Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#116181) crey


crey
MODERÁTOR

Az utóbi időszak megnézett filmjeiből egy csokor:

"Az ember, akit Ovénak hívnak" - rajongója lettem, igazi skandináv se nem dráma, se nem vígjáték, mégis mind a kettő egyszerre. Sokkal több ilyet szeretnék még látni. Éljenek a skandináv filmesek.
9/10

Az első ember - The First Man. - Szégyenszemre kizárólag magyarul játszák (szinkronosan) minden nyamvadt moziban, így erősen agyaltam rajta, hogy én most akkor ezt meg akarom-e így nézni. Nem az ára érdekel, bármikor kifizetem a jó moziélményért a pénzt, hanem az hogy tudom hogy nem fogom élvezni szinkronnal.

A látványvilág remek, bár a rángó kamerát néha eltudtam volna viselni, ha csillapítják, vagy a mennyiségét csökkentik. Sajnálom hogy ha már életrajzi film lett, a holdraszállás utáni Armstrongról amúgy nem sokat tudtunk meg. A feleséget játszó Claire Foy nagyot alakít de miután épp most néztük végig a "The Crown"c. sorozatot, igen arconcsapott ahogy megszólalt magyarul, a megszokott hangja helyett.

Nagy akciófilmet ne várjon senki. Ez nem erről szól. 7,5/10

KÖVETELEM A FELIRATOS FILMEKET!!!

(Az Original Voicera a feleségem nem tudom vinni, neki nincs annyira jó angolja).

Bohemian Rhapsody:

Imádom a Queent, és szerintem inkább a dalok hatása alatt voltam, és az első reakcióm az volt, hogy WOW. Aztán lenyugodtam, elkezdtük a látottakat megbeszélni az asszonnyal, és rájöttem hogy igazából annyi minden hiányzott ebből az amúgy életrajzinak szóló filmből, hogy azzal Brian az összes római falat össze tudná firkálni.

- A primadonnasága nincs igazán bemutatva - érintik a filmben pár jelenetben, de az elmesélések alapján ordas nagy primadonna volt, színpadon és színpadon kívül is. A meleg mivolta, meleg kapcsolatai, az esetleges párkapcsolati kiteljesedése Jim Hutonnal szintén addig jut el, amíg megismerkednek.
Nem beszélve arról, hogy a harc a betegségével sincs egyáltalán vászonra víve.

Igazából a filmben nincs igazi konfliktus helyzet, vagy nem érzi a néző azt, hogy valóban megérintené, belül tépné szét Freddyt az apja és közte húzódó feszültség. Nem éreztem akkor sem az idegtépő feszültséget, amikor átmenetileg kisétált a Queenből, vagy ahogy Mary Austinnak bevallja, hogy meleg. Illetve biszex.

Viszont a dalok még mindig faszák. Ennyi. 5/10

101 Rejkjavik: Hát ez egy elég érdekes film, és szoknom kellett a gonolatát az alapsztorinak. De Proci ajánlására megnéztem - és az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem bántam meg - de nincs rajta az "újra meg kell nézni annyira frenetikus volt" listán. Igazából 2000-ben még poénkodtunk a Mama hotelben élő, életképtelen harmincasokról, a sok frusztrációjukkal, de mára talán már sok is jön velünk szembe az utcán ahhoz, hogy ez a film akkorát üssön, amekkora. Inkább a szexualitás boncolgatása, illetve egy szó szerint elcseszett helyzett pszichológiája az érdekes (hogy a főszereplő lesz a saját testvérének az apja).

6/10

#értékelés

[ Módosította: vond ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.