Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63746) Spec válasza Fboy (#63745) üzenetére


Spec
őstag

Az újratelepítés szükségessége, meg az aktiválás szükségessége két külön dolog. Ha OEM win van a gépeden akkor alaplapot tuti nem cserélhetsz, mert bukod a licenszed. Az OEM licensz alaplaphoz kötődik. Dobozos (reteail) licensz alatt alaplapot is gond nélkü tudsz cserélni, bár újraaktiválásra szükség lehet. Ha tönkrement a lapod, és muszáj cserélned, akkor talán ki tudod dumálni a dolgot Microsoftéknál, de nincs rá garancia OEM licensz esetén. Procit, ramot elvileg tudsz cserélni, azok nem érintik a licensz aktiválást.
Az hogy érdemes-e újrarakni a wint, már más kérdés. Ram bővítés nem indokolja, elvileg procinál se szükséges, bár én ajánlom. Alaplap csere esetén, és főleg ha mindhárom elemet cseréled akkor szerintem mindenképpen ajánlott egy clean install, hogy az illesztőprogramok nehogy összeakadjanak.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.