Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3701) zoli03


zoli03
őstag

Elmondaná valaki, hogy miért szól lassan minden ezekről tracker appokról? KM órát senki se használ már? Azzal állandóan, pontosan látom az aktuális, átlag, maximális sebességem (nem kell azzal foglalkoznom, hogy melyik mikor mennyivel mér félre, meg megálláskor is mér-e, stb). Persze lehet, hogy egy nagyobb 100 km feletti túránál én is használnám, de annak sok értelmét nem látom, hogy megyek a városban 10 km-t, aztán azt trackeljem vele meg hasonlók.

(#3702) venember83 válasza zoli03 (#3701) üzenetére


venember83
nagyúr

A trackeket lehet mutogatni, megosztani.

(#3703) lukaszokni válasza zoli03 (#3701) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

A km órán van vezeték, de ha nincs, akkor is szerelgetni kell. Meg egy kicsi kis kütyü, amit max a kezemben forgathatok és megnézhetek pár elmentett értéket. De a tracker rögzíti az utat is, még ha kicsit pontatlanul is, és x év múlva visszanézhetem, h mennyit fejlődtem, stb. Am én napi 2x11 km-t rögzítek, nagyjából ugyanazon útvonalon, néha becsúszik egy 30 km túra is, és ezt jó visszanézegetni térképen is, ha ismeretlen helyeken megyek, h mégis hol voltam.
Illetve engem az aktuális sebességem soha nem érdekel, azért nem akarom levenni a szemem az útról, csak az érdekel, h "Hú az a lejtő az durva volt!" típusú helyeken mennyivel mentem. :)
És ezzel nem az óra pontosságát akartam vitatni, az egyértelműen sokkal pontosabb.

[ Szerkesztve ]

mAtx4ever!

(#3704) Zebu válasza zoli03 (#3701) üzenetére


Zebu
addikt

És vajh a km óra pontos-e? :)

(#3705) Doki-HUN1978 válasza lukaszokni (#3703) üzenetére


Doki-HUN1978
senior tag

Arra azért kíváncsi lennék, hányszor fogod majd végignézni később majd ezeket... ;)

"A szórakozottság a zsenik erénye"

(#3706) lsebestyen válasza Doki-HUN1978 (#3705) üzenetére


lsebestyen
addikt

Én néha napján visszanézem a trackjeim, hogy mennyit fejlődtem, tök érdekes.

(#3707) lukaszokni válasza Doki-HUN1978 (#3705) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Minden nap nézegetem. ;) Van egy kis térkép fétisem is. :P

(#3692) Teasüti: Második linkből szépen kiderül, mi a ludas. :)
Általában a berajzolt vonalon nekem a megállási pontokkal van gondja, ott nem tudja eldönteni, h akkor megyek tovább, vagy mit csinálok? :D
Nem is nagyon akarok görcsölni ezen, a lehetőségekhez képest "legpontosabbat" akartam megkeresni, de úgy érzem, h valamiben mindegyik csal egy kicsit, ergo értelmetlen váltanom. Lepattanó rádióhullámok, légkör, stb, nagyon sok minden közrejátszik.
Ha pontosítást akarok majd, letöltök egy műhold kereső appot, indulás előtt meg megvárom, h minél többel kommunikáljon a teló, aztán indulok.

mAtx4ever!

(#3708) zoli03


zoli03
őstag

#3702 venember83: ez igaz, de írtam is, ha mondjuk a Balatont kerülném meg, azt már én is trackelném. De mondjuk a 10-20 km-es szakaszok trackelésének nem látom értelmét, főleg nem a megosztását. Én olyat osztanék csak meg, amire büszke lennék.

#3703 lukaszokni: igaz, hogy szerelgetni kell, de én már megszoktam a biciklin, furcsa lenne nélküle. km órán is tudom nézni, hogy mennyit fejlődtem. Pl egy adott egyenes szakaszon mekkora átlagot tudok menni, adott emelkedőn mekkora sebességgel megyek fel, mekkora pulussal. A fejlődés követésére szerintem ugyanúgy alkalmas a km óra is. Azt meg, hogy merre jártam, utána is vissza tudom nézni térképen.

#3704 Zebu: egy telefonba épített GPS-nél biztos, hogy lényegesen pontosabb. Ha normálisan van beállítva, annál meg nem kell pontosabb egy kerékpárhoz (tizedet is pontosan mér, annál szerintem nem kell több).

[ Szerkesztve ]

(#3709) Sirandrish válasza zoli03 (#3708) üzenetére


Sirandrish
legenda

Nem akarok beleszólni de én a tegnapi 15km letekerését úgy éltem meg mint ti a Balaton körbetekerését :DDD

De ezen nem fog múlni..nem akarom "teleszemetelni" a topikot...legközelebb csak akkor osztok meg valamit ha az 60km+...szóval úgy 2-3 év múlva :P

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#3710) fpeter07 válasza Sirandrish (#3663) üzenetére


fpeter07
veterán

[link] Itt a mai adag. Ez szerintem egy hónapig elég lesz neked.

(#3711) Zoli133


Zoli133
őstag

Egy kicsit a témához, úgy vettem észre, ha van stabil GPS jel akkor az endomondó és az órám ugyanazt a távolságot méri, legalábbis a hibahatár 10m-en belül van, ami nekem több mint elegendő. Persze lehet, hogy az órám se teljesen pontos (Sigma BC 8.12), de 2 független rendszer mondja ugyanazt az már elég meggyőző.

Persze a jel vesztés miatt az km órát tekintem pontosnak, az eltéréseket itthon szoktam is korrigálni az endomondo honlapján, de ez tegnap se volt több a ~26,5 km alatt 200 méter különbségnél ami 1%-on belül van, részemről teljesen elfogadható így.

Egyébkénz indulásnál megszoktam várni amíg talál kellő mennyiségű műholdat, de ha esetleg nem történik meg akkor ez nagyjából 1km-t vesz neki igénybe amíg sikerrel jár.

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#3712) zoli03 válasza Sirandrish (#3709) üzenetére


zoli03
őstag

Engem nem zavar, ha belinkeled. Ez nem szakmai topik, szerintem bőven elfér.
Én csak azt nem értettem meg, hogy már napok óta, arról beszélnek páran, hogy van-e auto pause az adott appban, hogyan számolja az átlagot, utána csalás-e korrigálni, mennyire rak félre az úton, mennyivel mér félre. Közben egy 2e Ft-os km óra is sokkal pontosabb, csak nem trackeli az utat közben.

(#3713) lorcsi


lorcsi
veterán

tegnap hazafele kifogtam az idei első defektemet :( bicajúton..öröm volt :W
nem is értem hogy sikerül az útra kerülnie iylen kis hegyes fém baszásnak :(
piszok bosszantó :(
aztán meg lehet tolni vagy fuvart keríteni :((
ha így megy tovább komolyan el kell gondolkozzak, hogy út közben is meg tudjak egy iylet szerelni

(#3714) Tomi_Sci válasza lorcsi (#3713) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Nekem van mindenem, kivéve pumpám. Sajnos az nálam fogyóeszköz, mindig sikerül valami gagyi BBB-t vagy hasonlót venni, ami aztán az első defektnél cserbenhagy :(
Egyébként meg gondolj arra, hogy van aki még nálad is szerencsétlenebb : [link]

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#3715) Sirandrish válasza zoli03 (#3712) üzenetére


Sirandrish
legenda

Én mindkettőt használok :K
KM órát azért mert azt folyamatosan tudom nézni, és ez úgymond azonnali visszajelzést ad, az Endomondot meg az útvonal rögzítés miatt!
Tudom hogy hülyeség amit most mondani fogok, mert itt rajtam meg talán 1-2 emberkén kívül mindenki 100K+os bringával közlekedik, de azért az APP az csak free..és a használata is kényelmes.
Nyomsz egy startot, otthon meg egy stop-ot és kész is...szóval lehet valaki sokallja a KM órára a pénzt, mert valszeg aki 200Ks bringán teker az nem elégszik meg egy 2K-s "vacakkal" ami ráadásul még kábeles is és így a légellenállása is borul esetleg ;]

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#3716) Doki-HUN1978 válasza Tomi_Sci (#3714) üzenetére


Doki-HUN1978
senior tag

Az SKS Airboy névre keresztelt pumpáját tudom ajánlani. Már 2 éve hűséges társam és még nem hagyott cserben.

"A szórakozottság a zsenik erénye"

(#3717) lorcsi válasza Tomi_Sci (#3714) üzenetére


lorcsi
veterán

debrecenben évekig elvoltam úgy hogy nem volt defektem...most meg ..azaz évi 1-2 mindig megvan..szokatlan és nem is akarom megszokni
most jut eszembe, hogy a városi is eldurrant már egyszer idén
összepakolok majd a hátizsákba ha hosszabb távra meyek..csak nem lehet midnig mást hívni

gumileszedőnél miért 3-as csomagokban vannak ?
nekem 1-2 is elég lenne
valamint mire kell figyelni a vásárlásánál?

(#3718) lukaszokni válasza lorcsi (#3713) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Én a terep bringámba vastagfalú belsőket vettem, kicsit drágább volt, de azóta nem volt defektem vele - koppkopp.
Foltozó készlet ettől függetlenül mindig van nálam, sose lehet tudni. BikePositive mini pumpával, 2007 óta szolgál.

mAtx4ever!

(#3719) gyuszaa válasza lorcsi (#3717) üzenetére


gyuszaa
őstag

Kis hasitasiban is elférnek a kellékek, és mindig nálad lehetnek.
Gumileszedő, egy kis doboz foltozó készlet, és a minipumpa a kulacstartó helyén, és ennyi is lenne ha gyorszáras az agy, ennek kéne lennie az alapfelszerelésnek ha útnak indulunk. :)
Ha nagyon rákészülsz plusz belső is lehet nálad táskában a már leírt kiegészítőkkel együtt, sajnos ulakatot is hurcolni kell általában mert a felfogató nem tartja stabilan, max kioldható gyors kötegelővel meglehet spékelni. Nagyobb túránál lehet lánckiszedő nálad stiftel együtt.

(#3720) Tomi_Sci válasza lorcsi (#3717) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Ha passzentos nagyon a külső egy leszedővel nem tudod felrakni. Vagyis fel lehet, de lehet eltörik, vagy a gumi peremét sérti fel stb.. a 3 pont ideális.
Én a mountin a CST Slickkel az első 1500km alatt egyetlen defektet sem kaptam, azóta pedig kb. hetente. Fémforgács, tüske, felniszalag félrecsuszás, minden lehetőséget kimerítek szerintem.

Doki-HUN1978: Ezzel a pumpával az a problémám, hogy nincs ebike-on, illetve műanyag, ami kétségessé teszi számomra a 8bar max. nyomást. Én SKS Wese Raceday és Blackburn Airstik SL között vacillálok egyelőre. A Blackburn kicsi, szép ;] , elfér a mezem zsebében. Az SKS nagyobb, kevesebb fújás kell vele a nyomás eléréséhez. Mind a kettő rászorítós szelepes. Pár negatív kritikától eltekintve mind a kettőről jokat olvastam, a Blackburn-ről CRC-n áradoznak, a Wese pedig régi motoros, kicsit ráncfelvarrva.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#3721) lorcsi válasza Tomi_Sci (#3720) üzenetére


lorcsi
veterán

de minőségben van ezek közt nagy különbség?

(#3722) Syd69 válasza hoffman_ (#3639) üzenetére


Syd69
aktív tag

Az évi lomtalanításkor a veszélyeshulladékosokhoz, néha csak figyelnek...

Alma

(#3723) Tomi_Sci válasza lorcsi (#3721) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Nem tudom sajnos, akkor nem lenne kérdés :D
Ha magadnak szeretnél, akkor ne ilyet nézz, ezek outi pumpák. Mountihoz olcsóbbak és nagyobb a választék pumpákból.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#3724) lorcsi


lorcsi
veterán

bocs, nem voltam egyértelmű..a kérdés a gumileszdőre vonatkozott és nem a pumpára :D

(#3725) Tomi_Sci válasza lorcsi (#3724) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Nem, a márkásabb drágább leszedők nyilván erősebbek, ergonómikusabbak stb. Vannak fém, vagy fém belűek is. Szerintem a legótvarabb műanyag is megfelel a célnak, még soha nem törtem el egyet sem, pedig volt már, hogy idegből jól megfeszítettem.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#3726) cekkk


cekkk
veterán

Na én meg csak leírom, már a mai örömömet, hogy vettem egy shimano deore br-m530 V-fék párt első/hátsót 5800ért fékpofákkal együtt, egy sima Acera-t akartam venni, de az 5000 lett volna ennyiért meg ezt nem-tudtam otthagyni :C :DD

(#3727) Teasüti válasza Zebu (#3704) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Faék egyszerűségű elv szerint működnek, szóval kijelenthetjük bármekkora távon maximum két kerék kerületnyit tud csak tévedni (induláskor és megálláskor a kerék "holt pontjai", ahol nincs mágnes). Egyetlen feltétele, hogy 3-4 km/h-nál gyorsabban kell menni, mert alatta nem mér a legtöbb óra. :)
Annál pontosabb út mérés nemigen létezik, hogy számolom a fordulatok számát és megszorzom a kerülettel (az, hogy az milyen precízen van beállítva, már nem releváns az óra működése szempontjából).
Kivéve ha blokkolt kerékkel közlekedsz. :P

Az egyedüli hibákat maga az idő mérése okozhatja, a computer nyilván az óra pontosságától függően számolja az átlagot meg egyéb számításokat, amiben az idő maga az egyik tényező.
Ennek nem is szabadna szóba kerülni a mai technikai színvonalon, de az enyém konkrétan pár nap alatt is késhet egy percet is akár. Ez ugyan nüansznyi hibákat okozhat.
Csak elvi szinten kezelve az esetet hoztam fel a példát. Gyakorlatilag ez sem okoz különösebb eltéréseket, hacsak nem nonstop kerékpározik vki. :)

(#3725) Tomi_Sci
Tudnál linkelni egy ilyen fém betétes műanyagot? Én még nem láttam ilyet.
Műanyagot törtem már, de azt a külső hibájának tudom be, mert mind a három beletörött. :U

[ Szerkesztve ]

(#3728) lefkosia


lefkosia
őstag

Nálunk is meg esik az ilyen :W

The Truth Is Out There

(#3729) Tomi_Sci válasza Teasüti (#3727) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Tessék

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#3730) Szakbarbár válasza Teasüti (#3662) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Igen, outi. Azért nem birok ennél többet menni, mert soha nem állok meg pihenni. Legfeljebb kulacsot töltök, vagy megeszek egy müzliszeletet, de hosszabb időre már csak akkor állok meg, amikor már tényleg nem bírom tovább. Utána már szenvedés tekerni. Főleg a derekam szokott fájni, nem is a lábam.
A Balaton kerülést pedig 12-14 óra alatt terveztem végigvinni.

[ Szerkesztve ]

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#3731) lukaszokni válasza Szakbarbár (#3730) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Strava-n ilyen idők vannak: [link] :Y
Behaltam, mikor megláttam, ez nem létezhet. :D

[ Szerkesztve ]

mAtx4ever!

(#3732) Tomi_Sci válasza lukaszokni (#3731) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

[link] ;)

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#3733) lukaszokni válasza Tomi_Sci (#3732) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Sztem nem jó a link. Vagy nem értem mit akartál mutatni. :)

(#3734) Sirandrish: Google maps is tudja a saját térképeknél tudsz szerkeszteni.

[ Szerkesztve ]

mAtx4ever!

(#3734) Sirandrish


Sirandrish
legenda

Srácok..bocsi a hülye kérdésért megint, de létezik olyan útvonaltervező progi (webes is jó nem kell telóra vagy ilyesmi) amin én húzgálom be hogy merre szeretnék menni?
Az útvonaltervet néztem de már unom beütni a 20. "érintve" utca nevet :D

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#3735) rétisün válasza Sirandrish (#3734) üzenetére


rétisün
veterán

www.gmap-pedometer.com

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#3736) Sirandrish válasza rétisün (#3735) üzenetére


Sirandrish
legenda

Szupi cucc ez de hogy tudom magamnak húzgálni? :B

lukaszokni Tényleg? hát hogy?

[ Szerkesztve ]

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#3737) rétisün válasza Sirandrish (#3736) üzenetére


rétisün
veterán

'jump to' ide beírod, honnan akarsz indulni (lehet, hogy utcát is tud, nem vagyook benne biztos), katt a 'start recording'-ra, aztán a térképen duplaklikkel lehet szerkeszteni az útvonalat.

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#3738) Sirandrish válasza rétisün (#3737) üzenetére


Sirandrish
legenda

Köszi, nézem..a guglisra közben más rájöttem :K

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#3739) Tomi_Sci válasza lukaszokni (#3733) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Jó a link. Olvasd el. Csak azért linkeltem, hogy az ilyen trackelő programokban az időket nem kell véresen komolyan venni.

Kicsit extrém

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#3740) lukaszokni válasza Tomi_Sci (#3739) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Így már értem. :)

mAtx4ever!

(#3741) Doki-HUN1978 válasza Tomi_Sci (#3720) üzenetére


Doki-HUN1978
senior tag

Igen, a 8 bar-t nem fogja tudni. Azt hittem montihoz kell...

"A szórakozottság a zsenik erénye"

(#3742) cekkk válasza Tomi_Sci (#3739) üzenetére


cekkk
veterán

A MTK 4 magos procikkal szerelt telefonoknál van amelyik program rosszul veszi ki az adatokat, mind pl az endomondo is, de van amelyikkel jól működik. :DDD

(#3743) lefkosia


lefkosia
őstag

Már régóta keresek számomra megfelelő kerékpár órát. A mai napon kaptam egy elég jónak tűnő ajánlatot. VDO Z3 lenne a kiszemelt áldozat. Véleményetek szerint érdemes megvenni, megbízható?

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There

(#3744) peugeotmate válasza Zebu (#3691) üzenetére


peugeotmate
őstag

Megrendeltünk egy 58-as Cube Nature Prot. Ha már megvan, írok róla!

MÁS:
Dobogókő útvonalat szintén a budai oldal bringaútjától melyiket ajánlanátok? Többet is néztem, de nem tudom eldönteni, melyik lenne a legmegfelelőbb kerékpárral.

meg

(#3745) Xantomas válasza zoli03 (#3701) üzenetére


Xantomas
őstag

Hmm, tegnap 20km-t tekertem le lyukas outi hátsóval, nagyon óvatosan menve, bár néha úgy is felkoppintva. Teljesen kellemes tempóval, azt hittem, hogy úgy átlag 10-12km/h lesz.

Nem szoktam trackelni, kb évente egyszer, mikor kiváncsi vagyok, hogy merre mentem, ha vissza akarok menni pl fotózni, mert olyat láttam.
Meglepő volt, hogy 19,8km/órás átlagot mentem.

(bicikli útról le kellett mennem, mert egy öregasszony sétált a bicikli úton, mellette a kisunokája biciklivel, aki össze vissza kacsázott, és elöttem gondolta, hogy kitér teljesen oldalra.
Ahogy kiértem a fűre, egyből üveg, defekt, szövetvágás, spriccelt a zöld lötyi mindenfele. Jó 7-8mm-es hosszon elvágta a Rigida Syrinx külsőt.
Még velem kiabált az öregasszony, hogy összekoszoltam az unokájának a ruháját. Mikor közöltem vele, hogy mibe fog fájni nekem új külsőt, és belsőt venni, és igazából simán kötelezhetném a megtérítésére, akkor megegyeztünk, hogy nem neki van oka kiabálni, hanem nekem.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#3746) ludsimon válasza Xantomas (#3745) üzenetére


ludsimon
veterán

majd visszarázódsz. :D
Gyere coffee ride-ra és meglátod helyrerázódsz. :D Ha más nem, stroke állapot közeli élményben lesz részed. :D

Apropó, ha itt vagyok megkérdezem.
Most szombaton, 6-án tervez valaki Balatont kerülni főúton?

[ Szerkesztve ]

undefined

(#3747) Zoli133


Zoli133
őstag

Szerintetek hozzá merjek nyúlni a váltó beállításokhoz vagy inkább szervizbe vigyem a gépet?

Az első probléma, hogy alacsonyabb fokozatokban ugrál ez nyilván egy váltóbeállítással orvosolható.
A második, hogy amikor elöl kisebb tányérra dobom a láncot ( 3 -> 2 ) előfordul, hogy a lánc a tányér és a hátsó villa között meggyűrődik és megszorul. Ezt a festés nagyon nem szereti, de az kevésbé zavar, menettulajdonságait tekintve zavaróbb a dolog. Ezt viszont nem tudom mi okozhatja, talán nem lenne elég a lánc feszítése?

Összességében úgy gondolom, hogy rontani nehéz lenne az összképen házi próbálkozással.

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#3748) Teasüti válasza Xantomas (#3745) üzenetére


Teasüti
nagyúr

és igazából simán kötelezhetném a megtérítésére

Miként?

(#3747) Zoli133
Ennek szerintem fuss neki még egyszer: mit csinál a lánc és pontosan hol?? :)

[ Szerkesztve ]

(#3749) pengemetal válasza ludsimon (#3746) üzenetére


pengemetal
aktív tag

Kerülni nem is, de Boglár-Badacsony v. Révfülöp az tervben van. Sport érték kevés, fröccsözés sok (részegen már szigorúan csak hajókázás :D )

[ Szerkesztve ]

"Nem a berúgás a cél, de útba esik"

(#3750) Zoli133 válasza Teasüti (#3748) üzenetére


Zoli133
őstag

Begyűrődik az első fogaskerekek és a váz hátsó része (láncvilla?) közé, majd ott is marad, amíg ki nem rángatom...

Szerk: Valószínű tudnék szerezni egy használt, de hibátlan XT-t az Altus helyére egész jó áron, azt hiszem meg kellene fontolnom....

[ Szerkesztve ]

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.