2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

A nagy kínai fülhallgatóteszt II.

Kínából beszerezhető fülhallgatók kiváló ár/érték aránnyal: itt a második felvonás!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Kicsivel több, mint egy év telt el az előző nagy kínai fülhallgatóteszt óta, így elérkezett az idő, hogy még jobb, még különlegesebb füleseket mutassak be nektek. Egyelőre kilenc modellel ismerkedhettek meg, ezt a későbbiek folyamán tervezem bővíteni továbbiakkal, valószínűleg egy harmadik (és remélhetőleg további) cikkek formájában. A vezérelv ismételten a jó áron még jobb hangot: csak olyan fülhallgatókról olvashattok, amelyek kategóriájukon belül remek hangminőséget nyújtanak és megérik az árukat. Az előző tesztből, illetve a kapott visszajelzésekből okulva ezúttal részletesebb bemutatóval, ajánlóval és konklúziókkal is készültem.

A korábbi tapasztalatoknak hála ezúttal már nem csak nagyrészt vaktában, hanem célirányosan tudtam választani, ennek köszönhetően eddig csupán egy melléfogásom volt, az összes többi olyan, amelyet bátran merek ajánlani, persze szigorúan a megfelelő ízléshez társítva.

Mielőtt belekezdenék a bemutatóba még pár általános tudnivaló, információ. A fülhallgatók a tesztben mind Kínából származnak, és továbbra is beszerezhetőek az ismert csatornákon keresztül is (Aliexpress, Banggood, ebay stb.), illetve most már itthon is. Árkategóriájukat tekintve pár ezer forintos fülhallgatókról van szó, és ugyan vettem már drágább füleseket is, szerintem annyi jó ajánlat van ebben a sávban, hogy a többség könnyen megtalálhatja a számításait ezek között is, akik pedig mégsem, azok úgyis maguk szeretnek kalandozni, kipróbálni újdonságokat, számukra sok újdonsággal szerintem nem szolgálhatok.

A bemutató módszertanát tekintve részben objektív (kialakítás, technikai adatok stb.), másrészt szubjektív (a fülhallgatók karaktere, hangja, tapasztalatok), ezekkel nyugodtan lehet nem egyetérteni, sőt, örülök is ha meg tudjuk vitatni a különböző álláspontokat. A füleseket ugyanolyan körülmények között, ugyanazokkal az eszközökkel teszteltem, ezekre még kitérek röviden és bele is vágunk!

A forráskészülék egy Meizu MX6 volt, amelynek erősített kimenete kiválóan meg tudta hajtani a teszt összes alanyát, vegyes zenék (akusztikus, elektronikus, lassabb, gyorsabb) formátumból pedig volt flac, mp3 (320kbps) és Spotify premium is (320kbps Ogg Vorbis). Minden fülhallgatót többféle illesztékkel is kipróbáltam, mivel ezek számottevően tudják befolyásolni a hang karakterét, és hogy lássátok komolyan gondolom a dolgot, most egy külön fejezetet szentelek az illesztékeknek, továbbá minden modellhez mellékelek illesztékajánlót is. A rövid bevezető után csapjunk is bele a közepébe, és kezdjük egy illesztékes résszel, mivel nem győzöm hangsúlyozni ennek fontosságát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.