Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75001) IMIIKE1998 válasza ígyvanferi (#75000) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Azt nem említettem, hogy otthon felejtettem a vizet, így víz nélkül tekertem órákat.

(#75002) geotigris9 válasza IMIIKE1998 (#74997) üzenetére


geotigris9
tag

Leesett valószínűleg a vércukorszínted és "kidobtad a tacsot" .

Jut eszembe ma mentem a felhőszakadásos viharos időben déltájban, amikor jött az égi áldás dézsástól meg zenget minden haza felé a bringaúton (fél órás szakasz volt) annyira tömve volt a szombati csúcson a kerékpár út, hogy rajtam kívül senki nem volt. :DDD
(Kamásliban voltam mondanom sem kell cipővel együtt teljesen át ázott cuppogósig a félig vízhatlan táskám is itt itt már átázott. a lámpát is kapcsolnom kellet be mert annyira nem lehetett látni a vízfüggönyben. :D )

szerk.: akkor dehidratálódtál is (kiszáradtál) akkor ne csodálkozz így pláne ..

[ Szerkesztve ]

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

(#75003) Runner_fxr válasza geotigris9 (#74995) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Például ez is érdekes, hogy nem igazán látok pedelec gépet a Kona kínálatában. Ma már minden valamire való gyártónak vannak ilyen gépei. De ettől függetlenül ha ránézek a kínálatukra, nem érzem azt, hogy Konát vennék. Régen meg tényleg nagyon szerettem őket, és azért konkurencia akkor is volt. Kis túlzással a Kona vázakat utánozta kb mindenki. Most meg hosszú évek óta nem hallani semmi olyan különlegességet ami a Konához fűződne. A tavalyi Eurobike-ról sem emlékszem a Konára. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz bringák lennének, csak már nem az a különleges gyártó, akit mindenki másolni akar.

[ Szerkesztve ]

(#75004) IMIIKE1998 válasza geotigris9 (#75002) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Még most is elég szarul vagyok.

(#75005) geotigris9 válasza Runner_fxr (#75003) üzenetére


geotigris9
tag

Azért nem az a klasszikus kerékpárok azok a hibrid hajtásúak, valahol szerintem van a kerékpár - hibrid /elektromos meghajtású kerékpár és a motorkerékpár.
Tehát az ilyen bringák a "bringa" és a "motorkerékpár" között helyezkednek el nyilván pl. a múlt- kor említett M55 az egy fokkal még közelebb áll már a motorkerékpárhoz mint a klasszikus értelemben vett csak emberi erővel meghajtott "kerékpárhoz".

(#75004) IMIIKE1998 Kajáljál könnyebb gyorsan felszívódó ennivalót és iszogassál tiszta vizet mindig egy keveset kortyolgassál. (Abból is látni,ha nem ittál elég folyadékot, hogy a vizeleted nem elég világos sötét sárga színű, ha eleget iszol egy nap folyamán lényegében víztiszta a vizeleted a reggeli elsőt kivéve.)

Ha minden órában megiszol egy deci vizet akkor nem lehet gond, hogy nem ittál eleget. (A kiszáradás első jele a szomjúság érzet tehát ha ez már fellép akkor már nem ittál eleget és kezdesz dehidratálódni.)
A szervezet legnagyobb hányada víz ezen érdemes kicsit elgondolkodni .. a vízhiány mindenre kihat a testben nem jó értelemben!

És ha intenzív mozgást végzel "izzadsz mint a ló" ezzel arányosan több folyadékot is kell bevinned eleve, hogy optimális legyen a mennyiség.

[ Szerkesztve ]

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

(#75006) Pttypang válasza IMIIKE1998 (#75004) üzenetére


Pttypang
veterán

Napszúrás?

Egyébként az, hogy nem vittél vizet, nem baj, azért csak nem egy sivatagban tekertél, vannak közkutak, van bolt, vehetsz bárhol pár forintért vagy akár kérhetsz is random emberektől, ha nagyon szomjas vagy már.
Nem jó poén ezzel játszani, inkább a fent felsorolt lehetőségek valamelyikével élj legközelebb :)
Én általában csak elfelejtek megállni feltölteni a kulacsom, aztán vehetem a fél literes ásványvizet :N

Everybody lies.

(#75007) 6030D válasza Pttypang (#75006) üzenetére


6030D
Ármester

Napszúrás? Én ma napot se láttam, de legalább 4x eláztam.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#75008) rétisün válasza 6030D (#75007) üzenetére


rétisün
veterán

én láttam...viszont nem bringáztam. terveim szerint holnap alaposan bepótolom.

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#75009) lsebestyen


lsebestyen
addikt

Sziasztok! Régi, hátul 5 sebességes országútikra hol lehet racsnit, láncot kapni?

[ Szerkesztve ]

(#75010) anorche1


anorche1
őstag

Már azt hiszem kérdeztem, de indul innen valaki a tour de debrecenen?

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#75011) ivana válasza lsebestyen (#75009) üzenetére


ivana
Ármester

Sanszos, hogy frikciós a váltókarod, sőt biztos. Bármilyen 6 vagy 7 sebességes racsnit felrakhatsz. Lánc ennek megfelelően 7 sebi lánc. Képet dobj hajtás oldalról...

(#75012) lsebestyen válasza ivana (#75011) üzenetére


lsebestyen
addikt

Ezt ütöttem le az imént, koliba kell valami bringa amit nem sajnálok, de annyira nem szar még. Viszont most vettem észre, h nincs rajta kulacstartószem, ha jól látom, ebayen h keressek rá a bilincses tartóra? :U

szerk.: ezt találtam, de nem tűnik egy életbiztosításnak.

[ Szerkesztve ]

(#75013) ivana válasza lsebestyen (#75012) üzenetére


ivana
Ármester

(#75014) Runner_fxr válasza IMIIKE1998 (#75004) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

A fokozatosságra érdemes figyelni, ha túlhajtod magad az em tesz jót a keringésnek. A túlhajtásnak egyik tünete az ha a kerékpározás után is még hosszabb ideig magas a pulzusod (90-100). Ezt csak úgy tudod elkerülni ha fokozatosságot betartod, és edzetlenül nem hajtod magad mint egy őrült. Illetve a folyadékra, táplálkozásra figyelj, mert ez is befolyásolja a tűrőképességed. Egyébként amikor komolyabban foglalkoztam a súlyzós edzésekkel, nem egyszer volt, hogy egy keményebb edzés után elhánytam magam. :) Ilyenek előfordulhatnak.

geotigris9: Itt nem is az a lényeg, hogy hol helyezkednek el a pedelec gépek, hanem, hogy egy feltörekvő innováció. Ma már szerves része a legtöbb gyártó palettájának. Ha valaki ezt kihagyja, akkor egyrészről kimarad egy növekvő piaci szegmensből, másrészről elgondolkodtató, hogy miért nincs. Talán nincs már rá kapacitása, mert nem olyanok az eladásai, hogy ez is beleférjen. Most itt kivételt képeznek a kifejezetten országútikkal foglalkozó gyártók. Viszont aki gyárt mindent, szerintem nem engedheti meg magának, hogy pedelec gépe ne legyen. Én így gondolom.

Egyébként nyilván nem a klasszikus értelembe vett kerékpár egy pedelec, de használhatóság szempontjából ugyan az. Ugyan úgy tekered, csak annyi plusz van a dologban, hogy van egy segítséged, amivel tudod könnyíteni a terelést ha fogy az erőd. A kezedbe ad egy lehetőséget, amit sokféleképpen lehet használni.

[ Szerkesztve ]

(#75015) anorche1 válasza anorche1 (#75010) üzenetére


anorche1
őstag

Esetleg volt valaki tavaly?
Nagyon érdekelne, hogy hány frissítőpont lesz, és hogy hol, vagy szükségem lesz az ősökre frissítés céljából?

[ Szerkesztve ]

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#75016) lsebestyen válasza ivana (#75013) üzenetére


lsebestyen
addikt

Fú, ez szuper! :R A hajtásra tudsz valamit okosságot? :) Gondolom nem olyan érzékeny azért mint egy 2*11s rendszer, de nem dobnám ki 2 szezon után, szóval csak előre gondolkozom, hogy majd tuti kell cserélnem ezeket is egyszer. Ja, írtad, h felrakhatok 6 v 7 sebességest is. Akkor ezek szerint ezt a vázváltót be lehet állítani, úgy is, h 6s legyen? Sajnos ehhez nem értek, mert a legrégebbi váltóm is már egy fvk-os rsx volt. :B

[ Szerkesztve ]

(#75017) ivana válasza lsebestyen (#75016) üzenetére


ivana
Ármester

Hajtás szerintem acél tányéros, az sokáig bírja, ha megkopik bármi jó helyette ami 7, 8 sebi outi hajtás. Ehhez az exage is bőven jó, nekem is olyanom van nincs vele baj.

(#75018) Psych0


Psych0
őstag

Sziasztok, kéne egy kis gyors segítség.

Szerintetek ezt érdemes ennyiért megvenni? [link]
Munkábajárásra kéne, de 100kg+ vagyok, kicsit félek, hogy kettétörik alattam, másreszrol meg ezek arra vannak kitalálva, hogy elvigyenek 40kg csomagot is a túrán nem? Amennyiben érdemes megvenni, mire figyeljek? Kopott lánctányér pl.?

Előre is köszi.

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#75019) ivana válasza Psych0 (#75018) üzenetére


ivana
Ármester

100+kgnél ezek a rugós telók nagyon nem ajánlottak (egyébként se, semmire nem jók). A rugós nyeregcsőtől idegbajt kapok, hülyék találták ki, a rugót a kemény (!) nyereg aljába kellene rakni, puha nyereg rossz. Na ami biztos, hogy baj ezekkel, hogy kopik és a merevsége nulla.
Ha trekkinget szeretnél ilyesmit keress: [link] ez elég jóféle, ebből csak az állítható stucnit hajítanám ki ha én használnám.

(#75020) geotigris9 válasza Runner_fxr (#75014) üzenetére


geotigris9
tag

Azt csak ők tudják miért nem vágtak bele a "motoros" szegmensbe őket kéne megkérdezni. De technikailag nagyon mások a hibrid bringák. (pl.: Bosch csinál ilyen motort nem a kerékpárt gyártó márka csinálja meg a motort ő csak legyártatja a kerékpárjaihoz.) Tehát társulni kellene egy külsős céggel valószínűleg, meg amit mondtam teljesen más kategória technikailag így már. Lehet, hogy nem éri meg nekik egyszerűen beszállni, de tőlük kellene megkérdezni ez csak így találgatás, de semmi nincs ok nélkül az biztos. [!?]

[ Szerkesztve ]

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

(#75021) geotigris9


geotigris9
tag

Ezt lehet valahol kapni itthon még vagy csak külföldön már csak? (találtam)
Valakinek személyes tapasztalat róla?
(Konkrétabban arra lennék kíváncsi nem koptatja ki huzamosabb használat után valahol a villa felületét esetleg? stb.?)

[ Szerkesztve ]

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

(#75022) Runner_fxr válasza geotigris9 (#75020) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Nyilván nincs ok nélkül, én csak elmélkedtem rajta. Igen, pl a Bosch is csinál ilyen motorokat, és valóban nem a kerékpárgyártók. De a hozzá passzoló vázat már a kerékpárgyártó készíti és nem kis kihívás jó vázat készíteni pedelec rendszer mellé. Pláne ha össztelósat akarnak. Tudtommal egyéb alkatrészeket sem a kerékpárgyártók készítenek. Pl a Rock Shox villákat, vagy a Shimano váltókat sem a kerékpárgyártók készítik, hanem mindenki megvásárolja ugyan úgy, akárcsak a Bosch, vagy Yamaha stb rendszereket. Tehát itt nem teljesen értem miért is hoztad fel azt, hogy a Bosch gyártja a hozzá passzoló motort és nem a kerékpár gyártó. Egy kerékpár lelke a váz, nem az alkatrészek egyvelege. Az alkatrészeket mindenki megvásárolja ugyan azoktól a gyártóktól.

(#75023) geotigris9 válasza Runner_fxr (#75022) üzenetére


geotigris9
tag

Azért csinálni-csináltatni egy speciális cél motort egy speciálisan erre tervezett vázra teljesen más.
Egy villát vagy egy váltórendszert (sarkítok)szinte bármilyen vázra fel tudsz szerelni, na most ezt csináld meg egy ilyen elektromos pedelec motorral ..
Egy ilyen motornál a vázat drasztikusan meg kell változtatni pl. elég csak a motor elhelyezésére a vázba építésre gondolni, ott teljesen megváltozik a váz egy hagyományoshoz képest meg az sem árt ha szinte eltűnnek az aksik valahol a vázban, hogy esztétikus maradjon a "bringa"...
(Régen kezdetekben a csomagtartón voltak egy táskába rakva az aksik ilyen jelegű bringákon csak.)

[ Szerkesztve ]

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

(#75024) IMIIKE1998 válasza ivana (#75019) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Ennyire semmirevaló a rugós teló?

(#75025) Runner_fxr válasza geotigris9 (#75023) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Pont ezt írtam az előbb, hogy ilyen vázat készíteni nem olyan könnyű, akárcsak a Pinion-al kompatibilis vázat, de mondhatnám a szíjhajtáshoz tervezett bontható vázakat. Nyilván nem véletlen nincs a Konának ilyen váza, mert sok erőforrást igényelne a tervezése. De ha lépést szeretne tartani a többi gyártóval, lehet nem ártana erre a területre is fókuszálni. Nem igazán értem most hova is akarsz kilyukadni. :)

(#75026) geotigris9 válasza Runner_fxr (#75025) üzenetére


geotigris9
tag

Ezt most csak a villás váltós példádhoz csatoltam. Azok dolgok "kicsit" jobban el vannak terjedve már.

Találtam neked még sárvédőt hazai boltban :D :

[link]

[link]

:) <-ez is link ..

[ Szerkesztve ]

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

(#75027) Runner_fxr válasza geotigris9 (#75026) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Pedig semmivel sem másabb rendelni a Bosch-tól egy pedelec rendszert, mint mondjuk a Rock Shox-tól villákat, vagy a Shimano-tól szetteket. A váz elkészítése már macerásabb ha saját tervezésűt akarnak, de innen indult a beszélgetés, hogy a Kona ebbe nem szállt be.
Egyébként a pedelec rendszerek is rendkívül elterjedtek már, csak nem idehaza. Sok nagy kerékpárgyártót pont a pedelec rendszerek elterjedése, eladásai mentett meg a csődtől.

Köszi, de már sikerült rendelni egy fórumtárs segítségével egy ilyet kékben: [link] A bringámhoz abszolút színben passzoló lesz. :) Egyébként ez a típus volt az első ilyen jellegű sárvédő.

(#75028) Pttypang válasza IMIIKE1998 (#75024) üzenetére


Pttypang
veterán

Az olccso, muanyag perselyes, nulla csillapitasuval tenyleg nem mesz sokra, de ez felhasznalas kerdese. Az árához képest kell nézni mindig :)

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#75029) #27682560


#27682560
törölt tag

Sziasztok, a következő 2 bringa közül szeretnék választani. Tetszik mindkettő, illetve a felszereltségük is hasonló, a kérdésem, hogy a Cube megér e 25ezer pluszt? Köszönöm a segítséget.

Cube
Focus

(#75030) Hasaggymeg válasza #27682560 (#75029) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Talán meg.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#75031) Surda-


Surda-
őstag

A velencei tó korbebringazasat hol érdemes kezdeni? Tök mindegy, vagy van olyan szakasz, amit amatőrkent ne hagyjak a végére?

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#75032) szebe válasza Surda- (#75031) üzenetére


szebe
őstag

Nagyjából mindegy, az egyetlen kis szint a sukorói arborétumnál van.
Inkább "unalmas" rész van, mint sem nehéz, Dinnyés-Pákozd pl.
Ez az útvonal kb.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#75033) Fisherhun


Fisherhun
tag

Sziasztok!
Van egy kis probléma az új gepida bringámmal :S
Még pénteken vettem egy gepida asgard 650b kerékpárt.
Minden tökéletes rajta egyet kivéve.
A hatókarnál a legnagyobb lánctányér kicsit bele vág a vázba.(1-2 fog)(deore hajtókar)
Szerintetek ezt a gyárba szúrták el ? (kb 20km t tettem bele sima aszfalton)
Szervizbe tudják orvosolni vagy ez ilyen és kész :F ?
[kép]

(#75034) r.levente75 válasza Fisherhun (#75033) üzenetére


r.levente75
addikt

Szerintem vicc, vidd vissza!

(#75035) ivana válasza IMIIKE1998 (#75024) üzenetére


ivana
Ármester

Aminek gyakorlatilag nincs csillapítása az csak rontja az úttartást, és rossz reflexeket fejleszt. Ha meg nem lehet belelockolni akkor nagyon megnehezíti a mászást. Szvsz papírnehezéknek jók maximum.

(#75033) Fisherhun :W Vidd vissza nem tudom mi a fenét csináltak, de ez gáz.

(#75036) Fisherhun válasza ivana (#75035) üzenetére


Fisherhun
tag

Nah igen elég gáz :(

(#75037) Pttypang válasza ivana (#75035) üzenetére


Pttypang
veterán

Nekem most nagyon fura, hogy megszokásból várnám az ütést az első keréknél, aztán nem érzek semmit, mert a teleszkóp mozog rendesen. Vicces, már most mennyivel gyorsabban megyek bizonyos kis, lejtős szakaszokon, mint előtte, pedig még nem jutottam ki vele a Bükkbe ;]

Everybody lies.

(#75038) geotigris9


geotigris9
tag

Csak nekem van olyan érzésem, hogy a Gepidák "áruházlánc kerékpár" érzetét keltik?

((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

(#75039) fpeter07 válasza fpeter07 (#74953) üzenetére


fpeter07
veterán

Aki szeretne kapni egy szeletet a versenyből, az nyugodtan olvassa el: [link]

(#75040) -=RelakS=-


-=RelakS=-
veterán

Hogy tudom utálni, amikor tekerés közben hangokat hallok, majd rájövök, hogy Sam beszél hozzám... :O

;]

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#75041) Runner_fxr válasza Fisherhun (#75033) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Szerintem kihagytak egy hézagoló alátétet a csapágy alól. Ezért került ennyire vészesen közel a hajtómű a vázhoz. Vagy 8-as van a lánctányérban. Mindenképp vidd vissza, mert ez így nem oké.

(#75042) SOAD19 válasza joysefke (#74667) üzenetére


SOAD19
addikt

Jól gondolom, hogy ha szeretnék én is legalább két láncot használni rotálva, akkor ugyanolyan típusúaknak kell lenniük? Van a mostani Deore, emellé ugye ne vegyek XT-t, mert nem fognak hasonló mértékben kopni? Bocs a buta kérdésért. :B Illetve milyen időközönként, km-enként érdemes váltogatni a láncokat (napi 10 km-et használva mondjuk havonta? :F ).

(#75043) #27682560 válasza Hasaggymeg (#75030) üzenetére


#27682560
törölt tag

Köszönöm a választ, de nehéz döntenem, nem tudom ebben a kategóriában a lockolható teló megéri e a különbözetet, illetve a Focus talán egy fokkal minőségibb alkatrészekkel van szerelve, (bár ezt lehet csak én látom így). Kipróbálva mindkettőt, kényelmesnek találtam. A végén még pénzfeldobás lesz belőle :D .

(#75044) rétisün válasza #27682560 (#75043) üzenetére


rétisün
veterán

"A végén még pénzfeldobás lesz belőle :D ."

lehet én is így leszek majd, ha elviszik a lapierre vázamat :))

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#75045) Runner_fxr


Runner_fxr
Ármester

Specialized teszt időpontfoglalás is elérhető már.

(#75046) -=RelakS=-


-=RelakS=-
veterán

Vajon mennyire okos ötlet az első váltó bovdenét a mozgó alkatrészek között elvezetni?
Így készül a mountain bike
Meg az a hátsó fékhez futó olajcső is nekem elég furának néz ki. Legalább loboghat menet közben :DD

Más:
nope, Nope, NOPE, NOOOPEEE
DH nem egészen úgy, ahogy elképzelték...

[ Szerkesztve ]

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#75047) lorcsi


lorcsi
veterán

(#75048) Jester01


Jester01
veterán

Milyen 700x25C gumit ajánlotok?
Egyelőre a Vittoria Rubino GraphenePlus-t néztem ki ami jó ár/érték arányúnak tűnik.

Jester

(#75049) K_Gabor válasza -=RelakS=- (#75046) üzenetére


K_Gabor
tag

Az szépen odaverte magát...
A bringát sajnálom, a csávót is majdnem, de mikor láttam, hogy még egy póló sincs rajta akkor rájöttem, hogy felesleges :U

Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei

(#75050) Fisherhun válasza Runner_fxr (#75041) üzenetére


Fisherhun
tag

Rendben köszi a tanácsokat.
Az asztalra csapok majd :))

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.