Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57001) kacsyx válasza fjudors (#56999) üzenetére


kacsyx
aktív tag

Födémvasalás kérdése az egész, illetve nyilván nem 30-as téglában kell már gondolkodni tervezésnél, hanem lehet beton falakban is. A nyeregtető nem előfeszített, egyszerűen csak az ókori logika mentén egy háromszög keresztmetszetnek előnyösebb a teherelosztása (viszont ezzel együtt oldalirányú erők is keletkeznek). Északon nyilván a fa miatt alakult ki a nyeregtető, pl. Irakban nehéz lenne követni a faszerkezetes építkezést. Az utcaképben pedig hál' Istennek már sokkal nagyobb szabadság van mint régebben.
Tele van a kínálat műanyag szigetelésekkel, de a bitumenesek is éppoly hatékonyak, nem ezen múlik. Szakszerűen kell kivitelezni és karban kell tartani (ahogy egy cseréptetőt is kellene).

[ Szerkesztve ]

(#57002) Runner_fxr válasza Dani_kp (#56998) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Hát próbáld ki, mi tart vissza? :D

(#57003) Dani_kp válasza Runner_fxr (#57002) üzenetére


Dani_kp
őstag

Elsősorban az anyagiak tartanak vissza... :B szóval csak a nyálcsorgatás marad :D .

https://ingatlan.com/33821564

(#57004) ivana


ivana
Ármester

Az mennyire gáz ha fűztem egy kereket amiben a küllőanyák és a küllők között van egy olyan 5 fokos törés?

Most fűztem először kereket régebben csak ilyen 5 küllő csere meg hasonlók voltak. Szereztem egy pár sachs dobfékes agyat, egy gipiemme és egy fir sc170 outi felnit meg sapim 2mm-es küllőt. Az elsővel kezdtem az teljesen jó lett, kicentíroztam mentem is vele, küllő feszességet hangra lőttem be az outim kerékszettjét alapul véve, ebben van a gipiemme felni ami szimplán szegecselt. A hátsóra ment a FIR felni, ami viszont duplán szegecselt (szerintem ezért lett ilyen fura), ez most lesz centírozva, de van ez a ferdeség. Rákeresve azt találtam, hogy agymotorok fűzésénél előfordul (a dobfék is a rohadt magas peremű dolgok kategóriába tartozik...), és, hogy bizonyos szintig elmegy, de azért gondoltam megkérdezem mielőtt nekiállnék centírozni.

[ Szerkesztve ]

(#57005) ---Lasali--- válasza ivana (#57004) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Le tudod fotózni? Amúgy valszeg nem lehet vele mit kezdeni, hány keresztre fűzted?

(#57006) Runner_fxr válasza Dani_kp (#57003) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ha a bringa meg van hozzá, akkor tavasszal és nyáron vannak ilyen 1 napos kiruccanások osztrák bringaparkokba, nem vészes az ára, visznek bringával együtt. Az szerintem simán vállalható árban.
Ha nincs DH bringád akkor lehet bérelni is, vagy veszel egy régi darabot az aprón. Annyira nem elérhetetlen.
Mondjuk sajnálom, hogy idehaza nincsenek rendes felvonós pályák. Nyilván nincsenek akkora hegyeink, de külföldön se minden pálya nagy hegyeken van. Simán kivitelezhető lehetne idehaza is. A libegő alatt konkrétan nagyon komoly DH pályát lehetne építeni, nem is értem, hogy abba miért nem tesz valaki pénzt? Ráadásul megoldódna a hosszú évek óta tartó konfliktus helyzet is a Budai hegységben a déhások és a túrázók között.

[ Szerkesztve ]

(#57007) ngabor2


ngabor2
nagyúr

Egy kis tanmese, hogy jártam a lámpámmal. Cree XML-T6 led, 1x 26650 Li-ion akku. Az elmúlt napokban elkezdett rosszalkodni, menet közben elment a fénye. Szétszedtem a lámpa bevezetésénél, ott el volt törve a kábel. Ráforrasztottam egy kevésbé rideg vezetékpárt, 2 napig stabilabb volt. Ma megint elkezdett vacakolni, főleg ha az akkutartó csatlakozóját mozgattam. Gondoltam az 5,5/2,1 csatlakozó előtt tört meg a kábel, lecseréltem azt is, meg egyúttal rövidebbre vettem a kábelt, ne lógjon. Viszont továbbra is villogott. Ekkor bele akartam nézni a csatlakozó aljzatába is... ekkor derült ki, hogy az meg laza, az nem érintkezett rendesen. Meghúztam, azóta jó. Vagyis majd hétfőn kiderül, akkor megyek vele legközelebb melóba.

(#57008) ivana válasza ---Lasali--- (#57005) üzenetére


ivana
Ármester

3 keresztre, azóta már szétfűztem és újrafűztem, mert benéztem a mintát és a szelepnél lett kereszt, találtam itthon egy adag jó állapotban lévő hosszú küllő anyát azt raktam be, illetve jó alaposan bezsíroztam a szegecseket (amik egyénként kicsit rozsdásak) és nagyjából megoldotta, most már nem feltűnően ferde.

Most ilyen viszont két féle anya van benne vagy három mert minden fajta volt a dobozban és nem sikerült rendesen válogatni, majd kipróbálom de úgy tűnik sikerült. Megyek vele talán jobb lesz, úgy tűnik ez a felni nem volt jó választás, mert az eredeti ócska szimpla falú alu felniben is 3 volt, de a duplán szegecseltben próbálja egyenesbe nyomni az anyát.

[ Szerkesztve ]

(#57009) Hasaggymeg válasza ngabor2 (#57007) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Kici occó kínai? ;]

(#57008) ivana ...valami billentyűzetmúzeumban szerelsz? :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#57010) ivana válasza Hasaggymeg (#57009) üzenetére


ivana
Ármester

Ja ez a szombám ;) Mechanikus billentyűzeteket gyűjtök jelenleg 10 darab van:
- Két darab apple extended keyboard
- Három apple standard keyboard
- Egy dell AT101
- Két noname
- Meg az IBM Model M amin gépelek

Reggel hideg volt, ezért behoztam a bringát inkább mint, hogy a sufniban szereljek :)

(#57011) ---Lasali--- válasza ivana (#57008) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Jóez, amúgy a felni ennyit tud, nem tud benne beállni a küllő irányba az anya.
Lehetőleg vegyél DT anyát, valamelyik noname fejének a rádiusza sem olyan, hogy ellendarabja lenne a felniben levő szegecsnek és nem képes befordulni irányba. Hosszú anyával meg lehetőleg ne fűzz kereket, mert ha ilyen a felni, az még jobban ki fogja adni ezt a törést.

Én egyszer egy 1320 grammos országúti kerékszettel szenvedtem ilyen miatt. Ráadásul az küllő anya alátétes felni volt, mint a réges-régi felnik. DT alu anyára fűztem át, plusz kicseréltem a jobb oldali küllő sort mert ott kezdtek elszakadni az "olcsó" sapin xray küllők.

[ Szerkesztve ]

(#57012) Zsianett válasza ivana (#57008) üzenetére


Zsianett
tag

A helyes oldalirány is be lett tartva? Tehát jobb irányú furatba ment a jobb oldali küllő? Előfordulhat, hogy balos a felni, bár ritka, de belefutni. Ez okozhat nagyobb szögtörést, ha fel vannak cserélve.

DT-nek van kifejezetten nagy küllőszögre tervezett anyája (gondolom más gyártónak is), ennek a feje nem csak kúpus, hanem gömbsüveg, így folyamatos körív mentén fekszik fel a küllőfuratra vagy a szegecsre, és egészen addig nem okoz feszülést, amíg a fej pereme a furatperemen felül esik.

A nyamvadt elektromos kerók agymotoros kerekekeinél szokott óriási szögtörés lenni, a 100-110 mm körüli küllők még 1 keresztre fűzve is úgy mennek be az anyába, hogy meghúzás után maradandó elhajlás marad a menetes részen. Minél nagyobb az agyperem átmérője, valamint a felni magassága, adott keresztszámnál annál jobban fog feszülni. A saját kerekemben 4 keresztre van fűzve egy 8-as Shimano agyváltó a 28mm-es profilmagasságú felnibe (559mm ETRTO), a küllők épp hogy nem fekszenek fel a mellettük lévők fején, és ott is elég nagy szögtörés van, de gond nélkül működik a mezei Sapim küllővel és réz anyával.

[ Szerkesztve ]

(#57013) ivana válasza Zsianett (#57012) üzenetére


ivana
Ármester

Igen az oldal irány jó arra figyeltem, de zsírozás után nagyjából renbe jött, valószínűleg letapadt az anya a rozsdán. Most is van egy kis szög eltérés, de nem vészes. Amúgy ez a két felni pont balos szerintem mert hajtásoldalról nézve jobbra az első lyuk balos.
Köszi mindekinek a tanácsokat :R Most már csak lánc kell meg bowden :D A hátsó dobfék érdekes lesz :D
Nem érdekel valakit egy pentasport agyváltó szerelékkel, akár trekking felnibe fűzve?

(#57014) rétisün válasza Frenky89 (#56869) üzenetére


rétisün
veterán

ma megkaptam a hétfő este rendelt cuccokat a bike24.de-ről....és "hol van még karácsony" :D

ja, meg végre megjött a balesetemről a rendőrségi végzés is, fizethet a biztosító :C

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#57015) Hasaggymeg válasza rétisün (#57014) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Lebukott Jézuska! :DDD
Más...Tekertem egy nyolcvanast és hát nem volt egy leányálom. :(

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#57016) Frenky89 válasza rétisün (#57014) üzenetére


Frenky89
őstag

Nekem tegnap ért ide a vasárnapi rendelés, szóval 4-5 nap, ami szerintem nagyon jó. (bike-discount, DPD)

És akkor már egy-két első körös tapasztalat:
Elite Cannibal: Nem lett tőle lentebb a kulacs, mert hogy ez lett volna az eredeti cél, viszont működik az oldalról beillesztős történet, szóval megmenekült a tervem - végre nem fogok folyton beleakadni a vázba a kulacsok kivétele/berakása közben. Egyébként elég jó erősen fogja a kulacsaimat (Zefal Arctica), sőt talán túl erősen is. Aztán majd meglátjuk hosszútávon mit bír a műanyag. Ja, az öntőformán még dolgozhattak volna, mert néhol kicsit sorjás a műanyag, illetve a felső rögzítő "karomnak" köze nincs a simább oldalfalú kulacsok kialakításához, valószínűleg csak az ilyesmi mélyen rovátkolt falúakkal illeszkedik tökéletesen.

Cube nyeregtáska: Gondoltam Cube-ra Cube-ot, de kár volt. Nem tudom van-e itt valakinek hasonló, de szerintem ez a "Water resistant zipper" egy nagy hülyeség. Nem tudom, hogy mit csinál a vízzel, de ez ilyen formában olyan, mint egy cipzár, ami már nagyon sokszor lett rosszul összehúzva és az utolsókat rúgja. Nagyon nehezen fut a kocsi ezeken a beműanyagozott fogakon, bár lehet én használom rosszul, de nagyon gáz, érzésre nem fogja sokáig bírni.

[ Szerkesztve ]

(#57017) rétisün válasza Hasaggymeg (#57015) üzenetére


rétisün
veterán

lebukott bizony....de szerencsére (most is) azt hozta, amit kértem :D

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#57018) maximilian4


maximilian4
addikt

Szerintetek reális áron adom?
Minnél hamarabb szeretném eladni, mert már megvan az új kiszemelt, csak ki kéne egészíteni egy kis pénzzel. Nem nagyon kapkodnak sajnos érte az emberek, pedig sztem elég jó ár...

Maxi

(#57019) Hasaggymeg válasza maximilian4 (#57018) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Mi is a kiszemelt utód?

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#57020) bluobluo75


bluobluo75
őstag

Üdv!

Érdekelne, hogy melyik magyar boltból érdemes jó áron 36 darabos fényvisszaverő pálcikákat venni küllőre?
Korábban vettem akciósan a Tesco-ból, de pár napja mikor a piszoktól próbáltam megszabadítani, sajnos egy kicsi fényvisszaverő réteg is lejött :(
Köszönöm! :R

(#57021) maximilian4 válasza Hasaggymeg (#57019) üzenetére


maximilian4
addikt

Bianchi Jab 27.2 2014-es Rs xc30 gold telóval. Holnap megyek érte.

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#57022) andrisbandi válasza maximilian4 (#57018) üzenetére


andrisbandi
őstag

Igen, reális árnak tűnik. De csak szezonban.
Ilyenkor félárban sem kapkodnak a bringákért.

【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

(#57023) gergo5991


gergo5991
őstag

Sziasztok, konditeremben voltam fel orat bicajozni (14km). 11es fokozat, 80-85 rpm-nek a pulzusom 140-149 kozott volt. 15 os fokozatnal 120rpm-nel 175 volt a pulzusom. Velemenyt kernek ez mennyire szamit soknak,
Amugy sajnos vernyomas csokkentot kell szednem mar 1-2 honapja mert sok stressz volt, aztan felment es ugy is maradt a vernyomasom. Orvossag mellet amugy 140-150 kozott van a vernyomasom, amugy 177 is volt mikor random megmertem, bar akkor elegge panikoltam.

(#57024) Napfénysüti válasza gergo5991 (#57023) üzenetére

Nem vészes. Nekem az átlag pulzusom szokott 160-170 között lenni rendes tekerésnél de hegymenetben volt már 196 is rövid ideig. Ja és 31 vagyok. :)

Més que un club!

(#57025) Runner_fxr válasza gergo5991 (#57023) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Szerintem ezt inkább a kardiológusoddal beszéld meg. Teljesen mindegy, hogy itt mit mondanak, tudtommal itt senki sem orvos, de még ha az lenne, vizsgálat nélkül akkor sem sokat érne a véleménye.

Amúgy 140-150-es vérnyomás gyógyszer mellett elég soknak tűnik. A normál vérnyomás 140/90 alatti.

A 175-ös pulzus nagyobb terhelés mellett nem számít soknak. Egyébként ezt sport orvostól tudom, hogy nem az a fontos, hogy mennyi a max pulzus, hanem inkább az a fontosabb adat, hogy mennyi idő alatt áll vissza normál állapotba (60-70/perc). A terheléses vizsgálatnál is inkább ez a mérvadó, kevésbé az, hogy mennyire megy fel.

(#57026) Tothgera30 válasza Tothgera30 (#56963) üzenetére


Tothgera30
Ármester

...Megjött... ;]

[ Szerkesztve ]

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#57027) bluobluo75


bluobluo75
őstag

(#57028) rétisün válasza Tothgera30 (#57026) üzenetére


rétisün
veterán

ma? vasárnap? (ugye vasárnap van? :F ) saját postásod van, aki akkor jön, amikor akarod?

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#57029) troland26 válasza Tothgera30 (#57026) üzenetére


troland26
őstag

Jól néz ki .:) Szabad tudni a típusát és az árát ;]

(#57030) szjoci válasza Tothgera30 (#57026) üzenetére


szjoci
őstag

Mit vettél má' megint? ;] Szép ;)

(#57031) jeri válasza gergo5991 (#57023) üzenetére


jeri
tag

Hát nem Froome pulzus adataiból kell kiindulni.
Ha stressz,meg kevés alvás pihenés van a magasbb pulzustartományokat hanyagolnám,(szimpatikus overload miatt amugy is hamarbb magasabb pulzuszónába kerülsz)
Ha a vérnyomáscsökkentüd tartamaz vizhajtót akkor meg fokozott ionvesztéskor hajlamosabb lehetsz szivritmuszavarra. at user guidjaban le van irva valami hasonló.
HRV variabilitást,meg orthotest, meg éjszakai monitorozást csinálhatsz,több napi mérés kell.

(#57032) Tothgera30 válasza rétisün (#57028) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Persze, mondjuk igazság szerint tegnap, de ma értem rá kibontani.

#57029 troland26, #57030 szjoci: Köszönöm mindkettőtöknek. Ez egy kerékpár, mint a kép alapján is sejthető. Az ára legyen titok. Nah, jó, nem leszek szőrös szívű, KTM Peak Comp 29er (Aera), Sid, fullXT, setup-al.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#57033) Hasaggymeg válasza Tothgera30 (#57026) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

:o ...amúgy szép és biztos túlárazott. ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#57034) Cathfaern válasza gergo5991 (#57023) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Azon túl amit Runner_fxr írt, erre azért nehéz mit mondani, mert a szobabiciklik nehézség skálája nem szabványos. Tehát a 11-es nehézségnek csak azon az egy biciklin van értelme, nem tudod mással összehasonlítani. Szóval ilyen alapon a pulzusértékeid lehetnek pont jók is, lehetnek túl magasok is, meg lehetnek túl alacsonyak is.
Nem akarok átmenni nagyon alternatív vonalra, de ha jól emlékszek te elég fiatal vagy, és nem emlékszek hogy lenne veledszületett szívproblémád. Innentől kezdve viszont gyógyszer nem fog meggyógyítani, csak az ha rendbe rakod az életed. Stressz nem azért emeli meg kóros szinten a vérnyomásod mert van, hanem azért ahogy felfogod.

(#57035) Hasaggymeg válasza Cathfaern (#57034) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Van egy elképzelésem,miszerint mivel Gergő párttársunk egy kicsit hipochonder,az orvosokat ismerve ahogy belépett a rendelőbe azonnal felírtak neki valamit.Csak egy hipotézis... :U

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#57036) hegyimorc


hegyimorc
senior tag

Ha valamiért nem lesz e-bikeom akkor ez:

Ezeknek tényleg ilyen kibaszott nagynak és gusztustalanul rondának kell lenniük? :O

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#57037) Tothgera30 válasza Hasaggymeg (#57033) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Mint minden felkapott osztrák márka terméke, bár ahhoz képest én egész jó árban vásároltam, és ugye ilyen setup-al kár lett volna otthagyni a németeknél.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#57038) Hasaggymeg válasza hegyimorc (#57036) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nagynak nagy,de rondának azért nem mondanám.Vannak felkapott km órák melyek sokkal csúnyábbal.Pl. a VDO-k. :(

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#57039) mike710 válasza hegyimorc (#57036) üzenetére


mike710
aktív tag

Nekem kifejezetten tetszik. :B

(#57040) Runner_fxr válasza Hasaggymeg (#57035) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ismerős a szitu, egyébként elég sok embert érint egy olyan fajta tünet, hogy a rendelőben mért vérnyomása magasabb a normál értéknél, otthon viszont normális értékeket mér. Ezt a dokik fehér köpeny magas vérnyomásnak nevezik, aminek a hátterében általában semmilyen egészségügyi probléma nincs, csak a vegetatív idegrendszered túlműködik. Hasonló mint a pánik roham. Egyébként engem is érint a probléma, nem tudom megmagyarázni miért, de a rendelőben mindig magasabbat mérnek mint a normál. A háziorvos rám aggatta a 24 órás vérnyomás mérőt, teljes vérképet is kért, de semmi problémát nem látott. Ezért gyógyszert sem kaptam. Mondta az üzemorvosom is, hogy ha ezt most elkezdenék gyógyszerrel kezelni, akkor otthon, nyugodt körülmények között úgy leesne a vérnyomásom, hogy akár el is ájulhatnék. Ezért ezzel nincs is semmi teendő. Viszont akinek vérnyomás csökkentő mellett 140-150 a vérnyomása, otthon mérve is, ott már nyilván van tényleges magas várnyomás betegség, amit kezelni kell és beállítani a megfelelő gyógyszer adagot. Mint írta volt 170 feletti is, az meg már pláne nem játék.

hegyimorc: A Shimano Steps nekem sem tetszik, a kijelző még hagyján, de az egész rendszer kicsit gagyi benyomást kelt, és gyengébb is mint a konkurencia. Árban viszont ehhez mérten drága. A Bosch vagy Yamaha rendszere erősebb is és szerintem szebb is.

[ Szerkesztve ]

(#57041) hegyimorc válasza Runner_fxr (#57040) üzenetére


hegyimorc
senior tag

Nincs ezeknek valami minimálváltozata? Elég lenne pár LED, amiket akár a kapcsolókba is betehetnének és akkor nem foglalnak plusz helyet, melette pedig wifi + telefonos app, ha mindent látni akarok. Vagy akár mehetne ANT+ vagy BT és akkor akár a Garmin Edge-re is kitehetném adatmezőnek ami engem érdekel.

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#57042) Runner_fxr válasza hegyimorc (#57041) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

A legolcsobb modellek szoktak ilyen minimalistak lenni. Ezek inkabb agymotorosak. Illetve a bulls green mover rendszere is jopofa. Ant+ kompatibilisek a kijelzok, es nem tul nagyok.

(#57043) CyB0RG


CyB0RG
csendes tag

Sziasztok!

Otthonra szeretnék egy görgőt a hidegebb időkre és ehhez kérnék tanácsot.
Ezt néztem ki: [link]
Van tapasztalatotok ilyen görgőkkel?
Ami esetleg még számíthat, hogy nem outim van, hanem egy 622-es kerekű cross (Kelly's Exquisite).
Feltételezem, hogy erre is érdemes lenne spéci görgős külsőt venni...
Illetve ezek mennyire zajosak/csinálnak koszt? :DDD Mivel társasházi környezetben lenne használva, így nem utolsó szempont ez sem.

Köszi a válaszokat előre is!

(#57044) Tothgera30 válasza CyB0RG (#57043) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Inkább... [link]. Elég jó akciók vannak, én szabad görgőt vennék, ha lenne rá időm, érdekelne, és az MTB nem szakítaná szét.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#57045) hegyimorc válasza Runner_fxr (#57042) üzenetére


hegyimorc
senior tag

Ezek szerint pont fordítva van mint normálisabb cuccoknál, ahol minél komolyabb, annál inkább elmaradnak a szükségtelen fölöslegek. (lásd váltókarok fokozatjelzői)

Az még OK, hogy nagyiknak szánt városi cuccokra olyan kijelzőket tesznek mint az öregeknek készült mobiltelefonok, de egy sportmontin a szovjet táskarádiódesign ... :(

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#57046) Tothgera30 válasza hegyimorc (#57045) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Ezek szerint pont fordítva van mint normálisabb cuccoknál, ahol minél komolyabb, annál inkább elmaradnak a szükségtelen fölöslegek. (lásd váltókarok fokozatjelzői) - Erről tudnék vitatkozni. ;]

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#57047) JackFeryll válasza CyB0RG (#57043) üzenetére


JackFeryll
őstag

A szabadgörgő és a mágnesfékes tréner a leghangosabb.
Szabadgörgőn nem sok ellenállás van: bemelegíteni/levezetni/pörgetős edzéseket csinálni/ kontrollt és technikát javítani jó.
Fixen van elég ellenállás így tudsz intervallumedzéseket, erős tempómenést csinálni. (kiállva tekerés szerintem felejtős ha nem akarod szétcseszni a vázad, arra vannak a spinning gépek pl wattbike)
Mágnesfékesen állítható az ellenállás + virtuális tréneren akár a számítógép is tudja állítani ahogy haladsz egy pályán egy programban.
Folyadékoson minél gyorsabban forog a dob annál nagyobb lesz az ellenállás, drágább.
Van még direct drive is ez a legdrágább, nincs hátsó kerék közvetlenül a trénert hajtod meg.

A magyar árak általában nagyon el vannak szállva.
Lehet venni matracot a görgő/tréner alá, hogy csökkentse a zajt + felfogja az izzadságot.

[ Szerkesztve ]

(#57048) Runner_fxr válasza hegyimorc (#57045) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Azert a Bosch kijelzok nem csunyak es a funkciok is rendben vannak. A shimano steps meg valoban kicsit butan nez ki.

(#57049) maximilian4


maximilian4
addikt




Na megvettem a bianchit. Megjártam vele a hadak útját. hajnal 4.30kor indulás Szegedről, onnan a Nyugatiba értem. Át kellett mennem a Délibe és onnan mentem végül Győrbe. Onnan meg ugyanígy haza. Gondolhatjátok mennyi idő volt. :D

Eddig a bicaj elég jó. 29 után kicsit furcsa megint a kis kerék (27,5), majd megszokom. Hibát még nem nagyon fedeztem fel. A fogaskoszorú az kuka, teljesen szét van kopva, de ez járulékos veszteség. Várható volt.
A teleszkóp kb az én súlyomhoz lehet felfújva, szépen mozog. Ami érdekes h 120mm-es a rugóút, ami szerintem feleslegesen sok. Egy 100mm jobb lett volna. A hajtóműbe még lehet kilóméterekez rakni, de azért kicsit meg van már az is kopva (2x10 deore). Amivel nagyon barátkoznom kell, az a váltás (sram x7). Shimano után nekem nagyon durva. Mármint durván vált és hangos. Nem mondom h rossz, mert pontos és gyors, csak más. Egyenlőre ennyi. Ja meg a hátsó fék kicsit levegős.

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#57050) maximilian4 válasza maximilian4 (#57049) üzenetére


maximilian4
addikt

Ja és tetszenek a kokárdák a vázon. :D
na jó tudom h olasz, de azért meg lehet játszani, nem?

(#57051) Hasaggymeg
Minden nap forradalom. :D
Szóval ha ráülök a gépre akarva akaratlan látni fogom és felmerül bennem h valamit véghez kell vinni, forradalmat kell csinálni (tehát kitaposom a bölit). :D

[ Szerkesztve ]

Maxi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.