Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#124001) szkink válasza jjeahh (#123999) üzenetére


szkink
aktív tag

Olcsó,kicsi,könnyű,teszi a dolgát nekem ilyen van vész esetére a bringán [link]

[ Szerkesztve ]

(#124002) Runner_fxr válasza trialboj (#123993) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Az a tölcsér filléres tétel, én ajánlom, hogy vedd meg hozzá. Fecskendő gyakorlatilag mindegy milyen, csak a gumicső legyen passzentos. Valószínűleg meglehet a tölcsér nélkül is csinálni. Felül semmiképp ne szívd, sőt, érdemes lehet kivenni a fecskendő dugattyút, akkor kb ugyan az mint a tölcsér, bár a tölcsért be lehet könnyen dugózni a hozzá adott kis pálcikával, hogy ne fojjon ki az olaj belőle, amikor letekered. A tölcsérből folyatod visszafelé is az olajat a rendszerbe, tehát ha felülre is fecsit teszel, mindenképp ki kell venni a dugattyúját, különben nem tudod megcsinálni jóra.

[ Szerkesztve ]

(#124003) Jester01 válasza rétisün (#123996) üzenetére


Jester01
veterán

Nekem Azonic X1 HP S van de úgy nézem már nem gyártják. Az utódja a SR-71 HP lehet ott most éppen akciós 19EUR (az enyém anno csak 11EUR volt). Alumínium, kihúzható tömlős, nagy nyomás.

Más. Bementem dekába megnézni a kamáslit. A legnagyobb méretre 44-47-et írnak de a 44-es cipőmön (vagyis inkább a bokámon) úgy feszült hogy inkább nem vettem meg mert szerintem két nap után szétszakadt volna. Shimano sem volt nagyobb, lehet, hogy a cipőm túl nagy vagy nem tudom. 100-as csősál/sapka dolgot vettem mert 790-ért a hülyének is megéri. Abban viszont van egy 100 oldalas kisregény címke. Valamit majd kezdeni kell vele úgy, hogy a visszamaradó rész se okozzon problémát és a varrás se jöjjön szét.

[ Szerkesztve ]

Jester

(#124004) ígyvanferi válasza Jester01 (#124003) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Általában a címkéket egy kis anyagdarabhoz varrják hozzá egy szál cérnával, amit ki tudsz óvatosan bontani, így az egész címke eltávolítható. Általában persze, mert azért nem mindegyik cuccnál sikerült ezt így megoldaniuk valamiért. De jó a megoldás.

(#124005) Jester01 válasza ígyvanferi (#124004) üzenetére


Jester01
veterán

Most napfényben megnéztem alaposabban, a rendes varrás mentén van a címke de külön cérnával tehát ha azt lefejtem akkor a cucc remélhetőleg egyben marad :K

Jester

(#124006) Giot válasza Runner_fxr (#123992) üzenetére


Giot
addikt

Az uturn egy jól kitalált rendszer.
Megvan a robbantott ábrája a talas-nak. Egy pár tanácsot és útmutatást is kaptam. Elszöszölök vele a téli napokon.
Ha jó lesz nyertem ha nem, megy a piacra valaki majd behasználja alkatrésznek.

(#124007) pikszel válasza ZolkoW (#123998) üzenetére


pikszel
őstag

Nekem is egy Author One pumpám van. Nincs rajta semmi extra, lehet rögzíteni, és a vége egy kissé el tud billenni, hogy ne törje a szelepet. Az áráról nem tudok nyilatkozni, mert ajándékba kaptam (használtan :) ), de ~5 éve hibátlanul teszi a dolgát.

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#124008) deny330 válasza Runner_fxr (#123992) üzenetére


deny330
aktív tag

2014-es Talasokról is ez a véleményed? Mert nekem az van a Giantben.. :DDD Bár egyenlőre még nem tapasztaltam anomáliát.

(#124009) Giot válasza deny330 (#124008) üzenetére


Giot
addikt

Tudom hogy a kérdés nem nekem szólt, de ha megengedsz pár gondolatot. A talas egy bonyolult rendszer, ami inkább a pneumatikára bízza az útállítást, mint mechanikára. Tele o gyűrűkkel, plusz szeleppel ilyen rugó olyan tömítés.
Minél bonyolultabb, érzékenyebb egy rendszer annál több a hibalehetőség, annál nagyobb a szervízigénye.
A sajátom egy 2009 es darab, nem ismerem az előéletét de mivel a szervizesek inkább kerülik a bonyolultsága végett nem valószínű hogy a bent lévő bonyolult rendszer túl sok törődést kapott. Ez így egy időzített bombává teszi probléma szempontból.
A tiéd egy 5 évvel fiatalabb darab, 5 éves korában valószínű még ez is normálisan működött. Ismétlem valószínű. Vagyis egy darabig el leszel vele szerintem. Csak szervizeltesd ahogy a nagykönyv írja.
Szerk: a Fox ok mindig is hisztisebbek voltak mint a Rockshox-ok.

[ Szerkesztve ]

(#124010) robee19 válasza Jester01 (#124005) üzenetére


robee19
tag

Egyben fog maradni ha jól csinálod. Pár napja fogtam hadra az enyémet, és én is kibontottam belőle. Egyébként meglepő módon az orromon is szépen felül, nem csúszik le. Viszont a lecsapódó pára az arcodon lesz perceken belül ha felhúzod.

[ Szerkesztve ]

(#124011) didros


didros
senior tag

Tudtok ajánlani valami jó minőségű, bevált, jó ár/érték arányú alumínium taposó pedált MTB-hoz? Gondolom ilyesmit nem szabad az aliexpressen rendelni... :)

(#124012) deny330 válasza Giot (#124009) üzenetére


deny330
aktív tag

Csak hirtelen írtam Runnernek, de igazából bárkinek a szakmai véleménye / tapasztalata érdekelne. :)
Azt gondoltam, hogy ezzel a funkcióval együtt megnő a hibalehetőségek száma is, csak azt nem tudom, hogy évjárattól függően mennyire kellene félnem ettől. Bár ha nem tudnám leültetni 130mm-re egyik napról a másikra, igazából nem lenne nagy érvágás a használat szempontjából. Maximum az bökné a csőrömet, hogy nem működik hibátlanul a teleszkóp, és így veszít az értékéből (nah jó, azért eléggé kib*szná a biztosítékot :DDD ). Én szívesen adok neki törődést, csak akkor olyasmi helyre küldeném, ahol a Talas rendszerre is ránéznek, ezt meg hirtelen nem tudom hol tennék meg és mennyiért. Nagy szerviz alatt nem tudom, hogy konkrétan miként nyúlnak hozzá ezekhez a Talas villákhoz?! Kapnak-e külön törődést, vagy ugyan úgy állnak hozzá a szervizesek mint egy átlagos útállító nélküli verzióhoz? (Gondolom ez utóbbi inkább.) Évente 1-1 nagy szerviz nekem nem gond, csak akkor tényleg működjön és szolgáljon. Bár a fox oldalán lévő idő intervallumot nem igen követem, annyira intenzíven, brutális körülmények között nincsen használva. Amennyit az itteni terep megenged, meg amennyit én egyáltalán ki tudok sajtolni belőle a tudásomnak megfelelően. :)
Igen, azt valaki mondta nekem is, hogy a Fox villák érzékenyebbek a szervizre és igényesebbek. Az a baj csak emiatt nem cserélném le az első / hátsó teleszkópokat RockShoxra, de persze nyilván nem is kell.

(#124013) jjeahh válasza szkink (#124001) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Valszeg hozzánk nem postáznak és paypal sincs :N

didros: Muszáj aluminium legyen? Ha csak azért akarsz fémet, mert az strapabíróbb, akkor szvsz nyugodtan nézz szét a minőségi műanyag kompozitok között is, mert semmivel nem rosszabbak és cserébe könnyűek. Nemrég volt szó a HT pedálokról pl.: [link] [link], ha ez tönkremegy valaha, akkor valszeg én ilyent fogok venni legközelebb: [link] + rövid tesztecske. Anno amúgy én is úgy mentem a bringaboltba pedált vásárolni, hogy nekem márpedig fém kell, műanyag kizárva! De aztán az eladó srác rádumált a műanyag HT-ra, hogy ez a műanyag nem az a műanyag és jó, szerencsére igaza is volt. Ha mégis mindenképpen fém kell, akkor itt a Saint pedálokat szokták ajánlani többen is.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#124014) didros válasza jjeahh (#124013) üzenetére


didros
senior tag

Köszi a tippet, engem meggyőztél! :) (Végül egy 18"-os Cube attention SL-t rendeltem - ennek a pedálját akarom majd lecserélni valami jobbra.)

(#124015) jjeahh válasza didros (#124014) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Majd beszámolhatsz és lőhetsz valami képeket róla ha gondolod, én kíváncsi vagyok milyennek találod majd a geo miatt :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#124016) zoli03 válasza jjeahh (#123994) üzenetére


zoli03
őstag

Nekem van egy SKS Airkompressor 12.0 műhelypumpám, ezzel nagyon elégedett vagyok, meg egy Injex Control minipumpám, nagy gondom ezzel sincs. Őszintén nem tudom, hogy mit vártál egy 1500Ft-os minipumpától, én ilyen áron rájuk sem nézek. Itt is igaz, mint mindenhol, hogy legalább egy erős középkategóriát meg kell venni, ha nem akarod szopatni magad.

(#124017) Giot válasza deny330 (#124012) üzenetére


Giot
addikt

Emiatt lecserélni nem lenne ésszerű. Nekem eddig csak Marzocchi / Rockshox villáim voltak ki akartam próbálni egy Fox-ot mivel sokan szeretik, dicsérik, ehhez olcsón hozzájutottam. (A másik oka a cserének a hátam volt, sokat fájt, mert lentebb volt az ideálistól a kormány és a villanyak nem adott többre lehetőséget)
Hogy hol és mennyiért tőlem ne kérdezd. A helyi Fox szervizes srác is simán kilökte a nyakából hogy talast nem szervizel, végül is működik, még ha nem is mindig hibátlanul. De még annyit sem volt hajlandó megtenni hogy float fluidot tegyen a légkamrákba. Küldjem fel Pestre.
Ha megcsinálná valaki korrekt áron, akkor én is szívesebben adnám egy megbízható szakinak.
De erre nincs tippem. A Fox azt mondja vidd/küld el hivatalos Fox szervizbe.

[ Szerkesztve ]

(#124018) jjeahh válasza zoli03 (#124016) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ennyire nagy elvárás, hogy szimplán használható legyen? A decathlonossal sincs különösebb gond, gondoltam ugyanezt a színvonalat legalább hozza egy márkásabb minipumpa 3x ennyiért, csak kisebb méretben. Szal semmi extra elvárásom nem volt, csak annyi, hogy legyen kisebb, a konzolon legyen valamilyen gumi vagy pánt, hogy ne essen le terepen és tudjam felfújni vele a gumimat. De ez összeszerelési minőségben gázosabb mint a dekás, mert zörög és pumpálni sem igazán lehet vele, szal használhatatlan ipari hulladék. Ja és nem 1500 volt, hanem 3000 :DDD. Egy halál egyszerű minipumpáért nem fogok 10k+ pénzeket kiadni csak azért, hogy működjön is, akkor már marad a decathlonos, érdekes, hogy annak a konstrukciójával semmi gond nincs, pedig árban a legalja kategória.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#124019) ZolkoW válasza didros (#124011) üzenetére


ZolkoW
őstag

ez szerintem elég jó, bár nem a legkönnyebb darab: [link]
egyszer kölcsön kaptam, mert elfelejtettem elvinni az SPD cipőmet bingázásra : :DDD

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#124020) zoli03 válasza jjeahh (#124018) üzenetére


zoli03
őstag

Akkor jó drágán vetted, Magyarországon 1500 Ft. Csak most már ott vagy lassan, hogy a két pumpa árán vehettél volna egy jót is.

(#124021) Hasaggymeg válasza jjeahh (#123999) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Szerény véleményem szerint montihoz (ahova sokat kell pumpáIni a kerékbe),csakis rácsavarós,tömlőset szabad venni.Minden más kínlódás.Mutattak itt kettőt is olyant,és én műanyagot sem vennék. :(

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#124022) cdl válasza Jester01 (#124003) üzenetére


cdl
senior tag

Nekem ez a 42-44-es Shimano kamásli hibátlan a 44-es nyári cipőmön.

[link]
Bár szeptember végén fele ennyi volt.

(#124023) David75


David75
őstag

Heloka,

Múltkor mintha láttam volna hogy valaki linkelt hasonlót, ezekről a pávián segges bicikli nadrágokról mi a véleményetek? Kényelmes? Link

iPhone 14 pro | Cube Acid 2020

(#124024) bringasisti válasza David75 (#124023) üzenetére


bringasisti
őstag

Szerintem jelmeznek kitűnő bizonyos klubban

BENEFON DELTA--------N8

(#124025) Runner_fxr válasza deny330 (#124012) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Amíg működik, addig mondjuk könnyebb eladni, miután valami baja lesz. :)
Egyébként semmi baj a Fox villákkal, nem igényelnek több szervizt mint egy RS, csak a talasok macerásabbak.
Illetve 2014 körül volt egy Fox széria amikkel voltak bajok, meg nem is működtek olyan szépen.
Ezt leszámítva általában a csúcsot képviselik.

Más téma:
Szeretnék csináltatni egy védőfóliázást a bringavázamra. Nincs valakinek profi fóliás ismerőse?
Én idáig egyet találtam, ő egy 40-50 ezres árat mondott. Elég borsos, viszont elég profi a srác, és minőségi az alapanyag: premiumprotect
Illetve van még egy lehetőség, jelentősen olcsóbb áron, de ő nem garantálta a tökéletes esztétikát.

[ Szerkesztve ]

(#124026) parkr válasza David75 (#124023) üzenetére


parkr
őstag

ez vagy ki van fordítva vagy nadrág alá való, ha nincs betétes nadrágod

egyébként a színnek nincs jelentőssége, max egy márkán belül.

hosszabb utakra betét nélkül szerintem nem érdemes indulni, bár ez bringától/nyeregtől is függhet

[ Szerkesztve ]

(#124027) Hasaggymeg válasza David75 (#124023) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ez ki van fordítva,azért ilyen csicsás.Amúgy sokan,sőt legtöbben akik komolyan bringáznak ilyent hordanak alsó nélkül.

bringásisti... ;]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#124028) bringasisti válasza Hasaggymeg (#124027) üzenetére


bringasisti
őstag

Nekem hasonló a rövid gatyám olyan mintha felfújható lenne a szivacs. Iszonyú szar tavaszi csere esedékes.

BENEFON DELTA--------N8

(#124029) pittlaren válasza jjeahh (#123999) üzenetére


pittlaren
csendes tag

Pedig a tömlős _szerintem_ sokkal praktikusabb, szvsz a szelepet is kevésbé gyilkolja. A múltkor linkelt Lezyne, meg BBB pumpáim ilyenek, különösebb megerőltetés nélkül lehet velük pumpálni, a fej, vagy nyél vagy mi, meg menetesen rátekerhető a testre, tök szilárdan rögzül, nem csörög/zörög egyáltalán. A vázra applikálható tartó is masszív, a pluszban adott tépőzáras rögzítés felesleges túlbiztosításnak tűnik, noha én is használom, de rázósabb, zötykölődősebb terepen sem tűnt elengedhetetlenül szükségesnek.

Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...

(#124030) Jester01 válasza cdl (#124022) üzenetére


Jester01
veterán

Ezt egyáltalán nem tudtam felvenni annyira kicsi volt. De úgy látom legalább létezik belőle nagyobb csak az nem volt abban az üzletben.

Mavic cyclo tour cipőm van egyébként:

pittlaren +1

[ Szerkesztve ]

Jester

(#124031) trialboj


trialboj
őstag

Az első softshell kabátom.

Megérkezett a Pearl Izumi SELECT Escape kabátom, voltam is benne 2 karikát, másfél óra, 2-7 fok között, 300 szint.

2 réteg volt alatta, mindkét alkalommal az elején okés volt, mászásnál megizzadtam aztán helyrejött, hazafele 2-3 fokban már kicsit fáztam. Itthon, a bőröm nem volt nedves, viszont mindkét réteg igen, a kabát sem nedvesedett át, csak az a zöld kis zseb (de az csurom víz volt)

L-est rendeltem pedig M a méretem 181cmhez, de féltem hogy a karja rövid lenne. Nos a karja talán még okés lenne rövidebben is, viszont a hosszát elég karcsúra hagyták, épp hogy takarja a derekamat és a hátsó része nincs hosszabbra hagyva (nem tudom ez drágább modelleknél így van-e)

A szelet hihetetlen hogy meg tudja fogni, tegnap óriási szél volt a városban, és egyáltalán nem fújt át rajta, pedig dobált minden irányba.

Runner írta, hogy 2 alap probléma lehet, hogy ha a nyaknál v csuklónál beereszti a hideget. Nos nyaknál rendeben van csősállal, de a csuklónál hiába gumírozott nem állítható a feszesség, ezért ott már figyelni kell a kesztyű elrendezésére. (Lehet az M-es modell passzentosabb lett volna itt)

A deréknél viszont nagyon bő, és ez lehet gond :( kb 5 ujjnyi távolság van, de ez szerintem nem lenne feszülős még az M-es modellel sem.
Az érdekel hogy ez normális, vagy az lenne a jó ha pontosan illeszkedne a derékhoz is?

[Pár valós kép]

Küldött már vissza Bike-discountra ruhát valaki? Ha már használtam de a cetli rajta van, nem sáros, v koszos, akkor még elfogadják? Futárt én fizetem megint? Mi van ha elküldöm és nem fogadják el, a pénzt nem kapom vissza, és ismét én kell utaztassam hogy kézhezkaphassam?

Mivel az oldalról minden darab elfogyott, pedig mikor vettem még sok méretben elérhető volt, nem hinném hogy rossz cucc lenne, csak ez a derék bőség dolog nem tiszta.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#124032) Jester01 válasza trialboj (#124031) üzenetére


Jester01
veterán

Ha már használtam de a cetli rajta van, nem sáros, v koszos, akkor még elfogadják?

Akkor honnan tudják, hogy használtad?

Jester

(#124033) jjeahh válasza Hasaggymeg (#124021) üzenetére


jjeahh
nagyúr

& pittlaren: Nem gondoltam, hogy ez a pumpa dolog ennyire megosztó téma, ahány ember annyifélét tart jónak :D . A rácsavarós, tömlős nálam pl. azért nem játszik, mert a vastag téli kesztyűt le kell húzni ahhoz, hogy rá tudjam csavarni a szelepre (majd lecsavarni...), ráadásul fém is, ezért a kezem lilára fagy miatta, így eléggé sz*r érzés, hogy ezekkel a bizbaszokkal vacakolás miatt szénné fagyott kezekkel kell kezdenem a bringázást... főleg ha belegondolok, hogy egy rácuppanós pumpával nem fagyott volna le a kezem és sokkal kevesebbet kellett volna szöszölnöm. Tudom, hogy valamivel kevésbé hatékony, azt is tudom, hogy sokaknak tönkretette a szelepet, esetleg ki is tépte, de cserébe egyszerűbb használni és ezeket a problémákat egy kis odafigyeléssel mind el lehet kerülni, én 2 éve ugyanazokat a belsőket használom és még nem sikerült elcseszni egyik szelepet sem. Pedig a hátsó belső újabban már haldoklik, mert minden nap fújnom kell bele, de még ilyen gyakori pumpálással sem csesztem el a szelepet.
Na de a lényeg: nekem nincs a rácuppanós megoldással gondom, a műanyag pumpákkal sincs (legalább könnyűek), nekem csak azzal az egy SKS pumpával volt problémám, mert egyszerűen gáz az egész konstrukció, tervezés, simán használhatatlan, nem működik úgy ahogy kéne és zörög is. No de mindegy, majd veszek valami egyebet és ezúttal remélem nem lövök mellé, mert tényleg nincsenek nagy elvárásaim már, csak hozza azt, amit az 1000ft-os Decathlonos tud, kisebb méretben és legyen a konzolon valamilyen biztonsági pánt, tépőzár :B .

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#124034) Jester01 válasza jjeahh (#124033) üzenetére


Jester01
veterán

Nyilván otthon van rendes műhelypumpa szóval én nem azzal kezdem a bringázást hogy a minipumpával bíbelődök :N Amikor az úton szükség van rá, akkor az valószínűleg defekt és belsőcsere vagyis a pumpálás a legkisebb probléma.

Jester

(#124035) HEAHEA válasza trialboj (#124031) üzenetére


HEAHEA
tag

A Pearl Izumi ruhából ami nekem van, Elite Thermal LS Jersey, az Form Fit, a tiéd Semi-Form Fit. A gyártó oldalán ez utóbbi lazább szabású, szóval a kérdésedre a válasz ez normális. A hosszát tekintve tényleg nem egy hosszú szabású, hátul sem nagyon hosszú. Amúgy találtam a gyártó oldalán egy méretajánlást: [link].

Nekem M-es a méretem, 176 cm körül és 66 kg körül vagyok: [kép]

(#124036) Runner_fxr válasza trialboj (#124031) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ahány ruha, annyiféle szabás, kicsit eltérő méretezés, épp ezért netről ruhát rendelni mindig zsákbamacska. Sajnos egy prémium gyártónál sem 100%, hogy minden egyes termékük remekül sikerül, vannak kevésbé jól átgondolt termékek, akár elég borsos áron is.
A bike-discount.de elég korrekt cég, ha normálisan meg tudod indokolni, biztos kicserélik, még akár használtan is. Nekem úgy visszautalták a rendelt telónak az árát, hogy már átmatricáztam, nyakát méretre vágtam, tehát be volt építve. Csak egy elfogadható indokot mondtam, hogy a leírásuk szerint elfér benne a 27,5" plus kerék, a gyakorlatban meg pár mm híján alig. Szó nélkül visszaadták a pénzt, csak vissza kellett küldeni. Ha úgy érzed a termék nem tudja azt amit tudnia kéne, írd meg nekik.
Egyébként a legkomolyabb cuccban is meg lehet izzadni, de el is párolog. Én is megizzadok, de egy kicsit megállok, és elég hamar száraz lesz rajtam a ruha.

(#124037) IMIIKE1998


IMIIKE1998
őstag

LINK
Szerintetek ez milyen? A másik 500-as gatya már elfogyott.
Amúgy a decában ti hogy vásároltok? Rendelitek és ott veszitek át a cuccokat vagy csak simán elmentek az áruházba vásárolni? Sajnos én mindig úgy járok, hogy mire elmegyek az áruházba, már semmiből sincs készleten...

[ Szerkesztve ]

(#124038) Jester01 válasza IMIIKE1998 (#124037) üzenetére


Jester01
veterán

Van készlet információ a webáruházban. Persze lehet, hogy elfogy mire odaérsz de ha folyton megtörténik akkor nagyon peches vagy.

Az 500-as az a szivacsos betét szerintem ne vegyél olyat.

Jester

(#124039) IMIIKE1998 válasza Jester01 (#124038) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

De 6000 forintért nem rossz, nem? Tesztelés miatt kell, hogy bejön-e egyáltalán a betétes gatya, 15k-t meg nem akarok ezért kiadni, rövidebb távokra meg ez is jó elvileg.( Vagy nem? :D )

(#124040) emiki6 válasza IMIIKE1998 (#124039) üzenetére


emiki6
veterán

"Az 500-as az a szivacsos betét szerintem ne vegyél olyat"
Várd meg, míg leakciózzák a jót, esetleg rendelj roseról, ott csak 10k, bár nemtom milyen a betétje.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#124041) dunkel válasza IMIIKE1998 (#124037) üzenetére


dunkel
őstag

Ár értékben nagyon jó és sokat kibír.

(#124042) IMIIKE1998 válasza dunkel (#124041) üzenetére


IMIIKE1998
őstag

Holnap elmegyek, remélem lesz még készleten. :)
emiki6: :D A téli Cube nadrággal is így fürödtem be. M-es és baromi nagy rám. :/

[ Szerkesztve ]

(#124043) emiki6 válasza IMIIKE1998 (#124042) üzenetére


emiki6
veterán

Nézd meg a rose méretezését és akkor talán nem fürdöd be. :P

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#124044) benfolds válasza Hasaggymeg (#123987) üzenetére


benfolds
őstag

alattam 3-4 év alatt tönkremegy egy nyereg. pontosabban nem alattam, hanem jellemzően akkor, amikor feldől a bicikli, vagy "magától" kireped stb. általában selle italiákat veszek, de eddig egy olcsó ddk-t éreztem a legkényelmesebbnek. nekem jobban megéri betárazni egy bevált nyeregből, mint megvenni, aztán két hét múlva hajítani a pincébe (mint ahogy az két esetben is történt).

(#124045) benfolds válasza jjeahh (#123988) üzenetére


benfolds
őstag

köszi a tippet! :R

(#124046) Hasaggymeg válasza benfolds (#124044) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

amikor feldől a bicikli...neked nincs kitámasztód?! ;] Támasztani tudni kell,szoktam mondani nejemnek. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#124047) 6030D válasza jjeahh (#124033) üzenetére


6030D
Ármester

Két ötlet számodra, bár tapasztalatom nincs velük.
- Topeak Ninja pumpa: nem látszik, nem zörög, nem koszolódik és ami számodra előny: ki kell venni hozzá a nyeregcsövet, így az sem rohad be. :) Én csak azért vetettem el, mert nem gyorszáras a nycs-bilincsem, így nem fél perc előszedni.
- CO2 patron, bármiben elfér, de vázra is rögzítheted. Mivel nem használtam, így nem tudom megmondani, hogy tényleg egy mozdulat-e a helyes rácuppantás, de van csavarós is, amivel tuti nem szisszen el. Ha 20-30 mp alatt fel tudod fújni, akkor nem gond a kesztyű levétel, gondolom.
Jövőre tervezem, hogy kipróbálom, bár remélem szükségem nem lesz rá.

Más, de mégsem: ha a (Mitas) tubeless folyadékra azt írják, hogy belsőben is használható tömítésre, akkor tényleg? :DDD Tudom, hülye kérdés, de elvileg benyomhatja a két gumi közé is, és nem fog tömíteni, nem? Jó lenne a téli "outizást" is gondmentesíteni.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#124048) jjeahh válasza 6030D (#124047) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A Topeak Ninja P-t nézegettem már, de állítólag nehezebb vele pumpálni, mint egy átlagos minipumpával, ezen sincs lock karocska, így a szelep dobja le magáról és bár a reklámokban jól néz ki, hogy csak kihúzza a csávó a nyeregcsövet és ott a pumpa, de a valóságban amikor kihúzom a nyeregcsövet nyakig zsíros minden :DDD

Minenki: A CO2 patronokat jó, hogy felhoztad, mert már régóta meg akarom kérdezni, hogy hogyan működnek ezek? 1x felfújom a gumit vele és kidobhatom? Vagy többször használhatom és amikor kifogy kidobhatom? Esetleg újratölthető? Mondjuk egy normálisabb minipumpával sem olyan vészes felpumpálni a gumit, mert én alacsony nyomáson használom, de azért érdekelne a dolog.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#124049) trialboj válasza trialboj (#124031) üzenetére


trialboj
őstag

Kösz a tippeket.

A dzseki amúgy minőségében egyáltalán nem rossz, mint mondtam szél ellet tükéletesen véd, és nem fáztam v volt igazán melegem benne egyszer sem, hazaérve pedig száraz maradt. Nem úgy mint az eddig használt hervises Kilimanjaro Alaska, ami ugyan megfogta kicsit a szelet, és ebben sem fáztam olyan nagyon, de hazaérve csurom víz volt a belseje.

Ezzel a pearl izumi dzsekivel 2 nagy hibát vétettem, nem figyeltem rá hogy a hátsó rész, hosszabb legyen, hogy biztosan takarja a derakat, és ezt a form fit / semi form fit dolgot sem tudtam. Mondjuk ez utóbbit, esetleg egy ügyes szabó is ki tudja valamelyest javítani, de ha te is ilyen cuccot rendelsz, ezekre mindenképp figyelj.

Írtam az oldalnak, kíváncsi vagyok mit válaszolnak, a leírásukban csak pár országot említenek, ahonnan szó nélkül visszaveszik a cuccokat, a többiből már macerásabb.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#124050) Toobee válasza jjeahh (#124048) üzenetére


Toobee
veterán

Kb 2 gumira való van benne 29x2,35, azt tapasztaltam. Bontás után el kell használni. Ráteszed, lenyomod és már megy is bele a cucc a gumiba. Nekem a dekás van.

https://barbieripnk.hu/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.