Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Graphics #7698 üzenetére
"Gyógyszertárban mit vesznek mindennap sorokban az emberek? "
Keresnek bizonyos gyógyszereket, de mivel nem kapnak, próbálkoznak másnap, és harmadnap is. Pl. hiánycikk a lázcsillapító. Illetve most szinte mindenki megy, olyanok is, akik egyébként nem, mert egészségesek.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Átadás előtt fertőtlenítőszerrel áttörlik a vásárolt termékek csomagolását. Pékárun kívül mindent meg lehet tisztítani. A képükre pedig maszkot húznak és így adják be a segítők az ajtón a szajrét. Személyes kontaktus nincs így minimálisra csökkenthető a fertőzés továbbadása. Ezzel szemben ma boldog boldogtalan flangál kedvére fel alá ha kell ha nem. Rohadt nagy gebasz lesz még ebből aztán vakarózhatunk majd mi is mint az olaszok, hogy mostmicsinájjunk' csak akkor már itt is rég késő lesz. Auchan gyógyszertár előtt ott idegeskedett egy húsz fős zombi csoport de hiába volt kiírva lóbaszó betűkkel, hogy tartsanak távolságot ott lihegtek egymás nyakába közvetlen közelről. Kispesti sztk sarkán a gyógyszertárnál meg két ember állt sorba összesen. Olyan hülyék az emberek.
(#7688) cybermanus: nem haragszom de ha minden változatlanul megy tovább közülük sokan, nagyon sokan nem fognak "megöregedni".
[ Szerkesztve ]
...
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #7699 üzenetére
De nem én írtam én csak idéztem.
-
Elf
aktív tag
válasz freeknight #7647 üzenetére
Kicsit előre szaladtál.
Innét még az is lehet hogy ha majd 2021-ben megnézzük a 2020-as össz halálozások számát nem látunk jelentős eltérést az előző évhez képest.
2018-ban 5 311 514-en haltak meg az EU-ban.
Ha hozzávesszük hogy felülreprezentáltak a 65 felettiek a koronavírusos áldozatok között simán lehet hogy ha lecseng akkor átlag alatti halálozású hónapok jönnek.Persze az is lehet hogy jelentős eltérés lesz.
Főleg ha nem cseng le a dolog.
De innét nézve az a biztos hogy gőzünk sincs. :-( -
MODERÁTOR
-
nagyúr
Reggel voltam a Soroksári Auchanban.
Ikeában dettó ugyanez.Miért kóvályogtál ott egyébként? Sokakat az idegesít ám, hogy valaki körbejár vásárolgat és utána szídja azokat, akik ugyanezt tették.
Bevásárlást gyógyszer kiváltást intézzék nekik a közmunkások és a szociális munkások
Intézzék, aham, és intézik? Kerestek már fel egy öreget is szerinted? Hátha Te megúszod ezt a vidám gondtalan állapotot, mert szerinted olyan qrva jó nekik.....
Látom később még sorolod, hány helyet tudtál megfigyelni, minek őrjáratozol a városban? Mert olyan hülyék az emberek, akik mászkálnak?
Elméleti okosok vannak bőven ebben az országban, de más semmi, se ember se eszköz, talán szándék se nagyon, max kommunikációban. Te hány idősnek segítettél a környezetedben amúgy?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Rive
veterán
...na de 80 ezer eset után ugyanúgy exponenciálisan robbannia kéne. kivéve, ha a "80 ezer" azt jelenti, hogy konkrétan az egész lakosságon végigment az első hullám....
Az exponenciális robbanás előtt volt ~ egy hónapjuk csak sporadikus előfordulásokkal. Jó eséllyel a sporadikus szakaszba sikerült magukat visszatornászni.
Ha két hónap múlva se indul újra náluk a járvány, az jó lenne - azt jelentené, hogy lehetséges kiirtani. Mondjuk ebben a verzióban nem igazán hiszek.
Ui.: alternatíva, hogy szezonális jellegű a cucc és csak ősszel indul vissza.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz AMD Power #7705 üzenetére
Én kikapcsoltam.. Megnézem a számokat, én itthonról nem tudok mit tenni.
Lemondtam a munkáimat, átcsoportosítom magam más területre, így nem lesz akkora bevételkiesésem.
MAradok itthon, felváltva járunk be ügyeletet tartani a munkahelyre a kollegaval.
Mindent home office-ra átrendezek... Jobbat nem tudok... Szedem a vitamint, eljárok majd futni, és kész.... Kicsit több időt akartam magamra és másra szánni, persze nem így, de akkor megpróbáljuk ebből kihozni a legtöbbet.
Ez a járvány végig fog menni, kérdés mennyire lapos lesz a görbe.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
MODERÁTOR
18 hónap? Képtelenség. Annyi idő alatt kifogynak az élelmiszer és nyersanyag készletek, vége lenne a világgazdaságnak, az emberek mind munkanélküliek lesznek, felélik az összes tartalékukat, már akinek van, aztán a maradék meg kiírtja egymást fél kiló lisztért. 2-3-4 hónapot még csak-csak át lehet hidalni valahogy, de másfél évet..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AMD Power #7705 üzenetére
Igazából a tehetetlenség, és a eszköztelenség a frusztráló.
- kellenének védelmi eszközök;
- kellenének tesztek.Ha el lennénk látva ezekkel, akkor azért annyira nem paráznék, élhetőbb lenne.
De nincs, és csak a BS jön a felsőbb szintről..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
UHHH
senior tag
válasz Intruder2k5 #7716 üzenetére
Korábban linkeltem azt, hogy a Gulyás Gergely is 300-400 napot emlegetett. Elég durci lefutási idő, jah.
-
MODERÁTOR
Van még egy halott... 53 éves volt, többszörös krónikus beteg.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz GypsFulvus2 #7700 üzenetére
1. Vagy nincs eleg tesztuk, vagy kapacitasuk.
2. Nem szeretnenek statisztikat rontani...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
addikt
Ausztriában 6 halott, Magyarországon 4.
Ausztriában 2491 fertőzött, Magyarországon 85.Most vagy Magyarországon ennyivel kevésbé hatékonyak az emberek életének megmentését illetően, vagy a fertőzöttek megtalálása, bemérése van ennyivel visszamaradva.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Intruder2k5 #7716 üzenetére
mindig el lehet engedni, akkor kb. 5-6 hét alatt vége, akik megmaradnak, élhetnek tovább
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
8th
addikt
válasz ubyegon2 #7709 üzenetére
Bevásárolni? Pofámon maszkal kezemen gumikesztyűvel a kocsiban kétféle fertőtlenítő spricnivel. Úgy néztek bent rám mint ha minimum egy másik bolygóról jöttem volna. A hentespultban álló alkalmazotton kívül konkrétan senkin sem volt sem maszk sem kesztyű. A vásárlókon se nagyon. Én nem szórakozom ezzel anyám a hetvenet tölti az idén és krónikus légzőszervi betegsége is van. Már egy hete ki sem jött a kapun önkéntes száműzetésbe vonult. Mostanában nem is fog kijönni a házból mert feléri ésszel, hogy pillanatok alatt a fater után mehet ha elkapja ezt a szart. Sok esélye nem lenne túlélni. Épp ezért idén közös húsvétozás sem lesz az unokákkal de majd meglátjuk meddig húzódik el ez a helyzet, lehet karácsony se...
[ Szerkesztve ]
...
-
Motion_Blur
félisten
Kezd szépen beigazolódni a gyanú hogy tényleg csak azokat regisztrálják fertőződöttként aki már kórházi kezelésre szorul. Ha még nem fuldokolsz, takaradó haza...
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
HellGreg
őstag
válasz Motion_Blur #7728 üzenetére
Más országokban is ez van, minek feküdjön kórházban az, aki nem szorul rá?
Ha meg igazad van, és csak a súlyos esetek 5%-a hal meg, akkor jobban állunk, mint az osztrákok.
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
egyre jobban terjed nálunk is ez az olasz módszer, hogy menjunk ki az erkélyre tapsolni a hősökért. Csak szerintem veszélyes? aki beteg aki nem, lehet fogott olyan felületet ami virusos, tapsal meg majd átszáll a szomszédra vagy arra aki alattam tapsol az erkélyen, nem tudom ki találta ki ezt a faszságot, de szerintem kva gyorsan abba kéne hagyni
-
törölt tag
Egy kérdés. Aki használ kesztyűt az felvétel előtt önt bele hintőport? Ma volt rajtam egy órán át de rendesen beleizzadt a kezem.
-
addikt
válasz HellGreg #7726 üzenetére
Az a baj, hogy mivel az értesülések szerint Magyarországra egy-két héttel később ért el a vírus, mint Ausztriába, és a halál nem a megfertőződés elején történik meg, hanem pár nap intenzív kezelés után, ez valószínűleg még inkább a Magyarországi statisztikákat szépítő hatás. Nem véletlen, hogy kb mindenhol nő a halálozási arány a kezdetekhez képest. Sajnos akiknek nem győzi le a szervezetük a vírust, időbe telik meghalniuk.
-
HellGreg
őstag
válasz Motion_Blur #7732 üzenetére
Ez így van. Mit kellene csinálni? Mindenkit tesztelni, aki kettőt tüsszent?
Az, hogy hány nap alatt hal meg valaki, attól is függ, milyen súlyos a másik betegsége / betegségei. Ezért nem vonnék le következtetéseket 4 halálesetből... bármi lehet a háttérben.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Motion_Blur #7728 üzenetére
Ezt itt nalunk(svajc) is igy csinaltak. Jon is az eredmenye.
Mar csak 160 szabad ICU agy van.Matol az 5 fonel nagyobb csoportosulast buntetni fogjak a rendor jarorok. Jo is ha valamit csinalnak mert mindenki holiday idoszaknak hiszi nalunk a karantent es az utcan lofral
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Somatom
veterán
válasz Intruder2k5 #7692 üzenetére
Akkor segíts légyszi kezelni a helyzetet! A most 81 éves nagynéném anyám helyett anyám volt. Bottal járkál, agyilag teljesen topon van. Azért sem megyek haza Németországból, mert ha karanténba kerülök és megfertőzném, azt nem viselné a lelkiismeretem. Ugyanakkor kétnaponta elmegy a bárhova, ha kell, ha nem. A piacon rá kellett szólnom, hogy ne tülekedjen. Mit kezdjek vele? Kötözzem a székhez?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
titán
válasz Motion_Blur #7732 üzenetére
Nem tudsz mindenkit karanténba zárni, aki nem regisztrált fertőzött. Mindenkit külön kellene kezelni (különtérben), hogy ha addig nem volt fertőzött, utána sem legyen az.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz HellGreg #7738 üzenetére
Persze, de azert aki lazas, kohog, azt mar tesztelni kellene. Es a tapasztalatok szerint vannak olyanok is, akik tunetmentesek, de azert fertoznek...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz HellGreg #7736 üzenetére
Így van.
A mai modern világban meg már meg is oldható hogy az okostelefonon bekapcsolják a tüsszentés, köhögés figyelő rendszert.1 tüsszentés és elvisznek, bezárnak karantéba....
akár örökre....Vajon mikor jutunk el oda amikor majd egy sima megfázás is pánikot vált majd ki az emberekben?
-
törölt tag
válasz freeknight #7653 üzenetére
Azt se feledd, hogy a napi szamok nem azt jelentik, ma hanynal jelentkeztek tunetek, hanem hogy hanynak keszult el mara a tesztje.
-
Motion_Blur
félisten
A lényeg hogy hamis biztonságérzetet adnak az embereknek.
A paraszt annyit tud hogy napont 10-15 ember megfertőződik.
Aki meghalt, az meg másba is belehalt volna. Nabumm.
Pont lesz/rja és éli tovább úgy az életét ahogy eddig.Csak azért hogy 1 héttel eltoljuk a totális leállást. Mert az lesz, akkor már nem lehet kozmetikázni a számokat ha hullanak az emberek.
Csak mondom, ahol 4-nél több halott van, az Svédország 5 halottal, 1640 regisztrált fertőzöttel (Indonéziát nem veszem ide...).
Ahol 1-2 haláleset van, ott is többszáz a regisztrált fertőzött.
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
kisza25
félisten
válasz sasa134 #7381 üzenetére
Nekünk meg maszkban és gumikesztyűben és lábzsákban kellene dolgoznunk, persze nem biztosítják, kapni meg nem lehet, ezért nem is dolgozok, na meg azért is, mert egy hívásom sincs a kialakúlt helyzet óta...
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
BoneDragon
veterán
Italy reports 5,986 new cases of coronavirus and 627 new deaths, raising total to 47,021 cases and 4,032 dead
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest