Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
Üdvözlet !
Jó pár napja olvasom a forumot és végre van merszem kérdezni kezdő audio kedvelőként.
Pár dolgot leszogezni elején mp3 320-as felvételeket hallgatok (ok akkor már biztos nem vér audiofil ) laptoprol eddig egy olcsobb asus xonar u1-el és egy sennheiser hd418 (32 ohmos).
Ez van most erről akarok dobbantani esetleg fülessel és dac-al.
Erősítőnek most építek (már csak állítgatok próbálgatok) egy Hiraga le mosntre (8W A-osztály) erősítőt.
Ezt fogom valószínűleg kicsi babrálással megoldani hogy megtudjon hajtani jackről fülest is és hangfalat (kivezérlés csökkentés illetve a füles nem 8 ohm-os hanem több ergo kisebb teljesítmény) illetve hangfalat.
Tervem kezdésnek
egy új normális DAC. Szóval választanom kéne legjobban egy hrt streamer 2 tetszene ezért aki tud róla véleményt mondani ha nem is sokat annak örülnék vagy hasonló árú hasonló DAC-ról.
Utána vagy a jelenlegi fülese, cseréje vagy egy normális hangfal pár vétel.
Szóval vagy füles sennheiser hd 555 esetleg 595
vagy
hangfal Mission mv4 vagy mv 2 polcsugárzó.
Szóval megéri-e a leendő konfighoz fülest fejleszteni vagy hangfalat ( jelenlegi hangfal SAL sajátmagam által épített mély/közép és kb 4000HZtől magas vágás kis magas sugárzó)Nyugodtan lehet traktálni komoly szakbarbár dolgokkal villamosmérnők hallgató vagyok BME.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
baluka26
nagyúr
válasz vodkaboy22 #4551 üzenetére
Streamer 2 perfekt választás. Személyes tapasztalatból mondom.
HD555/595 helyett inkább HD600 használtan 40e körül.Az erősítőd nem ismerem, de értelmes erősítéshez, és olyan forráshoz mint a Streamer 2 simán illik egy mid-fi fejes
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
titán
Első pillantásra elég soknak érzem 8W-os kimenetet egy 50 Ohmos füleshez. Nyilván szükség lesz egy illesztőellenállásra, kb 20-40 Ohmot a füles elviselne jelentősebb hangminőségromlás nélkül, de még ezzel is soknak találom a kimenő teljesítményt. Ha pedig magasabb illesztést használsz, akkor az erősen a hangminőség rovására fog menni.
A HRT MS2 elég népszerű itt a fórumon, visszaolvasva találhatsz róla több infót is.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
baluka26
nagyúr
Ez most hogy van?
Akkor a Kaksi 6W-os erőlködője nem jó alacsony impedanciájú fejeshez?
Pedig pont azokhoz ajánlják. Jó, nem dinamikusokhoz, de alacsony impedanciához[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
contaxg
veterán
Összetudunk hozni egy MS2 meghallgatást ha gondolod!
Schawo megrendelted a DAC-ot a TV-hez?
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
Pár hét múlva tudok hozni egyet ha nem sűrgős....mivel éppen arra fogok járni ha minden igaz.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bajnokpityu
félisten
én viszont lebeszélnélek,ha tehetném a missionokról.
konkrétan rühellem őket.nemtom hova tették fülüket a tesztelők,csomó helyen 5csillagokat kaptak.egy mv4hez képest pl a dali c6 maga a megváltás,bár nem monitor méret,irtó olcsón láttam eladót.
de mindenképp hallgasd meg őket,könnyen lehet,neked sem fog tetszeni.irtó jó használt monitor hangfalakat is lehet kapni áráért.háát,a vásárolt füleserősitő igencsak bejött.csak egyrészt meg kell tanulni használni,másrészt meg is kell szokni.
pl nem mindegy,hol szabályozom a hangerőt.eddig a foobaron belül tettem,öreg hiba volt.ahogy átváltottam a füleserősitőre, és a digit jelet hagytam maxon,rögtön kitisztult a hangja,torzitások megszüntek,részletek előmásztattak.meg lett sávszél.ennyit számit.asztali erősitőnél nem volt ilyen gondom, ott minimálisan mozditok a squeezebox maximumán,inkább felálltam az erősitőn állitani.
biztosan nevettek, a kis 55ohmos kb 10%os potiállásnál tetszik legjobban...
eladó topping dac
-
titán
válasz bajnokpityu #4560 üzenetére
K240 Studióval használod, ugye?
Eddig milyen forrásról ment? Mert ő nagyon erősítő érzékeny, és valóban jóban vannak a P87-tel
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #4557 üzenetére
Huh összehozni? Gondolom pesten Ha lehetséges akkor valahogy megpróbálok felröppeni Grazból vagy leghamarabb augusztus vége suli kezdettel. Gondolom akkor is lesz a boltban ilyen darab.
10W-ot probálgattunk csatoló 47000mikrós kondival és 20 ohmos ellenállattal és 32 ohmos fülessel az eredmény nagyon meglepő volt és bassus is matek szerint csak 16hz alsó szűrést szenvedett Szóval nem megoldhatatlan.
Az erősítő egy Jean hiraga Le monstre a osztályú végfok jellemzően magas bemeneti impedancia (dupla FET) és kevés alkatrész egyszerű felépítés nagyon nagy táp pufferrel (>150 000 mikro kondi). 90 db érzékenység mellett 8ohmon 100 db max hangerő.
Tehát streamer rendben van
és füles vagy hangfal csere érik jobban?Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Hehe apámmal több mint 12 éve hallgatunk különféle mission hangfalakat és eddig ár/értékben ez jött be a legjobban (compare kenwood, sal, kef, wharfedale, maratz , pioneer)
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
contaxg
veterán
OK rendelek egyet az Amazon-ról. Majd pontosítsunk melyik is kell pontosan!
Remélem free delivery-vel adják országon (co.uk) belül.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
titán
válasz vodkaboy22 #4562 üzenetére
20-as elég volt neki? Nem gondoltam volna.
Ez a projekt érdekel. Kb. milyen költségvetése van egy ilyen kis végfoknak?
(#4563) vodkaboy22 A kefén kívül nem meglepő az eredmény. Ezeken kívül viszont még van sokféle. Ezt a részt inkább a HIFIs topicban tedd fel.
(#4566) vodkaboy22 Ha épp tisztább nem is, de dinamikusabb. A részletességen viszont bukik kicsit. De mindenképp érdemes vele kísérletezgetni.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
És foobar mellett xbmc-t ajánlok szerintem. Lehet bonyolultabb de tisztább is.
-
bajnokpityu
félisten
igen,azzal.
xfi integráltjával.irgalmatlan hangereje volt,azt hittem ennél azért jobban ki tudja használni,de nem. ez valóban az ég és föld különbség.xfi vs riltek digit koaksz, viba akksiról+az erősitő.vhd 102 ICk közöttük.
érdekes egyébként, a viba rohadtul nem szerette a monitor audio digit kábelt ugyaninnen az 5 méteres ICvel szörnyen szólt a hifin.pár perc után elment kedvem tőle.eladó topping dac
-
vodkaboy22
addikt
Hmm attól függ a legdrágább a kivitelezés lehet...
a torroid trafó(k) 6-10k
végfok tranyók ~4k
kisebb alkatrészek nyák 4k
kondik 6-10k
kábel csatik összes vacak 2-5k
és a doboz
Én sok otthoni alkatrész illetve saját magam álltal gyártott fa doboz hűtés stb miatt eddig 22k-ba állok. De Ha sima stereo audio minőségről van szó akkor a sokáig hallgatott denon 1610-es (5.1)-es ~100k erősítőt kenterbe verte és reggelire megedte Ugyanazokkal a hangfalakkal. Ugyanarról a CD-ről.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bajnokpityu
félisten
válasz vodkaboy22 #4563 üzenetére
izlés dolga.minden hangfala szinez,mint az LSD bélyeg,csak mind másképp.én nem állom az ennyire durva beavatkozást.
hát nézd, wharfinek sok rossz ár/értékű cucca volt,néha azért tudott jót is csinálni.a kenwood,sal,ócsó kefet legyőzni meg nem valami nagy fegyvertény... kef a másik általam meg-nem értett márka.egyébként van egy hifis és egy házimozis topic is.én összesen egy HSZre reagáltam,ami alapvetően ideillett,de a többiben nem tudtam tanácsot adni,arra meg nem reagált előttem senki.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz vodkaboy22 #4566 üzenetére
feltettem már,kis is akarom próbálni, de a dinamika expander emlitése miatt el sem inditottam...
XP használónak az asio+naaaagy buffer+foobar sztem a max,amit kiegyensúlyozottságban el tudok érni.de majd kipróbálom.
kipróbáltam ma egyébként 2 szoftveres crossfeedet.egyelőre nem tudom hova tenni őket.
eladó topping dac
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #4569 üzenetére
ohh sorry akkor inkább odairom a hifiseket majd.
De ide addig is. Nagyon sennheiser párti vagyok viszont nem hallottam még hd 598-on kivül más "audiofil" verziót sajátomat 2 éve gyűrőm de ez kicsit túl erős a mély tartományban (DJ- BASS ajánlás) mivel tudna kevesebbet a hd555 vagy a fentebb ajánlot hd650 többet?
-
titán
válasz vodkaboy22 #4568 üzenetére
Azt megverni nem dicsőség Eleve csalás egy végfok vs egy integrált, ami ráadásul 6 csatornás.
Ettől függetlenül természetesen értékelem a kis dögöt, egyszer szívesen meghallgatnék egy ilyet, mit tudhat az én integráltam Luxmanommal szemben.
(#4571) bajnokpityu Nem biztos hogy expander az oka, de nekem gyanús lett. Ígértem, hogy csinálok egy tesztet, de a hétvégén lusta voltam.
A crossfeedet komolyzenével, vagy más valódi sztereó (nem stúdió sztereó) forrással ajánlom kipróbálni először.(#4572) vodkaboy22 Az 598 és a 650 között a nagyobb felbontás (részletesség), a tisztább középtartomány, valamint a kisebb mértékű mélytartományi színezés a különbség. Az 598 egy jó alsó kategóriás, a 650 meg egy jó felső kategóriás fejes. Igen nagy a különbség a hangban.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz vodkaboy22 #4562 üzenetére
Pesten van egy lemezbolt a Bazilika mellett, ahol megtudod hallgatni a kész erősítővel a fülesedet, de akár nálam is van erre lehetőség.
De lehet, hogy Grazban is van viszonteladó, mivel elvileg minden importőrnek ki kell építeni egy értékesítési hálózatot. Most nézem...Ausztriában nincs hivatalos forgalmazó.
A Hiraga jó név a szakmában, remélem hozza majd a várt szintet! Alkatrészek minőségén ne spórolj! Az öreg Tannoy M2 sorozat egész jó volt!
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
A minap jutott eszembe, hogy szóljak... a Squeezebox Touch külső tápot lenne kedved megfülelni?
-
vodkaboy22
addikt
Természetesen nem látok bele minden téren ezeknek a lelkébe de eddigi tudásom szerint már nagyon ellene vagyok minden integrált végfoknak egyszerűen tudom mérnőkileg mire alkalmasak, lehetnek képesek ettől függetlenűl nem tudnék élni a laptop+DAC kombó nélkűl... de csak eddig digitális és integrált utána csak analog és csőves vagy tranyos .
Mellesleg most épült ismerősőm egy 2* 6wattos hifi csőves erőlködővel és ott tök jól megoldható hogy egyszerre fűles és hangfalra is jó csak 2 különbőző leválasztó trafó és kapcsoló .Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #4574 üzenetére
Akkor valószínűleg betévedek majd augusztus végén Pesten abba a lemezbóltba
De ha már folyton bőki a szemem a hirdetésed akkor a streamer 2+ és a 2 között számomra van értelme fontolgatni?
-
titán
válasz vodkaboy22 #4576 üzenetére
A DAC és a végfok közé milyen előfok kerül?
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
OFF: hááát, én még az uj dacomat várom, meg a tuningolt rotelemet...
dac: 2x2 táp, reciever, clock,jittercsökkentő ic, dupla 8742 dac, 2 ezüstös kicsatolótrafó.mindenből kiválogatta haver a legjobbat. csak lazánrotelre meg kértem egy közvetlen végfokbemenetet a sztenderd tuningon kivül,mivel sztem van rá esély,h ki tudom kerülni a rotelt lehúzó előfokot.(rotel végfoka meg intermodulációstorzitásmentes kapcsolás)
bár a héten elkészülne mindkettő.ha már a gyári tuning Malac erősitőt bedobtam a lecsóba,h kifizessem a tuningot...
egyébként mind a 15 éves malac,mind a 20 körüli rotel gyári állapotban péppé alázta a 2-3éves denon 2309emet a maga 240rugós újkori árával
eladó topping dac
-
vodkaboy22
addikt
Kell elé? DAC az line-out erre erősítő és kész.
Minél kevesebb dolgon megy keresztűl az analog jel annál jobb amit építettem azt pl nem szokták előfokkal hajtani a FET jelfogók miatt.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bajnokpityu
félisten
válasz vodkaboy22 #4581 üzenetére
jól tippeled ezeket a dolgokat,de egy dologra vigyázz.ha a digit jelforrással akarod megoldani a hangerőszabályzást,na az nekem nem jött be teljesen.ma jöttem rá,mennyire nem...
nem erősités!
csökkentés.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
contaxg
veterán
válasz vodkaboy22 #4578 üzenetére
Ez a rendszeredtől függ. Nem minden esetben a II+ a jobb.
Vannak akik használnak passzív külső hangerőszabályozót a HRT-hez, de nekem eddig ezek nem jöttek be. Igaz, nem a HRT-vel próbáltam. Jobban hiszek egy jó integrált erősítőben vagy egy jó előfokos történetben.Luppio
...ezt én sem tudom helyetted eldönteni, de hangilag pozitív a dolog[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #4582 üzenetére
Nyilván nem digit erősítés ezt tanultam is miért Ezért jó hogy kolesz szobában lakom nem kell sokat mászni az erősítő potméterig...
-
bigmasterg
addikt
válasz vodkaboy22 #4572 üzenetére
598-ra írod, hogy sok a mélye?
Akkor a 650-et felejtsd el, annak még több. Inkább ajánlanám a hd600at, sokkal kiegyenlítettebb. -
titán
válasz vodkaboy22 #4581 üzenetére
DAC és végfok közé mindenképpen érdemes előfokot betenni. Ez a "minél kevesebb annál jobb" elv nem mindenhol működik.
Ezt a konkrét típust természetesen nem ismerem, úgyhogy csak általánosságban lehet igaz, amit írtam.
szerk: HIFI topicban is pont a minap jött elő az előfok vs passzív szabályzás kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
-
titán
válasz bigmasterg #4587 üzenetére
Olyan Luxman integrált erősítőm van, aminek leválaszthatom az előfokát és csak végfok üzemben megy (valamint van csak előfok kimenete is). A Luxmannak az előfoka elég jónak számít, sokszor csak előfokként használják ezt a típust igen komoly végfokok elé. Épp ezért is akartam összehasonlítani a Luxman előfokát és Juniort előfok üzemmódban.
-
guppy
őstag
válasz bigmasterg #4587 üzenetére
pont holnap megyek a sráchoz hallgatózni
-
szabolcs1975
aktív tag
Kedves Vodkaboy, a Mission hangfalak lágy tónusú, színező hangfalak. Hangzásvilágban elég közel állnak a Tannoyhoz, amelyek szintén eléggé színeznek. A Dali, Dynaudio vonal, a dolog másik vége. Ők sokkal precízebb hangfalakat gyártanak, de ezek egyben sokkal érzékenyebbek is az eléjük tett rendszer minőségére. Én a helyedben meghallgatnám még az Epos hangfalait is, amelyek közel annyira sem színeznek,de melegebb hangzásuk van, a Dynaudio, Dali vonaltól. Ízlés kérdése, van aki erre esküszik van aki arra.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz vodkaboy22 #4563 üzenetére
nem biztos, hogy jó hangfalakkal hasonlítottad össze. Ha valakinek nagyon a lágy hangzás jön be, akkor szerintem inkább Tannoy, aminek van egygy két nagyon jól elkapott szériája.
Az R2-t már nagyon olcsón lehet venni, és tényleg egész szépen színez. Attól függetlenül SAJNOS színez, tehát ezek a hangfalak mindennek mondhatóak csak neutrálisnak nem. -
bajnokpityu
félisten
válasz szabolcs1975 #4592 üzenetére
ezt komolyan irtad?
mármint h a missionnak van egységes hangja,és hasonlit a tannoyra?hallgass meg egy 72 73asat meg az mv-t, semmi köze a két hangnak egymáshoz.
tannoyok szériái sem hasonlitanak egymásra.szintén nincs márkahang.
te lehet az alsó kategóriáját hallottad csak.
eyeris, sensys már tök más világ.meg h a dali valósághoz közel áll? részemről nem akarok tovább offolni, de sztem nemigen van igazad..
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz vodkaboy22 #4572 üzenetére
HD 595 és hd555 kérdésben tudok tapasztalati véleményt mondani, mivel nem olyan evidens a helyzet. Mindkettő elég fátyolos, de ha lehet írni az 595 még fátyolosabb mint az HD 555, én a HD555 basszusát is megfogottabbnak érzem, viszont lényegesen kevesebb mint az 595-é.
Szerintem amelyiket olcsóbban kapod azt vedd, mivel az HD555 állítólag egy az egyben átalakítható HD595-é.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz bajnokpityu #4594 üzenetére
A misson és a tannoy melegebb hangzásvilág, és igen ebből a szempontból hasonlítanak egymásra.. És pont hogy nem a házimozis sorozatokat nézem, hanem a klasszikus Mission-Tannoy hangzásvilágot, amit pl a Tannoy Revolution sorozat is képvisel.
A dali hangfalai precízebbek, azt hogy a valósághoz közelebb állnak, nem mondom, mert személy szerint nekem a Dynaudiok általában ebben sokkal jobban bejönnek.
-
guppy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest