Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#156001) Tomi_Sci


Tomi_Sci
őstag

Precíziós összeszerelés a Willier gyárban: yt
PressFit középcsapágy bekalapálása csúcs karbon vázba, fékváltókar állítás kalapáccsal.. Szóljon aki talál még valamit :D

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#156002) robee19 válasza 6030D (#155959) üzenetére


robee19
tag

Gratulálok én is, jó egészséget nektek! :C

És Nektek is F4lcon!

És Nektek is Szakbarbár:D:D:D

[ Szerkesztve ]

(#156003) Paxker315 válasza IMIIKE1998 (#155999) üzenetére


Paxker315
addikt

Anyagi csőd. Komplett hajtokar sokszor jobban megéri ;]

https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

(#156004) inifini válasza 6030D (#155959) üzenetére


inifini
tag

@f4alcon
@Szakbarbár
GRATULÁLOK!

[ Szerkesztve ]

(#156005) Napfénysüti válasza Szakbarbár (#155995) üzenetére

Gratulálok neked is! :R

Més que un club!

(#156006) 6030D válasza Szakbarbár (#156000) üzenetére


6030D
Ármester

Én benne vagyok, de akkor legyen inkább topiktali, akkor mi ingyen iszunk. :DD

Somatom: nekünk kicsivel bonyolultabb volt a történet (nagyon gondolkodom egy blogbejegyzésen is, hátha másnak is segít/erőt ad), de én percre pontosan megmondom, hogy mi, mikor történt, és júniusban volt. 35. hetesen született a csajszi, de minden oké, tudta, hogy apának is jobb így, hogy most nem edz, és március végére visszapattintja magát. ;]
Hogy legyek ON is (nem akartam korábban ebbe belemenni), van pár papírom róla, hogy nem számít, milyen ülésed, meg milyen gatyád van, nem lesz baja a lábad között a lurkóknak, vagy neked. Mint már korábban írtam, valaki pénzért masszíroztatja, nekünk meg ez a hobbink. :C

És természetesen köszönöm ismét mindenkinek! :R :R :R

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#156007) rétisün


rétisün
veterán

nemrégen volt szó kormánycsapágyakról.....egy 'normál' tapered (1.5 - 1 1/8-os) kormánycsapágy mennyire szabvány méret? lehet kapni csapágyboltban, vagy már ez is annyira spéci (mint a Canyonom alsó csapágya) hogy ne is keressem?

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#156008) IMIIKE1998


IMIIKE1998
őstag

Amúgy szerintetek melyik az a legolcsóbb tárcsafék, ami egy ujjal is kényelmesen kezelhető?(Hogy stabilabban tudjam fogni a kormányt.) Most sima Acera V-fékem van, de ezt nem a legkényelmesebb ilyen módon használni. Vagy mindegy, csak hidrós fék legyen, mert azt mindenképpen könnyebb húzni?(Ráadásul rövidek is viszonylag az ujjaim, így előny, ha minél könnyebb húzni.)

(#156009) KERKO válasza rétisün (#156007) üzenetére


KERKO
csendes tag

Annyira szabvány méret, hogy legutóbb mikor taperedhez kerestem golyóskosarat/golyókat, akkor egy csepel márkaszervízből átirányított a srác egy merida szervizbe, mondván ez a Meridának a speckó méretezése. : :DD
Utána hazamentem, megnéztem a golyóimat (no nem azokat) és kiderült, hogy az első kerékagyba való golyók jók a tapered aljára.
Szóval kellemes 2 órát töltöttem el állvány nélkül 5 hézagolóval, 1 kormánnyal és egy imbuszkulcsal, mire azt a 30-40 golyót úgy beletettem, hogy nem estek ki és rögzíteni is tudtam.
Egy golyó a vázba is esett, de mivel meredek a dőlése, így megállt a sarkában. :D :D

IMIIKE1998:
Az én 84 kilómat egy deore m6000 fékszett (30ezer volt előre feltöltve előre hátra viszonteladótól)
180-160-as gyantás tárcsákkal (tehát nagyon belépő cuccal) fejre állít, egy ujjal. Hivatalosan ez két ujjas kivítelű fékkar, de sokat nem számít, ha tized centis mozdulással kb már blokkol is, csak úgy kell beállítani, hogy mutató ujjal pont elérd.

Előtte egy Toruney tárcsafék szettem volt ugyanezekkel a tárcsákkal, az 3 ujjas kivítelű volt, azokat is belehet úgy állítani, hogy ne kelljen markolatig húzni, annyi hogy a fékútja pár tizedessel hosszabb. Ez egy olcsóbb történet.

Dióhéjban bármit is csinálsz egy hidrós fék lesz bizonyos összeg felett a befutó, de azért jó beállításokkal egy könnyebb felhasználásnál egy Tourney mech. tárcsafék szett is tud blokkolni. Főleg ha nincs nyolcas a kerekedben, akkor a pofákat még közelebb tudod a tárcsához helyezni, az sokat számít.

[ Szerkesztve ]

(#156010) parkr


parkr
őstag

a ford megmenti a bringásokat [link]

(#156011) Somatom válasza parkr (#156010) üzenetére


Somatom
veterán

Legalábbis azokat, akik nem hordanak hátizsákot.
Ez tépőzáras kivitelben lenne tuti.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#156012) jjeahh válasza parkr (#156010) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Sajnos úgy érzem ezzel a legtöbb balesetet nem lehetne megelőzni :( . Persze azért sokat segít, ha minél feltűnőbb vagy és a karoddal mindíg jelzel, hogy mi a szándékod, de az agybajra egyik sem megoldás. Pár napja pl. kanyarban meg akart előzni egy Dacia nagy sebességgel és ugyanott, szintén abban a kanyarban, szintén nagy sebességgel egy szembe jövő Audi előzött egy kamiont, talán mondanom sem kell, hogy majdnem puff lett a vége és engem is majdnem lesodortak :( . A haverinámat is esztelenség miatt ütte el egy mellékutcából kihajtó autó, mert ugy-e a legtöbb mellékutcából kitérő autós gondtalanul ráhajt a bringasávra és csak balra néznek, mivel onnan jönnek az autók... arra viszont szinte egyik sem gondol, hogy a bringasávon jobbról jöhetnek bringások is :U . Lassan arra a következtetésre jutottam, hogy aszfalton veszélyesebb tekerni, mint terepen és az emberektől jobban kell félni, mint a medvéktől. Valamiért a legtöbben akik volán mögé ülnek, nem gondolnak arra, hogy az autózás hatalmas felelősséggel is jár és jobban oda kéne figyelni. Persze rengeteg az idióta bringás is és sajnos felénk a rendőrök sem elég szigorúak, így kb. mindenki azt csinál, amit akar.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#156013) Hasaggymeg válasza 6030D (#155959) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Gratulálok én is,még ha kissé későn is! :C (Van egy 29 éves lányom,így nyugodtan kérdezz! :DDD )

MÁS...van az a rövid 20+%-os sziklás,gyökeres meredek ott a tanösvényen amit "nem adott ki" neked a nyáron,remember? Tegnapelőtt olyan jó formában voltam az új kerekekkel,hogy a hátsó kerregése miatt biztos azt hihettem villanybringán tekerek,így nekifutottam...háááát...nem adta ki nekem sem. :U Viszont mikor a közepén a nagy gyökérnél elfogytam,már lelépni sem tudtam rendesen,így hátra esve kiadott nekem egy összehajthatós Sonyt és egy törött bordát mikor a kerítés oszlopot a vesémre vettem. :O Olyan reccsent azt gondoltam nem maradt ép bordám,de mint kiderült a telefon volt ami nagyobbat reccsent,a bordám meg csak kisebbet. :U Mikor megláttam a ~100e forintos kárt úgy felment a cukrom,hogy még tekertem vagy egy órát,most meg megy a fájdalomcsillapító + a jajgatás minden rossz mozdulatnál. :( Voltam orvosnál,röntgen,UH,de nagy baj nincs,csak fáj mint állat,és természetesen kényszerpihenő. :(((

(#156008) IMIIKE1998...enyém Deore 2 ujjas,1-1el kezelem.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#156014) itouchfan válasza Hasaggymeg (#156013) üzenetére


itouchfan
senior tag

Jobbulást... :(
Nekem két nagyobb esésem volt télen, az egyik 12-15 km/h-nál egy jeges kanyarban kiment a bringa alólam, azt megúsztam annyival hogy a kormány vége beleállt a combomba. A másik necces volt, felszáradt hosszabb lejtő végén természetesen jeges, kifelé dőlő kanyar, na ott 24-25 km/h-nal szállt el a bringa alólam, gurultam is kettőt oldalra. Első dolgom nekem is az volt hogy miután felkeltem a sokkból, megnéztem a mezzsebben a telót, hogy megvan-e még, de megmaradt. Azután azért 4-5 napig fájt minden amit odavertem, csípő-, boka-, keztőcsontok... Az volt a mázli, hogy mindkétszer csúsztam a jégen-havon, aszfalton gondolom kellemetlenebb volna földet érni.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#156015) 6030D válasza Hasaggymeg (#156013) üzenetére


6030D
Ármester

A 29 éves lányodról szerintem nem én fogok érdeklődni, hanem a szingli srácok. Aranyat ér a bringához értő após. :DD Köszönöm. ;)

A bordádért viszont kár, jobbulást.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#156016) jjeahh válasza Hasaggymeg (#156013) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Jujj, együtt tudok ezzel érezni, mert nekem is a nyáron törött el a bordám és én is hazatekertem az adrenalin miatt, azt hittem semmi bajom. Aztán másnap, harmadnap... na igen, fájt mint a franc és nem tudtam kiegyenesedni, hetekig úgy néztem ki, mint a Notre Dame-i púpos :DDD . Az mondjuk remélem vígasztal egy kicsit, hogy off szezonban történt meg a baj és amire kitavaszodik, helyre is jössz. Nekem 1 hónapon belül már 85-90%-os volt és pattantam is a bringára, igaz az elején csak aszfalton. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő segít és szerintem a több fehérje fogyasztás is. Meg meg kell szoknod, hogy ne aludj a törött bordádon, nekem emiatt úgy kikészült a hátam, hogy csak mostanában jött helyre :( . Jobbulást!
A mobil meg mé volt olyan drága? Montisoknak olcsó szajomi való, mert jó eséllyel úgyis tönkretesszük :D .

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#156017) ZolkoW


ZolkoW
őstag

#ebay #bargain #Vitus #Sentier #27.5+ #large #háthajó #frameOnly
[link]

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#156018) Somatom válasza itouchfan (#156014) üzenetére


Somatom
veterán

A bordatörés az durva. Jobbulást! Telóban egyetértek Jjeahh -al. Ajánlom a Xiaomi Mi A2 Lite -ot. Akkor vettem, amikor "A" telóm szervízbe került. Annyira meggyűlöltem azt a szart, hogy már csak bringatelóként funkcionál. Ha összetörne, még jól ki is röhögném.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#156019) ZolkoW válasza Szakbarbár (#155995) üzenetére


ZolkoW
őstag

Neked is gratulálok!
Hasaggymegnek meg türelmet!

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#156020) jjeahh válasza Somatom (#156018) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Haverom a sima A2-vel nagyon elégedett volt, nekem most A3 van, annak is csak egyetlen hibája van: még mindíg nem kapta meg a droid 10-est :D . Bringás képeket azzal szoktam lőni, szal a kamerája is bőven jó, az akksiideje nálam 4-8 nap (nem vagyok mobilzombi) és kb 47k volt. Ha egy esés miatt összetörne, venném a következőt és még mindíg nem lennék 100k-nál :) .

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#156021) IMIIKE1998 válasza KERKO (#156009) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

:R
Köszi, majd nézegetem az aprót, hátha találok hasonlót, ezek szerint az olcsóbb hidrós is hasonlóan könnyen húzható.
Hasaggymeg: Köszi és jobbulást! :)

(#156022) varmi2


varmi2
nagyúr

Tudtok ehhez valamit hozzá fűzni?

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#156023) robee19 válasza 6030D (#156006) üzenetére


robee19
tag

Csak én nem értem ezt a "nem számít milyen ülésed van" részt? Most akkor kell flow vagy nem?:D

Szerintetek mennyit számít egy nyeregcsőnél 8mm hátranyúlás? Érzésre talán kicsit túlzottan elöl ülök a nyeregben, de így a kényelmes és a térdkalács-pedáltengely függelék is így jó, viszont a nyerget nem tudom már előrébb húzni. (azt hogy vegyek kisebb bringát most hagyjuk ki) 8mm hátranyúlású nyeregcsövet lenne értelme nullásra cserélnem ?

[ Szerkesztve ]

(#156024) zsocy válasza varmi2 (#156022) üzenetére


zsocy
őstag

Szerintem 130-as keretbe, ha új kell, akkor a Decathlonos bringa a jó ajánlat. Van rá gari, a bolt is ott lesz 1 év múlva, 365 napig visszaviheted ha mégsem kell (elvileg)...
Én az 540-et venném ha ezek közül kellene választanom, azért annak jobb a felszereltsége.

Esetleg számolj bele az árba egy nullrevíziót is egy normális külsős szervízben, nem mindig sikerül nekik mindent rendesen megcsinálni a Dekában.

(#156025) nmate91 válasza zsocy (#156024) üzenetére


nmate91
tag

Én 33 km-t mentem egy 200k-s decás bringával anno, gond nélkül visszavették.

(#156026) itouchfan válasza nmate91 (#156025) üzenetére


itouchfan
senior tag

Miért vitted vissza?

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#156027) nmate91 válasza itouchfan (#156026) üzenetére


nmate91
tag

Mégsem tetszett :D Inkább mentem használt bringáért.

(#156028) ZolkoW válasza robee19 (#156023) üzenetére


ZolkoW
őstag

Elmesélek egy történetet.
Van egy fél fióknyi nyergem otthon, volt már kivágott is, bár azt pont megvették már, szóval mindegyik produkálta, hogy a vérellátás hogy is mondjam... nagyon lecsökkenhetett, mert ha a vérbőség növekedést okoz, akkor az ellenkezője biztos az ellenkezőjét okozza, szóval értitek. És úgy voltam vele, hogy más kellemetlenség nem volt, viszont egyedül a legutóbbi nyergemnél tapasztaltam azt, hogy ez nincs. És akkor gondolkoztam el először, hogy jé, lehet, hogy inkább ez a normális? :D Nincs jelentősége, hogy melyik típus, de amiatt mégis linkelem, hogy ez nem is kivágott, csak egy mélyedése van. [link]
És akkor jön az érdekes rész: legutóbb mentem 44 km-t, 20 km után előbbre toltam 10 mm-t, mert mondom itt a remek alkalom kipróbálni, hátha jobb. Elöl-hátul csavaros nyeregcsövem van, így a hátsót, amihez hozzáférek, kilazítottam, majd próbáltam ugyanannyira visszahúzni, de vagy nem sikerült, és más lett a szög (tizedfokok), vagy az előbbre tolt állásban kéne más szög, de visszajött a vérellátási probléma. Igaz, hogy betét néküli futógatyában voltam azon az úton... Lehet,hogy ez utóbbi is számít. Vagy a szög, de akkor nagyon.
És mindig elmondom, hogy montin negyedennyire nem vagyok érzékeny a nyeregre, csak aszfalton sokkal több ideig ülök azonos pózban, egyébként viszonylag hasonló a kormány-nyereg magaságom a két biciklin.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#156029) jjeahh válasza robee19 (#156023) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Szerintem ugyanúgy számít, mint a felsőcső hossz, vagy a stucni hossza, én is nullásra cseréltem a gyári nyeregcsövemet :K .

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#156030) Fall-N válasza jjeahh (#156020) üzenetére


Fall-N
veterán

Nekem Redmi Note 7 van és meg vagyok vele. Igaz 70 ezres volt, nem "olcsó".

Srácok gratula a gyermekekhez! Én "kicsi" fiam 15 hónapos és 81 cm és 13 kg. :DDD Bringázni még nem tud (utasként utazik hátul, igaz a hidegebb idő miatt mostanában nem), de ereje az van.

Hasaggymeg: Jobbulást és kitartást!

(#156031) robee19 válasza jjeahh (#156029) üzenetére


robee19
tag

Én is így gondolom, csak a 8mm elég kevésnek tűnik és mm-enként 1000 ft-om bánja keréken:D

Zolkow: épp egy Bontrager Montrose-t akarok lecserélni, vagy legalábbis kipróbálni valami mást. Nincs egy Selle SLR-ed a fiókban véletlen?:D

[ Szerkesztve ]

(#156032) jjeahh válasza Fall-N (#156030) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Volt az is 47k körül, most meg a note 8-at nyomják hasonló áron. Bőven jó mobilok mind terepre, olcsók és nem igazán kell semmilyen egetverő kompromisszumot kötni.

robee19: Brand X Inline (chainreaction, wiggle) és Cube (bike-discount) nyeregcsöveket ajánlom, ha olcsó kell, a BX élőben még jól is néz ki, olyan a felülete, mint a bakelitlemez.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#156033) 6030D válasza robee19 (#156023) üzenetére


6030D
Ármester

Csak azért írtam, mert sokan teszik fel a kérdést, hogy ha nem kivágott nyerget vesznek, akkor egyből prosztata problémájuk lesz, meg nem lehetnek már apák. Ez nem így van.

Rövidebb stucni?

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#156035) 6030D


6030D
Ármester

Bocsánat, az előbb mellé nyomtam, most meg már nem tudom egyiket sem szerkeszteni.

Rendelt a héten valaki angol oldalról? Mi van most a brexit után? Van vám, nincs vám, áfa, béfa, változott valami? :F

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#156036) Yahhher válasza 6030D (#156035) üzenetére


Yahhher
aktív tag

Ha jól tudom, idén még marad minden a régiben.

Üdv B.

(#156037) Hasaggymeg válasza robee19 (#156031) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

A túl hátul helyezkedő nyereg ismérve a folyton előre kúszás,vagyis azt veszed észre,hogy a nyereg orrán ülsz,és nem azért mert lejt előre.

(#156030) Fall-N...mennyi gyerek,2 napot hiányzik az ember máris telecsináljátok gyerekkel a topikot! :C

(#156028) ZolkoW...egyrészt a kivágott nyereg olyan mint a zselés,vagy jó,vagy nem,mert van olyan tanulmány is mely rosszabbnak hozta ki a vérellátás akadályozása terén mint a nem-kivágottat. :U Terepen meg én is azt tapasztaltam,hogy olyan sokat mozogsz,kiállsz,ficánkolsz,hogy sem a nyakad nem áll el a sok előre nézéstől,sem a nyereg milyensége nem számít annyira,szinte a pálcákon is lenyomhatnál 1-2 órát. :F Az aszfaltozás káros az egészségre (mondom én farönkön törött bordával) ;]
(#156016) jjeahh...céges telefon volt,munkaeszköz mely jól kell fotózzon,csomó fájlt kezeljen,felügyeleti rendszerek fussanak rajta stb.,...most meg vehetek saját zsebből. :(((

(#155956) varmi2...hát itt a Cube is versenyben van,nem is tudom melyiket venném. :F

Mindeki... :R már csak kibírom. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#156038) varmi2 válasza 6030D (#156035) üzenetére


varmi2
nagyúr

Dec.31-ig azok a szabályok vonatkoznak rájuk, mintha eu-ban lennének. Úgyhogy az év hátralévő részében még nincs vám, meg semmi más költség.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#156039) 6030D válasza Yahhher (#156036) üzenetére


6030D
Ármester

+varmi2: :R

Hasaggymeg: Terepen meg én is azt tapasztaltam,hogy olyan sokat mozogsz,kiállsz,ficánkolsz,hogy sem a nyakad nem áll el a sok előre nézéstől,sem a nyereg milyensége nem számít annyira,szinte a pálcákon is lenyomhatnál 1-2 órát.
Azért majd nyomj le egyszer egy seggel egy 4 órás maraton. Kíváncsi vagyok, fáj-e a segged tőle. :D

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#156040) sebgutkopf válasza ZolkoW (#156028) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Nekem meg annak idején pont a betétes nadrágokkal voltak vérellátási gondjaim. Az elején mindig kényelmesnek tűnt, de egy 45 perces mászás végén már nem éreztem a nemesebb szervem jelenlétét. Kipróbálva betét nélkül ugyan a fenekemet jobban nyomta az elején a nyereg, de zsibbadás nem jelentkezik.
A nyereg kényelménél az egyik talán legfontosabb szempont a megfelelő méret, hogy kinek milyen távol vannak az ülő gumói. Ez alapján lehet a megfelelő méretet kiválasztani.
A másik pedig amit pedzegetsz is, az a nyereg szöge. Na azon nagyon nagyon sok múlik, legalábbis nekem. Vérellátási gondot az akár a számodra ideálisnál csupán 1 fokkal hátrébb dőlő nyereg is okozhatja.

Ha egy nyeregnek sikerül a szögét a bringán megtalálnom én utána nem vagyok hajlandó addig leszedni a nyerget róla, amíg ki nem kell cserélni, mert a jó beállítást akkora kincsnek tartom.

(#156041) sebgutkopf


sebgutkopf
őstag

Ja!
Gratulálok az újdonsült apukáknak! :C

(#156042) INTELligent válasza 6030D (#156035) üzenetére


INTELligent
senior tag

Itt van egy jó kis Brexit-es GYIK, de ha csak a vámolás érdekel, akkor az van, amit a többiek is írtak: idén még minden a régi.

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#156043) Hasaggymeg válasza 6030D (#156039) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Nekem a terep az 1-3 órás bohóckodás fel és le,a "maraton" meg az 5+ órás aszfaltozás nejemmel. :DDD Amúgy tényleg nem voltam olyan terepezésen,hogy észrevettem volna a nyereg kényelmetlenségét,pedig betétest sem hordok csak kivételes esetekben és voltam 5-8 órát is terepezni. :F
Ezt a prosztata dolgot meg egyszerűen nem értem,hisz ha megnézed egy rajzon az a dülmirigy olyan messze van a nyeregtől mint Makó Jeruzsálemtől,így legfeljebb a lágy részen futó (nőknél gátnak hívják és jó ízű ;] ) erek,idegek és egyéb infrastrukturális vezetékek elszorítása,nyomása lehet a baj,mintsem a mirigy terhelése. :F

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#156044) sebgutkopf válasza IMIIKE1998 (#156021) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Azért az olcsóbb hidrós féktől pusztán a működési elve miatt ne várj el azonos fékteljesítményt mint a csúcs modellektől. Nem véletlenek az ár különbségek azok akár jelentős többlet fékerőt, állítási lehetőséget (fékkar távolság, fogáspont), hőtűrést, merevséget, más fékkar felfüggesztést, tömeg stb... hoznak.
Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek drága fék kell. Mindenkinek olyan kell, ami a saját felhasználásához szükséges, fölé lőni se érdemes csak azért, hogy drága vagy nehéz legyen.

Továbbá jelentős különbség van a gyártók között a fék érzet és adagolhatóság tekintetében. Ez eltérő megközelítésből adódik, nem lehet kimondani olyat, hogy csak ez vagy csak az a márka a jó, vagy elég erős. Tipikusan az érzetre nagyon harapós fékek ott fizetik meg a könnyű zúzásért a nagy fékerő árát, hogy ha fog, akkor fog, tehát nincs, vagy minimális az adagolhatóság.

A fő kérdés milyen bringára, milyen célra és használatra kell a fék.

(#156045) maximilian4


maximilian4
addikt

Voltam a Mátrában endurozni és történt egy kis baleset. Az első kerék kapott egy hatalmasat, gumi kiszakad, jó nagy nyolcas. Küllök amúgy nem törtek, semmi nem sérült ahogy megnézegettem mint laikus. Most itt helyben elvittem szervizbe. Faszi megtapicskolta a felnit és azt mondta, hogy szerinte a felni oldalfala hullámos. Én nem éreztem. Ha a nyolcast ki is szedik, és mondjuk valóban van benne hullám, úgy még lehet használni vagy kuka? :(

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#156046) ZolkoW válasza robee19 (#156031) üzenetére


ZolkoW
őstag

olyanom nincs, a Planet-x-nél mintha szoktam volna látni Italia nyergeket kótyavetyélni.
Az Arvadával kapcsolatban az a jó, hogy mivel ezzel szerelik a Trekek jó részét, ezért használtan 5 körül mennek :), gondolom sokan helyből cserélik. És nem esküszöm, de talán épp egy Montrose-zal együtt hoztam el, és azt hittem, az lesz a jó, de nem, az nem vált be.
Az viszont meglepő mértékben igaznak bizonyult, hogy amilyen testtartáshoz szánják, ahhoz volt jó tényleg. Úgy emlékszem, a Montrose 2-es pzíciójú, az Arvada 3-as, és oldalról lefotóztam magam csak ezért, és egybevágtak a dolgok. A Montrose jobb volt alsó fogásban, de úgy alig használom a biciklit :)

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#156047) Hasaggymeg válasza maximilian4 (#156045) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ha nem balesetveszélyes akkor szerintem azt csak a felhasználó tudja megmondani használható-e úgy még neki,vagy sem. :)

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#156048) jjeahh válasza maximilian4 (#156045) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ha tubeless, akkor valszeg kuka, ha belsős, akkor csak te tudhatod szerintem is... mennyire vészes? Belül a perem sérült? Megtartja a gumit? Stb.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#156049) HEAHEA


HEAHEA
tag

(#155998) itouchfan: erről az a vicc jut eszembe: A fiatal pár képeslapot küld az anyóséknak a nászutukról, melyen az áll: " Üdvözletünket küldjük a Balaton partjáról, szép a hely, de egész nap esik az eső, így bent a hotelszobában gubbasztunk. " Anyós kérdezi a férjét.: Papa, mit jelent az, hogy "gub" ??? :D
Mielőbbi felépülést kívánok a kedves Topikgazdánknak ! Vigyázzatok magatokra fórumtársak tekerés során! :K
Ma megérkezett a bringás cipőm. Nem tervezem , hogy rendelek, mert még jó a másik (Shimano SH-M077), de olcsóbb áron szereztem a hazai webshopban, mint egy külföldiben, meg a színben is menni fog a bringámhoz. A méretben bizonytalan voltam, nem túl informatív a gyártói oldalon, a neten meg eltérő infók vannak, nem tudtam melyik a helyes. Írtam a Gaerne-nek Facen, ezt az ínfót küldték, megosztom itt a fórumon, hátha segítség lesz a későbbiekben:
EU 37.0 38.0 39.0 40.0 41.0 42.0 43.0 44.0 45.0 46.0 47.0 48.0 49.0
UK 4.0 5.0 5.5 6.5 7.0 8.0 9.0 9.5 10.5 11.0 12.0 13.0 14.0
CM 24.0 24.5 25.0 25.5 26.0 26.5 27.0 27.5 28.0 28.5 29.0 29.5 30.0
Csak 44-es méretben volt, a Shimanom az 45-ös, 10,5, 28,5cm. Szóval paráztam egy kicsit, hogy jó lesz-e, de nézegettem a neten más lábmérési technikákat és azt is használtam. Ennek a cipőnek 28cm a betéthossz (44-es) ZolkoW írta korábban. Szerencsére jó lett a lábamra, íme gy kép róla:

(#156050) Fetz


Fetz
csendes tag

Ahogy elnézem a következő időszakban jelentősen élénkülni fog a topik forgalma a kispapák és a sérültek miatt... ;] Előbbieknek ezúton drakulálok :D , utóbbiaknak jobbulást kívánok.

És, hogy mindjárt be is dobjak valamit:

Erről hallott valaki valamit? Érdemes lehet ebbe az irányba menni, ha 1x-es váltás felé kacsintgat az egyszeri bringás?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.