szakértőjének személyében.
Nem tudom, hogy 2009 óta változott-e valami...

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#63544) dudika10 válasza Chuck Norris (#63528) üzenetére


dudika10
veterán

A trafó nagyon rossz hatásfokú hősugárzó, én inkább hagyományos lámpaizzót használok radiátor helyett. Bár éjszaka nagyon idegesítő, hogy világít a radiátor. :P

(#63532) bucsher:
Nem vagyok biztos benne, hogy jól értem. Elolvastad az első bekezdést, megértetetted, hogy nincs igazad, rájöttél, hogy működik a fizika és a többieknek írod, hogy fejezzék már be a marhaságot. Ugye? Mert ha nem, akkor lehet mégiscsak végig kéne olvasni a cikket.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#63545) kemcso


kemcso
Ármester

dudika10, schawo, ytjTRY, szakibá..., bucsher, darvinya, Degeczi, Bici, stb az offtopicban folytassátok légyszi Fülhallgatós OFF topik
Köszönöm :R

(#63547) deakdzso


deakdzso
csendes tag

Sziasztok,

Mivel anno ennek a topiknak a hatására választottam a Vsonic VSD3-at gondoltam megosztom legújabb kalandjaimat vele. Annyit előljáróban, hogy nagyon meg voltam elégedve vele, tényleg nagyon szépen szól, szóval nem véletlen van ott az ajánlott kategóriában.
Egyszercsak egyik oldalon megszűnt a hang, gondolom a csatlakozás vagy valami, mindegy, írtam PenonAudioéknak mert tőlük rendeltem, mondták sajnálják, küldjem vissza, megnézik intézik. Ment is vissza azzal a lendülettel, a PayPal visszaküldős szolgáltatásának költségére, aztán szépen komótosan haladt minden,amíg végül küldtek egy új kábelt.
Szóval nem csak a termék de a szolgáltatás is nagyon rendben van.

Eladó Vsonic VSD3 új kábellel.

(#63548) attiati


attiati
veterán

türelmeseknek :)

[link]

van 1-2 tartomány, ami fáj

[ Szerkesztve ]

(#63549) K1LLMy53Lf válasza attiati (#63548) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

ha a hallásodat akarod kipróbálni jobb, ha ezeket a hangmintákat próbálod (yt tömörít legjobb tudomásom szerint). Ezeket is elvileg DAP+füles kombóval, ne winfos alól próbálgasd:B

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#63550) zümzümm


zümzümm
senior tag

Valaki vitt már vissza a BestByte-ba fülest, olyan hibával hogy viszonylag magasabb hangerőn(kb 80-85%) és az EQ-ban viszonylag erősebb basszusra állítva, rövid időn belül(nem pont egyből), recsegni kezd a füles? Illetve ha igen, akkor cserélték, vagy visszakapta a pénzt?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.