Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17002) Kriccs válasza Kriccs (#16989) üzenetére


Kriccs
tag

Várom válaszotokat az M1 vs M2-re. És, hogy ezek is színezett fülesek, mint a TD II/III vagy nem?

Köszi!

(#17004) Kriccs válasza kessudio (#17003) üzenetére


Kriccs
tag

Punk, rock, jazz, klasszikus. Egy RX már tervben van, de szeretnék megismerkedni a Brainwavzal is.

Látom avatart cseréltél. :)

(#17005) Kriccs válasza Kriccs (#17004) üzenetére


Kriccs
tag

Na, itt is elírtam, szóval: XR120Pro II van tervben. :)

(#17006) t256


t256
őstag

Sziasztok!

A legutóbbi hsz-em óta már van elképzelésem fülhallgató vásárlás terén.

- Sennheiser CX400-II Precision
- Xears TurboDevices TD II Black vagy TD III Blackwood
- PlayaZ Audiophile AR100

Leginkább Trance és House zenéket hallgatok. a három füles közül melyik lenne erre a legalkalmasabb?

Fontos lenne még, hogy strapabíró legyen a kábele. Az előző (V-moda Bass Freq) fülhallgatómé megtört.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#17007) solah


solah
csendes tag

Többen kerestek 5.000.-HUF alatt hallgatható fülest.
Figyelmetekbe ajánlom a Philips SHE 3581 dugóját. A Sennheiser CX 300-at cseréltem erre.
Más kategória, a Philips zene hallgatásra ösztönöz! Inkább természetes, semleges karakterű, némi levegősséggel, lelkes zenéléssel.
Jelenleg a gazdaságos boltban röhejes áron, akcióban.

[ Szerkesztve ]

(#17008) Shrike7973 válasza t256 (#17006) üzenetére


Shrike7973
senior tag

TurboDevices III BlackWood fülesnek még most májusban jön a textilkábeles verziója, annak biztos strapabíró lesz emiatt a kábele.
Összességében viszont eddig hozzászólások alapján TDII-vel nincs gond, TDIII-al viszont sok baj van, amire azt is írták, hogy nem a kábelezéssel van a gond, hanem a a vákuum miatt történik valami a driverrel.
Mindenesetre a CX400-at übereli a TDII hagzása, olvasd el mhorvat logout cikkjét.

(#17009) guppy


guppy
őstag

Nem tudjátok ki a Shure füleseknek a hivatalos magyarországi forgalmazója ? Mert akad egy SE530-as fasza kis füles aminek sajnos az egyik oldala halkabban szól :( , és nemtom kihez kéne fordulni ez ügyben :F
Előre is köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#17010) t256 válasza Shrike7973 (#17008) üzenetére


t256
őstag

Köszi!
Akkor a TD II áll nyerésre!

Koss, Klipsch fülesekről mit kell tudni? Jók ezek? Az a kategória, amit boltban meg tudnék venni garival, nem pedig másodkézből.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#17011) Shufny válasza guppy (#17009) üzenetére


Shufny
őstag

(#17012) guppy válasza Shufny (#17011) üzenetére


guppy
őstag

Köszi :R

(#17013) szakibá... válasza (#16986) üzenetére


szakibá...
senior tag

Csak a történelmi hűség kedvéért, a dolby nem azonos az EQ-zással. Az egy dinamikus szalagzaj-csökkentő eljárás volt az analóg magnók idejében. A műsornak azt a tartományát, ahol a szalagzaj sustorgott, egy dinamika-kompresszorral feltornászták magasabb szintre (a magas tartomány amúgy is kisebb szintű az átlag hanganyagban), majd ezt rögzitette a magnó. Lejátszáskor a kompresszor inverzével, egy expanderrel visszanyomták az eredeti szintjére, ezzel a hozzáadódott szalagzaj is lecsökkent. Volt többféle szabvány, amatőr és profi felhasználásra (dolbyA, B, C, SR). Az EQ egy statikus módszer. Én sem használok EQ-t, de ennek az az oka, hogy az analóg időkben a szűrő áramkörök elrontották a fáriskarakterisztikát, amitől a jelalak-átvitel romlott, pedig annak hűsége felel a finom részletekért és a térélményért. Sajnos a digitális váltáskor a progamozók az analóg szűrőket modellezték, a hibáikkal együtt, csak újabban készitenek lineárfázisú EQ-kat. Az EQ-zás nem ördögtől való, pl. minden tisztességesen szóló mozit a dolby szakemberei bemérnek és egy komoly cuccal kiegyenlitenek. Egy jól beállitott mozi azért elég jól tud szólni.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#17014) szakibá... válasza solah (#17007) üzenetére


szakibá...
senior tag

Kár, hogy ott csak rózsaszinben láttam, piros zsinórral...

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#17015) norc73


norc73
csendes tag

Hali! Szeretnék venni egy Xears Revolution XR120Pro II fülest. Mivel elég sok véleményben olvastam, hogy a gyári gumiharangok nem sokat érnek, érdeklődnék, hogy hol is lehet beszerezni külön jobb minőségű gumiharangokat, ami jó is rá.?

(#17018) Kriccs válasza kessudio (#17017) üzenetére


Kriccs
tag

Ez érdekelne engem is. Honnan lehet itthon beszerezni?

(#17019) norc73 válasza Kriccs (#17018) üzenetére


norc73
csendes tag

Engem meg pláne! :DD

(#17020) picur220


picur220
veterán

Sziasztok!
Régen itt ajánlgattam, de már kiestem a ritmusból, 1 éve kb nem követema fülesdivatot, szóval ideje visszarázódni.
Behalt a CX300-asom, lehet, hogy még javítható, mert elvileg csak a dugó rossz, de nem biztos, hogy kínlódok vele. Szóval ehelyett kellene egy másik, max 10k-ért.
Amiket láttam, hogy jók, azok a Xears-ek, az XR és a TD szériát néztem, egész jókat írnak róla itt a logouton is, és máshol is. Szerintetek van olyan, ami jobban megéri ilyen árban, vagy jó lesz a Xears?

(#17021) bigmasterg válasza picur220 (#17020) üzenetére


bigmasterg
addikt

Xearsek mellett (esetleg Resonance lehet TD alternatíva) még a Brainwaz-ok (M1,2,) lehetnek ebben a kategóriában említésre méltóak.
Volt TD-m és XR-em is (td már nincs, ismerősöm megvette) és bőven verik a pár évvel ezelőtti kínálatot.
Van egy kb. 1,5 éves Denon ah-c551 -em és jobban tetszik a Xears-ek hangja.

[ Szerkesztve ]

(#17022) válasza szakibá... (#17013) üzenetére



őstag

Világos, hogy a Dolby, és az EQ két különböző dolog, lehet hogy rosszul fogalmaztam. Arra akartam kitérni, hogy az agyon Dolbyzott felvételek tompán fénytelenül szóltak. Ezen lehetett segíteni EQ-val, vagy hangszínszabályzóval. Ami akkoriban elterjedt az a "B" és "C" zajcsökkentető áramkörök voltak. Az előbbit akkor volt érdemes használni amikor nem volt vészes az alap zaj, a C már durvább sustorgást is elnyomott, de tönkre tette a dinamikát. A B kevésbé. Így emlékszem. :D Azok a régi szép idők, amikor még az előmágnesezési áramot is a króm, vagy vasoxid szalaghoz finomíthatta az ember a jobb fajta forgófejes dekkeknél.

Házimozinál mérőmikrofonnal a helységhez optimalizálják az adott rendszert. A helység faláról visszavert hullámok által keltet interferenciát próbálják kiküszöbölni. Az EQ-nak akkor van szerepe, ha külön subládáról jön a mély, amit akusztikusan csatolnak a szatellitekhez. Ha a frontsugárzó nem teljesértékű, nem képes visszaadni a robbanások energiáit akkor megette a fene. (Ellene vagyok a mélynyomónak, ma egy buta divat, csak hogy "karcsú" legyen az esztétikus frontsugárzó.) Ehhez olyan házimozi rendszer kell ami erre fel is van készítve. Pl. a Bosh képes virtuális hangforrásokat létre hozni, ott olyan helyre is tehetsz hangfalat, ahol az egyik oldalon fal van a másikon nincs, mert eltünteti a falakat. Ehhez az erősítőkön kívül a dobozban egy nagy teljesítményű számítógépre is szükség van. Ezért is olyan drágák a Bosh rendszerei, de ez már a THX minősítésen is túlmutat.

Zack

Gratula IE8-hoz. Csak arra vigyázz, hogy a hangerőt, ne egyszerre húzd a gázkarral. :DDD Ducati-ra tippelek :D Azt mondják sok a basszusa, szerintem meg próbáld ki jó mínőségű wav-al, vagy FLAC -al, és letisztul az alja, hozni fogja a CD minőségű magasokat is.

kessudio

Örülök, hogy felfedezted azt amit sokan elutasítanak, és nem hiába papolok. :K Kipróbálhatod telefonon is próba cseresznye alapon, Android alatt is működik. Persze nem tudom milyen telód van.

Kriccs

M3 :DDD Amúgy M1. M2-nél csak kísérletet tettek a mély javítására, ami az M3-nál már sikerült is. M1-et használok, és mikor először kipróbáltam azt mondtam, hogy nem hallom a mélyeket. Azóta belemen már 50 óra, és ma már egy kicsit sok is. Használtam TDIII is, ameddig bírta :D de bármennyire is favorizálják egyesek a TD mélyei, az M1 mélyebbre megy. Ne keverjük össze a mennyiséget a minőséggel. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#17026) zack válasza kessudio (#17024) üzenetére


zack
nagyúr

En azt mondom az armaturas fuleseket felejtsd el, es mindenkeppen dinamikusat vegyel. q-Jays-t mar hallottam, es az a dinamika es ero ami abban volt nem utcara valo. Mar pedig utcara olyan peldany kell ami izombol lereagalja a hangero valtozasait, es nem pedig osszefosva magat, elkezd torzitani.

SÖ:

Koszi! Ezzel a fulessel megint mas dimenzioba emeltem a zenehallgatas minoseget, es jodarabig fulig ero szajjal, euforiaban, fogom a zeneimet hallgatni.
A bejaratas erdekes, mert amikor Bicivel beszeltem, meg azt mondtam neki, hogy az Xcape kevesebb mellyel mintha melyebbre menne, de ahogy telnek az orak egyre melyebbre megy. Nem tudom egyebkent hogy ennel van e feljebb dinamikus drivereket tekintve. Ezt a minoseget eddig a plafonnak erzem, mar csak azert is, mert igazabol nem erzem a gyenge pontjat, raadasul ugy, hogy meg be sincs jaratva.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#17027) válasza kessudio (#17024) üzenetére



őstag

Amasonon 292$ láttam kb. 52k +szállítás

[ Szerkesztve ]

(#17029) válasza zack (#17026) üzenetére



őstag

Emlékszem annak idején, hogy sokan le akartak beszélni az IE8-ról téged, de hát ez a szubjektivitás.

[ Szerkesztve ]

(#17030) bigmasterg válasza zack (#17026) üzenetére


bigmasterg
addikt

Gratula hozzá. :)
Ha nem hallod a gyengeségeit, akkor szerintem egy darabig ne próbálj ki magasabb kategóriájú darabokat és akkor boldogan tudod ezt használni :K

Mert, hogy mindennek vannak gyengeségei akg k1000-nek, senn hd800nak, Stax omega ii-nek és Sony q010 qualia-nak is.

[ Szerkesztve ]

(#17031) zack válasza (#17029) üzenetére


zack
nagyúr

Ez így van. Csak az tartotta bennem a lelket, hogy Bicivel majdnem egyforma az izlésünk hangzás terén, és ő ajánlotta még Xcape vétel után, ha váltani akarok, akkor erre, mert nagyon tetszett neki. :K Szinte a mélyhang állító csavart is oda lőttem be láttatlanban ahogy ő is használta. :) Tudtam azt, ha neki is tetszett, nekem is fog. :K

bigmasterg:

Thx. ;) Igazából meghallgathatnék mást is kockázatmentesen, mert amik még ennél is drágábbak, és a piacon vannak, azoknak nem tetszik a kialakítása. Lehet hogy még ennél is jobban szólnak, de nem jönnék lázba az biztos. Nálam a kialakítás, strapabíróság és ezzel együtt a tartósság legalább annyit számít, mint a hangzás, mert nem vitrinben fogom tárolni. A drágábbak között pedig vagy bíznom kellett volna a minőségben, ami erősen kétesélyes, de motoros használatban valószínű egyik sem bírná sokáig.
Ezeket a high end IEM-eket még képről is leszűrhető, hogy óvni kell még a széltől is, pont azért mert szinte mindegyik custom, de sajnos hangzáson kívül nálam minden más paraméterben elvéreznének. Azért egy hordozható fülesnél nem csak a hangzás a szempont. 400-600 dodós szint ami ennél is többet nyújtana, de nézd meg azok milyenek.
Szóval nagyon sok tipus már nem állhat az IE8 felett hangzásban. :U

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#17033) zack válasza kessudio (#17028) üzenetére


zack
nagyúr

A Google a barátod. Vagy nem ártana kicsit visszaolvasni, mielőtt kérdezel. :U

A Triple Fi 10 három driveres, külön van egy magas, majd egyben van benne egy dual driver a közép és mély tartománynak. A dinamikus pedig egy driveres, jóval nagyobb mozgástérrel. Előbbi hátránya a kissebb teljesítmény, viszont az előnyeiről eddig nem győztek meg. A dinamikus meg jól bevált, és strapabíró, a mellett hogy drasztikusan olcsóbb.
Az armaturás drivereket inkább egy csendes szobába, irodába tudom elképzelni, mint utcára, ill. zajos környezetbe talán pont azért mert a mély reprodukcióban jóval gyengébbek mint a dinamikusak, mert hiába több a driverek száma, jóval kissebb teljesítményre képesek.
És persze újítani mindig kell, vagy jó az irány vagy nem. Ezért vannak már 4 ill. 5 driveres fülesek is, mert sokan rácsapnak az újdonságokra, attól függetlenül jó e vagy sem.
Az armaturás drivereket inkább egy fajta "divat" irányzatnak tartom az IEM füleseken belül, bár nincs kizárva, hogy lesz fejlődés...Csak nagyon lassan.

Majd aki akarja még kiegészíti, ill. helyesbíti.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#17034) zack


zack
nagyúr

Klasszikust nem igazán hallgatok, csak és kizárólag Ennio Morricone-t...De ez is nagyon fekszik az IE8-nak. :C

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#17035) bigmasterg válasza kessudio (#17032) üzenetére


bigmasterg
addikt

'Érdekeset' kérdezel.
Egy fül és egy fejhallgató alapvetően másképpen szól. Fülhallgatónak sosem lesz akkora tere, mint egy nyitott/félnyitott fejhallgatónak.

Egyébként a K242 az akg-nek egy kicsit félresikerült darabja, ár/érték arányban nem a legjobb. Lehet, hogy jobb nála egy top in-ear, részletekben biztosan.
De kintről (thomann.de) 40en párezerből megvan egy akg k601. Ha az alatt van egy tűrhetőbb dac+amp, akkor már elég nehéz dolga lenne az iem-eknek.

De én azt mondom, hogy
fülhallgató<fejhallgató<hangszóró
csak árban is ugyan így nő a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#17036) Kriccs válasza (#17022) üzenetére


Kriccs
tag

Akkor gyakorlatilag ugyanaz a kettő csak az M2 kísérleti darab?

(#17037) norc73


norc73
csendes tag

No találtam Sennheiser fülesekre fülpárnákat, gumikat aránylag nem is drágán és eredetiket.
Állítólag jók, pl. Xears-re is.....

[link]

[ Szerkesztve ]

(#17038) vikvuk válasza solah (#17007) üzenetére


vikvuk
aktív tag

-Mennyiért?
-Árul valaki jó cuccot olcsón, használható cuccot itt az aprón esetleg?

(egy Sony MDR (teljesbedugós) egyik oldala lett kontakt hibás. A széltől? A nyakamban lógott. Újra be fülbe és már nem akar rögtön hangot adni, csak ha forgatom...
Unom már, h mindig tönkremennek a fej- fülhallgatók. :()

2 ezer lenne a lélektani határ, fejes is kellene, arra se szánnék többet 5k-nál, főleg a rossz tapasztalatok miatt, hogy nem tartós dolgok ezek. :((

[ Szerkesztve ]

A CSUPA NAGYBETŰ nem jelent semmit.

(#17039) norc73 válasza vikvuk (#17038) üzenetére


norc73
csendes tag

Hát pedig ebben az árkategóriában épp erre számíthatsz. Sajna az ár érték arány a legtöbb esetben érvényes. Persze vannak kivételek.

(#17040) need válasza zack (#17033) üzenetére


need
addikt

olvastam az eszme futatásodat..

ez valami kimásolt szöveg vagy a TE KONKRÉT TAPASZTALATOD...????
a kimásolt a szöveg akkor jól tudsz másolni..
ha az utóbbi akkor meg szerintem meg nem…!

„Az armaturás drivereket inkább egy csendes szobába, irodába tudom elképzelni, mint utcára, ill. zajos környezetbe talán pont azért mert a mély reprodukcióban jóval gyengébbek mint a dinamikusak"

főleg ezzel nem értek 1et..

1 büdös szó nem esett arról még hogy milyen teljesítménnyel hajtod meg..

[ Szerkesztve ]

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#17041) bigmasterg válasza vikvuk (#17038) üzenetére


bigmasterg
addikt

Ezt ajánlanám: [link]
[link]
[link]

(#17042) need válasza kessudio (#17024) üzenetére


need
addikt

Hidd el öcsém jó választás az UE de ecseteltem neked privátban hogy kis szerencse kell..

mert nem ér annyit semelyik füles sem...

IE8 felejtős.. de ezt is ecseteltem.. privátban...

Zack amikor elhatározta hogy vesz majd egy fülest vagy amikorra konkretizálta.. akkor a haverom felesége épp terhes volt.. na amire eljutott az IE8 azóta a haveromnak már 3 gyereke született..… ;]

[ Szerkesztve ]

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#17043) vikvuk válasza bigmasterg (#17041) üzenetére


vikvuk
aktív tag

thx.
Mennyire tisztítható? (a mostani gumiharangos). eléggé folyik, zsírosodik a fülem (mióta fülesem van azóta tűnik ez fel)

A CSUPA NAGYBETŰ nem jelent semmit.

(#17044) zack válasza need (#17040) üzenetére


zack
nagyúr

Volt nekem is tapasztalatom, Bicivel is beszéltünk már sokszor a jelenségről...A minőségi dinamikusnál nincs jobb, de nem kezdem ecsetelni, mert ahogy nézem armatúrás fülesed van. Nem képzeled hogy bele fogok menni egy armatúra vs. dinamikus driver vitába ugye?
Lefosom ki milyet vesz, és ki kit akar meggyőzni hogy a saját maga által választott a legjobb. Elmondom a véleményemet, lehet nem egyetérteni vele, de részemről itt be is fejeződik a vita. Egyébként meg kétlem hogy bármelyik armatúrás akkkora teljesítményen ahogy én hallgatom i4-el, tud akkora mélyet produkálni torzításmentesen mint az IE8. Az meg a másik fele, hogy egy 3 részből álló drivernél 3x akkora a meghibásodás esélye, ami megint csak nem elhanyagolható.
Ha pedig kimásolok valamit, azt általában idézőjelbe teszem... :U :F

Az én IE8-am egyébként rendeléstől számítva 3 nap alatt itt volt Szlovákiából. :U Számlával, 2 év garival. Tehát nem értem, amit írsz... :U

Ha az ember UE fülest akar venni, és te rábeszéled pü-ben, míg az IE8-ról meg lebeszéled, és ő hallgat is rád, mi több issza is a szavaidat, az már az ő baja. :P

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#17045) need válasza zack (#17044) üzenetére


need
addikt

ejnye zack ne húzd fel magadat..árt a szépségednek és a hallásodnak.. ;)

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#17046) Shufny válasza zack (#17044) üzenetére


Shufny
őstag

"Nem képzeled hogy bele fogok menni egy armatúra vs. dinamikus driver vitába ugye?"
Pedig pont ezt kezdted el. Már most is elterjedt, szóval nem csak "max ez lesz a jövő", az sem igaz, hogy túl drága, mert az IE8 kategóriájában is lehet kapni nem egyet olcsóbban annál. (pl TF10) Ugyanúgy vannak előnyei a dinamikussal szemben mint fordítva. Az is elég érdekes kijelentés, hogy divat. Egyszerűen a gyártók számára jóval praktuksabb, és egyszerűbben kezelhető ebben a kategóriában.

Az hogy 2 nap meg blabla: én korábban is mondtam, hogy itthon ebben a kategóriában kizárólag az IE8 éri meg. Azért nem ajánlottam, mert azt mondtad, hogy olyan kiegyenlítettet szeretnél, mint az Xcape v1, az IE8 pedig nem az. Aztán jóval később jelentetted ki, hogy a hybrid nélkül az nem is tetszik, és ez így mindjárt más téma.

Bici meg mintha azt írta volna, hogy a DBA-02 jobban tetszett neki, és tudtommal ER-4S -re pályázik.

Lényeg, hogy felrevezető dolgokat írtál. (Amire gyerekesen és fölöslegesen agresszívan reagált need, ebben egyetértek. Igazából örülök, hogy szokatlanul higgadtan reagáltad le. :) ) Szóval nem mindenkinek elsődleges szempont a "bass impact" és a hangerő. Neked ez kizárja a q-Jays -t az teljesen rendben van. Valószínűleg a hangerőt sok BA is jobban bírja annál, de a dinamikusok jobban szokták, ezt a véleményt mindenki osztja, szóval ezzel nincsen semmi baj. Aztán ugyanúgy kijelented, hogy felejtős, mint need. :U

Egyik sem az, igény függő az egész. Véleményem szerint az IE8 korrekt ilyen formában 50k -ért, de ez messze nem jelenti azt, hogy mindenkinek jó választás.

(#17047) need válasza Shufny (#17046) üzenetére


need
addikt

én hosszú évekig lehet így mondani
"Szóval nem mindenkinek elsődleges szempont a "bass impact" volt a szempont és addig meddig tekertem csavartam állítgattam sok esetben a lejátszót amíg úgy nem szolt..
Most kb másfél hónap távlatából és egy másik fülessel jöttem rá..hogy nagyon sok dolog van a részletekben és a középben és a magasban..én ezekre nem fektettem akkora hangsúlyt mert minek..gondoltam..nem jól..

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#17048) picur220 válasza bigmasterg (#17021) üzenetére


picur220
veterán

Mivel Brainwavz-ot szó szerint senki sem forgalmaz Mo-n, így szerintem kiesett, nem nagyon van kedvem kínlódni a külföldi rendeléssel. Xears meg van itt helyben is, ha kell...

(#17049) zack válasza Shufny (#17046) üzenetére


zack
nagyúr

Nem vagyok biztos benne, hogy a gyártónak jobban megéri a 3-4-5 részből álló armatúrát betenni, de lehet neked van igazad és jobban megéri neki. Nem tudom. Csak akkor nem értem miért jóval drágábbak a 2,3 ill. e fölötti armatúrások, ha nem a "divatból" húznak hasznot. Azt hiszem van már 5 vagy 6 driveres IEM is, 100k felett. Ha annyira olcsó az előállítás, miért adják ennyiért? Mert újdonság és nagyot szakítanak rajta? Lehet. De a példádat kivéve, szinte az összes normálisabb BA füles jóval drágább mint a dinamikusak. a 3 ill. több driveres verziókról nem is beszélve. Praktikusabb? Ezzel is vitatkoznék... ;]
Miért lenne praktikusabb, amikor 3x nagyobb helyet foglal mint egy dinamikus? Pont hogy bonyolultabb (szerintem), mivel a ház kialakítása, forrasztások, több kábelezés, időigényesebbek mint a "primitív" dinamikusnál.

Egyelőre legalább annyira kiegyenlítettnek hallom az IE8-at, mint az Xcape-et. Az hogy mély orientált, az meg opcionális. Szétszakíthatja a dobhártyádat, de ha letekered akkor kb. Xcape szint. Bici mintha írta volna hogy kevésbé részletes. Én ezt se hallom. Pedig egész éjjel teszteltem. Annyi fülpárnát próbáltam ki, hogy a végém már zsibbadtak az ujjaim. :DDD Nincs bejáratva, van benne eddig max. 10-12 óra, ami persze édeskevés.
De első pillanattól kezdve részletesebbnek, vagy legalább annyira részletesnek hallom mint az Xcape-et. Jóval dinamikusabb minden tartományban, a mély pedig nem telepszik rá, nem vágja meg sehol a freki tartományokat. Az hogy feljebb van tekerve a csavar, egy dolog, de alapban van annyira kiegyenlített mint az Xcape. Tény hogy a hybrid sokat javított, mert nem lett több mély, csak ahová lekúszott az hangsúlyosabb volt, és bizony balanced füles ide vagy oda, azért sokszor kell a 10hz környéke, mi több bizonyos zenék egyenesen kikövetelik.
Ezzel nem azt mondom, hogy megváltozott az izlésem, mert nincs feltekerve csutkára a csavar, csak annyit, hogy jelenleg minden paraméterében jobbnak tartom mint az Xcape V1-et. A hangerő és a torzítás fontos tényező. Pl. ma 150-nél is úgy hallgattam a zenét, hogy szinte jobban szigetelt mint eddig bármi ami a fülembe volt. Oké, erre mondhatod hogy ez extrém felhasználás. De ott van a metró, busz, villamos, és a nagy forgalom. Ide is kell bizonyos hangerő hogy élvezd a zenét és elszigetelje a külső zajokat a zenétől. Jóval kevesebb "erő" kell a meghajtásához is, mert kb. 70% lehet az i4 hangereje, míg az Xcape-nek ehhez 95% kellett legalább.

Ami viszont nagyon érdekes jelenség...Gépre dugva, az X-Fi-vel nem tetszik a hangja. i4-el sokkal szebben szól, pedig Xcape-nél ez pont fordítva jelentkezett. Gondnak nem gond, mert i4-el fogm hallgatni az esetek 98%-ban, csak érdekes a jelenség. :U Lehet a 16 Ohm vs. 32 Ohm miatt. Passz.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#17050) Shufny válasza zack (#17049) üzenetére


Shufny
őstag

Praktikusabb, mert teljesen be lehet zárni (megkönnyítve a ház kialakítását), és pont hogy kisebb általában. Egyáltalán nem is újdonság. Ezen a szinten a dinamikus inkább az, és emiatt gyanítom, hogy nehezebb vele elérni ezt a szintet. Az IE8 szintjéhez nem kell 4-5 BA. (4 -nél több meg csak custom -ben van, és az teljesen más kategória.) Elég 1-2. Persze nem hemzsegnek ezek sem, de van elég. Izolációval egyébként egyedül vagy, mert senki szerint sem szigetel kifejezetten jól. Persze ha hangeróvel nyomod el, akkor mindegy is. Részletességet olyan fülhallgatókkal szemben mondta, amiket nem hallottál még. Így nem is fura, hogy ez neked nem tűnik fel. Az is biztos, hogy 10 Hz -et nem hallasz vele, és egyetlen zene sem igényli ezt. (de még a 20 -at sem) Az X-Fi -nek meg biztosan nagyobb a kimeneti impedanciája 16 ohm -nál, és ennek köszönhető a jelenség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.