Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#106951) syl5 válasza hzoltan (#106874) üzenetére


syl5
őstag

Thx, ez tényleg jónak tűnik.

Viszont ez 80-100 USD körüli billentyűzet. Szóval hol tudtad 7k HUF-ért megvenni? :D

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#106952) tboldi válasza syl5 (#106951) üzenetére


tboldi
nagyúr

Csak a kupakok kerültek 7k-be, nem? :D

(#106953) Noukoum válasza moleculez (#106948) üzenetére


Noukoum
veterán

Tesztelted hogy dadog?

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#106954) Jano_023


Jano_023
őstag

Hali, segítsetek kérlek kicsit.
Hogy van az hogy a 2 ablak más más értéket mutat ? Egyiken 117 GB ami elérhető a másikon 52GB ?
Nem tudtam feltölteni a képet szóval itt a link.

''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''

(#106955) Stauffenberg válasza Jano_023 (#106954) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ez engem is érdekel, hogy miért így írja ki, mert ha megfigyeled, akkor a macOS saját párbeszéd ablakában is az áll, hogy 245GB a kapacitás és ebből 191GB használatban van, úgy kijön a ~53GB.

Gondolom ez a macOS számolási sajátossága, mert az teljesen megszokott más rendszereken is, hogy redundáns vagy már szükségtelen adatokat nem töröl, csak felülírhatóvá tesz, technikailag "foglalt", de mégsem, mert ha kell a helye, át fogja adni.

(#106956) waccamár


waccamár
senior tag

Szóval egy -mostmár- 500.000 Ft-ba kerülő gép csak arra jó, hogy egy böngészőlap menjen, meg nézzenek az emberek rajta netflixet? :D

Akkor egy 200.000 Ft-is win-es gép mire való? Vágódeszkának?

Az, hogy ki használja munkára és ki nem az értelmezhetetlen anélkül, hogy definiálnánk a munkát.

Én munkára használom - marketinggel foglalkozom. Szóval alap böngésző, evernote, email, todo - ilyesmik mennek. Plusz Facebook Ad manager - az is rezzenéstelenül megy, pedig régebbi 18 körüli Pro már elszállt és megsült az ad manager-nél.

Ezen kívül telefonnal felvett családi videókat vágok Premier-ben - pár apróbb effekt, áttűnés, stb. Tökéletesen lehet ilyet csinálni vele.
DLSR géppel lőtt RAW szerkesztés lightroomban, 100-200 képet behúzok és szerkesztgetem, semmi hibát vagy zavaró bottleneck-et nem találtam...

Szóval persze, az Air egy alapgép, de ne csináljunk már úgy, mintha semmire se lenne jó, csak arra, hogy netezgessünk...

(#106957) syl5 válasza tboldi (#106952) üzenetére


syl5
őstag

Még azok is drágábbak, ha egyáltalán kapható.
Nagyon hajlok az angol bill-re.

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#106958) #54597376 válasza waccamár (#106956) üzenetére


#54597376
törölt tag

Teljesen egyetértek! Sokszor olvasom itt, hogy "ez nem arra van", "nem jó munkára", "kevés lesz", miközben tudom, hogy a kollégáim min dolgoznak és az én Air-em bőven több mint a környezetemben lévő Win-es munkagépek.

(#106959) Stauffenberg válasza waccamár (#106956) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Szóval persze, az Air egy alapgép, de ne csináljunk már úgy, mintha semmire se lenne jó, csak arra, hogy netezgessünk..."

Nem ez volt a lényeg, bármi mást is be lehet írni, hogy ki-milyen bottleneck hatásba futott már bele, majd jön valaki megvédeni a gép becsületét* azzal, hogy "nem is arra van kitalálva". Pedig itt az egyik, helyzettel mit kezdeni nem tudó app éppen egy böngésző volt, ilyen értelemben halál mindegy, hogy milyen másik app/folyamat eszi meg a fizikai RAM-ot és pörgeti a swapot. Pont nem a lényeg került megragadása, csak az, hogy külső monitort használok, meg futtattam egy fotószerkesztő szoftvert és akkor ki van találva, hogy valami pro grade stúdió munkaállomás szintjét várom el (pedig nem), közben csak egy megfigyelést írtam le, hogy a böngésző hogyan viselkedett RAM-szegény feltételek mellett egy olyan hétköznapi feladat végrehajtásában, ami nem cachelhető optimálisan.

Én ezt a helyzetet simán látom magam előtt, hogy valaki mondjuk nagy méretű táblázatokat kezel böngészőben, megeszi a soványka 8GB RAM-ot, de a swap teszi a dolgát gond nélkül, majd ráindítana még a háttérben egy live stream-et és onnantól ugyanilyen döcögős lesz a lejátszás. Szigorúan véve még csak ki sem léptél a "netezős" felhasználási körből. Aki szokott ilyen RAM intenzív dolgokat művelni böngészőben, az akár ki is tudja próbálni (engem érdekelne az eredmény).

*Pár hónapja járok a topikba, itt azért vérmes fikázást még nem láttam eddig, szóval ez kicsit túlreagálás, hogy rögtön át akarunk menni kölykét védő anyatigrisbe.

(#106960) vadászcsiga


vadászcsiga
félisten

Bssza meg majdnem kitörtem a töltő csatlakozót. Pillanatra azt hittem még mindig magsafe-em van :D

(#106961) consono válasza vadászcsiga (#106960) üzenetére


consono
nagyúr

Na ezért pl. jó az M2-es Air...

"In God we trust. All others must bring data"

(#106962) Noukoum válasza #54597376 (#106958) üzenetére


Noukoum
veterán

Eléggé röviden és érthetően leirtuk mi a lényeg, köze nincs ahhoz amit írtál.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#106963) Parson válasza Noukoum (#106962) üzenetére


Parson
addikt

Viszont még mindig nem irtad le, hogy ha 'nem arra találták ki a macbook airt', akkor mire... feltételezem, mivel ezt pontosan behatárolni nem is lehet. Mivel mindenkinek mást jelent a munka, ami miatt mindenkinek más a teljesitményigénye... eképpen az air-t hiába nem találták ki erre meg arra, ha amarra még még mindig jó. Ergo csak és kizárólag egyéni tapasztalat alapján lehet pontosan belöni, mikor kell egy magasabb teljesitményü gépre váltani.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#106964) #54597376 válasza Noukoum (#106962) üzenetére


#54597376
törölt tag

Nem láttam sehol leírva, hogy "mi a lényeg". Arra lennék kíváncsi, hogy pontosan mi az amire kitalálták a macbook airt.
Shapr3D, Fusion360, Affinity Designer, OpenSCAD, Inkscape, Prusaslicer, Github desktop, MS Office. Az esetek nagy részében ezeket használom. Ez még használható Air-en, vagy túllőttem a célon és nem erre lett kitalálva?

[ Szerkesztve ]

(#106965) vadászcsiga válasza consono (#106961) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Az árbeli különbözet már nem annyira :)

(#106966) Parson válasza Parson (#106963) üzenetére


Parson
addikt

Csak hogy érthetöbben fogalmazzak, hiába irja azt az ember, hogy pl hasamraütve az air csak egyetlen google chrome egyetlen tabjára elég, ha (szélsöséges példaként) abban a tab-ban Aladár egész nap csak a gmail leveleit olvassa, Béla viszont olyan oldalakat kell nézegessen, amik vmilyen ok folytán felzabálják az aktuálisan összes RAM-ot, és lefagyasztják a gépet... Egyszerüen nem lehet általánosan azt mondani, hogy 'nem arra találták ki'... hanem szimplán csak egyénileg eldönteni, h adott mukához elég-e még, vagy már nem, és nagyobb RAM / winchester / képernyö / akármi kell.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#106967) Noukoum válasza Parson (#106963) üzenetére


Noukoum
veterán

Leírtam, átlagfelhasználásra.

És igen, mindenki tudja hogy bizonyos esetekben alkalmas lehet munkára de nem erre való. Nem poénból nincsenek rajta portok, nincs benne aktív hűtés, kicsi a kijelzője, nem lehet több monitort rákötni, kevesebb tárhely rammal kérhető. Az iphone is alkalmas videóvágásra, képszerkesztésre. Hány embert láttál aki azon dolgozik? Mert nem arra való (és most az influenszereket inkább hagyjuk). És munka alatt itt a teljesítményigényes feladatokra gondolok, csak mielőtt még valaki megsértődik.

Ezért lassabb az ssd az alap gépben, mert átlagfelhasználásra az is tökéletes. Minek legyen benne gyorsabb ha nem használod ki?

[ Szerkesztve ]

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#106968) -Skylake- válasza #54597376 (#106964) üzenetére


-Skylake-
addikt

Az airt pontosan arra talaltak ki, amit a reklamja is sugall : otthonra "kotelezo" gepkent, hirolvasas, receptnezegetes, csaladi fotok megosztasa a nagyival, facetime hivas a nagyival, tanulas jobb helyeken kozepsikolaba, rosszabb helyeken egyetemen, pszichologusoknak akiknek nem kell gep a munkajukhoz, de kommunikallni, emailt irogatni nekik is kell, meg mondjuk naptar is konnyen szerkesztheto rajta. Viragkotoknek inspiralodni pinterestrol, fiatal lanyoknak akiket nem erdekel a gep de kell nekik kommunikacio/social media miatt, anyamnak aki konyvelo de otthon a teve elott ezen nezi hogy milyen konyvet rendejen a libribol, ilyenek. Nekik talaltak ki a macbook airt, azoknak, akiknek BOVEN eleg egy iPad is, de bizonyos okok miatt kenyemesebb a laptop a fizikai bill/eger miatt. Osszegezve az a kozenseg akit az air megszolit azok, akiknek igazabol nem is kell laptop.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#106969) Stauffenberg válasza Noukoum (#106967) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Amúgy mi a teljesítményigényes feladat abban, hogy huszonöt családi fotót előkészítesz a kinyomtatáshoz? Tényleg érdekel.

Ez akkor a te definíciód szerint már olyan feladat, amire a 380 ezres (ma éppen fél milliós) MacBook Air nem alkalmas, hanem 1+ millióért kell hozzá egy 16" MB Pro? Vagy hol a határ? Mit javasolsz annak a felhasználónak, aki néha megszerkesztene huszonöt családi fotót, melyik számára a minimálisan ajánlható gép, ami alá nem érdemes adnia? Konkrét típust és specifikációt írj le kérlek. :)

(#106970) Stauffenberg válasza -Skylake- (#106968) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

MacBook Air M1 terméklapja a hivatalos weboldalon, itt nem látom, hogy azt sugalmaznák, hogy Pinterestnél komolyabb feladatot nem szabad tőle elvárni. :D

(#106971) Noukoum válasza Stauffenberg (#106969) üzenetére


Noukoum
veterán

Hogy ne nézz közben egy rákötött monitoron élő adást.

És még megkérdezed hogy egy professzionális fotószerkesztő szoftverben mi olyan teljesítményigényes?

És az átlag nem készít elő 25 családi képet nyomtatáshoz, egyet sem fog.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#106972) Stauffenberg válasza Noukoum (#106971) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Hogy ne nézz közben egy rákötött monitoron élő adást."

A nem élő egy röccenés nélkül ment, csak ugye azt tudja előre cachelni és nem számít ha kifut a RAM-ból és kicsit várni kell a swap-ra. :U Még Netflix is megy néha.

[ Szerkesztve ]

(#106973) Parson válasza Noukoum (#106967) üzenetére


Parson
addikt

De mégis mit jelent az átlagfelhasználás, milyen módon definiálod, (ahogy a munkát is) mi alapján döntöd el, mi számit annak, és mi nem? Elárulom, sehogy sem tudod eldönteni, mert mint irtam, minden munka és minden privát felhasználás más és más.

Ezért csak és kizárolag a konkrét teljesitményigény az ami el tudja dönteni. A konkrét számok, idökisesések, stb.

Mert ami neked munkát jelent, az lehet hogy nálam már fölösleges pénzkidobás a gépet tekintve, ha az én munkámhoz igenis elég az air. (Ez csak egy példa, az én munkámhoz a valóságban kevés, de nem ez a lényeg).

Ami meg nálad privát felhasználásra elég, az nem biztos hogy másnál is elég, pont mert a családi képek / akármik otthoni igazgatása nem számit munkának, mégsem lehet azt mondani, hogy privát felhasználásnál ne akarj egyszerre 2 'ablaknál' több dolgot futtatni.

Ergo végeredményben elfelejthetjük ezt a megnevezés hogy privát / munka, stb - és helyett csak az egyéni teljesitményigény az ami perdöntö lehet, és azzal kell tisztában lenni, mekkora teljesitményre van neked szükséged, és csak az alapján választani / upgradelni. Ez az amit csak finoman megsejteni lehet (tapasztaltabbak elönyben), de nem kategorikusan kijelenteni, hogy pontosan hol a határ - pont azért mert nem lehet elöre megszabni, hogy Aladár csak és kizárólag max 2 'ablakot' nyithat meg egyszerre, nem többet, hiszen az ablakokban futó 'programok'-tól függ hogy mennyire fogja lenyomni a SoC-t...

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#106974) -Skylake- válasza Stauffenberg (#106970) üzenetére


-Skylake-
addikt

Teljes mértékben lényegtelen a termékoldal. Egyszerű : nézd meg az MBP hivatalos rekámját, minden másodperce ami nem a nyers specről, az az audio/video/animacióról szól.
Az Air videojában meg egy balfasz kölyök nullgravitációba fésztájmol. Nem értem, hogy miért kell ezt külön magyarázni, tökéletesen látszik kire lő az Apple és mivel.
Aki nem érez tűpontos különbséget aközött, hogy kit szólít meg az MBP / i13PRO és az MBA/i13 reklám, az nem tudom hol él de marketingből bukó. Egyértelműen érezteti az apple, hogy az MBA egy tök sima mondjuk úgy "lifestyle" gép, könnyű, szép színekbe gyártják, csendes, ennyi. Az, hogy itt most a terméklapon van egy FinalCut screenshot az nagyon aranyos, szerintem ne nagyon tippelgessük, hogy hány MBA-t adnak aminél konfugirátorba be van pipálva 100k-ért a "kérek final cutot".... Valószínüleg egyetlen egyet sem.

Életszerű példa : én pl páromnak tervezek majd venni később egy M2 Airt , mert szép gép, néha youtubozgat , yoga videókat néz, emaileket olvas , általánosságban böngészik meg podcastet hallgat. Erre tökéletes , tudod honnan tudom ? Hogy a jelenlegi MBA-ja is tökéletes erre. Mondom, istenigazából az MBA annak jó, akinek nem is kell laptop, de akar laptopot. Drágán, de kap egy naggggyon pontes package-et , szép kívül szép belül, szép mindenhol, pic, könnyű, gyors (mert ugy sem használ semmit amihez erő kell) és miután megvetted , évekig az egyetlen dolgod annyi lesz vele, hogy felrakd tölteni asszony helyett ,mert őt annyira nem érdekli, hogy valszeg elfelejtette.
Senkit ne tévesszen meg, hogy ez a gép 600k, itt a pénzért nem a belsejét veszed meg, a külsejét veszed meg.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#106975) Noukoum válasza Parson (#106973) üzenetére


Noukoum
veterán

Nem definiáltam a munkát, szövegértés!!!!
Az átlagfelhasználást pedig pont úgy tudom eldönteni, ahogy eldönti az Apple.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#106976) #54597376 válasza Noukoum (#106971) üzenetére


#54597376
törölt tag

"egy professzionális fotószerkesztő szoftverben mi olyan teljesítményigényes?"
Maga az Apple reklámozza professzionális fotószerkesztővel az Airt. Az apple.com-ról, Macbook Air M1 oldaláról: Take your productivity and creativity further with apps for anything you can imagine. Even use apps from Microsoft 365 and Adobe Creative Cloud without missing a beat.

(#106977) -mugen-


-mugen-
tag

Akkor vegyél Air-t,ha esetleg valami nem fog menni ,neked az belefér és mindenképp Mac-et akarsz és nincs 1-2milliód ,hogy biztosra menj :D

Viccet félretéve...eddig egy Asus fog laptopot használtam és amit azon csináltam az ezen sokkal gördülékenyebb...nyilván az gaming-re van, de az átlag felhasználásnál nagyobb teljesítményre szánták...
Én is tartottam tőle, hogy ez kevés lesz és meglepődtem,hogy eddig semmiben nem volt rosszabb a teljesítménye az Air-nek.
Majd ha jobban megismertem és bátrabban/több dologra használom akkor kiderül, hogy megállja-e a helyét ez a kijelentés.

"nankurunaisa"

(#106978) Parson válasza Noukoum (#106975) üzenetére


Parson
addikt

Az a baj, hogy szövegértés nem az én oldalamon hiányzik...
Mondhatod, hogy átlagfelhasználás, apple is mondhatja, de végeredményben adott egyén oldalán ilyen nincs. Mindenki arra használja amire akarja (és itt lehetne definiálni hogy mit értesz munka vagy átlagfelhasználás felsö határán, de ezt általam fent részletezett okok miatt lehetetlen, max nagyjából körülirni, ez az amivel probálkozol, de ez semmilyen konrétumot nem jelent, anélkül meg nem lehet eldönteni mi oké és mi nem oké), aztán vagy elég a gép vagy kevés, és akkor vagy kompromisszum vagy erösebb gép kell. Ezt kellene tudni megérteni, de részemröl itt már csak ismételgetés van.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#106979) r3dsnake válasza -Skylake- (#106968) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Több profi fotóst ismerek M1-es Airrel.

(#106980) Noukoum válasza Parson (#106978) üzenetére


Noukoum
veterán

Nyilván én írtam arról regényt hogy te rosszul definiáltad a munkát. :N

Igen minden egyén arra használja amire akarja, ettől még ugyanúgy létezik átlagfelhasználás. Az hogy te esetleg nem tudsz azzal azonosulni amit az jelöl, az nem az én problémám.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#106981) Parson válasza Noukoum (#106980) üzenetére


Parson
addikt

Látom valóban nálad vannak a szövegértelmezési gondok. Sajnálom.

Ettöl függetlenül fogadd el, hogy sokan használják munkára is az air-t, mert nekik az air teljesitménye is kielégitö. És innentöl semmit nem ér az a kijelentés, hogy 'nem arra találták ki'. :K (Irhatnám azt is, hogy a cél szentesiti az eszközt, de ezzel most megint fölösleges extra bonyodalmakat okoznék ezek szerint.)

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#106982) sprX válasza Noukoum (#106980) üzenetére


sprX
tag

Ezek tudatában holnap úgy is fogok érkezni az irodánkba, ahol iOS appokat fejlesztünk, ui designt csinálunk, brandinget és logokat készítünk - AIR laptopjainkkal, hogy mindenki dobja ki a p*csába... futi Pro gépért! :DDD

Some days, I need House Music. And some days, I need more House Music ...

(#106983) Noukoum válasza Parson (#106981) üzenetére


Noukoum
veterán

Jobb ha nem etetlek többet.

sprX: és ez miben változtat azon hogy nem arra van kitalálva? Vagy ha a macbook air vágódeszkának is alkalmas akkor onnantól az már vágódeszka? Arra lett kitalálva? Értem én a poént, de annyira ovi ez a szál.

[ Szerkesztve ]

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#106984) sprX válasza Noukoum (#106983) üzenetére


sprX
tag

Nyugtass meg kérlek - és érezd, nem támadásképpen intézem ezt feléd - hogy, akkor Te azzal az autóval sosem mész autópályán nagy távolságot, amit a városban használsz, hiszen nem feltétlenül arra van kitalálva, annak ellenére, hogy négy kereke van és gurul ... :R

Engedjük már el egyszer és mindenkorra ezt a sodronyt, mert kvázi vicc, hogy amik eddig fel lettek hozva kontra érvnek, azok sorra dőlnek be. Az Air igen is minden igényt kiszolgáló gép, akkor is ha - éljek a terminussal - "nem erre lett kitalálva". Az ovi szintet pedig sajnos Te magad generáltad.

Some days, I need House Music. And some days, I need more House Music ...

(#106985) Parson válasza Noukoum (#106983) üzenetére


Parson
addikt

'Jobb ha nem etetlek többet.'

Azt hiszem megmaradhatnánk a kultúrált eszmecsere és kifejezésmódok szintjén, és nem kellene az ilyen stilust eröltetni... vagy ha neked ez nem megy, akkor kérlek szimplán ne szólj hozzá. Köszi. Szép napot. Téma OFF.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#106986) Noukoum válasza sprX (#106984) üzenetére


Noukoum
veterán

Természetesen nem támadásként vettem.

Az autó egyébként nagyon jó példa. Ki az aki egy kicsi városi autónál azért van felháborodva mert kicsi a csomagtartója és nem elég jó az utazótempója?

Na a Air-nél jelenleg pont ez a helyzet. Igen tudsz vele videót vágni, fotót szerkeszteni, egy városi autóval is letudsz ugrani a balatonra. De ahogy egy Air-en sem fogsz profi 8k videót vágni mint munka, úgy a városi autót sem fogod arra használni hogy oda vissza megtedd Budapest-Münchent munka miatt. Pedig képes lenne rá, még sem tesszük.

Miről szólt az eredeti szál? Hogy probléma az új Macbook Air ssd sebessége az alapmodellben. Mert hogy a régi M1-es Airnél is gond ha monitorra van kötve és fotószerkesztés közben még megy az élő adás (nincs benne elég ram így az ssd-t használja a gép). Nem erre vannak kitalálva ezek a gépek. Ez nem azt jelenti hogy nem lehet velük megcsinálni. Egy városi autóval is körbeutazhatod a világot.

[ Szerkesztve ]

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#106987) Parson válasza Noukoum (#106986) üzenetére


Parson
addikt

A párhuzammal egyetértek, de mindkét példa szélsöséges, ahol már egyértelmü, hogy a magasabb nivó 'kell'. Eképpen pedig az alacsonyabb nivóju felhasználás még mindig elüthet az 'átlagfelhasználástól' és csak akkor fog váltani feljebb adott egyén, ha kell neki a nagyobb teljesitmény (nagyobb, kényelmesebb kocsi). Érthetö, hogy te egy 'átlagközönségröl' átlagfelhasználással beszélsz, de ez az amit még mindig nem tudsz behatárolni ilyen módon, mert ez csak egy maszlag, csak egy elméleti középérték. Adott gép adott teljesitménye az ami határértéket ad, és csak adott egyén tudja eldönteni, hogy neki az megfelel-e vagy nem. Mert bizony sokszor látok gyengébb kocsikat is itt a német autopályákon, nem csak Porschékat, valszeg azért, mert adott célra neki megfelel, hiába nem arra tervezték. Egal... hagyjuk.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#106988) vadászcsiga


vadászcsiga
félisten

De ráértek baszki :W

(#106989) moleculez


moleculez
veterán

-

[ Szerkesztve ]

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#106990) -mugen-


-mugen-
tag

Szerintem mind1 mire találták ki, az számit mire jó ,mert úgy a leendő vásárló eltudja dönteni, hogy melyiket vegye.
Akinek van és rájön, hogy neki ez kevés az vehet mást és onnantól tudni fogja, hogy nem "arra van kitalálva".
Talán ott jogos érv a "nem erre van"amikor valaki háborog azon, hogy egy egyértelműen erőforrás igényes feladatot nem lát el...
Viszont ez az "átlag" kifejezés (ahogy más is említette) igen csak az egyéni megítélés kategóriájába tartozik.
Erről a szituról ez a mondat ugrott be:Izésről nem vitatkozunk...
(vagy nézed a gyártó mércéjével, de az se ér sokat, mert azt is ki hogy értelmezi)
Szóval akkor mire is jó egy Air? :DD

"nankurunaisa"

(#106991) moleculez válasza -mugen- (#106990) üzenetére


moleculez
veterán

Kicsit mindenre, nagyon igazából semmire :DDD ;]
De amúgy tényleg, oké Office, kisujjból kirazza, de pár Xtízezer soros telemakrózott Excel táblánál küszködne mint malac a jégen.

[ Szerkesztve ]

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#106992) -mugen- válasza moleculez (#106991) üzenetére


-mugen-
tag

Ezt szeretném az Apple oldalán látni az Air leírásánál:
"Mindenre jó amire jó, minden másra ott a Pro"

Hol tudok letölteni egy olyan excelt, mostmár megnézném mit csinál :D

"nankurunaisa"

(#106993) -Skylake- válasza r3dsnake (#106979) üzenetére


-Skylake-
addikt

jo neked. reszben a profi fotosoknak gyartja az apple az mbp14/16-ot, penzugyes kiscsajoknak a corvon meg az airt.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#106994) -Skylake- válasza sprX (#106984) üzenetére


-Skylake-
addikt

"akkor Te azzal az autóval sosem mész autópályán nagy távolságot, amit a városban használsz, hiszen nem feltétlenül arra van kitalálva,"

ezt senki nem mondta. de ha te napi 8 oraban autopalyan vezetsz , akkor nem varosi kisautot fogsz venni. epp errol beszelunk : nem allitja senki, hogy az aire-en ha megnyitsz egy LRt akkor osszedol az univerzum. de ha te napi 8 oraban hasznalsz LR-t, akkor az tipikusan a toyota aygo-val 8 ora autoplyazas minden nap. meg lehet csinalni, csak ertelme nincsen.

ez csak nalunk divat, hogy egy munkara kellene egy 2millios gep, ughogy itt van egy 1millios budget, ebbol vegyetek kettot...
nekem most van egy ceges mbp14. egy air-en is megtudnam csinalni a munkam, csak az nem munkagep. kirohogtem volna , ha egy airt kapok, mert azt baratnom hasznalja HBOmax-ra. ugyan igy kirohognem azt is, ha windowso gepbol nem lenovo T-t kaptam volna anno. egy asus fogalmamsincsmilyen book-on is fut a win, futtassa rajta anyam a mindmegette.hu-t...

Kulonitsuk el : munkagep , konzumer gep. Egy MBP munkagep, egy air nem. Egy Lenovo Legion-on tuti gyorsabb minden mint a T14-emen, csak elmultam 9 eves.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#106995) Jano_023


Jano_023
őstag

Huha...nagyon megy itt a kardoskodás.

Szerintem éppen ezért jó, hogy vannak ilyen és ehhez hasonló forumok ahol az ember kérhet tanácsot és itt is láttam már többször hogy egy adott munkára a itt lévők (azért gondolom valamennyire márka kedvelők) azt mondták, hogy az adott illetőnek eszébe ne jusson Macet venni.
Ahogy mondtátok a munka és átlag felhasználás mindenkinek mást jelent. Ha valaki megvesz 600K egy gépet és nem nézett meg elötte pár YT videót és olvasott utána vagy kérdezett utánna az nagyon megfog lepődni.
Szerintem ebben lehet megállapodni nincsen olyan hogy átlag felhasználás mert mindenkinek az más, és köbe kell nézni és olvasni mielött ennyi pénzt kiadna valaki valamire.

''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''

(#106996) Parson válasza Jano_023 (#106995) üzenetére


Parson
addikt

:K

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#106997) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Tudtok javasolni valami jó megoldást, ahol képeket tudok szerkeszteni...egyik képbe egy másikat bele... ilyen windows-os Paint funkcióit ha tudja, akkor az már jó lehet.

Illetve , most mi a legolcsóbb metódus arra, hogy M1-es procis pro-n windowst futtassak?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#106998) Schnorkel válasza V.Stryker (#106997) üzenetére


Schnorkel
tag

Szépen online a photopea oldalon megoldhatod

Személyi edzőt keresel? tutitrener.hu

(#106999) r3dsnake válasza -Skylake- (#106993) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Az M1 teljesítménye teljesen elég fotósoknak.

(#107000) dbocskai


dbocskai
tag

Adott egy US ANSI kiosztású MBP, és magyar kiosztással akarom használni
Mi a varázskulcs arra, hogy tudjak 0-t is írni vele?

Ugyanitt ki az aki kitalálta hogy a hosszú í fontosabb mint a nulla vagy azt, hogy a nulla egyátalán nem kell egy kiosztásra.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.