Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
NavySeal
senior tag
Mit gondoltok reálisan meddig várható itthon a rendkívüli állapot? (suli+ovi bezárás, stb).
Ahogy néztem az idöjárás előrejelzést április végétől talán tartós lesz a 15-18C°, már ha a melegebb időjárás ténylegesen segíthet.Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Azt olvastátok, hogy a szerbek már úgy készülnek, hogy teljesen elmarad a tanév? Nekem is van két alsós gyerek a háztartásba igazából el sem tudom képzelni, hogy
1. miként húzzuk ki szabival a suli végéig (júni közepe 12-13hét)?
2. illetve mostantól az egész nyár végéig (5-6 hónap?!) hogy fogjuk megoldani a gyerekfelügyeletet, ha nem akarjuk elveszteni a munkánkatTöbb valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Tudom, talán nem helyénvaló de azért kíváncsi vagyok, hogy ez a 2-3 hónapos "takarékláng" a világ szinte minden országában mennyire segíti a légkör tisztulását. Kína és Olaszország estén jól látható volt a napi szennyező anyagok drasztikus csökkenése.
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Ezért nem gondolom, hogy hónapokig működne úgy a rendszer, hogy nem járnak be dolgozni az emberek.
Nálunk a cégnél (3 műszak) kb 1/4-vel lett kevesebb az operátori létszám a gyerek felügyelet és a beléptetési protokoll (hőmérés és kikérdezik, h volt e az elmúlt 2 hétben kapcsolat külföldivel, voltál e külföldön) bevezetése miatt.
Rottyon van már így is a világgazdaság és a magyar is. A gazdaságnak rövid időn belül el kell majd kezdeni ismét normálisan működnie.Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
válasz szkorhetz #5679 üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy ha hónapokra lelövik a gazdaságot, akkor miként fogja tudni az állam biztosítani a különböző védekezéshez szükséges forrásokat?! (védőeszközök, állami foglalkoztatásban lévők - orvosok, ápolók, rendőrök, stb., gyerekeiket egyedül nevelők -> akik most otthon vannak)
Ezért gondolom úgy, hogy kb 2 hetes teljes karanténnál tovább nem lehet a munkábajárást drasztikusan korlátozni, hiszen ezzel csak fokozzák a társadalmi feszültséget, létbizonytalanságot.Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
válasz GypsFulvus2 #5748 üzenetére
Jobbulást Neked! Van aki tud esetleg segíteni?
-
NavySeal
senior tag
válasz aprokaroka87 #6072 üzenetére
Igen, kíváncsi leszek a MI mennyiben fogja segíteni az előrejelzést, terjedést. Nagy "tanulópénz" ez a covid most az emberiségnek, csak félő, hogy amint elmúlik gyorsan felejteni is fogunk.
-
NavySeal
senior tag
válasz Wanderlust #6182 üzenetére
Feleségem Járási Hivatalban és mennie kell neki is, valamint fogadni ügyfeleket (bár igaz, előre egyeztetett időpontban)...
-
NavySeal
senior tag
Na az szuper, ha az élő közvetítés is megadta magát...
-
NavySeal
senior tag
válasz Motion_Blur #6556 üzenetére
Alapvetően ilyen az emberi természet. Ameddig csak távolinak tűnik a baj, az azt jelenti nekik, hogy velem ez nem történhet meg. Egy kisváros Bp-hez közel és boltban egymás nyakában az emberek, kisbolt elött 3-4-es csoportokban söröznek.
Én eredendően jó pár éve tettem pár dolgot (gyertya, gyufa, katonai kajacsomagok, víztisztító tabletták, kurblis zseblámpa, pár db arcmaszk, stb) félre egy nagyobb dobozba készülve a "zombi apokalipszisre". Majd minden kollégám hülyének tart. Most a napokban nem röhögnek annyira...Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Nézitek az élő közvetítést? Nem hiszem el, hogy karanténban lévő emberek ennyire felelőtlenek legyenek. Komolyan mondom sittre vágnám azokat, akik megszegik a hatósági karantént. A másik gyökér, aki meg vicces akart lenni...no comment.
-
NavySeal
senior tag
válasz Wanderlust #6997 üzenetére
Marha jó...remélem keményebben fogják szankcionálni ezeket az eseteket!!
-
NavySeal
senior tag
Felesleges ezen ventillalni. Megértjük mindkét oldalt. Nekem a 4.-es fiam tanítónénije most fog nyugdíjba menni, látszik neki nehezebb az átállás. Az 1.osztályos lányom tanítónénije fiatalos, tolja felnanmagyarázó videokat a FB-ra. Én meg otthon HO-ba próbálok otthon produktívan dolgozni, míg a két gyereket igazgatom, adom ki a feladatokat, ellenőrzök, bíztatom őket, adok nekik enni, stb...Feleségem Járási Hivatalba meg fogadja az ügyfeleket 1db hét elején kapott műtős maszk mögül.
-
NavySeal
senior tag
Szerintetek normál sebészi maszkot miként lehet tisztítani? (vírustalanítani)
Tegyem be szárítógépbe?Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
Lassan változik az emberek hozzáállása szerintem: Érden ma a patika előtt kb. a sor felének volt maszk (műtős) és tartották is a megfelelő távolságot, nem volt vita, idegeskedés. Utána mennem kellett a CIB-be: nyilatkozat kitöltése kötelező volt, és a beengedés szabályozott. Az ügyintézőkön maszk, mellettük kézfertőtlenítő. Kérdeztem az ügyintéző hölgyet, hogy ma az ügyfelek kb. hány százaléka viselt maszkot, azt mondta cca 50% már.
-
NavySeal
senior tag
válasz szabonagyur #7785 üzenetére
Február 22-én rendelt csomajaim közül 2 múlt héten a 3-ik ma jött meg.
-
NavySeal
senior tag
válasz mefistofeles #8359 üzenetére
+1
ahogy korábban én is írtam, a múlt héten én voltam otthon az 1.osztályos lányommal és a 4. osztályos fiammal. Én HO-ban kb 4 telco, meg az offline munka. Szerdára az idegeim teljesen összeborzolva (feladat kiadás én telco, gyerek jön, hogy nem érti, én mondom, hogy várjon, közben a nagyobb elkezdi "gyilkolni" a tesót, stb...). De csütörtök és péntekre kezdett beállni, ők is megértették, hogy ez most egy új helyzet. Jövő7-en biztosan jobb lesz.Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
jesszus! Elmentem kocogni 40'-re és mire visszajöttem +72 bejegyzés
-
NavySeal
senior tag
válasz Motion_Blur #8458 üzenetére
A magyar társadalom egészség állapota (cigi, elhízás, daganatos megbetegedések, cukor, stb...) is igazolja sajnos az alábbi számokat és az esetleges diffiket a nyugati államokhoz képest.
-
NavySeal
senior tag
válasz Intruder2k5 #8517 üzenetére
Igen, olvastam én is.
Van lár műtős maszkom, holnap csinálok a kv filterekből maszkot (próbaképpen). A terv, ha kellene (van egy db ffp3 is tartalékba) a műtős maszkra felvenném a filteres maszkot.Több valamit, kevesebb semmit!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info