Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#118154) Stauffenberg válasza M1995 (#118143) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Mac esetében a 8 GB RAM dolgot megfordítom optimista nézetre: (...) viszont az is igaz ha az egyesített memória és gyors swap miatt most is árulnak új 8 GB gépeket több évre szánva"

Kifelejtetted, hogy az M1 után visszanyesték az SSD sebességét a felére az alapmodellnél, így hiába bámulatos a swap teljesítmény MacOS-en, ha az M2-nél sokkal hamarabb jön el a pont, hogy ledadog.

Én az M1-est is térdre tudtam már tenni nem cachelhető memóriaintenzív multimédiás dolgokkal. Tudod mi volt az? Live stream (kemény baszki, volt a fórumon aki meg akarta magyarázni, hogy én vagyok hülye, hogy ilyeneket elvárok egy Air-től), ami mellett gyakorlatilag alig tudtam mást csinálni, mert az nem olyan, mint egy Youtube/Netflix videó, hogy előre cacheli a következő 60 másodpercet és közben meg pakolgatja a RAM és a swap terület között magának a dolgokat.

Eközben simán elfuttatom a videovágó szoftvert (DaVinci Resolve) és a Photoshopot párhuzamosan, mert ott a swap használat jól párhuzamosítható. De a live stream lefekteti két vállra.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.