Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rive
veterán
-
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Citroware #4430 üzenetére
Akinek baja van, az felhívja a háziorvosát, ő majd kimegy és megvizsgálja, megkéri hogy 14 napig maradjon otthon. Ha súlyosbodik az állapota, akkor szállíthatják be.
Szerk: igen, a vele egy háztartásban élőknek is kerülne kell ilyenkor a kijárást.
Dyingsoul: 15. perctől beszél erről Kasza Tibi is.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
PitLee
őstag
válasz Citroware #4430 üzenetére
Szerintem, de nem biztos
Ha közvetlen mellette álltál x méteren belül egy bizonyítottan fertőzőnek, akkor tesztelnek és aszerint döntenek, ha pozitív kórházi karantén, ha negatív akkor biztonság kedvéért otthoni.
Ha csak egy helyen voltatok a bizonyítottan fertőzővel, de te 20 méterrel arrébb akkor otthoni karantén.
Igen megvan az esélye, hogy az otthoni embereket felerőződ, de mivel a házi karanténból nem járkálhatsz ki így a fertőzés izolálva lesz. -
-
freeknight
őstag
válasz Citroware #5241 üzenetére
Hétvégéig sok minden változhat itt is, ausztriában is.
De ez egy olyan kérdés, amit csak te tudsz eldönteni. Az én személyes véleményem az, hogy semmiképp nem mennék most ausztriába dolgozni, ha nincs saját autóm, vagy nem tudok menni kollégával. De ugye ez a te helyzetedben nem sok segítség.
Ha már választani kell, vonattal mennék egyébként, kivéve ha bevállalja érted a karantént a családtag.
Dyingsoul: Az ilyen cselekedet az én szakmai renomémat rontja.
Sajnos ebben az országban sok olyan munkahely van, ahol a szakértelem másodlagos. Főleg ahogy közeledsz a nagypolitikához. -
Rotyi
aktív tag
válasz Citroware #5619 üzenetére
Hatósági házi karantén: A hatóság nemcsak kórházi karanténra, hanem hatósági házi karanténra is kijelölhet potenciális fertőzötteket. Azok a magyar állampolgárok is hatósági házi karanténba kerülnek, akik Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkeznek az ország területére, akkor is, ha tünetmentesek. Ők a Magyarországra való belépés során, egészségügyi vizsgálaton esnek át, amely eltűrésére kötelesek.
Tehát az Ausztria felől érkező magyar állampolgárok nem kerülnek automatikusan karanténba.
Ami majdnem az, az nem az!
-
Ádám16
addikt
-
-
PitLee
őstag
válasz Citroware #8887 üzenetére
Az olasz korona adatok itt vannak
https://www.epicentro.iss.it/"Mostanság naponta 700-800 halált írnak a koronavírus számlájára. De az áldozatok átlagéletkora kb 80 év?"
https://www.epicentro.iss.it/coronavirus/bollettino/Infografica_22marzo%20ENG.pdf"Ebből mennyi halt volna meg egyébként is?"
Ezt a Jóistentől kell megkérdezni .
(Gondolom a természetes napi elhalálozásra lennél kíváncsi)"Jó lenne látni az országban napi/heti/havi összes halálok számának alakulását mostanában."
Jó lenne, de pl a legfrissebb statisztika 2018-as
http://dati.istat.it/?lang=en&SubSessionId=4b761eb4-4da7-4aaa-badc-3addcaca5252A frissebb adatokhoz lehet jogosultság kell ? passz
https://www.epicentro.iss.it/mortalita/
https://www.iss.it/home -
Rive
veterán
válasz Citroware #8887 üzenetére
Mert ha tényleg olyan veszélyes a koronavírus, mint amennyire beálltják, akkor ennek az 1700 körüli napi halálozásnak fel kellett mennie 2500 körülre, de van egy olyan megérzésem, hogy nem ez a valóság.
Láttam ezeket a számokat valahol korábban, csak nem sikerült megtalálnom a forrást. Ha jól emlékszem, arról írtak ott, hogy az általad számítotthoz hasonlóan kalkulált elváráshoz képest van egy extra emelkedés a napi halálozásban, amivel egyelőre nem tudnak elszámolni - egyelőre jobb híján arról spekuláltak, hogy ez az a rész, amikor a Covid19 olyan áldozatot támad, ahol a jellegzetes tüneteknek már nincs idejük rendesen kifejlődni a más okból végstádiumos áldozatnál.
A fő difi a Covid19 és a szokványos influenza halálozása között, hogy az utóbbi a tipikusan eleve súlyos állapot folytatólagos túlélését teszi lehetetlenné: az áldozat a meglevő betegségébe hal bele, amiben az influenza besegít.
A Covid19 esetében fordított a helyzet: bizonyos betegségek mellett nehéz túlélni a Covid19 generálta tüdőgyulladást - a beteg a tüdőgyulladásba hal bele, nem a krónikus, régóta meglevő alapbetegségbe. Ráadásul az alapbetegség nem is szükséges, hogy túl súlyos vagy életmenetben korlátozó legyen.Ui.: Ez a difi magyarázza a fiatalabbak alacsonyabb halálozását is, a ~ hasonló arányban elkapott tüdőgyulladás ellenére. Húsz éves kor fölött ~ hasonló esélye van mindenkinek Covid19 esetén a tüdőgyuszira - ~ 20%. Idősebb korban ez valamivel magasabb, de messze nem annyival (!!!), mint amennyivel durvább a halálozás abban a korosztályban...
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Spirit
őstag
válasz Citroware #9932 üzenetére
Én arra tippelnék, amit pedzegetnek, hogy 2 nagyobb törzs alakult ki az indulás óta és a távol-keleti országokban a kevésbé agresszív fertőz. Tegnap linkeltek itt egy jó videót erről. Nem az olaszok a bénák.
-
viharhozo
addikt
válasz Citroware #11600 üzenetére
Ennel azert bonyolultabb a helyzet.
Az olaszok egyelore ott tartanak, h az uj esetek napi szama nem novekszik. Mivel az olaszok is szinte csak azokat tesztelik, akik mar korhazban vannak, siman lehet, h a harom hettel ezelott megfertozodtek egy hetig lappangtak, aztan ket hetig otthon probaltak gyogyulni, de vegul csak korhazba kellett menniuk.
Azert azt ne felejtse el senki, h Lombardia lakossaga nagyobb Magyarorszagenal. 10 millio lakosbol naponta talalni 2-3000 uj fertozottet nem olyan nagy kihivas.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
t72killer
titán
válasz Citroware #11600 üzenetére
Nem állítottak le minden fertőzési csatornát - tudtommal még mindíg jár pl a tömegközlekedés, sokan dolgoznak olyan munkahelyen, ahol átadhatják egymásnak a szerzett cuccot. Nem vagyok a helyszínen, nem tudom, hogy az emberek mikortól kezdték tényleg komolyan venni a dolgot és kezdtek ténylegesen távolságot tartani. SzVSz az egyéni viselkedés nagyon sokat számít: Európában "ciki" a maszkviselés (nem mentség, hogy nincs, köhögés-megfogásra még egy mezei sál is megfelel) - K-Ázsiában ahogy kijött a járvány híre, az emberek elővették a maszkjaikat a szekrényből.
#11611: vajon a magánúton szerzett pozitív bekerül a hivatalos statisztikába?
#11623: a magunk részéről minden kapcsolatot digitális síkra tereltünk. Múlt héten még le-lejártunk a közeli erdőbe sétálni, de rájöttem, hogy k.va sok lett az ember, olyan helyeken is, ahol eddig egy lélek se járt. Még munkaidőben is (nálunk hálistennek home office van).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
titán
válasz Citroware #11624 üzenetére
Egyelőre az a cél, hogy az egészségügy meg tudjon majd bírkózni a rengeteg beteggel. Ha nem csináltak volna semmit, akkor hirtelen, robbanásszerűen lenne annyi kórházi ellátásra szoruló beteg, amivel nem tudnának mit kezdeni. Hogy ezt meddig tudják húzni államcsőd nélkül, az majd kiderül. Szerintem nem sokáig. Van egy olyan érzésem, hogy ennél szigorúbb korlátozások is lesznek majd. Mondjuk a jelenlegi egy nulla és nem is veszik komolyan az emberek úgy néz ki + azon ötletelnek, hogy lehet kikerülni.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Az lesz a “dancing” idoszaka. Huzd meg - ereszd meg. Csokkentik a korlatozasokat, de amint ujbol erore kap a virus megyunk vissza karantenba...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
t72killer
titán
válasz Citroware #11636 üzenetére
Más a temperamentum, mint a spanyoloknál + lehet az északiak könyebben ersztik az embert HO-ra? Ha jól rémlik ott élő kolléga írta, hogy a svédek mindenféle kormányzati kényszer nélkül óvatosak, távolságtartók.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
titán
válasz Citroware #11662 üzenetére
Hiába hasonlítgatod szerintem. Például a japánoknál is alig tesztelnek. Ha a tüdőgyulladásos (nem fertőzött) halálozások közé bekönyvelik azokat is, akik koronavírussal voltak fertőzöttek (honnan is tudnák, hogy azok voltak), akkor azt látni, hogy alig van koronavírusfertőzésben elhunyt. Meg beteg is alig van, hisz ki sem derül, hogy fertőzött volt. Nem tudom, hogy ez folyik-e, de a körülmények nagyon erre mutatnak.
Észak koreában még koronavírus fertőzött sincs. [link]
(#11670) Citroghost Vagy lehet, hogy mégsem. Nagyon zavarosak az onnan érkező hírek.
[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
Ezt mar leirtam, de tul gyorsan porog a topik, eltunik minden.
Valoszinuleg a rovidtavu megoldas a gigantikus mennyisegu teszt lesz. Mondanam, h minden embert minden reggel tesztelni kene, az lenne az optimalis, de ez meg a legolcsobb teszttel is nagyon sokba kerulne. Nyar elejere valoszinuleg ipari mennyisegben lesz olcso teszt. Ezt folyamatosan csinalni kell. Ha vki beteg, akkor az osszes kontaktjat azonnal es folyamatosan tesztelni. Plusz folyamatosan maszkot hordani. A hatarokon, reptereken mindenkit tesztelni. Es ez igy fog menni, amig kesz nem lesz a vakcina.
Megint csak valoszinuleg nyar elejere mar lesz olyan gyogyszer, amivel erdemben lehet csokkenteni a halalozast / gyorsitani a felepulest.
Ez a ketto egyutt mar a gazdasag nagy reszet hagyja mukodni. A turizmus a vakcinaig sztem gyakorlatilag megszunik (a kulfoldi mindenkepp, a belfoldi bizalom kerdese, nem vagyok optimista).
Ha nem lesz se teszt, se gyogyszer, akkor keresni kell egy eros kotelet meg gerendat. A virust szabadon engedni nem lehet, akkor se, ha adott esetben ez lenne a tarsadalmilag optimalis valasztas, mert egy politikust se fognak hullahegyeken at ujravalasztani.
#justmy2cents
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
veterán
válasz Citroware #13424 üzenetére
azért kell "megölni" a gazdaságot, mert ha nem ezt tennénk akkor csak Magyarországon, ha:
- 3% halálozással számolunk: akkor 300 ezer ember halna meg
- de ugye te is tudod, hogy ehhez cirka 0,9-1,5 millió kórházi ágy kellene ami nincs tehát inkább 6-10%-os halálozás is lehetne ami 600e - 1m halott... és ha még csak 600e lenne, akkor is az kb 6%-os gazdasági visszaesés lenne itthon... a visszaeső fogyasztás miatt... -
Rive
veterán
válasz Citroware #13424 üzenetére
Vajon valóban a koronavírus miatt kell megölni a gazdaságot?
Ahogy az pl. az olaszoknál megfigyelhető, elégtelen egészségügyi kapacitás mellett a halálozás meglehetősen magas. Vegyük csak 5% körülinek. Adjuk hozzá azt a becslést, hogy kell ~ 60% a nyájimmunitás eléréséhez, és toljuk meg a 100% tünetmentessel - a világ lakosságából az a járvány végén 110 millió hullát jelent. Már, hogy a járvány végett: a gazdasági káosz hatását nem számolva.
Nem tudom, a te fogalmaid szerint ennyiért már megéri fékezni egy kicsit, vagy még több kellene?
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
szabi__memo
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- Lego(bontatlan)
- Tripltek 9 Pro masszív táblagép 1300 nit tartós fényerővel! / Drónos / Motoros táblagép /
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest