Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34020) Speciali válasza Red_Bull (#33992) üzenetére


Speciali
tag

Kezdem azzal, én géplakatosként kezdtem. De aztán jött a rendszerváltás (1990 és utána következö évek),amikor is a vasas szakmának leáldozott. Akkoriban a faipar jobban ment, kitanultam az asztalos szakmát.
Majd vállalkozo lettem, voltak nagyo nagyon jo évek, amikor nagyon sok pénzt kerestem. Élveztem a munkát, jo volt az ügyfelekkel tárgyalni, megegyezni (volt amikor nem), de aztán jött 2008, erre már te is emlékezhetsz talán.Ekkor gazdasági világválság volt (ami szerintem most is tart), és ez nagyban kihatott az én boldogulásomra is. 2011-ben elegem lett a nyüglödésböl, a következö évben elhagytam az országot, Bajorországban vállaltam munkát. Itt vagyok azota is.
Ezeket csak azért irtam le, hogy lásd, mi áll a kérdesedre feltett válaszom mögött : ha boldogulni, pénzt akarsz keresni, akkor válassz egy vasas szakmát. Akár Magyarországon, akár Europa fejlett régioiban, a vasas szakmaval sokkal több pénzt lehet keresni, mint a faiparban.
A mai tapasztalataimmal, ha ura kezdeném, megmaradnék a vasiparban. Az asztalos szakmát meg mint hobbi csinálnám. (egy vasas ember még gépeket is könnyebben készit magának.). De ugye elöre nem lehet látni a jövöt. Viszont következtetni lehet. Akkor a rendszerváltás elött abnormálisan fel volt turbozva a vasipar. Aztán amikor a (valós) piacrol kellett megélni, akkor szinte összeomlott a vasipar Magyarországon. Most viszont, nem láthato elöre semmiféle rendszer vagy modszerváltás, és azt látni, hogy a jármü és gépipar az irány az országban. Az asztalos szakmával viszont sokkal kevesebb jol fizetö munka van. Ha van is, bizonytalanabb a jövö.
Egy asztalosmühely felszerelése nem olcso, de egy vasipari is lagalább annyiba kerül, nem is ez, ami eldönti a kérdést. Hanem a jelenlegi helyzet és a jövökép.
De azt mondom, asztalosnak (is) tanulni érdemes. Tanulni mindig érdemes. Aztán ha ugy alakul, válthatsz még szakmát, gondolom nagyon fiatal vagy. Ha ehhez érzel kedvet, tehetséget, vonzodást, akkor nem azt kell nézni, hogy mivel lehet több pénzt keresni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.