Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63001) papeti01 válasza kemcso (#62998) üzenetére


papeti01
senior tag

köszi.
Mit tudnál ajánlani? Bluetoothos kell, munkához, ami fizikai, és audiobookot hallgatnék, illetve nyelvet tanulnék vele. Zenéhez van sokkal komolyabb.

#proudfather

(#63002) #16820480 válasza papeti01 (#63001) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ilyesmire szerintem valami olcsóbb is megteszi. Sony SBH20, akár használtan is.

(#63003) vicze válasza Tulku (#62992) üzenetére


vicze
félisten

"arra jön még a DAP meg egy amp"
Nem jön semmi, a füleshez az maga a DAC/AMP egyben mivel az elektrosztatikushoz ugye speciális meghajtás kell, így ez megkerülhetetlen. Külön is árulják normál fülesekhez a DAC-ot úgy 1000$, ha így nézzük akkor csak 2e$ a füles. :)

SM: Kép, ár? :)
"az akku 20 órás használatot ígér"
Ez nekem kicsit sci-fi, ha csak nem valami batár nagy cuccról van szó, pláne AptX mellett.
"baromi gyorsan reagál"
Ez pontosan mit akar takarni, mi reagál gyorsan?

@AGE-T: Nem tolták. 3000$ ennyi itthon.

Na nem azt mondom, hogy olcsó, de egy annyira egyedi dologról van szó, hogy annyit kérnek érte amennyit nem szégyenlek. kb. mint az Orpheus.

(#63004) Tulku válasza vicze (#63003) üzenetére


Tulku
veterán

Shure: PMP?...mert akkor minimum egy teló pluszban....önmagától nem muzsikál....az igaz hogy dac-amp van benne, tehát ezekkel nem kell foglalkozni az 1 millért....

Van egy külön akkuja a dróton (majd lefenyképezem) és egy vevő+dacamp egysége a másik oldalon. Ugyan az akksi nagynak néz ki, de ha hátra tesszük akkor becsusszan a póló alá (csiptető is van rajta ...) és csak a zsinór illetve a vevő, kontroll modul látszik a jobb oldalon.

A füles részén sztem van még alakítani való (concept még a termék) arra majd meg lesznek a javaslataim...illetve elég bonyolult a behelyezés, azzal magyarázza a tulaj (ő tervezte) hogy ez sport füles, és mozgást kell kibírnia...az biztos hogy baromi nagy a hatótáv, panelben 3 falon kersztül 7-10 méterre nem bírtam megakasztani...

Kép később, ár 130 dodó környéke...

[ Szerkesztve ]

(#63005) Frod


Frod
addikt

Soundmagic ES18 esete: zenehallgatás megállít, kihúz, telefonon hívást lefolytat, füles visszadug.... és nem szól a jobb oldala. mindezt mindenféle szokásos előjel (recseg, el-elmegy az egyik oldal) nélkül. azonkívül, hogy dobom a kukába lehet tenni bármit vele?
kicsivel több, mint egy éves a cucc, rendesen vigyázva volt rá, szépen összetekerve és a zsákjában tartva nem csak úgy gubancosan tárolva - hát ennyit ér bármit csinál az ember.

bár amint látom hasonló árfekvésben nagyon semmi nincs, így marad ez vagy bármi olcsóbb egy MM-ból...

Do you see the white shadow?

(#63006) Darko_addict


Darko_addict
őstag

Helló-belló!

Ezen a képen lévőhöz hasonló fülhallgatót keresek:

Néha motorozáskor szeretek zenét hallgatni (hosszú utakon, vagy autópályán), de a jelenlegi folyton elmozdul, vagy kiesik, ahogy vág a szél vagy el kell fordítanom a fejem. Praktikusságból gondoltam olyanra, ami ezzel a formájával a fülembe kapaszkodik. Megnéztem az ajánlott listát, de ott ilyet nem találtam. A sisakban lenne helye neki, nem nyomná nagyon a fülem... feltételezhetően! Szóval első alkalommal nem szeretnék kiadni érte 10.000,-Ft-nál többet, és imígyen keresem a legjobb vételt. Sosem volt még ehhez hasonló (sport)fülhallgatóm, nem tudom, mi számít a választásnál. Hangzását tekintve szinte mindegy milyen, telefonon tudom szabályozni, ennyi pénzért nem vagyok telhetetlen. :) Mivel alapvetően hangosan kell hallgassam, ezért a magas/éles hangok zavarnának (ahogy zavarnak most is), ezért ha választani kell, a mélyebb hangzásvilágút preferálom. Örülnék, ha itthon is lehetne kapni a márkát!

Köszönöm előre is a segítségeteket!

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#63007) Tulku válasza Tulku (#63004) üzenetére


Tulku
veterán

Ja...baromi gyors:

Gomb megnyom, azonnal szól hogy bekapcs...
Ha nem megállítom, hanem kikapcsolni akarom, szintén....3 mp után kikapcs...
És persze pillanatok alatt párosodik...na nem úgy.... :)

(#63008) Luissimo válasza Bici (#62975) üzenetére


Luissimo
veterán

szia,
már éppen kérdezni akartam, hogy megjött-e már az M1-ed, erre most mégse ??

kicsit több részletet, ha lehetnem hogyan lett végül az M1-ből M3 ??

(#63009) Bici válasza Luissimo (#63008) üzenetére


Bici
félisten

Heló!

Lett végül M1 is, amit imádok, csak az eddigi füleseim miatt rászoktam a kevésbé meleg hangképre, és emiatt az M1 kissé túl sötét balanszúnak tűnt 4-5 nap hallgatás alatt. Ami nem baj, de kellett mellé egy ellenpólus.
Mivel találtam ebay-en olcsón kiállítási példányt, így belevágtam.
Nem bántam meg, szuper állapotú, és nagyon szép a hangja, még be sem volt járatva.
Sokan panaszkodnak a komfortjára, nekem nincs vele bajom. Azt hiszem, most sok ideig nem fogok fülest venni, mert az M1 és az M3 bőségesen kielégítik az igényeimet. Néha amikor testesebb, bólogatósabb, hangra vágyom, akkor M1, ha pedig a zene részleteire inkább, akkor M3.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#63010) Luissimo válasza Bici (#63009) üzenetére


Luissimo
veterán

Remek,

már azthittem, hogy elment a kedvesd az M1-től, hiába adtam oda kipróbálásra és ugytünt, meg is rendelted,

Az más ha vettél másikat is :C

ezis egy brainvawz csak ez aptx-es , bututis.

(#63011) Darko_addict


Darko_addict
őstag

Esetleg ismeritek a Sennheiser CX400 II-t? Árban, minőségben, hangzásban mi állna közel hozzá a preferált márkáitok közül? Sajnos nem vagyok jártas, csak a kommersz termékek között.

Szerk.: Tesóm nagy swagger, tipikus mai státuszfogyasztó fiatal és vett egy Dr. Dre urBeats-et. A hangzása nekem nem igazán tetszik, pláne nem az ára, de a mély és basszus valami nagyon durva. Jobb minőségben, annál olcsóbban ki gyárt ilyen "egzotikus" füleseket?

[ Szerkesztve ]

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#63012) #16820480 válasza Darko_addict (#63011) üzenetére


#16820480
törölt tag

A CX400 nem egy jó ár/értékű füles, a Beats meg még annyira sem. Ha jó basszus kell olcsón, akkor mondjuk a Piston Hibrid felé érdemes nézelődni, illetve vannak még a KZ fülesek is akár (nem mind, de nem ismerem őket), meg ha jól emlékszem a Rock Zircon is ilyesmi. Itthonról, valmaivel drágábban Soundmagic E10, E50.

(#63013) Darko_addict válasza #16820480 (#63012) üzenetére


Darko_addict
őstag

Nem olyan rég elszörnyülködtem a CX400-II árán, én évekkel ezelőtt még 11-ért vettem.

[ Szerkesztve ]

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#63014) #16820480 válasza Darko_addict (#63013) üzenetére


#16820480
törölt tag

Annyiért sem lenne manapság jó :N Elhaladt felette az idő, most olyan 5 ezer körül még talán elmegy, de ha a kínai, feltörekvő márkákat nézem, akkor 2-3 ezer.

szerk.: Ami nagyon jó a Senn füleseknek, az a kényelme általában, illetve én nagyon szeretem a szilikon bogyók minőségét is.

[ Szerkesztve ]

(#63015) lexter00 válasza Darko_addict (#63011) üzenetére


lexter00
őstag

Rock Zircon,nagyon jó mélye van.

(#63016) Darko_addict válasza #16820480 (#63014) üzenetére


Darko_addict
őstag

Nem tudom, fura ezt hallani. A hangzását részletgazdagnak tartom, kis EQ-val sok kihozható belőle. Nem torzít, nem recseg, néhány zeneszám olyan, mintha körülöttem szólna a muzsika, nem csak a füleimben. Ezt tudná egy másik 5.000,-Ft-os termék? Akkor mit lehet kapni 10-ért, 15-ért? :B Nem teljesen magabiztosan, de tennék rá pénzt, hogy a nagyobb boltokban kapható átlagos márkák esetében még mindig 15-ig kellene menni, hogy hasonlót kapjunk. Az itt preferált márkákat sajnos nem ismerem, de most kíváncsi lettem.

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#63017) #16820480 válasza Darko_addict (#63016) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ha megnézed, akkor nem nagyobb márkákat ajánlottunk mi sem, hanem olyanokat, amiről gyanítom, hogy nem is hallottál még soha. Nyugodj meg, én sem, mondjuk 2-3 évvel ezelőttig. A nagy márkák jellemzően a névből élnek. A Sennheiser kb 10 éve nem szánt semmit erőforrást a fülhallgatóik fejleztésébe, az csak ilyen kötelező piaci szegmens, nem ott van a fókuszuk, hanem kicsit feljebb. De ez igaz más nagy márkákra is.

(#63018) schawo válasza Darko_addict (#63016) üzenetére


schawo
titán

Nem torzít, nem recseg
2016-ban ha egyáltalán elgondolkozunk, hogy torzít vagy recseg-e egy füles, akkor az az 500 forintos kategória. 2 dollár fölött már semmi sem torzít vagy recseg.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#63020) vicze válasza assemble (#63019) üzenetére


vicze
félisten

Na utolsónak ez is befutott végre, azért a rakötött madzag több mint vicces... Sajnos ahogy kínozza a Samsung a sajátját nem sok marad a sok próbálkozóból. :(

[ Szerkesztve ]

(#63021) Luissimo válasza vicze (#63020) üzenetére


Luissimo
veterán

hmm,
érdekesen mutat a fülben, nemis érdekesen, hanem sejtelmesen.. (jééé, mekkora fülzsír. és mindkét fülében szegénynek, csakúgy feketéllik, mikor mosott ez fület ? :DD )

Azon gondolkoznék a metron, ha látom a füledben, hogy szegény srác, milyen szerencsétlen, hogy már mindkét fülébe hallókészüléket kellett dugnia, hogy meghallja a külvilág zaját. :))

és azis eszembejutna, hogy méginkább szegény, mert ha véletlenül kipottyan a füléből az a fekete randa, fülzsírra emlékeztető kagylódarab, akkor vajon lesz -e ideje megtalálni, mielőtt valamelyik utastársa kapásból el nem tapossa a kis csúszómászót :DDD

szóval, százszónak is egy a vége, szokni kell még.
A viselését is és a látványát is.

Gondolom a feelinget is, hogy valami zümmög a fülben.
Akkuidőben átlagos, némelyik androidos eszközzel nemhajlandó kommunikálni, , hangminőségét és hangerejét nemtudom megitélni, csak ha hallom, de mivel nincs semmi kezelőszerve, további eszközökbe kell beruházni majd, ha léptetni akarsz, halkítani, hangosítani.

nemtudom, engem a sony HBH IS800-on nem zavar az a 20-25 centi drót a nyakam mögött, legalább megtartja a bogyókat.
lehet, hogy konzervatív vagyok?
vagy dekadens?
vagy maradi?
vagy gyanakvó, óvatos, aki tart az ujtól, a szokatlantól, a nem átlagostól?

Még ma is sokan megnézik a nyakamban azt a Sonyt, hogy milyen füles ez,a mi csak a két fülbe megy és nem vezet belüle drót sehová sem... :))
Marad az okosóra, százezerért?

nem kergetnek az asztalkörül, hogy izibe vegyek egyet, hogy kipróbáljam,
(persze ez még változhat, meglehet ám engem (is) gyózni :D

[ Szerkesztve ]

(#63022) Chrisses


Chrisses
csendes tag

Sziasztok! Lenne egy kérdésem, szeretnék venni egy normális fülest, kinéztem magamnak pár típust, de nem tudom melyik lenne a jobb, és gondoltam megkerdezem hátha van valakinek az eggyik van ismeri és esetleg es tud véleményt mondani nekem! Amit általában hallgatok azok a pop zenék, de neha kicsit remixes pörgősebb zenék is, de megfordul r'n'b de inkabb ami a rádióban szól naggyabol! Amiket én kineztem:
- AKG K376 : http://www.fejhallgatoplaza.hu/akg-k376-fulhallgato
- SHURE SE215 K : http://www.shure.com/americas/products/earphones/se-earphones/se215-sound-isolating-earphones
- FIIO EX1IEM: http://www.fiio.hu/index.php/webshop/fulhallgato/fiio-ex1-iem-fulhallgato-detail
- JAY A JAYS FIVE: http://m.edigital.hu/fulhallgato/jays-a-jays-five-fulhallgato-/android/-fekete-p503028.html
- BAYERDYNAMIC :DTX 102 IE : http://www.extremeaudio.hu/beyerdynamic-dtx-102-ie-fulhallgato-feher-ezust?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
- DENON URBAN RAVER AH-C101: http://www.edigital.hu/Fulhallgato/Denon-AH-C101-mikrofonos-fulhallgato-p361125.html?bid=&partner=10003

Ui: egyébként 25e - 30e az árszegmens ha tudtok jó füleseket azt megkoszonnem ha adnátok pár tippet. Köszönöm nektek előre is.

(#63023) Darko_addict válasza schawo (#63018) üzenetére


Darko_addict
őstag

Nem szoktál evidens dolgokkal példálózni? :B

Edit: Ezeket a (számomra) kevésbé ismert márkákat szokták hamisítani, szóval bele lehet futni eBay-en rossz vásárlásba? Időnként bele-bele olvasgattam a fórumba, és sok elromlott fülesről olvastam. Külföldi rendelés esetén rögtön kuka a dolog?

[ Szerkesztve ]

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#63024) Tulku válasza assemble (#63019) üzenetére


Tulku
veterán

Pont ezen gondolkodtam...Angie méretű külön akkus teljesen zsinór nélküli BT füles...Szabolcs a Muzixnál jelezte, hogy neki is van valami efféle terméke megbeszélés szinten, de perpill én kissé szkeptikus vagyok...

Mert ugye mindkettőbe külön vevő, DAC-AMP és persze akku...de ami késik nem múlik, ebből is lesz elfogadható minőségű darab...

Mérete nekem nem lenne szokatlan :)

Az a madzag tényleg nevetséges...pont az előnyét veszti el, ráadásul ilyen fertelemmel...persze ha belegondolok, hogy bármikor kieshet akárhol....

(#63025) darvinya válasza assemble (#63019) üzenetére


darvinya
titán

Fogyóeszköz, $10-ért még megérné, de 10x-ért. :Y
Már otthon is veszélyes viselni, mert mozgás közben kipottyan és egyből rátapos az ember.
Tömegközlekedésnél pedig 10perc élettartama lenne. :D

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#63026) 19_OsY_81 válasza Chrisses (#63022) üzenetére


19_OsY_81
aktív tag

Határozottan RHA MA750. Nagyon erős basszus, ugyanakkor tiszta magas...

Ezt használom, a mai napig szerelmes vagyok bele...

iPhone 12 Pro, Apple Watch S5, iPad 2018, Apple TV 4K

(#63027) kemcso válasza Chrisses (#63022) üzenetére


kemcso
Ármester

Pl az összefoglalóban levők ;) azokat hallottuk, jók.

(#63028) #16820480 válasza Darko_addict (#63023) üzenetére


#16820480
törölt tag

A Pistonokat igen, abból az ajánlott helyekről érdemes vásárolni, de mondjuk KZ-nél nem nagyon hallottam még hamisról.

(#63029) kanyez


kanyez
tag

5-6 ezerig milyen fulhallgatok ajanlottak? LG G 3-hoz kell, ha ez szamit.

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal."

(#63030) kisjimy válasza 19_OsY_81 (#63026) üzenetére


kisjimy
aktív tag

Nekem is ilyen van RHA MA750i. Imádom!És azok a mélyek....állati. CSak ajánlani tudom!!

(#63031) sfbalazs válasza Luissimo (#63021) üzenetére


sfbalazs
tag

Ez úgy néz ki mint a kz zs1 vezeték nélkül.Akkor rolam is hasonlókat gondolhatnak ? :D

(#63032) wolfman


wolfman
veterán

Vsonic GR07 - BE fülhallgatómnak elveszett a tripla gumiharangja. Eddig is le akartam cserélni mert csak kis méretű volt és kicsúszott a fülemből ez is, de most hogy egyik oldalról elhagytam valami úton, így időszerűvé vált a dolog. eBay a barátom, TaaT kollégánk lerendezte nekem a rendelést.

Megkaptam és nagyobb benne a lyuk mint az eredetié volt. Sajnos nem nagyon marad rajta a füles pöckén a gumiharang, így sajnos könnyen a hallójáratomban marad az, de most egy hangyányi FBS-sel rásegítettem ennek ellenkezőjére, mert azt még alkalom adtán még el lehet távolítani. Lényeg a lényeg, hogy a gumiharang belső átmérője, szóval a lyuk benne nagyobb és most olyan mértékű mélyet enged át rajta, hogy sosem volt ilyen jó. Azt hittem ez kevesebbet bír, de kiderült csak a gumiharang nyomta el. Na az eddig sem rossz fülesem azt hiszem újjá éledt. nem mellesleg kellemesen lágyan puha is a gumiharang, így sokkalta kényelmesebb is.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#63033) Darko_addict


Darko_addict
őstag

Most néztem, hogy a VR06-hoz adnak fül mögé tehető adaptert. Azt lehet külön kapni és ha igen, mi a neve? :) Nem kellene kettőt vegyek, elég lenne csak egy.

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#63034) Tulku válasza darvinya (#63025) üzenetére


Tulku
veterán

Egyszerű fülkampó....amilyet felső vezetéses füleseknél a kábel fül feletti részén használnak...csak itt hozzá lenne öntve a testhez és elég alakítható lenne...aztán ennyi...

A technológia tehát él, adott, előbb-utóbb simán igen hallgatható készülékek születnek majd...

És persze ha 3-5 ezer között lesz egy ilyen középkategóriás kütyü, akkor igen hamar elterjedhet....feltéve hogy bekerül mondjuk a t-mobile palettájára és készülékkel együtt adják majd :)

(#63035) darvinya válasza Tulku (#63034) üzenetére


darvinya
titán

Én nem látok semmilyen fülkampót.
Cipőfűző pedig a tulaj rakta rá, nehogy elvesszen/tönkre menjen.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#63036) Bici válasza Luissimo (#63010) üzenetére


Bici
félisten

Neeem, az M1 is kell az M3 mellé, mert néha jól esik egy kis testesebb hang pl. Metallica-hoz, vagy Lordi-hoz. :)

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#63037) Tulku válasza darvinya (#63035) üzenetére


Tulku
veterán

Ott van a lenne...2x :)

majd lesz az is...ha elveszik mindenkinek...bár ha soknak van, akkor egymásét is megtalálhatják majd....

(#63038) Nigér válasza Darko_addict (#63033) üzenetére


Nigér
őstag

Szia!

Ha erre gondolsz, earhook néve keresd

(#63039) FoLey-v


FoLey-v
addikt

Üdv!

Azt szeretném megkérdezni,hogy ez a Xiaomi Piston 2 ránézésből eredeti vagy utánzat? Mert láttam egy oldalon nagyon olcsóért egy ilyen füllhalgatót.

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#63040) Darko_addict válasza Nigér (#63038) üzenetére


Darko_addict
őstag

Köszönöm neked és a többieknek is.

Eddig ezt találtam az egyik legjobb választásnak ahhoz, amit keresek: Audio-Technica ATH-CKP200
Az iM50 még jobban tetszene, de nem igazán kapni.
A CKP200-nál újabb a SPORT1iSRD? CKP-kat nem nagyon árulnak, ellenben Sport1iSRD szinte mindenhol van.

:R

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#63041) Darko_addict válasza Darko_addict (#63040) üzenetére


Darko_addict
őstag

Amúgy így néz ki a kis listám:

- kíváncsiságból: PANASONIC RP-HS46E (3.000,-)
- Audio-Technica CKP200 vagy SPORT1-iSRD (10.900,- / 7.000 <-- ez meglepően olcsó találat, máshol 9-12e között mozognak),
- SoundMAGIC E30 (11.250,-),
- PIONEER SE-E721 (12.000,-),
- PHILIPS SHQ2300 (10.000,-).

Ha bármelyikhez hozzászólnátok, vagy van konkrét tapasztalatotok, szívesen meghallgatom. Mind van magyar forrásból, 12, ill. 24 hó garanciával.

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#63042) #16820480 válasza Darko_addict (#63041) üzenetére


#16820480
törölt tag

iM50-et lehet kapni, csak drága, drágább, mint amikor az ajánlóba került. Ez többek közt a gyengélkedő forintnak köszönhető.

De ha már ilyen 10 ezres kategóriáig elmentél, akkor az E10 és E50 nem játszik? Ha jól emlékszem, akkor sok basszust akartál.

(#63043) FoLey-v válasza FoLey-v (#63039) üzenetére


FoLey-v
addikt

Valaki? :)

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#63044) assemble válasza FoLey-v (#63039) üzenetére


assemble
addikt

Egy ilyen minosegu kepbol nem hiszem, hogy meg lehet mondani. De ha "nagyon olcso", akkor altalaban fake. A hivatalos ara ugye valami 20 dollar korul volt anno. Ilyen 10-15 dollarert meg talan hiheto, annal kevesebbnel azert erosen gyanakodnek..

(#63045) FoLey-v válasza assemble (#63044) üzenetére


FoLey-v
addikt

Googlen is nézegettem a fake és real közötti különbséget,de a szivacs alapján is meglehet határolni?
1500ft lenne,megkérdeztem tőle és ezt a választ kaptam "Igen. Nyugodtan. Eredeti alap 6000ft"

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#63046) Ciccuka válasza FoLey-v (#63045) üzenetére


Ciccuka
veterán

90%, hogy fake.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#63047) f4lcon


f4lcon
őstag

ebből a sz.r képből nehéz megállapítani.
ha túl olcsó, akkor hamis. 5-6 ezerért árult darabok szoktak eredetiek lenni, de itthon már az sem garancia semmire. (amíg volt kiskerben, addig az 7990 volt az edigitalnál pl)

ha mindenképp P2-t akarsz vegyél inkább kintről megbízható eladótól

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#63048) Darko_addict válasza #16820480 (#63042) üzenetére


Darko_addict
őstag

- kíváncsiságból: PANASONIC RP-HS46E (3.000,-)
- PHILIPS SHQ2300 (10.000,-).
- PIONEER SE-E721 (12.000,-). <- túl nagy, sisak alatt kényelmetlen lenne
- Audio-Technica CKP200 vagy SPORT1 (10.900,- / 7.000),
- SoundMAGIC E30 (11.250,-).

Hétköznapi használatra megmarad a CX400-II míg él, a "bass head" vonal kíváncsiságból érdekelt csak, talán olyasmi váltja majd a Sennheisert.

Első sorban fül mögöttit keresek most, motorozáshoz. E30 tűnik eddig a legjobbnak, mert alapvetően kicsi a cucc, és adnak hozzá levehető-feltehető fülkampót, meg még néhány extrát. A választástól függetlenül akarok venni SoundMagic memhabos illesztéket is, egyet az újra, egyet a CX-re, jónak tűnt.

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#63049) K1LLMy53Lf válasza Darko_addict (#63048) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

Vsonic fülesek eléggé belesimulnak a fülbe, VSD3 mélykiemelt. (ehhez alapban jár amúgy foam illeszték ki)

Alapvetően amúgy érdemes a foam-os illesztéket kipróbálni külön, hogy milyen, mert van, aki nem bírja (többek között én sem)

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#63050) Tulku


Tulku
veterán

Soundmagic ST80

Tehát két funkciós; BT egységgel ellátott rövidebb kábel és mikrofonos változatú vezetékes.
Behelyezés bizarr, annyit róla, hogy minden mozgatható (3D mozgású a füles a kampón és a kampó hajtható, hossza állítható, elég precízen). Szerintem a két világ határa; egy earbud rendszerű IEM…de óriási izolációt ne várjunk tőle, nekem a legnagyobb Sony szilikonnal van némi, a tervező szerint ez sport BT füles (elsősorban) és a cél az volt hogy ne szeparálja el a külvilágot teljesen és kényelmesen hordható legyen kiesés nélkül akármilyen sport tevékenység során.
Cserélhető kábeles révén megnéztem a csatlakozót és bizony meglepően jónak találtam….csavaros, de a végén a gumiszerű borítás miatt kissé meghúzható, ettől teljesen stabil…nekem jobban tetszik mint a sokszázezres fülesek mmcx vagy 2 pines csatlakozója…tessék lemásolni!
Kényelem…nekem nem jön be, szerintem a kampó megtört részét ívesre kellene kialakítani, úgy 100x jobban illeszkedne…de mivel valamilyen szilikon van a kampón nem kényelmetlen, sokáig hordható.
Vezeték szövetszerű borítást kapott, hajlékony, semmi baj vele.
Jobboldalon a vevő, átalakító, ami baromi gyors, 2-3 mp után pl kikapcsol, ha nyomom, de a bekacsolás is kb ennyi idő. Az egyik legjobb vevőjű BT egység amivel találkoztam, ma bent hagytam a telefonom a lakásban és már kimentem a lépcsőházból, amikor el kezdett szakadozni a vétel…mérgesen konstatáltam, hogy ez is csak egy BT vevő, amikor nem találtam a zsebemben a telefont…lemértem légvonalban több mint 10 m volt, de elválasztotta őket kb 4 15 cm-es betonfal is…úgy hogy vétellel nem lesz gond.

Hang: Hááát…közepekre hangolt, lineáris szerű. Középmélyek szinte teljesen hiányoznak, tehát aki a meleg hangzást keresi, az ne próbálkozzon vele. Én ugyan mostanság egy Westone UM pro50-et hallgatok ami igen meleg tónusú, ezért akár félre is hallhatom, de ez igen középre hangolt hangképnek tűnik nekem. Mélyek persze vannak (sokáig próbálgattam az illesztékeket, végül a nagy Sony puha szilikonja adott megfelelő hangképet) de nem repül le a fejünk tőle, ellenben a középhangok roppant részletesek. Magasakban sem dúskál, inkább kevés, mint sok…na nem olyan magas hiányos mint a shure 425, de érces, csilingelő cineket ne keressünk….kissé tompák.
Összességében egy kiegyenlítettnek titulálható, hallgatható, gyorsan szokható hangkép, de modern zenékre nem kifejezetten ajánlanám. Ez kissé ellent mond sport füles kategóriájának…ritkán hallgat emberfia Vivaldit futópadon…
Füles találkozóra feltétlenül viszem (ha beengedtek… :) ) és majd mindenki eldönti, milyen…

Képek:

BT szett
a füles rész
csatlakozó
ilyen fülben

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.