Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64901) Doky586 válasza abdulka1 (#64900) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Se nem legális se nem lehetséges - add vissza neki ahogy van... szivasson másokat.

(#64902) abdulka1 válasza Doky586 (#64901) üzenetére


abdulka1
őstag

Szia!
Közben olvasgattam a gép gyártói oldalát, és valami hasonlóra jutottam a lehetőséget nézve. A legalitás nem volt kérdéses.

Köszönöm a válaszod.

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#64903) King Unique válasza abdulka1 (#64900) üzenetére


King Unique
titán

Az újabb laptopoknál már pár éve is eleve Windows 8.x, illetve a manapság kaphatóknál Windows 10 (only) támogatás van. Valamint ezek az új gépek már UEFI-sek és az bizonyos esetekben megint gondot tud okozni a Windows 7 telepítésénél (példa). Tehát, ha nincsen legacy BIOS (CSM) opció, akkor az némelyik hardvernél eleve szívás ilyen szempontból a 7-esre nézve. Ráadásul a gyártó weboldalán driveres támogatás is eleve csak Windows 10-hez van.

Szóval egy dolog, hogy a tulaj mihez ragaszkodik, de előtte inkább nézett volna utána, hogy milyen laptopot vesz, melyik Windowshoz van hozzá támogatás...

(#64904) SamSem58


SamSem58
aktív tag

Sziasztok,

Újabb kínom támadt a Win 64 bite-es rendszeremmel, ugyanis a Skype-ba nem tudok bejelentkezni, bár minden adat jó, állandóan azt írja, hogy nem tudott kapcsolódni. Próbáltam Microsoft adatokkal is, de ugyan az a helyzet. :(( Mi kínja lehet ennek a nyavalyának, illetve mi lenne a megoldás?
Ui: próbáltam az újn7.23 Skpe-val, illetve a régi 6-os verzióval is, de a helyzet változatlan. :(((

A Generic Digital Camera driver gondom megoldódott, találtam drivert n eten. Ezt a kamerát titulálják EZCam-nak is, egyébként Sunplus SPCA 561 a típusa. Ha valakinek ilyen problémája van, jelezze és szívesen megírom, hogy honnan lehet letölteni a drivert!

[ Szerkesztve ]

Samsem

(#64905) abdulka1 válasza King Unique (#64903) üzenetére


abdulka1
őstag

Szia!

Valóban nincs se Legacy, se CSM így az MBR séma telepítőkbe bele se szagol a gép. (talán lehetett volna okoskodni)
Sajnos, így járt.

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#64906) Doky586 válasza King Unique (#64903) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Erről jut eszembe: Ez azt (is) jelenti hogy a Windows 10 x86 verziója nem futtatható ezen gépeken? (konkrétan a pendrivról indítható 32bites WinPE eszközökre gondolok, ami ugyanúgy futott a 20 éves P4-en mint az új gépeken)

(#64907) King Unique válasza Doky586 (#64906) üzenetére


King Unique
titán

A Windows natív UEFI-s telepítéséhez és használatához normál esetben eleve 64 bites verzió kell, máskülönben nem fog menni (példa). 32 biteset max. CSM módban lehet, már ha van ilyen opció. Aztán, hogy lehet-e egyéb módon trükközni, meg más desktop OS-eknél mi a helyzet, az már más dolog.

(#64908) cooi11


cooi11
senior tag

Sziasztok!
Három hónapja sikerült leállítani hogy ne hízzon az op. rendszer,
valamit mentet és ki lett kapcsolva és torlódót a mentés.
Most a szomszédnál is belefutottam.
Elfelejtetem hol állítottam be.
Segítsetek nekem!

(#64909) memoril


memoril
aktív tag

Szerintetek játékra melyik a jobb rendszer win 7 vagy win 10? Nekem valahogy a win 7 jobban bejön ! Nektek ?

(#64910) Sub-ZeRo válasza memoril (#64909) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

10. Már a 7 nem kap frissítést ilyen téren. Dx, stb.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#64911) petakpa1


petakpa1
őstag

Be lehet azt állítani valahogy, hogy a UAC bizonyos gyakran használt programoknál ne kérdezzen rá, hogy valóban futtatni akarom a programot?

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#64912) brd válasza petakpa1 (#64911) üzenetére


brd
nagyúr

Be, de relatíve nem egyszerű. Pontosabban megkerülni lehet. Létre kell hozni egy Windows ütemezett taskot (elindítod a feladatütemezőt), ami az adott programot elindítja megfelelően (indító könyvtár, emelt jogosultság, saját usered nevében futtatás stb.), indítási esemény nélkül, majd létre kell hozni egy parancsikont, ami ezt a feladatot elindítja:
%systemroot%\system32\schtasks.exe /run /tn "A taskod neve"
Ezzel 2 db kényelmi hiányosság még felmerül. Az egyik, hogy alapból ezen feladatok prioritása Low (alacsony) lesz, így háttérbe szorul a többi programmal szemben (a mai CPU-k korában főleg az I/O prioritás alacsony beállítása a gond, nem is a CPU idő prioritás), ezt úgy lehet megoldani, hogy exportálni (jobbgomb a feladaton), majd törölni kell a feladatot, átírni az exportált XML-ben a következő sort (a vége felé lesz) így:
<Priority>5</Priority>
Majd ez importálni (baloldalt az ütemezett feladat kategórián jobbgomb).
A másik gond az lehet, hogy megnyílhat és nyitva maradhat a feladat futásának idejére egy parancssori ablak, ez csúnya. :) Ezt úgy lehet megoldani, hogy a taskot indító parancssort egy hstart (az aktuális licence, nem tudom, hogyan működik, a nekem meglévő ingyenes verzió még gond nélkül működik idegesítő üzenetek nélkül - ha gondolod, elküldöm, persze meg is lehet vásárolni :) ) nevű programmal indítod el (64 bites rendszer esetén a hstart64-et érdemes használni):
%systemroot%\hstart64.exe /noconsole "%systemroot%\System32\schtasks.exe /run /tn "A taskod neve"" (Az idézőjelek fontosak!)

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#64913) Doky586 válasza King Unique (#64907) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Nem igazán telepítésre gondoltam.
Hanem tool-okra amik líve bootolnak (-tak).

Pl.: SystemRescueCd-nek csak x86 verziója van
FSCD által is generált Macrium Reflect ISO -ból kétfélét kell tartani: egyet a régi gépekhez amik nem ismerik a 64 bites utasításkészletet és egy másikat amely gépek amelyek új UEFI3 kategóriások. :O (eddig a 32 bites bármely gépen bebootolt, lényegtelen volt image visszaállításnál hogy a 16GB ramból csak 3GB-ot kezelt) (ugyanígy Aomei, Minitool, stb)

(#64914) petakpa1 válasza brd (#64912) üzenetére


petakpa1
őstag

Köszi a részletes választ, de nekem ez túl bonyinak tűnik, akkor marad kikapcsolva, amúgy sem az a típus vagyok aki ész nélkül indítgat el mindenféle, ismeretlen forrásból letöltött progikat.

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#64915) Doky586 válasza Doky586 (#64913) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Innen törölhető. Találtam jobb topikot a kérdésre... [link]

(#64916) King Unique válasza Doky586 (#64913) üzenetére


King Unique
titán

Azoknál is függ magától a lemezképtől, hogy milyen bootolást támogatnak. Például a HBCD az UEFI-t egyáltalán nem, az max. csak Legacy (CSM) módban működik. Aztán a PM utolsó ingyenes verziója, ami innen is letölthető, az UEFI-nél csak kikapcsolt Secure Boot mellett használható. Viszont pl. a Macrium Reflect, AOMEI és a 10-esre épülő spéci WinPE rendszerek esetében nekem ezekkel sem volt gondom, bootoltak mindkét módban rendesen. Sőt, 1x elkészítem a Macrium WinPE változatát pendrive-ra és azt használom több gépnél. Nemrég egy régi, BIOS-os gépen csináltam vele lemezképet a rendszerről. Igaz az támogatta a 64 bites utasításkészletet, Windows 7-ből is 64 bites verzió volt rajta. Amelyik meg nem, az általában valami nagyon régi, ótvar hardver szokott lenni, amelynél még USB-ről sem nagyon lehet bootolni. De ennyi erővel van 32 bites változata is a szoftvernek, olyan WinPE is készíthető és elérhető [link].

Abba a másik topikba egyébként hiába írtad be a kérdést, az eleve nem egy pörgős szakmai topik, hanem csak egy cikk kapcsán létrejött, amelyek rendszerint hamar kifújnak...

[ Szerkesztve ]

(#64917) Joker88 válasza ALFA (#64874) üzenetére


Joker88
őstag

ha esetleg még aktuális a kérdés...

Még ezt a programot szokták javasolni..

[link] -> csak akkor ha totálra fogalmatlan vagy abban hogy mi is van a gépben...Ez egy driver-csomag, több GB mérettel.

[ Szerkesztve ]

In loving memory of Garrett Lockhart

(#64918) ALFA válasza Joker88 (#64917) üzenetére


ALFA
senior tag

Így van.

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#64919) Harkovz


Harkovz
aktív tag

Sziasztok.Adott egy MSI laptop Win7-el.Most lett újra telepítve.A telepítés után az óra sosem volt jó.Miután beléptem a biosba és megnéztem ott az időt,kilépés után a "hiányzó bootmgr"hiba jött ki.Újra indításkor ha nyomom az F3-mat ott mutatja a win7-et rákkatintok és el is indul. Sajnos ami telepítő lemezem van,azon nincs javítás lehetőség.Meg lehet ezt így oldani?Esetleg okozhatja ezt a hibát az alaplapi elem lemerülése?Merzha elindul is sosem jó az idő.

(#64920) ALFA válasza Harkovz (#64919) üzenetére


ALFA
senior tag

HDD állapota tökéletes?

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#64921) Doky586 válasza Harkovz (#64919) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

HDSentinel -el minden lemezt nézz meg. Áttekintés fül és Smart fül (decimális adat oszloppal)

(#64922) Doky586 válasza King Unique (#64916) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Kösz a bő választ. Tömören összefoglalva: Nem fog menni.
Pont ahogy gondoltam. :(((

(#64923) petike9115


petike9115
csendes tag

Sziasztok!

Egy Windows 7 újratelepítés után a Windows 7 nem érzékeli a netet, hiába van bedugva az UTP kábel. Az Ethernet-vezérlőnél mutatja a felkiáltójelet sárga háttérrel, pedig minden drivert feltettem, amit az alaphoz le lehetett tölteni.

Szerintetek mi lehet a probléma?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv,
petike

(#64924) PlatiaAmos


PlatiaAmos
tag

Tudna nekem valaki ajanlani valami olyan szoftvert ami ugy jelszavazza le a windows belepest, hogy “feltorhetetlen” kozelebe legyen?
Akar tokenes belepes akar barmi egyeb, letezik erre valami jobb megoldas a gyari windows jelszavazasnal?

(#64925) Doky586 válasza PlatiaAmos (#64924) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Ha laptop akkor bekapcsolod biosban a lemez titkosítást és jelszókérést..

[ Szerkesztve ]

(#64926) PlatiaAmos válasza Doky586 (#64925) üzenetére


PlatiaAmos
tag

Nem az sajnos

(#64927) Doky586 válasza PlatiaAmos (#64926) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Bitlocker? VeraCrypt?

(#64928) Glaz-dozfhut válasza petike9115 (#64923) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Egy LAN nevezetű drivert keresni kell az alaplap gyártó oldalán. Kell lennie.

[ Szerkesztve ]

- Glaz-doz-fhut -

(#64929) petike9115 válasza Glaz-dozfhut (#64928) üzenetére


petike9115
csendes tag

Letöltöttem és telepítettem a NET keretrendszer offline telepítőjét, majd mellé a LAN driver-t (Killer Network Driver), is. Végül jó lett, csak az a furcsa, hogy eddig nem kellett semmit sem feltelepítenem Windows telepítés után.
Köszönöm a segítséget!

(#64930) PlatiaAmos válasza Doky586 (#64927) üzenetére


PlatiaAmos
tag

Jelenleg a sima windows jelszó védi a gépet, gondolom ennél lenne jobb megoldás csak nem tudom mi..

(#64931) Harkovz


Harkovz
aktív tag

Azt jól sejtem,hogy javításra csak az a telepítő lemez használható amivel telepítve lett a rendszer?

(#64932) PlatiaAmos válasza Doky586 (#64927) üzenetére


PlatiaAmos
tag

Igazából az számomra nem lényeges, hogy maga a HDD full titkos legyen.
Az a fontos, hogy ne tudjanak belépni a windowsomba és futtatni a programjaimat.
Erre keresek valami jobb megoldást mint a windows jelszó..

(#64933) Glaz-dozfhut válasza petike9115 (#64929) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Nekem meg szinte mindig kellett telepítenem a gyártó oldaláról, ha érintetlen telepítőt használtam.

- Glaz-doz-fhut -

(#64934) Doky586 válasza PlatiaAmos (#64930) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

"sima windows jelszó védi a gépet"
"..nem lényeges, hogy maga a HDD full titkos legyen.
Az a fontos, hogy ne tudjanak belépni a windowsomba és futtatni a programjaimat.
"

Erre való a windows jelszó.. :K :W

Ha W10-re váltasz ott van jelszó helyett PIN kód is és egyebek..

[ Szerkesztve ]

(#64935) PlatiaAmos válasza Doky586 (#64934) üzenetére


PlatiaAmos
tag

És ez nem törhető fel könnyedén? (legalább 20cikket hozott ki a google)
Nem tudok w10-re váltani jelenleg.

[ Szerkesztve ]

(#64936) quailstorm válasza PlatiaAmos (#64935) üzenetére


quailstorm
nagyúr

De feltörhető, ugyanakkor ha a HDD tartalma nem titkosított, és pl. a BIOS se jelszavas, akkor egy live oprendszerrel is el tud lopni bármit.

A Windows jelszó csak egyszerűbb felhasználók, munkatársak trollkodása ellen véd, de ha komoly szándék van, akkor semmit sem ér.

Ha valami titkolnivalód van, akkor amit fentebb említettek, plusz még BIOS és BIOS bootmenu jelszó.

[ Szerkesztve ]

(#64937) szabonagyur válasza PlatiaAmos (#64935) üzenetére


szabonagyur
félisten

Mi a célod az egésszel? Minden feltörhető csak idő kell hozzá.

Használj biometrikus beléptetést...talán valamit nehezít, bár a háttérben akkor is kell jelszavas beállítás.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#64938) quailstorm válasza szabonagyur (#64937) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Minden védelem annyit ér, amennyit a leggyengébb része.
A biometrikus egy Windows7-es laptopon inkább kényelem, mint védelem.

(#64939) Doky586 válasza PlatiaAmos (#64935) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Mondjuk lehelet azonosításra vágysz..? [kép]

(#64941) Pörp


Pörp
senior tag

Hi!

Ha start menüből újraindítom a gépet, akkor ugyan kilép a Windows-ból, de az újraindulás elmarad, csak fekete képernyő, és villog a monitor LED, szóval készenléti mód. Csak a reset gomb megnyomásával sikerül újraindítani. Mitől lehet ez?

(#64942) K1nG HuNp


K1nG HuNp
őstag

Hali!

Hivatal adott ki tanusítványokat hogy otthonról is elérjük a benti weblapot. Na most ezt rendben feltelepítem de a weblap továbbra sem érhető el, viszont másnak megy:( mit ronthatok el?

(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()

(#64943) Vartanus


Vartanus
őstag

Sziasztok!

A napokban fedeztem fel egy hibát, amit nem tudok megoldani.

Az Update ezt a frissítést akarja felrakni:

Frissítés Windows 7 for x64-based Systems rendszerhez (KB2952664)

Telepítés dátuma: ‎2018.‎03.‎20. 0:46

Telepítés állapota: Sikertelen

A hiba részletei: Kód: 800B0100

Frissítés típusa: Fontos

A frissítés telepítésével a Windows rendszerrel kapcsolatos problémák oldhatók meg. A frissítésben javított hibák teljes listáját a Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke tartalmazza. A frissítés telepítése után szükség lehet a számítógép újraindítására.

További információk:
http://support.microsoft.com/kb/2952664

Súgó és támogatás:
http://support.microsoft.com

És mindig ez fogad:

< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >

(#64944) cooi11


cooi11
senior tag

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Újra telepítésnél milyen beállítások ajánlottak?

(#64945) old-dog válasza Vartanus (#64943) üzenetére


old-dog
aktív tag

Válaszd a frissítések keresése opciót és úgy sikerülni fog. Nálam ez vált be ennél a frissítésnél.

(#64947) Doky586 válasza cooi11 (#64944) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Mindig a magyar billentyűzetkiosztást szoktam választani, de ez nem kötelező, választhatod a lengyelt is.. ;]

(#64948) efi99 válasza Vartanus (#64943) üzenetére


efi99
senior tag

Nem kell ez neked.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#64949) krealon válasza Vartanus (#64943) üzenetére


krealon
veterán

"http://support.microsoft.com/kb/2952664"

Idezet a fenti oldalrol:

Introduction
This update performs diagnostics on the Windows systems that participate in the Windows Customer Experience Improvement Program. The diagnostics evaluate the compatibility status of the Windows ecosystem, and help Microsoft to ensure application and device compatibility for all updates to Windows. There is no GWX or upgrade functionality contained in this update.

Ez a frissites aktivalja a gep eroforrasait bekapcsolaskor felzabalo CompatTelRunner.exe idozitett feladatot.
Erdemes a frissites utan a
Task Scheduler\Micrsoft\Windows\Application Experience
alatt talalahato 3 feladatot tiltani.

(#64950) quailstorm válasza krealon (#64949) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Én ezeket már csak rejteni szoktam, CEIP nincs engedélyezve és nem túl erős gép+HDD kombó miatt nagyon zavar a compattelrunner.
Vartanusnak is azt javaslom, hogy inkább örüljön, hogy nem megy fel, amíg a kumulatív hiba nélkül felmegy, nincs baj.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.