Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#134001) sebgutkopf válasza Runner_fxr (#133762) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Amikre nem mentetek rá azt nagyon meg tudom érteni, hogy nem vállaltátok be (így oldalról nagyon durvának tűntek azok a lyukak és szintek), egyúttal jó volt látni végre olyan videót, amin az is látszik, hogy halandók számára is van bőven élvezetes útvonal egy bikeparkban és így is csapattátok rendesen. Jól kihallottam a fékút többször dobálós volt (brakebump)?
Egyre jobban nő a kedvem a parkozáshoz!

(#134002) Toobee válasza sebgutkopf (#134001) üzenetére


Toobee
veterán

Igen, több olyan fékút is volt. Azok kifejezetten nehezek, és a kezet is rendkívüli módon megterhelték.

https://barbieripnk.hu/

(#134003) itouchfan válasza Hasaggymeg (#133981) üzenetére


itouchfan
senior tag

Köszi!
Mi a gond a 26" kerékmérettel?

Illetve nem tudom, mit értesz pontosan terepezés alatt. Nyilván mennék terepen is mondjuk 50%-ban, de ahogy írtam is, durvább utak vagy komolyabb lejtőzések, csapatások nincsenek tervben. Azzal tisztában vagyok, hogy ez a kezdő kategória, de nem akarok gagyit venni attól függetlenül. Mint írtam régebben is, egyelőre csak elkezdeném, aztán meglátjuk, mennyire "szippant be" a dolog (most nagyon rá vagyok pörögve). Egy olyan bringát szeretnék, ami kiszolgál 1-2 évig, ha nem kap el a gépszíj, komolyabb bukó nélkül eladhatom, ha meg elkap, akkor pedig alkalmas arra, hogy megtapasztaljam, esetleg melyik irányba mozdulnék tovább, és melyik irányba fejleszteném a cuccost.
Egyébként mi a gyenge pont ezeknél a kerékpároknál? Gondolom a rugózás és a hajtás-váltás, illetve a kerekek amik leginkább a szűk keresztmetszet lehetnek komolyabb terepes használat esetén, ugye?

Egyébként ahogy írtam, alapvetően használt játszik, de megnéztem a modelleket, amiket linkeltél. Ha ezekből esetleg egy régebbi évjáratot sikerül kifogni jó állapotban (pl. Cube Analog Comp) akkor az jó lehet?
Illetve erről a Superior XC 859-ről elég kevés fellelhető anyag van a neten, annak ellenére ahogy írtad, jó választás lehet?

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#134004) 6030D válasza itouchfan (#134003) üzenetére


6030D
Ármester

Menj el, és próbáld ki a linkelt bringákat. Ebben az árkategóriában csoda nincs, ha valami kopott, cserélni kell, akkor az pár tizessel meg tudja dobni a költségvetést. Így inkább a bolti vásárlást javaslom, vagy olyantól, aki letakarítva mutatja meg a bringát, esetleg pár szerviz vagy alkatrész csere dátumára is emlékszik. Persze attól még hazudhat jól. :)
Vedd azt, amin jól érzed magad, ha felülsz, aztán 1-2 év múlva majd kitapasztalod, mire lesz szükséged, mi hiányzik, így pontosabban lehet keresgélni ajánlani. Én a GT-t vagy a Superiort venném, könnyebb lesz eladni, mint az áruházit, meg a magyar bádogot (nem kritika, csak szerintem!).
A Cube nagy neked, abból 19" körül keresgélj.
26" jelenleg mindegy, ebben az árban még eladható később is, és majd kiderül, kell-e neked (esetleg) nagyobb kerék.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#134005) Hasaggymeg válasza Colos1 (#133999) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Az átlépési magasságot valóban nehéz megmérni,egyedül majdnem lehetetlen,mert hát a lágy szövetbe kell bepréselni azt a mércét,a fájdalom 6áráig,ahol 1-2 cm már elmehet ide,vagy oda.
Sárvédőt nem értem,hiszen úszni és sétálni sem sárban sem esőben nem szándékozol,de hát kinek a pap,kinek a papné,agydinamósat,ugyanakkor,ha még lámpa sem kell neked,teljesen fölösleges kiadás és súly cipelni,nem beszélve arról,hogy mennyire rontja a kerékpár súlyeloszlását.

+(#134003) itouchfan...Mert a 26" kihalófélben levő fajok listáján van,nincs fejlesztés,egyre kisebb lesz a gumi és teleszkóp választék hozzá,ugyanakkor...ha egy átlagnál kisebb ember vagy még jó ideig el lehet evickélni a 26"-tól menekülők által hátrahagyott,vagy árukészleten ragadt darabok között,melyek jóval valós értékük alatt megkaphatók.Ez is egy alternatíva,egy alacsonyabb embernek teljesen jól áll a >2" gumikkal szerelt kerékpár.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#134007) Massmurderer


Massmurderer
őstag

Na ez is megérkezett :DDD

(#134008) trialboj válasza Massmurderer (#134007) üzenetére


trialboj
őstag

Nem akarlak elkeseríteni, de erről le fog csúszni a talpad, főleg ha nedves, vagy pont hogy a sár rászárad hazafelé a talpadra és azért. Max puha talpú cipővel ajánlott.

Pár napja a régebbi pedálommal mentem valahova nem a bringás cipőmmel, és egy bizonyos szögben ahogy meg szoktam magam támasztani a stoppnál, lecsúszott a talpam a pedálról, és sípcsonton vertem magam a szögekkel, pedig azokon végig van szegecs, csak már megkopott a fejük.
Szóval laza városi használat közben is meg tudnak szívatni. Azt elismerem hogy a leggagyibb kínai pedál is jobban mutat, mint a legtöbb olcsó hazai ismert modell, de ezeket nem valódi mérnök tervezte, és, vagy idő előtt eltörnek, vagy nem tapadnak.
Aki ilyet vesz, az ezt a két dolgot mindenképp mérlegelje előtte.

Első 2 pedálom kínai volt, rohadt jól néztek ki, de az első eltört, xc alatt, esés nélkül, a másik pedig ahogy írtam elkezdett csúszni, aszfalton pörgetésnél, mostani HT meg úgy tapad, hogy akár húzni is tudom a pedált döntött lábfejjel, cserélbe RANDA, nekem fontos a bringa összképe, de elismerem, hogy a pedállal jobban jársz ha nem egyedi, viszont tapad, és egész tekerés alatt veled, nem pedig ellened dolgozik.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#134009) Massmurderer válasza trialboj (#134008) üzenetére


Massmurderer
őstag

Másikról se csuszot le 1x se :D Ez is tüskés.Másik ami fentvan az cserélhetö tüskés,munkavédelmi bakancs,sima kondicipövel,még csak meg se csuszot a lábam rajta.

(#134010) jjeahh


jjeahh
nagyúr

XTR fék, karbon kormány és villa... [link] :Y :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#134011) itouchfan válasza 6030D (#134004) üzenetére


itouchfan
senior tag

Köszi szépen! Így lesz, próbalgatok majd, csak kellett hogy kicsit szűküljön a lista!

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#134012) Hasaggymeg válasza trialboj (#134008) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Felhasználásfüggő ez is mint majdnem minden más.Városnézésre,puha,gumitalpú cipővel,száraz időben tökéletes.Állatkodni a homokban,sárban,presztízskérdést csinálva a nyeregben maradásból még alig tekerhető terepen is,nem elég.Nekem még maxra engedett Saint karmokon is meg-meg moccant,1-2x meg le is csúszott a lábam...na de itt egy szép és jó is. :D [link]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#134013) Colos1 válasza Hasaggymeg (#134005) üzenetére


Colos1
őstag

Jah, úgy lehet van 93 is :) De a 62-es Cube szerintem akkor is nagy...

Sárvédő: kövezzetek meg, de nekem sárvédő nélkül egy kerékpár nem esztétikus. Másrészt szoktam eső után aszfalton menni, akkor jól jön.

A CUBE oldalán látom, hogy vannak kimondottan hozzá készült sárvédők, kitámasztók és csomagtartók, de nem találok olyan boltot, ahol lehet kapni. Nincs ilyen? :U Vagy nem kerestem eléggé :D

Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...

(#134014) Massmurderer válasza Hasaggymeg (#134012) üzenetére


Massmurderer
őstag

Most ilyen van fent amúgy.

(#134015) trialboj válasza Massmurderer (#134014) üzenetére


trialboj
őstag

nekem is ilyesmi van, ez is HT v valami hasonmás, de itt hegyes szegecsek vannak, amit most vettél, azon inkább csak alu fogazás. A kék az kirakatbringára tökéletes, jól mutat, és el lehet vele menni A-B ig.

(#134012) Hasaggymeg
Ja, az tényleg csudálatos, épp úgy ahogy az ára is :P Annyiért kijön az spd szett, már aki igényli, én jelenleg elégedett vagyok a ht-vel is.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#134016) Massmurderer válasza trialboj (#134015) üzenetére


Massmurderer
őstag

Nem..amit most vettem azon is van tüske.

(#134017) jjeahh válasza Colos1 (#134013) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Szerintem sem esztétikus a bringa sárvédő nélkül: [link] [link] :DDD

Massmurderer: miért nem kérdezed meg a kollégákat vásárlás előtt, hogy van-e tapasztalat a kiszemelt termékkel? Én majdnem mindíg azt csinálom és néha az agyukra megyek ezzel, de nekem hidd el megéri :DDD . Ha te is ezt teszed és hallgatsz is rájuk, valszeg nem vetted volna meg ezt a pedált. A régi pedálod amúgy jó, szerintem az új sokkal gyengébb lesz. Te építesz DH bringát nem? Én arra átraknám ezt a fehéret, a kínai meg mehet a régi bringádra. Persze színben nem biztos találni fog, de legalább a duhajkodóson biztonságos pedál lenne.

trialboj: Annyiért a HT-nek is van szép pedálja, már csak fanatizmus és ízlés kérdése ki melyiket veszi :D . Én valszeg most Stamp 1-et vettem volna, ha nem beszélnek rá a kollégák az spd-re.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#134018) Massmurderer válasza jjeahh (#134017) üzenetére


Massmurderer
őstag

A melos bicóra megy a kék :DDD Meg az új hajtás is,csak még mindig nem jött meg a hajtókar lehúzató,arra várok.A másikra egész más pedál lesz.Fehéret még1x nem veszek,az tutti.

[ Szerkesztve ]

(#134019) 6030D válasza Hasaggymeg (#134012) üzenetére


6030D
Ármester

És akkora, hogy kiránduláson az egész család le tud rá ülni. :DD

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#134020) hogolyo74 válasza #68686080 (#133996) üzenetére


hogolyo74
csendes tag

Ez így van. A Peppe kerékpárral csak 1 gondom van. A Trek nem tetszik, a Merida határeset. Egyébként a bolt rendben van.

(#134021) flash- válasza Colos1 (#133999) üzenetére


flash-
veterán

10ből 10x nekem se sikerult ugyanakkorat merni, pedig bevetettem mindemt(tavolsagmerot, stb..) valoszinu bikefittingen sem mérnének ketszer akkorat ebbol kovezkezik hogy ezt ihy lehetetlen belőni, ki kell probalni(bár az alpinbike 5000ft-os bikefitting jén gondolkodom annyit csak megér)

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#134022) Runner_fxr válasza sebgutkopf (#134001) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Mivel én egy DH rombolóval mentem, így én viszonylag jól átvészeltem ezt az egész napos parkozást, a 200mm-es rugóutaknak meg sem kottyant az a szint amit mi toltunk. Nekem másnap már semmi bajom nem volt, aznap volt egy kellemes fáradtság, aztán ennyi. Illetve a pulzusom sokszor elszállt, mert azért nagyon figyelni kellett, pláne az elején, amikor még teljesen az ismeretlenbe mentünk.

Már nem kellett hozzá sok, hogy a vége felé, az utolsó körökön, valami nagyobbra rámenjek, az egész csak az agyunkon múlik, szerintem a technikai tudásunk bőven megvolt hozzá, a bringának meg sem kottyant volna. Csak fejben kell ezt lejátszani, ha nem szarunk be, a bringa úgy is megoldja, csak fél úton nem szabad megijedni. Pár nap kérdése, és szerintem ugrálunk nagyobbakat is.
Majd legközelebb.

(#134023) Hasaggymeg válasza trialboj (#134015) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nemtom mennyi volt,nekem Jézuska,vagy ahogy otthon neveztük,az angyal hozta. :P

6030D...de te már vagizhatsz,hogy álltál is rajta. :DDD ...Amúgy bakancs alatt nem is érzed nagynak,45-ös talp alatt a Saint nem érződött nagynak,sőt.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#134024) bulikavagyok


bulikavagyok
nagyúr

Rendelt már közületek vki bringát a Bike-Discount-tól? Most pénteken lesz három hete, h fogadták a rendelésemet, de csak ma adták át a futárnak. :W Most már elvileg a német depópan van (DHL), de jó lenne tudni, h vajon a héten megkapom-e?! :F Sajnos a DHL oldalán nincs kézbesítési előrejelzés.

(#134025) rétisün válasza bulikavagyok (#134024) üzenetére


rétisün
veterán

kettőt, mindkettő megjött 1 hét alatt.

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#134026) bulikavagyok válasza rétisün (#134025) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Köszi a gyors választ! :R Rohadjanak meg akkor, nem értem, h miért húzódik el ennyire?! Elvileg raktáron volt nekik amikor megrendeltem (most is van belőle). Ha egy hét alatt megjött Neked, akkor talán még van rá esély, h péntekig én is megkapom. :B

[ Szerkesztve ]

(#134027) 6030D válasza Hasaggymeg (#134023) üzenetére


6030D
Ármester

SPD-hez szokott szemnek tényleg furák azok a nagy lapátok.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#134028) Hasaggymeg válasza bulikavagyok (#134024) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Melyiket várod,lássuk?

Más...tegnap volt lánc,váltógörgő és markolatcsere is,felkerülve a Fritz markolat. :C Mérni szoktam,így mára több,a 2 típushoz tartozó lánc elkoptatása után kijelenthetem,hogy a KMC 10 L [link] legalább 20%-al tovább tart mint a Shimano HG95.[link] Míg egyikből mindig 4500-5000 km-t mentek,a másikból 6000 fölött kicsivel koptak 1%-os nyúlásra.

6030D...ez a Stamp3 még nekem is nagynak tűnik,és szerintem is impozánsak az ilyen mini "habverők".[link]

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#134029) rétisün válasza bulikavagyok (#134026) üzenetére


rétisün
veterán

mondjuk most éppen egy bike24-ről rendelt csomagom álldogál már 5 napja a németeknél, "Küldemény átadása nemzetközi szállításra" státusszal.....

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#134031) Massmurderer válasza Hasaggymeg (#134028) üzenetére


Massmurderer
őstag

KMC x8at vettem én.Még nincs fent,de hamarosan. :DDD Patentszem miatt félek viszont :O

[ Szerkesztve ]

(#134032) flash- válasza Ákkk (#133994) üzenetére


flash-
veterán

A feherje "káros" hatásairól egy cikk egy szakembertől:
link

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#134033) bulikavagyok válasza Hasaggymeg (#134028) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Egy eMTB-t rendeletem (Cube). Majd ha megjön... :B
Amúgy Te pakolgatod át On-ba a hozzászólásaimat?! :P

rétisün: Mondjuk ebbe most valószínüleg a négynapos hétvége is közrejátszik, de nálam mi a helyzet az azt megelőző két héttel? (költői kérdés)

[ Szerkesztve ]

(#134034) Hasaggymeg válasza Massmurderer (#134031) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Az a patentszem pont annyit fog tartani mint a lánc maga,azért ne aggódj.

bulikavagyok...én hát,hisz rendesen a témakörhöz tatozik,vagy nem? :)

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#134035) bulikavagyok válasza Hasaggymeg (#134034) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Annyira nem érzem "szakmainak", de Te jobban tudod. :R Én még új vagyok itt.

[ Szerkesztve ]

(#134036) Massmurderer válasza Hasaggymeg (#134034) üzenetére


Massmurderer
őstag

Legyen igazad :)

(#134037) jjeahh válasza Hasaggymeg (#134028) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ez a Fritz gumimarcsa nem? Én a gumit nem tudnám újra megszokni a szilikon után, de úgy tűnik az ESI-t némelyik kesztyű hamar tönkreteszi... Eddig csak télen hordtam kesztyűt, de SPD-vel nem tudom merek-e majd nélküle bringázni, mert félek, hogy eldőlök majd és a tenyerem sérül. Ha nyáron is kesztyűt kell majd hordanom, akkor kereshetek én is új marcsát. Egy ilyen szivacsosat lehet kipróbálok, gondolom ez is ugyanúgy csillapít, mint a szilikon.
XC-n nekem is egyre idegenebbül hat a platformpedál ami a dizájnt és az összképet illeti, a múltkor valaki belekötött a bringámba itt, hogy nem néz ki rosszul, csak az a pedál szúrja a szemét, az a hsz nekem is megadta a végső lökést, mostmár muszáj kipróbáljam :DDD

Massmurderer: nem kell félni a patentszemtől, nekem eddig sosem volt gondom vele.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#134038) Massmurderer válasza jjeahh (#134037) üzenetére


Massmurderer
őstag

Szivacsos a markolat nekem is.Fekete szinü.És járt hozzá az a kupak a kormány végére amit egyik kolléga nagyba kereset itt :D 300 jó magyar forint volt a 2 markolat és a 2 dugasz :DDD

(#134039) Hasaggymeg válasza jjeahh (#134037) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Igen [link],ezt a 3 éves,de még mindig használ6ót váltja.[link]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#134040) Sped válasza Ákkk (#133994) üzenetére


Sped
aktív tag

Ne haragudj de itt nem élsportolók vannak, hanem alapvetően hobbi sportolók. Egy-egy edzés után bedobott fehérjeturmix, ami kb. 25-30 g por + 3 deci víz az égvilágon semmi problémát nem fog okozni. Ha emellett egy nap két húsos étkezés van, még azzal sem tudod elérni az elméleti maximumodat, aminél már esetleg a szervezetnek problémát okozna a feldolgozás. Én nem proteinkúrát ajánlottam, hanem a rendes étrendet kiegészíteni egy kis plusz fehérjével, ami segít az izomfejlődésben. A dehidratáltságot sem értem... ha sportolsz, izzadsz eleve k.rva sok folyadékot kell fogyasztani, sztem ezt itt bárki belátja és tudja. Lehet velem van a baj, de én felnőttként kezelem az ide írókat és szerintem ez olyan alapdolog, amivel mindenki tisztában van. :)

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#134041) Hasaggymeg válasza jjeahh (#134037) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

A "visszaszokás",ha lesz olyan egyáltalán,nem tudom milyen lesz,én is már 3 éve szivacsot használok.Persze előtte mindig gumi volt,az amolyan "felső kategóriás" érzése miatt vásároltam ezt a Sramot...persze nem 300 forinttért,ezeket aranyárban mérik. :U Kényelmes,télen meleg,nyáron viszont ha ráizzad kezed eléggé csúszik.Kopni nem kopik,még mindig látszik rajta a felirat,UV-t le sem sz@rja,a szemből érkező bokrok,tüskék viszont megszaggatják.Ez a Fritzz kábé olyan mint a Stamp 3 pedál,ahol megfogtad ott aztán meg van fogva,tapad mint a légypapír. :DDD Ma,ha az idő is kegyes lesz hozzám,talán ki is próbálom...az új lánccal együtt,miután az is kiderül elmegy-e SLX sorom még egy láncot,vagy vissza kell szereljem a ~6hónapot ment,majd tartóbak repedés miatt gariztatott XT soromat.Ha utóbbi,akkor 11-36-ról átalakulunk 11-32-re hivatalosan mert azóta ugyebár megerősödtünk mint állat ;] ,valójában pedig mert el kell használjam ezt a megmaradt soromat is.Bár a 7végén hatvanharmincdé komfortzónámból kikényszerítve feltetette velem a már bepókhálósodott 22/36-os mászó tányérra is,az én tempómban mászva továbbra sem kell nekem az az áttétel hátul.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#134042) jjeahh válasza Hasaggymeg (#134041) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ezért irigyellek, nekem 11-34 van és a 22-34 nélkül megdöglenék, egy 200 méternél hosszabb 17-20%-os emelkedőn már nem tudnám kihajtani, mert felmenne a pulzusom és kifulladnék :DDD . És felénk az ilyen emelkedő gyakori, a rövidebb mászások 300m-1km között vannak, de az sem ritka, hogy 10-30km-t mászni kell megszakítás nélkül. Persze ilyenkor nem 20%-os végig, csak néha, de a folyamatos hosszú emelkedő szerintem sokkal jobban ki tud dögleszteni, mert nincs az, hogy mászás után lejtőzéssel megpihensz, majd megújult erővel újra mászol. Ilyen emelkedőkön muszáj beosszam a tartakékaimat, hogy ne dögöljek ki már az elején és ezt csak úgy lehet, ha könnyű áttétellel laza tempóban hajtom. No de én még újonc vagyok, remélem egyszer én is elérem azt a szintet, amikor elöl le sem kell váltsak a 22-es tányérra :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#134043) bringasisti válasza jjeahh (#134042) üzenetére


bringasisti
őstag

Azt sose fogod elérni hogy ne kelljen használni a 22 tányért, ugyanis ha olyan kondival rendelkezel hogy a mostani emelkedő megy nélküle akkor keresni fogsz magadnak egy még merekedebb szakaszt. :)

BENEFON DELTA--------N8

(#134044) jjeahh válasza bringasisti (#134043) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Hát ami annál meredekebb, mint amit most hajlandó vagyok megmászni, azt már valszeg nem lehet megmászni :DDD . No nem azért, mert olyan kemény rider nincs, hanem azért, mert ott már elkapar a hátsó kerék és emelkedik az első.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#134045) Hasaggymeg válasza jjeahh (#134042) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nagyon hosszú,nagyon meredek terepen meglehet kevés lenne a 22/32 (34 még nem volt,nem tudom milyen),de a 22/36 az tényleg csak azért van,hogy brahiból nyeregben maradjak.Az már 80-as csapásszámmal is csak ~6 km/h körül van,ami döngölt úton mondjuk elég,de gyökeres,köves talajon átlendülni az akadályokon aligha,a csapásszámról nem is beszélve,melyet 15% fölötti terepen csak egy avenger képes hosszan fenntartani.Másik,hogy egyenletes terepen elevickélsz az olyan durvább mókuskerékkel,de ha kis homokos,kavicsos,gyökeres meredek emelkedők vannak,nem tudsz lendületet venni és általában elkapar,vagy annyira lelassulok,hogy már nem tudom átlendíteni egy 10-20 cm-es akadályon. :(

(#134043) bringasisti...ahogy az öreg mondta,"It never gets easier,you just go faster",mi? :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#134046) jjeahh válasza Hasaggymeg (#134045) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ja, lehet a 36T már túlzás, én meg azt nem próbáltam soha. A régi 11-34-est arra szerettem volna lecserélni, de aztán lemondtam róla és maradt a 11-34, ezek szerint lehet, hogy jobban is jártam vele. Nekem 32-es sincs, csak 30, azt meg én a 34-es mellett ritkán használom, ha mászni kell, akkor 22-34 vagy 30-34T (utóbbi nem tom mennyire egészséges a láncnak), síkon meg váltok nehezebbre. Így mondjuk ha belegondolok, megértem, hogy miért érzed a 32-est jónak, 11-36-al lehet én is azt használnám meredek emelkedőkön.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#134047) sebgutkopf válasza Hasaggymeg (#134012) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Jééé nekem is pont ilyenem van. :)
Az külön öröm volt számomra, hogy CB-nál van pedál méret. Így pedig jobban kiadja a csavarok elhelyezése és távolsága a cipőm szélességét és talp mintáját. Többet számít mint korábban gondoltam volna, és tök vidám színekben is van, bár nekem is pont ez a kék lett a nyerő.

(#134048) ZolkoW válasza Hasaggymeg (#134045) üzenetére


ZolkoW
őstag

Rájöttem, a trackstandet kéne gyakorolnom, amellett, hogy erősödöm. Ha le tudnám vinni azt a sebességet, amivel még nem dőlök el -mondjuk nullára-, lehet, hogy tovább jutnék a kedvenc brutál emelkedőmön :D .
(Egyébként biztos is vagyok benne, hogy nem csak erőnlét kellene hozzá, hanem technika is. Mármint ügyesség)
BTW, az SPD azért tud itt is segíteni, abban, hogy ne olyan pumpálósan tekerjen az ember, elsimítja a holtpontokat. És én nem is rendesen használom ki, nem körkörösen tekerek, de nekem is számít. Főleg egysebinél volt szembetűnő, ahol gyakori a kiállva tekerés.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#134049) jjeahh válasza ZolkoW (#134048) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Azt könnyű gyakorolni, mármint nem kell külön időt szánni rá, elég, ha körforgalom előtt, pirosnál, kereszteződésnél stb nem teszed le a lábad, hanem megpróbálsz egy helyben állni a bringán ülve. Vagy olyankor is lehet gyakorolni, amikor haverokkal tekeregsz és ők gyalogolnak melletted. Ilyenkor muszáj visszavenned a tempót, szal adja magát, hogy 5 méterenként megpróbáld a trackstandet.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#134050) Ákkk válasza Sped (#134040) üzenetére


Ákkk
addikt

Mert anélkül nem megy,helyesen kell táplálkozni kellő mennyiségü folyadék és edzetség.Hobbi szinthez elég.
Nem táplálékkiegészítőket szedni az egy más szint.
Látatlanból nem ajálunk senkinek táplálékiegészítőt még proteint sem.
Mi a végzetséged?

A technika nem az agy helyettesítő terméke.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.