Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86251) dgyuri0123 válasza Exodius (#86249) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

YT vs Tidal master (egy bizonyos popzenei szám) esetén nekem a YT-os verzió sokkal jobban tetszett. Nem szigorúan "hangminőségre" koncentrálva, hanem a zene egészét tekintve.. bár ezt így elég nehéz definiálni. Azóta nincs Tidalom. :)

"csak a zene van"

(#86252) Exodius válasza chrisnagy13 (#86250) üzenetére


Exodius
őstag

A cikk is leírja, hogy ha nincs eszközöd....akkor nem jön ki az előnye. :)

(#86253) :AMF: válasza NEXUS-6 (#86244) üzenetére


:AMF:
senior tag

Neil Young mégis otthagyta őket. Pedig ő "benne volt". Azért ez jelent valamit.
Szerintem a legtöbb kritikusnak nem a formátummal vagy az üzletpolitikával van baja. Hanem azzal a marketing maszlaggal, amivel el akarják adni Neked, mint felhasználónak.

Exodius: Csakis vbr 128kbps. :D

(#86254) btraven válasza NEXUS-6 (#86244) üzenetére


btraven
őstag

Igen, mindenki össze-vissza beszél. Az külön hab a tortán amikor egyszerű matematikai szabályokat is átmagyaráznak.
Például 24*192000 > 16*44100
Ennyi az egész, a többi süket duma.

(#86255) chrisnagy13 válasza Exodius (#86252) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

:F

Aham, és én ezt cáfoltam abban a postban? :D

(#86256) Ear001 válasza btraven (#86254) üzenetére


Ear001
addikt

Nem beszélnek össze vissza, legfeljebb te nem érted.

(#86257) sepe14


sepe14
újonc

Gyors kérdés, csak a szokásos smart tv - régi analóg erősítő összekötés témában...
Ez a cucc kerülendő, vagy elmegy? [link]
Vagy inkább legyen a FiiO D03K?
Tudom, kicsit belerondítok ezzel ebbe a magasröptű beszélgetésbe a több százezres DAC-ok világáról, de..... :)

(#86258) btraven válasza Ear001 (#86256) üzenetére


btraven
őstag

Mit nem értek?
A hi-res jobb mint a CD minőség.
Ahogy a CD is jobb mint az mp3.

(#86259) contaxg válasza sepe14 (#86257) üzenetére


contaxg
veterán

A Conradból semmit, Mindent x2-vel számol. A Fiio a biztos és megnyugtató megoldás. Az iJoe- ajánlom mint forrást. Gyakorlatilag ez a cég a "hivatalos" Fiio kisker.

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#86260) paler


paler
aktív tag

Én meg azon nevetek, hogy a Deezer support nem is tud róla, hogy a Deezeren is vannak MQA-as tartalmak :D :W
What I find wrong in all of this, is that the official Deezer representatives don’t have any idea about what’s going on. It’s like their developer side and, worse yet, planning side, is a black box that is completely out of their reach. You’d think that Rudi and Jamie would be the first to know and announce that but no, it’s the users.
Not blaming Rudi or Jamie, of course, but it does makes one wonder exactly why Deezer chose such a weird totally non-transparent multi-layered development and management model. What elusive purpose does that serve… Maybe just trying to outdo Apple in the secrecy department.

Ezek is rendesen képbe vannak :))

[ Szerkesztve ]

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

(#86261) contaxg válasza paler (#86260) üzenetére


contaxg
veterán

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#86262) NEXUS-6 válasza Ear001 (#86248) üzenetére


NEXUS-6
tag

Szerintem nem jött át a mondandóm. A TIDAL egy sikeres üzleti modellt valósított meg, aminek fontos eleme az MQA hókuszpókusz. És ezzel a jelzővel azt hiszem jeleztem, hogy pontosan egyetértek abban, hogy messze nem adnak annyit, mint amit a marketing BS-ben éreztetnek a júzerrel. Adott MQA kompatibilis eszközön az MQA fájl azonban tényleg jobban szól, mint a TIDAL más formátumú anyagai. Ennyi tudható és pont.
Azonban egy jobb minőségű eszközön a különbségek eltűnnek, de legalábbis jelentősen csökkennek tapasztalatom szerint. És itt már nem a fájl formátumától függ, hogy MQA-t, MP3-at, DSD-t, vagy FLAC-ot játszik le a rendszer, mert bármelyikben lehet jó felvételt készíteni egy jó eszközhöz. Ismétlem, szóval van egy szint és ahogy a cikkben is szerepelt, ez nem egy audiofil szint, ahol az MQA kompatibilis eszközökön lejátszott fájlok SOKKAL jobban szólnak, mint a TIDAL nem MQA anyagai.
Ezt meglovagolva veszi rá a júzert a TIDAL, hogy előfizessen a drágább szolgáltatásra és hogy emellett beszerezzen egy drágább eszközt valamilyen gyártótól. Akkor most kinek is a zsebéből húzott ki indokolatlanul pénzt? Az eszköz gyártójától, aki egy drágább cuccost tudott eladni a júzernek? A júzertől, aki tényleg jobb minőségű zenét kap? Vagy csak ügyesen kicselezte az így hoppon maradt konkurenciát? Szerintem az utóbbi.
És a záró kérdésre reflektálva, szélsőségesen minősíteni valamit úgy, hogy abból emberünknek nem származik haszna, az szerintem kimeríti a trollkodás fogalmát.
Azonban én hiszek az etikus troll kategóriában is. ;)

[ Szerkesztve ]

(#86263) bkercso válasza sepe14 (#86257) üzenetére


bkercso
nagyúr

Valami jobb tápot vegyél majd hozzá, pl. egy Meanwell-t!

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#86264) bkercso válasza NEXUS-6 (#86262) üzenetére


bkercso
nagyúr

szélsőségesen minősíteni valamit úgy, hogy abból emberünknek nem származik haszna
Jézus mit csinált, ha nem ezt? Vagy mit értesz haszon alatt? Kollektív hasznot is?

Az MQA az én szememeben egy újabb nevén nevezhető fogalom az audio világában - a sok meg nem nevezhető és a hangminőség szempontjából valóban releváns mellett, amiről ugye nehéz beszélni, tehát minek.
Olyan, mint a THX: egy plecsni.
Valamiért erre van kereslet.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#86265) RetepNyaraB válasza RetepNyaraB (#86246) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Erre ni?
:R

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#86266) fericske válasza bkercso (#86264) üzenetére


fericske
addikt

Meg a hi-res, meg aptx.

(#86267) s4tch válasza fericske (#86266) üzenetére


s4tch
veterán

Az aptx/ldac mondjuk hozott hallható különbséget az sbc-hez, sőt, az aac-hez képest is. Az mqa talán helytakarékosságban jobb a korábban elérhető 16/44.1 - 24/96 flac tömörítéshez képest (bár ez is vitatható), de legalább kell hozzá egy drága beruházás.

(#86268) NEXUS-6 válasza bkercso (#86264) üzenetére


NEXUS-6
tag

Anyagi haszonra gondoltam. Tényfeltárni úgy hogy abból nincs anyagi haszna az embernek az akkor egy olyan hobbi, aminek egyik formája a trollkodás. :D

Azért az MQA egy létező formátum, amihez jelenleg egy hardveres kicsomagolás is tartozik, anélkül nem kapod meg a megfelelő minőségű hanganyagot.
A THX meg egy.... lenyúlás? ;) Ha jó a füled kis melóval te is berendezhetsz gyak a THX akármilyen előírásának megfelelő helységet, mondjuk nem igazán publikus, hogy mik is a kritériumok. :D

(#86269) sepe14 válasza bkercso (#86263) üzenetére


sepe14
újonc

Köszönöm a tippeket!
Ezt úgy érted, hogy egy jó minőségű usb - fali adapter kell a konverter jó működéshez?
A hangminőséget befolyásolja, vagy biztonsági okokból?
Meg azt is olvastam valahol, hogy sima micro usb - usb kábellel a a tévébe dugva is lehet árammal ellátni. Gondolom akkor ez nem lehet olyan jó ötlet. :F
Valami ilyesmire gondolsz? Mean Well GS05E-USB (meanwell-web.com)

(#86270) fericske válasza s4tch (#86267) üzenetére


fericske
addikt

Ldac passz, olyanom nem volt, de különbséget hallottam próbákkor.
Alap aptx fülesem volt. Ott is hallani persze különbséget az sbc-hez képest. Másképp szól egy dsp-ben elmentett EQ beállítás miatt, de nem jobban. Jriver-ben előhoztam azt a hangzást sbc-n is.

(#86271) bkercso válasza sepe14 (#86269) üzenetére


bkercso
nagyúr

Hangminőség. :K
Jobb egy külön adapter.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#86272) Eugene Roe válasza Exodius (#86249) üzenetére


Eugene Roe
őstag

Van hallható különbség, más kérdés, hogy ami +-t ad, az mesterséges és ~random, ha a kedvenc zenédet akarod meghallgatni újfajta tálalásban, akkor jó, ha "A" kedvenc zenédet akarod az eredeti masterrel, akkor nem jobb :)

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#86273) Ear001 válasza NEXUS-6 (#86262) üzenetére


Ear001
addikt

"Adott MQA kompatibilis eszközön az MQA fájl azonban tényleg jobban szól, mint a TIDAL más formátumú anyagai. Ennyi tudható és pont." És ez honnan tudható? Ki végzett ilyen kísérletet?

"Ismétlem, szóval van egy szint és ahogy a cikkben is szerepelt, ez nem egy audiofil szint, ahol az MQA kompatibilis eszközökön lejátszott fájlok SOKKAL jobban szólnak, mint a TIDAL nem MQA anyagai." Na és ez honnan jön? Még maga az MQA szövetség sem volt soha hajlandó demózni szakértők előtt, vagy éppen kiállításon, hogy ugyan annak a fájlnak a két változata között mi a difi. Pont ezért kellett hekkelni.

A legtöbb gyártó nagyon nem akar egy olyan fekete doboz cucchoz licenszet venni, mint az MQA. Pláne, hogy a legtöbbük szerint átverés. Ezt az MQA és a kiadók kontrollálatlan és hasbaakasztó hamis marketingje kényszerítheti ki, ha egyszer iparági standarddá válik, vagy tényleg kijön a matek.

A júzer nem kap jobb minőséget. Pont ezt, vagy jobbat kapna, ha a44.1-es fájlt átküldené egy túlmintavételező DAC-on, mint ahogy rengetegen csinálják is, de akkor tudni lehetne, hogy hol, és mi történik.

Ha Goldensoundra gondolsz, aki a videót felöltötte,akkor ő nem minősített. Tényt közölt. Nagy difi. És ha nem lenne igaza, akkor már a csapból is az MQA cáfolata folyna. De nem folyik.

(#86274) HUNNIA1920


HUNNIA1920
őstag

Igaz nem MQA, de egyik nap meglepett, hogy az Ensiferum - Andromeda 24 bit-es, kb. 4000 Kbps-os LP Rip minőségű száma mennyivel tompább, élettelenebbül szól, mint ugyanennek a 16 bites, CD Rip verziója. Kb. mintha jutubról váltanék jRiver-re.

Gondolom valami félre mehetett a digitalizálásnál.

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#86275) bkercso válasza HUNNIA1920 (#86274) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ki lett találva azért a CD-formátum. Igen jó tud lenni, ha ki van maxolva!

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#86276) NEXUS-6 válasza Ear001 (#86273) üzenetére


NEXUS-6
tag

"És ez honnan tudható? Ki végzett ilyen kísérletet?"
Pl. Én vagy te, vagy akárki akinek van TIDAL előfizetése. :D Masterről visszakapcsolod HiFI-re a minőséget, és volila ott lesz a hallható különbség. Ennyi. ;)

"Na és ez honnan jön? Még maga az MQA szövetség sem volt soha hajlandó demózni szakértők előtt, vagy éppen kiállításon, hogy ugyan annak a fájlnak a két változata között mi a difi. Pont ezért kellett hekkelni." A cikk írójának nem tudom honnan jött a sommázott megállapítása. Azt tudom én mit tapasztaltam az utóbbi napokban. Röviden:
Megjött az új MQA kompatibilis DAC. Felrakom egy gyengébb, saját magam barkácsolta RCA kábelre (aranyozott csati, ezüstözött rézkábel, de igazából kb Inakustik Premium kábelnek felel meg minőségre, ami azért nem a kábelek csúcsa, bár a sztenderd feketénél sokkal jobb), azzal kötöttem össze az erősítővel. Normál anyagok sokkal jobban szóltak mint az eddig használt DAC-cal (még jó hogy, azért egy 5X annyiba kerülő DAC-tól csak elvárja az ember :) FiiO K3 vs Topping D70s). MQA fájlokat meghallgatom. Eredmény: na ez egy teljesen más szint, teresebb, van basszus, levegősebb, stb. Próbálgatom az új DAC szűrőit is. Nem egetrengető, de hallható különbségek a magas tartományban. Talán az alap 3-as volt az általánosan legjobb, de van amelyik zenének más állt jól (ennek még lesz jelentősége! ;) ).

Aztán végre megjön a megrendelt rendes kábel is (AQ Big Sur). Eredmény azonnal hallható: szinte teljesen eltűnt a különbség az MQA és a "normál" fájlok között minőségben, úgy hogy a "normál anyag" gyak más szintre került: megjött az eddig hiányolt igazi basszus, fenomenális tér keletkezett, énekről fátyolosság eltűnt stb.
Ja, és általam szinte teljesen hallhatatlanná váltak a DAC szűrői közti különbségek!

Szal most éppen trágya 128 bps-es MP3 zenéket hallgatok mert döbbenet, hogy milyen jól szólnak, új DAC + jó kábel kombón! :Y

Szal most legyek okos, nem igaz!? Akkor van-e az MQA-nak értelme? :D
Ezért írtam, hogy bizonyos szinten és ez pont nem az audiofil, hanem a jóval alatta levő kategória lehet, hogy van. Ha nincs, nem érzékelsz akkor a te berendezésed valszeg meghaladja ezt a szintet. ;)

(#86277) Ribi válasza NEXUS-6 (#86276) üzenetére


Ribi
nagyúr

A gond ott indul, hogy amit beküldenek arra rányomnak minden fisfos szűrőt.
Onnantól már nem az eredetit hallod vissza, tehát nem hallhatod jobbnak, csak másnak. Persze lehet mondani, hogy bármire rányomsz egy kis V karaktert és jobb lesz tőle. Ez is egy nézőpont csak a hifihez 0 köze van. Mert ők is ezt csinálják, hogymegváltoztatják az eredetileg beküldött anyagot. Vagy rontain kell a "hifi" beállításon a minőségen, hogy a Master jobb legyen, vagy azon nemsokat változtatnak és csak a masterre nyomnak mégtöbbet. Végülis lényegtelen mit csinálnak, de nem jobb lesz, csak más.
Ennyi erővel Jingle bells by dogs is jobb mint az eredeti. Csak hát na már megis kellene tudni miről is szól a vita... :U

(#86278) NEXUS-6 válasza Ribi (#86277) üzenetére


NEXUS-6
tag

Igen. Ezekkel abszolút egyetértek. Nyilván a Tidal is, mint ahogy más is, a Spotify-tól mindenki, normalizálja, saját szájízének megfelelően alakítgatja, equalizálja a hangot.

De ugye mi az eredeti!? Hát kb szerintem a CD. Na azt meg szerintem több paraméterben nem érik el még mindig, akármilyen felbontást is raknak, hazudnak a saját fájljaikra a streamer szolgáltatók, akár még az MQA-val sem.

Amikor előfizettem a Tidalra végigpróbálgattam a ráülő Roon-hoz hasonló "audiofil" felületeket üzemeltetők megoldásait. Na ott vannak igazi hókuszpókuszok :) szuper felskálázás, meg minőség javítás, ami nem tudom ki által adományozott díjat is kapott. :Y Hallgatom ráraknak, ahogy mondod egy V kiemelést, meg egy finom visszhangosítást, vazze! Röhej! Ja és fizess elő évi 60 ezerért meg akármennyiért a Tidal mellett.

Szal az MQA lehúzás? Neeem, ez az ami lehúzás! :D

(#86279) Ear001 válasza NEXUS-6 (#86276) üzenetére


Ear001
addikt

A master és a hifi között nem az MQA tömörítés a difi.

(#86280) Ear001 válasza NEXUS-6 (#86278) üzenetére


Ear001
addikt

A CD az eredeti? És azok közül melyik? Mert ahány országban, ahány évben, ahány gyárban készült, annyiféleképpen szól.

Látom, a Roon lényegét sem sikerült megfejteni.

(#86281) borix válasza NEXUS-6 (#86276) üzenetére


borix
őstag

AZ MQA 24bit/44kHz-ig veszteség mentes a fölött veszteséges a tömörítés.
44kHz-ig veszteség mentes így elmondanád, hogy honét jöhetett meg az az igazi basszus 44-kHz fölött?
Vagy kicsomagolva MQA képes cuccal színez?
Van a CD minőség és van az MP3 az MP3-at kicsit EQ-val színezik ezután sokan azt fogják jobb minőségnek hallani...

(#86282) s4tch válasza Ear001 (#86273) üzenetére


s4tch
veterán

http://www.2l.no/hires/

Itt van fent mqa fájl is. Ezzel együtt a teszt nem volt fölösleges, nyilván tanulságos több oldalról is az írás.

(#86283) OPiiPO válasza btraven (#86254) üzenetére


OPiiPO
addikt

nagyon nem vágom mit írsz, de ezt elmagyaráznád légyszives?
"amikor egyszerű matematikai szabályokat is átmagyaráznak.
Például 24*192000 > 16*44100"

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#86284) btraven válasza OPiiPO (#86283) üzenetére


btraven
őstag

Egyesek szerint ez egyenlő. Szerintem meg nem. Tanultam a kisiskolában.

[link] Siessetek már csak 3591 darab van! :DDD

(#86285) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Sziasztok,
van egy Lindy LDAC Pro dac-om, ami nagyon jó szolgáltatásokban, viszont annyira nem zenei, mint a R2R 11-em. Viszont ezt inkább a melóban használom fejessel.
Tudtok ajánlani olyan dac-ot, aminek sok bemenete van, távos, és zeneileg tud olyan lenni, mint az R2R 11-em?
Jelenleg 3 eszköz van a dac-on, de akár többet is rákötnék ha lehetne :D
Fejes kimenet nem fontos. kb 100-150e körül mik vannak?

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#86286) Ear001 válasza s4tch (#86282) üzenetére


Ear001
addikt

Ó igen, emlékeztem, hogy van valahol ilyen, köszönöm hogy előástad. Na ez is csodás dokumentum. Van az a felvétel, ami DAT-ra készült 16/44. Ott mi a jó eget csinál, mit csinálhat az MQA, amikor az eredeti 32 megás fájlból 80-at csinál? Hiszen nincs semmi, amit betömöríthetne.

(#86287) bkercso válasza btraven (#86284) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ez jó?

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#86288) Dorien válasza RetepNyaraB (#86246) üzenetére


Dorien
veterán

Tessék: [link]
A 600 ohm-os Beyereket kevés cucc hajtja meg rendesen...

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86289) NEXUS-6 válasza Ear001 (#86279) üzenetére


NEXUS-6
tag

Nagy troll vagy te, tudod--e? :D
"A master és a hifi között nem az MQA tömörítés a difi."
Hmmm a hifi-re azt írja a Tidal: lossless CD quality.
Hát szerintem meg nem az, így hallás alapján. Ennyi.
A master meg az amit ő akar. KB az MQA megfelelő, ezt támogató hw-rel történő lejátszása hozza a CD-t. Szubjektíve ez a véleményem.

"A CD az eredeti? És azok közül melyik? Mert ahány országban, ahány évben, ahány gyárban készült, annyiféleképpen szól."
Melyik? Hülye kérdés. Amelyik neked a legjobban tetszik!

"Látom, a Roon lényegét sem sikerült megfejteni. "
Viszont én nem tudom, hogy te miből tudod, hogy én nem tudom! ;)

(#86290) contaxg válasza NEXUS-6 (#86276) üzenetére


contaxg
veterán

Ez azért meglep, mert ha egy jobb kábelt teszek egy rendszerbe nekem az a logikus, hogy a szűrő különbségek, meg egyébként minden változás jobban hallható.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#86291) NEXUS-6 válasza borix (#86281) üzenetére


NEXUS-6
tag

Tekintve, hogy nem szép szinusz hullámokat hallgatunk zene gyanánt, ezért egy valós, általunk basszus szekcióba sorolt hangszer hangjára a nem a hozzá rendelt zenei hangtól eltérő frekik változása, csillapítása is hatással lesz a hallható eredmény tekintetében. Bocs ez így bonyolult volt.
Érthetőbben. Pl van egy dob ütés. Annak felfutó részében nem csak a dob saját frekije van, hanem egy széles spektrumú zaj szerű jel, egy csattanás, ennek jelentős magas frekis tartalma is van.
Az átlagos hifi készülékek (maga a teljes lánc) erősen szűrnek, csillapítanak mondjuk 100 Hz alatt, és akár 10 KHz felett. De ez sokszor már az adott hanganyag elkészítésekor is jellemző, hogy információt vesztünk Pl gyenge felbontású MP3 anyag 16 KHz felett.
A master anyagnál szerintem részben eleve, egy jobb mély tartományú anyaggal dolgoznak, másrészt az MQA elkészítésekor a több 10 KHZ-es jelet is visszaállíthatóan berakják, a hallható spektrum alá elbujtatják.
Az MQA-t visszaállítva pedig a dob master forrásban eleve jobb saját frekije mellé megkapjuk azt a bizonyos csattanást, annak nagyfrekis összetevőit is, amikor a dobütő eléri a membránt.

Röviden. Szerintem. ;)

[ Szerkesztve ]

(#86292) NEXUS-6 válasza contaxg (#86290) üzenetére


NEXUS-6
tag

Hát én sem ezt vártam. Széttártam a kezem, de most ez van.
Valamelyik tesztben is írják, hogy nem érzékelt különbséget a tesztelő a szűrőnél. A másik tesztnél, meg azt hogy igen és neki nem tudom, a négyes a kedvence. Gondoltam nem figyelt az első, vagy mittudom én.

Agyalgok, de itt jön be az, amit már nem lehet számokkal kifejezni, amiről eleve keveset tudunk, és ez a hallás maga.
Szal hogy magyarázható mindez? Talán egy gyengébb, a fül számára kevésbé természetesnek tűnő jelnél az magasabb érzékenységgel dolgozik, minden különbséget detektálva, azt tudatosítva figyel, ahogy próbálja az elkülönült hangokból az eredeti hangforrást azonosítani. Aztán ha olyan a minőség hogy ez könnyen megvan, akkor átvált egy másik üzemmódba és kiszűri a beazonosított hangforrásokkal (gyak hangszerek, vokál) nem összeegyzetethető hangokat, frekiket. Talán.
Passz. Nem tudom.

(#86293) contaxg válasza NEXUS-6 (#86292) üzenetére


contaxg
veterán

A dolgok mindig sokkal egyszerűbbek mint amilyenek látszanak. Arra tudok gondolni a leírásaid alapján, hogy az új kábeled vagy nincs bejáratva, vagy nincs szinergiában a rendszereddel vagy (ez most egy kicsit meglepő lesz) lehet, hogy hamisítvány.
Ami Nálad történt az visszalépés. Miközben te előre szerettél volna haladni. Ilyenkor jó megoldás lehet, hogy pár napig hallgatod, járatod és utána ismét megpróbálod átgondolni a dolgokat és ne akard elfogadni a rosszabbat jobbnak. :R

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#86294) NEXUS-6 válasza contaxg (#86293) üzenetére


NEXUS-6
tag

Visszalépésről abszolút szó sincs, ezt - habár a jelenség jelentős szubjektivitást hordoz magában - azért bátram kijelenthetem. :)

A felsorolt lehetőségeket én kizárnám.
Azonban a DAC bejáratásának hiányát, az abból következő valamilyen hatást felvetném magam is. Egy jó hét múlva, pont ezért tervezek egy visszaellenőrzést.
:R

(#86295) RetepNyaraB válasza Dorien (#86288) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Ó. Ez friss hirdetés, mókás, hogy pont most!
Mindazonáltal ha már ki kell dobnom ( :W ), nem pont egy ugyanilyet szereznék be, de köszi a figyelemfelkeltést :R
Lesem az avx-et, hátha valami érdekességet látok nagyonmax 100k-ig...

Egyébként a tpa6120 már nagyjából elég (ezen az áron persze) és többnyire szinte minden alsó kategóriásban az tlálható, persze bizonyára körítése válogatja.

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#86296) borix válasza NEXUS-6 (#86291) üzenetére


borix
őstag

Azt látom, hogy szépen bekajáltad a marketing szöveget.
Az MQA 44kHz-ig veszteség mentes nincs mit hozzá rakni ha veszteség mentes, ha meg igen akkor nem veszteség mentes.
Egy 50-100Hz mély hang nem fog kifutni 44kHz vagyis 22kHz felé vagy szerinted igen, elkezdődik és befejeződik a végtelenben?
pl Van egy nagy felbontású veszteség mentes FLAC zene, nála nem szólhat jobban MQA minőségben kicsomagolva ugyan az a zene csak másképp, amit jobbnak hallhatsz.

(#86297) bkercso válasza NEXUS-6 (#86291) üzenetére


bkercso
nagyúr

Kb. 20kHz-ig hallasz. Időzítést talán még jobb felbontással. Na mármost, ha 20kHz-ig nincs fázistolás (pl. szűrés), akkor a csattanásnak meg kell lennie. A pre-ringing-et pedig megfelelően választott szűrővel kell elkerülni.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#86298) Zoliee válasza Ear001 (#86286) üzenetére


Zoliee
senior tag

Most olvastam (másik topikban linkelték), hogy lassan meg is szünteti a Tidal az MQA-s anyagait: [link]

[ Szerkesztve ]

(#86299) Ear001 válasza Zoliee (#86298) üzenetére


Ear001
addikt

Nem megszünteti, hanem másképp árazza be.

(#86300) Zoliee válasza Ear001 (#86299) üzenetére


Zoliee
senior tag

Oké, de a középső ársávban (HiFi) is lossless-ről beszél. :F

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.